Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;

Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Ποιος λέει ψέματα; Σοφές διαπιστώσεις

Αγαπητοί μου φίλοι,
προσωπικά πιστεύω ότι - όλοι μας - διαπράττουμε ένα μεγάλο σφάλμα:
Συνηθίζουμε να λέμε ότι πολιτικοί = ψεύτες!
Μας διαφεύγει όμως ότι, όταν μιλάμε, πρέπει να ακριβολογούμε και να κυριολεκτούμε! 

Ο μύθος των γερμανικών εκλογών και το πραγματικό μας δίλημμα

Από τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών, βγήκαν πολλά συμπεράσματα που αφορούν και την ελληνική κοινωνία. Όχι πως η ιταλική κοινωνία είναι ο καθρέφτης μας. Ούτε Μπερλιγκουέρ διέθετε η Ελλάδα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κύρκου. Ούτε Πανέλλα για να σοκάρει την υποκριτική ηθική μας, ούτε Μπερλουσκόνι γιατί οι ντόπιοι «εθνικοί πρωταθλητές» αφήναν στους κλασικούς πολιτικούς τη βρώμικη δουλειά. Κι όσο για την τρομοκρατία, η θανατηφόρα βία ίδια είναι παντού. Δεν είχαμε βέβαια και ποτέ ούτε την οικονομία, ούτε τη βιομηχανία της Ιταλίας.

Ανασχηματισμός ναι, αλλά τι «τύπου»

 Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που βρίσκεται -παρότι επισήμως διαψεύδεται- στην «ημερήσια διάταξη» δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης τρικομματικής στήριξης. Εξαρτάται βέβαια για τι «ανασχηματισμό» πρόκειται. Αν έχουμε λ.χ. έναν ανασχηματισμό βελτίωσης του «πολιτικού προσωπικού», του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, ή αν πρόκειται για έναν «πολιτικό» ανασχηματισμό με επανακαθορισμό της συμμετοχής και του ρόλου των κομμάτων υποστήριξης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), όπως προκύπτει τουλάχιστον, από τις επίσημες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,9% εκτοξεύτηκε η ανεργία σε Μακεδονία και Θράκη

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ στο agelioforos.gr
Στο 26,4% εκτοξεύτηκε η ανεργία τον περασμένο Δεκέμβριο στο σύνολο της χώρας, από 21,4% που ήταν το Δεκέμβριο του 2011 και έναντι 26,6% που είχε φτάσει το Νοέμβριο του 2012, ενώ στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης άγγιξε το 26,9%, από 22,9% πριν από έναν ακριβώς χρόνο.

Ο «πρόεδρος των φτωχών» άλλαξε τη Νότιο Αμερική


Πέρασε στην Ιστορία ο Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα κατοικεί από εδώ και πέρα στον κόσμο των θρύλων. Για γενιές και γενιές στις φτωχές λαϊκές οικογένειες οι μεγαλύτεροι θα διηγούνται στους νεότερους πώς ήταν η χώρα όταν κυβερνούσε ο «πρόεδρος των φτωχών». Τότε που εκατομμύρια φτωχοί εργάτες και αγρότες της Βενεζουέλας απόκτησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη

Δημόσιο: Προκαταβολή σύνταξης 50% και πλήρη σε 6 μήνες

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που καταθέτουν τα χαρτιά τους για να βγουν στη σύνταξη θα λαμβάνουν το 50% του βασικού τους μισθού μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η καταβολή της σύνταξης.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ των άλλων στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών» που κατατέθηκε στην Βουλή.

Το φιδάκι θέριεψε

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τ’ ακούς μια φορά, τ’ ακούς δύο, τρεις... Γιατί δεν το πιστεύεις. Δεν θέλεις να το πιστέψεις. Στο τέλος αρρωσταίνεις. Ντρέπεσαι που έτυχε να μοιράζεσαι μαζί τους την ίδια γλώσσα, το ίδιο χώμα, τον ίδιο αέρα - τον «ελληνικό αέρα», που «τον μολύνουν» λέει «τα μιάσματα, οι πρωτόγονοι, οι υπάνθρωποι, οι μπαμπουίνοι». Μιάσματα και μπαμπουίνοι είναι οι ξένοι· οι μετανάστες φυσικά, όχι οι τουρίστες. Αφγανοί, Πακιστανοί, όλοι τους. Ετσι κηρύσσει, αραχτός σε μια καρέκλα καφενείου, ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής Αλέκος Πλωμαρίτης, λάτρης και μιμητής του αρχηγού του. Δεν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής ενός παραληρήματος σε κλειστό χώρο.

Γιατί να λυπηθούμε;

 Ως μικρά αφηγήματα μπορούν να διαβαστούν τα έργα των επίορκων και κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων. Ιδού μερικές ιστορίες που αποτελούν πρώτη ύλη για διηγήματα υπό τον γενικό τίτλο «Εχει ο θεός-  το κράτος όμως όχι». * Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης δεν καταλαβαίνει ότι ο υφιστάμενός του δίνει προνομιακά επιδόματα σε δύο άτομα που δεν τα δικαιούνται. Δεν το καταλαβαίνει ούτε την πρώτη φορά ούτε τη δεύτερη φορά. Δεν το καταλαβαίνει ούτε τον πρώτο χρόνο ούτε τον δεύτερο χρόνο. Πάνω στη δεκαετία τα δύο άτομα έχουν εισπράξει παρανόμως 750 χιλιάρικα. Ο προϊστάμενος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου φυσικά αθωώνεται.

Αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ οι οφειλές προς της ΔΕΗ!

Αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ δηλώνουν όλο και περισσότεροι πολίτες. Υπολογίζεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και οι συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδηγεί την διοίκηση της ΔΕΗ να αυξήσει τους διακανονισμούς κατά 75% και τις διακοπές ηλεκτροδότησης κατά 66%.

Οποιος δεν θέλει να μεταρρυθμίσει...

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν κάτι χαρακτηρίζει διαχρονικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα, είναι ότι ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκε τα λεφτά μας. Πάντα έβρισκε κάποιες δικαιολογίες για να τα σκορπίσει. Κι αν δεν έβρισκε, τις δημιουργούσε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ανασύσταση της αγροφυλακής από την αλήστου μνήμης και απλόχερη κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή.

Καμμένος: Να φύγει ο Δένδιας. Είναι ακραίος κι επικίνδυνος

Σκληρή κριτική ασκεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στην Ιερισσό και εξαπολύει προσωπική επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ζητώντας την αποπομπή του και χαρακτηρίζοντας τον «ακραίο κι επικίνδυνο».

Δεν μπορεί ούτε να πουληθεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων…. Οριστικά εκτός του πακέτου παραχώρησης

Τέλος εποχής ουσιαστικά για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Η χαριστική βολή δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο δεν το περιλαμβάνει σε κανένα από τα δύο πακέτα των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία άμεσα θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών.
Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, μαζί με αυτά της άγονης γραμμής όπως είναι της Ικαρίας, της Αστυπάλαιας, των Κυθήρων, της Κάσου και του Καστελόριζου μένουν εκτός λίστας παραχώρησης, καθώς δεν  κρίνονται ελκυστικά για τους ιδιώτες.

Κλειστοί αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι

Κλειστοί θα είναι αύριο, Παρασκευή, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπουργείου.

Μίνι κυβερνητική κρίση - Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει το σχέδιο «Αθηνά»

Μεγάλο ζήτημα για την κυβερνητική συνοχή προκύπτει από το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ ζητά την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου, ουσιαστικά, απειλεί να μην το στηρίξει αν μείνει ως έχει.

Το γαρ πολύ των... επιόρκων γεννά παραφροσύνη

 Ειλικρινά είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Υπάρχουν περίπου 7.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι -όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- οι οποίοι με πράξεις έχουν ζημιώσει το Δημόσιο ή έχουν παραβιάσει τον νόμο. Και αντί η κυβέρνηση να τους πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το Δημόσιο και να σταματήσει να τους πληρώνει, διαπραγματεύεται με την τρόικα αν και πώς θα τους θέσει εκτός Δημοσίου, προβάλλοντας μάλιστα αντίσταση.

Βόρεια Ελλάδα: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για σχέδιο «Αθηνά»

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Αθηνά. Υπό κατάληψη τελούν από χτες τόσο το ΤΕΙ Καβάλας όσο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ με απεργία πείνας απειλούν οι σπουδαστές του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα Μουδανιά.
Απεργία πείνας στα Μουδανιά

Οσοι πιστοί (και μη) προσέλθετε

 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ευκαιρία γόνιμου διαλόγου θα προσφέρει το Εργαστήριο Παιδαγωγικής–Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ διοργανώνοντας, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί - επισημάνσεις - προτάσεις». Το θέμα, άλλωστε, είναι διαχρονικό, καθώς η θρησκευτική

«Στους κερδισμένους αυτή τη χρονιά η Ελλάδα»

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες εκθέτες από 180 χώρες δίνουν το «παρών» στην «Μέκκα» του παγκόσμιου τουρισμού, την ΙΤΒ του Βερολίνου. Θετικά είναι τα μηνύματα της γερμανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Το ελληνικό comeback είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της ΙΤΒ, της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού που άνοιξε χθες τις πύλες της στο Βερολίνο. Και μπορεί να είναι η Ινδονησία φέτος η τιμώμενη χώρα, ωστόσο την «τιμητική» της είχε η Ελλάδα. Και δεν ήταν μόνο η προχθεσινή επίσκεψη της

Κρίση και στα «λαδώματα»

Εθνική έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα 2012 δείχνει λιτότητα και στα «φακελάκια». 
Μικρότερη μεν, πάντα κρατούσα δε: ο λόγος για τη μικροδιαφθορά, που διατρέχει την ελληνική κοινωνία από άκρη σε άκρη της χώρας, με έμφαση στην Αττική, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάς, της οργάνωσης που χαρτογραφεί από το 2007 το φαινόμενο αυτό με τη βοήθεια της εταιρείας Public Issue. Με μεγαλύτερη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ…
Εχθές, στο Μέγαρο Μουσικής, έγινε πολιτική εκδήλωση σε μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αφορμή η συμπλήρωση, σήμερα, 116 χρόνων από τη γέννηση του «Εθνάρχου» της συντηρητικής παράταξης. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, που θυμούνται και τιμούν αυτόν τον σημαντικό πολιτικό, τόσο για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και για τη χώρα.

«Πώς τον είπαμε αυτό τον υπουργό»;...

Ένα «καρφί» επεφύλασσε για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, κατηγορώντας τον εμμέσως ότι δεν πατάει στη Βουλή.
Την ώρα που συζητείτο ερώτηση προς τον Νίκο Δένδια, ο Δραγασάκης αναγκάστηκε να την ακυρώσει καθώς ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απουσίαζε.

Η συνεργασία στα Βαλκάνια αποτελεί τη "συνταγή" για την ανάπτυξη...

Άρθρο του Γ. Παπανδρέου σε σερβικό περιοδικό...
Η συνεργασία στα Βαλκάνια αποτελεί τη "συνταγή" για την ανάπτυξη και την ευημερία, επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο... σημερινό τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού "Novi Magazin".

Χατζηδάκης-Εμίρης: «Πωλητήριο» στα περιφερειακά αεροδρόμια

Μέσα στο Μάρτιο ξεκινούν διαγωνισμοί ανακοίνωσαν υπ. Ανάπτυξης και ΤΑΙΠΕΔ
 Εντός Μαρτίου θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, μέσω του οποίου οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν την εμπορική λειτουργία και τη διαχείρισή τους με μακροχρόνιες συμβάσεις. Εξαιρείται από την παραχώρηση, το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, διότι «απευθύνεται σε διαφορετικό επενδυτικό κοινό».

Ν. Μαριάς: Μην μου φωνάζεις. Δεν σε φοβάμαι...

Γ. Στουρνάρας: Ούτε εγώ σε φοβάμαι.
Άγριος καυγάς, μεταξύ Στουρνάρα-Μαριά...
Σκληρή κόντρα ξέσπασε πριν από λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών, μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και Ν. Μαριά, με αφορμή τον θάνατο των δύο φοιτητών στην Λάρισα από μαγκάλι.

Τα καλύτερα των πρωινών

ΑΟΖ: Από μηχανής θεός ή διάβολος μεταμορφωμένος;

 Η Ιστορία έχει πολλές φορές αποδείξει ότι ένας λαός, σε πολλές περιόδους, έχει ανάγκη από ένα νέο εθνικό όραμα. Μία νέα «Μεγάλη Ιδέα», που να τον συνεγείρει, να μην τον αφήνει καθηλωμένο στη μιζέρια της διαχείρισης της καθημερινότητας και να τον κινητοποιεί για τα περαιτέρω. Αυτό ισχύει ειδικά για έναν λαό που υποφέρει, όπως τώρα, στην Ελλάδα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσης, ο εκάστοτε ηγέτης έχει την ευκαιρία, είτε εκμεταλλευόμενος μία άλλη κρίση, είτε

Επίορκοι και απολύσεις

Εχει φουντώσει, για πολλοστή φορά, η συζήτηση περί εξόδου από το δημόσιο των επίορκων υπαλλήλων του. Τι σημαίνει όμως επίορκοι; Λογικά, πρέπει να σημαίνει υπάλληλοι που η διοίκηση με τις διαδικασίες της έχει αποφανθεί ότι έχουν παραβιάσει τα καθήκοντά τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους προσδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός.
Για όσους λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η συζήτηση περιττεύει: δεν πρέπει να φύγουν έπειτα από πιέσεις της Τρόικας ή του

Η αξιολόγηση στους δαιδάλους των επιτροπών

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα,άν δεν θέλεις, ή αν δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις κάτι δημιουργείς μια επιτροπή που αναλαμβάνει υποτίθεται την προώθηση του.Το έχουμε ζήσει, το έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές.Και παρά τις συνθήκες ακραίας κρίσης που βιώνουμε, που θα έπρεπε να κινητοποιεί τους πάντες και ιδιαίτερα τους κυβερνώντες σε γρήγορες αλλαγές, η πρακτική αυτή φαίνεται  ότι συνεχίζεται. Τελευταίο παράδειγμα η πολύ-ταλαιπωρημένη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που καρκινοβατεί εδώ και

Έξεστι κλαζομενίοις ασχημονείν

Το  πιο θερμό χειροκρότημα στη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή το εισέπραξε ο κ. Κ. Καραμανλής που δεν μίλησε στην εκδήλωση. Το παρόν έδωσε όλο το καραμανλικό κατεστημένο και σχεδόν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργοί βουλευτές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και βεβαίως ο κ. Κ. Μητσοτάκης. Να σημειώσω εδώ και την

Η χρησιμότητα της ΕΡΤ

Ο φίλος που τηλεφώνησε χθες το πρωί ήταν έξαλλος. Ακούγοντας την εκπομπή με επιλογές κλασικής μουσικής στο Τρίτο Πρόγραμμα, ενοχλήθηκε διότι αντί για πρελούδια και φούγκες άκουγε τον παρουσιαστή να μιλάει για τον Τσάβες. «Πληρώνω», μου είπε, «και θέλω να ακούω πρόγραμμα αντίστοιχο αυτού που πληρώνω. Εχουν άλλα κανάλια να λένε για τον Τσάβες». Γέλασα. Και τον συμβούλεψα να αναζητεί τη μουσική της αρεσκείας του στο Ιντερνετ, υπάρχουν σπουδαία σχετικά ιντερνετικά ραδιόφωνα κι είναι και τσάμπα.

Το χουντικό παρελθόν υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει το Hot Doc

Το παράξενο παρελθόν ενός νέου διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας βλέπει το φως της δημοσιότητας. Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Hot Doc, ο πρόσφατα διορισμένος διευθυντής της ΝΔ, (διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ Κεφαλογιάννη), είναι Χουντικός. Ο διευθυντής του κόμματος Ηλίας Φιλιππακόπουλος, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή των

Από σήμερα, Αρβανίτης «Στο Κόκκινο»

Στις 3 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί και επισήμως η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη στη θέση του διευθυντή του κομματικού ραδιοφωνικού του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο 105,5».
Η απόφαση ελήφθη από την Τρίτη, ωστόσο κρατήθηκε μυστική ως χθες, οπότε

Θρυαλλίδα

Γιατί αναθεωρείται το Σύνταγμα μιας χώρας; Απάντηση: Εξαρτάται από τη χώρα. Στην Ελλάδα, π.χ., όσες φορές άλλαξε από τη Μεταπολίτευση, έγινε για να εξυπηρετήσει (και) κάποια προσωπική στρατηγική.
Την πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπερεξόπλισε τον ρυθμιστή του πολιτεύματος επειδή ήθελε τον ρόλο. Την επόμενη ο Ανδρέας Παπανδρέου μετέτρεψε το μοντέλο σε πρωθυπουργοκεντρικό, γιατί τον βόλευε. Η τρίτη αναθεώρηση, από τον Σημίτη με σφραγίδα Βενιζέλου,

Αυτοί έχουν το μαχαίρι... αυτοί τρώνε το πεπόνι

Ψυχρολουσία από την Τρόικα - Ούτε κουβέντα για το ΦΠΑ στην εστίαση
«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς η Τρόικα αν και με το... γάντι, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να... γειώσει το ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Αν και η ελληνική πλευρά είχε φροντίσει να χαμηλώσει τις

Οι χειραψίες έκρυψαν τις διαφορές!

Ηταν από τις φορές εκείνες που τα χαμόγελα και οι χειραψίες έκρυψαν (προσωρινά) τις πολιτικές -και προσωπικές- διαφορές.
Ο λόγος, φυσικά, για τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου έδωσαν το "παρών" σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής της χώρας...

Κι άλλες συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του e-shop για χρέη 9,9 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο
Χειροπέδες στον 39χρονο πρόεδρο της γνωστής ηλεκτρονικής αλυσίδας, e-shop, Συμεών Μαυροειδή, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 9.959.583 ευρώ, πέρασε η ΕΛ.ΑΣ.

Ποιος είναι πλούσιος και ποιος φτωχός;

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και προσχέδια, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την 4η έκθεση για την φτώχεια και τον πλούτο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες ότι ωραιοποίησε τα συμπεράσματα.

Ο «καλός σπορεύς» Τσίπρας

Η ζωή μας κύκλους κάνει, το πιστεύω ακράδαντα.  Για να είμαι ειλικρινής το πίστευα πάντα, πολύ πριν το κάνει τραγούδι η Χάρις Αλεξίου. Και ιδού ένα ακόμη παράδειγμα, το οποίο μου προέκυψε καθ' οδόν προς το Λονδίνο (νοερά μιλάμε...) όπου στις 14 του μήνα, την άλλη Πέμπτη  δηλαδή, ο πρόεδρος Αλέξης θα αναπτύξει στην επιστημονική κοινότητα της London School of Economics το θέμα «Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση». Ζήτηση στο οποίο δεν μπόρεσαν, όπως είναι γνωστό, να δώσουν λύση άλλοι κι άλλοι, νομπελίστες οικονομολόγοι, πολιτικοί κ.λπ., πράγμα το οποίο αφήνω εντελώς ασχολίαστο.
Τηλεφώνησα στον Ηλία Μόσιαλο, καθηγητή, ως γνωστόν, της LSE.
- Εσείς διοργανώνετε την ομιλία του κ. Τσίπρα; ρώτησα κάπως επιθετικά, είναι αλήθεια.
- Οχι, όχι, μου απάντησε κάπως επιτηδευμένα, οφείλω να ομολογήσω. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο του πανεπιστημίου διοργανώνει την εκδήλωση στην έδρα Ελληνικών Σπουδών.

Θύελλα αντιδράσεων για το νέο σύστημα υποβολής ΦΠΑ

Ως χαριστική βολή χαρακτηρίζονται από έμπορους και βιοτέχνες οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στον τρόπο υποβολής δηλώσεων και απόδοσης ΦΠΑ, καθώς καταργείται τυπικά η δυνατότητα καταβολής σε δόσεις, όπως επίσης η δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης στις περιπτώσεις όπου ο υπόχρεος δεν έχει υποβάλει δήλωση.

Σημαία ευκαιρίας

Δεν ξέρω πόσοι αισθάνονται ορφανοί που ο Πρόεδρος Τσάβες πήγε να συναντήσει τον Δημιουργό του - εγώ, πάλι, όχι...
Θυμίζω ότι ο «ηγέτης των φτωχών» ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με ένα διπλό αλλά (ευτυχώς) αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα το 1992 για το οποίο έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή.
Από το 1998 προτίμησε να πολιτευθεί με ηπιότερες μεθόδους και να εκλεγεί κανονικά στην Προεδρία της «Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» - το «κανονικά» με την πιο διασταλτική έννοια της «κανονικότητας» σε μια κανονική δημοκρατία...

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

«Δίδαξε την ενότητα» συμφώνησαν όλοι για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τι είπαν στις ομιλίες τους Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Κουβέλης
 «Παραμένοντας μεν συντηρητικός, υπέρμαχος δηλαδή της διατήρησης και της εμπέδωσης του κοινωνικού καθεστώτος στο οποίο πίστευε και το οποίο για μας είναι καθεστώς συντήρησης και κοινωνικής αδικίας, εντούτοις ο Καραμανλής επέδειξε ταυτόχρονα ευαισθησίες, στις νέες πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες».

Αντιδράσεις μέσα και έξω από τη Βουλή για το «Αθηνά»

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή
Νέο ραντεβού δίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια καθώς το σχέδιο «Αθηνά» συζητείται για δεύτερη ημέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Εκτός των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα, το σχέδιο προκαλεί τριγμούς στα κόμματα της συγκυβέρνησης και απορρίπτεται από την αντιπολίτευση.

Γυναίκα χωρίς χέρια οδηγεί αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της

 Γεννήθηκε χωρίς χέρια λόγω γενετικών ανωμαλιών, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο μόνο με τα πόδια της.
Η Τζέσικα Κοξ είναι απόφοιτος ψυχολογίας και μπορεί να γράφει, να πληκτρολογεί, να οδηγεί, να βουρτσίζει τα μαλλιά της, να μιλάει στο τηλέφωνο και

Να γιατί δεν έπρεπε να μπούμε στο Μνημόνιο

Αποκαλυπτικοί πίνακες που αποδεικνύουν ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα από όλα τα κράτη της ΕυρωζώνηςΟ πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκος Λογοθέτης που μαζί με την καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωή Γεωργαντά αποκάλυψαν τη λαθροχειρία που έγινε το έλλειμμα και εξ αυτού κατέληξε κατηγορούμενος για κακούργημα ο πρόεδρος της