Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Δημόσιοι μύθοι

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ιστορίες για το «κακό Δημόσιο» έχουμε να πούμε όλοι. Είτε σαν παθόντες είτε σαν φίλοι θυμάτων. Αλλά και ιστορίες που φτάνουν ώς τ’ αυτιά μας ύστερα από δέκα σπασμένα τηλεφωνήματα, φουσκωμένες συνήθως, κι αυτές τις αναμεταδίδουμε σαν γεγονότα που υπήρξαμε τάχα αυτόπτες μάρτυρές τους, για να ενισχύσουμε την αληθοφάνειά τους, Μπορεί να φταίει το ότι η «αφήγηση του κακού» έχει πάντοτε περισσότερους πιστούς από την εξιστόρηση της καλοσύνης. Ισως πάλι να υπαγορεύει τη στάση μας η παμπάλαιη λογική του εξιλαστηρίου θύματος. Ισως να χρειαζόμαστε απλώς ένα άλλοθι.

Ο «άλλος» Καραμανλής


Μου άρεσε η εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Και φυσικά εννοώ τη συμμετοχή σε αυτή των ηγετών του κεντροαριστερού και αριστερού χώρου. Στις κατακτήσεις του πολιτικού πολιτισμού μας θα πρέπει να την κατατάξουμε ως γεγονός. Βλέπετε δεν ήταν πάντα έτσι. Θυμάμαι το πολιτικό μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου στη Βουλή τον πρώτο καιρό της μεταπολίτευσης. Ο Καραμανλής είχε επιλέξει να απουσιάσει. Ετσι έκρινε, έτσι έκανε.
Τι δεν μου άρεσε; Οτι άκουσα μόνο εγκώμια.

Ανεξάρτητη κάθοδο στις εκλογές προαναγγέλλει ο Αλαβάνος...

Την ανεξάρτητη κάθοδο του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις εκλογές προανήγγειλε επί της ουσίας, μιλλωντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Α989, ο Αλέκος Αλαβάνος, απορρίπτοντας ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ.

Ο διορισμός του Ευρωβουλευτή και η δημοκρατική στροφή του ΠΑΣΟΚ

Μαριλένα Κοππά,(http://www.metarithmisi.gr)
Σε μια γενικότερη σκηνή απαξίωσης της πολιτικής, ο ρόλος του Ευρωβουλευτή φαίνεται να υποβαθμίζεται από «τον μόνο άμεσα νομιμοποιημένο εκπρόσωπο του λαού» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε «θέση διορισμένου εκπροσώπου του εκάστοτε Προέδρου». Στο γενικότερο μύλο, που όλα τα αλέθει, καθένας που δεν έχει προσωπικό σταυρό θεωρείται διορισμένος και άρα χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Καμία αντίρρηση. Αυτό σημαίνει ότι ο θεσμός του Ευρωβουλευτή θεωρείται λιγότερο νομιμοποιημένος, όπως και η εκπροσώπηση του ευρωπαϊκού λαού.

«Πανίσχυρο όπλο κατά της ύφεσης ο τουρισμός»

Ο τουρισμός μπορεί να δώσει τα πρώτα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της προς την Deutsche Welle, στο περιθώριο της έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο. Καλά νέα περίμεναν την ελληνίδα υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ, την οποία επισκέφθηκε στο Βερολίνο. Όλοι οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς

Πολιτικά ιδιοτελής ήταν η αγιοποίηση του Κων. Καραμανλή

Πασίγνωστο είναι φυσικά ότι οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι για να κάνουν την αποτίμηση του έργου μιας πολιτικής προσωπικότητας του παρελθόντος είναι οι εν ενεργεία πολιτικοί. Ο λόγος είναι ότι το κριτήριο που καθορίζει την τοποθέτησή τους δεν είναι η ιστορική, πολιτική ή ιδεολογική αλήθεια, αλλά η ιδιοτελής επιδίωξη αυθαίρετης ιδιοποίησης πτυχών της δράσης του εκλιπόντος με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των σημερινών πολιτικών τους συμφερόντων! Αλλο πράγμα η προσπάθεια έξαρσης θετικών στοιχείων της δράσης ενός πολιτικού ηγέτη του παρελθόντος και εντελώς άλλο πράγμα η πολιτική σκύλευση των πεπραγμένων του.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κάτοικος αλλοδαπής - Υποχρεώσεις
 ΕΡΩΤΗΣΗ: «Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, χωρίς εισοδήματα στην Ελλάδα. Το 2012 αγόρασα ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα για ιδιοκατοίκηση στο μέλλον. Δεν το νοικιάζω και δεν μου αποφέρει εισόδημα. Έχω δυο ερωτήσεις: 1. Πρέπει να υποβάλω δήλωση με το έντυπο Ε1 και Ε9 ή μόνον το Ε9 ή κανένα από τα δύο; 2. Αν πρέπει να υποβάλω το έντυπο Ε1 πρέπει να δηλώσω τα εισοδήματα που απέκτησα στο εξωτερικό;».

Το κράτος και οι άλλοι

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μια νέα αντικρατική πρωτοβουλία απέκρουσαν οι μητέρες και πατέρες του Εθνους στην Επιτροπή Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Εκεί, όπως μας πληροφορεί ο συνάδελφος κ. Γιώργος Παπαχρήστος («Τα Νέα», 27.2.2013), «κατατέθηκε προς ψήφιση Εκθεση της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης... Οι Ελληνες βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή (σ.σ.: Φ. Πιπιλή, Λ. Κανέλλη, Π. Τατσόπουλος) έπαθαν την πλάκα τους ξεφυλλίζοντας την Εκθεση, όταν διαπίστωσαν ότι στο άρθρο 12 παρ. 5

Εγκατάσταση με παπούτσια στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα της Γυναίκας

Γόβες, μπότες και κάθε είδους παλιά γυναικεία παπούτσια μετατράπηκαν σε... έργο τέχνης.
Υποδήματα που δεν φορούσαν πλέον έδωσαν οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης,

Επανεκκίνηση για τα μεγάλα έργα

Της Μαρίας Μόσχου στο imerisia.gr
Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα γίνει για τουλάχιστον 30-35 χρόνια, ενώ η αναθέτουσα αρχή θα έχει τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης, εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων. Οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν και τις επενδύσεις σε υποδομές στα αεροδρόμια, που αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 200 και 220 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Γιατί γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας


Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, αφού σήμερα 8 Μαρτίου είναι η διεθνής Ημέρα της Γυναίκας. Ωστόσο πέρα από τα λουλούδια και τα δώρα, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν τι πραγματικά γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη μέρα.

Σάντουιτς, σούπα και φιάλες νερού

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η χθεσινή ημέρα ανέδειξε μερικά γεγονότα που από μόνα τους έχουν κάποια σημασία, αλλά συνδυαζόμενα αποκτούν πολλαπλάσιο συμβολισμό. Ενα τέτοιο γεγονός είναι η «σκούπα» με στόχο τους εκατοντάδες τοξικομανείς που περιφέρονται στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση, υπό την κωδική ονομασία «Θέτις», σχεδιάστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νόσων. Σύμφωνα με

«Ο Τσάβες πέθανε στην Κούβα, ψεύτικο το φέρετρο της περιφοράς»

Στην Κούβα απεβίωσε ο Ούγκο Τσάβες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανόφωνη εφημερίδα ABC, επικαλούμενη πηγές ανώτερων στρατιωτικών της Βενεζουέλας. Το δε φέρετρο που περιφερόταν την ίδια ώρα στους δρόμους του Καράκας, δεν περιείχε τίποτα άλλο από ένα ομοίωμά του.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά από την κυβέρνηση στην Ιερισσό

Για οικονομικό, περιβαλλοντικό αλλά και έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη τόνισε πως «το έγκλημα στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι έγκλημα όχι απλώς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και σε

Κοντογιάννης: Άδικο να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ιατρικές συνταγές όταν δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ...

Να υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε
στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

«Φταίει το κράτος», προφανώς, όχι...

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν συνειδητοποιηθεί ότι δεν ζούμε σ' έναν μονοσήμαντο κόσμο -όπως πιστεύω εγώ- που ορίζει η σοφία των αγορών, του ΔΝΤ, της Μέρκελ και των Βρυξελλών, μα σε έναν κόσμο που μπορεί να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές, είναι φανερό ότι θα πρέπει όλα να τα ξανασκεφτούμε εξαρχής. Αλλά το ζήτημα δεν είναι «τι» και «πόσο»: είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε, εντελλόμαστε για την ακρίβεια, από τα Μνημόνια να κλείσουμε το κράτος για να σωθούμε.

Ποια είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ με τα περισσότερα ακριβά ταγιέρ; ...

Τα... επιδεικνύει με βιντεάκια στο youtube
Ανήκει στην κοινοβουλευτική ευρωομάδα της ΝΔ, με μεγάλη θητεία στο ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο, αυτό που μεταξύ άλλων την έχει ξεχωρίσει στο Στρασβούργο είναι τα μοδάτα και ακριβά ταγιέρ με τα οποία εμφανίζεται. Ο λόγος για...

Λαγκάρντ προς Ευρωπαίους: Αυξήστε μισθούς και πληθωρισμό

Του Κώστα Καρκαγιάννη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 Μιλώντας από το Δουβλίνο, απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες του πυρήνα να επιτρέψουν την ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού και των μισθών προκειμένου να διευκολύνουν την προσαρμογή των χωρών του Νότου. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, παρενέβη την Παρασκευή στην οικονομική και νομισματική πολιτική που ασκείται στην Ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι το μπλοκ πρέπει να επιτρέψει την άνοδο του πληθωρισμού και των μισθών σε χώρες όπως η Γερμανία και παράλληλα να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια δανεισμού σε ολόκληρη τη ζώνη.

Δείτε τον τρόπο που θα διώξουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους από τα ασφαλιστικά Ταμεία


Εντός των ημερών πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο Σχέδιο Νόμου, όπου με το Σχέδιο «Αριάδνη» μέρος 1ο Αρ.9 και Αρ.10 ανοίγει τον δρόμο για «νόμιμες» απολύσεις όσων ασχολούνται με την απονομή συντάξεων.

Η Ευρώπη του τρόμου

Αυτοί οι άνθρωποι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες που διοικούν με σιδηρά χείρα σήμερα την Ευρώπη, μια μέρα, όχι αργά, θα γραφτούν με τα πιο μελανά γράμματα στην ιστορία της.
Στην Πορτογαλία ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν προχθές στους δρόμους. Στη Γαλλία η ανεργία σκαρφαλώνει σιγά σιγά στα ύψη, όπως και η κοινωνική ένταση. Στην Ιταλία ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει – μια ησυχία πριν την καταιγίδα θυμίζουν οι μέρες που περνά η χώρα. Στην Ελλάδα, μαζί με την Τρόικα, επανέρχεται και το

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ

του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)
Ημέρα της γυναίκας σήμερα κι η αλήθεια είναι ότι πολύ μελάνι έχει χυθεί για τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία, για αυτά τα πλάσματα που μέχρι κάποια εποχή περνούσαν, και μάλιστα αφού πλήρωναν πρώτα το τίμημα της προίκας-κι αλλοίμονο σε αυτήν που δεν είχε- από την τυραννία του πατέρα στην τυραννία του

Σε δίκη για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι άλλοι 18

Με την κατηγορία του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος παραπέμπεται σε δίκη ο Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Πέρσι, το 2012, γεννήθηκαν περίπου 15.000 λιγότερα παιδιά στην Ελλάδα! Αν αναλογιστούμε ότι το 2011 είχαν γεννηθεί 106.000 παιδιά, το 2010 115.000, και το 2009 έφθαναν τις 118.000, τότε η μείωση, στην τετραετία, αγγίζει το εξωπραγματικό -23%. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε να υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοια τρομακτική μείωση γεννήσεων. Ίσως σε περιόδους πολέμους. Ίσως.
Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι από τα 91.000 παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας, μόνον τα περίπου 75.000 είναι

Ταξιδεύοντας με τους αγιορείτικους οίνους στο Βερολίνο

Εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο της γαστρονομικής εκδήλωσης προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Estiatorio Jevssis
Κατακλείδα για το φετινό ταξίδι του Mount Athos Area Gourmet 2013 στη Γερμανία αποτέλεσε η εκδήλωση προβολής των δραστηριοτήτων του στο Βερολίνο, όπου – αξιοποιώντας τη διεξαγωγή της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ – παρουσίασε menu, πιάτα και οίνους από τη θεματική

Η …προϊσταμένη και ο …μηχανικός


Διαίρει και βασίλευε; Όχι! Δεν πρέπει το θέμα «απολύσεις στο δημόσιο» να χωρίσει στα δύο την Ελλάδα: Και όμως κάποια πράγματα είναι έτσι δομημένα που είναι εξόχως προκλητικά για όσους προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση ανταποκρίνεται στα λεφτά της; Στους δυσβάσταχτους φόρους που καλούνται να πληρώσουν όλοι για την συντήρησή της; Ακόμη και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι; Μάλλον όχι. Αλλά το χειρότερο είναι η βαθιά ριζωμένη

ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ... ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.... ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΣ  !!!!!!!!!!!
Εντυπωσιακές δυνατότητες παραλλαγής των γυναικών.
Κοίταξε προσεκτικά είναι με την ίδια σειρά... Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε σε διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2008

Γυναίκες

Εχω ζήσει το φεμινιστικό κίνημα, τις εκπροσώπους του και τους καβγάδες τους, τα χρόνια της μεγάλης πολιτικοποίησης. Θυμάμαι καθαρά τις ωραίες ρήγισσες («τη Ρήγισσα, τη Ρήγισσα, την είδα και ερρίγησα», στιχουργούσε ο Μανόλης Αναγνωστάκης ως Μανούσος Φάσης) να ξιφουλκούν εναντίον των φεμινιστριών του ΚΚΕ (που πίστευαν ότι το θέμα της ανισότητας των φύλων θα λυνόταν με το τέλος της πάλης των τάξεων, στην αταξική κοινωνία, στη

Τσάβες όπως Λένιν και Μάο Τσε Τουνγκ

«Οπως ο Λένιν και ο Μάο Τσε Τουνγκ ο Τσάβες θα ταριχευτεί» ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο.
Η σορός του εκλιπόντα Προέδρου θα παραμείνει εκτεθειμένη για άλλες επτά ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Με οδηγό την καινοτομία και την εξωστρέφεια

Η Ελλάδα δίνει δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών CeBIT. Οι ελληνικές εταιρίες ασκούνται στην εξωστρέφεια και ανοίγουν παράθυρα συνεργασίας.
Τον στρατηγικό στόχο της προώθησης των νέων τεχνολογιών ως βασικού μοχλού για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα θέλει να υπογραμμίσει η ιδιαίτερα δυναμική ελληνική παρουσία στην CeBIT 2013 στο Ανόβερο. Αυτό καταδεικνύει η στήριξη της φετινής συμμετοχής από το Υπουργείο Ανάπτυξης,

Το τελευταίο αντίο στον επαναστάτη

Δεκάδες αφίξεις πολιτικών στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Τσάβες
Ηγέτες και πολιτικές αντιπροσωπείες απ' όλο τον κόσμο θα βρεθούν σήμερα στο Καράκας για να παραστούν στην κηδεία του τελευταίου χαρισματικού ηγέτη της Λατινικής Αμερικής στις 17:30 (ώρα Ελλάδας). Για κάποιους από αυτούς θα λείψει ο Τσάβες, αλλά η απουσία του θα πονέσει πραγματικά τη βάση του λαού της Βενεζουέλας που τον αγάπησε σαν πατέρα του.

8 Μαρτίου 2013: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Ημέρα της γυναίκας, η Αγνή Σμπόνια, εκπαιδευτικός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Πολιτευτής Πρέβεζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή. Στη χώρα μας, η ισότητα των δυο φύλων θεωρείται δεδομένη, διότι έχουν αλλάξει οι μηχανισμοί καταπίεσης των γυναικών.
Όμως, αν γυρίσουμε 156 χρόνια πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκεί όπου γεννήθηκε το γυναικείο κίνημα, θα βλέπαμε γυναίκες εργάτριες που απεργούσαν για καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.

Κάστινγκ

ΟΙ θεωρίες συνωμοσίας αρέσουν στην πολιτική. Οπως οι φήμες για στημένες διαιτησίες στοιχειώνουν το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως οι δεύτερες - κρίνοντας από τις ατελείωτες αποκαλύψεις για σικέ αγώνες ανά την Ευρώπη - έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθούν από τις πρώτες. Ωστόσο, στη δημόσια ζωή αυτά που συμβαίνουν ενίοτε στο προσκήνιο έχουν μεγαλύτερη αξία από τις υποτιθέμενες ίντριγκες στο παρασκήνιο. Αλλά επειδή ακριβώς εκτυλίσσονται σε κοινή θέα, υπάρχει η τάση να μην τους δώσει κανείς τη δέουσα σημασία.

Θεσσαλονικάρχες δεσμώτες

Θα μπορούσε να είναι τίτλος σύγχρονης τραγωδίας αλλά αν από την Ψαρού ως την ψειρού είναι ένα τσιγάρο δρόμος, αποδεικνύεται πως ο δρόμος ίσως να 'ναι και συντομότερος από τη Βουρβουρού.
Τρεις Θεσσαλονικάρχες - όχι, δηλαδή, απλοί, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, αλλά πολιτικοί που καθόρισαν ζωές και προοπτικές, επί σειρά ετών, στη μικρή μας πόλη - βρέθηκαν ή βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός και ο πρώην Δήμαρχος καταδικασμένοι, ο έκπτωτος πρώην Νομάρχης υπόδικος.

Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός;

Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες τους εξορκίζουν τον ανασχηματισμό. Είτε επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν ελπίδες υπουργοποίησης είτε επειδή δεν πιστεύουν στη χρησιμότητα αυτή την περίοδο του ανασχηματισμού. Λένε ότι δεν πρόκειται ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς  να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό, αφού είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει περισσότερα απ΄ό,τι μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Το ίδιο πιστεύει

Γιατί η κυβέρνηση σέρνει τα πόδια για επίορκους και αλλαγές στο Δημόσιο

Συνεδριάζει εντός της ημέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό θέμα τις αλλαγές στο δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, είχαν εγκριθεί οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Τουρισμού και

Ο Κρίτων ... ξαναχτυπά!

Ο κ.  Κρίτων Αρσένης ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ με την αλογοουρά εμφανίστηκε και πάλι αυτή τη φορά πιο δυναμικά. Από υπερασπιστής των δελφινιών και της φώκιας από τις στρατιωτικές ασκήσεις εμφανίσθηκε κατά του κ. Ν. Δένδια και των δακρυγόνων. Ο ευρωβουλευτής εμφανίζεται εξοργισμένος γιατί έπεσαν

Ένας Αντώνης θα φύγει. Ποιος;

Η εμπλοκή με την τρόικα όχι μόνον μεταθέτει προς τα τέλη του μήνα τον ανασχηματισμό αλλά έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της συζήτησης για τις αλλαγές που σχεδιάζονται.
Και τούτο διότι, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η θέση του Αντώνη Μανιτάκη έχει επιβαρυνθεί λόγω των τελευταίων εξελίξεων και, συνεπώς, δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Τσοντολούλουδο

Αντιφάσεις. Μιλάει για «τσοντοκάναλα» και στήνεται στα μικρόφωνα που τείνουν τα τσοντοκάναλα φορώντας το γυαλιστερό κουστουμάκι του. Στα τσοντοκάναλα, όπου θέλει να πρωταγωνιστεί ο φαιός βουλευτής, θα έπρεπε να εμφανίζεται τσίτσιδος. Η τσόντα δεν ταιριάζει με το γεροντίστικο σακάκι του. Ο ακροδεξιός βουλευτής αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω μη αξιόπιστης μαρτυρίας. Είχε κατηγορηθεί ότι δάνεισε το αυτοκίνητό του σε άτομα που επιτέθηκαν σε φοιτητή. Δεν αποδείχτηκε η κατηγορία, έφυγε ελεύθερος. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γλύκα του φακού. Τον τραβάει. Τη θέλει την τσόντα του. Μόλις λοιπόν είδε τα μικρόφωνα, λειτούργησε ως πορνοστάρ.

Χτες στην Ιερισσό

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στοπ στην αναδρομική περικοπή των συντάξεων

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάζει «φρένο» στην αναδρομική περικοπή των συντάξεων που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς κ.λπ.), τους λογοτέχνες, καλλιτέχνες κ.α.
Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι αρκετές ρυθμίσεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (για τους δημοσίους υπάλληλους) είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).
Με αφορμή σειρά νομοθετικών αλλαγών στη συνταξιοδοτική

Υπόγειες διεργασίες για εκλογή Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση Ευ.Βενιζέλου-Ν.Ανδρουλάκη χθες
Στον απόηχο του Συνεδρίου κινείται ακόμα το ΠΑΣΟΚ, πέντε μέρες μετά την ολοκλήρωσή του.
Μη έχοντας ακόμα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία σύγκλησης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την ανάδειξη Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου, οι διεργασίες στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν.

Καμμένος καλεί Μόσχα

Δεχόταν κριτική γιατί ταυτίζεται με τους ευρωσκεπτικιστές Συντηρητικούς της Βρετανίας. Τώρα κάνει το μεγάλο άνοιγμα προς της Ρωσία και βουλώνει στόματα ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες Π. Καμμένος. Οπως είμαι σε θέση να ενημερώσω το πολυπληθές κοινό που παρακολουθεί το γνωστό σίριαλ «Ο πρόεδρος Πάνος σε νέες περιπέτειες», ο κύριος πρόεδρος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το κόμμα Εντίναγια Ρασίγια (Ενωμένη Ρωσία θα μετέφραζε ο ρωσομαθής εκπρόσωπος Σίμος, αν τον ρωτούσαν)! Αγνοώ ποιος έκανε τα

Αντισυνταγματικές οι «ειδικές» περικοπές

Γνωμοδότηση - βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις μειώσεις – αναδρομικά – των συντάξεων δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, γιατρών του ΕΣΥ, κ.ά. 
 Σε σκόπελο συνταγματικότητας σκόνταψε η περικοπή (αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012) στις συντάξεις όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, όπως προκύπτει από γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
 Το Ελεγκτικό Συνέδριο στη γνωμοδότησή του επισημαίνει ότι η περικοπή των συντάξεων όσων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων  του Ανθρώπου.

Ιερισσός: Δακρυγόνα και πολιτική ένταση

Στη φωτο: Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι κατοίκων της περιοχής, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας.
 Σε τέσσερις προσαγωγές, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την επίθεση στις Σκουριές. Στις 11 π.μ. συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οδηγείται προς ματαίωση. Μέχρι αργά το βράδυ αρκετοί πολίτες παρέμεναν στους δρόμους. Ένταση επικράτησε στην περιοχή, ενώ ακούγονταν καμπανοκρουσίες συναγερμού. Σύμφωνα με

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του Ερμή από την αποστολή Μessenger

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τις πρώτες εικόνες που μετέδωσε από τον Ερμή το Mariner 10 της NASA, η αποστολή Messenger της αμερικανικής υπηρεσίας ολοκλήρωσε την χαρτογράφηση του μικρού, καυτού πλανήτη.
«Μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε ότι χαρτογραφήσαμε από τροχιά κάθε τετραγωνικό μέτρο του Ερμή» δήλωσε περήφανος ο Σον Σόλομον, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς του Μέριλαντ.

Τρόικα: Άμεσα στα σούπερ μάρκετ τα φάρμακα χωρίς συνταγή


Την άποψη ότι αν συνεχιστεί πιστά η εφαρμογή του προγράμματος που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση, θα είναι χωρίς αντικείμενο η επόμενη συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Υγείας, όπως παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος ο Ματίας Μόρς, εξέφραζαν κύκλοι του υπουργείου, μετά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Νέος αστεροειδής περνά "ξυστά" από τη Γη

Άλλος ένας αστεροειδής και μάλιστα μεγάλος όσο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο περίπου, θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετά κοντά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου 960.000 χιλιομέτρων, δηλαδή 2,5 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης.