Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Γιατροί του Κόσμου : "Όπου υπάρχουν άνθρωποι"

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων έχει οριστεί από τον ΟΗΕ η  21 Μαρτίου Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1966  στην ανάμνηση ενός φριχτού γεγονότος που συνέβη λίγα χρόνια νωρίτερα, την 21 Μαρτίου του 1960, όταν η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ 70 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ.

Οι Κύπριοι με την «αναίδειά» τους έσωσαν την αξιοπρέπεια της πολιτικής Ευρώπης

Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Ο λογικός Βορράς και ο απείθαρχος Νότος…
Πριν από την έκφραση οργής (ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος) για τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας – με de facto, πλέον, ηγέτη τη γερμανική πολιτική ελίτ – είναι χρήσιμη μια προσπάθεια κατανόησης του τι ακριβώς συμβαίνει στην υπαρκτή Ευρώπη. Μια προσπάθεια να αντιληφθούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Το κυπριακό παζλ τρομάζει...

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για την Κύπρο. Γιατί όλοι επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από τους μικροκαταθέτες για να δικαιολογήσουν τη βάρβαρη γερμανικής κοπής απόφαση που θάβει κυριολεκτικά τη Μεγαλόνησο, λες και μόνο αυτή έχει τόσο μεγάλο τραπεζικό τομέα.

Ιστορική μνήμη με «κενά»


 Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Φέτος ολοκληρώνεται η διετία εορτασμού, τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913, μετά τους οποίους διαμορφώθηκαν -εν πολλοίς- τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας με την κατάκτηση των λεγόμενων «Νέων Χωρών». Πρόσφατη υπενθύμιση για την τρανή διετία του Ελληνισμού μου προσέφερε το σχόλιο του καλού συναδέλφου Ηλία Μαγκλίνη στο φύλλο της Παρασκευής 15ης Μαρτίου.

Το «ναι» δεν γίνεται «όχι». Το «όχι»;

«Το "όχι" σήμερα, γίνεται "ναι" αύριο. Το "ναι", δεν μπορεί να γίνει ποτέ "όχι"». Αυτό το απόφθεγμα καθοδήγησε τη ψήφο των Κυπρίων βουλευτών. Ήταν η κατακλείδα ενός «εμπιστευτικού εγγράφου εμπειρογνωμόνων», το οποίο υπέβαλαν στον πρόεδρο Αναστασιάδη οικονομολόγοι, τη νύχτα της Κυριακής, εισηγούμενοι το plan B. Αυτό το εναλλακτικό, το οποίο ψάχνει

Δήλωση Αγνής Σμπόνια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικων διακρίσεων

Η Αγνή Σμπόνια, πολιτευτής Ν. Πρέβεζας και εκπαιδευτικός, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη φυλετικών διακρίσεων η σημερινή, αλλά σίγουρα δε μοιάζει με τις προηγούμενες χρονιές. Οι Ρατσιστικές πρακτικές έχουν δυστυχώς εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα της ζωής μας και πλέον αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας.

H Γερμανία διαλύει την Ευρώπη

Η απόφαση της Ε.Ε. να καταστρέψει την Κύπρο θέτει το προσάναμμα για την διάλυση ολόκληρης της Ευρώπης. Η πλεονεξία των Γερμανών, ο στενός και πολύ ιδιοτελής πολιτικός τους ορίζοντας θα επιφέρει σειρά γεγονότων σε άλλα πλαίσια.
Η ολιγαρχία της Ευρώπης προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της  συμπεριφέρεται όπως οι κοινοί ληστές στην ίδια την περιφέρειά της. Χωρίς μάσκα,  δεν διστάζει να κλέψει το κομπόδεμα των μικρο-καταθετών και να ισοπεδώσει οικονομικά μια μικρή χώρα. Για πιο Ευρωπαϊκό κεκτημένο να μιλήσουμε τώρα;

Η Κύπρος έχει λύσεις, πολιτικό ηγέτη δεν έχει

Υπερήφανους έκανε όλους τους Ελληνες η κυπριακή Βουλή. Το νέο «Οχι» που είπε στους Γερμανούς πέρασε ήδη στις κορυφαίες στιγμές του ελληνισμού και συγκλόνισε συθέμελα την Ευρωζώνη. Φάρος ελπίδας αντίστασης για όλους τους λαούς της Ευρώπης και ιδίως για εκείνους που οι γερμανόδουλες κυβερνήσεις τους τους έχουν παραδώσει στον ανηλεή ζυγό του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας. Αφρίζουν από λύσσα εναντίον της Κύπρου, της ασήμαντης «κουκίδας», όπως την αποκάλεσε περιφρονητικά ο Β. Σόιμπλε.

Γιατί η Ρωσία είπε «όχι» για βοήθεια και νέο δάνειο στην Κύπρο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος» ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής θα έχει νέα συνάντηση στις 9 το βράδυ τοπική ώρα (7 ώρα Κύπρου), στο υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας. Από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα δανείου εκ μέρους της Ρωσίας, αναζητούνται άλλοι τρόποι βοήθειας.
Η κυπριακή πλευρά ελπίζει ακόμα και αντιμετωπίζει τρία πιθανά σενάρια στη Μόσχα:

Η Μέρκελ επιμένει στη θέση της

"Μουλάρωσε" στη θέση της η Καγκελάριος της Γερμανίας και δεν κάνει "ούτε βήμα πίσω" από τη θέση της. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί προέχει η σωτηρία της Ευρωζώνης. Η κ. Μέρκελ  δεν φοβάται την χρεοκοπία της

Τοκίζοντας στον λαϊκισμό...

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ακούσαμε πολλά περίεργα μετά την απόφαση για το ειδικό τέλος στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών που ομόφωνα πρότειναν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup. Για παράδειγμα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από την αναταραχή στην Κύπρο, αφού επισήμαναν τους συστημικούς κινδύνους που έχουν τέτοιες «άφρονες», όπως τις χαρακτήρισαν, αποφάσεις.

Στα 260 ευρώ έριξε η Λαϊκή το ημερήσιο όριο ανάληψης στα ATM

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κύπρο. Το τραπεζικό σύστημα παραλύει, αν δεν παρέλυσε ήδη και τα μετρητά τελειώνουν. Ήδη  όλα τα ΑΤΜ περιόρισαν στο ελάχιστο τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών.  Την αρχή έκανε ήδη η Λαϊκή Τράπεζα. Στα 260 ευρώ περιόρισε το

Μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης...

Θανάσης Μαυρίδης (Capital.gr)
Οι Κύπριοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Μεταξύ της ανιστόρητης πολιτικής Μέρκελ και της ακόρεστης δίψας του Πούτιν για χρήμα και εξουσία. Αν αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχει να κάνει η Κύπρος, τότε δυστυχώς το παιγνίδι είναι χαμένο. Έτσι ή αλλιώς.

Ο ταλαντούχος κ. Κατίδης

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κάποια στιγμή, πάνε μήνες, οι χρυσαυγίτες σκέφτηκαν να στεγαστούν και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σχεδίαζαν, μάλιστα, να νοικιάσουν γραφεία δίπλα σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ. Και μία ημέρα των ημερών ο τοίχος απέκτησε φωνή. Οι ΑΕΚτζήδες είχαν γράψει πάνω του την εντολή «Ούτε να το σκέφτεστε». Τίποτα περισσότερο. Και τίποτα σαφέστερο.

Σκοντάφτει στις τράπεζες η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων

Σκοντάφτει για μία ακόμη φορά η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων καθώς όλα τα δεδομένα αλλάζουν λόγω των ραγδαίων ανακατατάξεων στον τραπεζικό κλάδο. Έτσι η τελευταία ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη ότι τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες δεν πείθει ούτε τους πλέον αισιόδοξους.
Το σκηνικό στις διαπραγματεύσεις που διαρκούν αρκετούς μήνες για μία ακόμη φορά αλλάζει. Οι συγχωνεύσεις φέρνουν στο τραπέζι λιγότερες τράπεζες με μεγαλύτερη έκθεση στα έργα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

«Τρελό» φορτηγό διέσχισε δέκα χιλιόμετρα με τον οδηγό αναίσθητο 
  Ένα φορτηγό 40 τόνων διέσχισε δέκα χιλιόμετρα σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της νοτιοδυτικής Γερμανίας με τον οδηγό αναίσθητο στο τιμόνι του, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί και ζημιές.

Τα λεφτά σας και τα βρακιά σας !!

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Το αν θα γυρίσει στο νόμισμα της η Κύπρος, η Ελλάδα η η Πορτογαλία, δεν νομίζω ότι έχει και πολλή σημασία πλέον! Εδώ είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με εκβιαστές και αρπαχτικά του αισχιστου είδους! Μοιάζει τίποτε από την Ευρώπη που βλέπαμε όλοι και φανταζόμασταν , με ενιαίο σύνταγμα, νόμους, στρατό, εξωτερική πολιτική, αλληλεγγύη και όλα αυτά τα θαυμάσια, που τα λιγουρεύονταν όλοι, και δεν ήξερε ποιος να πρωτοζητήσει να ενταχθεί;

Ελληνικές πιέσεις να μην κάνει πίσω η Γερμανία

Τι ζήτησαν (τηλεφωνικά) οι Έλληνες από τους Γερμανούς μετά το "ΟΧΙ" των Κυπρίων.
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013. Η ανησυχία στην Αθήνα είναι έκδηλη λίγες ώρες μετά το «ΟΧΙ» της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο. Ο Έλληνας υπουργός –γνωστός για το άκαμπτο προφίλ του- παραμένει στο γραφείο του σε μια εναγώνια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει το...feedback των εξελίξεων στο εσωτερικό μέτωπο.

«Κίβδηλες» λύσεις...

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Και είναι ο μόνος. Για να τον πετύχει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, η Γερμανία αλλάζει δραστικά, βίαια, την Ευρωζώνη. Τώρα και η Κύπρος –μετά την Ελλάδα– είναι το «χρήσιμο θύμα» αυτής της ριζικής μεταβολής κατεύθυνσης των συνθηκών, που θα υπηρετούν το «δόγμα του ευρώ» που επιβάλλει ο ηγεμονισμός του Βερολίνου. Σαν να αρνούνται όλοι πεισματικά να αντικρίσουν την αλήθεια: θα ακολουθήσουν και άλλα θύματα…

ΑΚΕΛ: Να αποφασίσει ο λαός σε δημοψήφισμα

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως το κόμμα του θεωρεί ότι είναι απαραίτητο οι τελικές αποφάσεις για την αποδοχή, ή όχι, των προτάσεων της τρόικας να ληφθούν από τον κυπριακό λαό, μέσω δημοψηφίσματος. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι «θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας έξω από την τρόικα, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στη στήριξη χωρών, που έχουν λόγους να μας βοηθήσουν».

Τσίπρας: Στο Eurοgroup είναι κυνικοί γκάνγκστερ – Σαμαράς και Στουρνάρας δεν είπαν μια λέξη για την Κύπρο

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και το Eurogroup πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την Κύπρο.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λέγοντας για τους υπευθύνους των αποφάσεων του Eurogruop, πως «δεν είναι ανίκανοι, είναι γκάνγκστερ», για να διευκρινίσει ότι «οι μισοί είναι γκάνγκστερ, όπως οι βόρειοι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι άλλοι μισοί υποταγμένοι, όπως ο Σαμαράς και Στουρνάρας».

Επτά δισ. ευρώ ήδη έτοιμα να φύγουν από την Κύπρο

 Έχουν δοθεί εντολές μεταφοράς μόλις ανοίξουν οι τράπεζες 
Οι Βρυξέλλες καλούν την Λευκωσία να παγώσει κάθε κίνηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να πείσει τους Κύπριους ηγέτες να παγώσουν κάθε κίνηση κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα στις κυπριακές τράπεζες ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία τους, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ευρωπαϊκή πηγή ενήμερη για τη σχετική συζήτηση.«Οι κυπριακές αρχές έχουν τρία πράγματα να κάνουν έως την Τρίτη: να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο και

ΕΕ: Κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού τομέα οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ασφυκτική είναι η πίεση που ασκείται προς την Κύπρο για την άμεση εξεύρεση λύσης με στόχο την διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Υιοθετώντας δραματικούς τόνους, αξιωματούχος της ευρωζώνης, έδειξε στην Κύπρο την έξοδο από το ευρώ,

Εντάλματα σύλληψης για όλους τους προέδρους της ΑΕΚ από το 2004 και μετά

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ Α. ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ
Τη σύλληψη όλων των προέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και μετά, για χρέη προς το Δημόσιο, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι Οικονομικοί εισαγγελείς.

Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ “ΟΧΙ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥΟι στιγμές είναι κρίσιμες. Και δύσκολες. Για την Κύπρο. Για την Ελλάδα. Για την ευρωζώνη. Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Τα διλήμματα είναι πολλά και στρατηγικά. Θα παραμείνει στο ευρώ ή θα επιστρέψει στη λίρα; Θα χάσει ή όχι το πλεονέκτημα της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που μαζί με τον τουρισμό διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της κρατικής της οντότητας. Θα παραμείνει στον αστερισμό της Δύσης ή θα μπει στην τροχιά της Ρωσίας; Θα διατηρήσει ή θα απολέσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο που, σε σημαντικό βαθμό, τη διασφαλίζει έναντι της Τουρκίας;

Ο Χατζησωκράτης πήρε τ’ όπλο του!

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής και «διαπραγματευτής» εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, επανέλαβε την νέα «κόκκινη γραμμή» του κόμματος του Φώτη Κουβέλη όσον αφορά στο χαράτσι στα ακίνητα.
Το κυπριακό «όχι» έκανε τη ΔΗΜΑΡ να αναθαρρήσει, όπως φάνηκε ήδη από το βράδυ της Τρίτης, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, όταν ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε τη

Χρειάζεται άλλη προσέγγιση το θέμα αύξησης της απασχόλησης


Πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας την ανεργία και να αναζητούμε καθημερινά τις λύσεις για την καταπολέμηση της αλλά και τους τρόπους για τη δημιουργία  νέων θέσεων απασχόλησης.  Ανεξάρτητα από την αδυσώπητη επικαιρότητα, η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση των θέσεων εργασίας πρέπει να βρίσκονται πάντα στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων. Η ανεργία είναι στην πραγματικότητα το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα που

Στο 45% ο φόρος για όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Συμπληρωματικές δηλώσεις υπέβαλαν 
Σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας τους θα χάσουν οι 13.700 φορολογούμενοι που έβγαλαν στο εξωτερικό τεράστια ποσά την περίοδο 2009-2011.
Όσοι εκ των 13.700 (σε σύνολο 24.710) δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την προέλευση των εισοδημάτων θα φορολογηθούν με συντελεστές μέχρι και 45% ενώ τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ στην εφορία.

Η Κύπρος και η Ελλάδα στην «αιώνια συμμαχία»

«Αιώνια συμμαχία» χαρακτήρισε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη σχέση της χώρας του με το Ισραήλ, το οποίο επισκέπτεται για πρώτη φορά με αυτή του την ιδιότητα. Βαθειά φράση και διπλά σημαντική όχι μόνον για τις δύο παραπάνω χώρες, αλλά και για μας: για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Αιώνια είναι, και πρέπει να λέγεται, ειδικά στις δύσκολες στιγμές η συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου. Επίσης, ταυτόχρονα, οι δύο χώρες μας πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά, σήμερα σοβαρότερα από ποτέ, ότι το μέλλον τους είναι άρρηκτα δεμένο με το να

Ταιριάζει στους Αυστριακούς η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών, τους οποίους μαγνητίζει η ποικιλία του τουριστικού προϊόντος και ο ελληνικός τρόπος ζωής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου ταξ. Γραφείων Γ. Πετερλάιτνερ. Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς καταγράφει η αυστριακή τουριστική αγορά. Η αύξηση της ζήτησης για κάποια νησιά ξεπερνά το 40%, επισημαίνει στην Deutsche Welle ο πρόεδρος του Αυστριακού

Μοριακά «κόλπα» προστατεύουν τους κοριούς απ’ τα εντομοκτόνα

Οι κοριοί χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα μεθόδων για να καταστήσουν άχρηστα τα εντομοκτόνα και να απειλήσουν την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.
Οι παρασιτώσεις παρουσιάζουν αύξηση παγκοσμίως καθώς τα παράσιτα γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά σε ορισμένες χημικές ουσίες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι εντόπισαν 14 γονίδια που σχετίζονται με έναν αριθμό σημαντικών βιολογικών αλλαγών στον οργανισμό των κοριών, καθιστώντας τους πιο ανθεκτικούς στα εντομοκτόνα.

Η Ευρώπη καταρρέει. Η Σοσιαλδημοκρατία τι κάνει;

Με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup, η Γερμανία απέδειξε όχι μόνο πόσο κοντόθωρη είναι η πολιτική της για την Ευρώπη, αλλά και ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να επιβάλει -δια της βίας των εκβιασμών- την προτεσταντικής και, εν τέλει, συντηρητικής λογικής δημοσιονομική ορθοδοξία.

Γεωπολιτική

ΕΡΧΟΝΤΑΙ οι Ρώσοι! Oχι στη Λευκωσία, αλλά στην Αθήνα, όπου επανήλθε ο ισχυρός άνδρας της Gazprom και άνθρωπος του Πούτιν, Αλεξέι Μίλερ.
Η ΔΕΠΑ, για την οποία η Gazprom έχει προσφέρει τα περισσότερα χρήματα, φαίνεται ότι θα είναι η πιο εύκολη ιδιωτικοποίηση. Τόσο για πολιτικούς όσο και για γεωπολιτικούς λόγους. Από πολιτικής πλευράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει επιλέξει ως στρατηγικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν

ΕΚΤ: Μέχρι τη Δευτέρα ρευστότητα στις κυπριακές τράπεζες

Με τελεσίγραφο προς την κυπριακή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε λύση για την αναχρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας εντός των 72 ωρών, ισοδυναμεί η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι τη Δευτέρα.

Live Blogging: Αντίστροφη μέτρηση για το Σχέδιο Β

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Κύπρο, η οποία αναζητεί εναλλακτική πρόταση απέναντι στο τελεσίγραφο του Eurogroup για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων. Σε ναυάγιο οδηγείται η διαπραγμάτευση με τη Μόσχα. Σενάρια για παύση λειτουργίας της Λαϊκής Τράπεζας. Έως τη Δευτέρα θα μείνει ανοιχτή η κάνουλα της ΕΚΤ. Κλειστές σήμερα και αύριο οι κυπριακές τράπεζες σε Κύπρο και Ελλάδα.
φωτο:Ουρά σε υποκατάστημα της Λαϊκής στη Λευκωσία, Πέμπτη 21/3/2013 HASAN MROUE / AFP

Ο πράσινος Πατριάρχης συνάντησε τον πράσινο Πάπα

Μήνυμα ενότητας από τους δύο εκκλησιαστικούς ηγέτες που συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινή δράση για θέματα όπως το περιβάλλον και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης. Ενα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων ορθοδόξων και καθολικών έγινε χθες με την κατ' ιδίαν συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Βατικανό.

Οχι!

Πόσο θα κρατήσουν οι χοροί; Μετά θα γίνει φανερό ότι το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο ατυχές σχέδιο χρηματοδότησης της κυπριακής οικονομίας μπορεί και να μην είναι ένα ακόμη έπος. Ιδίως αν ληφθούν υπόψη κάποια στοιχεία.
Π.χ., πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, νεοεκλεγείς αρχηγός κράτους συμφωνεί κάτι στο κοινό τραπέζι - καλό ή κακό, καλώς ή κακώς - και στη

«Να μη γίνει Ελλάδα η Κύπρος»

Πώς αποτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ το κυπριακό «όχι» 
Του Γιώργου Μελιγγώνη (matrix24.gr)
Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρακολούθησε και χθες στενά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, αλλά και τις διαβουλεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα, αλλά και με την Μόσχα. Εξάλλου, στην κυπριακή πρωτεύουσα βρέθηκε χθες (σ.σ. Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή της

Ο Μπαρόζο στη Μόσχα υπό τη σκιά της κυπριακής κρίσης

Στην σκιά της κυπριακής κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο πραγματοποιεί την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην από καιρό προγραμματισμένη διήμερη επίσκεψή της στη Μόσχα. 

Ρωσία: Δεν μπορούμε να βλάψουμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη με αφορμή την Κύπρο

O Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι το σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο έχει περιπλεχθεί και ότι η όποια λύση εξευρεθεί δεν πρέπει να βλάψει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Φαίνεται ότι κάθε λάθος που ήταν δυνατό να γίνει έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση (της Κύπρου)», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Βαρουφάκης: Θλιβερός ο Σαμαράς, άφησε τον άπειρο Αναστασιάδη να επιλέξει μια καταστροφική ρύθμιση

Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης για τις εξελίξεις στην Κύπρο στην εφημερίδα «Αυγή» που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Κυριακή. Μεταξύ άλλων κατακεραυνώνει τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οικονομολόγοι: προστατέψτε τους καταθέτες!

Εννέα μήνες διήρκεσε η διαπραγμάτευση για τη διάσωση της Κύπρου και το αποτέλεσμα απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας. Οικονομολόγοι κατηγορούν τους «εμπνευστές» του πακέτου για λανθασμένους χειρισμούς.

«Φιλελεύθερος» Κύπρου: Η Μόσχα έκοψε φτερά και ελπίδες

Ο τίτλος της σημερινής εφημερίδας "ο φιλελεύθερος" της Κύπρου τα λέει όλα . Κόβει τα φτερά και τις ελπίδες του κυπριακού λαού για τον απεγκλωβισμό και τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Κύπρου.
Παγωμένη η Μόσχα έναντι του αιτήματος της Κυπριακής

Ούτε φως ούτε καπνός

Η κατάσταση μου θυμίζει αίθουσα αναμονής μαιευτηρίου. Ενας περπατάει πάνω κάτω στην αίθουσα, πότε με τα χέρια πίσω και πότε με κομπολόι στο χέρι μετρώντας μία μία τις χάντρες και ξεφυσώντας σαν παλιά ατμομηχανή στην ανηφόρα του Αχλαδόκαμπου (τι λέω ο άνθρωπος!). Οι υπόλοιποι χωμένοι στις πολυθρόνες τον κοιτούν με απάθεια. Πότε αυτόν και πότε την πόρτα του χειρουργείου, προσμένοντας να ανοίξει με τη χαρούμενη νοσοκόμα να κρατάει το μωρό...

Κλείνει μια από τις μεγάλες τράπεζες της Κύπρου

Δύσκολα τα πράγματα στην Κύπρο και γίνονται από στιγμή σε στιγμή ακόμα πιο δύσκολα. Μόλις ανακοινώθηκε ότι η μία από τις δυο μεγάλες τράπεζες της Κύπρου και συγκεκριμένα η ΛΑΪΚΗ πρέπει να κλείσει και θα κλείσει. Αυτό θα έχει μεγάλες συνέπειες για τους μικροκαταθέτες, οι οποίοι  κοντεύουν να

Προειδοποιητικές απεργίες στη Lufthansa

Προειδοποιητικές απεργίες πραγματοποιούνται  από σήμερα το πρωί (Πέμπτη, 21 Μάρτη) οι εργαζόμενοι της Lufthansa σε διάφορα αεροδρόμια της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να...

Ημέρα τελικών αποφάσεων η σημερινή για την Κύπρο...

Στις 09:30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει ενώπιον των αρχηγών των κομμάτων πρόταση για τη διάσωση της Κύπρου. Η εναλλακτική λύση που θα τεθεί ενώπιον των αρχηγών είναι η σύσταση επενδυτικού ταμείου, στο οποίο θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι (Ταμεία Προνοίας, φυσικά πρόσωπα) σε εθελοντική βάση, με στόχο να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Aναστέλλεται η καταβολή συντάξεων για όσους δεν απογράφηκαν

Την άμεση αναστολή της καταβολής των συντάξεων, για όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί κατά τα έτη 2012 και 2013, ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τα καλά και τα κακά της νηστείας

Νηστεία δεν σημαίνει ασιτία. Θερμιδικά, η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας. Συνήθως παρατηρείται μια αύξηση πρόσληψης υδατανθράκων, δηλαδή αύξηση κατανάλωσης ζυμαρικών, ψωμιού, πατάτας, οσπρίων κτλ και μείωση πρόσληψης πρωτεϊνών και λίπους, δηλαδή μείωση κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων -κρέατα και γαλακτοκομικά. Ένα πρόγραμμα διατροφής κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορεί να έχει και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.