Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Η εντυπωσιακή εικόνα που κατάφερε να τραβήξει ένας ερασιτέχνης φωτογράφος


Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει. 
Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή σύντομα ήρθε, όταν μια αστραπή φάνηκε να διαπερνά τον πύργο, ύψους 325 μέτρων και ο Bertrand Kulik αποθανάτισε το μοναδικό θέαμα:

Το σύντομο ανέκδοτο


Η πεθερά, ... θυμωμένη, απευθύνεται στη νύφη της στο μαιευτήριο: 

..."το παιδί δε μοιάζει στον γιο μου"... 

Και η νύφη:

"τι να κάνουμε...  μ...νί έχω..  όχι φωτοτυπικό!"


Ευχαριστούμε το φίλο μας, το Δήμο, που μας το έστειλε

Σε βυθό πέφτει από βυθό...

 Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί: οι στίχοι του Διονυσίου Σολωμού γράφτηκαν για την Ελλάδα που πάσχιζε να ελευθερωθεί, αλλά ταιριάζουν και στην παρούσα περίσταση για την Κύπρο, που πασχίζει να σωθεί. Δεμένες οι μοίρες όμως της Ελλάδας και της Κύπρου, σε όλο τον εικοστό αιώνα, απ’ τα πρώτα σκιρτήματα της νήσου για αυτοδιάθεση-ένωση έως τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα του1955-60 και τη χουντική προδοσία του ’74 που έφερε την πολεμική καταστροφή και την τουρκική κατοχή. Κοινή η μοίρα και στην πρώτη μεγάλη περιπέτεια του 21ου αιώνα, στην πτώχευση.

Τι θέλει τελικά η Κύπρος;

 Απεδείχθη έπειτα από έξι δραματικές μέρες ότι εύκολες εναλλακτικές λύσεις για την Κύπρο δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν είχαν προετοιμαστεί, αν υπάρχουν... Είτε με τη μορφή ενός αποδεκτού plan B είτε με τη μορφή μιας «βοήθειας» από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ρωσίας κ.λπ.), οι ευθύνες Χριστόφια αλλά και Αναστασιάδη στην τελική ευθεία, από πλευράς χειρισμών (κυρίως του πρώτου), είναι μεγάλες και δεν μπορούν να αποσιωπηθούν. Αλλά αυτά είναι πλέον δουλειά των ιστορικών...

Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες του κόσμου

Καταρράκτης ονομάζεται συνηθέστερα το τμήμα ποταμού, τα νερά του οποίου πέφτουν απότομα από μεγάλο ύψος σε χαμηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι δυνατό να συμβαίνει λόγω απότομης και μεγάλης κλίσης της κοίτης του ποταμού, είτε λόγω κάθετης υδατόπτωσης σε κοίτη χαμηλότερου επιπέδου.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο «γερμανικός Αττίλας» εκβιάζει ωμά την Κύπρο

Τελεσίγραφο (!) παράδοσης της κυπριακής οικονομίας στα νύχια της τρόικας μέχρι τη Δευτέρα έστειλαν στη Λευκωσία οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ. Εκβιάζουν τους Κύπριους ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου οδηγώντας έτσι σε χρεοκοπία την Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις του Βερολίνου,

Καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας για χρηματισμό.

Σε 3 χρόνια και 6 μήνες καταδικάστηκε πριν από λίγο ο Βασίλης Γιόγιακας, ως πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας που επί Καραμανλή, ο Θωμάς Δήμας πρόεδρος της Ν.Ε της Ν.Δ, τον κατέγραψε με κρυφή κάμερα να παραλαμβάνει τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα , προκειμένου να αναθέσει περιβαλλοντικές μελέτες σε συγκεκριμμένη εταιρεία.

Οι κακές και οι εικονικές λύσεις

 Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αφού δεν έγινε ο σεισμός που περιμέναμε –ή και κάποιοι εύχονταν– μετά την απόρριψη από την κυπριακή Βουλή της πρότασης για επιβολή ειδικού τέλους στις καταθέσεις στην Κύπρο, όλα τα ελληνικά ΜΜΕ ερμήνευσαν το θρόισμα των φύλλων ως ταρακούνημα μετά την «άφρονα απόφαση του Eurogroup», η οποία όμως ελήφθη με πρόταση των Κυπρίων και δική μας ψήφο. Ετσι, ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια δεν κατακρημνίστηκαν, άπαντες σχεδόν οι Ελληνες θεώρησαν «μέγα πλήγμα στη Γερμανία» την απλή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στη χώρα του. Λες και θα μπορούσε, αφού τέθηκε το ερώτημα, να σιωπήσει ή να απαντήσει αλλιώς.

Η Κύπρος, το φυσικό αέριο και η Ευρώπη

Στην Κύπρο είναι πεπεισμένοι. Απώτερος στόχος των Ευρωπαίων είναι ο έλεγχος επί του φυσικού αερίου. Κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτή την προσέγγιση συνωμοσιολογική. Αν δεν βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο και αν επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε το γεωστρατηγικό παιχνίδι που μαίνεται στην περιοχή, θα λέγαμε πως... είναι πολλά τα λεφτά για να αγνοήσουμε τις κινήσεις στη σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Δεν υπήρχαν συζητήσεις για κούρεμα καταθέσεων δηλώνει ο Δ.Χριστόφιας...

Απάντηση για το έγγραφο που αποδίδεται στον γερμανό υπουργό Β.Σόιμπλε, σύμφωνα με το οποίο το θέμα του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων είχε συζητηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου, έδωσε ο Δ.Χριστόφιας. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν τέτοιου είδους συζητήσεις και τόνισε πως «εκείνο που δεσμεύει την κυβέρνηση Χριστόφια και έχει συζητήσει με την τρόικα περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που κατ' αρχήν έχουμε συμφωνήσει».

Η πεταλούδα και η σκνίπα

 Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πες επειδή στον ευρωπαϊκό χάρτη που σκεπάζει την οθόνη των διεθνών καναλιών υπάρχει ένα βελάκι για να δείχνει πού στα κομμάτια βρίσκεται αυτή η «σκνίπα» η Κύπρος, η οποία επιβεβαίωσε το λεγόμενο για το πέταγμα της πεταλούδας στο Πεκίνο που συγκλονίζει τη Γουόλ Στριτ· πες επειδή ακούει και ξανακούει για το 0,2% ή μάλλον το 0,18% της κυπριακής οικονομίας στο

Η Κύπρος ναυάγησε στο πρωτοσέλιδο του Economist

Φιγουράρει μισοβυθισμένη με καρχαρίες να καραδοκούν
Με τίτλο «Πάνω που νομίζατε ότι είναι ασφαλής...» το κύριο άρθρο του περιοδικού Economist σχολιάζει τις εξελίξεις αναφορικά με τη διάσωση της Κύπρου υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι υπαρκτός. Κρούει τον κώδωνα του πανευρωπαϊκού κινδύνου από την επιβολή κουρέματος επί των καταθέσεων στην Κύπρο και αντιπροτείνει την απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

ΤΧΣ: Στην Πειραιώς οι κυπριακές τράπεζες

ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ
Η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. «Η συναλλαγή τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ.

Σαρρής: Το κούρεμα καταθέσεων είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ
Την πλήρη επαναφορά του σεναρίου για κούρεμα καταθέσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Κύπρου και τρόικας επιβεβαίωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, άμα τη ειστροφή του από τη Μόσχα, ο κ. Σαρρής δήλωσε:

Η Μέρκελ... παίζει ντόμινο

 Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η πρώτη... ευρωπαϊκή εξέγερση έγινε. Και ήταν ειρηνική. Η Βουλή της Κύπρου ψήφισε το γενναίο «όχι». Και φυσικά, ο προαναγγελθείς θάνατος της Κύπρου από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου διάσωσής της και τους δορυφόρους τους άρχισε να υλοποιείται. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να «στραγγαλίσει» την Κύπρο, προκαλώντας ασφυξία στην κυπριακή οικονομία, εφόσον δεν έχει συμφωνηθεί λύση μέχρι και τη

Εφυγε ο Παράσχος, ήρθε ο Βέλιτς

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού αποτελεί ο Γιώργος Παράσχος, με τον έμπειρο προπονητή να υποβάλλει την παραίτησή του. O Γιασμίνκο Βέλιτς είναι ο νέος προπονητής των Βοιωτών.
Το κλίμα είχε βαρύνει για τον Παράσχο, μετά τα τελευταία αποτελέσματα των Βοιωτών, όμως υπήρχε η πρόθεση της διοίκησης να τον διατηρήσει στο τιμόνι της ομάδας

Δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο

Αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις σήμερα στην Κύπρο προκειμένου να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα και η κυπριακή οικονομία. Στο μεταξύ επανέρχεται η πρόταση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων. Στο απόλυτο πολιτικό χάος βρίσκεται σήμερα η Κύπρος αφού οι εξελίξεις είναι πλέον καταιγιστικές. Από το πρωί, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνεδριάζει με επίκεντρο κυρίως την απόφαση για αναδιάρθρωση της Λαικής Τράπεζας που παραπέμπει σε διαχωρισμό της σε καλή και κακή τράπεζα.

Πάτμος : Εγκαταλειμένοι 3.500 κάτοικοι και 650 παιδιά ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

Με ορατό πια τον κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων της Πάτμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκπέμπει S.O.S., δηλώνει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Πάτμου που έχουν μείνει στο απόλυτο κενό χωρίς γιατρό και καλεί το Υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις επόμενες ώρες τις ευθύνες τους.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ “ΟΧΙ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ…

Με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο απεδείχθη για μια εισέτι φορά η μορφωτική ανεπάρκεια και η πολιτική καθυστέρηση της πλειοψηφίας του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Οι περισσότεροι αντί να συναισθανθούν την κρισιμότητα και τη δυσκολία των στιγμών και, έστω για λίγο, να ομονοήσουν και να αναζητήσουν κοινούς τόπους ή έστω να σιωπήσουν, συνεχίζουν να ερίζουν για το ποιος είναι περισσότερον μειοδότης ή ολιγότερον υπεύθυνος.

Σε άτακτη υπαναχώρηση οδηγείται η Κύπρος - Δέχεται τώρα και το κούρεμα

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία προκειμένου να μη χάσει τη λαϊκή απήχηση του νεοεκλεγέντος προέδρου έδωσε στα πράγματα εκρηκτική τροπή, επιμένοντας στο κούρεμα και των ασφαλισμένων καταθέσεων, και υπερασπίσθηκε με το προεδρικό τηλεοπτικό διάγγελμα την «έλλειψη εναλλακτικών», βρίσκεται τώρα να υπαναχωρεί ατάκτως.

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια. Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος για αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας, επίσης με τριετή αναστολή, και

Κομισιόν: Ψηφίστε σήμερα τα νομοσχέδια, να ισχύσει γενικότερα η εκκαθάριση τραπεζών

 Tου ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
 Twitter: @nchrysoloras (kathimerini.gr)
Δεν πήρε θέση ο εκπρόσωπος του Ρεν για το Ταμείο - Έμφαση στον περιορισμό κεφαλαίων - Οι Βρυξέλλες αναμένουν μεγάλες απώλειες για τους καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ. Νέες έντονες πιέσεις για άμεση ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή περιορισμών στην μεταφορά κεφαλαίων, από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων, άσκησε σήμερα η Κομισιόν. Κατά τη μαραθώνια συζήτηση για την Κύπρο στο τακτικό μπρίφινγκ των δημοσιογράφων, ο Σάιμον Ο’Κόνορ,

Eurogroup: Θέλουμε την Κύπρο εντός της ευρωζώνης

ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης παραμένουν προσηλωμένοι στην προσπάθεια να μείνει η Κύπρος στην ευρωζώνη.

Δικαστική έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί Για το σκάνδαλο Μπετανκούρ

Την έναρξη δικαστικής έρευνας σε βάρος του γάλλου τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το τελευταίο βήμα πριν την απαγγελία κατηγορίων, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας για το σκάνδαλο Μπετανκούρ.
Η απόφαση του ανακριτή Ζαν Μισέλ Ζαντί ελήφθη στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας, μετά την εξέταση στην οποία

Είναι σικέ…

Η Μεγαλόνησος υποφέρει. Είπε το ΟΧΙ σε μια Ευρώπη που δεν της φέρθηκε καθόλου ως εταίρου και ουσιαστικά την εκβίασε: Της έβαλαν ένα πιστόλι στο κρόταφο και της είπαν αποφάσισε. Δραματικές ώρες για την ίδια την Μεγαλόνησο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο που παρακολουθεί το θρίλερ με κομμένη την ανάσα.Υπάρχει περίπτωση όμως όλα αυτά που βιώνουμε να είναι ένα καλοστημένος «παιχνίδι»;;

Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται

Εφιαλτικά στοιχεία της ΓΣΕΕ  
Στο 29% κατά μέσο όρο το 2013 εκτιμά την ανεργία το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, πάνω από ένα εκατομμύρια άνεργοι από το 2008 μέχρι το τέλος του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο Πρόγραμμα Δράσης της Συνομοσπονδίας το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο, η ανεργία θα αυξηθεί κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας τον αριθμό των ανέργων σε

Ο Παλαιών, ο Πατρών και ο Γερμανός

Εμάς η δασκάλα μάς έβαλε έκθεση για την 25η Μαρτίου και γι' αυτό εμείς τώρα γράφουμε έκθεση για την 25η Μαρτίου. Η 25η Μαρτίου είναι τέ-λει-α και τη γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου για πολλούς λόγους:
1. Την 25η Μαρτίου όλοι οι Ελληνες, με μια φωνή, είπαν στους Τούρκους «ουστ να μου χαθείτε, ξουτ ξουτ στα τσακίδια»! Κι όλοι οι Τούρκοι, με μια φωνή, είπαν «καλά ντε, μη βαράς» και φύγανε. Και τότε ήρθε ο Καποδίστριας και έφερε την πατάτα τηγανητή.  

Το Ρωσικό ΝΙΕΤ στην Κύπρο

Οσοι πίστευαν ότι οι Ρώσοι θα βοηθούσαν την Κύπρο, όχι μόνο απογοητεύτηκαν αλλά και οργίστηκαν. Εστειλαν τον κ. Μιχ. Σαρρή κι «έφαγε πόρτα». Παρά το γεγονός ότι ως την τελευταία στιγμή, έστελνε μηνύματα στην Κύπρο ότι δεν θα φύγει από τη Μόσχα αν δεν κλείσει συμφωνίες. Δεν υπολόγισε ούτε στην οργή του Πούτιν όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων. «Αλήθεια», είπαν στην Κύπρο, «περίμεναν τους Ρώσους τόσο φίλους που θα έκαναν συμφωνία με τον κύριο

Αρραγές εθνικό μέτωπο

Υπάρχει κάτι που με κανένα τρόπο δεν πρέπει να προστεθεί στη φοβερή περιδίνηση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών: η δημιουργία χάσματος ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός και ελλοχεύει - για να μην πει κανείς ότι έχει ήδη δείξει απτά τα σημάδια του, στα οποία δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να αναφερθεί κανείς αναλυτικά, ακριβώς επειδή το κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι όχι το να επικρίνει, αλλά το να συμβάλλει στη σύνθεση και την επούλωση επικίνδυνων πληγών.

Financial Times: Ποια είναι η εναλλακτική για να κάνει η Κύπρος υγιείς τράπεζες από τα ζόμπι που έχει σήμερα

Με δικαιολογημένη οργή αντέδρασαν οι Κύπριοι και με σοκ ο υπόλοιπος κόσμος στην κίνηση του κυπριακού κράτους να αναγκάσει τους μικρούς καταθέτες να διασώσουν τις τράπεζες, αναφέρει άρθρο των «FT».
Ακόμα και αν οι πολιτικοί στη Λευκωσία αποφασίσουν να αφήσουν τη χρεοκοπία να προχωρήσει, οι αρνητικές συνέπειες θα είναι λιγότερες από την περίπτωση ενός νόμου ο οποίος θα αφήνει χωρίς αναμόρφωση το σημερινό τραπεζικό σύστημα.

«Ζωνιανά»

Με τη συνήθη ευκολία του ο ακατανίκητος λαϊκισμός επιχειρεί να συνδέσει την απόρριψη των αποφάσεων του Eurogroup για τη φορολογία των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Και ποια σχέση ο Αναστασιάδης με τον Τάσσο Παπαδόπουλο;
Το 2004 οι Ελληνοκύπριοι είπαν «όχι» σε μια λύση που όριζε τα χαρακτηριστικά της Κυπριακής Δημοκρατίας ενσωματώνοντας τα τετελεσμένα του Αττίλα. Ηταν η άρνηση να δεχθούν μια κρατική οντότητα που αλλοίωνε τα εθνικά χαρακτηριστικά τους, άλλαζε το στίγμα τους στην Ιστορία και επέβαλλε ένα προβληματικό σχήμα διακυβέρνησης.

Κρούγκμαν: Γιατί γ@μούν το σύμπαν στην Κύπρο

Ο τίτλος του άρθρου του Πολ Kρούγκμαν είναι «Cyprus: The Sum of ALL FUBAR», όπου FUBAR είναι τα αρχικά των λέξεων «Fucked up beyond all recognition».
Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη - και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες.

Νήσος άνευ θησαυρών

Περπατώ στη Λευκωσία, μιλώ με τους ανθρώπους, παρακολουθώ το δράμα στο Προεδρικό, ακούω τις δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών, τόσο σίγουρων πως έχουν εκ Θεού το δικαίωμα να κρίνουν το κυπριακό μοντέλο και να το αλλάξουν κατά βούλησιν - κι έχω ένα διπλό αίσθημα déjà vu.
Το έχω ξαναζήσει, νιώθω, όλο αυτό. Εχω ξανακούσει αυτά τα τόσο αλαζονικά στερεότυπα του καθ' ημάς οριενταλισμού, για το πόσο διεφθαρμένοι και απατεώνες, πόσο αποκλίνοντες του δυτικού κανόνα και χρήζοντες τιμωρίας και αναμόρφωσης είναι οι Ελληνες.

Αμετακίνητη η Μέρκελ για την Κύπρο

Πληθώρα δημοσιευμάτων και σήμερα για την κατάσταση στην Κύπρο. H FAZ φιλοξενεί σχετικά δεκαπέντε άρθρα ενώ η Handelsblatt ένα αποκλειστικό.
«Δεν ξέρουν τι να κάνουν» είναι ο τίτλος ολοσέλιδου δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην τρίτη σελίδα στο «σαλόνι» της εφημερίδας. Η εφημερίδα σημειώνει: «Στη Λευκωσία οι πανηγυρισμοί για την αντίσταση των βουλευτών σχετικά με την αναγκαστική φορολόγηση των

Εντόπισαν DNA αλόγου σε προϊόντα «Νίκας» και «Υφαντής» - Τα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Μετά τους ελέγχους των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο Ειδικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ενημερώνει ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε προϊόντα, τα οποία και ανακαλεί.

Ενας άγριος καινούργιος κόσμος

Το πιο ωραίο το έγραψε, ως συνήθως, ο Πολ Κρούγκμαν, ο νομπελίστας. Οι Κύπριοι, λέει, δεν ήθελαν τη φορολόγηση των μεγάλων καταθέσεων επειδή είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν το τραπεζικό τους σύστημα ως έχει...
Και το ακόμη πιο ωραίο το λέει ο «πολύς» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη σημερινή του συνέντευξη εδώ, στα «ΝΕΑ». Οταν ερωτάται για την περίπτωση του Λουξεμβούργου, του τραπεζικού σουπερμάρκετ που μπροστά του η Κύπρος ήταν περίπτερο, το λέει καθαρά: Το Λουξεμβούργο δεν ζητά τίποτε από κανέναν...

Ναι στη λύση της φορολόγησης καταθέσεων;

Με αφορμή τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, ο γράφων ίσως να προκαλέσει πολλούς επιμένοντας ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πρόταση της Τρόικα είναι ίσως η καλύτερη δυνατή.  Η Τρόικα προτείνει, για τη διάσωση των Κυπριακών Τραπεζών, «Τροϊκανή» συνεισφορά ύψους €10 δις, συμμετοχή της Κύπρου με €5.8 δις μέσω της φορολόγησης των Κυπριακών καταθέσεων (με 9,9% για καταθέσεις άνω των €100.000 και 6,75% για καταθέσεις κάτω των €100,000) και €1,2 δις μέσω ιδιωτικοποιήσεων και αύξησης του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων (από το 10% στο 12,5%). 

Πρώτα η Κύπρος, μετά η Ελλάδα

Εχουν σχεδόν όλα γραφεί για τη δραματική συνεδρίαση του Eurogrοup που αποφάσισε το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, αλλά το μέγα ερώτημα παραμένει η στάση του εκπροσώπου της Ελλάδας κατά την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας για την τελική πρόταση που παρουσιάστηκε. Γιατί π.χ. ο Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών, δεν τάχθηκε κατά της απόφασης για την Κύπρο; Ποιος είναι ο λόγος που δεν αντέδρασε; Γιατί δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και ως υπερήφανος Ελλην δεν συμπαραστάθηκε στους αδελφούς Κυπρίους, που έδιναν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα;

«Θα επιδιώξουμε λύση έκτος μηχανισμού όσο επώδυνη κι αν είναι»

Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου
Μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου επιμένει σε λύση εκτός ευρωπαϊκού μηχανισμού και εκτός τρόικας.
«Τους τελευταίους μήνες υπήρξε μια μεθόδευση με στόχο πρώτον την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου και δεύτερον την καταστροφή των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και

Απορρίπτει και το «plan B» η Αγκελα Μέρκελ!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, εκπρόσωποι των συγκυβερνώντων χριστιανοδημοκρατών (CDU), φιλελευθέρων (FDP) και χριστιανοκοινωνιστών (CSU) συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης για περίπου μία ώρα στην καγκελαρία, συζητώντας, μεταξύ άλλων, το θέμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε επιφυλάξεις για το «επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης» και κυρίως για την πρόθεση της κυπριακής

Επιχειρούν απομόνωση της Κύπρου ...

Η Μέρκελ χτίζει Ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Κύπρου...
Ένας-ένας οι Ευρωπαίοι ηγέτες γυρίζουν την πλάτη στην Κύπρο και στοιχίζονται με την άποψη της Μέρκελ αφήνοντας την Κύπρο στο κενό και χωρίς συμμάχους.

Ιστορική έκκληση «να σιγήσουν τα όπλα», απηύθυνε ο Οτζαλάν στο PKK

Ιστορική έκκληση να σταματήσουν τον πόλεμο κατά της Τουρκίας απηύθυνε προς τους μαχητές του PKK ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Το μήνυμα Οτζαλάν καλωσόρισε ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ότι η Αγκυρα θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις αν το PKK τερματίσει τη δράση του.

Στο ΣτΕ διαμαρτυρία των ομολογιούχων...

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στο σημείο...
Διαμαρτυρία έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν οι ομολογιούχοι αυτήν την ώρα για την αίτηση ακύρωσης των ομολογιούχων.
Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο για τυχόν επεισόδια...

Κύπρος: Μειώνεται το ποσό που απαιτείται από την τρόικα

Η απόφαση για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας μειώνει στα 3,5 δισ. ευρώ, το ποσό που απαιτείται απ΄την τρόικα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για συνομολόγηση μνημονίου και παραχώρηση δανείου 10 δισ. στη Κύπρο. Αρχικώς το ποσό που έπρεπε να συγκεντρωθεί είχε υπολογιστεί στα 5,8 δισ. Στη Βουλή προς ψήφιση τα νομοσχέδια για τη σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύης, τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι η αναδιάρθρωση της Λαϊκής θα φέρει απολύσεις και σημαντικές απώλειες σε μεγαλοκαταθέτες.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Γκρενόμπλ, Γαλλία: Ένα μικροσκοπικό «εργαστήριο» το οποίο τοποθετείται κάτω από το δέρμα και προσφέρει ταχεία διάγνωση διαφορετικών προβλημάτων υγείας αναπτύχθηκε από ειδικούς του Πολυτεχνείου της Λωζάνης. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ασύρματη συσκευή που έχει μήκος 14 χιλιοστών και πλάτος 2 χιλιοστών, μπορεί να ελέγξει ταυτοχρόνως για πέντε διαφορετικά χημικά του αίματος. Τα αποτελέσματα εξάγονται άμεσα και αποστέλλονται στον θεράποντα γιατρό μέσω κινητού τηλεφώνου (με τεχνολογία Bluetooth). Οι εμπνευστές της συσκευής εκτιμούν ότι αυτή θα είναι διαθέσιμη στους ασθενείς σε τέσσερα χρόνια.