Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Σουρεαλιστικά τοπία στον πλανήτη Γη!

Πέρα από τα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει, η μητέρα φύση δημιουργεί ασυνήθιστα σουρεαλιστικά τοπία που εκπλήσσουν με την παραδοξότητά τους. Παράξενα εδάφη, περίεργα χρώματα και ασυνήθιστα σχήματα σε φυσικούς σχηματισμούς δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια ταινία περιπέτειας. Από τους κινούμενους παγετώνες της Αργεντινής μέχρι τα βουνά της φωτιάς στο Λανζαρότε, 10 ασυνήθιστα τοπία αποκαλύπτονται…

Η Κύπρος δεν είναι μόνη της

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Παπαχρήστος Συγγραφέας 
Την Κύπρο δεν μπορούμε να την αφήσουμε μόνη της, έχουμε συμβάλει κι εμείς για να κλιμακωθεί η κρίση της. Θα πρέπει να αποκτήσουμε συναίσθηση πως εκεί παίζεται ολόκληρος ο Ελληνισμός. Ηδη η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση και ζητάει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τη «Νέα Κύπρο» ή θα προβεί σε διχοτόμηση. Παρακάμπτει το γεγονός πως η Κύπρος έγινε μέλος της ενωμένης Ευρώπης ως ενιαίο κράτος.

Ποδόσφαιρο με τα χέρια

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν παίζεται μόνο με τα πόδια η μπάλα. Κάνουν και τα χέρια δουλειά. Κρατούν τον αντίπαλο από τη φανέλα, «μην αρχινίσουνε να πέφτουνε τα τέρματα βροχή», που λέει ο Εγγονόπουλος. Δίνουν μουλωχτές αγκωνιές πάνω στην κεφαλιά. Παρενοχλούν ύπουλα τον σταρ της απέναντι ομάδας, για να τον τσαντίσουν. Διδάσκουν φίλαθλο πνεύμα παίρνοντας σχήμα γροθιάς. Πιάνουν σεβαστικά από το γιακά όποιον άμοιρο διαιτητή «τους αδικεί κατάφωρα».

Το δύσκολο παζλ του φυσικού αερίου

Της Μανταλένας Πίου (imerisia.gr)
Οσο διαρκεί η αμφισβήτηση για τα offshore δικαιώματα της Κύπρου, οι προοπτικές των κοιτασμάτων του Ισραήλ γίνονται πιο ελκυστικές. Το κοίτασμα του Λεβάθιαν στα ισραηλινά χωρικά ύδατα εκτιμάται στα 425 δισ. κυβικά μέτρα και του Ταμάρ στα 250 δισ. κυβικά μέτρα, ενώ της Κύπρου σε περίπου 0,3 δισ. κυβικά μέτρα

Τα σενάρια που ήθελαν τη Gazprom να διασώζει τις κυπριακές τράπεζες με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στο φυσικό αέριο της Κύπρου μπορεί να μην επαληθεύτηκαν από τις εξελίξεις, όμως το ερώτημα για το κατά πόσον ο ρωσικός κολοσσός ενδιαφέρεται για τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, παραμένει.

Ο «ισολογισμός» παραμονής και εξόδου

 Η διάλυση της Ευρωζώνης θα μπει στην «ημερήσια διάταξη» από τη στιγμή που η έξοδος από το ευρώ και ό,τι συνεπάγεται θα αρχίσει να είναι πιο «ελκυστική» από το κόστος της παραμονής στο ευρώ για τις χώρες της περιφέρειας. Από το 2010, που ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα που έχει επεκταθεί με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τρόπους, ρυθμούς και ένταση σε τουλάχιστον 10 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, το «κόστος εξόδου» από το ευρώ ήταν και «φάνταζε» ότι είναι πολύ μεγαλύτερο από το «κόστος ενός προγράμματος παραμονής».

Οι σειρήνες του λαϊκισμού η μεγάλη απειλή

 Κομίζουμε γλαύκα ες Αθήνας αν υποστηρίξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μόνο που δυστυχώς ορισμένοι υπουργοί, κόμματα και η πλειοψηφία των πολιτικών δεν το αντιλαμβάνονται.
Η παλαιοκομματική νοοτροπία του προστάτη του λαού και ο επικίνδυνος λαϊκισμός σηκώνουν κεφάλι και κυριαρχούν στα... κεφάλια των αντιπάλων των μεταρρυθμίσεων.

Των Κυπρίων οι κοινότητες...

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το μόνο που παράγει σε πλεόνασμα αυτή η χώρα είναι τα κλισέ. Eνα από τα νεοπαραχθέντα είναι ότι «η δεύτερη λύση για την Κύπρο ήταν χειρότερη από την πρώτη» έτσι ώστε να υπονοηθεί ότι αυτό έγινε για να τιμωρηθεί η «ηρωική αντίσταση» των 38 βουλευτών της Μεγαλονήσου που είπαν «όχι» στην πρώτη λύση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να εμφανιστεί εντός των ημερών ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και να παραλληλίσει τη δεύτερη λύση με τις εκτελέσεις που έκαναν το 1941 οι ναζί στην άλλη Μεγαλόνησο μετά την ηρωική αντίσταση των Κρητών.

Η Κύπρος φέρνει νέες κόντρες...

Η Κύπρος ζει το δράμα της και ο Βενιζέλος καλώς ή κακώς το... δικό του! Με αφορμή τις επώδυνες εξελίξεις στο νησί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νιώθει να τον στοχοποιεί εκ νέου – μετά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» – η Κουμουνδούρου, αφού του αποδίδει ευθύνες για το ελληνικό PSI, το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων δηλαδή, το οποίο, ως γνωστόν, κόστισε ακριβά και στην Κύπρο.

Αδύναμοι κρίκοι στην Ευρώπη

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οι κλιμακούμενες επιθετικές αξιώσεις της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων συμπίπτουν με τη σφοδρή οικονομική κρίση στα δύο ελληνικά κράτη και τις φυγόκεντρες τάσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η οικονομική κρίση γεννά πολιτική αστάθεια σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ στην επισφαλή ΝΑ Μεσόγειο επιπλέον διαταράσσονται γεωπολιτικές ισορροπίες παγιωμένες επί πολλά έτη. Η Κύπρος νιώθει αυτήν την τεκτονική μετατόπιση σε όλο της το σώμα.

Η Ιταλία έχει δημοκρατία, η Γερμανία έχει αδιέξοδο

Γεώργιος Π. Μαλούχος 
 Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Ιταλού προέδρου Ναπολιτάνο και την τελική έκβαση του πολιτικού ζητήματος στην Ιταλία, πολύ κακώς ερμηνεύθηκε ως «ιταλικό αδιέξοδο» η αποτυχία του κεντροαριστερού ηγέτη της Ιταλίας Μπερσάνι να σχηματίσει κυβέρνηση και να καταθέσει προχθές την εντολή έπειτα από περίπου ένα μήνα από τις  εκλογές στη χώρα. Γιατί πίσω από αυτή την «αδυναμία» ουδείς ασχολείται ούτε με τα εξόφθαλμα αίτια που την προκάλεσαν, ούτε και με τη μεγάλη πολιτική σημασία της και για την Ιταλία και για την Ευρώπη.

Το Αλθίνγκι (μάς) έδειξε τον σωστό δρόμο! Αλλά...

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μπορεί να είναι και η αρχαία Θούλη, που επισκέφθηκε ο εξερευνητής Πυθέας τον 4ο π.Χ. αιώνα κι έγραψε γι’ αυτήν στο «Περί Ωκεανού και Γης». Το πιστεύουν πολλοί ιστορικοί για την Ισλανδία. Το βέβαιον όμως είναι πως έχει το αρχαιότερο Κοινοβούλιο του κόσμου, το Αλθίνγκι, από το 930 μ.Χ. Και σίγουρα το πιο ηρωικό. Το δράμα της Ελλάδας και της Κύπρου μάς υποχρεώνει να υποκλιθούμε με σεβασμό στην ιστορική λύση που επέλεξε για να αντιμετωπίσει την κρίση ο λαός της Ισλανδίας. Εκαναν κάτι που ισοδυναμεί με την εξέγερση των δούλων.
Απαισιόδοξοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση οι Έλληνες
Σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» της Public Issue για τον μήνα Μάρτιο, σε σχέση με τον Ιανουάριο καταγράφεται σχετική ανάκαμψη εξαιτίας της «συγκρατημένης αισιοδοξίας των πολιτών για το μακροπρόθεσμο μέλλον της οικονομίας». Αντιθέτως, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι «εξαιρετικά αρνητικές».

Αλλάζει η ώρα από αύριο Κυριακή

Αλλάζει η ώρα από αύριο Κυριακή, 31 Μάρτη 2013
Η χειμερινή ώρα τελειώνει αύριο το πρωί στις 3 τη νύχτα, όταν θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΠΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ή ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ σήμερα είναι διασκεδαστική και διδακτική. Ταιριάζει γάντι στην Άνγκελα Μέρκελ και τη χώρα της, τον γίγαντα με το μυαλό νάνου, όπως προσφυώς είχε, πριν πολλά χρόνια, αποκαλέσει ο Θοδ. Πάγκαλος τη Γερμανία. Ταυτόχρονα δείχνει, νομίζω, και τον τρόπο με τον οποίον θα μπορούσαν οι σύγχρονοι «Εβραίοι» του Νότου της Ευρώπης να αντισταθούν στο δημοσιονομικό ολοκαύτωμα, και να ξαπλώσουν ανάσκελα την υπεροπτική καγκελάριο.

Παπαρήγα: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση

Κανένα κόμμα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, δεν μπορεί να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, τόνισε
Η κρίση δεν μπορούσε να αποφευχθεί καθώς η Κύπρος είναι στο Μνημόνιο από το 2011, δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε αποψινή εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στη Νίκαια, για τα 61 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Δεν θυμάμαι τι «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Σαν βρεμένη πατσαβούρα στη μούρη μας ήρθε η (νέα) τραγωδία της Κύπρου. Οχι πως δεν τα περιμέναμε τα μαύρα τα μαντάτα. Από πέρυσι όλο και δυνάμωναν οι φωνές, όλο και κατσούφιαζαν τα πρόσωπα, όλο και σκοτείνιαζαν τα βλέμματα... Αλλά κανείς δεν φανταζόταν το τσουνάμι που μας πήρε και μας σήκωσε. Λέω «μας» γιατί Κύπρια είμαι κι εγώ... Κι ας γεννήθηκα στην Ελλάδα...
Αν και Μορφίτισσα, λοιπόν - σήμερα θα αποφύγω τα μελοδραματικά και τα δακρύβρεχτα. Οχι γιατί δεν τα νιώθω. Οχι γιατί δεν τα κουβαλάω μέσα μου. Μια παιδική ηλικία με καλοκαίρια στις παραλίες της Κερύνειας... Μια εφηβεία στα σπίτια των θείων στη Λευκωσία...

Εύσημα στην Μέρκελ για τη διαχείριση της «ευρωκρίσης»

Εύσημα στην Α. Μέρκελ για τη διαχείριση της «ευρωκρίσης» απονέμει ο τέως καγκελάριος Γκ. Σρέντερ. Δημοσκόπηση για το περιοδικό Focus θέλει το 56% των Γερμανών να μην κατανοεί τον «αντιγερμανισμό» στις χώρες της ευρωζώνης
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απονέμει εύσημα στο προσεκτικό ηγετικό στιλ με το οποίο η Άγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται την «ευρωκρίση». «Δεν αρνείται τον

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αναρωτάται η πλειοψηφία των Γερμανών για τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις
Δεν κατανοεί η πλειοψηφία των Γερμανών γιατί απεικόνιζαν την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ως Χίτλερ σε διαδηλώσεις στην Κύπρο, αλλά άλλες αντίστοιχες ενέργειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Focus.

Κόκκινες γραμμές ήταν και… πέρασαν

Σε πόσα «όχι» πήγε πάσο η ΔΗΜΑΡ 
Εν αναμονή της άφιξης της τρόικας, των φημολογούμενων νέων μέτρων, αλλά και της σύσκεψης αρχηγών, στη ΔΗΜΑΡ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τις επόμενες «κόκκινες γραμμές» του κόμματος. Ωστόσο, κοιτώντας το παρελθόν, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάθε λόγο να είναι... αισιόδοξος πως θα πείσει το Φώτη Κουβέλη να στηρίξει την όποια πρωτοβουλία του.

Επιχειρηματίας: Ετσι μου έφαγαν τα λεφτά ο Ανθόπουλος και οι τοκογλύφοι φίλοι του

Σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος τοκογλυφίας που φέρεται να συμμετείχε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών Γιάννης Ανθόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα η επιχειρηματίας που έστειλε στη δικαιοσύνη την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, η Οδέττη Πετρίδη που έχει εταιρεία εμπορίας καπνού στην Καβάλα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο για τη δράση του κυκλώματος και τη διαμεσολάβηση του κ. Ανθόπουλου.

Τα παθήματα και τα μαθήματα

Τη σκληρή δοκιμασία των ημερών η Κύπρος η ίδια τη βιώνει, φυσικά, ως δράμα. Η Ελλάδα όμως έζησε το κυπριακό δράμα σαν προσομοίωση, simulation προπαγανδιστικού πολέμου, κάτι σαν βιντεογκέιμ «μνημονιακών» - «αντιμνημονιακών».
Ηταν ένα στοίχημα με προεξοφλημένη έκβαση. Αν το υπερήφανο Οχι της κυπριακής Βουλής απέδιδε μια καλύτερη λύση, αν βελτίωνε τη μοίρα της Κύπρου, αυτό θα ήταν - υποτίθεται - μια ατράνταχτη απόδειξη ότι και η Ελλάδα μπορούσε να έχει πει το μεγάλο Οχι και να βγει κερδισμένη. Και αν δεν το είπε, είναι

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η σύμβαση κατασκευής της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»

Εγκρίθηκε και από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ η επένδυση για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα V» για την οποία έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής.
Η έκτακτη γενική συνέλευση συνεδρίασε σήμερα με συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούσαν το 74,2% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Προστασία

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μπήκε στην εικόνα και είπε με λίγα λόγια ότι ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου οδηγεί ή σε τυπική διχοτόμηση ή σε ένα κράτος περίπου όπως αυτό που προέβλεπε το σχέδιο Ανάν.
 Εμπειρος πολιτικός με αντανακλαστικά παλαιού διπλωμάτη ο ημέτερος υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αντέδρασε με μια διατύπωση που είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε από ελληνικής πλευράς: «Αμεση απόσυρση των ξένων δυνάμεων από την Κύπρο, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών». Οτι δεν αναφέρεται μόνο στην απόσυρση του «Αττίλα» αλλά των «ξένων δυνάμεων» δείχνει ότι στο νεοκλασικό της οδού Βασιλίσσης Σοφίας επιστρέφει ο ρεαλισμός.

Η ημέρα της μαρμότας

ΑΛΛΕΣ χώρες. Αλλοι χειρισμοί. Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία. Υστερα από μήνες κυοφορίας η Λευκή Βίβλος για την άμυνα είναι έτοιμη. Προβλέπει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών από το 1,53% του ΑΕΠ όπου βρίσκονται ήδη. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κατέβει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως απαιτεί η ευρωζώνη και να γλιτώσει το Παρίσι από τον εφιάλτη του χρέους.

Μυστική σύσκεψη για δημιουργία πολιτικού φορέα

Τι σχεδιάζουν οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ 
Εντείνονται οι διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Αύριο διοργανώνεται σύσκεψη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.
Η μυστική συνάντηση, που αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το matrix24.gr, θα γίνει αύριο, στο ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 11 το πρωί. Πρωταγωνιστές της νέας κίνησης είναι στελέχη που ανήκαν (ή ανήκουν ακόμη) στο «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη αποχωρήσει –ή διαγραφεί- από το κόμμα, διαφωνώντας με την στήριξη του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση Σαμαρά.

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Είχαν μοιράσει μεταξύ τους μέχρι και τα υπουργεία!

Προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες: μια ιστορία με παρελθόν. «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν ότι Τσίπρας και Καμμένος έκαναν προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών Ενα καλοκαιρινό βράδυ του περασμένου Ιουνίου οι 4 συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ, κόντεψαν να στραβοκαταπιούν τα καλαμαράκια που τους είχε φιλέψει ο πρόεδρος όταν κουβεντιάζοντας στο  μπαλκόνι έμαθαν ότι το κόμμα τους είχε έρθει πολύ κοντά με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπερίσα: «H Αλβανία θα γίνει φορολογικός παράδεισος»

«Σκοπός μας είναι να γίνει η Αλβανία μία από τις λίγες χώρες, όπου δεν θα φορολογούνται τα κεφάλαια, και κάνουμε τα πάντα για να προωθήσουμε κάθε ελεύθερη οικονομική πρωτοβουλία»δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σε συνάντηση που είχε με περίπου 150 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

«Παγώνουν» οι απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων γιατί δεν έχουν συσταθεί νέα πειθαρχικά συμβούλια! ...

Παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μία από τις βασικές εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης Τρόικα, η απομάκρυνση περίπου 4.000 υπαλλήλων δείχνει διαρκώς να αναβάλλεται.
Και αυτό διότι σε τέσσερα κομβικά υπουργεία , Εργασίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος δεν έχουν καν συσταθεί νέα πειθαρχικά συμβούλια.

Στη ζώνη του λυκόφωτος

Δεκαπέντε hμέρες έπειτα από το μεγάλο «μπαμ» της Κύπρου, να 'μαστε πάλι εδώ, περιμένοντας τον κ. Πολ Τόμσεν: το «όχι» έγινε «μάλιστα», το κούρεμα των καταθέσεων έγινε αποκεφαλισμός - κι εμείς περιμένουμε την άφιξη της τρόικας για να πάρουμε τη δόση.

Μπίζνες ας γιούζουαλ, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου - κάτι ακόμα θα μας κόψουν, κάποιες απολύσεις θα αναγγελθούν, κάτι παραπάνω θα πληρώσουμε και θα τα πάρουμε και αυτά τα χρήματα. Ολα καλά κι όλα ωραία - έτσι θα λέγαμε πέρυσι.

Μη βιάζεστε, κύριε «Πεντακαθαρίδη» μου

Παρακολουθώ με ζωηρό ενδιαφέρον τις προσπάθειες ορισμένων να (απο)δείξουν ότι ανήκουν στην κατηγορία «πεντακαθαρίδης», άρα  έχουν το ελεύθερο να υποδύονται τους κήνσορες της δημόσιας ζωής. Και βεβαίως να εγκαλούν και να «δικάζουν» όλους τους άλλους. Αναφέρομαι στη χαρακτηριστική περίπτωση μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής η οποία παρουσιάζει καθ' εκάστην εργάσιμον την επιθεώρηση «Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και  ποιον θα ενοχοποιήσουμε». Οπως εγκαίρως έχω ενημερώσει, το εν λόγω μέλος της Προανακριτικής έχει τεθεί υπό τον ενδελεχή έλεγχο του ΣΔΟΕ για ευρείας εκτάσεως φοροδιαφυγή κατά τη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος που διαθέτει στη... φυσιολογική (με την έννοια της πραγματικής) ζωή του. Χθες πληροφορήθηκα ότι το εν λόγω μέλος της Προανακριτικής περιφέρεται στους διαδρόμους της Βουλής και διατείνεται πως ο έλεγχος τον αποδίδει λευκό στην κοινωνία και ότι εξ αυτού του λόγου οι του ΣΔΟΕ που τον ελέγχουν  «θα πληρώσουν ακριβά» το ατόπημά τους - να τα βάλουν μαζί του.

Και πρόσωπα από την Ελλάδα στη λίστα της ντροπής της Κύπρου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Πέτρος Κληρίδης για την υπόθεση οφειλετών που διαγράφηκαν τα χρέη τους από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Σε «κατάσταση πολέμου» η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, μετά μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Πάντως, η Νότια Κορέα υποβαθμίζει τη σημασία της ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για σκληρή γλώσσα της Πιονγκγιάνγκ.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Μία γυναίκα νεκρή σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών στα 'Ισθμια

Η 25χρονη βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Οι δράστες λήστεψαν ταβέρνα στην Π. Εθνική Αθηνών - Θηβών
- Ακολούθησε καταδίωξη και συμπλοκή με τους αστυνομικούς
- Δεν αποκλείεται να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μία 25χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, που νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία και καταδιώκονταν.

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2013 προαναγγέλλει ο Σίμος Κεδίκογλου

«Το σημαντικό είναι πόσο πληρώνεις και όχι το πώς πληρώνεις»
Μέσω της ΔΕΗ θα εισπράττεται και το 2013 το χαράτσι, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο Σίμος Κεδίκογλου. «Για τη χρήση του 2013 το χαράτσι θα είναι αισθητά χαμηλότερο, ο τρόπος είσπραξης θα είναι μάλλον ο ίδιος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξοχικό στην Ελλάδα με δώρο άδεια παραμονής

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης 
Πέντε χρόνια θα διαρκεί η άδεια παραμονής και σε υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν συνάψει συμβόλαια χρονομεριστικής μίσθωσης, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας, και αφορούν ξενοδοχειακά καταλύματα, ή τουριστικές κατοικίες.
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις».

Πτήση-εξπρές με Soyuz προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πτήση-εξπρές διάρκειας κάτω των έξι ωρών πραγματοποιήσαν δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ένα ρωσικό σκάφος Soyuz.
 Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Κρίστοφερ Κάσιντι απογειώθηκαν στις 22:43 ώρα Κύπρου από το ρωσικό