Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Η έκπτωση της δημοκρατίας

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος Καθηγητής Νομικής Α.Π.Θ. 
Η κυπριακή κρίση αναδεικνύει το κατασκευαστικό ελάττωμα της Ευρωζώνης, δηλ. την απουσία κεντρικής πολιτικής διαχείρισης με πανευρωπαϊκή νομιμοποίηση. Ετσι η ανεμπόδιστη, στα πλαίσια του ενιαίου νομίσματος, κίνηση των (ιδιωτικών) κεφαλαίων απειλεί να καταστήσει τις «αφερέγγυες» μεσογειακές χώρες προτεκτοράτα των «φερέγγυων» κρατών του βορρά.
Το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών ήταν σε απόλυτους αριθμούς ασήμαντο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μπογιόπουλος σε Παπαρήγα: Συμμαχούμε μόνο με τον εαυτό μας - Οταν οι άλλοι διαμαρτύρονταν, εμείς φεύγαμε

Αρχισαν οι εσωκομματικοί «τριγμοί» στο ΚΚΕ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, καθώς σε άρθρο του που δημοσίευσε χθες ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος εκφράζει έντονες διαφωνίες με την επίσημη γραμμή του κόμματος.
Ανοιχτά αμφισβητεί την πολιτική της Αλέκας Παπαρήγα ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» κατηγορεί το ΚΚΕ για αδράνεια απέναντι στις εξελίξεις στην Ελλάδα του μνημονίου, ενώ σχολιάζει «ότι η πολιτική του κόμματος που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται» δεν είναι λαϊκή συσπείρωση, αλλά «συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας».

Ο ασκός μόλις άνοιξε

 Τελικά φαίνεται ότι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όσα σχετικά με αυτήν επακολουθήσουν ίσως και να μην είναι το μεγαλύτερο κακό για την Κύπρο. Κάτι που λογικά θα έπρεπε να ήταν αδιανόητο, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Εδώ και τρία εικοσιτετράωρα το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Μεγαλόνησος είναι αν και σε ποιο βαθμό θα αντέξει το πολιτικό της σύστημα τα όσα καθημερινά αποκαλύπτονται.

Ευρώ τέλος!

Οι Κύπριοι – και όσοι είχαν τα χρήματά τους στην Κύπρο—έχουν ήδη  βιώσει  αυτό που αιωρείται απειλητικά στην ατμόσφαιρα της ευρωζώνης: Υπάρχουν πια, δύο είδη  ευρώ. Με άλλα λόγια, το ευρώ που κυκλοφορεί στην Κύπρο έχει άλλη (μικρότερη) αξία. Υπό αυτήν την έννοια, βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι οδηγούμαστε είτε στη δημιουργία μιας ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, είτε στη διάλυσή της.

Όλα γύρω από τις τράπεζες


Όλα, τελικά, πλέκονται γύρω από τον τραπεζικό τομέα - και αυτό είναι καλό να μην το ξεχνουμε στην Ελλάδα όπου η δικη μας "μοναδική περίπτωση" κατάρρευσης προήλθε από τη δημοσιονομική χαλαρότητα δεκαετιών - που τράβηξε κάτω, στον βυθό, το τραπεζικό σύστημα μετά το haircut στα ομόλογα του Δημοσίου στα πλαίσια του διπλού PSI • ενώ στην Κύπρο λειτούργησε ο μηχανισμός αντίστροφα, καθώς οι τράπεζες είναι που δημιούργησαν την ενθουσιώδη φούσκα η οποία έφερε τη "διάσωση", που θα πατώσει την κυπριακή οικονομία. (Βέβαια, όλο αυτό που μόλις είπαμε έχει σημαντικό στοιχείο υπεραπλούστευσης: Η ελλαδική δημοσιονομική φουσκα δεν θα 'χε προχωρήσει τόσο, αν οι τράπεζές "μας" δεν δάνειζαν τόσο ευπειθώς το Δημόσιό "μας", σε αναζήτηση ωραίων περιθωρίων.

Να μην καεί μαζί με τα «ξερά»!...

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να υπερασπιστεί το «αμαρτωλό» και «υπερδιογκωμένο» τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Ούτε μπορούν να αποσιωπηθούν οι τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και της κυπριακής οικονομικής ελίτ για ό,τι συμβαίνει σήμερα. Εξάλλου, η Κύπρος προσέφυγε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζητώντας χορήγηση δανείου 10 δισ. για να αντιμετωπίσει την κρίση της...

Υπό την πίεση των οικονομικών ελέγχων η παραίτηση του μεγαλογιατρού

Ο ασφυκτικός κλοιός που είχε δημιουργηθεί από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε σε παραίτηση μεγαλογιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ελέγχου, που ουσιαστικά ξεκίνησε αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εντοπίστηκε ένα πλήθος ακινήτων στην κατοχή του, το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα επίσημα

Η σεξιστική Αριστερά

 Η οργή, ως γνωστό, θολώνει το μυαλό. Με αποτέλεσμα, ο οργισμένος να βρίζει συχνά ασυνάρτητα. Όπως συνέβη τις προάλλες σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος επιτέθηκε υβριστικά στη ΔΗΜΑΡ για το ρόλο που παίζει στην κυβέρνηση με τη φράση: «Όταν υπάρχουν μεταλλαγμένοι αριστεροί, τρανσέξουαλ αριστεροί όπως η ΔΗΜΑΡ…».

Αφού φτώχυναν την Κύπρο, ετοιμάζουν τον διαμελισμό της

Ενα ρίγος διαπέρασε τη σπονδυλική στήλη σχεδόν κάθε Ελληνα που έτυχε να διαβάσει την Πέμπτη ένα από τα άρθρα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» που αναφερόταν στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δυσάρεστο συναίσθημα άρχιζε με την ανάγνωση του τίτλου του άρθρου αυτού της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας: «Αποθέματα αερίου και κυπριακή απομόνωση».

Αλ. Τσίπρας: «Οι επενδυτές δεν θα έρθουν σε μια οικονομία που καταρρέει»

Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ να επενδύσουν «σε μια οικονομία που καταρρέει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ΕΘΝΟDATA, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω άλλων εταιρειών (ICAP, MELLON) και στους εργαζόμενους του τοπικού σωματείου εργαζομένων στην Εθνική.

Ο Πλάτων και οι κίνδυνοι της γερμανικής ηγεμονίας

Αμέσως μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης είχε γίνει πολύ επίκαιρος σε πανεπιστήμια και Think Tanks της Δύσης ο Θουκυδίδης και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος σε μία προσπάθεια να δουν τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Δικαστές «κουρεύουν» τα ενοίκια

Ένεκα οικονομικής κρίσης 
Αποφάσεις στους ρυθμούς της οικονομικής κρίσης βγάζουν, όπως φαίνεται και τα δικαστήρια, που εκδικάζουν υποθέσεις μισθωτικών διαφορών.


Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδουν οι δικαστές … ρίχνοντας τα ενοίκια, κυρίως στα μίσθια που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Στο σκαμνί δέκα κορυφαία στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Στο σκαμνί με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες στέλνει ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης δέκα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας δημοκρατίας καθώς και παράγοντες τριών τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων.

Είναι οριστικό: Χαράτσι, μέσω ΔΕΗ, και το 2013

Τέτοιοι ψεύτες κι ανίκανοι πολιτικοί σαν αυτούς της  τωρινής τρικομματικής καταστροφικής κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις τους, δεν έχει ξαναπεράσει από τον τόπο μας.  Με ψέματα άρπαξαν την ψήφο μας, με ψέματα προσπαθούν να μάς ρίξουν στάχτη στα μάτια για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους έναντι των δανειστών.  Παρά τη διαβεβαίωση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι από φέτος θα επιβληθεί ένας φόρος στα ακίνητα, που θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να υπαναχωρήσει.

Σε τροχιά λιτότητας και η Γαλλία

Δυσάρεστα τα νέα για τους γάλλους συνταξιούχους μετά την έναρξη της εφαρμογής περικοπών σε συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στο μεταξύ ανεργία και δημοσιονομικό ταλανίζουν την κυβέρνηση.

Πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 351 εκατ. ευρώ προβλέπει το Μνημόνιο που έχει ενώπιόν της η Κύπρος

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, σε επίπεδο υπουργικού Συμβουλίου, τεχνοκρατών και πολιτικών ηγετών, διαμορφώνεται η τελική διαπραγματευτική θέση της Λευκωσίας για το μημόνιο, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί στα μέσα της βδομάδας.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το πλήρες κείμενο του Μνημονίου (στα αγγλικά) που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Τρόικα.

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούνται το επίδομα ανεργίας

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π.−Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν

Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση Διώτης - Μπίκας

Άρχισε πριν λίγο, η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.
Aμέσως μετά θα καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και περίπου στις 8 μμ θα ξεκινήσει η κατά αντιπαράσταση εξέταση τους.

Με το μπουρί της …σόμπαςΚαι ξαφνικά λίγο πριν  έρθει η τρόικα… να οι διαρροές από εδώ, να οι διαρροές από εκεί… Για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας ντύνονται οι κακοί αλλοεθνείς που έρχονται να πιουν με το «μπουρί της σόμπας» το αίμα της έρμης Ελλαδίτσας..
Και όλα «φορτώνονται» πλέον στα παλικάρια που πηγαινοέρχονται  -και τα οποία αυτή την φορά πέρα  από την υστέρηση των εσόδων- φέρεται να θέτουν και άλλα ζητήματα όπως:

Πράσινη πέτρα ενδέχεται να είναι ο πρώτος μετεωρίτης από τον Ερμή

Ένας μοναδικός πράσινος μετεωρίτης που βρέθηκε πέρυσι στο Μαρόκο δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος γνωστός επισκέπτης από τον Ερμή, εκτιμά ο αμερικανός ειδικός που τον εξέτασε.
Οι πλανητολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι ορισμένους από τους μετεωρίτες που φτάνουν στην επιφάνεια της Γης είναι στην πραγματικότητα κομμάτια μεγάλων αστεροειδών ή πλανητών όπως ο Άρης, τα οποία εκτινάχθηκαν στο Διάστημα κατά την πρόσκρουση άλλων αστεροειδών, και έφτασαν τελικά στη Γη έπειτα από ταξίδι χιλιάδων ή εκατομμυρίων ετών.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΝΤΟΡΑ

Μπορεί τις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ιδίως μετά τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, να τις καλύπτει πέπλο μυστικότητας, όμως ορισμένοι εξ όσων, σχετικά λίγων, μετέχουν σ’ αυτές, έχουν παραβιάσει τη «σύσταση εχεμύθειας» και εμπιστεύονται σε στενούς συνεργάτες τους τα όσα τεκταίνονται πίσω από τις κουίντες.

Γιατί η οικογένεια του Νάκου δεν ήθελε τη Ζέτα Μακρή στην κηδεία...

Ενα ασυνήθιστο γεγονός σημάδεψε την κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βόλο αφού η οικογένεια του εκλιπόντος απαγόρευσε την είσοδο της Ζέτας Μακρή , η οποία θα καταλάβει τη θέση του στη Βουλή. Μέσα σε ένα σκηνικό έντασης και αμηχανίας η κ. Μακρή αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξόδιο ακολουθία και το γεγονός αναβιώνει τον «γαλάζιο» εσωκομματικό εμφύλιο στη Μαγνησία.

«Καθαρίστε» το προφίλ σας στο Facebook

Μια νέα εφαρμογή υπόσχεται πως μπορεί να καθαρίσει τα προφίλ χρηστών σε Facebook και Twitter από περιεχόμενο που έχει δημοσιευθεί, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων άλλων χρηστών ακόμη και σε φωτογραφίες.

Είστε άνεργος δικαιούστε 200 ευρώ τον μήνα.Μάθε τε πώς

Αλλάζουν με τον εκτελεστικό νόμο του 3ου μνημονίου οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος των 200 ευρώ μηνιαίως στους μακροχρόνια ανέργους. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα γίνουν χειρότερα αλλά τα ηλικιακά κριτήρια θα βελτιωθούν. Τελικώς οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι ή λιγότεροι;
Μάλλον περισσότεροι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ έχει προϋπολογίσει να πληρώσει 2-3 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Μπουτάρη θα στηρίξει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές για τον δήμο

Ταξίδι - αστραπή του δημάρχου, χθες, στην Αθήνα, και συνάντηση με Σαμαρά, όπου έκλεισε η συμφωνία, παρουσία των Βενιζέλου και Κουβέλη 
Βράζει η κομματική βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.  Ο κύβος ερρίφθη. Ο Γιάννης Μπουτάρης πραγματοποίησε χθες το βράδυ ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα του παράσχει τη στήριξή της στις επόμενες εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς κύριοι μάς «πτωχεύσατε»...

Μυρτώ Μαρκίδου*
Παίξατε, αξιότιμοι κύριοι βουλευτές το μέλλον του λαού και των επόμενων γενιών σε μια ζαριά. Μπλοφάρατε, προβάλλατε ψευδοπαλληκαρισμούς, ανόητους συναισθηματισμούς, επιδείξατε περηφάνια εκεί που δεν σας έπαιρνε και είπατε «ΟΧΙ» στους Γερμανούς και στην παρέα τους και φέρατε τον οικονομικό Αττίλα στην Κύπρο του 2013! Χωρίς να καταρτίσετε κανένα plan B’, χωρίς να συνυπολογίσετε τα συμφέροντα των ισχυρών της γης, των Ευρωπαίων, των Ρώσων, τα διεθνή δεδομένα και τα παιγνίδια που παίζονται εις βάρος των μικρών και ανίσχυρων.  Παρασυρθήκατε σε λάθος εκτιμήσεις και υπολογισμούς και πιστέψατε ότι με τον πατριωτισμό σας και τον λαϊκισμό που προβάλατε θα λυγίζατε τους δυνατούς της Ευρώπης.

«Κοινωνικά» ρομπότ δείχνουν πώς τα μυρμήγκια βρίσκουν το δρόμο τους

Τελικά τα μυρμήγκια δεν χρειάζονται μεγάλη εξυπνάδα για να βρίσκουν τη συντομότερη διαδρομή μέχρι τη μυρμηγκοφωλιά: Μικρά ρομπότ που προγραμματίστηκαν με τρεις απλές εντολές μπορούν να μιμούνται με ακρίβεια την κυκλοφορία στις λεωφόρους των κοινωνικών εντόμων.

Εισηγμένες: Η ακτινογραφία των αποτελεσμάτων

 H πτώση του κύκλου εργασιών, η διεύρυνση των ζημιογόνων αποτελεσμάτων και οι θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που μείωσαν τον καθαρό δανεισμό ήταν τα βασικότερα χαρακτηριστικά των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων εταιρειών για το 2012.

«Κατέβα κάτω, τσιράκι της Τρόικας»-ΒΙΝΤΕΟ

Τ' άκουσαν χοντρα από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών, οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης και της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, ενώ ο πρώτος ουσιαστικά υποχρεώθηκε από τους διαμαρτυρόμενους να κατέβει από το βήμα του ομιλητή.

Τρόικα προς Αντώνη Σαμαρά: "Διώξτε τον κ. Μανιτάκη "

Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη
Θέμα άμεσης αποχώρησης του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη από την κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει η τρόικα κατά την την διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.
Όπως πληροφορείται το newmoney.gr, οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ , Μόρς  και Τράα δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την στάση που εχει κρατήσει ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ τους τελευταίους μήνες όσον αφορά στη μνημονιακή δέσμευση των απολύσεων ή «έξοδο για σημαντικό μέρος» των 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του έτους.

Μετά τα φύκια

Πόσο ασυνείδητος ή άσχετος πρέπει να είναι κάποιος ώστε μέσα στον κακό χαλασμό που ζούμε να σκεφτεί την αναβίωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού η οποία είχε περιπέσει σε αχρηστία;
Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και υφυπουργός και σχετική Διεύθυνση για το ίδιο αντικείμενο.
Και τη στιγμή που όλοι προσπαθούν να μαζέψουν κάπως το δυσκίνητο, περίπλοκο και πολυδάπανο κράτος.
Ε, λοιπόν, νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο άτομο!

Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Η ανησυχία για τα χειρότερα που είναι δυνατό να ακολουθήσουν της δραστικής αναπροσαρμογής του τραπεζικού συστήματος, είναι αυτή πλέον που κυριαρχεί στην Κύπρο.
Η έλλειψη ρευστού στην αγορά, οι παγωμένες καταθέσεις και οι σοβαρές δυσκολίες στην όλη επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργούν συνθήκες μέσα από τις οποίες πολλοί πλέον εκτιμούν ότι οι αριθμοί της Τρόικας δεν θα βγαίνουν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Κύπρος σε μια σειρά από μνημόνια που θα εξαθλιώσουν τον κυπριακό λαό.

ΔΝΤ: Προτείνει ψαλίδι στον 13ο και απολύσεις

Με μεθόδους που εφάρμοσε στην Ελλάδα, το ΔΝΤ ουσιαστικά προτείνει την σταδιακή αποκοπή του 13ου μισθού. Την ίδια ώρα ζητά μείωση μισθών και απολύσεις.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, από τις συναντήσεις που είχε κλιμάκιο του Ταμείου με τέσσερις γενικούς διευθυντές κυπριακών Υπουργείων και τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου, προέκυψε ένα νέο σχέδιο για τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών.

Ταμπού!

«Ας προσέχαμε»! Είναι ο τίτλος ενός βιβλίου από τον σπουδαίο Γιάννη Μαρίνο - εκδόσεις: Παπαζήση, πρόλογος: Σταύρος Ψυχάρης. Περιλαμβάνει έναν εφευρετικό κύκλο της προσωπικής του αρθρογραφίας στη δεκαετία του 1990. Κατά κάποιον τρόπο ξεπερνάει τη λογική τού «μαζί τα φάγαμε» καθώς παρουσιάζει «πώς τα φάγαμε». Οχι εκ των υστέρων, κατά την αντίστοιχη βιβλιογραφία του Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά την ώρα που τα τρώγαμε!

Βραχυκύκλωμα για το τέλος ακινήτων

«Πυροσβεστική» πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού στο ραντεβού των τριών αρχηγών την Τετάρτη στο Μαξίμου
Ενιαία γραμμή των κυβερνητικών εταίρων απέναντι στην τρόικα ευελπιστεί το Μέγαρο Μάξιμου ότι θα χαράξει η νέα σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη το απόγευμα της Τετάρτης.

Εκλεισε το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας

Έκλεισε το Σάββατο, έπειτα από 128 χρόνια λειτουργίας το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος 60 στο κέντρο της Αθήνας.
Το βιβλιοπωλείο άνοιξε το 1885 και μεταφέρθηκε πριν από 21 χρόνια από την οδό Σταδίου στην οδό ...

Τι καλοβλέπει ο κ. Σνάμπε

Εξαρχής είχα μια αποστροφή βλέποντας τον Πρωθυπουργό της χώρας μου να δέχεται στο γραφείο του κάθε τρεις και λίγο κάποιον επιχειρηματία, μόνο και μόνο επειδή δηλώνει ότι επιθυμεί να κάνει η εταιρεία του επενδύσεις στην Ελλάδα. Να έρθει στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς ας πούμε και να θελήσει να συναντηθεί με τον έλληνα Πρωθυπουργό γιατί έχει να του παρουσιάσει ένα «πρότζεκτ» που σκέφτεται να προωθήσει εδώ, το καταλαβαίνω. Αλλά να δέχεται τον πάσα έναν που περνάει από την Ηρώδου Αττικού, βλέπει απέξω την Μερτσέντες του Πρωθυπουργού και σου λέει «α, μέσα είναι, ας μπω να του πω μια καλημέρα», και να φωνάζουν και τον φωτογράφο για να απαθανατίσει τη χειραψία, αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε ορθό πολιτικά. Θα αναφέρω το παράδειγμα – γιατί εμένα με ξέρετε, μιλώ μόνο με παραδείγματα – της συνάντησης του Σαμαρά προ ημερών με τον επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP Τζιμ Χάγκεμαν Σνάμπε.
Μπροστά στις τραγικές πραγματικότητες που βιώνουμε δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τίποτα μεμπτό, δεν μπορούμε να δείχνουμε ούτε απειροελάχιστη ανοχή γύρω και κοντά στην πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία ανέλαβε το βάρος και την ευθύνη να προσφέρει λύσεις και προοπτική στον λαό. Ευθύνη, που η ίδια διεκδίκησε και την έλαβε με λαϊκή εντολή. Ο «Φιλελεύθερος» επέλεξε χθες, με επίγνωση της τραγικής κατάστασης του τόπου, μέσω της συνέντευξης του Προέδρου Αναστασιάδη να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στον λαό, προβάλλοντας τα μέτρα που σχεδιάζονται για τόνωση της

Σάλος από αποκάλυψη ότι συγγενείς του Αναστασιάδη έβγαλαν στο εξωτερικό 21 εκατ. πριν το «κούρεμα» καταθέσεων [έγγραφα]

Μετά τις λίστες με τις διαγραφές δανείων Κύπριων πολιτικών και συγγενών τους, άρχισαν να κυκλοφορούν στην Κύπρο και λίστες με αυτούς που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Η εφημερίδα «Χαραυγή» δημοσιεύει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να έβγαλε από την Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Βόμβα Χατζημαρκάκη: προμελετημένη και προσχεδιασμένη η δολοφονία της Κύπρου

Βόμβα του βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου κου Χατζημαρκάκη που αναφέρθηκε σε έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών το Νοέμβριο του 2012 που υποστηρίζει πως το τραπεζοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου βασίζεται εν πολλοίς σε μαύρα ρωσικά κεφάλαια.

Μπλόκα από την τρόικα για Δημόσιο και χαράτσι

Απολύσεις υπαλλήλων από φέτος και διατήρηση του τέλους ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ απαιτούν οι ελεγκτές για να εγκρίνουν την επόμενη δόση
H τρόικα επιστρέφει την Τετάρτη, ύστερα από εικοσαήμερη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, μεταφέροντας στις αποσκευές της τρεις σκληρές απαιτήσεις: να γίνουν οπωσδήποτε οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και όχι το 2014, να μην αντικατασταθεί το ΕΕΤΗΔΕ από το ενιαίο τέλος ακινήτων και να μην ολοκληρωθεί το «μεγάλο ντιλ» μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Aποκάλυψη: Ο Αναστασιάδης έχει υπογράψει από καιρό Μνημόνιο για απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Προσύμφωνο ΔΝΤ και κυπριακής κυβέρνησης το οποίο «υπεγράφη» λίγες ημέρες πριν από την 1η συμφωνία του Eurogroup και στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών και κατάργηση του 13ου μισθού φέρνει στο φως δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης».

Αυτοί είναι οι πιο «αποτελεσματικοί» υπουργοί της κυβέρνησης

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση 
Λίγες μέρες πριν την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα, οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης κρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους μέσα από μία νέα δημοσκόπηση.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», την πρώτη θέση εξασφαλίζει με  διαφορά ο Γιάννης Στουρνάρας, «κερδίζοντας» ποσοστό 30% των ερωτηθέντων, παρόλο που η καρέκλα του υπουργού Οικονομικών αυτή την εποχή θεωρείται «ηλεκτρική» λόγω ύφεσης.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Κουτοπονηριές…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ  
 «ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν φορολογείται η ακίνητη περιουσία» (Γ. Αυτιάς).
«Πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν συντάξεις-μαϊμού» του απαντάμε και πάμε…παραπάνω. Στην κα Μέρκελ των Γερμανών που μας «ξανάρθαν» κι εμείς βγάζουμε το άχτι μας. Αναδρομικά, πριν φτάσουμε στα σημερινά. Για τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας αρνούνται και τη ναζιστική θηριωδία, για τους εκτελεσμένους μας και το τίμημα της Αντίστασής μας στον φασισμό. Χωρίς να ξεχνάμε σε ποιανών χέρια πέσαμε, μεταπελευθερωτικά, και πώς μας…μεταχειρίστηκαν.

Έρχονται νέοι φόροι και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου θέματος μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.

Βονόρτας ο τέταρτος προπονητής σε επτά μήνες για τον ΠΑΟ

Τελείωσε και τυπικά την Κυριακή ο Φαμπριθιάνο Γκονζάλες από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ύστερα από τη νέα ήττα των Πρασίνων αλλά και από τις δηλώσεις του κατά των ποδοσφαιριστών της ομάδας.