Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Τα τουίτ που έσβησαν οι Ελληνες πολιτικοί

 Της Λίνας Γιάνναρου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Συγκέντρωση συμπαράστασης για τις Σκουριές στα Προπύλαια». Ομολογουμένως οι 21.894 φόλοουερς του Αδώνιδος Γεωργιάδη παραξενεύτηκαν με το παραπάνω του τουίτ, με το οποίο παρέπεμπε στη σχετική είδηση, ωστόσο αν έχουν μάθει κάτι από τη «θητεία» του στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ότι όλα πρέπει να τα περιμένουν.

Ενιαίος φόρος και πολιτικό παιχνίδι

Παραμονή της συνάντησης Στουρνάρα - τρόικας, σύμφωνα με την προεργασία που έχει γίνει, όλα δείχνουν ότι από τα περίπου οκτώ θέματα συζήτησης, στα επτά έχουν υπάρξει σημαντικές συγκλίσεις και πιθανολογείται μια τελική συμφωνία. Ακόμα και στο σημαντικότατο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία, καθώς γίνεται κατανοητό ότι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλ. μέχρι το 2015 θα επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, χωρίς να ...

Βυθισμένες ήπειροι

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σαν τις μονότονες καβαφικές μέρες, περνούν το ένα μετά το άλλο τα μνημονιακά μας χρόνια και το «υφεσιακό σπιράλ» αποκτά μία επιπλέον έλικα κάθε τόσο. Παρά τα σοφά προγράμματα των πιστωτών, τόσο σοφά ώστε να μην τους περνάει από το σίγουρο μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν ένα ιώτα ή μία κεραία τους, η ανάπτυξη κατάντησε ένα εύηχο κλισέ που αναζητεί το χαμένο του νόημα, παρέα με «τη δικαιοσύνη που θα λάμψει», με «το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκαλο» κτλ.

Αυτούς τους μισθούς παίρνουν οι εμπνευστές της λιτότητας στην Ευρώπη

Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πιο ...

Ο καταλληλότερος

 "Ποιον κρίνετε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;" . Η ερώτηση περιλαμβάνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα εννοείται, γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη χώρα με τα χαρακτηριστικά της δικής μας κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας (Προεδρευομένη), όπου εκτός από την πρόθεση ψήφου μπαίνει και ερώτημα για την πρωθυπουργική καταλληλότητα.

Θα αρπάξουν μέρος των καταθέσεων και των Ελλήνων;

Εκατομμύρια Ελληνες αναρωτιούνται ανήσυχοι: Θα βάλει χέρι και στις δικές μας καταθέσεις η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όπως έκανε και ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνεργασία με τους Γερμανούς; Ευνόητο είναι φυσικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν τον υπουργό Οικονομικών, τον πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε αρχηγό των κυβερνητικών κομμάτων ή υπουργό που διαβεβαιώνει ότι δήθεν «αποκλείεται» να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Χτυπούσε κάρτα στο Δημόσιο και δούλευε στο μαγαζί του

Φύλλο και φτερό έκαναν το πρωί οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης τους φακέλους των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών, σε μια αιφνιδιαστική έφοδο με σκοπό να εντοπίσουν πιθανούς κοπανατζήδες της υπηρεσίας.
Ο έλεγχος στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι ένας υπάλληλος πήγαινε στην υπηρεσία, χτυπούσε την κάρτα του στην ώρα του, ωστόσο στη συνέχεια έφευγε για να εργαστεί σε άλλη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Έρευνα: Γιατί εξαφανίζονται οι άντρες;

Φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου το χρωμόσωμα Υ, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους και σε πέντε εκατομμύρια χρόνια θα έχει εξαφανιστεί, ακόμα και αν εξακολουθεί να υπάρχει το ανθρώπινο είδος, όπως υποστήριξε σε διάλεξή της στην Καμπέρα, η καθηγήτρια Γενετικής Τζένη Γκρέϊβς.
Είδος προς εξαφάνιση οι άνδρες

Το κόστος των ελλιπών εσόδων

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Την ώρα που η Κύπρος κλυδωνίζεται, οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ευρώπη είναι σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη φούσκα του χρέους και την ανάπτυξη, ο Ελληνας πρωθυπουργός και δύο αρχηγοί κομμάτων συζητούν για τους... λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα για τον ελληνικό λαό, θα επρόκειτο περί κωμωδίας να υπάρχουν ρήγματα σε μια κυβέρνηση για τη φορολογία των ακινήτων. Προσοχή!...

Και αυτοί έξω, όλοι έξω


Είχε αράξει την μηχανή του, εκατό μέτρα από την Ομόνοια, στην 3η Σεπτεμβρίου και περίμενε έναν φίλο. Δύο «τύποι» σταμάτησαν μπροστά του και του φώναξαν «τα λεφτά σου». Ο Πέτρος πήγε να γελάσει. Άκου εκεί «τα λεφτά σου», μέρα μεσημέρι, με τα μαγαζιά ανοιχτά και όλο τον κόσμο στον δρόμο. Χωρίς να το πολυσκεφθεί αντί για λεφτά, τους δίνει μια δυο άτσαλες μπουνιές. Ενστικτωδώς δηλαδή, όπως κλωτσάς ένα λυσσασμένο σκυλί που πάει να σε δαγκώσει. Οι «κακοί» υποχωρούν αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Στον μονόδρομο της μνημονιακής «διάσωσης» και η Κύπρος

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το τραπεζικό κραχ άνοιξε στην Κύπρο τον δρόμο προς τη δική της μνημονιακή κόλαση. Από χθες και επισήμως εισήλθε η χώρα στον μονόδρομο της «εξυγίανσης» και της «σωτηρίας» της, όπως περιγράφεται από τον δεξιό πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Μια νέα «νίκη» του ελληνισμού. Η κυπριακή τραπεζική κατάρρευση προκλήθηκε κυρίως από την κερδοσκοπία με τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, που μεταβλήθηκε σε τραγωδία εξαιτίας του ολέθριου ελληνικού ...

Στόχος, ένας σταθερός χρηματοοικονομικός κλάδος

Η Κομισιόν και το ΔΝΤ χαιρέτισαν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Κύπρο. Έτοιμοι να προσφέρουν τη στήριξή τους δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Όλι Ρεν και η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Κομισιόν και το ΔΝΤ χαιρέτισαν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Κύπρο. Σε κοινή τους ανακοίνωση στις Βρυξέλλες ο ...

Aνεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα, Πόρσε και πλάκα χρυσού

Συνέχισε το ΣΔΟΕ με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.

Προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας, την εποχή του Μνημονίου, όπως θα μείνει γνωστή, ως μόνη διέξοδος από την οικονομική και συνακόλουθα δημοσιονομική κρίση απομένει η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού, την αύξηση των δημοσίων εσόδων και δευτερογενώς τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος για την σε βάθος χρόνου αποπληρωμή του κουρεμένου πλέον δημοσίου χρέους.

Απεμπλοκή από το Μνημόνιο επιδιώκει η Κύπρος

 Προϋπόθεση, να αποπληρωθούν τα 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσπάθειες από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να τεθεί όρος στην δανειακή σύμβαση .
Προσπάθειες να τεθεί όρος στη δανειακή σύμβαση «σύμφωνα με τον οποίο, σε περίπτωση που βρεθούν τα χρήματα και αποπληρωθεί το ποσό των 11,2 δισ. ευρώ να ...

«Αδυνατούμε να δεχτούμε τους 700 φοιτητές από τη Φλώρινα», λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αδυνατεί να δεχτεί τους 700 φοιτητές και τους 20 διδάσκοντες του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας από τον ερχόμενο Οκτώβρη, καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία στο κεντρικό κτίριο της Εγνατίας, στη Θεσσαλονίκη. Το «καμπανάκι» κρούει η Σύγκλητος του ιδρύματος ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι χώροι.

«Εξιλαστήριο θύμα» ο Μ. Σαρρής

Το επίκεντρο η παραίτηση του Μ. Σαρρή, η εκτίναξη της ανεργίας στην ευρωζώνη και η κριτική στη Γερμανία για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση.
Την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή από τη θέση του υπ. Οικονομικών στην Κύπρο σχολιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung:

«Αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση»

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου με γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και στόχος μας είναι να τον κερδίσουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιέγραψε την οικονομική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές για το νέο φονικό στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η7Ν9...

Σε επαυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι ειδικοί στην χώρα μας μετά την πιστοποίηση ενός νέου, φονικού, στελέχους της γρίπης των πτηνών Α (Η7Ν9). Ο υγειονομικός συναγερμός ήχησε αρχικά στην Κίνα, όπου και έχει εντοπιστεί το νέο αυτό στέλεχος, με τα θύματα να ανέρχονται ήδη στα δύο.

Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης ψάχνουν τα όρια τους…

Ολοταχώς προς ένα νέο κρας τεστ αντοχής βαδίζει η κυβέρνηση, με σημείο αιχμής το χαράτσι στα ακίνητα, τις παρασκηνιακές επαφές ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις διαρροές περί ανασχηματισμού.

Το προσχέδιο νόμου για το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» σε κρατούμενους

Πολλές διευκρινίσεις κλήθηκε να δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισηγήθηκε τις διατάξεις για τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων.
Το προσχέδιο νόμου περιγράφει τρεις κατηγορίες επιτηρουμένων:
Κρατούμενοι, που έχουν καταδικαστεί με στερητικές της ελευθερίας ποινές, θα μπορούν να κάνουν χρήση των νέων διατάξεων και να αποφυλακίζονται, υπό τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής.

Κατενάτσιο

Στο ίδιο παιχνίδι θεατές. Κάθε φορά που καταπλέει η τρόικα, στην κυβέρνηση «σημαίνει συναγερμός» και τα κόμματα που τη στηρίζουν «τραβάνε κόκκινες γραμμές». Αυτό το σκηνικό έχει επαναληφθεί τόσες φορές ώστε είναι πλέον απολύτως προβλέψιμο. Υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί παίζουν ένα είδος κατενάτσιο με τα μέτρα, προσπαθώντας τάχα για το «Χ». Αλλά πάντα στο τέλος ο Πολ Τόμσεν στήνει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και σκοράρει σε άδειο τέρμα. Τότε οι δικοί μας δηλώνουν ότι «το πάλεψαν το παιχνίδι», αλλά αυτά έχει η διαπραγμάτευση.

H νεκρανάσταση της αμερικανικής βιομηχανίας;

Στο μονοπάτι της ανάπτυξης επιστρέφουν οι ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ. Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις του ινστιτούτου ASPEN. Κινητήρας της ανάπτυξης θα είναι η βιομηχανία.
Η εικόνα που παρουσιάζει το ινστιτούτο είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξη: οικονομική ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και ισοσκελισμένο εμπορικό ισοζύγιο. Όλα αυτά συνιστούν αποτέλεσμα της αύξησης της κλασικής βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με το ινστιτούτο Aspen.

Με διαφορετική γραμμή πλεύσης συναντώνται σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Σε κλίμα έντασης θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Αφορμή των προστριβών είναι το χαράτσι για τα ακίνητα, με τη ΔΗΜΑΡ να θέτει «βέτο» στην χρονική παράταση της επιβολής του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να σηκώσει βάρη που δεν το αναλογούν, υπαινισσόμενο ότι θα καταψηφίσει τη σχετική ρύθμιση. Εάν αυτή έρθει στη Βουλή, καθώς το Μαξίμου φαίνεται ότι θα επιλέξει και πάλι τη λύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετά την Ευρώπη, και οι ΗΠΑ επενδύουν στη μελέτη του εγκεφάλου

H μελέτη του εγκεφάλου έχει συγκρίσιμη επιστημονική και οικονομική αξία με το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος, λέει ο Ομπάμα  
Μια μεγάλη ερευνητική πρωτοβουλία για τη μελέτη του εγκεφάλου και την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η Αλτσχάιμερ ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον Λευκό Οίκο.

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗ: Η ΔΗΜΑΡ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΩΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΣΤΟΝ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ 
ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ
Τη συγκρότηση μίας νέας πολιτικής κίνησης αποφάσισαν χθες πρώην δυσαρεστημένα μέλη της ΔΗΜΑΡ, που αποχώρησαν από το κόμμα, διαφωνώντας με την συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και τη στάση που κράτησε έκτοτε.

Ανάγκα και θεοί πείθονται: Ελληνικά μακαρόνια στην Ινδία, κρόκος στη Δανία, burger στη Λιβύη

Στα πλέον παράξενα μέρη του πλανήτη κινούνται οι υγιείς ελληνικές βιομηχανίες με στόχο να βρουν τρόπο εξυγίανσης των ταλαιπωρημένων οικονομικών μεγεθών τους αλλά και για να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης, μιας και η εγχώρια αγορά καταρρέει.

Η Μελίνα, ο Ελύτης, η Κάλλας και η νέα δραχμή

Εντυπωσιακές γραφιστικές ασκήσεις στη σκια της κρίσης 
Οι απόψεις διίστανται για το αν είναι... φετίχ. Το σίγουρο  είναι ότι τα (υποθετικά) χαρτονομίσματα της «νέας» δραχμής είναι πανέμορφα.

Κακοποίηση

ΠΑΡΟΤΙ η Ζωή είναι η Ζωή και φέρεται όπως η Ζωή, θα πρέπει να πούμε ότι στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ διαδραματίζονται σκηνές καθημερινής κακοποίησης γυναικών. Πρόκειται για πολιτικό κολαστήριο, όπου η Κωνσταντοπούλου προκαλεί την οργή ανδρών συναδέλφων της μέσης ηλικίας. Διότι τίποτε δεν δικαιολογεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να την αποκαλεί «νούμερο». Οσο για τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη - αυτός πήρε χθες το πρωί σβάρνα τα κανάλια για να τα βάλει με τη Ζωή, χωρίς τους περιορισμούς των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Κάτι, που για να είμαστε δίκαιοι, έκανε και η Κωνσταντοπούλου σε παράλληλη μετάδοση από άλλο κανάλι.

Η Ελλάδα, ως βομβαρδισμένο τοπίο

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιάννης Πανούσης
Είδες το δίκιο σου
να χρωματίζεται άδικο
μόλις το χρώμα του άδικου
βάθαινε αργά σε δίκιο.
Γ. Φακορέλης, Μετανιωμένη αφορμή
Βόμβες. Πρώτα πρώτα οι πραγματικές βόμβες που σκοτώνουν, ματώνουν, καταστρέφουν χωρίς διάκριση και χωρίς στόχο. Η έκρηξή τους ξαναγεννά μνήμες, (ανα)παράγει φόβους, καταργεί τα αισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Κυρίως, όμως, ανοίγουν κρατήρες μίσους.

Με τη γίδα!

Επειδή πολλά ακούω τελευταία για «τις διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ του Νότου» και για «οικονομίες-καζίνα», θέλω να καλωσορίσω την ενάρετη τρόικα που έρχεται σήμερα με μια ωραία, διδακτική ιστορία.
Οχι, δεν μιλάω για την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, της οποίας διερευνάται από τη γαλλική Δικαιοσύνη ενδεχόμενη εμπλοκή σε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση οικονομικού συμβιβασμού με το Δημόσιο του Μπερνάρ Ταπί. [Παρότι ακόμη και στο σπίτι της μπούκαρε προ εβδομάδων η Αστυνομία...]

To ακριβό σπίτι του πρέσβη

 Τον Ιούνιο του 2012, ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ στην Βιέννη, κ. Δ. Ιωάννου, με επιστολή του προς τον προϊστάμενό του Πρέσβη, κ. Λώζο, επισημαίνει δυο αυτονόητα πράγματα.

Σαν παρτίδα στριπ πόκερ

Δεν μου αρέσει να πανικοβάλλω κόσμο, αλλά αν κατάλαβα σωστά συνομιλώντας χθες επί ώρες με πολλούς και διαφόρους η αποψινή συνάντηση του σκερτσόζου και τόσο κεφάτου «τρίο Μπελκάντο» που μας κυβερνάει μπορεί να εξελιχθεί σε μια θεαματική παρτίδα στριπ πόκερ από την οποία νικητής θα βγει όποιος μείνει με το εσώρουχο!
 Αποφεύγω να κάνω εικόνα το σχετικό θέαμα για ευνόητους λόγους (μπλιαχ) και στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι η συνάντηση για αλλού ξεκίνησε και αλλού οδεύει. Θα εξηγήσω αμέσως - όπως προανέφερα, έφαγα ώρες στα τηλέφωνα χθες:

Απαντήσεις δίνει σήμερα ο Τσίπρας

«Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή»Με το βλέμμα στραμμένο στις απαντήσεις που θα δώσει σήμερα, ως προς το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, βρίσκονται όλες οι πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, η σχετική συζήτηση συνεχίστηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος, όπου οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμισε την ανάγκη να επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σχέδιο Β», σε περίπτωση που η Ευρωζώνη διαλυθεί, ενώ η πλευρά Τσίπρα επέμεινε στην ανάγκη «η λύση για την Ελλάδα να είναι ευρωπαϊκή».

H αρπαγή των ελληνικών τρένων

Σαν έτοιμοι από καιρό Γερμανοί και Γάλλοι (αλλά και Ρώσοι και Κινέζοι) ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τη λεία που ακούει στο όνομα ελληνικοί σιδηρόδρομοι. Φιλέτο έτοιμο, «καθαρό» από ελλείμματα, με ταυτόχρονη προικοδότηση περίπου 50 εκατομμυρίων τον χρόνο, πωλείται στις εταιρείες δημοσίου συμφέροντος (εξ ου και η «προίκα») σηματοδοτώντας την αρχή των ιδιωτικοποιήσεων κοινής ωφέλειας.

Το «πολιτικό τέρας» και το «γερμανικό κόμμα»

 «Πολιτικό τέρας» χαρακτηρίζει τη Γερμανία ο (Γερμανός) καθηγητής Ούλριχ Μπεκ, συγγραφέας και ενός νέου βιβλίου για τη γερμανική Ευρώπη. Όπως είπε ο «γκουρού» της γερμανικής κοινωνιολογίας μιλώντας στον Γκάρντιαν, η χώρα του «δεν χρειάζεται πια να εισβάλλει πουθενά, γιατί είναι ήδη παντού». Και έχει απόλυτο δίκιο. Και για να το πετύχει αυτό, διαλύει την Ευρώπη, αλλοιώνει συνταγματικές τάξεις, εκβιάζει και αποσαρθρώνει κοινωνίες ολόκληρες, αλλά και αναδιαμορφώνει de facto πολιτικά κόμματα που, θέλουν δε θέλουν, λειτουργούν πλέον ως «γερμανικά», αφού, παρά τα όσα αυτά λένε, στην πράξη υπηρετούν χωρίς αμφισβήτηση τη βίαιη γερμανική και πολιτική αντίληψη του ευρωπαικού χώρου.  Και γι αυτό ο Μπεκ μιλά για «πολιτικό τέρας», που γεννά τους «κλώνους» του…

«Παγωμένες» 500 φορολογικές υποθέσεις άνω των 2,5 δισ. ευρώ

Περισσότερες από 500 φορολογικές υποθέσεις με βεβαιωμένα και ανείσπρακτα έσοδα που εκτιμώνται μεταξύ 2,5 και 3 δισ. ευρώ έχουν συσσωρευτεί λόγω κωλυσιεργιών στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών που συστάθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για να ξεμπλοκάρει τα δικαστήρια.

«Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε πληρώσει το χαράτσι»

Προστριβές στην τρικομματική κυβέρνηση φέρνει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχει κοπεί το ρεύμα επειδή δεν

Η Μπαρτσελόνα έχασε και τη νίκη και τον Μέσι!

Η Μπαρτσελόνα ισοφαρίστηκε 2-2 στο 90’+ από την Παρί– Χωρίς τον αργεντινό σούπερ σταρ και τον Μασκεράνο στη ρεβάνς 
 Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για την Μπαρτσελόνα η πασαρέλα που ετοιμαζόταν να κάνει στην πρωτεύουσα της μόδας, το Παρίσι.
Οι Μπλαουγκράνα ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ που δέχτηκαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ έχασαν τους Μέσι και Μασκεράνο για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και πιθανόν – τον δεύτερο – και για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην περίπτωση που η Μπάρτσα προκριθεί!

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Μιλούσαν σε άδεια καθίσματα οι εισηγητές στο τριήμερο συνέδριο εκδοτών...70% κάτω το κόστος εκτύπωσης βιβλίων στο εξωτερικό

«Η κρίση του βιβλίου θα ήταν δυνατόν να καταπολεμηθεί εάν μπορούσε να γίνει το βιβλίο φθηνό. Εάν μπορούσε ο εκδότης να έχει μεγαλύτερο τιράζ. Γιατί με τιράζ χιλίων ή και δύο χιλιάδων αντιτύπων, δεν μπορεί κατ' ουδένα λόγο να καλύψει τα έξοδά του και να πραγματοποιήσει έστω ένα «λογικό» κέρδος.

Δεν ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη ο αρκούδος Μίσα

Επέζησε του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, πέθανε όμως στη διάρκεια της φετινής χειμερίας νάρκης. Ο 17χρονος αρκούδος Μίσα είχε μεταφερθεί το 1999 από τον Ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο.