Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Πασίγνωστους Έλληνες μηντιάρχες που κρύβονται πίσω από "κυπριακές" offshore εντόπισε η ICIJ

Έλληνες μηντιάρχες που κρύβονται πίσω από "κυπριακές" offshore εντόπισε η δημοσιογραφική έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).
Οι πασίγνωστοι Έλληνες μηντιάρχες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα μεταφέρουν από κανάρα σε κανάρα τα απίστευτα ποσά που απέκτησαν από τις εκτελέσεις πολιτικών συμβολαίων, τρέμουν μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους στα διεθνή ΜΜΕ μια και στην Ελλάδα έχει πέσει ήδη σύρμα ώστε να αποσιωπηθούν!

Η θεία κωμωδία

Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr
 Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Κανένας δεν κατάλαβε ότι ζούσαν και κανένας δεν θα μάθει ότι πέθαναν. Κρίμα, γιατί εκτός από τα λεπτά δημοσιότητας, μας αναλογεί και μία συγκεκριμένη ποσότητα δράματος. Άλλος παίρνει μεγάλη και άλλος βολεύεται με μικρή. Αντίθετα, στο θέατρο, κανένας ρόλος δεν γεννιέται χωρίς λόγο. Μπορεί να είναι πρώτος ή δεύτερος. Πρωταγωνιστής ή κομπάρσος.

Η επιστολή - καταπέλτης του Νίκου Παππά για την κρίση

Έναν χρόνο πριν το θάνατό του ο θρυλικός διοικητής του «Βέλους» Νίκος Παππάς, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, είχε στείλει μια επιστολή-καταπέλτη προς την πολιτική ηγεσία του τόπου.
Στην επιστολή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό μας σύστημα ενώ έκανε και προτάσεις που θεωρούσε ότι θα βοηθούσαν άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Αναλυτικά η επιστολή:

Ηδονιστές χωρίς καρδιά

Δεκάδες χιλιάδες εταιρίες και ιδιώτες, προερχόμενοι από 170 χώρες, είναι οι πελάτες των φορολογικών παραδείσων των νησιών Κέιμαν και των Παρθένων Νήσων. Τα νησιά Κέιμαν των 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων θεωρούνται η «μαύρη τρύπα» της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτή η βρετανική αποικία, λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο κέντρο offshore εταιρειών (φορολογικών παραδείσων) σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Γελοίε, απατεώνα, κλέφτη-φασίστα…»

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 
ΕΧΟΥΜΕ τη Βουλή, έχουμε και την Επιτροπή. Και είναι προέκταση του Κοινοβουλίου μας στη σύνθεσή της, με τις αναλογίες και την εκπροσώπηση των κομμάτων. Ωστόσο, με τη νοοτροπία και τα «κουσούρια» των μελών της.
ΖΩΣΜΕΝΟΙ στην κομματική πανοπλία τους, δεν πρόκειται να ψάξουν για την αλήθεια. Κι αν την ανακαλύψουν, θα της κάνουν νεύμα να παραμείνει θαμμένη, μέχρι να ξεψυχήσει και την ξεχάσουμε. Όπως τόσα που μας κούρασαν στο ψάξιμο και δεν μας έμεινε κουράγιο.

Οι ΗΠΑ ψάχνουν αν η Ντόιτσε Μπανκ έκρυψε ζημιές δισ.

Σάλο σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το χθεσινό πρώτο θέμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος τραπεζικός κολοσσός της Ευρώπης, η Ντόιτσε Μπανκ, ερευνάται εκ νέου για εσκεμμένη και μεθοδική παραποίηση των λογιστικών της βιβλίων επί χρόνια πριν και μετά την έναρξη της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Πότε θα γίνουμε «κανονική» χώρα;

 Υπό το φως πλέον της κοινής απόφασης των τριών αρχηγών για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και τον μηχανισμό είσπραξής του, που θα αποτελέσει τη διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, μπορούμε να δούμε και την πλούσια «σαχλαμαρολογία» που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ξεκινούσε από το ότι η ΔΗΜΑΡ, για μικροκομματικούς λόγους, «παίζει» με τη σταθερότητα της κυβέρνησης (!) ή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν, και έφθανε μέχρι τις απειλές διαφόρων  ...

Η άλλη μάχη της Κερατέας

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Ολοι γνωρίσαμε την ορεινή Κερατέα, όπου βρίσκεται το άγνωστο μέχρι πρότινος Οβριόκαστρο. Εκεί, στις αυθαιρετοχτισμένες πλαγιές, δόθηκαν μεγάλες μάχες με μολότοφ, δολιοφθορές μηχανημάτων, απόπειρα δολοφονίας μιας τετραμελούς οικογένειας κ.λπ., στο πλαίσιο βέβαια του «αντικαπιταλιστικού αγώνα». «Η Κερατέα είναι η πόλη-σύμβολο για όλη την Ελλάδα», είχε πει ο αρχηγός της αξιωματικής  ...

Οδοντίατρος των φυλακών θέλει να γίνει ο Παπαγεωργόπουλος

Το αίτημα του να εργαστεί στις φυλακές Διαβατών ως οδοντίατρος εξέφρασε στη διεύθυνση του ιδρύματος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία», η διεύθυνση των φυλακών δείχνει αρνητική στο αίτημα, ενώ πρέπει να δοθεί κα ειδική άδεια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο ο οποίος συζητά ατύπως το θέμα.

Ενα διπλό με τρεις

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς... Εμείς, θα δούμε. Δεν πρόκειται, βέβαια, για παραμύθι. Καθόλου παραμυθένια δεν είναι τα πράγματα. Το όλο σκηνικό, πάντως, δημιουργεί την αίσθηση πως είμαστε όλοι όμηροι μιας παράστασης με απανωτές πρεμιέρες. Και εμείς οι πολλοί (σαν θεατές λόγων και ακροατές έργων, για να ξαναθυμηθούμε τον Θουκυδίδη) και οι λίγοι πρωταγωνιστές, που ξεδιπλώνουν σε πανελλαδική θέαση το όποιο ταλέντο τους. Ολα τα κρίσιμα στοιχεία που ορίζουν ένα συμβάν ως θέαμα είναι εδώ:

Ούτε καλή…Μέρα ο Παπούλιας στον Ζώη

Την πλάτη στον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστο Ζώη έστρεψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας
Ο Λαρισαίος πολιτικός επέλεξε να ξεκινήσει τον κύκλο «θεσμικών» συναντήσεών του με τον «πρώτο πολίτη της χώρας», ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο. Επισήμως οι λόγοι είναι τυπικοί, ότι δηλαδή το νέο κόμμα δεν έχει συγκροτημένη κοινοβουλευτική ομάδα ...

«Τα νούμερα δεν βγαίνουν»


Βαλθήκαμε -εμείς οι πάντοτε ευαίσθητοι, στις αλλαγές ατμόσφαιρας, μηντιακοί- να τον μετατάξουμε οριστικά στην κατηγορία των (διεθνών, είναι αλήθεια) συλλεκτών. Εκείνος όμως επιμένει, επανήλθε στον χώρο της δημόσιας αντιπαράθεσης. Ο λόγος για τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Πρόεδρο του ΣΕΒ κατά τα άλλα, ο οποίος την παραμονή της Μεγάλης Ημέρας της Ελλάδας (γιατί εκεί ...

Το όνομά μου είναι Deutsche... «Deutsche Bank»

Της Ζέζας Ζήκου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ... γνωρίζαμε πως όποια πέτρα να σηκώσεις μια γερμανική απάτη ή διαπλοκή βρίσκεται. Στο παιχνίδι αυτό ιδιαίτερα διέπρεπε η Deutsche Bank (που επιδιώκει προσφάτως με άγρια μέσα να κατασπαράξει τη λαβωμένη Εθνική Τράπεζα). Οπως αποκάλυψαν χθες οι Financial Times, υπό έρευνα έθεσε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) την Deutsche Bank για να εξακριβωθεί αν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007/08 που διέλυσε το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, έκρυψε ζημίες σε πιστωτικά παράγωγα αξίας περίπου 12 δισ. δολαρίων.

Σύλληψη του "μάνατζερ της χρονιάς" για χρέη στο ΙΚΑ

Eπαγγελματίας που βραβεύτηκε το 2005 ως «μάνατζερ της χρονιάς», ο Μάκης Σεριάτος συνελήφθη χθες το πρωί στη Φιλοθέη για χρέη προς το ΙΚΑ, για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, αφού πήρε προθεσμία να προσέλθει σήμερα για να δικαστεί.

Η ειρωνεία της Ιστορίας!

 Η αφορμή της αφήγησης που ακολουθεί, δόθηκε τις προάλλες - από μιαν αδιάφορη δήλωση του κυβερνητικού εταίρου της Α. Μέρκελ. Επειδή, όμως, ως δημοσιογράφος είχα την τύχη να ζήσω από κοντά τα γεγονότα που παραθέτω, η δήλωση απέκτησε βάθος και κατέληξε σχεδόν διασκεδαστική. Αν θέλετε, λοιπόν, παρακολουθείστε μαζί μου την αλληλουχία των γεγονότων.

Πολιτικός σάλος μετά τις αποκαλύψεις

Οι αποκαλύψεις για εμπλοκή στο σκάνδαλο offshore leaks του Ζαν Ζακ Οζιέ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικης εκστρατείας του γάλλου προέδρου, έπεσαν σαν κεραυνός στους κόλπους των Ηλυσίων.
Ο Ζαν Ζακ Οζιέ ήταν από τους πρώτους Γάλλους επιχειρηματίες που έκαναν το μεγάλο άνοιγμα στην Κίνα με επενδύσεις. Οι διεθνείς συνεταίροι του, όπως εξήγησε ο ίδιος, του ζήτησαν να περνούν τα χρήματα μέσω γαλλικών τραπεζών στις νήσους Καϊμάν. Ετσι διαφανώς και νόμιμα ο Οζιέ συνέστησε εκεί offshore εταιρείες, αρνείται ωστόσο κάθε προσπάθεια φοροδιαφυγής.

Φωκάς: Τίτλοι τέλους για το κατάστημα της Ερμού στη Θεσσαλονίκη

Σοκ στην αγορά της Θεσσαλονίκης προκαλεί το λουκέτο στο ιστορικό κατάστημα της αλυσίδας «Φωκάς» στην Ερμού. Τα ρολά κατέβηκαν και τα τελευταία εμπορεύματα που έχουν απομείνει μεταφέρονται αυτές τις μέρες στο κεντρικό κατάστημα της Τσιμισκή.

Πέθανε ο πρωτεργάτης του Κινήματος του Ναυτικού

Την Τρίτη η κηδεία του Νίκου Παππά 
Πέθανε, ύστερα από μακρά ασθένεια, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νίκος Παππάς.
Ο Νίκος Πάππας είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.
Το κίνημα προδόθηκε πριν προλάβει να εκδηλωθεί. Μία ημέρα αργότερα, στις 25 Μαΐου 1973, το αντιτορπιλικό «Βέλος», με κυβερνήτη τον Νίκο Παππά, εγκατέλειψε αιφνιδίως την Νατοϊκή άσκηση στην οποία μετείχε. Αγκυροβόλησε στα ανοικτά του Φιουμιτσίνο τη Ιταλίας και το πλήρωμά του ζήτησε πολιτικό άσυλο. Η Χούντα τον απέταξε α από το Ναυτικό και του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια.

Σόιμπλε: Πρόταση της Λευκωσίας η φορολόγηση κάτω των 100.000

Δεν ήταν ιδέα των Γερμανών η επιβολή φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες, επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι το σχέδιο που επελέγη για την Κύπρο δεν αποτελεί πρότυπο για άλλες χώρες.

Οι νέοι φόροι στα ακίνητα για το 2013

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Νέο καθεστώς διαμορφώνεται στη φορολόγηση των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών μικρού και μεσαίου εμβαδού, που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης με αντικειμενική αξία μέχρι 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παρελθόν αποτελεί η σταθερή φορολόγηση με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό των εκτός αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Θεσσαλονίκη: «Εμφύλιος» για τα μεταλλεία χρυσού έξω από την Περιφέρεια-Μποτιλιαρισμένο το κέντρο


Σε κλοιό αστυνομικών αλλά και διαδηλωτών απ΄ όλες τις πλευρές πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Ολη η περιοχή είναι σε αστυνομικό κλοιό αφού έχουν συγκεντρωθεί τόσο άτομα που είναι εναντίον της επένδυσης αλλά και εκατοντάδες άλλα που είναι υπέρ.Διαδηλωτές και ΜΑΤ έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο.

Του Βενιζέλου το κάγκελο!

Να αποσείσει τις ενδεχόμενες πολιτικές του ευθύνες για το ναυάγιο της λίστας Λαγκάρντ επιχείρησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.
...και η διαδικασία καταναλώθηκε σε οξείες αντεγκλήσεις... Ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν γνωρίζει πρωτογενώς τίποτα, με προφανή στόχο να καθορίσει ανενόχλητα τους όρους διεξαγωγής της κατάθεσής του και απώτερο σκοπό, όπως διεφάνη, την απόδοση ευθυνών στους έτερους πρωταγωνιστές της υπόθεσης και την προστασία συγκεκριμένων πλευρών του εκδοτικού κατεστημένου.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ …ΕΞΑΣΤΕΡΟ


Και τώρα κράνη, όπλα, παλάσκες. Γενική επιστράτευση. Για την Τετάρτη. Που ξεκινά ο πόλεμος. Με τους Τούρκους. Όχι με τους φαντάρους του Ερντογάν. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Με τους Τούρκους της Εφές θα αναμετρηθούμε. Στο μπάσκετ. Στην ευρωλίγκα. Για μια θέση στο φάιναλ φορ. Για να σηκώσουμε ξανά την κούπα. Φέτος στο Λονδίνο. Όπως πέρσι. Στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός. Ο Θρύλος των γηπέδων. Πάει για το τρίτο αστέρι του. Και έχει τα προσόντα να το καταφέρει. Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Σπανούλης προλαβαίνει να ισοφαρίσει και τον …εξάστερο -όπως λέμε τον εξαποδώ.

Απόδοση δαπάνης για αγορά γυαλιών οράσεως.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβολής εκ μέρους των ασφαλισμένων για την απόδοση αγοράς οπτικών ειδών είναι με βάση την εγκύκλιο του Προέδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι τα ακόλουθα:
1) Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας οφθαλμιάτρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή ιατρού Κρατικού ή Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή πιστοποιημένου στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στην οποία θα αναφέρονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου, η  ...

Κοινοβούλιο 2013

Οι εικόνες που έχουμε από το παρελθόν της Βουλής δεν βοηθούν να καταλάβουμε το επίπεδο των συνεδριάσεων εκεί όπου κορυφούται, τελειούται και μεγαλουργεί η δημοκρατία. Σύμφωνοι, υπήρξαν σπουδαίοι ρήτορες, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ας πούμε, ή ο Ηλίας Ηλιού, και κάποια πρόσωπα που απέδειξαν, με τη συγκρότησή τους, την πολιτική τόλμη τους, τη ρητορική τους, ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία.

Frankfurter Zeitung: Η Τρόικα είναι ελαττωματικό κατασκεύασμα

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα-φωτιά της γερμανικής εφημερίδας, μέσω της Τρόικα το ΔΝΤ συμβάλλει στην αμερικανοποίηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Παράλληλα, ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της Ευρωζώνης κυβερνιέται ή συγκυβερνιέται από ένα τρίο, το οποίο αποκαλείται Τρόικα και είναι παιδί της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα. Τρία χρόνια μετά την αρχή της κρίσης η Τρόικα έχει εισβάλει και σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος, ενώ το ΔΝΤ αναμιγνύεται και στην Ισπανία.

Κραυγή απόγνωσης από ασθενή με νόσο Pompe που μένει ανασφάλιστη από απάνθρωπους νόμους

Την ώρα που τα περιστατικά ασθενών  σε απόγνωση λόγω έλλειψης πρόσβασης στη θεραπεία τους έρχονται το ένα μετά το άλλο, σας μεταφέρω την περίπτωση της κας Χριστίνας Φώσκολου, ασθενή με νόσο Pompe.

Τρόικα – Κυβέρνηση …ντεζαβούΣαν να ζούμε την περιβόητη «μέρα της μαρμότας»: Ή για να ακριβολογούμε σαν να βλέπουμε την απίστευτη ομώνυμη ταινία με τον Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος κάθε πρωί που ξυπνούσε βίωνε ξανά και ξανά τα ίδια γεγονότα καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι την ώρα που έπεφτε για ύπνο.

Οι καλοί φίλοι

Καλώς  Ή κακώς, στο πολιτικό σκηνικό που προέκυψε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 υπάρχει ένα προφανές δεδομένο: ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν είναι και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Είναι μία σημαντική εξέλιξη για την ελληνική πολιτική  - ανεξάρτητα πώς την αξιολογεί ο καθένας...

Ντράγκι: Δεν υπάρχει plan B για το ευρώ

Όσοι κατασκευάζουν σενάρια για διάλυση της ευρωζώνης υποτιμούν σοβαρά το πολιτικό κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
"Οι υποθέσεις αυτές γίνονται από ανθρώπους που υποτιμούν σοβαρά τι σημαίνει το ευρώ για τους Ευρωπαίους, για την ευρωζώνη" σημείωσε ο κ. Ντράγκι.

Κολοκυθιά

ΣΤΗΝ πολιτική υπερισχύει ο κανόνας της χρησιμότητας. Και δεν υπάρχει πιο χρήσιμος υπουργός στην κυβέρνηση από τον Αντώνη Μανιτάκη. Αν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν υπήρχε, θα έπρεπε ίσως να τον εφεύρουν.
Ο Μανιτάκης άργησε να καταλάβει τι περιμένει η τρόικα να γίνει στο Δημόσιο. Ή μάλλον, για να σοβαρευτούμε, επειδή πανεπιστημιακός διδάσκαλος είναι, άρα αντίληψη έχει, άργησε να το αποδεχθεί. Στην προηγούμενη φάση των συναντήσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής

Η ανάγκη ενός νέου «όχι»

Εχει ειπωθεί πολλές φορές ότι σε κάθε καμπή της νεοελληνικής Ιστορίας η Κύπρος στάθηκε καταλύτης δραματικών εξελίξεων. Ποια καλύτερη επιβεβαίωση αυτού του ρητού από τη νέα προδοσία της Κύπρου, που διέπραξε μια άρχουσα τάξη γαλουχημένη στο πνεύμα των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου;

Προσοχή ο σκύλος φοβάται !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
 Αγαπητοί μου φίλοι, ένα γραμμάριο ντομπροσύνη αξίζει πολύ περισσότερο από ένα καράβι υποκρισία, ψεύτικες υποσχέσεις, κακό θέατρο, υπεκφυγές, τσαρλατανιές, και πολιτικές πουτανιές! Αλλά πού χάθηκε η υπόληψη για να βρεθεί στην πολιτική; Εάν τα λόγια στην Ελλάδα γινότανε πράξεις και οι υποσχέσεις γινότανε πραγματικότητα, θα ήμασταν ολοι εκατομμυριούχοι! 

Ολα όσα θα θέλατε να μάθετε για την Προανακριτική

Είναι κρίμα. Πολύ κρίμα που οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ δεν καλύφθηκαν τηλεοπτικά και χάσαμε αυτό το υπέροχο θέαμα που διαδραματιζόταν εντός των τεσσάρων τοίχων όπου συνεδριάζει η Επιτροπή. Θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να πολαύσει το πανελλήνιο αυτές τις μορφές που με την ψήφο του έστειλε στο Κοινοβούλιο να το εκπροσωπούν.

Εμπνευσμένη ομιλία δασκάλου για την 25η Μαρτίου στους μαθητές του

Αυτά τα λόγια απηύθυνε ένας φωτισμένος δάσκαλος στους μαθητές του, στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου την οποία μας απέστειλε η αναγνώστριά μας κα Εφη Μπούνα. Απολαύστε και σεις αυτά που είπε σε 17χρονα παιδιά…
Σκέφτηκα να σου μιλήσω για τον Καραϊσκάκη,
Αλλά το μυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.

Το γράμμα του 17χρονου στον Γ. Στουρνάρα

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Παγκόσμιος σεισμός για τις φορο-οάσεις

Οι αποκαλύψεις για την υπεράκτια οικονομία προκαλούν θύελλα αντιδράσεων, καθώς υπολογίζεται ότι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση το κόστος της φοροδιαφυγής ανέρχεται σε 1 τρισ. ευρώ
Το παραπέτασμα που κρατάει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας στην αφάνεια των φορολογικών οάσεων έχει αρχίσει να σκίζεται. Η μεγάλη έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων που δημοσιεύουν από χθες τα «ΝΕΑ» προκαλεί ήδη αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πίσω από τις οφσόρ αποκαλύπτονται ηχηρά ονόματα του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου. Στη Γαλλία, η εμπλοκή στενού συνεργάτη του Φρανσουά Ολάντ κλυδωνίζει τα Ηλύσια Πεδία. Πολιτικοί μετασεισμοί καταγράφονται από τη Ρωσία και τον Καναδά μέχρι τις Φιλιππίνες και το Αζερμπαϊτζάν.

Η μητρική γλώσσα των αλλοδαπών παιδιών ισότιμη με τη γερμανική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (OEK)
Η γερμανική και η μητρική γλώσσα είναι ισότιμες. Γι αυτό πρέπει να καλλιεργούνται και να προάγονται από την παιδική ηλικία. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια διάσκεψη ειδικών την οποία συγκάλεσε πρόσφατα στην καγκελαρία του Βερολίνου η εντεταλμένη της κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης, καθηγήτρια Μαρία Μπέμερ.

Θα σηκώσουν μπαϊράκι οι «μαθητές»;

Γράφει η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Από τις 24 Μαρτίου, στην Ευρώπη υπάρχει ένα «πριν» και ένα «μετά». Στην τομή βρίσκεται η κυπριακή κρίση. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε παρατηρήσει ότι τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από όση μπορούν να καταναλώσουν. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο αποδεικνύουν ότι το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, με μία διαφορά: η ιστορία που παράγεται σήμερα στο νησί αφορά συνολικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Δεν περιορίζεται στον πλανήτη των τραπεζών ή των ροών των κεφαλαίων.

Πρόταση για κατάργηση 35 επιδομάτων στη ΔΕΗ


Αποζημίωση 5 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους στα γκισέ, λόγω επικινδυνότητας
Την κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) προτείνει η κοινή Επιτροπή διοίκησης και

Διακοπή σύνταξης από το Δημόσιο σε 2.277 συνταξιούχους

Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του Δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν