Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Από τον Δρεττάκη στον Στουρνάρα

Τσώλης Ζώης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
 Οσοι παρακολουθούν προσεκτικά τα βήματα της κυβέρνησης δεν μπορεί παρά να βλέπουν ότι σκόνταψε στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων. Αντί του ενός, ενιαίου φόρου για την ακίνητη περιουσία με αφορολόγητο και προοδευτική κλίμακα που υποσχέθηκαν όλοι προεκλογικά, θα παραμείνει και εφέτος το τέλος της ΔΕΗ, γνωστό ως «χαράτσι». Και μάλιστα θα επεκταθεί και θα επιβληθεί με άλλον μηχανισμό σε οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Δημόσιο, με πρακτικές ιδιώτη

Του Θανάση Νικολαΐδη 
 ΜΕ το «δείγμα» της Κομοτηνής, πήραμε γεύση και από…ηθική στον ιδιωτικό τομέα. Τσιράκι και εξαρτημένο (απ’ το αφεντικό κι απ’ το μεροκάματο) το γκαρσόνι «πάσκιζε» για το…δίκαιο του μαγαζιού. Με το ίδιο…πάθος που αράζει ο «δημόσιος» στην καρέκλα του.
ΝΑ γενικεύσουμε. Απ’ την αδιαφορία και την ανεπάρκεια του δημοσίου ανδρός, στην…υπερεπάρκεια του ιδιώτη.

Το Μνημόνιο διαλύει την Κύπρο

Λύνονται τα γόνατα όποιου ακούσει τα νούμερα που ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας, μιλώντας την Πέμπτη στο Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου: η μείωση του κυπριακού ΑΕΠ το 2013 δεν θα «περιοριστεί» στο εξωφρενικό ούτως ή άλλως ύψος του 8,7%, που υπολόγιζε μέχρι τώρα η δεξιά κυβέρνηση του Νίκου Αναστα­σιάδη, αλλά θα ανέλθει στο... 13%!!! Μείωση του ΑΕΠ κατά 13% μέσα σε έναν χρόνο είναι αδιανόητη σε καιρό ειρήνης.

Γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο

Ανακατεύεται η τράπουλα της γεωπολιτικής σκακιέρας 
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Καθώς Ελλάδα και Κύπρος βυθίζονται καθημερινά όλο και πιο βαθιά στην οικονομική κρίση, στη γειτονιά μας ανακατατεύεται ξανά η τράπουλα της γεωπολιτικής σκακιέρας. Δύο σημαντικά γεγονότα τον τελευταίο καιρό, αν συνδυαστούν και με την κυπριακή κατάρρευση, δημιουργούν νέα δεδομένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η δημοσιοϋπαλληλική δικαιοσύνη

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το τεκμήριο αθωότητας είναι ένας από εκείνους τους υπέροχους θεσμούς της νεωτερικότητας, που σκοπό έχει να προστατεύει τον κατά κανόνα αδύναμο πολίτη από τις αυθαιρεσίες του πανίσχυρου κράτους. Με βάση αυτό ουδείς θεωρείται ένοχος στα μάτια του δικαστή μέχρις αποδείξεως του εναντίου· οι διωκτικές αρχές οφείλουν να αποδείξουν την ενοχή του κατηγορουμένου και όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του· οι αμφιβολίες είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου, κανείς δεν πρέπει να προφυλακίζεται ελαφρά τη καρδία αν δεν συντρέχουν κάποιοι λόγοι.

"Καμιά διάσωση με χρήματα των φορολογουμένων"

...αλλά ανάλογα με το μερίδιο ευθύνης εκείνων που οδήγησαν στο πρόβλημα, προτείνει ο διοικητής της Bundesbank. Στο απυρόβλητο οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Δεν είναι μοντέλο η διάσωση της Κύπρου.

«Λίφτινγκ» 200 εκατ. στο χαράτσι

Σιωμόπουλος Ντίνος  
Ο νέος φόρος δεν προβλέπει καμία φοροαπαλλαγή, θα αφορά κάθε ακίνητο χωριστά και θα είναι δύο «ταχυτήτων»
Με μικρές αλλαγές σε σύγκριση με το 2012 αναμένεται να εφαρμοστεί εφέτος το «χαράτσι» ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που μετονομάζεται Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.
Στην πρόσφατη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα τα περιθώρια μείωσης των εσόδων από την εν λόγω φορολογία που δεν μπορούν να ξεπεράσουν σε καμία περίπτωση τα 200 εκατ. ευρώ σε σύνολο περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Υπόθεση του ΣΔΟΕ είναι η λίστα Λαγκάρντ

Υπήρξαν τραγικά τα επεισόδια της Πέμπτης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θέμα σωστής αξιολόγησής τους είναι, καθώς και εξαγωγής των αναγκαίων συμπερασμάτων. Που δεν μπορεί παρά να είναι η διαπίστωση ότι ο συγκεκριμένος θεσμός έχει χρεοκοπήσει και όσο ταχύτερα καταργηθεί, τόσο το καλύτερο για τη Βουλή, για τα κόμματα και για τη σοβαρότητα του πολιτικού κόσμου.

Ο «κρυφός» υπουργός των δημοσίων έργων

ΣΤΗ ΣΚΙΑ των προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, που διαχειρίζονται την τελευταία 15ετία, ως υπουργοί Δημοσίων Εργων, τα τρισ. ευρώ των δημοσίων έργων και των εργολαβικών αναθέσεων, στο πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, εν συνεχεία ΥΠΟΜΕΔΙ και τώρα Ανάπτυξης και Υποδομών, υπάρχει διαχρονικά ένα πρόσωπο-«κλειδί», ο οποίος με αλλεπάλληλες ακριβοπληρωμένες συμβάσεις ιδιώτη συμβούλου και ανάθεσης καθηκόντων πρώτης γραμμής, που του υπογράφουν διαδοχικά και αγόγγυστα οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, «οπλίζεται» με αρμοδιότητες αλλά και αμοιβές «υπερυπουργού»!

Η ρίζα του κακού...

Για πολλοστή φορά, βρισκόμαστε μπροστά σε μια «διελκυστίνδα», μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Από τη μια μεριά, οι καθυστερήσεις, οι αστοχίες και οι ασυνέπειες στο πρόγραμμα προσαρμογής και από την άλλη μεριά ο δογματισμός, η προσθήκη συνεχώς πρόσθετων απαιτήσεων και η αδυναμία κατανόησης και αναθεώρησης των αποδεδειγμένα αποτυχημένων μέτρων.

Mε τρικ εμπιστοσύνης η «απο-Δυτικοποίηση»... των BRICS

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μέχρι πρόσφατα, οι αισιόδοξες αναλύσεις για την κρίση που συγκλονίζει τη Δύση στηρίζονταν σε δύο θεμελιώδεις διαφορές με τη Μεγάλη Υφεση που συγκλόνισε τον κόσμο τη δεκαετία του 1930: Πρώτον, την ανυπαρξία αντίπαλου δέους στον καπιταλισμό, με τη μορφή μιας σοσιαλιστικής υπερδύναμης όπως η ΕΣΣΔ και ενός απειλητικού κομμουνιστικού κινήματος σε παγκόσμια κλίμακα· και δεύτερον, τη συντονισμένη αντιμετώπιση της κρίσης από τις μεγάλες δυνάμεις, σε αντιδιαστολή με την ολέθρια επικράτηση του πνεύματος «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» στην κρίση της δεκαετίας του ’30, που πυροδότησε πρώτα νομισματικούς, ύστερα εμπορικούς και, τέλος, πραγματικούς πολέμους πρωτοφανούς καταστροφικής δύναμης.

Δέλλας - Μαστροκώστα: Βαθύ ¨κούρεμα¨ των καταθέσεών τους

Βαθύ ¨κούρεμα¨ υπέστησαν ο Τρ. Δέλλας και η Γωγώ Μαστροκώστα που είχαν καταθέσεις στη Λαϊκή Και την τράπεζα Κύπρου. "Μας κλέβουν και δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα", δηλώνει στη Real Life ο Τραϊανός Δέλλας.

Xαμένα όλα, ώρα για τόλμη

Του Χρήστου Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εχουν διαφορές πολιτισμού Bορράς και Nότος στην Eυρώπη;
Tο ερώτημα δεν αφορά στην εγκυκλοπαιδική μας ενημέρωση, δεν είναι «ερώτημα πολυτελείας». Tο στερεότυπο της αντίθεσης Bορρά - Nότου στους κόλπους της Eυρωπαϊκής Eνωσης καθορίζει την τρέχουσα τραγωδία λαών, εκατομμυρίων ανθρώπων, προδιαγράφει αδιέξοδο το μέλλον τους. Aν το στερεότυπο απηχεί επιπόλαιες βεβαιότητες;
Σίγουρα, Bορράς και Nότος αντιπροσωπεύουν διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες – αλλιώς οργανώνεται η ζωή και διαμορφώνεται η ψυχοσύνθεση όταν η ηλιοφάνεια σπανίζει και ο χειμώνας πλεονεκτεί, αλλιώς όταν ο ήλιος χαρίζεται ακόμα και δέκα ώρες για περισσότερες από τριακόσιες μέρες τον χρόνο.

Κύπρος: Πάνω από 50% αναμένεται το «κούρεμα» στην τράπεζα Κύπρου

Οι εντατικές διαβουλεύσεις στην Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί σε αποτέλεσμα.
«Άγνωστος Χ» παραμένει, στην Κύπρο, το ύψος του «κουρέματος» στις καταθέσεις πέραν των 100.000 ευρώ, έξι μέρες μέρες μετά τη συμφωνία Λευκωσίας - τρόικας για παροχή στήριξης στην κυπριακή ...

Όλα ή τίποτα θέλει η τρόικα

Συνολική λύση απαιτεί η τρόικα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «σπάσει» τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης ώστε να παρουσιάσει έστω και τμηματική πρόοδο, και με το δεδομένο αυτό η πρωινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της δεν αναμενόταν να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, αλλά να επαναβεβαιώσει ότι η συνολική εποπτεία των συνομιλιών ασκείται από τον πρωθυπουργό.

Αποκάλυψε κρυφούς λογ/μούς του υπουργού άνδρα της, επειδή την παράτησε για άλλη!

Γράφει στο aixmi.gr η: Μαρία Δεναξά
Τις τελευταίες ημέρες η Γαλλία συγκλονίζεται από το σκάνδαλο που προκάλεσαν τα ψέματα του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού, Τζερόμ Καουζάκ ο οποίος ήταν επικεφαλής για την πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλα φοροφυγάς, καθώς διατηρούσε κρυφούς λογαριασμούς σε Ελβετία και Σιγκαπούρη .

Τα όνειρά σου μην τα λες...

Ονειρικό επίτευγμα; Αποτρόπαιος εφιάλτης; Ή μήπως υλικό για μία ταινία που θα επισκιάσει το «Inception»; Η ανακοίνωση Ιαπώνων νευροεπιστημόνων ότι «κατάφεραν να δουν, σε κάποιο βαθμό, τα ανθρώπινα όνειρα», έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού σε αυτούς που επιθυμούν να «ξεκλειδώσει» ο μηχανισμός των ονείρων, ανοίγοντας νέους δρόμους προσωπικής απόλαυσης αλλά και θεραπειών στο χώρο της ψυχιατρικής.

Το πάθημα, το μάθημα και το κακό συναπάντημα


Μαθαίνουμε; Ναι μαθαίνουμε. Μας πήρε καμιά πενταετία να συνειδητοποιήσουμε ότι με ένα κλαταρισμένο τραπεζικό σύστημα δεν παίζει κανείς. Από το να ορμίσει κανείς ντουγρού στο γκρεμό της καταστροφής, συμβιβάζεται με την επώδυνη λύση. Σοκάρεται, τραβιέται, λοιδορείται, σπαράζει, αλλά προσμένει να δικαιωθεί. Ζορίζεται αλλά ελπίζει ότι αυτός που λυγίζει, δεν σπάει εύκολα.

Ο Εριχ Χόνεκερ στο ντιβάνι ενός... έλληνα ψυχαναλυτή

Στο νέο του μυθιστόρημα ο Μένης Κουμανταρέας φαντάζεται τις τελευταίες ημέρες του πρώην ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας και τον βάζει να μιλάει για τις εμμονές του σε έναν νεαρό έλληνα ψυχίατρο. Οι ιστορίες του Μένη Κουμανταρέα διαδραματίζονται σχεδόν πάντοτε στους δρόμους της Αθήνας. Κάπως έτσι, λοιπόν, με μια σύντομη σκηνή σε ένα αθηναϊκό διαμέρισμα αρχίζει και το τελευταίο του μυθιστόρημα με το οποίο μετακομίζει μάλιστα έπειτα από χρόνια σε νέο εκδοτικό οίκο.

Δύο ιδιωτικοποιήσεις

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr
Το Ταμείο Ιδιωτικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας ανακοίνωσε  οτι δεν έχει γνώμη για τη σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, μία από τις εταιρείες που διεκδικούν τον υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμό. Ο ΟΠΑΠ, στον οποίο προϊσταται ένας αξιωματούχος της επιλογής του κ. Α. Σαμαρά, είχε ανακοινώσει πριν ότι χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του μια συμφωνία πέντε ετών προς 50 εκατομμύρια τον χρόνο.

Στις 13 Μαϊου στο Eurogroup θα κριθεί η εκταμίευση της δόσης

Του Σωτήρη Νίκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πακέτο και τα 8,8 δισ. ευρώ επιδιώκουν να «κλείσουν» οι δανειστές - Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πάρει τα 2,8 δισ. εντός του Απριλίου. «Κοντά στην εξάλειψη του κενού για φέτος», λένε στο υπ.Οικονομικών. Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά - τρόικας την Κυριακή.

Να περάσει ο Αλέξης

 Στα άκρα έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, βάσει των διαλόγων του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.
«Μη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητήσετε μαζί του». Αυτά φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

«Δεν με ενοχλεί να μιλάω για την εκλογική ήττα του ΚΚΕ»

Λίγες μέρες πριν το συνέδριο του ΚΚΕ η Γ.Γ. του κόμματος μίλησε για την πορεία του, τις εξελίξεις στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του.

Νέο σοκ για 200.000 Θεσσαλονικείς...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ (agelioforos.gr)
Αναυδοι μένουν πολλοί κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προσέχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα τετραγωνικά μέτρα για τα οποία χρεώνονται δημοτικά τέλη. «Ξαφνικά, το σπίτι μου... μεγάλωσε! Οχι στην πραγματικότητα, αλλά στα τ.μ. που αναγράφονται στο λογαριασμό μου», τονίζει έκπληκτη κάτοικος της Τούμπας, που... είδε τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού της να είναι αυξημένα κατά 20% στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ!

Βαρουφάκης:Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (VIDEO)

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γιάννη Βαρουφάκη ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από το ευρώ.
«Όσο παραμένουμε στο ευρώ υπό αυτές τις συνθήκες η κρίση είναι δεδομένη. Η ηρωική έξοδος από το ευρώ δεν πρόκειται να αποτελέσει απόδραση από τη κρίση, θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα

Η σκοτεινή εταιρεία που φέρεται πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ανοίγει τις πύλες της η Hannover Μesse 2013

Σε κλίμα έντασης μεταξύ των δύο χωρών Μέρκελ και Πούτιν εγκαινιάζουν απόψε τη Βιομηχανική Έκθεση στο Ανοβέρο. Θεωρείται το κορυφαίο παγκόσμια φόρουμ στο πεδίο του βιομηχανικού εξοπλισμού και των βιομηχανικών τεχνολογιών.

Στο τραπέζι απολύσεις και τράπεζες στη συνάντηση Σαμαρά-Τρόικα

Να άρει το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις κρατώντας λεπτές ισορροπίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11 το πρωί , εκτός απροόπτου, με τους επικεφαλής της τρόικα.
Ο πρωθυπουργός αναζητεί τη «χρυσή τομή» μεταξύ των αξιώσεων των δανειστών αλλά και των προτάσεων που έχουν συμφωνηθεί εντός των τειχών, από τους κυβερνητικούς εταίρους και τα αρμόδια υπουργεία.

Ομήρου: «Αδιανόητο» να μην κατατεθεί στη Βουλή το μνημόνιο

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως το μνημόνιο θα κατατεθεί στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης για κύρωση. Ως εκ τούτου, συνέχισε, «θα ήταν αδιανόητο να μην κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας». Αδιανόητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί για κύρωση στην Βουλή η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Οι «ακτιβιστές» εισαγγελείς απαντούν στον Ρουπακιώτη

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης περί «ακτιβιστικών συμπεριφορών στο δικαστικό σώμα». Αντικείμενο της αντιπαράθεσης αποτελεί η δυσαρέσκεια του Αντώνη Ρουπακιώτη για τις αθρόες προφυλακίσεις οι οποίες καταγράφονται στην Ελλάδα.

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά - τρόικας με ανοιχτά τα ζητήματα «αγκάθια»

Κρίσιμη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας έχει σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ανοικτά παραμένουν τα ακανθώδη για τον κυβερνητικό συνασπισμό θέματα των απολύσεων στο Δημόσιο, της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank και του τέλους ακίνητων.

Στουρνάρας στην τρόικα: Νέα μέτρα; Δώστε τα κλειδιά μου στον Τσίπρα

Όσο και αν προσπαθούν στην κυβέρνηση να δώσουν την εντύπωση μιας ήρεμης διαβούλευσης με την τρόικα και ενός ελεγχόμενου καυγά μεταξύ Στουρνάρα -Μανιτάκη, δεν τα καταφέρνουν. Για το απλό λόγο ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Τορπίλη ΔΝΤ στις ελληνικές τράπεζες

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ - ΕUROBANK
Επικίνδυνο πολιτικοοικονομικό «παιχνίδι» παίζεται γύρω από τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank με πρωταγωνιστή το ΔΝΤ, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές. Ηδη, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ναυαγίου», οι αγορές εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο όσο και για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί η Εθνική από το ΤΧΣ με κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ, που χρειάζονται και οι δύο τράπεζες μαζί, και να βγει στις αγορές για να αντλήσει το 1,5 δισ. ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου αλλάζει τα κριτήρια απολύσεων

Πρώτα η αρχαιότητα και η οικογένεια
Μία απόφαση-βόμβα στα μέχρι σήμερα δεδομένα για τα κριτήρια απόλυσης έβγαλε ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με την οποία δεν απολύονται οι «αρχαιότεροι» και οι έχοντες οικογένεια.
Σύμφωνα με την απόφαση 31/2013 ο Άρειος Πάγος, σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας για οικονομικοτεχνικούς λόγους, αυτή θα καθίσταται καταχρηστική εφόσον ο εργοδότης «παραλείψει να λάβει υπόψη και να

Τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Η «πολύ μικρή, έως ελάχιστη, πρόοδος σε όλα» που διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τα λόγια υψηλόβαθμου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, ευθύνεται για την αναβολή που δόθηκε στο ραντεβου της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το απόγευμα του Σαββάτου. Ετσι, πλεον η εκταμίευση της δόσης του πρώτου τριμήνου ύψους 6 δισ. ευρώ τοποθετείται στο Eurogroup της 13ης Μαΐου, ενώ η κυβέρνηση θα καταβάλει προσπάθεια να εξασφαλίσει τουλάχιστον την εκκρεμή δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ ευρώ, εντός του Απριλίου.