Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Αμήχανοι τιμονιέρηδες

 «Ο συγγραφέας πρέπει πάντα να αφηγείται μία ιστορία. Που σημαίνει πρέπει πάντα να παράγει μια πραγματικότητα…». Έτσι έλεγε ο Γιώργος Χειμωνάς. Στην Ελλάδα ωστόσο, που η προφορική παράδοση χάνεται στις ρίζες του χρόνου, το προνόμιο της αφήγησης δεν ανήκει αποκλειστικά στους συγγραφείς. Όλοι -από τις γιαγιάδες και τους ταξιτζήδες μέχρι τους αρχιεπισκόπους και τους προέδρους της Δημοκρατίας- προτιμούν να εκφράζονται όχι με θεωρίες αλλά με ιστορίες «από την ίδια τη ζωή», όπως επαίρονται «βγαλμένες». Η ζωή βεβαίως είναι απέραντη - ποια φέτα της διαλέγει ο καθείς να μεταφέρει, να προβάλει και να διαιωνίσει αποτελεί δικό του ζήτημα.

Αλλαγή «τραπεζικού δόγματος»

 Δεν μπορεί κανείς να παίζει με το τραπεζικό σύστημα. Η Κύπρος είναι το τελευταίο πρόσφατο κακό παράδειγμα. Οι συγχωνεύσεις, οι εξυγιάνσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι όρος και προϋπόθεση για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Χωρίς να υπάρχει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, θα γονατίσουν (έχει αρχίσει ήδη να γίνεται) και οι υγιείς επιχειρήσεις και η ανάπτυξη είναι «όνειρο θερινής νυκτός».

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Αν έχεις τύχη, διάβαινε!

Αυτή είναι η ιστορία μιας φοβισμένης και ζαλισμένης ξανθιάς που πετάει με ένα διθέσιο αεροπλάνο, αυτή και ο πιλότος. 
Ο πιλότος παθαίνει καρδιακή προσβολή και πεθαίνει. Αυτή αλλόφρων εκπέμπει σήμα κινδύνου...
"Μέι-ντέι! Μέι-ντέι! Βοηθήστε με! Βοηθήστε με! Ο πιλότος είναι νεκρός, έπαθε καρδιακή προσβολή και εγώ δεν ξέρω από αεροπλάνα. Βοηθήστε με! Βοηθήστε με, σας παρακαλώ!"

Δογματικές εμμονές αντί αυτοκριτικής

Το αυτοκριτικό πόρισμα που συντάσσει το ΔΝΤ και θα ανακοινωθεί τον Μάιο δεν μπορεί παρά να αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προφανείς οι λόγοι, πάντως όχι ίδιοι για όλους. Για άλλους λόγους, επιστημονικούς, ενδιαφέρεται ένας ουδέτερος οικονομολόγος, για άλλους μια χώρα που βρίσκεται και αυτή στον προθάλαμο του ΔΝΤ, για άλλους η ελληνική κυβέρνηση (ένα άλλοθι, ένα κάποιο επιχείρημα έστω, είναι πάντοτε ...

Είναι μίασμα ο Τσίπρας;

 Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν σε καθ' όλα έγκυρα μέσα ενημέρωσης -και ουδέποτε διαψεύσθηκαν άλλωστε- ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συζητώντας -«διαπραγματευόμενοι», κατά τον ευφημισμό που χρησιμοποιούν ο ίδιοι- με το κλιμάκιο της τρόικας, της ζήτησαν να μην επιμένει για νέα μέτρα, διαφορετικά «ας στείλει τα κλειδιά στον Τσίπρα». Έτσι ακριβώς.

Αρπαγή καταθέσεων είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ

Νόμος της ΕΕ θα γίνει η... καταλήστευση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών της! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό ακριβώς ανήγγειλε προς τους Ευρωπαίους ο τυπικά πιο αρμόδιος άνθρωπος στη γηραιά ήπειρο, ο επί των Οικονομικών επίτροπος της Κομισιόν, Ολι Ρεν.
Μιλώντας στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, ο Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν προτίθεται να εκδώσει σχετική οδηγία, την οποία τα κράτη - μέλη όχι απλώς της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της ΕΕ υποχρεούνται να ενσωματώσουν ως τάχιστα στις εθνικές νομοθεσίες τους!

Τι θα τα κάνεις τα κλειδιά Αλέξη;

Γιάννης Μεϊμάρογλου στο http://www.metarithmisi.gr 
Όταν ο Αλέκος Αλαβάνος αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, ένιωσα -μαζί με μια απορία, είναι η αλήθεια- ένα αίσθημα ικανοποίησης.
Επιτέλους, ένας αρχηγός από τη δική μας γενιά, ερχόταν να δείξει στους διακομματικούς μαθουσάλες της πολιτικής ότι μπορείς να φεύγεις αξιοπρεπώς, όχι μόνο όταν χάνεις ή όταν δεν σε θέλουν άλλο, αλλά και όταν είσαι πετυχημένος και μπορείς ακόμα να προσφέρεις! Η μετέπειτα πορεία, τόσο του παλιού, όσο και του νέου... κλειδοκράτορα, κυριολεκτικά απογοήτευσαν.

Νωχελικός κυβερνητισμός

Γράφει ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρόεδρος Ιδρύματος Τσάτσου 
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται τρία χρόνια τώρα. Η τρόικα στέλνει ανά τρίμηνο τους υπαλλήλους της να ελέγξουν εάν έχει προχωρήσει η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτοί συναντώνται με τους αρμόδιους υπουργούς, που απολογούνται για τα μικρά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί. Ενα επικοινωνιακό παιχνίδι διαδραματίζεται σχετικά με το εάν οι «διαπραγματεύσεις» οδηγούν σε θετική ή αρνητική εισήγηση ως προς την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης.

Κι ύστερα ήρθαν οι ναζί...

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οταν ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση, οι δημοσιογράφοι απουσίαζαν. Εννοούμε ως συλλογικότητα, διότι η TV ωφέλησε πολλούς μεμονωμένα. Κάποιοι συνάδελφοι έγιναν σταρ, απέκτησαν λεφτά και ορισμένοι από αυτούς έγιναν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Η φρενίτιδα του ανταγωνισμού στην τηλεόραση δεν είχε θεσμικό αντίβαρο. Οι πολιτικοί φοβούνταν, οι δημοσιογράφοι δεν μιλούσαν και το τηλεοπτικό προϊόν γινόταν όλο και πιο ποταπό, όλο και πιο χυδαίο.

Ασυλία για τα δάνεια των κομμάτων

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΙΡΝΗ
Η χώρα βρίσκεται στα γόνατα, η αγορά είναι φάντασμα, πολίτες βρίσκουν παγωμένους τους λογαριασμούς τους για μερικές χιλιάδες χρέους... Αλλά τα κόμματα καταφέρνουν να εξασφαλίζουν ασυλία για τα θαλασσοδάνεια που τους χορηγήθηκαν στο παρελθόν, με μόνη εγγύηση τα εκλογικά τους ποσοστά....

Βιβλίο για τη ζωή με τον Ανδρέα γράφει η Μαργαρίτα

Την ιστορία των Παπανδρέου, που συνδέεται άμεσα με αυτή του τόπου για περίπου έναν αιώνα, επιχειρεί να καταγράψει σε ένα νέο βιβλίο για την οικογένεια που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην πορεία της χώρας, η Μάργκαρετ Τσαντ, που έγινε Μαργαρίτα Παπανδρέου, νύφη, σύζυγος και μητέρα κατά σειρά Ελλήνων πρωθυπουργών.

Πεθαίνει η Ευρώπη;

Του Νίκου Χρυσολωρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μέχρι το 2007, οι Ευρωπαίοι απολάμβαναν ένα ζηλευτό βιοτικό επίπεδο για δύο λόγους: ο πρώτος ήταν η μοναδική στην Ιστορία πολιτική συναίνεση για αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, μέσω των κοινωνικών μεταβιβάσεων. Ο δεύτερος ήταν ότι παραγόταν αρκετός πλούτος για να συντηρηθεί αυτό το μοντέλο. Για το αν ισχύει η πρώτη προϋπόθεση, μπορεί να διαφωνούμε μεταξύ μας.

Οικονομική ένεση από τη Γερμανία στην ελληνική εκπαίδευση!

Περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, τουλάχιστον για το τμήμα της που σχετίζεται με τη δική τους εκπαιδευτική στρατηγική, αποφάσισαν να διαθέσουν οι Γερμανοί. Σύμφωνα με την DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) θα διατεθούν επιπλέον πόροι ...

Αποδοκιμάζουν και οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ ...

...την εκπομπή του Τράγκα με τη Χρυσή Αυγή...
Μετά τους εργαζομένους στην Καθημερινή και οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αποδοκιμάζουν με ανακοίνωση τους την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα με καλεσμένους μονάχα πολιτικούς της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά:

Έξι χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις έδιωξαν λεφτά από την Κύπρο πριν το «κούρεμα"

Τον κατάλογο με τα ονόματα κατέθεσε η Κεντρική Τράπεζα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Εξι χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα απέσυραν καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τις έστειλαν στο εξωτερικό, από την 1η έως τις 15 Μαρτίου. Τον κατάλογο με τα ονόματα κατέθεσε η Κεντρική Τράπεζα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Το ρουσφέτι στους τραπεζίτες

 ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρωστούν 232 εκ. ευρώ στις τράπεζες. Στη συνεδρίαση των νομικών που εκπροσωπούν αυτές τις τράπεζες (ΑΤΕ, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Marfin κ.α) ειπώθηκε ότι οι χορηγήσεις αυτές είναι ο «ορισμός της απιστίας». Τα ίδια τα κόμματα, επειδή φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος, δεν επιδίωξαν τη ρύθμιση των χρεών τους. Αντί για αυτό, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τρεις βουλευτές της ανταπέδωσαν στις τράπεζες, όχι μόνο για τη ΝΔ, τα δώρα αρκετών ετών.

Ιερό... πορνό μέσα στο Βατικανό

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Την... προτίμηση των ενοίκων του Βατικανού σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου τις οποίες μάλιστα δεν αγοράζουν αλλά «κατεβάζουν» στον υπολογιστή, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα torrentfreak, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τις πιο αγαπημένες ταινίες του Βατικανού για το 2012.

Η τρόικα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου...

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οι ισορροπίες στο τραπεζικό σύστημα έχουν ανατραπεί και οι αναπόφευκτες παρενέργειες σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν δρομολογηθεί. Το «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank μετά την απόρριψη από την τρόικα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς ανατρέπει άρδην τις ισορροπίες όχι μόνο στους δύο τραπεζικούς ομίλους, όπου αναπόφευκτα δρομολογούνται εξελίξεις, αλλά γενικότερα στο τραπεζικό σύστημα και ευρύτερα στην οικονομία.

πρόγραμμα διανομής τροφίμων 2013

Σύλλογος 3-τέκνων
"Αλληλεγγύη"
Δήμου Αριστοτέλη 

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων 2013
Αιτήσεις–εγγραφές για το νέο πρόγραμμα διανομής τροφίμων έτους 2013 θα γίνονται καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου Χαλκιδικής 37 στην Ιερισσό από Παρασκευή 12 Απριλίου κάθε απόγευμα από 7 έως 8μμ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μέχρι 31 Μαΐου 2013

Παλιάνθρωποι…

Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΕΥΚΟΛΑ τους διόρισαν, δύσκολο να τους απολύσουν. Για τους λεγόμενους «επίορκους» μιλάμε κι ανάμεσά τους κάποιους παλιανθρώπους. Κρατάει την άμυνά του ο Υπουργός, αμύνονται οι πολιτικοί (και όχι μόνο) που τους διόρισαν, οι ίδιοι κάνουν την πάπια και η Τρόικα επιμένει. Λες κάτι να ξέρει από ελληνική πραγματικότητα του παρελθόντος, να της το σφύριξαν πως η αυτοκάθαρση δεν είναι στις επιλογές μας;

Αυτοί είναι οι δύο ποδοσφαιριστές του θανατηφόρου τροχαίου της Αναβύσσου [εικόνες]

Ασχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε ομάδα της Ρόδου, στον αδελφό του και έναν συμπαίκτη του οι οποίοι ενεπλάκησαν στο φοβερό τροχαίο που συνέβη το πρωί της Τρίτης στη λεωφόρο Αναβύσσου και είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο δύο από τα τρία παιδιά και να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, το τρίτο.

Εισβολή της Χρυσής Αυγής για έλεγχο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής αφού μέλη της με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση εισέβαλαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να ελέγξουν αν εργάζονται παράνομα αλλοδαπές ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Πωλούνται οι αυτοκινητοδρόμοι πριν ακόμη κατασκευαστούν

Πριν ακόμη γίνει πράξη η επανεκκίνηση των έργων στους άξονες ανάπτυξης, δηλαδή τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, η Κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την πώλησή τους ή την αξιοποίηση από ιδιώτες.
Η Ιόνια Οδός, ο Ε-65 και οι δύο ακόμη αυτοκινητόδρομοι περιλαμβάνονται στη λίστα ΤΑΙΠΕΔ η οποία καθημερινά εμπλουτίζεται και με νέα ακίνητα που αναζητούν αγοραστή.

«Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες»…


«Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες»: τις φοβερές φράσεις του Μπρεχτ θυμίζει το μέγα και πολλαπλό ολίσθημα το οποίο συνιστά η ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας με την οποία τίθενται στο απυρόβλητο τα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών που έχουν δώσει «θαλασσοδάνεια» στα πολιτικά κόμματα.

Πέφτει ο πληθωρισμός, αλλά ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης

Του Σωτήρη Νίκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αρνητικός ήταν ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, ωστόσο τα βασικά είδη χωρίς τα οποία δεν «βγαίνει» η καθημερινότητα έχουν ανατιμηθεί.
Πτώση του πληθωρισμού κατά 0,2% σε ετήσια βάση ανακοίνωσε για τον Μάρτιο η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Μία από τα ίδια

 Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής στη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου και παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, προεξάχοντος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «η Κύπρος αποτελεί μοναδική περίπτωση», η συνταγή που εφαρμόστηκε στη Μεγαλόνησο εκτελείται ξανά στην περίπτωση της Ελλάδας.

H «Αυγή» λούζει με ποταμό ύβρεων τον Πρετεντέρη: Χυδαίος και χαμερπής δημοσιογράφος

«Πρετεντέρη, Πρετεντέρη, ασ' το καμουτσίκι απ΄ το χέρι» έχει τίτλο σημερινό άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή, η οποία επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.
Γράφει η Αυγή:
Επιτέλους! Καιρός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του 27%, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, να γυρίσει την πλάτη σε αυτό το φασιστοειδές που ονομάζεται Γιάννης Πρετεντέρης.

9 προσφορές για το Ξενία και το Κάμπινγκ στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Υψηλό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από διεθνείς και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής που περιλαμβάνει το Ξενία και το Κάμπινγκ της περιοχής.

Σκάκι για έναν;...

Πέρυσι, ο Αλέξης Τσίπρας απογείωσε εκλογικά το κόμμα του, πείθοντας τους ψηφοφόρους ότι αντί για μόρφωμα διαμαρτυρίας αποτελεί προοπτική εξουσίας.
Έτσι από το 4,60% του 2009 «πέταξε» στο 16,78% τον Μάϊο του 2012 κι από ‘κει στο 26,89% τον Ιούνιο 2012, αξιωματική αντιπολίτευση.

Να εγκαταλείψουν τη Ν.Κορέα καλεί τους ξένους πολίτες η Βόρεια

Πυραύλους Πάτριοτ εγκατέστησε η Ιαπωνία στο κέντρο του Τόκιο
Να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους σε περίπτωση πολέμου, προειδοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα τους ξένους πολίτες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα, ενώ ανανέωσε την απειλή της για έναν «θερμοπυρηνικό» πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο. Στο μεταξύ, διακόπηκε για πρώτη φορά η λειτουργία του Καεσόνγκ, της κοινής βιομηχανικής ζώνης Νότιας και Βόρειας Κορέας, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα εντός των συνόρων της πρώτης, ενώ η Ιαπωνία εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Πιονγιάνγκ.

Πεπελάσης: «Δεν αποκλείω την επιστροφή στη δραχμή»

Ανεπαρκείς χειρισμούς της κυβέρνησης και ιδιοτελή κίνητρα της Tρόικα «εντοπίζει» στο ζήτημα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank ο Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί πιθανή την επιστροφή στη δραχμή.

Κατάθεση Ντέμη Νικολαΐδη και Αντώνη Κανάκη για σκάνδαλο τοκογλυφίας

Τη βίαιη προσαγωγή του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, καθώς και άλλων 8 βασικών μαρτύρων στη δίκη για μία από τις τέσσερις συμμορίες τοκογλύφων, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2012, διέταξε χθες το δικαστήριο.

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της επιθετικότερης μορφής καρκίνου του προστάτη

Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη που έχουν κληρονομήσει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη, εμφανίζουν την χειρότερη και πιο επιθετική μορφή της νόσου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

BlackRock προς Fed: Μειώστε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

«ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»
Nα περιορίσει το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης που εφαρμόζει κάλεσε την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street, ο Ρικ Ρίντερ, ο οποίος επιβλέπει επενδύσεις διαθεσίμων ύψους 763 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Black Rock.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία του Ναυάρχου Νίκου Παππά [εικόνες]

Το «τελευταίο αντίο» λένε συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί πολίτες στον Νίκο Παππά, τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλους» στο Α΄ Νεκροταφείο.
Στην κηδεία του Νίκου Παπά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης, το ζεύγος Βαρδινογιάννη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Η Τρόικα θέλει να ανοίγουν τα καταστήματα 10 Κυριακές το χρόνο

Πού το θυμήθηκε πάλι η τρόικα αυτό με το άνοιγμα των καταστημάτων; Πρόσθετους μπελάδες στην κυβέρνηση, η οποία αφήνει όλα τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο. Μια νέα πρόταση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θέτουν πλέον οι δανειστές.

Βαρουφάκης: Καλά έκανε η Τρόικα και διέλυσε τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Συμφωνεί με την απόφαση της Τρόικα να διαλύσει το «γάμο» μεταξύ Εθνικής - Eurobank ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Δικαιώματα

Ποιος Τόμσεν, ποια τρόικα και ποιο Μνημόνιο; Αν ήταν μόνο αυτά που στερούν από τους εργαζομένους δικαιώματα θα υπήρχε ελπίδα να ξεμπλέξουμε κάποτε. Αλλά με τον εαυτό μας δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ. Σε αυτό το τμήμα της ευρωπαϊκής επικράτειας οι έννοιες και οι ορισμοί έχουν δικό τους περιεχόμενο. Για παράδειγμα, πουθενά αλλού δεν πρόκειται να βρει κανείς τις ελληνικές μεθόδους άσκησης του συνδικαλισμού. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα που τρέχει αυτές τις ημέρες στον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης σε δύο φάσεις

Πώληση του συνολικού πακέτου μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (74,27%) σε δύο φάσεις είναι το τελικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που θα παρουσιαστεί εντός των προσεχών ημερών στην κυβέρνηση μαζί με το μοντέλο αξιοποίησης και των άλλων μεγάλων λιμανιών της χώρας.

H μακριά σκιά του πολέμου...

Οι Αμερικανοί κέρδισαν τον πόλεμο στο Ιράκ, την ειρήνη όχι ακόμη. Το τίμημα και για τους δύο λαούς ήταν υψηλό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν. Η πτώση του Σαντάμ δεν έφερε την πολυπόθητη ηρεμία στους κατοίκους.

Το κοστούμι

Για όσους δεν το κατάλαβαν ακριβώς, να το πω με δικά μου λόγια.
Η τρόικα που μας έχει ζαλίσει τον έρωτα με τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν προχωρούν πίεσε και τελικά πέτυχε να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο δύο μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας!..
Δεν θα μπω στην επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά της συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής και Eurobank. Δεν είμαι αρμόδιος, ούτε ειδικός.

Χώρο κράτησης κατηγορουμένων για οικονομικά αδικήματα ψάχνει η κυβέρνηση

Ένα χώρο και συγκεκριμένα ένα στρατόπεδο εντός του Ν.Αττικής, που θα μετατραπεί σε χώρο κράτησης κατηγορουμένων για οικονομικά αδικήματα αναζητά η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης «αυτό είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, δεν είναι κάτι που το λέμε για να το πούμε».

«Οχι απολύσεις, όχι δόση»

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα τελεσφορήσουν ως μεθαύριο το βράδυ. Αν δε είναι και σωστές οι πληροφορίες μου, τα παλικάρια της τρόικας θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Πέμπτη, επιστρέφοντας στη βάση τους. Και ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία «σε όλα», όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, τότε τα πάντα μετακινούνται για μετά το Πάσχα...

Κλιμακώνεται η ένταση στην πολιτική σκηνή (VIDEO)

Κλιμακώνεται η ένταση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας που ταλανίζεται από την κρίση. Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, ο συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Διφορούμενος χρησμός Στουρνάρα για το «ναυάγιο» Εθνικής - Eurobank

«Κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε». Στη διφορούμενη αυτή δήλωση προέβη ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της βουλής το βράδυ της Δευτέρας. Ο Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων είναι απόλυτα διασφαλισμένες, με αφορμή επερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κινητοποίησεις στην υγεία με αφετηρία τον «Ευαγγελισμό»..

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού.
Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα επείγοντα μαζί με άλλα σωματεία,ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στον κόμβο του Χίλτον διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου.

Eθνική-Eurobank: Μεταξύ ψυχραιμίας και «ιλίγγου»

Με απόλυτη ηρεμία κύλησαν χθες οι συναλλαγές στις τράπεζες, ανεπηρέαστες από το «πάγωμα» του ντιλ ανάμεσα στην Εθνική και στη Eurobank και τις δύο ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες θα προχωρήσουν πλέον οι δύο τράπεζες.

Τα καλύτερα χθεσινοβραδινά

Η νέα «γαλάζια» Task Force ...

Οταν ο Αντώνης Σαμαράς ευαγγελιζόταν τη σταδιακή ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ελάχιστοι πίστευαν πως θα ερχόταν η ημέρα που η Συγγρού θα θύμιζε εν πολλοίς Μεσογείων (όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ) ή Νικηταρά για τους παλαιότερους.

Διορθώστε την εμφάνιση των στραβών δοντιών χωρίς σιδεράκια!

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος / Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική / Διευθύντρια της Athens Life Smile
Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής, η οποία ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των στραβών δοντιών καθώς και των σκελετικών ανωμαλιών των γνάθων.