Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Το 'καναν ευρωπαϊκό ερώτημα!

Σύγχυση υπάρχει στην Ευρωζώνη. Για παράδειγμα, ο επίτροπος Ολι Ρεν, ενώ προωθεί τη γερμανική «συνταγή» για την Ευρώπη, ταυτόχρονα εξαπολύει πυρά κατά της Γερμανίας ζητώντας από το Βερολίνο να κάνει κάτι για να μειώσει την ύφεση! Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει δημοσίως ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντέξει τους ρυθμούς προσαρμογής» και ζητάει χαλάρωση της λιτότητας στις χώρες που πλήττει η κρίση. Ενώ η Κομισιόν κάνει λόγο για «13 χώρες στο κόκκινο» που δημιουργούν κίνδυνο αποσταθεροποίησης για όλη την Ευρωζώνη.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Βενιζέλος στο στρατόπεδο

O διοικητής του στρατοπέδου φωνάζει τον Κωστίκα που είναι φαντάροςκαι του λέει...
"Κωστίκα. Αύριο το πρωί περιμένω τον Ευάγγελο Βενιζέλο Να
είσαι στην πύλη από τα ξημερώματα και να με ειδοποιήσεις όταν φτάσει."
Το πρωί πράγματι ο Kωστίκας είναι στην πύλη από τις 6 το πρωί.
Κατά τις 6.30 παίρνει τηλεφωνο στη πύλη ο.... .

Eλληνικά σφάλματα

Αντώνης Φουρλής στο protagon.gr

 Το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έρχεται και παρέρχεται από την επικαιρότητα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γιατί συμβαίνει να “πουλά” και να αγγίζει το θυμικό μας. Όσοι διατηρούν ακόμη ανοιχτές πληγές, ως θύματα των ναζιστικών θηριωδιών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν κάθε λόγο να επιζητούν τη Δικαιοσύνη και την αποκατάσταση.

Πυρηνική βόμβα από την Ντόρα για την διαπλοκή ΟΠΑΠ-Σαμαρά-Κόκκαλη!

To "Koυρδιστό Πορτοκάλι" που εδώ και μήνες προσπαθεί να αναδείξει την νοσηρή εξάρτηση του Μεγάρου Μαξίμου με την διαπλοκή και πιο συγκεκριμένα με τον Κόκκαλη-μια ανάρμοστη πολιτική σχέση που κρατάει δεκαετίες-αισθάνεται σήμερα δικαίωση. Ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, η βουλευτής

Πόλεμο στην Κορέα δεν πρόκειται να αρχίσει κανένας

Βυθισμένοι καθώς είναι οι Ελληνες στην εφιαλτική ύφεση που έχει οδηγήσει τη χώρα η μνημονιακή πολιτική, λογικό είναι να μην έχουν ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Ελάχιστα έτσι τους απασχολεί το τι γίνεται στην Κορέα, στην άλλη άκρη της γης. Ενα κλίμα αντιπαράθεσης και μάλιστα κλιμάκωσής της ακόμη και σε πόλεμο (!) ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα από τη μια μεριά και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, από την άλλη, αποπνέουν ο ευρωπαϊκός και πολύ περισσότερο ο αμερικανικός και ο απωανατολίτικος Τύπος. Δεν πρόκειται όμως να γίνει κανενός είδους πολεμική αναμέτρηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων, παρά τις φιλοπόλεμες ιαχές όλων των πλευρών μέχρι στιγμής.

Σ. Χόκινς: Πρέπει να δραπετεύσουμε από τη Γη!

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το καλό της ανθρωπότητας. Δεν θα επιβιώσουμε τα επόμενα 1.000 χρόνια δίχως να δραπετεύσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο Στίβεν Χόκινς.

Της ημετέρας παιδείας αμέτοχοι

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στη βολική απάντηση ότι «η τρομακτική άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται στην κρίση» υπάρχει ένα ενοχλητικό ερώτημα: Και η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία είχε το 2009 περίπου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και λίγο ψηλότερο (0,32% έναντι 0,29%)· γιατί οι πολίτες προτίμησαν να εκτινάξουν την Χ.Α. και όχι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία στο κάτω-κάτω της γραφής έχει πιο συγκροτημένο ριζοσπαστικό λόγο;

FRANKFURTER RUNDSCHAU: ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau δημοσιεύει ρεπορτάζ που αναφέρεται στις χώρες με οικονομικά προβλήματα υπό τον τίτλο «Το βάρος γίνεται ολοένα μεγαλύτερο» και υπότιτλο «Εδώ και χρόνια προσπαθεί η ευρωζώνη με σιδηρά πορεία λιτότητας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηματαγορών. Η επιτυχία είναι μέτρια. Μολονότι τα ελλείμματα πραγματικά μειώνονται, τα χρέη αυξάνονται σταθερά».

Κι όμως υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ>

Γιατί ο Αλέξης και η παρέα του δεν μπορούν να πείσουν.
Αυτό που σιγοψυθιρίζουν οι κακές γλώσσες στην Κουμουνδούρου άρχισε να διαφαίνεται περίτρανα το τελευταίο διάστημα και ήρθε να αποκτήσει και μαθηματική διάσταση με την τελευταία δημοσκόπηση της P.I.

Η διάσωση πέτυχε

Aυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόσμοι, που κινούνται παράλληλα και ασύμπτωτα. Ο ένας κόσμος είναι αυτός στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και αναμεταδίδουν τα μαζικά μέσα· ένας κόσμος όπου η μόνη ένδειξη ζωτικότητας είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση και τις προαπαιτούμενες δράσεις. Πρόκειται περί παντομίμας διαπραγμάτευσης: βάσει της τριετούς εμπειρίας, όλες οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν με επιβολή των όρων της τρόικας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αρκούντως ταπεινωτική ήταν και είναι για τη χώρα μας η άποψη της ακαδημαϊκής και πολιτικής Γερμανίας, μεταξύ άλλων και για το μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Η Γερμανία δεν φοβάται πως θα ζητήσει πραγματικά η Ελλάδα επανορθώσεις, μου λένε. Και θυμίζουν πως από την εποχή του Φαλμεράιερ που μας παρουσιάζει σαν «εμποράκους Λεβαντίνους» που κάνουν «ντόρο» για να πάρουν δήθεν «κάτι», η άθλια αυτή εικόνα παραμένει!

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Ιούνιο θα ληφθούν νέα μέτρα

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα κάθε 'διαπραγμάτευσης' της κυβέρνησης: η επιβεβαίωση, με χειρότερους κάθε φορά όρους, ότι το μνημονιακό πρόγραμμα συνεχίζεται, παρά τις επιπτώσεις του στην οικονομία και την κοινωνία» σημειώνει η Κουμουνδούρου.
Τον Ιούνιο θα ληφθούν νέα μέτρα για να «καλύψουν» τις αποτυχίες των προηγουμένων, φορτώνοντας με νέα βάρη τον ελληνικό λαό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τριμερή ...

Πού πάει ποιος από τους 2.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα - Οι πίνακες του ΑΣΕΠ

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με ενστάσεις να αμφισβητήσουν τη βαθμολόγηση των κριτηρίων.
Αναρτήθηκαν σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε

Τζ. Ναπολιτάνο: «Ο λόγος τώρα στις πολιτικές δυνάμεις»

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τους δέκα «σοφούς» που είχε επιλέξει ο ίδιος πριν από δέκα ημέρες σχηματίζοντας δύο επιτροπές και ζητώντας τους να υποδείξουν εφαρμόσιμες λύσεις για να ξεπερασθεί το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.
«Ο λόγος τώρα ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις. Ο διάδοχός μου θα βγάλει τα απαιτούμενα συμπεράσματα», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Οι σκέψεις που κρατούν άυπνο τον Παπαγεωργόπουλο ...

Μια ακόμη επιστολή ετοίμασε μέσα από τις φυλακές ο ισοβίτης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο ο Παπαγεωργόπουλος εξιστορεί όσα σκέφτεται και δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια και αναλύει γιατί, όπως λέει, δεν υπάρχει λογική στην καταδίκη του.
Αναλυτικά η επιστολή:

Αναβίωσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896 ...

Την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 παρακολούθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο περισσότεροι από 35.000 μαθητές από 400 σχολεία της χώρας.
Η τελετή έγινε σήμερα στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Kαλούνται σε απολογία 13 της Siemens και ο εξαφανισμένος Καραβέλας!

Από την Γιάννα Παπαδάκου (ΒΗΜΑ)
 Δεκατρείς Γερμανοί, πρώην στελέχη της Siemens, καλούνται σε απολογία από τους τρεις ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ιωάννη Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, αντιμετωπίζοντας βαριά κακουργήματα. Οι κλήσεις αποστέλλονται στην Εισαγγελία του Μονάχου μέσω της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών.

Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας επισφράγισε η Διυπουργική

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ρώσο υπουργό Μεταφορών και Πρόεδρο της Ρωσικής Αντιπροσωπείας στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής, Βιομηχανικής/Τεχνολογικής και Επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ.

«Κίτρινη» κάρτα από Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα

Του Νίκου Χρυσολωρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν και ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνώρισε ότι η Αθήνα έχει σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικας, κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους» σε τρία μέτωπα.
«Κίτρινη κάρτα» έδειξε στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Ζούκερμπεργκ ιδρύει πολιτικό κίνημα για το μεταναστευτικό

Ο κύριος Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι έτοιμος να ιδρύσει το δικό του πολιτικό κίνημα. Δείτε ποιους στόχους έθεσε
 Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μαζί με άλλους επικεφαλής εταιριών νέας τεχνολογίας, ξεκίνησαν επίσημα το δικό τους πολιτικό κίνημα,με στόχο την αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Ήταν Παρασκευή απόγευμα, 17 Νοεμβρίου 1995, όταν σχημάτιζα τον αριθμό τηλεφώνου της κατοικίας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήθελα να μιλήσω μαζί του για ένα σοβαρό θέμα: το αναγκαστικό δάνειο που είχε συνάψει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 1942 με το Γ΄ Ράιχ.
Η εφημερίδα «Επενδυτής», την οποίαν διηύθυνα, είχε το προηγούμενο Σάββατο αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση ζητούσε από την ενωμένη Γερμανία του Χέλμουτ Κολ την επιστροφή του κατοχικού δανείου (38 εκατ. χρυσές λίρες), το οποίο τότε υπολογιζόταν σε 17 δισ. δολάρια ή 4 τρισ. δραχμές με βάση την ισοτιμία δραχμής – δολαρίου εκείνη την εποχή.

Νόαμ Τσόμσκι: «Οι Γερμανοί θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας»...

«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.
Ο Αμερικανός φιλόσοφος μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε ανοικτά τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.

Η παράνομη κοινωνίαΜπορεί να το αποσκορακίζουμε και να το στέλνουμε στον οξαποδώ  στις ενάρετες στιγμές μας, πλην όμως το κακό   ασκεί μεγίστη γοητεία στο φαντασιακό του κάθε ανθρώπου, ουσιαστικά είναι αυτό που το παρακολουθούμε αν συμβαίνει σε άλλους  ενώ το απορρίπτουμε ασυζητητί αν πλήττει κάποιον δικό μας άνθρωπο. Το εμπόριο του κακού – ειδικά στον κινηματογράφο  και στα αστυνομικά μυθιστορήματα – δίνει και παίρνει  προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σχέδιο

Η Μαρία Δαμανάκη έγραψε ένα άρθρο στο «Protagon» και με την πολιτική εμπειρία της αναδεικνύει το βασικό πρόβλημα της χώρας αλλά και τη λύση του - πέρα από τα Μνημόνια - μέσα σε λίγες φράσεις.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγής, για να παραγάγει πλούτο αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Αλλά για να είναι αξιόπιστο έναντι τρίτων προϋποθέτει ιστορικούς συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν σε εθνική συνεννόηση, πολιτική σταθερότητα και υπέρβαση του διχασμού για τις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη, που τέμνει την κοινωνία.

Ευρώπη χωρίς Ευρωπαίους;

 Μπορεί τελικά η Ευρώπη να οικοδομηθεί και να  επιβιώσει χωρίς Ευρωπαίους; Το εναγώνιο ερώτημα τίθεται με ιδιαίτερη ένταση τελευταία, μετά τις διαδοχικές κρίσεις, καθώς ενώ σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση της ενοποίησης, σε επίπεδο ευρωπαϊκής κοινωνίας και πολιτών καταγράφεται ακριβώς η αντίθετη τάση: ευρωπαϊκές κοινωνίες και πολίτες απομακρύνονται μεταξύ τους, εμφανίζονται να κόβουν τους δεσμούς υποστήριξης και αλληλεγγύης, να απορρίπτουν τα κοινά σημεία αναφοράς και προσδιορισμού ως Ευρωπαίων, να περιχαρακώνονται σε στενά εθνικά πλαίσια για την εννοιολόγηση της ταυτότητάς τους. Ετσι χάνεται η οποιαδήποτε αναφορά σε ευρωπαϊκή ταυτότητα, πολύ περισσότερο σε «ευρωπαϊκό δήμο».

Στα μονοπάτια της ξενιτειάς (ξανά) οι Ελληνες

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη
 Τους δρόμους της ξενιτειάς ξαναπαίρνουν οι Ελληνες αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο. Το εφιαλτικό σκηνικό της ύφεσης, με την ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα, τα νοικοκυριά χωρίς ένα ευρώ εισόδημα και τη γιγάντωση των φαινομένων φτώχειας και ανέχειας, σπρώχνει όλο και περισσότερους στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης ή και απλά της επιβίωσής τους...

Η Porsche γιορτάζει την 50ή επέτειο της 911 με μια νέα GT3

Στην 50ή επέτειο της 911, η Porsche είναι πλέον έτοιμη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων επιδόσεων αγωνιστικής οδήγησης.
Η 5η γενιά της 911GT3, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, έρχεται να τεθεί επικεφαλής των καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων Porsche με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Δημόσιο… απολύσεις και ανάπτυξη!

Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, μαραθώνιες συσκέψεις, γιατί; Για το Δημόσιο. Εκεί όπου η μνημονιακή μας υποχρέωση ήταν να μπουν μέχρι τον Ιούνιο 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα και 25.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Και έχουμε φτάσει να συζητάμε για απολύσεις 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και άλλων 5.500 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δύο παρατηρήσεις:

Καθαρτήριο

ΧΘΕΣ ήταν στο Δουβλίνο για το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών. Το 2008, όμως, όταν ανέλαβε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Γιώργος Προβόπουλος δεν θα μπορούσε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του να φαντασθεί τι θα αντιμετώπιζε κατά την εξαετή θητεία του. Ούτε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι, σε μια χώρα της ΟΝΕ, θα κατέληγε να εγγυηθεί, ρητά και απερίφραστα, τις καταθέσεις.

Γερμανικό colpo grosso με ελληνικό χρυσό και ασήμι

ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Απίστευτα κυκλώματα που εμπορεύονται πολύτιμα μέταλλα, και κυρίως χρυσό, μέσω ενεχυροδανειστηρίων, αποκαλύπτουν κάθε μέρα οι άνδρες του ΣΔΟΕ.
Μετά τη σύλληψη ανεπάγγελτου Ελληνα στην Ξάνθη ο οποίος είχε 12 πλάκες χρυσού και μεγάλα χρηματικά ποσά στην κάτοχή του, το ΣΔΟΕ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα μεγάλη αποκάλυψη.

«Δολοφόνοι»

Του Θανάση Νικολαΐδη   
·       Κρόοντας τον κώδωνα του κινδύνου (Γ. Παππούς/Μέγα)
·       Η κυβέρνηση την ορίζει ο Πρωθυπουργός (Άδωνης/Μέγα)
·       Αυτοί μετακυλίουν στους εκτός σχεδίου (Δημ/φος)
·       Είναι όλες, μηδενός εξαιρουμένου (Διακουμάτος/ΣΚΑΪ)
·       Ο κ. Βενιζέλος αμάρτησε υπαιτιότητα των συνεργατών του (Σκουρλέτης/ΣΚΑΪ)

Πάνε πακέτο

Αναρωτιέμαι ποιον συμφέρει σήμερα η συζήτηση για την Ελλάδα μέσα ή έξω από το ευρώ.
Μια συζήτηση την οποία υποκινούσαν έως τώρα ο Σόιμπλε και η παρέα του.
Μια συζήτηση η οποία κόστισε αφάνταστα στη χώρα μας την τελευταία διετία.
Μια συζήτηση την οποία είδαμε και πάθαμε να κλείσει.
Αλλά το θέμα ξανάρχεται τώρα στην κουβέντα. Οχι από δεξιούς Γερμανούς, τραπεζίτες ή γκουρού της αγοράς. Ούτε από περιθωριακές πολιτικές δυνάμεις. Αλλά από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση!..

Σκάνδαλο με αλόγιστη παραπομπή ασθενών σε αξονικές τομογραφίες διερευνά το υπουργείο Υγείας

Στοιχεία-σοκ βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Υγείας για την αλόγιστη παραπομπή ασθενών σε αξονικές τομογραφίες. Νοσηλευτικά ιδρύματα με μικρή σχετικά δυναμικότητα υποβάλλουν πάνω από το 40% των ασθενών τους σε αξονικές!
Σύμφωνα με το «Έθνος», ασθενείς υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία και εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία, την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει, ενώ παράλληλα οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων επιβαρύνονται με τεράστια ποσά.

Κάθε μέρα 3.418 άτομα έχαναν τη δουλειά τους τον Ιανουάριο

Χριστίνας Κοψίνη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Νέα εκτίναξη της ανεργίας στο 27,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού αποτυπώνει η έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Ιανουάριο του 2013.Της
Ταυτοχρόνως, οι συσχετισμοί με τα αποτελέσματα της έρευνας για το 2012 αποδεικνύουν ότι επιβραδύνονται οι ρυθμοί αύξησης της ανεργίας και μείωσης των θέσεων εργασίας.

Πέταξαν 5,5 εκατομμύρια από ακίνητα του Δημοσίου

Σε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας που αποκάλυψε το  matrix24.gr μετά την έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Όπως προέκυψε από τα ντοκουμέντα των υπηρεσιών που διεξήγαγαν τους ελέγχους σε ένα από τα ακίνητα του Δημοσίου στο Νομό Μαγνησίας έχουν ανεγερθεί τρεις πολυκατοικίες με 200 διαμερίσματα, χωρίς ποτέ οι αρμόδιοι υπάλληλοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τους καταπατητές.

Δημοσκόπηση Public Issue: Μπροστά η ΝΔ με μία μονάδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue.
Από την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής προκύπτει πως:

Αλέκα Παπαρήγα: «Για την ήττα φταίω κι εγώ»

Το δικό της mea culpa για την εκλογική ήττα του ΚΚΕ  είπε -εμμέσως πλην σαφώς - χθες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κηρύσσοντας την έναρξη του 19ου Συνεδρίου. Πήρε πάνω της την ευθύνη για τις απώλειες δυνάμεων του κόμματος μιλώντας για επικίνδυνο εφησυχασμό, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη  μαχητικότητα και ενότητα θεωρίας και πράξης ώστε «όλα τα σφυριά να χτυπάνε τον ίδιο στόχο: τις μονοπωλιακές καπιταλιστικές δυνάμεις».

Κλείνουν τα ανοιχτά μέτωπα με την τρόικα

Προς λύση των ανοιχτών θεμάτων έπειτα από δύο διαδοχικούς κύκλους διαπραγματεύσεων και πολλές πολύωρες συνεδριάσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα 
 Σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης βρίσκονταν χθες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες στελεχών της κυβέρνησης, τα περισσότερα θέματα με την τρόικα, ενώ για πρόοδο μιλούσαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο μεγάλο αγκάθι των απολύσεων στο Δημόσιο, στο οποίο αφιερώθηκε πολύωρη βραδινή σύσκεψη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με συμμετοχή του άμεσα εμπλεκόμενου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«Κατέβασαν» το Indymedia

Το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση «κατέβασε» το athens.indymedia.org, με τη διακοπή της παροχής δικτύου του ΕΜΠ. Μαζί με αυτό, «έπεσαν» και οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί «98» και «Ράδιο Ένταση». Όπως γράφει η σημερινή Ελευθεροτυπία, πληροφορίες αναφέρουν πως έπειτα από εισαγγελικές πιέσεις, το χρόνιο αίτημα να κλείσει το indymedia ικανοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Το υπ. Παιδείας θα λύσει φέτος την εξίσωση;

Του Απόστολου Λακασά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγάλες ελλείψεις τον προσεχή Σεπτέμβριο; Σίγουρα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ μας έχουν συνηθίσει να παίζουν κάθε χρόνο το ίδιο, βαρετό πια, έργο με διακύβευμα τις κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών. Μήπως, όμως, αυτή τη φορά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να βάλει στην άκρη τα επιχειρήματα του τύπου «αυτά είναι επικοινωνιακά τερτίπια των συνδικαλιστών» και να αντιμετωπίσει με έγκαιρο προγραμματισμό και στρατηγική τον σχεδιασμό της επόμενης σχολικής χρονιάς;

Φρενίτιδα με τις λίρες. Ακόμη και φθαρμένες τις αγοράζουν οι Ελληνες

ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΙ ΛΙΡΕΣ «ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ»
Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να παρουσιάζουν... έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.
Από το πρωί σήμερα έχουν επισκεφτεί την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 150 άνθρωποι για να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες.