Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Εμείς και η Μάγκι

Υπήρξε άλλη περίπτωση πολιτικού ηγέτη που πεθαίνει σε βαθύ γήρας και ύστερα από εικοσαετή και πλέον αποστρατεία κι όμως ο θάνατός του ξεσηκώνει τόσο μεγάλες και θυελλώδεις συζητήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως στην περίπτωση της Μάργκαρετ Θάτσερ;  

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Είναι θέμα ... καταγωγής

Το μικρό κοριτσάκι ρωτάει τη μητέρα της:...
- Πως εμφανίστηκε η ανθρώπινη φυλή;
Η μητέρα της απάντησε:
- Ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα, εκείνοι έκαναν παιδιά, τα παιδιά τους έκαναν κι άλλα παιδιά, και έτσι συνεχίστηκε η δημιουργία του ανθρώπινου γένους.

Η Θάτσερ ζει

Πάει και η Θάτσερ στα 87 της... Για όλους εμάς που έχουμε πατήσει, έστω και απαλά, τα πρώτα -ήντα ήταν ακόμα ένα σήμα ότι μεγαλώνουμε. Αλλά και κάτι ακόμα - μια υπενθύμιση από πού ξεκίνησαν όσα ζούμε σήμερα.
Η μακαρίτισσα δεν είχε ιερό και όσιο: η πιο σκληρή κίνησή της δεν ήταν τότε που ως πρωθυπουργός τσάκισε τους απεργούς ανθρακωρύχους.

Αβάσταχτη ελαφρότητα

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα των ιδιωτικών τηλεμέσων είναι η αίσθηση της αυτάρκειας και η ναρκισσιστική αυτοαναφορικότητά τους, για να το πω με όρους της λογοτεχνίας. Για τον γυάλινο κόσμο, το όλον περιορίζεται σε όσα συμβαίνουν στο δικό του εσωτερικό ή τον αφορούν. Αν κάτι δεν παιχτεί από το κανάλι ή δεν ανήκει στα ενδιαφέροντά του, είναι σαν να μην υπάρχει. Και ό,τι προβάλλεται ή καταγράφεται αλλού, κηρύσσεται επίσης ανύπαρκτο. Παράλληλοι δίαυλοι…

Εγκλήματα που δεν παραγράφονται

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Παπαχρήστος, Συγγραφέας 

Οι Γερμανοί μέσω του Σόιμπλε και του υπουργού Εξωτερικών δηλώνουν κατηγορηματικά πως δεν χρωστούν τίποτα στην Ελλάδα. Για ποιες αποζημιώσεις μιλάτε, για ποιες επανορθώσεις και για ποιο καταναγκαστικό δάνειο και για ποια αγάλματα, για ποιους συμψηφισμούς των χρεών και των μνημονιακών δανείων, τι ζητάτε μετά τόσα χρόνια; Ακου 172 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Ολα αυτά τα έχουμε παραγράψει εμείς, με το έτσι θέλω, εμείς έχουμε το μαχαίρι, εμείς και το πεπόνι...

Ιωάννης Τσόλκας: Μαθήματα από τις Ιστορίες των Ελληνικών Κρίσεων.

Οι "άγνωστες" ελληνικές χρεοκοπίες.(Ότι πιο συγκλονιστικό έχει γραφτεί)

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
Μεγάλα και υψηλά τριγύρω μας έκτισαν τείχη
Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην το προσέξω.
Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμο έξω.[1]
       Οι οικονομικές κρίσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο, καθώς απασχολούν την ανθρωπότητα τουλάχιστον από τότε που αναδύθηκαν οι κοινωνίες της αγοράς.

«Πού ’σαι, ρε “Παπαδοπούλου”»;

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την έκκληση «πού ’σαι, ρε Παπαδόπουλε;», που κάνουν διάφοροι τώρα στην εποχή της κρίσης. Δεν είναι μόνο η ανόητη νοσταλγία για τη χούντα και η ανιστόρητη δοξασία για τη φημολογούμενη καλή οικονομική διαχείριση που έκαναν οι συνταγματάρχες, κάτι που είναι απολύτως ψευδές· στην ουσία τότε ξεκίνησε η καταστροφή της παραγωγικής δομής της χώρας.

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων κηρύσσει πρώτη της προτεραιότητα η ΕΕ. Το θέμα κυριάρχησε στις διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών που συνεδριάζουν στο Δουβλίνο.

Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα;

Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο, η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει περισσότερο θολή. Αυτό προκύπτει και από τη δημοσκοπική υποχώρησή του που επισημαίνει το «Βαρόμετρο» της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».
Η εκ νέου «σχετικοποίηση» της θέσης για παραμονή στο ευρώ μπορεί να στοχεύει στην πολιτική «ενσωμάτωση» της αριστερής αντιπολίτευσης και να ...

Αδιάβαστος για το κατοχικό δάνειο ο Αδ. Γεωργιάδης

Αδιάβαστος, στο θέμα του αναγκαστικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι. Υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που έθεσε επισήμως το θέμα.

«Νέο Δόγμα»... για τις τραπεζικές κρίσεις

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τα τελευταία είκοσι χρόνια γίναμε μάρτυρες της καλπάζουσας επέκτασης της οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Παρά τις θετικές πτυχές που είχε, η συνεχιζόμενη κρίση έφερε επίσης στο φως τις δομικές αδυναμίες και τις ελλείψεις της. Η κρίση έχει δημιουργήσει μια παραδειγματική αλλαγή στην οικονομική θεωρία, στη χάραξη πολιτικής και στις θεσμικές και ρυθμιστικές δομές. Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης εξακολουθεί να αιμορραγεί και χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση, που υπερβαίνει μια απλή επισκευή.

Προς συμβιβασμό για 12.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε συμφωνία με την τρόικα έχει έρθει η κυβέρνηση για το Δημόσιο που περιλαμβάνει και απολύσεις 12.000 δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι το τέλος του 2014 οι οποίες θα προέλθουν από καταργήσεις θέσεων, επίορκους υπάλλήλους, κοπανατζήδες και κατόχους πλαστών εγγράφων.

Μέτοχοι, επενδυτές και μετά οι καταθέτες στο ταμείο

Πρώτα οι μέτοχοι και μετά οι πλούσιοι καταθέτες θα συμμετάσχουν στο κόστος της διάσωσης των τραπεζών τους σε περίπτωση που αυτές περιέλθουν σε δύσκολη θέση. Αυτό είναι το μήνυμα του ευρωπαίου επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Τσίπρας κάνει άνοιγμα στο ΚΚΕ και ζητά άμεσα εκλογές

Tην παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή του Μανιτάκη

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, η έκτακτη σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, που ξεκίνησε στις 13.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη, συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος εκλήθη στις 4 το απόγευμα να μεταβεί στο Μαξίμου.

Ο άνθρωπός μας

 Ο άνθρωπος για τον οποίον όλοι μας μιλάμε, γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1950 όχι στα πούπουλα ουδέ καν σε φάτνη. Η λέξη «φτώχεια» θα αποτελούσε για τα πρώτα-πρώτα χρόνια του ευφημισμό. Ανάπηρος -σακάτη τον φωνάζαν- ο πατέρας του, πήγαινε στη χωματερή, γλιστρούσε από το καροτσάκι του στο έδαφος και ξεδιάλεγε έρποντας τα σκουπίδια υπό τα γαβγίσματα των γλάρων. Παραδουλεύτρα -δούλα την έλεγαν- η μάνα του, ξενόπλενε σε εργατόσπιτα και αμοιβόταν σε είδος, δυο πιάτα φαϊ, τίποτα στραβοπατημένα παπούτσια. Η παράγκα τους ήταν στην άκρη-άκρη του συνοικισμού, γειτνίαζε με τα τσαντίρια των γύφτων που ο άνθρωπός μας είχε μάθει να τους μισεί γιατί «μαζί με τους Εβραίους, σταύρωσαν τον Χριστούλη»…

Η Ελβετία «πάγωσε» λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου

Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν το πάγωμα 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γενεύη και στην Ζυρίχη τα οποία συνδέονται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν το εάν και κατά πόσον πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της ...

Σοσιαλδημοκρατία: από πολύφερνη νύφη, μαραμένη γεροντοκόρη

Γράφει στο aixmi.gr ο: Τάσος Παππάς
Άλλο ένα κόμμα, του Ανδρέα Λοβέρδου, και άλλη μία κίνηση, της Άννας Διαμαντοπούλου, έρχονται να προστεθούν στον ήδη πολυδιασπασμένο χώρο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας. Στην κατάσταση κατακερματισμού που βρίσκεται σήμερα η περιοχή του λεγόμενου Δημοκρατικού Σοσιαλισμού- ένα κόμμα [το ΠΑΣΟΚ] σε ελεύθερη πτώση, ένα άλλο κόμμα [ΔΗΜΑΡ] σε φάση αναζήτησης διακριτού ρόλου, πολλές ομάδες με μικρό ειδικό βάρος να περιφέρονται χωρίς σαφή προσανατολισμό, εκατοντάδες στελέχη απογοητευμένα στα σπίτια τους- βρισκόταν το γαλλικό Σοσιαλιστικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΟΚΤΩ ΟΙ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Επιμηκύνεται το διδακτικό ωράριο από τον Σεπτέμβριο. Δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να διδάξουν 26 ώρες την εβδομάδα. Οι δημοσιονομικές συνθήκες επιβάλλουν συρρίκνωση των προσλήψεων.
Σύμφωνα με έκθεση του ΟΑΣΑ το κόστος ανά μαθητή είναι υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης
Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών 
Την περασμένη Κυριακή δημοσιεύθηκε ένα διάγραμμα με το συνολικό χρέος των χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση χρέους και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Δείχνει χωριστά το δημόσιο χρέος από το χρέος της υπόλοιπης οικονομίας, δηλαδή νοικοκυριών, επιχειρήσεων και τραπεζών.

Αφυπνίστε τα φαντάσματα που φοβάται η Γερμανία

Ως όφειλε, η κυβέρνηση απέστειλε το πόρισμα για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να αποκτήσει μια θεμελιωμένη νομική γνώμη για τις δυνατότητες διεκδίκησής τους προτού προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. Ομως αυτό, αν και σημαντικό, είναι απλώς ένα πρώτο βήμα.

Τι θα ισχύει στον νέο ΚΟΚ για τις άδειες οδήγησης

Τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις κατηγορίες και τη διάρκεια ισχύος των αδειών οδήγησης, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος
Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), που κατατέθηκε στη Βουλή.
 Ειδικότερα οι αλλαγές είναι οι εξής:

ΑΠΘ: «Καταρρέει» η λειτουργία των εστιών, στον ...αέρα η σίτιση 1.882 φοιτητών από τη Δευτέρα

Χωρίς συσσίτιο κινδυνεύουν να μείνουν από τη Δευτέρα οι 1.882 οικότροφοι των φοιτητικών εστιών στις Σαράντα Εκκλησιές, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οκτώ υπάλληλοι ΙΔΑΧ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών καταρρέει», ανέφερε στο «agelioforos.gr» η αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Δέσπω Λιάλιου, η οποία

Στερεότυπα για τους Ελληνες και τους Γερμανούς

Οι συγγραφείς χιουμοριστικών οδηγών για τον γερμανικό και τον ελληνικό ψυχισμό μιλούν στο «Βήμα»
Οι μεν έχουν υπερτροφικά εγώ, νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, είναι σχιζοφρενείς - τη μια στιγμή καλοί, την άλλη κακοί - αλλά διαθέτουν τη χαρά της ζωής. Οι δε θεωρούν ότι ο δύσκολος δρόμος είναι πάντοτε ο καλύτερος και ότι, αν χαίρεσαι αυτό που κάνεις, κάτι δεν κάνεις σωστά, αλλά είναι αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί.
Πρόκειται για τους Ελληνες και τους Γερμανούς αντίστοιχα, όπως παρουσιάζονται στους «Οδηγούς ενός ξενοφοβικού για τους…», ένα είδος τουριστικών οδηγών όχι για τα αξιοθέατα μιας χώρας αλλά για τον λαό της.

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: τόσο κοντά, τόσο μακριά! Μόνο μέσω Βόλου

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (agelioforos.gr)
Αποκομμένη από τη νησιωτική Ελλάδα η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει λύσεις αφενός για τη μεταξύ τους σύνδεση, αφετέρου για πιο οικονομικές λύσεις, πέρα των αεροπορικών συνδέσεων που υπάρχουν σε κάποια νησιά, που πολλές φορές το κόστος είναι απαγορευτικό.

Ο Γ.Παπανδρέου παραλλήλισε την θέση του με του Ομπάμα

Στις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του αμερικανικού δικτύου MSNBC.
«Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε επίσης:

Μολόγατα, μολόγατα , τα φράγκα μοιρολόγατα!

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Επειδή θέλω να είμαι ρεαλιστής σε αρκετά θέματα, πρέπει να πω προς όλους και τους κυβερνώντες ιδιαιτέρα, ότι δεν πρέπει να μας σερβίρουν πάμφθηνα σήριαλ για τα δάνεια της κατοχής που τάχα μας χρωστάνε ακόμα οι Γερμανοί! Εντάξει κατανοητό, δεν έχετε να δώσετε τίποτε άλλο στον Ελληνικό λαό, και επειδή ξέρουν άπαντες τι χαϊβάνια είμαστε που δεν κουνιόμαστε από τον καναπέ βλέποντας κάθε μέρα Σουλεϊμάν, γιατί να μην μας πουλήσουν κι αυτοί το σήριαλ, "οι γενναίοι διεκδικητές του δανείου"! 

Καραμανλής: Ούτε με σφαίρες δεν επανέρχομαι σε ρόλο ηγέτη της Ν.Δ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Κοινωνική αναλγησία και υποκρισία της Πολιτείας απέναντι στους αναπήρους!

 Σωρεία προβλημάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας πολιτών, αυτών που υποφέρουν από αναπηρία, διαπιστώνεται  τόσο στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) όσο   και στις παγίδες του νέου εντύπου Ε1 της Φορολογικής δήλωσης.

«Επαναστάτες» με το όπλο…παρά πόδα

Του Θανάση Νικολαΐδη    
 ΠΟΛΛΗ…γκρίνια και δεν το κατανοούμε. Ο καθένας εναντίον όλων και οι «εκτός» για να εισέλθουν. Κόμματα με πυρ ομαδόν, για να πέσουν τα τείχη, ν’ ανέβουν στο κάρο αρπάζοντας τα ηνία κι όπου βγάλει. Με την εξουσία αυτοσκοπό λάγνων της καρέκλας, περίμενε μιαν απ’ τα ίδια και με τους ίδιους εναλλασσόμενους, με τις δομές απείραχτες και ανθεκτικές στο χρόνο.

Την «σκυτάλη» στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «6 μέρες» δημοσιεύει σήμερα τη δημοσκόπηση της Pulse RC  σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ...

Ξεκίνησε η έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο...

Στον ανεξάρτητο οίκο Deloitte και την Επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει αναθέσει η Κεντρική Τράπεζα, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, την αξιολόγηση της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση ξεπλύματος παράνομου χρήματος από τις τράπεζες.

Καταργούναι τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά

Απευθείας στο ΣτΕ οι απολυμένοι του Δημοσίου
Χωρίς τη δυνατότητα προσφυγής σε δεύτερο βαθμό, αλλά απευθείας στο ΣτΕ, μένουν όσοι θα καταδικασθούν με απόλυση από το Δημόσιο.
Στην κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων για τις περιπτώσεις που πειθαρχικά ελεγκτέοι δημόσιοι υπάλληλοι καταδικάζονται σε πρώτο βαθμό με οριστική παύση – απόλυση από την υπηρεσία τους καταλήγει η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εκκαθάρισης του Δημοσίου.

Η συγκλονιστική ιστορία της σφαγής ενός λαού για να μείνει αλώβητο το Δημόσιο!

Το Σάββατο, οι τρεις Μαυρογιαλούροι της συγκυβέρνησης, οι οποίοι ενώ έχουν αιματοκυλίσει τον ιδιωτικό τομέα, θα συναντηθούν για μια ακόμη φορά σε μια προσπάθεια να υποτάξουν την υπαρξιακή τους εξάρτηση από τους διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους. Τους κομματικούς μουτζαχεντίν που έβαζαν από τα παράθυρα από το 1981 ως σήμερα!

Oι Βρυξέλλες ζητούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εδώ και τώρα

Ασφυκτική πίεση να κλείσει άμεσα το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα δέχθηκε στο χθεσινό άτυπο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε συγκεκριμένος αριθμητικός στόχος αποχωρήσεων από το Δημόσιο για φέτος και το 2014 , με τον Βολφγκανγκ Σόιμπε να θέτει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για τη δράση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ».

Η διατροφική αξία του... φραπέ

Τυχαία νομίζετε οι περισσότεροι, μόλις αρχίσει ο καιρός να ζεσταίνει, είμαστε όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι;
 Το ευχάριστο είναι ότι μπορούμε να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς ενώ οι περισσότεροι προτιμούν το στιγμιαίο καφέ κυρίως για την απόλαυση και τη δροσιστική αίσθηση που μας δίνει,

Εκτακτη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι

Σε έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στη μία και μισή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Πολιτικοί παρατηρητές -χωρίς πάντως να δίνουν δραματικούς τόνους στην ξαφνική πρόσκληση- δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, καθώς όλα έδειχναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα καλούσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, τις προσεχείς ημέρες, αφού όμως η Τρόικα αποχωρούσε από την Αθήνα με την ολοκλήρωση κι αυτής της (κρίσιμης) φάσης των διαπραγματεύσεων.

ΤΟ ΥΠΕΞ πλήρωνε τη Γιάννα μέχρι τέλη Μαρτίου αν και η ίδια είχε ζητήσει διακοπή μισθοδοσίας

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη εδώ και πολύ καιρό είχε ζητήσει την διακοπή την μισθοδοσίας της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων , ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθούσε να την μισθοδοτεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Το σχετικό έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει τα εξής:
«Την 31.01.2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της, δυνάμει του δεύτερου άρθρου του Ν. 4104/04.01.2013».

Παρά τις απαγορεύσεις, το DDT συνεχίζει να φτάνει στους παγετώνες των Ιμαλαΐων

Ακόμα και στη στέγη του κόσμου, κανείς δεν είναι ασφαλής από την κατάρα του DDT, αυτού του διαβόητου, τοξικού εντομοκτόνου που έχει πλέον απαγορευτεί στις δυτικές χώρες, συνεχίζει όμως να χρησιμοποιείται στις αναπτυσσόμενες.
Η πρώτη ενδελεχής μελέτη του είδους της στα Ιμαλάια και το οροπέδιο του Θιβέτ αποκαλύπτει ότι το DDT και άλλοι μη διασπώμενοι οργανικοί ρύποι μολύνουν και σήμερα τους πάγους, τα εδάφη και τους ζωντανούς οργανισμούς της περιοχής.

Από ψηλά

 Λένε ότι από ψηλά αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το μέγεθος του ανθρώπου. Μπορεί ο ίδιος να ανεβαίνει ψηλά, αλλά από εκεί δεν μπορεί να δει ούτε τον ίσκιο του. Πετώντας πάνω από την Ελλάδα το φιλοσοφείς και αλλιώς. Ο άνθρωπος είναι μικρός και η βλακεία του φτάνει ως τον ουρανό ή, τουλάχιστον, φαίνεται από εκεί. Έχετε παρατηρήσει την Ελλάδα από ψηλά; Οι περισσότεροι θα το έχετε κάνει.