Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Ποιος είναι ο νέος Γραμματέας του ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκλέχθηκε νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου του 1955.
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνιο του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας.

Πρωθυπουργός με το ζόρι και... προφήτης

 Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είναι μία ειδική περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμε­τω­πιστεί. Με αφορμή την κλήση του στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ», έδειξε... χαρακτήρα. Απάντησε στην κλήση με υπόμνημα και όταν η πλειο­ψηφία ψήφισε να κληθεί αυτο­προσώπως ανακοίνωσε, μέσω κύκλων του, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ότι δεν θα καταθέσει.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Είναι θέμα ευγένειας

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία γινόταν ένας μεγάλος αγώνας τοξοβολίας. Λαμβάνουν λοιπόν μέρος ένας Άγγλος, ένας Ελβετός και ένας Πόντιος. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να χτυπήσουν ένα μήλο το οποίο βρισκόταν πάνω στο κεφάλι ενός παιδιού από όση μεγαλύτερη απόσταση γινόταν.

Τρελές εμμονές της τρόικας

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα έχει παραδόξως «σκαλώσει» στις απολύσεις επίορκων και 20.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014. Λέμε παραδόξως, γιατί το κύριο είναι η μεταρρύθμιση των δομών και των λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης και όχι οι απολύσεις... Ιδίως, μάλιστα, όταν το δημοσιονομικό όφελος από μια τέτοια δράση είναι εξαιρετικά ισχνό (το αναγνωρίζει και η τρόικα), ενώ μέχρι το 2015, με τους συνήθεις τρόπους, θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά... 180.000 και ο συνολικός αριθμός τους θα είναι κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Δεν είναι πλέον πρόβλημα το «μέγεθος» του Δημο­σίου, αλλά η «ποιότητα», οι δομές, οι λειτουργίες, η σωστή κατανομή και η γραφειοκρατία. Εκεί θα έπρεπε να συγκεντρωθεί η προσοχή.

Η «ευρω-λησταρχία» της ΕΕ!

Νέο πολίτευμα εγκαθίσταται καθ' άπασαν την επικράτειαν της ΕΕ: η... «ευρω-λησταρχία»! Οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών της Ευρωζώ­νης συζήτησαν τις λεπτομέρειες της νομικής κατοχύρωσης της αρπαγής των καταθέσεων (!) που βρίσκονται στις τράπεζες των αντίστοιχων χωρών, όταν και σε όποιο ποσοστό κρίνουν οι κυβερνήσεις τους κατά περίπτωση, με πρόσχημα την κατάσταση της κάθε τράπεζας και επί της ουσίας αναλόγως των αναγκών του κρατικού προϋπολογισμού. Ο κάθε πρωθυπουργός δηλαδή θα βουτάει από τις καταθέσεις όσα λεφτά του λείπουν! Ληστεία με ευρωπαϊκή εγγύηση!

«Αγαπήσαμε το χαβιά­­­ρι, αλλά πέσαμε στην παγίδα της υπερβολής»...

Την κρίση στην Ελλάδα σχολιάζει ο Γ. Σμαραγδής...
Για τον ρόλο της τέχνης στον καιρό της κρίσης, τους ήρωες του σήμερα, για τις παγίδες που πέσαμε ως... λαός μιλά ο σκηνοθέτης των επιτυχιών «Καβάφης», «Ελ Γκρέκο», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», Γιάννης Σμαραγδής και δηλώνει πως το μέλλον της ανθρωπότητας είναι το υγιές παρελθόν της, που είναι η Ελλάδα.

Προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα...

Τον τελευταίο καιρό διακινείται από τα ελληνικά ΜΜΕ η αίσθηση ότι σφάζονται στην ποδιά μας υπερδυνάμεις. Οτι ακόμη και οι γνωστοί στη χώρα μας ως «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι», βάλλουν κατά της Γερμανίας για τα προγράμματα λιτότητας που απαιτεί προκειμένου να χρηματοδοτήσει προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και ειδικά της Ελλάδας. Φέρνουν σαν παράδειγμα τη δημόσια αντιπαράθεση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την ενίσχυση της ζήτησης, που κατέληξε στην όχι και τόσο αβρή απάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι θα προτιμούσε «να μη δίνονται συμβουλές δημοσίως για θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής».

Μια "τρελή" ελληνική πρόταση για να ξεπεραστεί η κρίση

ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ 500ΕΥΡΑ
Mήπως είναι ώρα να... ξεφορτωθούμε τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ; τιτλοφορείται μία από τις τελευταίες έρευνες της Bank of America/ Merrill Lynch, η οποία υπογραμμίζει πως μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε στην αποδυνάμωση του ευρώ στηρίζοντας έτσι την οικονομία της περιοχής.

Θατσερισμός α λα ελληνικά

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τα χρόνια της Θάτσερ, οι Βρετανοί νέοι της γενιάς μου τα έζησαν ενάντιοι. Στο Λίβερπουλ, στο Μάντσεστερ, στη Γλασκώβη, στο Μπρίξτον, είδαν τους μεσήλικους άνεργους να βουλιάζουν στον αλκοολισμό και στην παραίτηση. Η θατσερική μεταρρύθμιση σάρωνε τους φτωχούς και ήταν αμείλικτη με τους αδύναμους. Οι πιο ευάλωτοι νέοι της εργατικής τάξης έπεφταν στα ναρκωτικά και στην αυτοκαταστροφή.

Το ξεπέρασμα της Αλέκας


Πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα, 35 χρόνια στην ηγεσία και 22 επικεφαλής του, η Αλέκα Παπαρήγα φαίνεται να προετοιμάζει την απόσυρσή της από το κορυφαίο πόστο του ΚΚΕ. Πέρα από τα μέλη , τα στελέχη και τους οπαδούς τους κόμματός της, αυτή η σχετικά άκαμπτη φιγούρα με το κοντό κοκκινωπό μαλλί, το μεταλλικό οβάλ γυαλί και την χωρίς περιστροφές πολιτική ρητορεία, θα λείψει σίγουρα από το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Κύπρος : Κινδυνεύει η ίδια η επιβίωση ενός λαού

Χωρίς Πυξίδα   
Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον  Κ.Π.Καβάφης
Η κατάσταση στην Κύπρο καθημερινά χειροτερεύει χωρίς να φαίνεται από πουθενά φως. Ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του αθέτησαν όλες τις υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά αλλά φυσικά δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν. Όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε υποβάλει την παραίτησή του και να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού με τα νέα δεδομένα για να ζητήσει στη βάση αυτών την εμπιστοσύνη του.

Κάποτε στην αποικία…

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αλλάξει εκ θεμελίων τον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Αντί για τη διαίρεση μεταξύ Δύσης και Ανατολής, που υπήρχε στον Ψυχρό Πόλεμο, η ήπειρος διαιρείται τώρα ανάμεσα στον Βορρά της ευάλωτης ευημερίας και στον Νότο του χάους. Η Ουάσιγκτον ανησυχεί σφόδρα. Αλλά το Βερολίνο δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προκάλεσε δημόσια τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως με την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας στην Ευρωζώνη κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία.

O Tόμσεν έχει τα κλειδιά

«Πάρτε τα κλειδιά» ήταν ο κεντρικός τίτλος του «Βήματος» την περασμένη Κυριακή, με υπότιτλο: «Δεν αντέχουμε πια άλλα μέτρα, αλλιώς πηγαίνετε να συζητήσετε με τον κ. Τσίπρα». Αυτούς τους «δραματικούς διαλόγους» μεταξύ Στουρνάρα και τρόικας για τα καυτά θέματα των τραπεζών και των απολύσεων αποκάλυπτε η καλή εφημερίδα.

Πάει περίπατο και η δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη περί συλλογικότητας

Τα παραμύθια Αναστασιάδη 

Ποιο ήταν το προεκλογικό σλόγκαν του Νίκου Αναστασιάδη, το οποίο μίλησε στις καρδιές των ψηφοφόρων, ύστερα από εκείνη την αλαζονική συμπεριφορά του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος μόνος αποφάσιζε και ενεργούσε;
Ήταν η συλλογικότητα και η αντιμετώπιση των κρισίμων εθνικών προβλημάτων, και κυρίως του Κυπριακού και της οικονομίας, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης όλων των πολιτικών δυνάμεων, κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών.

Tαμπού: το πελατειακό κράτος

Του Χρήστου Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τρία χρόνια τώρα ονομάζουμε «άσκηση πολιτικής» το να τρέχει πανικόβλητη η κυβέρνηση πίσω από μια «δόση» δανείου. Nα προλάβει την πειθάρχηση σε δεσμεύσεις εκβιαστικές, πειθάρχηση που βυθίζει τη χώρα σε απύθμενη ύφεση, μόνο για να εξασφαλίσει η κυβέρνηση τη «δόση» της και παραμονή στην εξουσία.

Spiegel: «Δολοφονική συμμορία» η Χρυσή Αυγή

«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ»
«Πουθενά αλλού στην Ευρώπη νεοναζί και ακροδεξιοί δεν επωφελούνται τόσο από την οικονομική κρίση όσο στην Αθήνα. Με πράξεις ωμής βίας τρομοκρατούν τη χώρα. Αστυνομικοί συνεργούν» αναφέρει το περιοδικό der Spiegel, στο αυριανό του τεύχος, για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο αποκαλεί «δολοφονική συμμορία».

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη...

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 17 Απριλίου, τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αλλά και της 6ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία με την τρόικα για το δημόσιο

Από οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου, συγχωνεύσεις, πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους και αξιολόγηση δομών και πλεονάζοντων θέσεων θα προέλθουν οι 14.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις. 
Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις» -οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 στο τέλος του 2014- από το ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιτεύχθηκε αυτό που είχε διεκδικήσει ο Αντώνης Μανιτάκης από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, δηλαδή να ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».

Παπάδες εκτός νόμου!

 Στη χώρα μας υπάρχουν, περίπου, 10.000 ιερείς. Κατά προσέγγιση ο αριθμός, ίσως είναι και περισσότεροι. Κανένας υπουργός δεν έχει δείξει ποτέ την ίδια θρησκευτική προσήλωση στην καταμέτρηση των ιερέων, μ' εκείνη που δείχνει όταν μετράει τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτοί οι 10.000 άνθρωποι αμοίβονται από το Δημόσιο, δηλαδή από τους υπέμετρους φόρους που μας επιβάλλουν. Και τους πληρώνουμε όλοι αυτούς τους μισθούς. Ορθόδοξοι, καθολικοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές. Ακόμα και οι άθεοι καλούνται να καταβάλλουν φόρους υπέρ ιερέων. Δεν μου φαίνεται δίκαιο.

64η η Ελλάδα στη χρήση τεχνολογιών στην οικονομία

Στην 64η θέση, μεταξύ 144 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη της ετήσιας μελέτης “The Global Information Technology Report 2013” του World Economic Forum, που αναφέρεται στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην οικονομία της κάθε χώρας.

Γυναίκα, σε είδα στα ΤΕΙ Πατρών

Ρέα Βιτάλη  στο protagon.gr
 Σε είδα στα γεγονότα ΤΕΙ Πατρών. Με τρόμαξες. Όχι, δεν είσαι μικρή. Δεν θα σε πάρω στον λαιμό μου. Είσαι πολίτης, με δικαίωμα ψήφου. Άρα, ψηφίζεις και για το δικό μου μέλλον. Μπήκες στα ΤΕΙ. Άρα, οφείλεις να μπορείς να εκφράζεσαι. Να χειρίζεσαι τον λόγο. Όχι, δεν είσαι μικρή. Είσαι γυναίκα. Ξέρεις πόσο μεγαλειώδες είναι να είσαι γυναίκα; Να σε επιλέγει η φύση να φέρεις ζωή; Να μεγαλώνει η κοιλιά σου… Να χωράει. Να καθορίζει.

20χρονη εξευτέλισε τον καθηγητή της on camera. Καλά του έκανε…

Γράφει στο aixmi.gr: η Άτροπος
Μήπως είδατε το στιγμιότυπο απ’ το ΤΕΙ Πατρών, όπου μια (το πολύ 20 χρονών) σπουδάστρια φώναζε, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, στον ασπρομάλλη πρόεδρο του Τμήματος «δε σε θέλουμε εδώ, ρε παιδάκι μου, το καταλαβαίνεις ή όχι»;

Δεν βγαίνουν τα νούμερα και οι αποφάσεις

 Δημοσιεύθηκαν τα 1.839 ονόματα των υπαλλήλων που τέθηκαν σε αργία και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες. Σε καταστήματα κράτησης, αστυνομικά τμήματα, το διοικητικό τμήμα των επιθεωρητών εργασίας και άλλα. Είναι μία φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Μανιτάκη και των συνεργατών του να αντιμετωπίσει την αρρώστια των τελευταίων ετών στη δημόσια διοίκηση όπου το ρουσφέτι ήταν να σε βάλουν σε θέση που δεν δούλευες.

«Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…»

Τα επεισόδια που είχαν εκτυλιχτεί το 2006 σε διάφορες περιοχές της χώρας, όταν μερικοί από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας με 2-1 μνημονεύει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Δε μπορούσα να αγοράζω υποβρύχια μόνος μου»

Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλά μέσα από τη φυλακή μία εβδομάδα πριν την δίκη του στο Εφετείο, για το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την προφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη.
Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της μεγαλύτερης ίσως δίκης των τελευταίων χρόνων για σκάνδαλο διαφθοράς, ο Άκης ...

Η έξοδος από το ευρώ θα γίνεται όλο και πιο δελεαστική

Στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου που ενέκρινε χθες το Eurogroup και οι πρόσθετες δανειακές ανάγκες της χώρας είναι στο επίκεντρο των σχολίων του ευρωπαϊκού τύπου, που αντιμετωπίζει με ανησυχία τις εξελίξεις.

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τις αλλαγές στη φορολόγηση ακινήτων

Εχοντας ξεμπερδέψει με το... βάρος του Δημοσίου, το οικονομικό επιτελείο τρέχει τώρα για να προλάβει τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη μείωση των συντελεστών του ΕΕΤΗΔΕ, εάν η επίμαχη διάταξη δεν έρθει στη Βουλή «πακέτο» με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Η συζήτηση με τη διακομματική, η οποία ενεργοποιείται εντός των ημερών, θα γίνει στη βάση της

Δυσφορία ΠΑΣΟΚ για Γιάννη...

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με αιχμή του δόρατος τη διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η κατάθεση Βενιζέλου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με διαλόγους... απείρου κάλλους και με ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, απασχολούν αυτές τις μέρες την Ιπποκράτους.

Δεν τους πιστεύουμε!

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ προς εκείνους που εκφράζουν θεσμούς έχει γίνει χώμα. Καμία εμπιστοσύνη από τους πολίτες. Ό,τι λένε και εκφράζουν δεν γίνεται πιστευτό. Οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία έχουν οριστικοποιήσει τη ρήξη των πολιτών έναντι των πολιτικών. Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά και η στάση από πλευράς των πολιτικών και διαχειριστών παραμένει η ίδια.

«Eναλλακτική για τη Γερμανία»

"Ναι στην ΕΕ, όχι στο Ευρώ" είναι το σύνθημα του νέου κόμματος. Στόχος να προσελκύσει τους επικριτές των προγραμμάτων διάσωσης των χρεωμένων χωρών και τους αντίθετους στο ευρώ, όχι όμως στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Ποιους εξέλεξε το συνέδριο του ΚΚΕ ...

Ιδού τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή και την Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ, όπως εξελέγησαν από τις εργασίες του 19ου συνεδρίου του κόμματος.
Νέος ΓΓ του ΚΚΕ εξελέγη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διευκρινίσεις για την συμπλήρωση των εντύπων Ε3 και Ε5 2013 .

Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπων οικονομικού έτους 2013: α) Δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Ο.Ε, Ε.Ε, κ.λπ. (Ε5) και β) Οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών (Ε3). Ύστερα από τις μεταβολές που έγιναν στη φορολογία εισοδήματος με τον ν. 4030/2011 (ΦΕΚ Α' 249/25-11-2011) και το ν.4110/2013 (ΦΕΚ Α' 17/23-1-2013), παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις για την συμπλήρωση των παραπάνω εντύπων:
ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο.Ε., Ε.Ε., κ.λπ. (Έντυπο Ε5)

Η αλήθεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Τι φοβάται ο Σόιμπλε

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που χαρακτήρισε ανεύθυνες τις δηλώσεις περί διεκδίκησης αποζημιώσεων για το κατοχικό δάνειο, δείχνουν την πρόθεση της γερμανικής πλευράς να «αδειάσει» προληπτικά την Αθήνα και να σταματήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη συζήτηση αυτή.

Έως 70 δισ. ευρώ η αξία του κατοχικού δανείου της Ελλάδας στη Γερμανία

Στα 60-70 δισ. ευρώ υπολογίζεται σήμερα η αξία των 13,5 εκατομμυρίων χρυσών λιρών του «αναγκαστικού» κατοχικού δανείου που έδωσε η Ελλάδα στα στρατεύματα κατοχής.
Η αποκάλυψη του Βήματος προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Β.Σόιμπλε, ενώ το Βερολίνο, όπως γράφει η εφημερίδα, φοβάται τσουνάμι διεκδικήσεων και από άλλες χώρες με το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων να φτάνει ακόμα και τα 10 τρισ. ευρώ.

Γυρίσματα της Ιστορίας

Η ανακίνηση της ελληνικής αξίωσης έναντι της Γερμανίας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι μόνο νομικό θέμα· είναι και ηθικό και πολιτικό. Και ασφαλώς δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα. Ωστόσο, ο ερεθισμός που προκλήθηκε στον Γερμανό υπουργό Β. Σόιμπλε και ο ωμός τρόπος με τον οποίο απάντησε δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει θέμα.

Νέα εποχή για το ΚΚΕ: Ο Δημήρης Κουτσούμπας νέος ΓΓ της ΚΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα σύμφωνα με ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος. Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε  ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. 

Offshore και…Άκης

Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΕΨΑΞΑΝ στο Χάρτη για φορολογικούς παραδείσους. Τους βρήκαν στη «βιτρίνα», επεσήμαναν κι άλλους στα πιο απόμερα του πλανήτη. Του πολιτισμένου κόσμου με την πρωτόγονη λύσσα για χρήμα. Ύστερα, βρήκαν τρόπους μεταφοράς του ιδρώτα τους εκεί, μακριά απ’ τα…αδιάκριτα βλέμματα των περίεργων και τα αδιάφορα των άσχετων σε μπίζνες και οικονομικά.

Μήνυση κατά του Mega κατέθεσε ο Παναγιώτης Βλαστός!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: ο βαρυποινίτης των φυλακών Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός που επιχείρησε πρόσφατα να αποδράσει ανεπιτυχώς, φιλοδώρησε – μέσω του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, το μεγάλο κανάλι με μια ξεγυρισμένη μήνυση, συνοδεία αγωγής!

Σήραγγα για πλοία θα κατασκευάσει η Νορβηγία

Περισσότερα από 133 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας προκειμένου να κατασκευαστεί μια σήραγγα μήκους 1.700 μέτρων, στη χερσόνησο του Σταντ. Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι πρόκειται για σήραγγα που θα διευκολύνει τη διέλευση των πλοίων.

Οικογενειακή υπόθεση.... Στο ίδιο αυτοκίνητο ναρκωτικά και παιδιά!

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η μεταφορά ναρκωτικών στην τελευταία περίπτωση που εξάρθρωσαν αστυνομικοί των Ιωαννίνων. Μεταφορείς και προπομποί ήταν συγγενείς, ενώ οι πρώτοι δεν είχαν κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσουν και τα παιδιά τους προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο της Αστυνομίας.