Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δεδικαίωται η αποθανούσα;

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σύμφωνα με τον θρύλο, τα γονίδιά μας μας εξασφαλίζουν αυτόματη γνώση της γλώσσας του Ομήρου και του Πλάτωνα. Δυστυχώς όμως, δεν επαρκούν ούτε για να πάρουμε κάτι περισσότερο από μυρουδιά ακόμα κι όταν ακούμε την απλούστερη ελληνιστική κοινή. Μπορεί πολλές λέξεις να είναι ίδιες, συχνά ωστόσο ίδιος είναι μόνο ο ήχος, όχι η σημασία. Κάτι γνώριζαν όσοι δοκίμασαν να μεταφράσουν τα Ευαγγέλια στη νεοελληνική, σκόνταψαν όμως στους εκκλησιάρχες, που ήξεραν ότι το δυσνόητο υπηρετεί καλύτερα τη γοήτευση. Πίστευε και μη ερεύνα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το ελληνικό δημόσιο ... λειτουργεί

Μπορεί να είναι λίγο παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο!
Παλιότερα που υπήρχαν επιθεωρητές, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ένας από αυτούς επισκέπτεται επαρχιακλό, μονοθέσιο σχολείο. Αφού είδε το μάθημα, έκανε ορισμένες ερωτήσεις στους μαθητές, για να διαπιστώσει το επίπεδο μάθησής τους, μεταξύ των άλλων και σε θέματα Ιστορίας. Ρωτά λοιπόν μαθητή της Γ΄τάξης:

Χρυσός... φραουλο-ρατσισμός!

  Το πρωτοφανές σε βαρβαρότητα επεισόδιο στη Μανωλάδα δεν... «έπεσε από τον ουρανό»! Το φαινόμενο της απάνθρωπης εκμετάλλευσης αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή (από Μπανγκλαντές και Πακιστάν), από «μεγαλοφραουλάδες» κυρίως, έχει διαρκή, δυστυχώς, χαρακτηριστικά. Δεν είναι «μυστικό» για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, αλλά ούτε και για το «τοπικό κράτος» και τους μηχανισμούς του.

Τόσο πολλές παρόμοιες ειδήσεις

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οταν ξεπήδησαν από κάποια παραδιπλανή τηλεόραση οι λέξεις Μανωλάδα και φράουλες, πήγαν και στοιχήθηκαν πλάι σε άλλες ίδιες λέξεις παλιότερες: Ασιάτης, Αιγύπτιος, εργάτης γης, τον έσερνε με το αγροτικό, απλήρωτα δεδουλευμένα, παραπήγματα, φράουλες της ντροπής, βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων.

Θα πλημμυρίσει τον κόσμο με πολύ χρήμα η Ιαπωνία

Μεγάλο εκνευρισμό -αν όχι πανικό- έχει προκαλέσει στη γερμανική κυβέρνηση η νέα οικονομική πολιτική του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, για την υλοποίηση της οποίας καθαίρεσε τον προηγούμενο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας και τοποθέτησε στο αξίωμα αυτό τον Χαρουχίκο Κουρόντα. Η πολιτική του δεξιού προέδρου της ιαπωνικής κυβέρνησης είναι σαφέστατη, αλλά εντελώς αντίστροφη από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει όλο και πιο έντονα το Βερολίνο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Για να κινηθεί η οικονομία, χρειάζεται πρώτα απ' όλα χρήμα, λέει ο Αμπε. Η ιαπωνική κυβέρνηση επομένως θα ρίξει άφθονο χρήμα στην ιαπωνική αγορά ουσιαστικά «τυπώνοντας γεν», όπως είναι η λαϊκή έκφραση.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΑΜΠΟΥ !...

Το πρώτο ταμπού, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, έσπασε τον Οκτώβριο του 2010 υπό δραματικές συνθήκες: Υπήρξε μετωπική σύγκρουση του τότε επικεφαλής της ΕΚΤ Τρισέ με τους Μέρκελ - Σαρκοζί και ένα κύμα επίθεσης των αγορών που έθεσε εκτός αγορών την Ιρλανδία, στον προθάλαμο της διάσωσης την Πορτογαλία, προκάλεσε σοβαρούς κλυδωνισμούς στην Ισπανία και την Ιταλία, και άγγιξε προειδοποιητικά τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Τα μυστήρια της Μανωλάδας

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Καλά, τι σόι φυτείες είναι αυτές στη Μανωλάδα που χρειάζονται τρεις «επιστάτες» για να λειτουργήσουν; Ούτε οι τεράστιες φάρμες της Νότιας Αμερικής δεν έχουν τόσους. Και πώς προέκυψαν τα όπλα στη δολοφονική απόπειρα κατά των μεταναστών; Τι στην ευχή; Αρματωμένοι κάνουν την «επιστασία» στις φυτείες της Ηλείας;

Όχι, κύριε Σαμαρά!

Του Θανάση Νικολαΐδη  
 Η Πατρίδα σε κίνδυνο και σημάναμε συναγερμό. Μεγάλη μερίδα του λαού και μικρότερη των πολιτικών με την κάψα τους για εξουσία. Καταθέσαμε πρόσκαιρα(;) τα κομματικά μας όπλα, κάτω η σπάθα που θα παίρναμε το κεφάλι του αντιπάλου και κόλλησε η σκέψη μας στην Ελλάδα που αγκομαχούσε. Της δώσαμε οξυγόνο με «φιλιά της ζωή» από πολλά στόματα που’ γιναν ένα, μη χαθεί και χαθούμε.

Μέρκελ για Spiegel: Ο Ευρωπαϊκός Νότος δεν είναι πλουσιότερος -»Παραμορφωμένη» η έρευνα της ΕΚΤ

Οι πολίτες των χωρών του Νότου δεν είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς, δηλώνει στη Bild η Α. Μέρκελ, περνώντας στην αντεπίθεση. «Δεν υπάρχει πια ευημερία με βερεσέ» τονίζει
  »Παραμορφωμένη» χαρακτηρίζει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες των χωρών του Νότου είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς και εξηγεί ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία οι άνθρωποι αγοράζουν ακίνητα κυρίως ως εξασφάλιση.

Υποκρισία Μανωλάδας

 Το λέει ο Νικόλαος Πολίτης στα «Δημοτικά τραγούδια» ότι είναι  διαδεδομένη η δοξασία να εντοιχίζονται «ζωντανά» σε θεμέλια, για να  γίνει στέρεο ένα οικοδόμημα. Με αυτές τις παραδόσεις που χάνονται στα  βάθη των αιώνων, θα πρέπει να συνδέσουμε τις θυσίες αλλοδαπών στα  μεγάλα έργα του ελληνικού μιλένιουμ. «Οσον δε ευγενέστερον είναι το  ζώον, τόσον ...

Εβαλντ Λίνεν: «Κάποιοι μέσα στην ΑΕΚ ήθελαν τον υποβιβασμό της»

«Αγαπώ την Ελλάδα αλλά δεν θα ξαναδουλέψω προπονητής εκεί» 
 Εικόνα ενός διαλυμένου σωματείου, με απίστευτα χρέη, άπειρους, αγύμναστους ως και ασθενείς παίκτες και παράγοντες που ενδέχεται να ήθελαν τον υποβιβασμό, έδωσε για την ΑΕΚ ο πρώην προπονητής της Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εξώδικα Ακη σε Σημίτη, Βενιζέλο και 10 πρώην υπουργούς

Δέκα εξώδικα προς τους πρώην υπουργούς, που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ την εποχή της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τους καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που αρχίζει το πρωί της Δευτέρας.

Ε... ε... έρχονται... οι φίλοι μας οι Κινέζοι!

Ενας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στα παρασκήνια για τη διανομή της μεγάλης πίτας των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων, που περιλαμβάνει μονοπώλια στους τομείς ενέργειας, κοινής ωφέλειας (ύδρευση-αποχέτευση-διαχείριση απορριμμάτων) και στοιχηματισμού, βιομηχανίες, τράπεζες, λιμάνια, αξιοποιήσιμα ακίνητα και πολλές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων. Στην αντιπαράθεση εμπλέκονται εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα – που ενίοτε συμμαχούν εξ ανάγκης, ενώ η τρόικα παρεμβαίνει για να επιβάλει τους κανόνες του παιχνιδιού και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση προσπαθούν να «διαιτητεύσουν».

Ποιος είναι ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης - Η ζωή και το παρελθόν του

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης βρισκόταν στις ΗΠΑ από τα πέντε του χρόνια όταν μετανάστευσε η οικογένειά του.
Οι Τσαρνάεφ έφυγαν από την Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του '90 λόγω των ταραχών κι έζησαν για αρκετά χρόνια στο Καζακστάν πριν πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρόσφυγες.

Οι θεσμοί εκδικούνται, κύριε εισαγγελέα

Οι γνώμες διίστανται: Κάποιοι - μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής επιμένουν ότι τα αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ που έκανε ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης ήταν είκοσι τρία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ήταν είκοσι επτά. Όσα και να 'ναι, πάντως, ένας επικεφαλής του ΣΔΟΕ και θεσμικός θεματοφύλακας ενός πολιτιμου υλικού - μιας λίστας ανθρώπων που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή - έκανε αντίγραφα, ...

«Φοροπαγίδα» για μεταβιβάσεις & γονικές παροχές.

Νέες πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες  οι  οποίες συμπεριελήφθησαν  στον πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή νόμο 4141/2013 και τέθηκαν σε ισχύ από τις 5 Απριλίου 2013 , κρύβουν παγίδες πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους...

Σώμα διαμεσολαβητών αναλαμβάνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Νέος θεσμός για την επίλυση εκκρεμών διαφορών με εξωδικαστικό συμβιβασμό
 Σώμα ειδικών διαμεσολαβητών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με σχέδιο διατάξεων που φέρει ήδη την υπογραφή του Αντώνη Ρουπακιώτη και αναμένεται να αποσταλεί άμεσα στο συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία, στις έδρες των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ...

Γνωστές αλυσίδες super-market διακόπτουν τη συνεργασία τους ...


...με τον παραγωγό-πιστολέρο της Μανωλάδας...
Την απόφαση τους να σταματήσουν να συνεργάζονται με την εταιρεία «Βαγγελάτος ΑΕ», οι επιστάτες της οποίας άνοιξαν πυρ κατά εργατών στη Μανωλάδα, κοινοποιούν στο Διαδίκτυο μεγάλες αλυσίδες super-market.

Ακυρώνονται δεκατέσσερις κρουαζιέρες, πλήγμα για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Οι μισές περίπου από τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τελικά ακυρώνονται. Πρόκειται για κρουαζιέρες που είχε προγραμματίσει μεγάλη εταιρία του εξωτερικού και οι οποίες τελικά δεν θα γίνουν στους επόμενους μήνες.

Συνολικά ματαιώνονται δεκατέσσερις κρουαζιέρες οι οποίες θα έφερναν στην περιοχή δεκαπέντε χιλιάδες τουρίστες.

Φτώχυναν 8,3% τα ελληνικά νοικοκυριά στο τελευταίο τρίμηνο του 2012

Του Σωτήρη Νίκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 Η εξέλιξη αποδίδεται στην μείωση αποδοχών και κοινωνικών παροχών, καθώς και στην αύξηση των φόρων
Κατά 8,3% μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2011 και διαμορφώθηκε από τα 35,4 δισ. ευρώ σε 32,3 δισ. ευρώ.Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη μείωση κατά 13% των αποδοχών των εργαζομένων, στη ...

«Ναι» του Δήμου Αθηναίων στη δωρεά του Σόρος

Ανακοίνωση ότι θα αποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων την προσφορά-δωρεά, ύψους 700.000 ευρώ, του ιδρύματος Σόρος, έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαιρετίζοντας χθες την εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την κοινωνική προστασία και τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους.

Συνελήφθησαν οι τρεις καταζητούμενοι επιστάτες της επίθεσης στη Μανωλάδα

Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα οι τρεις επιστάτες, ηλικίας 21, 39 και 27 ετών, που αναζητούνταν από την αστυνομία για την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών στη Μανωλάδα.
Οι τρεις επιστάτες κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά των μεταναστών όταν ζήτησαν να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Αποκλεισμός της Βοστώνης για να συλληφθεί ο 19χρονος Τσετσένος - νεκρός ο αδελφός του

Νεκρός είναι ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ένας από τους δύο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης Εντουαρντ Ντέιβις. Ο ίδιος είπε ότι ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Τζοκάρ Τσαρνάεφ από την Τσετσενία, διαφεύγει «οπλισμένος και επικίνδυνος». 

AN OI KAΡΧΑΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗ …ΜΑΝΩΛΑΔΑ«Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι”, ρώτησε τον κύριο Κ., η κόρη της σπιτονοικοκυράς του, “θα φερόντουσαν τότε καλύτερα στα μικρά ψαράκια;”.
“Βέβαια”, απάντησε αυτός, “αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έκτιζαν στη θάλασσα γερά κουτιά για τα μικρά ψαράκια. Εκεί μέσα θα έβαζαν όλων των ειδών τις τροφές, φυτά και μικρά ζωάκια. Θα πρόσεχαν ώστε τα κουτιά να έχουν πάντα φρέσκο νερό, και θα έπαιρναν κάθε απαραίτητο μέτρο υγιεινής. Όταν, για παράδειγμα, κανένα ψαράκι θα πληγωνόταν στα πτερύγιά του, θα του τα έδεναν αμέσως, ώστε να μην πεθάνει μέσα στους καρχαρίες προτού να έρθει η ώρα του.

Το τσιγάρο ευθύνεται για το 17% των θανάτων Ελλήνων άνω των 30 ετών

Απειλή για την δημόσια υγεία αποτελεί το κάπνισμα, καθώς το 17% των θανάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 30 οφείλεται στο τσιγάρο. Την ίδια ώρα, ακριβά πληρώνει το ΕΣΥ τις επιπτώσεις του καπνίσματος, αφού οι ασθένειες που συνδέονται με την βλαβερή αυτή συνήθεια αντιπροσωπεύουν το 7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας.

Ανασχηματισμός στο... Μαξίμου

Σε μια μίνι αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησαν οι εξελίξεις (ή, μάλλον, η αναγκαιότητα για άμεσες κινήσεις) στο Δημόσιο. Πώς συνδέονται αυτά τα δύο;
Σταθερά στο πλευρό του πρωθυπουργού παραμένει ο Χρ. Λαζαρίδης Ο Αντ. Σαμαράς, μετά τις απέλπιδες προσπάθειές του να πιέσει τον Αντ. Μανιτάκη να «τρέξει» πιο γρήγορα, αποφάσισε, όπως είναι γνωστό, να αναθέσει στον Δ. Σταμάτη τον όλο συντονισμό του εγχειρήματος.

Λειτουργία καταστημάτων: η κόντρα για τις Κυριακές

Της Δήμητρας Μανιφάβα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων προκαλεί η επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς χθες εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τους εμπόρους. 
Πάντως, η κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον αγορανομικό κώδικα, στον οποίο περιλαμβάνεται και η ...

Ανακαλύφθηκαν δύο πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη

Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, δύο πλανήτες που βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος αλλά είναι παρόμοιοι με τη Γη και θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή.

'Eκτακτη εισφορά και στα οικιακά φωτοβολταϊκά

Της Χρύσας Λιάγγου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς και στα φωτοβολταϊκά στις στέγες προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014.

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων υποσχέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Ένα στίγμα των προθέσεων του για επενδύσεις στην Ελλάδα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του Μακεδονία Παλάς τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει για ένα χρόνο η εταιρία του, White&Black. Δήλωσε πως δεν φοβάται την ελληνική οικονομική κρίση, υποσχέθηκε να φέρει στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ και απηύθυνε πρόσκληση στους Ελληνες της διασποράς να μη φοβηθούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η Γερμανία εκτός ορίων


Ωστέ έτσι λοιπόν: σύμφωνα με τον Σπίγκελ, η φτώχεια είναι ένα ψέμα στην Ελλάδα. Σχεδόν πέντε χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν αυτοκτονήσει τα τρία τελευταία χρόνια από την απελπισία. Οι άνεργοι δεν είναι στο 30% του πληθυσμού. Το ΑΕΠ της χώρας δεν έχει συρρικνωθεί κοντά στο ένα τέταρτό του από το 2009. Οι δρόμοι των ελληνικών πόλεων δεν έχουν γεμίσει ζητιάνους. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν αναζητούν καθημερινά τροφή στα συσσίτια. Οι επιχειρήσεις δεν κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τα εισοδήματα όσων έχουν ακόμα δουλειά δεν καταβαραθρώθηκαν…

Το FBI ταυτοποίησε τους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστόνη

Το FBI ανακοίνωσε, ότι έχει εξακριβώσει την ταυτότητα των δύο υπόπτων, για τη βομβιστική επίθεση στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου στη Βοστόνη. Κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από κάμερες ασφαλείας.

«ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία.

Μανωλάδα και … Μαρίνος Αντύπας

Μια χώρα γεμάτη αντιφάσεις. Ελλάδα… Πόσο μα πόσο ειρωνικό και τραγικό είναι να μιλάς για στροφή στην πρωτογενή παραγωγή ως μια διέξοδο από την κρίση με την υιοθέτηση νέων, καινοτόμων ιδεών και σύγχρονων εργαλείων και την ίδια στιγμή κάποιοι από αυτούς που την έχουν σήμερα στα χέρια τους να τουφεκίζουν τους εργάτες τους γυρνώντας τον χρόνο πίσω σε εποχές τσιφλικάδων; Πόσο μα πόσο ειρωνικό και τραγικό είναι να έχει καταγραφεί στην ιστορία σου μια εξέγερση σαν αυτή του Κιλελέρ και να βλέπεις την ιστορία να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…

Με παρελθόν ένας από τους νταήδες της Μανωλάδας - Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Γνωστός στις αρχές και με δικαστική εκκρεμότητα είναι ο ένας από τους τρεις «νταήδες» που χθες το απόγευμα άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό σε βάρος περίπου διακοσίων μεταναστών που εργάζονταν στις καλιέργειες φράουλας, επειδή εκείνοι τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Boston Globe: Συνελήφθη ο ένας ύποπτος της Βοστόνης

Ένας ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης έχει συλληφθεί και κρατείται, υποστηρίζει η εφημερίδα Boston Globe επικαλούμενη πηγή αξιωματούχου με γνώση στην έρευνα, ενώ ο δεύτερος παραμένει ελεύθερος και αναζητείται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Εκτός στόχων το 50% των ΔΟΥ -Τρέχουν να συμμαζέψουν τις ελεγκτικές μονάδες

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πάλι ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ανοίγοντας νέο γύρο συναντήσεων με τους επικεφαλής των εφοριών ανά την Επικράτεια, προκειμένου να αναστραφεί η εικόνα του πρώτου διμήνου, σύμφωνα με την οποία το 50% Δ.Ο.Υ. ήταν εκτός των στόχων που έχουν τεθεί.
Ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας έχει δώσει σαφή οδηγία στο ...

Υποβιβασμός για την ΑΕΚ - Καταδικαστική η απόφαση της Σούπερ Λίγκας

Τιμωρήθηκε με μηδενισμό στον αγώνα με τον Πανθρακικό - Η ποινή είναι εφέσιμη
 Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αποφάσισε την τιμωρία της ΑΕΚ με αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για όσα συνέβησαν στον αγώνα της 14ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανθρακικό.

Πιο κοντά από ποτέ ο ανασχηματισμός...

Μεγαλώνει το ευέλικτο σχήμα της κυβέρνησης με νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών – Δείτε ποιά υπουργεία μπαίνουν στο στόχαστρο...
Ακόμη πιο ηχηρά είναι τα τελευταία 24ωρα τα «τύμπανα» ανασχηματισμού που ακούγονται από  το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σαμαράς φαίνεται ότι σχεδιάζει να δώσει νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο διευρύνοντας την κυβέρνηση, προκειμένου οι αντικαταστάσεις προσώπων να μην επηρεάσει την ταχύτητα στους κυβερνητικούς ρυθμούς.

Οι σφαίρες έσπασαν την ομερτά στη Μανωλάδα

«Οταν άρχισαν να πυροβολούν πρόλαβα και έτρεξα στα χωράφια. Ακουγα τους συμπατριώτες μου να ουρλιάζουν και να πέφτουν στο χώμα...». Ο 58χρονος Μοχάμεντ από το Μπανγκλαντές είναι ένας από τους εργάτες-σκλάβους στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Ζει στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια.

Παπαγεωργόπουλος: Κούλα, στείλε βάρη για να γυμναστούμε

Ιδιαίτερα δραστήριος εμφανίζεται και μέσα από τη φυλακή ο, καταδικασθείς σε ισόβια για υπεξαίρεση, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
  Μάλιστα, με νέα επιστολή του ζητάει από την παλιά του συναθλήτρια και Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, να μεσολαβήσει ώστε να αποκτήσουν οι έγκλειστοι στις φυλακές Διαβατών όργανα γυμναστικής.

Συγκλονίζει το ρεπορτάζ της New York Times για την πείνα στην Ελλάδα

Η Λιζ Άλντερμαν της New York Times περιγράφει την τραγική σημερινή κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα και πώς τα μνημόνια αλλοίωσαν τη ζωή τους.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ:
Ως διευθυντής δημοτικού σχολείου, ο Λεωνίδας Νίκας ήταν συνηθισμένος να βλέπει τα παιδιά να παίζουν, να γελούν και να ονειρεύονται για το μέλλον. Αλλά πρόσφατα έχει δει κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι που σκεφτόταν ως αδύνατο για την Ελλάδα: παιδιά να ψάχνουν μέσα στα δοχεία απορριμμάτων του σχολείου για φαγητό, άπορους νέους να ζητούν από τους φίλους τους περισσεύματα φαγητού και ένα 11χρονο αγόρι, τον Παντελή Πετράκη, διπλωμένο στα δυο, από τους πόνους της πείνας.