Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Οι εχθροί της Δημοκρατίας και το ξεχείλωμα του φασισμού

Γιώργος Σιακαντάρης (metarithmisi.gr)
 Πληθαίνουν οι πολιτικές αναλύσεις που γίνονται για να εξηγηθεί το φαινόμενο της ανόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά κυρίως για τα πιθανά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος ηγεμονικός λόγος κατά του νεοναζισμού. Όλοι όσοι αναγνωρίζουν, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, εκούσια ή ακούσια, θεωρητικώς ή ενστικτωδώς, την φιλελεύθερη δημοκρατία ως αυταξία, βλέπουν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτές οι αναλύσεις, παρόλο που γίνονται στο όνομα της υπεράσπισης του ορθολογισμού, διέπονται περισσότερο από ένα θεμιτό πάθος κατά της βίας, όχι όμως και από μια ανάλυση της διαφοράς μεταξύ της βίας που χρησιμοποιούν οι εχθροί της δημοκρατίας από τη μία και του φασισμού από την άλλη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑ (ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ)...fφωτογραφίες


Ομολογώ ότι έχω χρόνια να "κατέβω" στην Αθήνα, την πρωτεύουσα!
Το να "κατέβω" έχει διπλή έννοια: μια απ' αυτές είναι και το "... τόσο χαμηλά" !!!
Τι λες; Πάμε μαζί την βόλτα που δεν έκανες... 
..Στην Αθήνα που ΔΕΝ ξέρεις; ΕΛΑ αδελφέ μου ΠΑΜΕ..
Nα σου δείξω τον δρόμο, λοιπόν! ΑΘΗΝΑ  2013

Το κρίσιμο «σταυροδρόμι»...


Οντως, σε γενικές γραμμές, για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα υπάρχουν δύο βασικά «ρεύματα». Με εσωτερικές, βέβαια, παραλλαγές.Το πρώτο αναγνωρίζει την ανάγκη μιας ρεαλιστικής διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο του ευρώ, με βάση τους εξελισσόμενους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τις σχετικές ωριμάνσεις. Αυτή είναι η μία στρατηγική. Στο εσωτερικό της υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Λόγου χάρη, κάποιοι ζητούν μια πιο διεκδικητική διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πιο έντονη

Πόσο "φαρμάκι" είναι το φάρμακο;

Προβληματίζεται η Κριστίν Λαγκάρντ για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων λιτότητας. Και ζητά περισσότερο χρόνο για δημοσιονομικές προσαρμογές. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Παγκόσμια Τράπεζα.
H Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν είναι ικανοποιημένη με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που οφείλεται στις διαφορετικές ταχύτητες που αναπτύσσονται οι περιφέρειες. Οι υπό ανάπτυξη χώρες πιο γρήγορα, οι ΗΠΑ λιγότερο γρήγορα με τους Ευρωπαίους και τους Ιάπωνες να ακολουθούν.

«Μνημόνιο θα ’χει...»

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στην έξοχη κωμωδία «Τα κίτρινα γάντια» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου ο Γιάννης Γκιωνάκης υποδύεται ένα συμπαθή και αφελή παραγιό μιας εξοχικής ταβέρνας. Ο «τρελο-Πρίμης» της ταινίας είχε μια διάγνωση διά πάσαν νόσον. Είχε μεθύσει κάποια; «Σκουληκοειδίτη θα ’χει», αποφαινόταν με έρρινη προφορά ο Γκιωνάκης. Αλλαζε κάποιος το σκασμένο λάστιχο του

Από τη Λαμία στη ΝΑSΑ

H οδύνη από την πτώση της χώρας οδηγεί συχνότατα σε παροξυσμό αυτοϋποτίμησης, σε απόρριψη οτιδήποτε ελληνικού, σε μαζική απαξίωση. Από την έλλειψη αυτοκριτικής, φτάσαμε στο άλλο άκρο, στην αυτοεκμηδένιση. Η τέτοια αντίδραση δικαιολογείται βεβαίως συναισθηματικά, αλλά δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα πραγματικά μεγέθη· ενίοτε λανθάνει δε μια δόση επαρχιωτισμού και γραικυλισμού: το εγχώριο είναι πάντα ελαττωματικό, καθυστερημένο, προνεωτερικό, κατώτερο.

Πώς καταντήσαμε Έλληνες, χωρίς τους Έλληνες!

Του Στέλιου Συρμόγλου, δημοσιογράφου-πανεπιστημιακού «Η μαύρη οπή ενός μαρτυρικού αργού κοινωνικού θανάτου άνοιξε για πολλούς Έλληνες. Όλους αυτούς που δεν συγκαταλέγονται στους μονίμως έχοντες και κατέχοντες. Όλους αυτούς, που καθώς πλησιάζει το Πάσχα, μολονότι δεν θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν την πίκρα και τους κοπετούς των διαψευσμένων ελπίδων τους, θέλουν ωστόσο να βρουν κάποια παρηγοριά ή ακόμα και μια δικαίωση, αιωρούμενοι πάνω από τις αβυσσαλέες περιοχές της ανέχειας και της αποδυσπέτισης.

Αποκάλυψη! Έρχεται νέο κόμμα από τη δεξιά πολυκατοικία...

Το βράδυ της Πέμπτης ... έκλεισε το deal...
Και νέο κόμμα «σκάει» όπου να ‘ναι από το χώρο της δεξιάς πολυκατοικίας. Αυτή τη φορά την πρωτοβουλία δεν έχει κάποιο από τα παραδοσιακά στελέχη ή κάποια γνωστά μέλη κομμάτων της δεξιάς, αλλά για νέα πρόσωπα που
υπάρχουν ήδη στο πολιτικό προσκήνιο και ετοιμάζουν να ... αποχωριστούν από την κομματική στέγη στην οποία βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Το κόστος της φενάκης

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δηλαδή; Πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ίσχυε αυτό που τουλάχιστον ο κ. Σαμαράς διατείνεται πως ισχύει, ότι «υπάρχουν πολύ ισχυρά αντισώματα στο DNA μας, στο γονίδιό μας, που πολεμούν τον ιό του ναζισμού»; Τι πιο ντροπιαστικό θα βλέπαμε αν δεν αλήθευε αυτό που τουλάχιστον ο κ. Κεδίκογλου πιστεύει πως αληθεύει, ότι «η επονείδιστη επίθεση ενόπλων στη Μανωλάδα είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων»;

Σε τι χρησιμεύει δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση αφού για όλα αποφασίζει ο ρωμαίος ανθύπατος από την Ουάσιγκτον ;

Κουκάκης Θανάσης Ι. 
 Έχει μείνει τίποτε από την εθνική περηφάνια αυτού του λαού; 
Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank» 
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν
«Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank» δήλωσε την Παρασκευή από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τσουνάμι ανησυχιών πάνω από το Βερολίνο...

Η απόρρητη έκθεση του Αρείου Πάγου για το «κατοχικό δάνειο» και τις γερμανικές αποζημιώσεις προκάλεσε τσουνάμι ανησυχιών πάνω από το Βερολίνο. Η δημοσιοποίηση στα ελληνικά μίντια της απόρρητης έκθεσης που συνέταξε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου, και η οποία περιλαμβάνει όλα τα νομικά

CNN: Πώς και γιατί τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να αιματοκυλίσουν τη Βοστώνη...

Αίσιο τέλος είχε η καταδίωξη του 19χρονου Τσετσένου που – μαζί με τον αδελφό του – φέρονται ως οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου στη Βοστώνης. Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να έχει πλέον σημασία είναι το γιατί οι δύο Τσετσένοι αδελφοί, Τάμερλαν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ, αποφάσισαν να «βάψουν» με αίμα αθώων, μία μεγάλη αθλητική εκδήλωση, όπως είναι ο Μαραθώνιος του Βοστώνης. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει πως παραμένουν «αναπάντητα ερωτήματα» για τα κίνητρα των δραστών.

Το δημόσιο συμφέρον και ο κ. Τσίπρας

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr
 Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε μιλώντας χθες στη Βουλή ότι οι προς εκποίηση δημόσιοι οργανισμοί είναι υποκοστολογημένοι. Αν ο κ. Τσίπρας μιλούσε με πραγματικούς ανθρώπους της αγοράς, θα άκουγε ακριβώς το αντίθετο. Το Ταμείο Αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ) έκανε ό,τι μπορούσε για να να υπερκοστολογήσει τους οργανισμούς που πουλάει.

Βραχεία κεφαλή ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση πιστεύουν τρεις στους τέσσερις Έλληνες
 Προβάδισμα 0,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν.

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακά τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

Η διαμεσολάβηση αποτελεί καινοτόμο θεσμό και εισάγει νέα κουλτούρα στην ελληνική έννομη τάξη, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Κανελλόπουλος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων λειτουργίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΚΔΘ). Στην εκδήλωση επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αλλά, όπως έγινε γνωστό, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παρευρέθη τελικά.

«Θωρακίζουμε τη Δημοκρατία, απομονώνουμε νοστλγούς εκτροπών»

46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η θωράκιση της Δημοκρατίας αποτελεί ύψιστο χρέος για όλους είναι το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Χωρίς αλλαγή γραμμής το ΚΚΕ

Η ολοκλήρωση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ανέδειξε τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος, δηλαδή εκείνου που θα συνεχίσει και θα εγγυηθεί τη γραμμή που έχει χαραχτεί τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία της Αλέκας Παπαρήγα και η οποία «υπερψηφίστηκε ομόφωνα» στο – κατά μία μέρα νωρίτερα – κλείσιμο των εργασιών του.
Για τη γραμμή, ιδιαίτερα όσον αφορά τον χαρακτήρα των συμμαχιών που μπορεί – και, κυρίως, που δεν μπορεί – να κάνει το ΚΚΕ προκειμένου να εκπροσωπήσει την εργατική τάξη στην εξουσία, έγινε πολλή συζήτηση το τελευταίο διάστημα λόγω της ηχηρής δημόσιας διαφωνίας κομματικών μελών και στελεχών.

Τα Greeklish και η ελληνική γλώσσα

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιάννης Μπαξεβάνος
 Το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής η τάση για αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κειμένων στα οποία η τάση αυτή είναι διάχυτη, και πολλές φορές η παραγωγή τους ανήκει σε πολίτες που στελεχώνουν διοικητικές υπηρεσίες του Κράτους, πανεπιστημιακά ιδρύματα, τηλεοπτικά πάνελ. Πολύ φυσικά, λοιπόν, ανακύπτει το ερώτημα για το αν η προσπάθεια αυτή αποτελεί πλήγμα για την ελληνική σκέψη και τον ελληνικό Πολιτισμό. Πρόκειται για ζήτημα που γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του πολιτικού προσωπικού της χώρας και χρήζει διεξοδικής ανάλυσης και προσεκτικού σχολιασμού.

Εισέβαλε και διέκοψε το πρώτο διάγγελμα του νέου προέδρου της Βενεζουέλας

Ο γνωστός φαρσέρ Γιέντρι Σάντσες, που έχει απασχολήσει με τις απροσδόκητες εμφανίσεις του τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας, κατόρθωσε χθες να παρακάμψει την ασφάλεια του και να σπρώξει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την ορκωμοσία του στο Καράκας.

Ιδού οι υπουργοί που μας έλειπαν: Δεν πάμε καλά…

Μεγαλώνει η ανεργία και, όπως φαίνεται, μεγαλώνει και η κυβέρνηση: ε, είναι κι αυτή μια κάποια λύση… Τώρα λοιπόν, η μηχανή θα δουλέψει φαίνεται καλύτερα αφού θα αποκτήσουμε ακόμα έξι αναπληρωτές υπουργούς που μόλις θεσμοθετήθηκαν εν όψει των μεταβολών στο κυβερνητικό σχήμα. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να πειστεί κανείς ότι αυτό έχει κάποια σχέση με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης: τα προβλήματα είναι πολύ βαθειά και δομικά και δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το πώς θα βοηθήσουν ακόμα έξι υπουργοί, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Θα χτυπήσουν και κάπως (αλλιώς) την ανεργία, πλην του να απασχοληθούν οι ίδιοι; Θα φέρουν εισοδήματα;…

Τη Δευτέρα η έφεση

Για την έφεση που ετοιμάζεται να καταθέσει η ΑΕΚ μίλησε στη NOVA, ο νομικός της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου.
«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί η έφεση η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Δευτέρα πρωί θα την καταθέσουμε την Τετάρτη η εκδίκαση και πιστεύω πως στο εφετείο πια θα υπάρξει τελική δικαίωση γιατί τα επιχειρήματα και τα αποδεικτικά που παρουσιάσαμε ήταν ιδιαιτέρως ισχυρά».

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ…


Ορισμένες φορές υπάρχουν κάποια πράγματα που σε ξεπερνούν. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά και δεν ξέρεις τι να πεις. Ένα από αυτά είναι και το θέμα του ανασχηματισμού.
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι δέκα μηνών, αλλά εδώ και έξι μήνες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ένας από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, έχει θέσει τρεις φορές θέμα ανασχηματισμού.
Το έθεσε δημόσια δια του τότε συμβούλου του επικοινωνίας τον Νοέμβριο, το επανέφερε ο ίδιος το Φεβρουάριο παραμονές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, από εβδομάδας και πλέον το ξαναθέτει.

Ανδρέας Δημητρέλος «Μας τυλίγουν σε μία κόλλα χάρτι»

Διευκρινίσεις σχετικά με το νόημα του υστερογράφου στην πρωινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ που μιλούσε για τη Nova επιχείρησε να δώσει ο Ανδρέας Δημητρέλος.
Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε: Όπως είχαμε πει το νόημα του υστερόγραφου δεν συνδέει τον υποβιβασμό με τη NOVA.

Ο Άκης και οι σιωπές των άλλων

 Την επόμενη Δευτέρα αρχίζει μια μεγάλη δίκη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάθεται στο εδώλιο με ένα βαρύ κατηγορητήριο για διαφθορά. Ό,τι χειρότερο για έναν πολιτικό, είναι να κατηγορείται για ιδιοποίηση του δημοσίου χρήματος. Αλλά και ό,τι καλύτερο για έναν κατηγορούμενο είναι να βρίσκεται μπροστά τον φυσικό δικαστή του, όπου μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να μην κρεμάνε στα μανταλάκια. Αν όσοι τον κατηγορούν έχουν στοιχεία και τον κατηγορούν δίκαια, να καταδικαστεί. Αν όχι, να αποδοθεί στην κοινωνία χωρίς σκιές.

ΕΦΕΤ: Αλογίσιο κρέας με φάρμακα σε αλλαντικά της ΝΙΚΑΣ

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό για τα άλογα κούρσας αλλά προκαλεί αρθρίτιδες στον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Τα αλλαντικά της εταιρίας είχαν προέλθει από ιταλικό βόειο κρέας.

Πόσο απέχει η Πάτρα από τη Μανωλάδα; Ένα κράξιμο δρόμο…

Γράφει στο aixmi.gr η : Μαρία Σπυράκη 
Και ξαφνικά, η χώρα ανατρίχιασε. Πληροφορήθηκε ότι στη Μανωλάδα παράνομοι μετανάστες μαζεύουν τις φράουλες που απολαμβάνουμε στην Αθήνα, και έχουν και την απαίτηση να πληρώνονται κιόλας, τα 18 ευρώ την ημέρα που συμφώνησαν με τον εργοδότη τους. Οι παράνομοι μετανάστες ήταν, βεβαίως, ανασφάλιστοι. Και πήραν τα ρόπαλα και τα κοντάρια για να διεκδικήσουν με τη βία τα δεδουλευμένα. Και ο εργοδότης απάντησε με σφαίρες και έστειλε καμιά εικοσαριά στο νοσοκομείο…

ΠαΣοΚ: «Αρνητικό δείγμα» το άρθρο για τις πρόσθετες θέσεις αναπληρωτών υπουργών

Αντιμέτωπος με νέες συμπληγάδες ο κυβερνητικός συνεταιρισμός
Το ΦΕΚ με τις έξι πρόσθετες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, το άρθρο 19 για το πλαφόν στις αμοιβές των ναυτικών που καταψηφίστηκε από το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ και η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ταράζουν την τρικομματική κυβέρνηση. Το ΠαΣοΚ έχει σηκώσει τους τόνους, εκτιμώντας ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιτρέπει να στραφεί όλο το ενδιαφέρον στην πραγματική οικονομία και τα προβλήματα κοινωνικής συνοχής, αλλά και επιβάλλει να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκή όπως π.χ αυτό της δημόσιας διοίκησης.

Τα «αγκάθια» και οι «γκρίζες ζώνες» του ενιαίου φόρου ακινήτων

Να πιάσουν το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει, θα επιχειρήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην επιτροπή για τη φορολόγηση των ακινήτων, που συναντιούνται τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Οικονομικών. Ενδεικτικές του κλίματος είναι, ωστόσο, οι επιφυλάξεις που εκφράζουν υπηρεσιακοί παράγοντες του οικονομικού επιτελείου για το ότι το πλαίσιο για τον Ενιαίο Φόρο μπορεί και να μην είναι εγκαίρως έτοιμο, αφού μπορεί να χρειαστεί να επαναξιολογηθούν τα σενάρια στα οποία είχε καταλήξει η διακομματική, πριν διακόψει τις συνεδριάσεις της.

Ο Σαμαράς φτιάχνει θέσεις εργασίας

 Ο Σαμαράς δημιουργεί άλλες έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών. Και αυτό είναι εξαιρετικό. Προσωπικά έχω καιρό να ακούσω για άνθρωπο που έφτιαξε έξι νέες θέσεις εργασίας. Και μάλιστα πρόκειται για θέσεις που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, δημιουργώντας ευκαιρίες εργασίας από την κορυφή προς τη βάση της πυραμίδας. Διότι ο υπουργός θα πάρει συμβούλους -κάτι νεαρούς με smart phones και πολλά TED στην πλάτη.

Επισημοποιήθηκε η παραίτηση Μπερσάνι

Αύριο «λευκό» προτίθενται να ψηφίσουν οι δυο μεγάλες παρατάξεις, στην νέα ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.
Επισημοποιήθηκε η παραίτηση Μπερσάνι. Αύριο «λευκό» θα ψηφίσουν οι δυο μεγάλες παρατάξεις, στην νέα ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.Την παραίτησή του επισημοποίησε, αργά το βράδυ, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται να ισχύσει αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόμσεν: «Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank»

«Η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank» δήλωσε την Παρασκευή από την Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Δρακόντεια μέτρα για το μαραθώνιο του Λονδίνου

Περισσότεροι από 36.000 δρομείς, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιονίκης Μο Φάραχ, θα συμμετάσχουν την Κυριακή σε έναν από τους διασημότερους και σημαντικότερους μαραθώνιους του κόσμου, αυτόν του Λονδίνου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς οι αρχές έχουν αυξήσει κατά τουλάχιστον 40% τον αριθμό των ...

ΟΑΕΔ: Ανεργία - ρεκόρ για όλους

Την σκληρή πραγματικότητα του μεγαλύτερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, της ανεργίας, αντανακλούν οι αριθμοί και τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ. Μια μέρα μετά τις προτάσεις και τις ευχές Βενιζέλου και Κουβέλη για ανάσχεση της ανεργίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η ανεργία στη χώρα συνεχίζει να καλπάζει με ταχύτατους ρυθμούς και το 10,82% αύξησης της εγγεγραμμένης ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο, δεν είναι απλά ένα νούμερο, αλλά χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι που συνολικά φτάνουν πλέον επισήμως τους 870.000.

Η Βοστώνη πανηγυρίζει: «Τελείωσε ο τρόμος! Τον πιάσαμε!»

«Τον πιάσαμε» ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας στον ιστορικό Μαραθώνιο της πόλης, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

Προσοχή από απάτη στο διαδίκτυο συστήσει η Αστυνομία

Πέραν των 150 καταγγελιών δέχθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες η Αστυνομία, σε σχέση με ιό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρουσιάζεται ως επίσημο μήνυμα της αστυνομίας και ζητά την καταβολή 100 ευρώ, για δήθεν πρόστιμο που δεν έχει εξοφληθεί, προειδοποιώντας με ποινικά μέτρα όσους δεν το πράξουν εντός 72 ωρών.

Μείωση ρευστότητας ζητά ο Σόιμπλε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη, αν και αναγνώρισε παράλληλα την «επισφαλή» οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.