Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ο κουρέας της Μαβίλης (Πλατεία)


Ω άνδρες Αττικαίοι, άριστα τα νέα:  
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΙΟ!
 Εδώ να ΚΟΥΡΕΎΕΣΑΙ!!!!

Σούτσου 52. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε..!?
Στην εποχή της κρίσης, εμείς οι επαγγελματίες κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να "πιάσουμε" πελάτες, για να ανταποκριθούμε στις πολλές και μεγάλες απαιτήσεις της ζωής. Ο παρακάτω με φωτογραφίες απεικονιζόμενος τρόπους είναι πολύ ενδιαφέρων. Απολαύστε το κούρεμά σας:

Διανοητική αποστράγγιση

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η κραυγή απόγνωσης μιας Ελληνίδας ερευνήτριας, της Βαρβάρας Τραχανά, στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Nature, έθεσε και πάλι το πρόβλημα της διανοητικής αποστράγγισης της Ελλάδας. Η κ. Τραχανά υποστηρίζει ότι έως το 2010, πριν δηλαδή κορυφωθεί η κρίση, 120.000 Ελληνες επιστήμονες εργάζονταν ήδη στο εξωτερικό. Ο αριθμός αυτός ακούγεται συχνά· και μάλλον δεν είναι υπερβολικός, αν λογαριάσουμε ότι για αρκετά χρόνια η χώρα είχε υπερπαραγωγή ειδικευμένων αποφοίτων πανεπιστημίου χωρίς ανάλογες παραγωγικές δομές για να τους απορροφήσει.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Κι αυτό σπρώξιμο είναι!

Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ένας τύπος χτυπάει την πόρτα και λέει:
- Ρε φίλε, μπορείς να έρθεις να με σπρώξεις;
- Ξέρεις τί ώρα είναι; 5 και τέταρτο! Περίμενε όμως να ντυθώ και έρχομαι, γιατί και εγώ το έχω πάθει.

Προσωπικά δεδομένα(!)-όχι, παίζουμε…

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΟΙ Ευρωπαίοι το σοφίστηκαν. Οι Έλληνες σπεύσαμε να το εφαρμόσουμε. Ξεκίνησε απ’ τους «αμαρτωλούς» της πολιτικής, για να καλύπτουν αμαρτίες πριν ακόμα τις διαπράξουν. Πώς κρύβεις και κρύβεσαι, αν είσαι «αξιωματούχος» και ταυτόχρονα π.χ. παιδεραστής και σε συνέλαβαν; Και οι της παρέας του αυτού φυράματος; Στο χέρι τους είναι και παίρνουν «σωτήρια» μέτρα. Εμπνεύστηκαν, λοιπόν, τα  «προσωπικά δεδομένα», επέβαλαν την μη παραβίασή τους με νόμο και καθάρισαν. Για εαυτούς και ομοίους. Κι αν το παράπτωμα μαθευτεί, ο δράστης θα παραμείνει μακριά απ’ τα αδιάκριτα, ερευνητικά βλέμματα του κόσμου.

Αντοχή σε ένα «αργόσυρτο παιχνίδι»

 Την ίδια ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώτα στο Βερολίνο και μετά στην Ουάσιγκτον, «πλακώνεται» κυριολεκτικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου, δημόσια υπερασπιζόμενος τις ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας, προτρέποντάς τον μάλιστα να κοιτάξει «τι θα κάνει η Αμερική με τα δικά της προβλήματα, που είναι μεγαλύτερα εκείνων της Ευρώπης», ο Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικοί δηλώνουν δημοσίως ότι «οι πολιτικές λιτότητας έφτασαν στα όριά τους»!

Τα ψέματα του Αναστασιάδη


Ο αναξιόπιστος κ. Αναστασιάδης

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του και είπε ψέματα στον κυπριακό λαό... Η αποδοχή της απόφασης του Eurogroup αποδεικνύει ότι είναι ακόμα ένας αναξιόπιστος πολιτικός, ο οποίος για να κερδίσει ψήφους και αξιώματα δεν διστάζει να δώσει υποσχέσεις που αποδείχτηκαν κάλπικες.

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την καταραμένη μέρα

Ηταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο με ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.
Κάθε άλλο. Ο Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά το ...

Πόσο κοστίζει ένα like στο Facebook ή ένα view στο YouTube;

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, συμβαίνει… Αφού κάποιος σήμερα μπορεί να αγοράσει σχεδόν τα πάντα μέσα από το Διαδίκτυο, ξεφύτρωσαν και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες για όσους θέλουν απεγνωσμένα να προβληθούν.

Ανθρώπινες ζωές

Είναι υποτιμημένη η αξία της ζωής σε ορισμένες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη ;                             
Ομόθυμη ήταν η καταδίκη της φονικής έκρηξης στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Μια τυφλή έκρηξη βίας ενάντια σε αθώους ανθρώπους που χαίρονταν ένα αθλητικό γεγονός με τόση ιστορία. Τέτοιες πράξεις κατεβάζουν τον άνθρωπο πολύ χαμηλά και δείχνουν πως υπάρχει ακόμη πολλή βαρβαρότητα που κουβαλεί μες την ψυχή του. Οι συνειρμοί βέβαια από αυτή τη βάρβαρη δολοφονική ενέργεια υπήρξαν πολλαπλοί. Κάποιοι για παράδειγμα βρήκαν την ευκαιρία για να κάνουν παντιέρα τον «φιλοαμερικανισμό» τους.

Η φύτρα των συνεταιριστικών τραπεζών

Υπάρχουν και καλά μέσα στην καταχνιά της κρίσης. Καινούργιες και παλαιότερες επιχειρήσεις που ενάντια στις βουλές του κράτους παλεύουν και ανοίγουν τα πανιά τους στον κόσμο, εξάγοντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Υπάρχουν νέα παιδιά που, αντί να είναι μίζερα και να διαμαρτύρονται επί παντός, σχεδιάζουν πρωτοποριακές εφαρμογές πληροφορικής, ιατρικών υπηρεσιών ακόμη και διαχείρισης

«H διάσωση της Κύπρου μοναδική περίπτωση»

Διαφοροποιείται από τη θέση Σόιμπλε ο Κ. Νουαγιέ, διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας. «Η διάσωση της Κύπρου δεν αποτελεί προηγούμενο, τραυματική η διαδικασία κουρέματος». Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν έχει ηγεμονικές βλέψεις».

Βαρεθήκαμε κι εμείς κι εκείνοι

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων σήμερα από την ημέρα που η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που ζήτησε έκτακτη δανειοδότηση από τους εταίρους της, μπορούμε να εξαγάγουμε ορισμένα σχετικώς ασφαλή συμπεράσματα για τη διαχείριση της κρίσης χρέους. Το πρώτο συμπέρασμα, στο οποίο νομίζω ελάχιστοι μπορούν να διαφωνήσουν, είναι ότι το κοινό νόμισμα συνεχίζει να υφίσταται σήμερα κυρίως χάρη στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και το διοικητικό του συμβούλιο.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ !...

Σκηνικό υπόκωφων εκρήξεων και παρασκηνιακών συγκρούσεων διαμορφώνεται μετά την αμφιλεγόμενη διάσωση της Κύπρου. Εντάσεις και αντιπαραθέσεις που είχαν διαφανεί τόσο στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο όσο και στις σχέσεις ΔΝΤ-ΕΚΤ και Βρυξελλών, βρήκαν διέξοδο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G-20 στην Ουάσινγκτον.

Νεοναζιστική προπαγάνδα στο σχολείο

Γίνεται σε μορφή μουσικού CD. Οι νεοναζιστές χρησιμοποιούν ηλεκτρονική μουσική με στοιχεία χιπ-χοπ και ροκ. Η απάντηση; «Δεν γουστάρω τους Ναζί» με 130.000 κλικς στο facebook.
Βλέποντας σλόγκαν όπως «αναζητήστε την περιπέτεια» και φωτογραφίες περιπατητών στις Άλπεις νομίζει κανείς ότι πρόκειται για διαφημιστικό τουριστικό φυλλάδιο. Όμως από την άλλη πλευρά είναι κολλημένο ένα cd. To εκδίδουν οι Νέοι Εθνικοσοσιαλιστές, μια οργάνωση νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος NPD. O τίτλος του «CD για το σχολείο: η νεολαία στη Γερμανία, το μέλλον μπροστά».

Τρία χρόνια πριν... τρία «μαύρα» χρόνια μετά...

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ομολογώ πως θέλω να αλλάξω την ημέρα των γενεθλίων μου. Δεν αντέχω να έχει αμαυρωθεί αυτή η ημερομηνία. Ανήμερα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, 23 Απριλίου, πανευτυχής η μάνα μου με βάφτισε στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Δυστυχώς, σαν σήμερα την ίδια ημέρα, πριν από τρία χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελλόριζο άνοιξε την κερκόπορτα στην κόλαση της χρεοκοπίας και του ΔΝΤ. Πολιτικοί, καθηγητές οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι και ολόκληρο το κατεστημένο αποφάσισαν να ξεχάσουν όσα γνώριζαν.

Ο Σαμαράς ξεφορτώθηκε την Ακρόπολη του Υποκόσμου

Να πούμε κι ένα μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι". Ο πρωθυπουργός με την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ξεφορτώθηκε την μεγαλύτερη εστία μόλυνσης της μεταπολίτευσης, η οποία βρίσκεται στο Περιστέρι.
Εδώ απ΄όπου το σκοτεινό παρακράτος του ΟΠΑΠ ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, μοίραζε έαν σκασμό εκατομμύρια ευρώ σε εκβιαστές μηντιάρχες, σε ανύπαρκτους συλλόγους και διάφορα λαμόγια πολιτικάντηδες με τα λεφτά από τα τζανκιά του τζόγου τάιζαν την κομματική πελατεία τους.

Ο Ακης και το «πνεύμα ΠΑΣΟΚ»

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Με τα λείψανα του αγέρωχου ύφους του μεταμορφωμένα σε ένα ελάχιστα πειστικό χαμόγελο σιγουριάς και με έναν φάκελο να προσπαθεί να κρύψει τις ατιμωτικές χειροπέδες, ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στο εφετείο με αρκετές μυθικές σκιές να τον συνοδεύουν, του Ανδρέα Παπανδρέου πρωτίστως και του Μένιου Κουτσόγιωργα. Προφανώς και δεν δικάζεται και το

Τρία χρόνια μνημόνιο

 «Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.» - Γιώργος Παπανδρέου, Καστελόριζο, 23 Απριλίου 2010. Ο πρωθυπουργός είχε τη γιορτή του εκείνη τη μέρα. Το ίδιο και ο υπουργός Οικονομικών. Και, μεταξύ μας, το Καστελόριζο ήταν το σωστό σημείο για αυτή τη δήλωση. Είναι εκεί όπου αρχίζει, ή τελειώνει η χώρα - εξαρτάται πώς το βλέπεις.

Να αλλάξει η Ευρώπη

Ριχάρδος Σωμερίτης (metarithmisi.gr)
 Η Ολλανδία ήταν ως πρόσφατα ο πιο καλός σύμμαχος της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε. Ήταν, αλλά δεν είναι πια. Την γιάτρεψε η ύφεση. Και τώρα θέλει αναπτυξιακές πολιτικές. Μαζί με την Φινλανδία που τόσο καλά εκφράζει ο άκαμπτος Όλι Ρεν και την Αυστρία-φορολογικό- παράδεισο που μας είχαν δέσει χέρια και πόδια, σε εμάς και σε όλο τον Νότο.

Tα άβολα του ΟΠΑΠ

 Τελικά, εκείνο που υπέρρεε σαν φόβος με τη διαβόητη ιδιωτικοποίηση/πώληση του 33% του ΟΠΑΠ (μαζί με το management) συνέβη: στην τελική φάση του διαγωνισμού έφθασε ένας μόνο ενδιαφερόμενος – και το προσφερόμενο τίμημα ήταν (κάπως) χαμηλότερο από τη χρηματιστηριακή αξία της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΝΙΚΟΛΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΛΠΟΥΖΟ ΣΤΟΝ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ»


Αυτές τις μέρες διαβάζω ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και κυρίως άκρως επίκαιρο και διδακτικό. Τίτλος του «Η Ελλάδα των δανείων και των χρεοκοπιών» και συγγραφέας του ο, παλαιότερος εμού αλλά πάντα καλός και σεβαστός συνάδελφος, Γιώργος Ρωμαίος, όστις είχε την καλοσύνη να μου το αποστείλει μαζί με ένα άρθρο που του έχω ζητήσει για το matrix24.gr για άλλο όμως θέμα.

Mία παράλογη τακτική

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr
 Ένας από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση «νομιμοποίησης εσόδων» από τις συμβάσεις για τα γερμανικά υποβρύχια και τα TΟR M -1, ο Νίκος Ζήγρας, παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη. Ενας άλλος, απών στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Οράτιος Μελάς, κατέθεσε τους λογαριασμούς μέσω των οποίων διοχετεύθηκε από τον αντιπρόσωπο της Ferrostaal η μίζα προς τον κ. Ζήγρα.

Αυτοκράτειρα και δούλοι

Χθες ο «πρόεδρος» της Ευρώπης Ρομπάι εξέφρασε, μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, τον έντονο προβληματισμό του για την ανεργία στο νότο. Και ο πρόεδρος της ευρωπαικής «κυβέρνησης», δηλαδή της Επιτροπής, Μπαρόζο, είπε ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όριά τους. Αν τους άκουγε κανείς, που δεν ξέρει, θα έλεγε ότι η Ευρώπη αλλάζει: όταν οι δύο υψηλότεροι αξιωματούχοι της λένε αυτά, κάτι σημαίνει…

Κουρεύεται και η Ιόνια Οδός… Μένει εκτός σύμβασης το πρώτο τμήμα του έργου!

 Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού, η οποία ανακοινώθηκε πανηγυρικά, καθώς τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, θέλουν να μένει εκτός σύμβασης το πρώτο κομμάτι του έργου, δηλαδή το τμήμα Παλαιοβούνας Κλόκοβας.

Παπαδάκης: «Τι άλλαξε στο ΚΚΕ με το νέο Γραμματέα;» - Κανέλλη: «Βάρδια» [βίντεο]

Την πεποίθησή της ότι τίποτα δεν άλλαξε στο ΚΚΕ μετά την εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση της Αλέκας Παπαρήγα εξέφρασε η Λιάνα Κανέλλη, η οποία στην ερώτηση «Τι άλλαξε με το νέο γραμματέα;» που της έκανε ο Γιώργος Παπαδάκης, απάντησε λακωνικά: «Βάρδια».

O φόρος στα αγροτεμάχια ανεβάζει το αφορολόγητο στις κατοικίες

Του Σωτήρη Νίκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν ενταχθούν στον ενιαίο φόρο ακινήτων και τα χωράφια όσων είναι κατ΄επάγγελμα αγρότες, το αφορολόγητο όριο για κατοικίες και διαμερίσματα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τις 100.000 ευρώ.

Στον αδερφό του ρίχνει τις ευθύνες ο Τζοχάρ για το χτύπημα στη Βοστώνη

Ο αδελφός του κατηύθυνε τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, κατέθεσε στους αστυνομικούς ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε τη Δευτέρα κατηγορία για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ή ο ένας (Βρούτσης) ή ο άλλος (Κικίλιας)...

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εργασίας, σήκωσε πολύ τον πήχη εις ό,τι αφορά την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από την ηγεσία του ΟΑΕΔ.
Η διαρροή της απαίτησης του υπουργού Γ. Βρούτση για παραίτηση του Διοικητή του Οργανισμού και οι πληροφορίες ότι έγινε κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Μαξίμου καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την κατάσταση.

Και το όνομα αυτής… «Η Κοινωνία Πρώτα»

Νέα κίνηση από Βουδούρη-Μουτσινά 
Στη συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης προχωρούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.
Οι δύο βουλευτές, που εν τέλει δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινή πολιτική πλατφόρμα με τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ (Στέφανος Μπαγεώργος, Ανδρέας Νεφελούδης κ.α.) ανακοίνωσαν την ίδρυση μίας νέας πολιτικής κίνησης.

Πέλλα: Επιτήδειος με... Πόρσε εξαπάτησε ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων αποσπώντας 27.000 ευρώ!

Ένα απίστευτο σκηνικό με... Πόρσε, διευθυντές εταιρίας πετρελαιοειδών και βυτιοφόρο έστησαν επιτήδειοι, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν 27.000 ευρώ από ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στην Πέλλα πουλώντας του αέρα! Οπως έγινε γνωστό ήδη σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ...

«Πουλήστε ακίνητα για να πληρώσετε χρέη»

Να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους και να ξεπληρώσουν τα χρέη προς την εφορία προτρέπει τους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εγκύκλιο του Γιώργου Μαυραγάνη.
Με την απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών ζητεί από τους εφόρους να παρέχουν ενημερότητα σε φορολογουμένους που θα δεχθούν να πουλήσουν τα σπίτια τους για να καλύψουν τα χρέη τους προς την εφορία, ακόμη και αν το τίμημα του ακινήτου δεν καλύπτει το σύνολο της οφειλής, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Μήπως να ξεκολλάγαμε από το «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο»;23 Απριλίου 2013. Τρία χρόνια κλείνουν σήμερα από την αποφράδα ημέρα, που ο Γιώργος Παπανδρέου μας ανακοίνωνε από το Καστελλόριζο ότι υπαγόμαστε στο καθεστώς της τριμερούς χρηματοδότησης. Στην τρόικα και το Μνημόνιο.
Έκτοτε, η Ελλάδα έγινε μια άλλη χώρα. Καταστράφηκαν ζωές, οικογένειες, άλλαξαν τα δεδομένα για όλους μας.

Επίθεση Κουτσούμπα στο ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη του ομιλία ως νέος γγ του ΚΚΕ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ως γενικός γραμματέας τη Δευτέρα το βράδυ στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) με θέμα τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Σκληρότητα, ψέμα και ανανδρία της…φράουλας

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΑΥΤΟΙ ήταν φονιάδες, οι δικηγόροι τους ψεύτες και οι πολιτικοί…πολιτικοί. Κι έζησαν τα θύματα μιαν απ’ τα ίδια, τα παλιά και ασυγχώρητα. Το ίδιο ο κόσμος κι εμείς. Από μακριά, μη μας πάρουν τα σκάγια και με τη μεζούρα της ψευτιάς, για να μετράμε την ανανδρία μελετώντας χαρακτήρες. Των αδίστακτων αυτουργών, των κρυμμένων «ενθαρρυντών» και κάθε λογής υποκριτών που «πέφτουν απ’ τα σύννεφα».

Πόλεμος για τη… βαφή Νο 7

Αγωγές εκατέρωθεν Γεωργιάδη-Καμμένου
Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται πλέον να λύσουν τις διαφορές τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, σχολίασε με δηκτικό τρόπο μέσω του twitter την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

Απόλυτη παράνοια: Eνθάρρυναν τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τώρα σχεδιάζουν χαράτσι

Αφού η πολιτεία ενθάρρυνε τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και να τα εγκαταστήσουν ακόμη και στη στέγη τους για ενεργειακή οικονομία έρχεται τώρα να τους επιβάλλει τσουχτερό χαράτσι.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση 15.000 δημ. υπαλλήλων

Της Εύας Καραμανώλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εκκαθάριση από επίορκους, ακατάλληλους και κοπανατζήδες αλλά και κίν ητρα αποχώρησης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών.

«Μίνι» καλοκαίρι με 30 βαθμούς έως τη Μεγάλη Τετάρτη...

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και ο υδράργυρος εκτιμάται ότι σε πολλές περιοχές της χώρας μπορεί να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.
Ηδη από σήμερα ξεκινά η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία προκαλείται από την έλευση θερμών αερίων μαζών προς τη νότια Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Συνάντηση κυβερνητικών εταίρων για το πολυνομοσχέδιο

Όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση θα συζητηθούν εκ νέου μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων σήμερα, Τρίτη. 

Θύελλα στην κυβέρνηση για τον διοικητή του ΟΑΕΔ

Αφού έκλεισε η διαπραγμάτευση με την Τρόικα οι κυβερνητικοί εταίροι έβγαλαν τα ξίφη τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Το ΠΑΣΟΚ κυρίως και δευτερευόντως η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί μεγαλύτερη συμμετοχή στην διακυβέρνηση και αναδιανομή της κυβερνητικής εξουσίας μέσω ανασχηματισμού κάτι βέβαια που αρνείται το Μέγαρο Μαξίμου που επικαλείται τις προνομίες του πρωθυπουργού και παρασκηνιακά λέει ότι δεν θέλει επ ουδενί να δει να σχηματίζεται κυβερνητικό παραμάγαζο με πρώτης γραμμής πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντός της κυβέρνησης.

10 ευρώ η προκαταβολή για απόδοση ΦΠΑ

Η εξόφληση θα γίνεται σε δύο δόσεις εφόσον η δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.
Με προκαταβολή 10 ευρώ ταυτόχρονα με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και την εξόφληση του υπόλοιπου ποσού σε δύο διμηνιαίες δόσεις θα αποδίδεται ο ΦΠΑ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Λουκέτο στις ΔΟΥ - 24ωρη απεργία των εφοριακών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στον κλάδο τους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί τον Μάιο.

Ζήσε μαύρε μου να φας τον Μάη…

 Αν είναι τα νέα μέτρα για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης να λειτουργήσουν, όπως λειτουργούν στην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, να τα βράσουμε και να πιούμε το ζουμί τους! Η δίκη ξεκίνησε χθες, 22 Απριλίου κι έπειτα από λίγες ώρες διακόπηκε για τις 8 Μαϊου! Ίσα ίσα που πρόλαβε να διαβάσει το κατηγορητήριο ο εισαγγελέας.

Ανησυχία για τους δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία

Την κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η είδηση της απαγωγής του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Γρηγορίου. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε ομολόγους του χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης.

Με την πάροδο του χρόνου, τα μυρμήγκια αλλάζουν καριέρα

Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που πιθανώς σκέφτονται να αλλάξουν καριέρα κάποια στιγμή στη ζωή τους: το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα μυρμήγκια, όπως ανακάλυψαν ερευνητές στην Ελβετία. Οι επιστήμονες είδαν ότι τις κοινωνίες των μυρμηγκιών διέπει μια πολύπλοκη επαγγελματική ιεραρχία καθώς και ότι ο κάθε «εργαζόμενος» κάνει παρέα μόνο με τα μέλη της ομάδας του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είχαν μέχρι σήμερα παρατηρηθεί μόνο στις μέλισσες.

Εντατικοποίηση των αγορανομικών ελέγχων στην αγορά ενόψει του Πάσχα...

Εντατικοποίηση των αγορανομικών ελέγχων στην αγορά ενόψει του Πάσχα, ζητεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Ειδικότερα, θα πρέπει να ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

Η Εκκλησία καταργεί δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα

Με εγκύκλιο σημείωμα που απεστάλη στις 18 Απριλίου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών καταργείται και επισήμως η καταβολή του επιδόματος αδείας, για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Στο εγκύκλιο σημείωμα αναφέρεται η απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου που ακολουθεί τις επιταγές του Νόμου 4093/2012 και καταργεί το