Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ισωμα ή Γολγοθάς;

Τα σπρεντς; Μα ποιος μιλάει πια για τα σπρεντς; Πάει ο καιρός που είχαν καπαρωμένη την πρώτη θέση στα δελτία. Τώρα, ούτε πρώτη ούτε δεύτερη ούτε καν «εις τον πάτο της εικόνας» και των ειδήσεων. Κι ας είναι πολύ ψηλότερα απ’ ό,τι όταν ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυε καταπάνω μας το διάγγελμά του με φόντο το Καστελλόριζο και με βαθιά φιλοσοφημένες αναφορές στην Οδύσσεια. Εκτοτε ο μέγας οραματιστής ζει μια πρωτότυπη, χερσαία Οδύσσεια ελεύθερος υποχρεώσεων (αν ένιωσε ποτέ ότι έχει):

Υπάρχουν και «καλές τριβές»

Τον τελευταίο καιρό ακούμε, διαβάζουμε, αλλά και παρακολουθούμε «τριβές» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Ιδίως μερικές είναι κυριολεκτικά της... τελευταίας στιγμής! Το παράδοξο θα ήταν να μην υπήρχαν... τριβές μεταξύ τριών διαφορετικών κομμάτων σε μια περίοδο σημαντικών και δύσκολων αποφάσεων. Το κακό, όμως, είναι ότι δεν προλαμβάνονται και δεν έχει βρεθεί ένας έγκυρος και σαφής «μηχανισμός» αντιμετώπισης των

Πολεμικές αποζημιώσεις

Του Θανάση Νικολαΐδη  
 ΣΕ ποιον «ανέθεσαν» (οι Αμερικανοί) την ανόρθωση της Ευρώπης, μεταπολεμικά; Στους Γερμανούς που την κατέστρεψαν! Στην ηττημένη Γερμανία των δύο πολέμων καταδικασμένη παγκόσμια και αφημένη στο έλεος των νικητών. Σε λαό τρομαγμένων (μεταπολεμικά), που συμπεριφέρθηκαν σαν θηρία (στον πόλεμο). Στον Γερμανό με τα πρωτόγονα ένστικτα αφυπνισμένα στους «φούρνους», και με τις αρετές του κρυμμένες.

Ελεύθεροι χωρίς όρους Γ. Βουλγαράκης, Κ. Πελέκη και Π. Δούκας για τα πόθεν έσχες

Απολογήθηκαν στον ανακριτή 
Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».Η κατηγορία σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αγγλική απόπειρα τρομοκράτησης της Σκοτίας μέσω λίρας

Πρέπει να έχουν φοβηθεί πολύ οι Αγγλοι εν όψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στη Σκοτία τον Σεπτέμβριο του 2014 με θέμα την απόσχιση της χώρας αυτής από το Ηνωμένο Βασίλειο και την αποτίναξη έτσι της επικυριαρχίας του Λονδίνου. Οι αγγλικές αντιδράσεις δείχνουν ότι στους ηγετικούς κύκλους της βρετανικής πρωτεύουσας εδραιώνεται σταδιακά η πεποίθηση πως το «Ναι» στην ανεξαρτησία της Σκοτίας θα επικρατήσει πανηγυρικά του χρόνου.

Άρθρο βόμβα του Κώστα Στούπα για το κομματικό παρακράτος του Βρούτση, του Κικίλια και του Χατζησωκράτη

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες της «κλοτσοπατινάδας» μεταξύ της τρικομματικής κυβέρνησης για τα «μάτια» του διοικητή  του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο πολιτικός του προϊστάμενος, Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης.

Reuters: Οι ναζί γοητεύουν πάντα τους Γερμανούς...

Το γερμανικό ενδιαφέρον για το σκοτεινότερο κεφάλαιο της ιστορίας της χώρας μοιάζει μεγαλύτερο από ποτέ, καθώς πλησιάζουν σειρά από κρίσιμες επετείους που συνδέονται με την περίοδο του ναζισμού.
Σε τηλεοπτικά σόου, εφημερίδες και διαδίκτυο, γίνονται ατελείωτες συζητήσεις για το θέμα -για το τι έκαναν οι πρόγονοι μέχρι τους περιορισμούς που κληρονόμησε η Γερμανία στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και τις αιτίες που Ελληνες και Ισπανοί διαδηλωτές χαρακτηρίζουν «Νέο Χίτλερ» την Μέρκελ.

Λαθρεπιβίβαση της ευαισθησίας

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Χρόνια τώρα συζητάμε σ’ αυτή τη χώρα για την εισιτηριοδιαφυγή και χρόνια αναρωτιόμαστε γιατί οι οργανισμοί Μέσων Μεταφοράς δεν έκαναν αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες, δηλαδή να βάλουν μπάρες εισόδου στο μετρό και στον ηλεκτρικό· στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ δεν μπαίνουν και δεν μπορούν να μπουν πουθενά. Είναι κάτι που (και αυτό) θα διορθωθεί τώρα, εν μέσω κρίσης.

«Παράνομα» τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υποστηρίζει Βρετανός καθηγητής πανεπιστημίου

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί, υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

Οι άνεργοι είναι πολιτικοί πελάτες

Με 400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με περίπου 25% ύφεση αθροιστικά έως το τέλος του 2013, θα περίμενε κανείς ότι οι κυβερνώντες θα είχαν χάσει τον ύπνο τους υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης, από την έγνοια τους να περισώσουν ό,τι περισώζεται, από την αγωνία να βοηθήσουν τους άπορους συμπολίτες τους, ακόμη και από την αγωνία για την υστεροφημία τους. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει.

Γερμανικές οφειλές: Αυτοί που σφύριζαν αδιάφοραν, τώρα σφυρίζουν…”κλέφτικα”

Του Νίκου Μπογιόπουλου.
Πολλή… «λεβεντιά» έχει πέσει τελευταία, με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ολοι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για το ζήτημα, που το έκρυβαν κάτω από το χαλί, που θεωρούσαν περίπου «γραφικούς» όσους το κρατούσαν και το κρατούν ζωντανό, που η βασική τους σχέση με το θέμα ήταν ότι είχαν… χάσει τα σχετικά έγγραφα, παρελαύνουν τώρα μπροστά από κάμερες και μικρόφωνα για να παραστήσουν ο καθένας με τον τρόπο του τον… Πρέκα στη γνωστή ταινία.

Με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου, ελεύθερος ο Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απολογήθηκε στον ανακριτή για τα όσα εντόπισε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης στα οικονομικά του συνδικάτου. 
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.«Ο πρώτος αγώνας κερδήθηκε, το στόμα της ΓΕΝΟΠ δεν φιμώνεται» δήλωσε κατά την έξοδο από το γραφείο του ανακριτή ο κ. Φωτόπουλος αναφέροντας ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν την προφυλάκισή του.

Σόιμπλε: Τα προγράμματα διάσωσης αποδίδουν

«Η πολιτική διάσωσης του ευρώ αποδίδει», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, «είχε πέρυσι μικρότερο έλλειμμα από αυτό που αναμενόταν, αύξησε τις εξαγωγές της σε τρίτες χώρες, ενώ η ανεργία μειώνεται».

Τραγελαφικές σκηνές ενός κρίσιμου πολυνομοσχεδίου!

Ο Πλάτων έλεγε πως κάθε πολιτικός πρέπει να έχει τη δική του φιλοσοφία. Η φιλοσοφία υπαγορεύει αρχές και οι αρχές υπαγορεύουν πολιτικές. Ομως... αναρωτιέμαι τι σκέφτονται οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, που τραγελαφικά «αποφασίζουν» για την τύχη του ελληνικού λαού. Η κατάσταση στα δημόσια ταμεία είναι ξανά σχεδόν εκτός ελέγχου και όσο πλησιάζει η λήξη εντός του Μαΐου ελληνικών ομολόγων, η Αθήνα έχει τρομοκρατηθεί στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης λόγων των τραγελαφικών παλινωδιών που παρουσιάζει η κυβέρνηση των τριών κομμάτων στην κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή.

Προσοχή: Οι μπουλντόζες του Σαμαρά πατάνε ανέργους!

 Άτιμο πράγμα οι ελεύθεροι συνειρμοί, αυτό δηλαδή που βλέπεις ή ακούς κάτι και σου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό κάτι άλλο.

 Μόλις άκουσα λοιπόν ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Τσούκαλης, ο Φώτης λείπει, κάνει το αγροτικό του στις Βρυξέλλες, πάνε συμπούρμπουλοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, για να εγκαινιάσουν την επανέναρξη των οδικών έργων, ποιος νομίζετε ότι μου ήρθε αυτομάτως στο μυαλό;

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, καταλληλότερος ο Σαμαράς, σύμφωνα με γκάλοπ της VPRC

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»
Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5».

Η μοίρα της ΕΡΤ


Στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΓΑΠ, είχε κυκλοφορήσει ένα σχέδιο που προέβλεπε κλείσιμο της ΕΡΤ, αξιοποίηση των ακινήτων σε Μεσογείων και Κατεχάκη και δημιουργία ενός καινούριου φορέα με έδρα τον Άγιο Στέφανο. Ήταν ωραίο για να το περιφέρεις πάνω από σαλάτα στο Πάρκο Ελευθερίας, αλλά πολύ άσχημο για να το βάλεις σε τραπέζι συζήτησης. Ίσως και πολύ ηλίθιο. Ούτως ή άλλως η περίπτωση της ΕΡΤ είναι case study παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Συμβαίνουν άσχημα πράγματα που, πιθανότατα, επιλύονται μόνο με άσχημο τρόπο.

Η Ελλάδα δεν επενδύει στα παιδιά της

Kάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκονται οι δημόσιες δαπάνες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκπαίδευση. Αντίθετα, πιο ψηλά είναι οι δαπάνες για Πανεπιστήμια και ΑΕΙ 
Σημαντικά κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκονται οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αναλυτικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Επίθεση στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης σχεδίαζαν οι αδελφοί Τσαρνάεφ

Να χρησιμοποιήσουν τα εκρηκτικά που τους είχαν απομείνει από την επίθεση στη Βοστώνη για να εξαπολύσουν νέα βομβιστική επίθεση στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης σχεδίαζαν οι δύο τσετσένοι αδελφοί, όπως αποκάλυψε στις Αρχές ο ίδιος ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.
Την πληροφορία αυτή έδωσαν στη δημοσιότητα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, και ο Αστυνομικός

ΟΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΒΑΝΟ

Του Λαζάρου αύριο. Το τελευταίο θαύμα του Χριστού πριν μπει στα Ιεροσόλυμα και αρχίσουν τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας.
Η Ανάσταση του Λαζάρου, τουλάχιστον στην εποχή μου, όταν ήμουν μικρό παιδάκι, ήταν ίσως η πιο λαϊκή γιορτή του χριστιανισμού. Παρ’ ότι με το «δεύρο έξω» συντελείται το μεγαλύτερο, πριν από τη δική του Ανάσταση, θαύμα του Ιησού, οι πιστοί ή τουλάχιστον εμείς τα παιδιά δεν το είχαμε σαν κάτι το φοβερό και τρομερό.

Ξαφνικά ο ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ

«Χέρι» στα αποθεματικά ύψους 360 εκατ. ευρώ που διαθέτει το Ταμείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, μέσω «εσωτερικού δανεισμού» από το ΙΚΑ, καθώς στέρεψε η «πηγή» χρηματοδότησης του Ιδρύματος, που ήταν το επικουρικό του ΕΤΕΑ.

Οι Χαμένες Μέρες και Ώρες του Ελληνικού Σχολείου…

Γράφει στο aixmi.gr ο: Γιώργος Χατζητέγας
 Για όσους παροικούν το Λύκειο, μαθητές, γονείς, καθηγητές και φροντιστές, είναι περίπου γνωστό δεκαετίες τώρα το εκπαιδευτικό γνωμικό «Από Μάρτη Καλοκαίρι…» . Οι μαθητές της τελευταίας τάξης , αξιοποιώντας το μεγάλο όριο των απουσιών που διαθέτουν , απουσιάζουν συστηματικά από τα μαθήματά τους αφιερώνοντας το χρόνο τους στην πρωινή μελέτη και το απογευματινό φροντιστήριο .

Τέλος στις «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με τις «μαϊμού» αποκλειστικές νοσοκόμες που αναλαμβάνουν το ρόλο της φροντίδας ασθενών χωρίς να έχουν ειδικευτεί, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να δημιουργήσει Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι αποκλειστικές νοσοκόμες διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. 

Κι όμως… έγινε και το αυτονόητο



Πολύ «κουβέντα» γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για το πώς καταφέρνουν δημόσιοι υπάλληλοι που πιάστηκαν με το χέρι όλο μέσα στο «μέλι» να παραμένουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους και συνεχίζοντας να παίρνουν όχι μόνον τον μισθό τους, αλλά και να φέρνουν εις πέρας τις «δουλίτσες» που έκαναν…

Bundesbank: Δεν ήταν απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Έντονες επικρίσεις σε βάρος της ΕΚΤ για αποφάσεις που αφορούσαν την αντιμετώπιση της κρίσης, διατυπώνει σε έγγραφό της η γερμανική Κεντρική Τράπεζα, όπου μάλιστα αναφέρεται ότι ήταν μεγάλο ρίσκο η πολιτική της αγοράς κρατικών ομολόγων, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, για την οποία «σε καμία στιγμή δεν μπορούσε να θεωρηθεί απίθανη μία έξοδός από την Ευρωζώνη».

Δέκα χιλιάδες συμβασιούχοι «γλίτωσαν» από την απόσυρση της διάταξης

Της Εύας Καραμανώλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ρύθμιση που θα επανέλθει μετά το Πάσχα θα επισπεύδει την εκδίκαση της κύριας προσφυγής.
Στην απομάκρυνση χιλιάδων συμβασιούχων, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών διαταγών δικαστηρίων και εξακολουθούν να αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο, στόχευε η ρύθμιση που αποσύρθηκε τελικώς από το πολυνομοσχέδιο και αφορούσε την κατάργηση έκδοσης προσωρινών διαταγών από τα Μονομελή ...

Πάει, τρελάθηκαν: Βάζουν χαράτσι και στα γιαπιά!

Έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό είναι σίγουρο. Ενώ οταν ήταν στην αντιπολίτευση τα έβλεπαν όλα εφαρμόσιμα, είχαν εκπονήσει ΖΑΠΠΕΙΑ, είχαν βρει ισοδύναμα, είχαν αναθρέψει ελπίδες για σωτηρία των Ελλήνων, ενώ .... κτλ, για να μην τα αναφέρουμε πάλι, αφού όλοι τα γνωρίζουμε, τώρα που είναι υπεύθυνοι να εφαρμόσουν όλους τους σχεδιασμούς τους και τα προγράμματά τους, τα βρίσκουν "μπασούνια" και ακατόρθωτα.

Διαψεύσεις μέσω διαρροών για την Πολυτεχνική Σχολή, αναβολή Συγκλήτου λόγω κατάληψης

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατ' επέκταση με το Πολυτεχνείου της Ηπείρου. Ενώ τα Προεδρικά Διατάγματα βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το περιεχόμενό τους έχει δημοσιοποιηθεί, όχι υπό τη μορφή διαρροών αλλά με αναλυτικό ρεπορτάζ του ...

Ο θυμός της Γερμανίας, τρία χρόνια μετά

Καθώς κλείνουν τρία χρόνια από το Μνημόνιο, οι επετειακές ανασκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, όπως είναι φυσικό. Τρία χρόνια μετά, ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αντί να προβούμε σε μια ακόμα επισκόπηση του «κακού που μας βρήκε», να δούμε ξανά αυτά τα τρία χρόνια, μέσα από τα μάτια του μέσου Γερμανού.Διαβάζοντας τα ευρήματα του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, παρατηρούμε μια θεαματική άνοδο του ποσοστού των Γερμανών πολιτών που δεν εμπιστεύονται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ούτε και τους χειρισμούς της κυβέρνησής τους ως προς την ευρωπαϊκή κρίση.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ : Ο ΑΜΙΣΘΟΣ ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ !



Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και μάλιστα χωρίς αμοιβή, ο Αρχιεπίσκοπος! Τα λέει καλύτερα και από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που έχουν μαζευτεί εκεί, έφυγε ενθουσιασμένος, όπως δήλωσε, από το προεδρικό!
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Η Κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης
Η Εκκλησία είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη στον τόπο,

Στον ανακριτή ο Ν. Φωτόπουλος για τις υπερτιμολογήσεις

Εξηγήσεις στον ανακριτή καλείται να δώσει σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων – υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ…

Διχάζει η πολιτική της λιτότητας

Πληθαίνουν στην Ευρώπη οι φωνές που ζητούν χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας στις χώρες της κρίσης προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία τους και να περιοριστεί η ανεργία. Εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες της κρίσης που πλήττονται από την λιτότητα ζητούν αλλαγή πολιτικής. Στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές και τη συρρίκνωση της ανάπτυξης. Όμως, τώρα έρχονται και τα οικονομικά στοιχεία να καταδείξουν ότι επιβάλλεται αλλαγή στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πρωτοφανής σύγκρουση Σαμαρά με ΔΗΜΑΡίτισα υφυπουργό

Πρωτοφανής σύγκρουση πρωθυπουργού με υφυπουργό σημειώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όταν η υφυπουργός Υγείας, Σκοπούλη, δήλωσε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στα εμβόλια, και στην ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά «γιατί δεν μου τηλεφωνήσατε να μου το πείτε;» εκείνη απάντησε «απαιτώ να απαντά στα τηλεφωνήματά μου ο υπουργός- γεγονός που τον εξόργισε και της είπε με ένταση «και εγώ απαιτώ να με ενημερώνετε για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας».

Αλλάζει η φορολογία στα αυτοκίνητα - Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Tο υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στη φορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής, αφού κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους.

Καμμένος: Κυβέρνηση αχταρμάς - Οι ΑΝΕΛ είναι αντιφεντεραλιστές...

Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας τη ως «αχταρμά».
«Η κυβέρνηση είναι ένας αχταρμάς πολιτικής συγκυβερνά ο Σαμαράς (...) μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που προστατεύουν τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του με ολίγον Κουβελη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολυνομοσχέδιο: Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων και καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση

To πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει και μια σειρά από επαγγέλματα και κλάδους που «απελευθερώνονται», όπως, το bake off, τους πωλητές λαϊκών αγορών, τους πιστοποιημένους εκτιμητές, τους λογιστές- φοροτεχνικούς, τους γεωτεχνικούς, καθώς και τις επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λειτουργίας κτηνιατρείων και κτηνιατρικών κλινικών.

Στα 2,1 δισ. ευρώ τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη

Στάση πληρωμών εν αναμονή των ρυθμίσεων 
Κατά 800 εκατ ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε ένα μήνα.

Η οικονομική δυσπραγία αλλά και η αναμονή εν όψει τη νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών οδήγησε αρκετούς οφειλέτες να μην πληρώσουν τα χρέη τους. Συγκεκριμένα οι νέες οφειλές στις εφορίες διογκώθηκαν  κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου στα 2,178 δισ ευρώ.

Μετρούν … «επιτυχίες» στο ΠΑΣΟΚ

Και μία ήττα για τον ΦΠΑ 
Τουλάχιστον δύο «επιτυχίες» μετρούσαν χθες στην Ιπποκράτους. Εκτιμούσαν άλλωστε πως τα «βέτο» τους απέδωσαν, υποβιβάζοντας το γεγονός ότι το θέμα που έθεσαν για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, παραπέμφθηκε στο ...μέλλον.
Ειδικότερα, πέρα από την απόσυρση της διάταξης Μανιτάκη για τους συμβασιούχους από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου  ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το υπ. Περιβάλλοντος...

Αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία, που έχουν κατασκευάσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Αμαλιάδος 17.

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο - Τα 20 σημεία κλειδιά

Από €10 τον μήνα η ρύθμιση χρεών στην εφορία-Ταμεία - 4.000 απολύσεις το 2013 και 11.000 το 2014 στο Δημόσιο - Νέος τρόπος καταβολής ΦΠΑ και υποβολή περιοδικής δήλωσης με €10 -Τη Δευτέρα η έγκριση της πρώτης δόσης από το Euro working group.

Ευρωλίγκα: Εκτός Φάιναλ Φορ ο Παναθηναϊκός

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 64-53 από την Μπαρτσελόνα που πάει Λονδίνο
Ο Παναθηναϊκός ήταν μαχητικός, γύρισε από το εις βάρος του -19, αλλά τελειώνοντας το ματς με 1/16 τρίποντα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον Ναβάρο και την παρέα του, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να επιβληθεί με 64-53 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στον 5ο προημιτελικό και να τσεκάρει το εισιτήριο για το final four του Λονδίνου.

H Κομισιόν προειδοποιεί την Ελλάδα για τα φθοριωμένα αέρια του θερμοκηπίου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν συμμορφωθεί με τον κανονισμό για τον έλεγχο των φθοριωμένων ενώσεων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Κολικός νεφρού: συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες

Ο κολικός του νεφρού αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πόνους, που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τον άνθρωπο. Οι γιατροί μάλιστα, τον θεωρούν εφάμιλλο των πόνων της γέννας. Ποιες είναι οι αιτίες, ποια τα συμπτώματα και οι θεραπείες του κολικού του νεφρού;
Ο κολικός του νεφρού είναι ένα είδος πόνου, που προκαλείται από τις πέτρες στους νεφρούς. Οι πέτρες αυτές είναι κρύσταλλοι, που σχηματίζονται από τις χημικές ουσίες στα ούρα.
Μια πέτρα μπορεί να μπλοκάρει τη ροή των ούρων και να προκαλέσει αφόρητο πόνο, αν «ταξιδεύει» στους σωλήνες του ουροποιητικού συστήματος.

Κάλεσμα Τσίπρα για ενότητα προς τον ευρωπαϊκό νότο...

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε επίσης ότι μια προοδευτική αλλαγή σε οποιαδήποτε από τις τρεις χώρες θα υποκινήσει την αλλαγή προς την ίδια κατεύθυνση και στις άλλες δύο.
Μήνυμα ενότητας προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με στόχο να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Λισαβόνα, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων.