Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Tα επικρατέστερα σενάρια για τον Φόρο Ακινήτων του 2014

Σε μια ιδιαίτερη δύσκολη εξίσωση με πολλούς άγνωστους «Χ» εξελίσσεται για την τρικομματική κυβέρνηση η επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014.
Σε πολιτικό επίπεδο το πιο «καυτό» σημείο είναι το αν θα ισχύσει αφορολόγητο όριο που θα ανακουφίσει τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια κυρίως από το «χαράτσι». Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση των ακινήτων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για είσπραξη 3,2 δισ. ευρώ ετησίως που είναι και αυτό που ζητά η τρόικα.

«Στημένο» το παιχνίδι

Γράφει στο ethnos.gr ο Δημήτρης Παπαχρήστος 
Σε περιόδους κρίσης και φτώχειας αυξάνεται η παραβατικότητα κάθε είδους και μεγαλώνουν ο τζόγος και η ελπίδα να κερδίσουμε το όνειρο. Οι τυχεροί των τυχερών παιχνιδιών αποκτούν το φωτοστέφανο της κοινωνικής καταξίωσης, απ' τη στιγμή που ο κάθε διπλανός θα ήθελε να βρεθεί στη θέση τους, ακόμα και οι κλέφτες και οι απατεώνες γίνονται παραδείγματα και κάποιοι ενδεχομένως να τους θαυμάζουν και να τους ζηλεύουν.

Τζέφερσον και Ελληνες εναντίον Μπαρμπαρόσα

 Οι γεωπολιτικές επιλογές των κρατών έχουν ρίζες και συνέχεια στο χρόνο πολύ βαθύτερες και πολύ πιο επίμονες από όσο συχνά φανταζόμαστε, κάτι που στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει ξεχαστεί ενώ δεν θα έπρεπε. Ένα παράδειγμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον: ποιος δεν θυμάται τη σημασία της Ελλάδας, ιδίως της Κρήτης, στις επιχειρήσεις κατά του Καντάφι, μόλις λίγο καιρό πριν;

Μόνον από κοινού

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Καθαρό μυαλό και ευψυχία χρειαζόμαστε. Το αντιλαμβανόμαστε καθώς η άνοιξη μας τυλίγει εγκαρδιωτικά, καθώς οι πασχαλιάτικες μέρες ανοίγονται μπροστά μας από σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, προοίμιο Αναστάσεως.
Η τριετής κάθοδος έχει εξαντλήσει πολλές χιλιάδες νοικοκυριά, τα έχει οδηγήσει στην απόγνωση. Πρώτη μέριμνα των ούτως ειπείν διασωθέντων πρέπει να είναι αυτοί οι συνάνθρωποι, διαρκώς, και ιδίως τούτες τις μέρες.

Η Γερμανία και οι... άλλοι!

 Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως συνολική οικονομία, είναι ισχυρή. Σε καλύτερη πάντως κατάσταση με βάση τους «δείκτες» από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Και με τα καλύτερα (ακόμα) στον κόσμο δίκτυα κοινωνικής προστασίας, υγείας και παιδείας. Ενώ η πολιτική της ζωή κινείται συγκριτικά σ' ένα επαρκές περιβάλλον δημοκρατικού ελέγχου και νομιμοποίησης. Είναι παραγωγικά αυτοδύναμη, ενώ έχει ασφαλιστικές δικλείδες ενεργειακής επάρκειας. Επιπλέον στηρίζεται σ' ένα ισχυρότατο ιστορικά πολιτιστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Πώς υπολογίζεται το Δώρο του Πάσχα

Δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας
Διευκρινίσεις για το δώρο Πάσχα, τους χρόνους που συνυπολογίζονται και μη, παρέχονται από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ. Οπως αναφέρεται, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των

Η Μέρκελ κάνει ανορεξική την Ευρώπη, λέει το SPD

Ο ηγέτης των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε σήμερα την κούρα λιτότητας που έχει επιβάλει η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, η οποία, όπως είπε, οδηγεί την Ευρώπη σε «ανορεξία».
«Το καθεστώς που έχει επιβάλει η Μέρκελ στη Ευρώπη έχει εν τω μεταξύ οδηγήσει σε ανορεξία», τόνισε ο Γκάμπριελ, προσκεκλημένος στο συνέδριο των Πρασίνων στο Βερολίνο στη διάρκεια του οποίου θα εγκριθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα των οικολόγων.

Διακίνηση ιδεών σε δημοκρατικούς καιρούς

Στο ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη «Γιάννης Ρίτσος: οι ρίζες του», που έδειξε ανήμερα τη μαύρη επέτειο το Κανάλι της Βουλής, υπήρχε μια σκηνή από την πρώτη πορεία του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975. Δύο πράγματα έκαναν εντύπωση: η σιωπή των πορευομένων, από σεβασμό στον χώρο της θυσίας, και το πεντακάθαρο Πολυτεχνείο. Δεν υπήρχε ούτε αφίσα ούτε γκράφιτι ούτε πανό.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ

 Τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν καμία αύξηση, στη δεύτερη φάση εφαρμογής της υποχρέωσης της χώρας μας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης.
Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, μετά από

Θεσσαλονίκη : Τύπωναν «δολάρια» και «ευρώ» σε τυπογραφείο της Τούμπας

Σπείρα παραχάραξης χαρτονομισμάτων εξάρθρωσε η αστυνομία και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς που, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών το τελευταίο εικοσαήμερο, εντόπισε σε τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης μεγάλη ποσότητα πλαστών χρημάτων.

Τι είχαμε, τι χάσαμε

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Είχαμε να το δούμε και να το χαρούμε πάνω από δέκα χρόνια· σωστή Οδύσσεια. Μας έλειπε. Οσο μας λείπει το νερό όταν γλιστράει απ’ τα χέρια· έτσι γλιστρούσε και το «πολύτιμό μας», πριν καν το νιώσουμε δικό μας. Και να πεις ότι οι περισσότεροί μας το είχαμε δει και το είχαμε ακουμπήσει πολλές φορές. Μπα. Μία, άντε δύο. Και οι πιο τυχεροί τέσσερις-πέντε. Φευγαλέα η σχέση μας. Αλλά τα ’χει αυτά ο έρωτας. Η απουσία σε παθιάζει.

Αλλο ανάπτυξη και αλλο κατάψυξη !!

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Η ανάπτυξη άρχισε! Εμφανίστηκαν δυο μπουλντόζες σε κάποιον δρόμο και άρχισε η ανεργία να πέφτει! Εκατό άτομα γρασάρουν τις ερπύστριες της μπουλντόζας, διακόσια άτομα αλλάζουν λάδια, πενήντα βάφουν τις σκουριές, και εκατό χειρίζονται το μηχάνημα! Πολύ χαρούμενη η κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση, μόνο κάτι άπιστοι Θωμάδες της αντιπολίτευσης λένε ότι τάχα, μόλις τελείωσε το πετρέλαιο του εκσκαφέα πήγαν όλοι στο σπίτι τους ! 

Οργή αγροτών για την εισφορά από την παραγωγή ρεύματος...

ΤΗΝ έντονη αντίδραση των αγροτών που εστράφησαν προς την παραγωγή ρεύματος εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα σε αγροτική γη έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιβάλει έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα μέτρα που προωθεί για τον περιορισμό της εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών μονάδων.

Πινγκ πονγκ η τύχη της Εθνικής και της χώρας...

Οφείλουμε πρωτίστως να περιφρουρήσουμε την εθνική περιουσία, το τραπεζικό σύστημα και τον ορυκτό πλούτο. Αυτό πιστεύω, ώστε να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή. Ωστόσο, παρακολουθούμε από την κυβέρνηση, τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, την τρόικα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από τον πάσα ένα...

Έντονος διάλογος Λαφαζάνη-Στουρνάρα -ΒΙΝΤΕΟ-

Η επίμαχη διάταξη που αφορούσε την κατάργηση του φόρου για τους εφοπλιστές, πυροδότησε ένταση ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα…

Επεισόδια στη Λάρισα- Πέταξαν καφέδες και νερά σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής που πήγε να δώσει αίμα «μόνο για Έλληνες»

Παραλίγο να «πιαστούν στα χέρια» οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είχαν προαναγγείλει αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», με πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο.

Ανοιχτός σε αντιμνημονιακές συνεργασίες ο κ. Καμμένος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας το Σάββατο στο ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ίδιος δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία με δυνάμεις του αντιμνημονιακού τόξου, ενώ προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα.

Εμείς οι «τρώσαντες…»

Του Θανάση Νικολαΐδη  
 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή επιμένουμε; Επιμέναμε για δεκαετίες και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Όλοι μαζί στο «χτίσιμο» κι ας τα φάγαμε ανισομερώς. Κι ο τελευταίος, βέβαια, θα’ τρωγε, αν του ‘δινες τη δύναμη και τη δυνατότητα. Δηλαδή την εξουσία. Χωμένος ολόκληρος στο μέλι, κι ας βρίζει, σήμερα, μιζαδόρους υπουργούς και άλλους της εξουσίας...

Ένταση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Θετικές κρίσεις εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και κριτική σε εμβόλιμες διατάξεις, με «πυρά» από πλευράς της αντιπολίτευσης. H Ελλάδα έχει καλύψει τα 2/3 του προγράμματος προσαρμογής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συμπληρώνοντας πως το ποσοστό της ανεργίας θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο έτος.

Δυο εκατομμύρια δολάρια το χρόνο παίρνει ο ιδρυτής του Facebook...

Συνολική αποζημίωση 1,99 εκατομμύρια δολάρια για το έτος 2012, έλαβε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά  16% σε σύγκριση με το 2011. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού (περίπου 1,22 εκατ.) καταβλήθηκαν σε πληρωμή υπηρεσιών, όπως ταξίδια με ιδιωτικό αεροπλάνο για προσωπικούς λόγους. Τα χρήματα αυτά είναι υποχρεωμένο να καταβάλει το Facebοok για την ασφάλεια του ιδρυτή του.

Η μετριότητα δεν επιτρέπει ούτε τη διαμόρφωση σχεδιασμών ούτε και την παραγωγή πολιτικής

Σικέ είναι το παιχνίδι  
Το παιχνίδι μοιάζει στημένο και δυστυχώς, οι «κόκκινοι φάκελοι»- για να χρησιμοποιήσουμε την ποδοσφαιρική διαδικασία για τα σικέ- θα φθάσουν μαζί με τον λογαριασμό στους πολίτες και σε κανένα άλλον. Η Κυβέρνηση, όπως και η Κεντρική Τράπεζα, έχουν υπογράψει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και τα έστειλαν στις

«Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική»

Μέσω Νέας Υόρκης μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της Ελληνικής αστυνομίας, το μεταναστευτικό, τη Μανωλάδα αλλά και για τη Χρυσή Αυγή.

«Γερμανία μέσα στην Ευρώπη»...

...και όχι μια γερμανική Ευρώπη θέλει ο Γύργκεν Χάμπερμας. Ο μεγάλος διανοητής διαφωνεί με την πολιτική διασώσεων, ζητά χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και επενδυτικά προγράμματα.

Άκης: Δεν αποφάσιζα μόνος μου-Συμμετείχαν δέκα υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης και την εμφάνισή του στο Εφετείο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος ξεσπά κατά πρώην «συντρόφων» του στο ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι τις αποφάσεις δεν τις έπαιρνε μόνος του.

Οι δυο Αντώνηδες και η ουσία


Φαντασθείτε ένα μεγάλο, σημαντικό νοσοκομείο. Φαντασθείτε τη μονάδα επειγόντων περιστατικών του. Ωραία;
Φανταστείτε τώρα, να συμβαίνει μια μεγάλη καταστροφή, να 'ρχεται επειγόντως πλήθος πιεστικών περιστατικών… και στη μονάδα των επειγόντων περιστατικών να υπάρχει διχογνωμία των -σημαντικών, σοβαρών- υπεύθυνων για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Χάος. Ή, μάλλον, παγωμάρα.

Το "έγκλημα" της Σκοπούλη...

To "έγκλημα" της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, ήταν που ύψωσε τη φωνή της κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και είπε τα αυτονόητα.
Ήταν ίσως η μοναδική ευκαιρία για την υφυπουργό Υγείας να μιλήσει για το θέμα των εμβολίων των ανασφάλιστων παιδιών που παραμένει σε εκκρεμότητα ζητώντας συνεργασία με τους άλλους δύο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Με την εγγύηση Φωτόπουλου


Οι ανακριτικές αρχές έκριναν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος για να διαπράξει αδικήματα για τα οποία ελέγχεται. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ που, πιθανότατα, θα πληρώσει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ΔΕΗ - ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει περιουσία.
Τα αδικήματα για τα οποία διώκεται δεν είναι αμελητέα.

«Ξεσκονίζουν» τους φακέλους 206.000 δημοσίων υπαλλήλων για πλαστά πιστοποιητικά

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσουν αναλυτικά τα προσόντα 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, με σκοπό να εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Παιχνίδι για δύο

Για μια ακόμη φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βρίσκεται σε κάποιου είδους συντονισμό με τον προκάτοχό του και να συνεχίζουν ένα παιχνίδι για δυο. Όπως βρέθηκε το 2008 που πάγωσε τις εσωκομματικές διεργασίες, το 2010, όταν δεν είπε λέξη για την υπαγωγή της χώρας σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, το 2011 όταν έγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, το 2012 όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ χωρίς αντίπαλο και με την ευλογία του Παπανδρέου. Όπως κάνει διαρκώς έκτοτε, αποφεύγοντας να εκστομίσει προσωπικά ο ίδιος την παραμικρή λέξη εναντίον του προκατόχου του - αντίθετα υιοθετεί πλήρως την πολιτική του, αλλά και τον τρόπο που την ασκούσε.

Πασχαλιάτικο κλίμα από το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Eκδηλώσεις από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας με πρωτοβουλία του δήμου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του πνεύματος των ημερών, αλλά και της στήριξης της αγοράς του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραβρεθούν τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, όσο και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορμπίδης.

Όλη η «μαύρη λίστα» Ρακιντζή με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους[Λίστα]

Στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη παραδόθηκε από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή η λίστα με τα ονόματα 229 επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διώκονται ποινικά για βάρια κακουργήματα.

Σύσκεψη αρχηγών και.... ανασχηματισμός...

Μετά το Πάσχα και πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα στα μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός. Τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και την κυβερνητική ασυνεννοησία που υπήρξε φαίνεται πως αναγκάζουν τον Α. Σαμαρά να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Μαύρη» τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

«Μαύρη» τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει οι έξι ελεγκτικές εταιρείες, που ψάχνουν τα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ, για την περίοδο από το 2004 έως το 2012.

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε συμψηφίστε τα χρέη του πολέμου»

Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Die Welt αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. «Η Αθήνα ζητεί αποζημίωση, ανοικτό το θέμα, μιλάμε για € 160 δισεκατομμύρια ευρώ, συν τους τόκους από το 1945», αναφέρει στον υπότιτλο η εφημερίδα.

Το όριο της λιτότητας είναι ο... Καιάδας!

Υπάρχει ένα όριο στις πολιτικές αυστηρής και σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία τελικά τινάζει στον αέρα τεράστια κομμάτια των κοινωνιών: οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές πρέπει να συντηρήσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους.
  Κάτι τέτοιο προφανώς είναι αδύνατο, αν – πειθαρχώντας σε σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες – οι κυβερνήσεις «πρέπει» να περικόψουν μισθούς και συντάξεις, να εξασφαλίσουν την ...

Ξεκαθάρισμα παπανδρεϊκών – βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚ για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του κόμματος

Εμφύλια διαμάχη έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος, η οποία υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αποδίδονται στην περίοδο Παπανδρέου.
Από τη μία πλευρά το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέθεσε τον έλεγχο της

Ενας στους τέσσερις αδυνατεί να καταβάλλει ΦΠΑ

Αύξηση κατά 862 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Την ίδια στιγμή το 24% των υπόχρεων για ΦΠΑ εξακολουθεί να μην υποβάλλει δήλωση στην εφορία, που σημαίνει ότι δεν καταβάλλει και τον φόρο.

Με απεργίες στις πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές

Με κινητοποιήσεις στην διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων απειλεί η ΟΛΜΕ, εάν εφαρμοστεί το μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των καθηγητών αναφέρεται ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».