Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Επώδυνοι συμβιβασμοί

Μία από τις βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης ήταν ότι οι τράπεζες δάνειζαν αλόγιστα, «μόχλευσαν» υπερβολικά τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους, επεκτάθηκαν πέρα από κάθε έλεγχο. Σωστά λοιπόν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης ανταποκρίθηκαν στη λαϊκή απαίτηση να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες κατά της ασυδοσίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι κανόνες αυτοί αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, το ποσοστό των άμεσα ρευστοποιήσιμων στοιχείων του χαρτοφυλακίου τους, τις προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια κ.ο.κ.

Το κυβερνητικό «ζωτικό εκκρεμές»

Το «πολυνομοσχέδιο» άρχισε με ισχυρές κυβερνητικές «αρρυθμίες». Ας το πούμε έτσι... Μανιτάκης - Ρουπακιώτης, Βενιζέλος - Στουρνάρας - Βρούτσης κ.λπ. Ηταν κάτι περισσότερο από ασυνεννοησία ή έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού. Ολες οι «αρρυθμίες» είχαν πολιτική ουσία. Είχαν «ψαχνό»...

Η Κασσάνδρα και ο ανασχηματισμός

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Οπως και να τη δει κανείς τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για ένα επιπλέον πολυνομοσχέδιο που πέρασε με τις τραυματικές διαδικασίες του κατεπείγοντος, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει το δίκιο του. «Παρά τις Κασσάνδρες που έλεγαν για κυβερνητικές αρρυθμίες, από την ψηφοφορία η κυβέρνηση βγήκε πιο ενωμένη παρά ποτέ», είπε (παρεμπιπτόντως, για «κινήσεις Σαμαρά μετά τις αρρυθμίες» μιλούσε πρωτοσέλιδα η κυριακάτικη «Κ»).

Αποκλειστικό! Μαϊμούδες κατέλαβαν το Κοινοβούλιο

 Τι κρίμα όταν ήμουν μικρός. Οι μαϊμούδες φιλοξενούνταν μόνο στο ζωολογικό κήπο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σήμερα πάλι μπορείς να τα βρεις σε πιο πολλά σημεία.

Όπου θες. Ακόμη και στο Σύνταγμα! Και τι μαϊμούδες! Πηδάνε από το ένα “δένδρο” στο άλλο με φοβερή ευκολία. Ούτε τον κίνδυνο συντριβής υπολογίζουν ούτε ότι προκαλούν γέλια.

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ «παπανδρεϊκών» με όπλο τα οικονομικά

Σε ανελέητη σύγκρουση αλληλοεξόντωσης των διαφόρων πτερύγων του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου να παραμείνει ηγέτης του κόμματος της ελάσσονος συμπολίτευσης. Υπό το άχθος των βαρύτατων προσωπικών ευθυνών του για την καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας και προσπαθώντας να αποτρέψει το τέλος της πολιτικής του καριέρας τη νύχτα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εξουδετερώσει την απειλή των ενδοΠΑΣΟΚικών φατριών με ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όπλο: τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Μεγαλοβδομαδιάτικα

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΤΕΤΟΙΕΣ μέρες, απολαμβάναμε κλασική μουσική. Από δυσεύρετα οπτικοακουστικά μέσα, το εξής…ραδιόφωνο. Σε ατμόσφαιρα μεγαλοβδομαδιάτικη και με «συμμετοχή» στο θείο δράμα. Και ήταν μαγεία και αναζήτηση, παιδεία και πολιτισμός. Εμβαθύναμε στον Μπετόβεν (να στοχάζεται), τον Σούμπερτ (να ονειροπολεί), τον Μότσαρτ (να παιχνιδίζει), τον Μπαχ (να προσεύχεται).

Μετά το πρωτογενές έλλειμμα

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ολα δείχνουν ότι το κράτος φέτος θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Επειτα από αρκετές παλινδρομήσεις και περισσότερες θυσίες του ελληνικού λαού, καταφέραμε σε τρία χρόνια να εξαλείψουμε το τερατώδες πρωτογενές έλλειμμα των 24 δισ. ευρώ που είχαμε το 2009. Αυτό σημαίνει πως το δημόσιο χρέος, για πρώτη φορά μετά το 2002, θα αρχίσει να μειώνεται αντί να αυξάνεται. Βεβαίως η εξυπηρέτηση όλου αυτού του χρέους που σωρεύσαμε τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον να επιτευχθεί.

Ποια ΝΠΙΔ οδεύουν προς κατάργηση στην Ήπειρο .

Συνολικά 12 Φορείς και Δημοτικές Επιχειρήσεις βρίσκονται στη λίστα με τα υπό κατάργηση Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από τα οποία θα προκύψουν και οι αποχωρήσεις 15.000 δημοσιών υπαλλήλων.Στους φορείς αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.Ανάμεσά τους:

Δεν γυρίζουμε στο 2009, αλλά σε ένα καχέκτυπό του

Το Μνημόνιο μας άλλαξε και τώρα αρχίζει να αλλάζει. Αν οι «τροϊκανοί» δεν ζητήσουν απίθανα πράγματα στην επιθεώρηση του Ιουνίου και με απαραίτητη προϋπόθεση την ομαλή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μπορεί σε μερικούς μήνες να αλλάξουν τα πολιτικά επίδικα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σε επίπεδο κοινωνίας δε θα αλλάξουν, φυσικά, πολλά –για την ακρίβεια δε θα αλλάξει σχεδόν τίποτα από τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα. Η επιστροφή στο 2008 και το 2009 είναι όνειρο απατηλό.

Με διαφορά δύο ψήφων «πέρασε» το μνημόνιο της Κύπρου

Τελικά το πάθημα της Ελλάδας δεν έγινε μάθημα της Κύπρου.
Με οριακή πλειοψηφία 29 ψήφων υπέρ έναντι 27 κατά επικυρώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Η συζήτηση άρχισε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7 παρά 10 το απόγευμα, με την διαδικασία της ψηφοφορίας επί του Μνημονίου.

Eκρηκτική άνοδος του τουρισμού. Από 11 στα 18 δισ. τα έσοδα

Τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής εταιρείας-εργαλείου αποτελεσματικής προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ανακοίνωσαν από κοινού χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και η Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), παρουσιάζοντας τον νέο φορέα «Marketing Greece A.E.».

«Ο Iούδας να δεις πώς φιλούσε...»

Tα κρυφά και τα φανερά Eυαγγέλια δεν με συγκινούσαν, όπως οι παπικές συνωμοσίες. Αντίθετα, το φιλί των Iούδων με εξιτάρει. Ποιος θα λυτρώσει τη στήλη από το μέγιστο ερώτημα όλων των εποχών, το ποιος άνοιξε την κερκόπορτα; Οπως και η Pώμη έφερε μέσα της τις αιτίες που θα την οδηγούσαν στην παρακμή, το σύστημα έχει ήδη πικρά αντιληφθεί ότι η «βρώμικη» ομηρία της εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους πιστωτές οδηγεί στην κόλαση και όχι στην Ανάσταση, όπως εξυμνούσαν οι υμνητές των Μνημονίων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ:Θέλει χρόνο το στήσιμο εργοταξίων

Η επανεκκίνηση εργασιών για την κατασκευή της Ιόνιας οδού θεωρητικά και μόνο έχει γίνει, αφού στην πράξη δεν έχουν στηθεί νέα ή ενεργοποιήθηκαν παλιά εργοτάξια κατά μήκος του οδικού άξονα στην Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Άσχετα από τη χρονική σειρά που προβλέπονταν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο καμιά ισχύ δεν έχει σήμερα, της σύμβασης παραχώρησης, η επανεκκίνηση αναμένεται σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου.

Η επιστροφή ενός «ψεκασμένου»

 Η μοναδική είδηση που βγήκε από την συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ήταν ότι θα επιστρέψουν στη Ν.Δ. οι βουλευτές Κ. Μαρκόπουλος και Θ. Σολδάτος, οι οποίοι είχαν διαγραφεί πέρσι. Θα ασχοληθούμε μόνο με τον πρώτο.

Πάσχα στη Κεντρική Λεωφόρο

«Κάνε Πάσχα στο χωριό, και Χριστούγεννα στην πόλη» λέει η λαϊκή σοφία. Πιστός στην ετυμηγορία της , χρόνια τώρα ταξίδευα Μεγαλοβδομαδιάτικα στην ανοιξιάτικα ευωδιαστή Ελληνική ύπαιθρο για να γιορτάσω με κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα το Πάσχα. Είτε σε κορφοβούνια ανέβαινα είτε σε ακροθαλασσιές κατέβαινα ποτέ δεν αποστάτησα από την εκδρομική παράδοση, συνεπής προς τις Αναστάσιμες σημειώσεις του Παπαδιαμάντη όπου : «Λαμπρή ανατέλλει δια τους κατοίκους των επαρχιών, των πόλεων, των κωμοπόλεων, των χωριών, όσον διασώζονται καθαρώτερον και εκδηλούνται εμφανέστερον του Εθνικού βίου τα ήθη κι έθιμα. Εκεί αι γλυκύταται παραδόσεις, εκεί αι ελληνικώταται συνήθειαι».

Αυστριακή Der Standard: Ελλάδα, σε δύο ώρες πτήσεις έχεις ήλιο, θάλασσα, θαυμάσια τοπία

Τον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα και βρίσκεται δύο ώρες αεροπορικώς μακριά από την Αυστρία επαινεί η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στο ένθετο «Ταξίδια» με ενθουσιασμό που ούτε οι ίδιοι οι Ελληνες δεν συνηθίζουμε.

H κατάρρευση της NEOSET

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr 
 Με 58 εκατομμύρια χρέη σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους, η γνωστή βιομηχανία επίπλων ΝΕΟΣΕΤ οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό ακινήτου της στην Εύβοια αφού οι δικαστές της αρνήθηκαν (και σωστά, ίσως) την προστασία από τους πιστωτές.
Κι όμως, αν πιστέψουμε το capital.gr τα μεγέθη δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν θα ήταν αξεπέραστο αν οι τράπεζες ήταν σε

Τσίπρας, Δένδιας, το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ αρθρογραφούν μαζί εναντίον της Χρυσής Αυγής

Κοινό μέτωπο εναντίον της ρατσιστικής βίας και ειδικότερα της Χρυσής Αυγής διαμορφώνουν όλα τα πολιτικά κόμματα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Αστυνομική ανασκόπηση» της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, καταδικάζουν τα φυλετικά εγκλήματα μίσους.

Λοβέρδος, ο 301ος

 Ενδεχομένως να σας διέφυγε, αλλά η είδηση έχει τη σημασία της. «Όχι» ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρόεδρος του νέου κόμματος εξήγησε, μάλιστα, ότι «οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπηρετούν την πραγματική οικονομία, δεν βοηθούν την επιχειρηματικότητα», ενώ «μόνο ένας νοσηρός γραφειοκρατικός νους θα μπορούσε να εφεύρει τις προϋποθέσεις για τις οφειλές».

Καταστροφική ενδεχόμενη επιστροφή στο μάρκο

Απάντηση στους πολέμιους του ευρώ και στους νοσταλγούς του μάρκου δίνει έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann σχετικά με τα οφέλη που αντλεί η Γερμανία από την συμμετοχή της στην ευρωζώνη.
Σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία οι πολέμιοι του κοινού νομίσματος επιδιώκουν δυναμική παρουσία στην πολιτική σκηνή του Βερολίνου, η εν λόγω ανάλυση βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Τι ενόχλησε περισσότερο τον Μανιτάκη...

Την βαθύτατη ενόχλησή του για την αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβε χθες το βράδυ, σε συνομιλητές του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
O διαπρεπής συνταγματολόγος ενοχλήθηκε κυρίως από δύο πρωτοβουλίες του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: πρώτον, από το γεγονός ότι ο Αλέξης ...

Πρέπει η Γερμανία να βγει από το ευρώ;

Hans-Werner Sinn* (ΤΟ ΒΗΜΑ - PROJECT SYNDICATE)
Πέρσι το καλοκαίρι, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προέτρεψε τη Γερμανία να συμφωνήσει με την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, καλώντας την «ή να ηγηθεί ή να αποχωρήσει». Σήμερα λέει ότι η Γερμανία οφείλει να εγκαταλείψει το ευρώ αν είναι να συνεχίσει να μπλοκάρει την καθιέρωση ευρωομολόγων.

΄Eτσι αθώωναν τους επίορκους υπαλλήλους

Εφοριακός άρπαξε 55.000 ευρώ και παρέμεινε στη δουλειά της 
Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, καθώς οι συνεδριάσεις τους είχαν τυπικό χαρακτήρα, ενώ πολλές από τις αποφάσεις που είχαν εκδοθεί ήταν σκανδαλώδεις.

Κον Μπεντίτ: Μην πυροβολείτε την Ανγκελα Μέρκελ

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Δε λέει να σβήσει η φωτιά που άναψαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές με το μανιφέστο τους κατά της «εγωϊστικής αδιαλλαξίας» της Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή την φορά θέση επί του θέματος παίρνει ο πράσινος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η Μέρκελ, αλλά ο προσανατολισμός της Ευρώπης.

Οι κεραυνοί του Χάμπερμας κατά της Γερμανίας και οι συγκρούσεις στην Ευρώπη

Κεραυνούς για την ίδια του την πατρίδα, τη Γερμανία, εξαπέλυσε ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο κατά κοινή ομολογία πιθανότατα σημαντικότερος εν ζωή ευρωπαίος διανοούμενος: μιλώντας στο Βέλγιο, στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, είπε ότι η πολιτική της Γερμανίας οδηγεί την Ευρώπη σε καταστροφή. Είπε ότι η δημοκρατία δεν είναι πια δεδομένη και ότι οι χειρισμοί του Βερολίνου στην κρίση ξυπνούν τα «φαντάσματα της ιστορίας».

Βουτιά θανάτου για 55χρονο δικηγόρο στον Πειραιά

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 5Ο ΟΡΟΦΟ
Τέλος στη ζωή του έδωσε 55χρονος δικηγόρος το πρωί στον Πειραιά, πέφτοντας απο τον πέμπτο όροφο του γραφείου του στον οδό Παλαιολόγου 5. Πρόκειται για τον Κώστα Ρεσβάνη, γνωστό δικηγόρο του Πειραιά, ο οποίος το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Μάρτιν Σούλτς: «Δεν είναι υπεύθυνη για όλα η Μέρκελ!»

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε τη Δευτέρα από το Παρίσι ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν πρέπει «να καθίσταται υπεύθυνη για όλα» μετά τις έντονες επικρίσεις που έχουν εκφραστεί στη Γαλλία για την καγκελάριο της Γερμανίας.

Αποκαλύφθηκε θαμμένη χωματερή σε παραλία του Αιγίου

Του Ηλία Κάνιστρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η διάβρωση των ακτών στα Βαλιμίτικα Αιγίου έφερε στην επιφάνεια σκουπίδια και νοσοκομειακά απόβλητα
Περιβαλλοντικό έγκλημα αποκάλυψε η διάβρωση των ακτών στα Βαλιμίτικα Αιγίου, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αιγιάλειας, φέρνοντας ταυτόχρονα στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα με τις παράνομες χωματερές στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 32 παράνομες χωματερές εξακολουθούν να λειτουργούν σε όλη την Πελοπόννησο από το σύνολο των 78 που είναι σε λειτουργία σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη Τρίτη για την Κύπρο και το ευρώ

Ρώσικη ρουλέτα με την ψήφιση του Μνημονίου, καθώς η κύρωση της δανειακής σύμβασης ίσως «παιχθεί» σε μία ψήφο. Λύση εκτός ευρωζώνης προέκρινε το ΑΚΕΛ 
«ΜΕΡΕΣ του 2013» – όπως θα έγραφε ο Κ.Π. Καβάφης αν, φυσικά, ζούσε! – και η σκόνη της οικονομικής κρίσης δεν έχει κάτσει ακόμη στην ευρωζώνη. Αντιθέτως, η ορατότητα παραμένει περιορισμένη και η ατμόσφαιρα θολή. Πηγαίνοντας από το κέντρο προς την περιφέρεια θα πρέπει να πει κανείς ότι τίποτε δεν είναι όπως ήταν στις γαλλογερμανικές σχέσεις, έστω κι αν το Παρίσι μαζεύει άρον άρον και για τρίτη ή τέταρτη ημέρα τις βλαβερές συνέπειες του κειμένου των γάλλων Σοσιαλιστών που εγκαλεί για «εγωιστική αδιαλλαξία» την Ανγκελα Μέρκελ.

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο η πρωταθλήτρια Μαριάννα Ζαχαριάδη

Σε ηλικία μόλις 23 ετών
Δυστυχώς η μεγάλη μάχη ζωής για την Μαριάννα Ζαχαριάδη χάθηκε.Μεγάλη Δευτέρα άφησε την τελευταία της πνοή λόγω του καρκίνου του λεμφατικού ιστού που αντιμετώπιζε.

Ολα με δόσεις , λίγα θα πάρεις πολλά θα δώσεις !

Γράφει ο συνεργατης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ωραιότατα, πήραμε και τη δόση μας. έτσι εθισμένοι που είμαστε στα δανεικά. Όμως πρέπει να πληρώσουμε και κάτι στους τσιφούτηδες, δεν πρέπει; Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή, κανένα φτηνό μεροκάματο. Η άποψη τους είναι μάλλον ξεκάθαρη! Θέλεις εργασία; Γίνε Κινέζος! Θέλεις αγροτική παραγωγή; γίνε Πακιστανός! Θέλεις τουρισμό; Γίνε Φιλιππινεζος! Το Ευρωπαίος μας τελείωσε … Χάθηκε το ευρο …, έπεσε και το…πέος και μείναμε όλοι με την κατάθλιψη παρέα ..!

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη για τη φωτιά στη Marfin

«Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στο σύζυγό της η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της στην πυρκαγιά σε υποκατάστημα της Marfin, στις 5 Μαΐου του 2010. Συγκλονίζουν οι καταθέσεις υπαλλήλων που έζησαν την πύρινη φρίκη στο τραπεζικό υποκατάστημα της Σταδίου, όπου πέθαναν τρεις εργαζόμενοι.

Το παρασκήνιο της αποπομπής Κικίλια

Ποιοι απορρίφθηκαν από το ΠΑΣΟΚ 
Εικόνα για τους υποψηφίους που συζητούσε το Μαξίμου προκειμένου να αντικατασταθεί ο Ηλίας Κικίλιας φέρεται να είχε το ΠΑΣΟΚ. Εξού και οι χαλαρές αντιδράσεις...
Σύμφωνα με την Ιπποκράτους μάλιστα (όχι την επίσημη που διαμαρτυρήθηκε χλιαρά για την αντικατάσταση Κικίλια, αλλά την άλλη που συμμετέχει στις καθημερινές διαβουλεύσεις των

Nέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού στη Γερμανία

Του Γιάννη Σουλιώτη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Νέα υπόθεση λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του «Ελ. Βενιζέλος» 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με...πασχαλινές λαμπάδες.
Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 7 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Οικονομέα, για ρώτα τον για την απάτη με τα κομπιούτερ...

...για την οποία έγινε εξώφυλλο στο "Secret" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)...
Εκτός απ' τα λεφτά του Δημοσίου που ξόδευε στους καναπέδες τα χαλιά και τις κουρτίνες στο γραφείο του - που το θυμήθηκε ο Οικονομέας αλλά δεν επέμενε- υπάρχει και η μεγάλη απάτη της...

43χρονος άνδρας παρέσυρε και σκότωσε με ΙΧ μία 55χρονη γυναίκα στην Κηφισιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προηγηθεί μεταξύ τους καβγάς
 Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Μ.Τρίτης στην περιοχή της Κηφισιάς, όταν 43χρονος άνδρας παρέσυρε και σκότωσε με ΙΧ μία 55χρονη γυναίκα. Το περιστατικό συνέβη στις 3:10 τα

Λάθος υπαλλήλου μπλόκαρε το ΤΑΧΙS σε 27 Δ.Ο.Υ.

«Αταξία» στο σύστημα ΤΑΧΙS σε 27 εφορίες που έχουν διασυνδεθεί πιλοτικά προκάλεσε εσφαλμένος χειρισμός μίας εφοριακού τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος έδωσε λάθος εντολή εκτύπωσης ενός εγγράφου επί 10.000 φορές.

Απειλητικές επιστολές, εντάσεις κι ένα νοσοκομείο άνω κάτω

Άνω κάτω τείνει να γίνει νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου. Πρωταγωνιστής γιατρός της μαιευτικής, με παρελθόν.... Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο εν λόγω λειτουργός, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με αρκετούς συναδέλφους του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα καθώς αποστέλλονται απειλητικές επιστολές με ανάλογο περιεχόμενο.

Γιος της «Μαντόνα» ο 19χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του παππού του

 Γιος της «Μαντόνα», μίας από τους φερόμενους ως εγκεφάλους του κυκλώματος με τους εικονικούς γάμους Γεωργιανών, είναι ο 19χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παππού του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Η μητέρα του είχε απασχολήσει τις αρχές πριν από περίπου ένα χρόνο όταν εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης κύκλωμα που πραγματοποιούσε εικονικούς γάμους, ενώ είχε προκύψει πως στο «πελατολόγιο» του υπήρχαν ακόμη και στελέχη της Γεωργιανής μαφίας, που ήθελαν να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις για να ελληνοποιηθούν.

Βαριές κουβέντες μεταξύ Μπουτάρη και Γκιουλέκα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Εντονη φραστική αντιπαράθεση, ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Γκιουλέκα, ξέσπασε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα.