Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Μεταπασχαλινά (τηλεοπτικά κ. ά.)

Του Θανάση Νικολαΐδη    
 ΞΑΝΑΝΟΙΞΑΝ (βιαστικά, άκαιρα και χωρίς λόγο) τα κανάλια. Πήραν το σήμα κι έσπευσαν για «δουλειά»…δημιουργοί. Μπροστά στον φακό με καμάρι. Πρόβαραν το λεξιλόγιό τους βρωμίζοντάς το με βωμολοχίες, τσούγκρισαν το αυγό τους χαχανίζοντας και να, μπροστά μας, το ΤΙΠΟΤΑ.

Να γίνουμε «παντός καιρού»

 Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χά­μπερ­μας ζήτησε από τη χώρα του, όχι μόνο για το συμφέρον της, αλλά και για λόγους ηθικής ευθύνης, να ακολουθήσει μια πολιτική ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Επεσήμανε εύστοχα ότι «εμείς οι Γερμανοί οφείλουμε να έχουμε διδαχθεί από τις καταστροφές του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, ότι η οριστική αποφυγή ενός ηγεμονικού στάτους, το οποίο σπανίως μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να διολισθήσει σε συγκρούσεις, είναι προς το εθνικό μας συμφέρον». Και κατέληξε στην ανάγκη για περισσότερη ευρωπαϊκή υπερεθνική δημοκρατία και πλήρως λειτουργική Ευρωζώνη.

WSJ: «Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα»

Αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, παρά την «καταστροφική» εικόνα της ελληνικής οικονομίας «βλέπει» ο αρθρογράφος της Wall Street Journal. 
«Αυτά που αποκρύπτουν οι στατιστικές για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναδημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Die Welt και αναπαράγει η Deutsche Welle στην ιστοσελίδα της.«Οι επίσημοι αριθμοί για την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν μια καταστροφική εικόνα: έξι χρόνια ύφεσης, ένας στους τέσσερις Έλληνες άνεργος, το χρέος μειώνεται ελάχιστα. Εντούτοις πρόκειται μόνον για τη μισή αλήθεια».

Πνίγηκε στο χρέος η Ευρωζώνη

Θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο μαύρου χιούμορ. Υπάρχει κάποιος τομέας όπου από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, μόνη η Ελλάδα έχει πετύχει κάποιον άθλο - και δεν εννοούμε φυσικά την «αχτύπητη» πρωτιά της στο δημόσιο χρέος με το 156,9% του ΑΕΠ της, με διαφορά... 30 (!) εκατοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη Ιταλία του 127%. Οσο λοιπόν και αν ακούγεται ως κακόγουστο αστείο, κατά τη διάρκεια του 2012 το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε στα 16 από τα 17 κράτη της Ευρωζώνης και μειώθηκε μόνο στην... Ελλάδα! Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Ελληνίδα διεκδικεί την καλύτερη δουλειά του κόσμου

Μία Ελληνίδα, η 24χρονη Άννα Φωτάκη από το Ηράκλειο διεκδικεί μία από τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου, αφού κατάφερε να προκριθεί στην τελική 25άδα. Η Άννα πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Υπουργείου Τουρισμού της Αυστραλίας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και για τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι υπέβαλλαν αιτήσεις για να διεκδικήσουν τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου.

«Γερή μπάζα» για τους ΒόρειουςΔιάσωση στην διάσωση… όλο και κάτι θα μείνει: Ναι είναι αλήθεια ότι οι Γερμανοί και οι άλλες πλούσιες χώρες του Βορρά έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμβάλλουν στην διάσωση των χωρών του Νότου, αλλά βεβαίως όχι με το αζημίωτο! Δεν είναι λίγες οι φορές που το έχουμε επισημάνει, αλλά φαίνεται πως «ξύπνησαν» και οι άλλοι στο εξωτερικό που μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν «πολέμιοι» της Αθήνας και πλέον διαπιστώνουν το ..προφανές.

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία, ο Ερντογάν απεδείχθη κότα...

Γράφει στο aixmi.gr ο: Μιχάλης Ιγνατίου
 Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία, πραγματοποιήθηκαν στην πιο δύσκολη στιγμή για τους αντιπάλους του Άσαντ, καθώς ήταν ευρύτατα γνωστό στην Ουάσιγκτον, πως οι αντάρτες -που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία- είχαν υποστεί καθοριστικές ήττες από τις πιστές στον Σύρο πρόεδρο δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, ήταν διάχυτη η ανησυχία στα υψηλά δώματα του Λευκού Οίκου για το γεγονός ότι ο έλεγχος των αντικαθεστωτικών είχε περάσει στις ομάδες που διοικούνται από σκληρούς τρομοκράτες της Αλ Κάϊντα.

Μειώσεις αποδοχών 10% ως 20% για 1 εκατ. εργαζόμενους

Για περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους που αμείβονται με βάση την εθνική γενική συλλογική σύμβαση ή τις κλαδικές συμβάσεις έρχονται μειώσεις των αποδοχών κατά 10% έως 20% με τη λήξη της μετενέργειας στις 14 Μαΐου.

Δεν είμαι ρατσιστής, κιτρινιάρη!

 Μεγάλη Παρασκευή, κολάστηκα. Αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Εξηγούμαι.
Καθίσαμε το μεσημέρι με τον κολλητό να τσιμπήσουμε κάτι. Τα τραπέζια πολύ κοντά το ένα στο άλλο, ο κολλητός απέναντί μου και πίσω μου η τετραμελής οικογένεια. Εκείνος είχε μαζί τους οπτική επαφή κι εγώ ακουστική.

Ζιν: Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν χρεοκοπούσε και έβγαινε εκτός ευρώ το 2010

Το Μνημόνιο βοήθησε τις δικές μας τράπεζες και κάποιους πλούσιους, αλλά για τον λαό σήμανε μόνο ανεργία, είπε ο Γερμανός οικονομολόγος
Η Ελλάδα θα είχε σήμερα ξεπεράσει την κρίση, εάν την άνοιξη του 2010 είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» και τάσσεται υπέρ μιας ανοιχτής νομισματικής ένωσης, από την οποία τα κράτη θα μπορούν να αποχωρήσουν προσωρινά και να αναζητήσουν μεταβατική βοήθεια με σχέδια τύπου «Μάρσαλ».

Η τελευταία ευκαιρία του Βενιζέλου

 Ίσως δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ. Τα Πάθη του κρατούν πολύ καιρό τώρα και προοπτική Ανάστασης δεν διαφαίνεται. Η σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου για τα οικονομικά του κόμματος είναι μία από τις πολλές πλευρές της παθογένειάς του. Υπάρχουν κι άλλες εξίσου σοβαρές. Με τα οικονομικά η άκρη μπορεί να βρεθεί σύντομα αν θέλουν να τη βρουν -πράγμα αμφίβολο, ως αυτή τη στιγμή- ή θα τη βρουν οι εισαγγελείς. Με τα υπόλοιπα τι θα κάνουν;

Μέρκελ: Η κρίση θα κρατήσει χρόνια

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 
Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση, εκτίμησε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος της 'Αγκελα Μέρκελ, παραδεχόμενη πάντως ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πηγαίνει καλά όταν δεν πηγαίνει καλά η Ευρώπη.

Ξεκίνησε η δίκη της NSU

Στο Εφετείο του Μονάχου ξεκίνησε στις 10 το πρωί η δίκη κατά της ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, μια δίκη που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Μπροστά από το κτίριο του δικαστηρίου δεκάδες οχήματα μέσων ενημέρωσης, μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για την διεξαγωγή της δίκης.

Spiegel: Ξενοφοβία, ρατσισμός και επιθέσεις κατά μεταναστών μαστίζουν την Ελλάδα

Ενα ακόμη εκτενές αφιέρωμα στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας, αλλά και την επικίνδυνη άνοδο της Χρυσής Αυγής φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για αρκετούς μετανάστες οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και δέχονται συχνές επιθέσεις από ακραία στοιχεία.