Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι μουσικοί του Παραδείσου


Ήταν δυο φίλοι μουσικοί. Ξαφνικά πεθαίνει ο ένας από καρδιά. Πέφτει σε μελαγχολία ο άλλος. Περνάει ο καιρός κι αυτός δε μπορεί ακόμα να αποδεχτεί την απουσία του φίλου του. Κάθε μέρα παρακαλά το Θεό να δει ξανά τον φίλο του, έστω για λίγο.
- Ξαφνικά γίνεται ένα θαύμα κι εμφανίζεται μπροστά του!

Η επιστράτευση «μείον» για όλους...

 Η απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι λάθος από κάθε άποψη. Κυρίως συνδικαλιστικό, καθώς φέρνει τους καθηγητές σε αντίθεση με την πλειοψηφική κοινωνική πεποίθηση ότι οι εξετάσεις των παιδιών δεν προσφέρονται για «πεδίο διεκδίκησης» συνδικαλιστικών αιτημάτων, ανεξαρτήτως αν είναι δίκαια ή όχι.

Έρχονται στην Ελλάδα ξένα κεφάλαια σε χρηματιστήριο, τράπεζες, ιδιωτικοποιήσεις, ομόλογα


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών και μεγάλων hedge funds βρίσκεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων και σχολίων αναλυτών που προβλέπουν σημαντική εισροή κεφαλαίων σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα.
“Λαμβάνουμε ένα σταθερό μήνυμα από επενδυτές που νιώθουν ολοένα και πιο ασφαλείς με την Ελλάδα και είναι πιο πρόθυμοι να ρίξουν μια ματιά” ανέφερε από το Λονδίνο κορυφαίο στέλεχος της Citigroup.

Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ με μηνιαία έξοδα μόνο 100.000 ευρώ!

Εντελώς σκανδαλοθηρικά από τα μέσα ενημέρωσης και μόνο ως όπλο πολιτικάντικης αλληλοεξόντωσης από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη της οικτρής οικονομικής κατάστασης του τέως κραταιού κόμματος, που τώρα έχει μετατραπεί σε ελάσσονα κομπάρσο της συμπολίτευσης. Αυτό που κανείς δεν τόλμησε να πει ευθέως είναι πως στον βαθμό που δεν υπάρχουν μυστικές πηγές χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ (πράγμα αρκετά δύσκολο λόγω της αξιοθρήνητης και διαρκώς μειούμενης πλέον εκλογικής του επιρροής) τότε το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνει πολύ ...

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα μπήκε στην κόλαση με την κυβέρνηση Παπανδρέου!


«Καρφιά» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εκτοξεύει ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, καθώς στην περίληψη της ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ως «ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Κόλαση».

Η επιστροφή της «εχθροπάθειας»

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την κυβέρνηση. Το «Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου». Ελάχιστοι ξέρουν τι ακριβώς προβλέπει και ακόμη λιγότεροι καταλαβαίνουν τι έχει απογίνει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης το στέλνει στους αρχηγούς της τρικομματικής, το Μαξίμου το αποσύρει και το ΠΑΣΟΚ το κρατάει σε ισχύ και η ΔΗΜΑΡ δεν μίλησε ακόμη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάποιο νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα κατατεθεί. Σίγουρο επίσης πρέπει να θεωρείται ότι αυτό το νομοσχέδιο θα έχει το ίδιο σκεπτικό με ανάλογο που είχε θέσει το 2011 προς διαβούλευση ο κ. Χάρης Καστανίδης. Ισως γι’ αυτό τον λόγο εκείνο το σχέδιο αναρτήθηκε εκ νέου στην πρώτη σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα τρόπαια και η σημασία τους

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Λαοκολακεύοντες και αυτοκολακευόμενοι, οι εθνογονιδιολόγοι ισχυρίζονται ότι το αίμα μας είναι εμπλουτισμένο με φιλοξενίνη, αντιρατσιστίνη, νικηφορίνη και άλλες ευγενείς ουσίες. Ωσπου να τις εντοπίσουμε όμως εργαστηριακά, ορθότερο είναι να μας απασχολήσει μια ουσία που κυκλοφορεί πράγματι στις φλέβες μας: η υπερβολίνη. Κύριο γνώρισμά της είναι να αυξάνεται όσο περισσότερο ρητορεύουμε υπέρ του μέτρου, που υποτίθεται ότι αποτελεί τμήμα της πνευματικής μας κληρονομιάς. Κάθε φορά, λοιπόν, που ακούγεται το «μηδέν άγαν» ή το «μέτρον άριστον», η υπερβολίνη ρέει εντός μας ποταμηδόν.

Οι «υπερασπιστές» του Δημοσίου

Τα όσα εσχάτως διαδραματίζονται με τις επιλογές ανώτερων στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και η απειλή της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, αναδεικνύουν το ουσιώδες πολιτικό παράδοξο της μεταπολίτευσης: εκείνοι που κόπτονται, υποτίθεται, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών υπηρεσιών και για την προστασία του κράτους από την απαξίωση δεν χάνουν ευκαιρία να υπονομεύσουν τα αγαθά υπέρ των οποίων ωρύονται.

Τι μαθαίνουν τα κόμματα για την ενέργεια

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr
 Χθες, μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το κόστος της ενέργειας για τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία στην Ελλάδα ξεπερνάει, σε κάποιες περιπτώσεις, το εργατικό κόστος. Ό,τι πήρε η κυβέρνηση σε μεροκάματα, τα τελευταία δύο χρόνια, το έδωσε αφού αφαίρεσε τους φόρους στις επιχειρήσεις που εισάγουν φυσικό αέριο ή παράγουν ηλεκτρισμό από φυσικό αέριο (λιγότερο).

Στα γήπεδα της ζωής ήττες και νίκες

Η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών και η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό σφράγισαν τα περασμένα εικοσιτετράωρα. Συνέβησαν στην ίδια χώρα, προκάλεσαν αντίθετα συναισθήματα· άλλοι τα συσχετίζουν, άλλοι όχι· άλλοι επιλέγουν να δουν το αισιόδοξο συμβάν, άλλοι το απαισιόδοξο, πολλοί βιώνουν και τα δύο εξίσου. Μερικοί μένουν ανέγγιχτοι απ’ όλα. Συμβαίνουν και τα δύο ταυτοχρόνως.

Η ανάπτυξη άργησε… 8 δισ.

 Πρόσθετα μέτρα 8 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 ανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα. Εκείνο που δεν ανήγγειλε, είναι το ποιος θα τα πληρώσει – δεν είναι άλλωστε και η δουλειά της να το πει, αλλά και δεν χρειάζεται: είναι δεδομένο: ποιος άλλος; Εκείνοι που πάντοτε (την) πληρώνουν…

Πανελλαδικές; Ποιες πανελλαδικές; Το μέλλον των παιδιών μας. Ποιο μέλλον; Ποιων παιδιών μας;

Σε απεργία ετοιμάζονται να κατέβουν οι εκπαιδευτικοί με τον κίνδυνο της μετάθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων να είναι ορατός και τα νεύρα των παιδιών σε οριακά σημεία.

Τρεις αποφάσεις που αλλάζουν τη φορολογία

ΝΕΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Με τρεις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου με βάση τις οποίες η εφορία θα προσδιορίζει αυτομάτως τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά εισοδήματα όλων των φυσικών προσώπων, η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και οι ελαφρύνσεις ή απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΥΣ, ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ..ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ


Κανονικά το σημερινό σημείωμα έπρεπε να το έχετε διαβάσει χθες.
Όμως δεν μπορούσα να το γράψω.
Ήμουν τόσο κουρασμένος, από χαρά, που δεν μπορούσα, παρότι το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου και σε φίλους, να στείλω το «γράμμα από το Λονδίνο».
Ναι, ήμουν και ‘γω εκεί.

Μοντέρνα Ποίηση

Από την ποιητική συλλογή "ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ" του αγαπητού φίλου Δημήτρη Βαρτζιώτη (Εκδόσεις ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ-ΠΟΙΗΣΗ, 2012), αφιερώνω σε όλους τους φίλους το παρακάτω ποίημα:

Απεργία διαρκείας για την Παιδεία, αλλά όχι για τις δυo ώρες...

 Οι δάσκαλοι (και με τον όρο εννοώ όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι τις πανεπιστημιακές έδρες) είναι οι ψυχ-αγωγοί της κοινωνίας.
Είναι οι τροφοί που ευθύνονται για την παιδεία (πέραν του ωρολογίου προγράμματος της τυπικής εκπαίδευσης...) των παιδιών μας, του εθνικού μας μέλλοντος. Γι' αυτό οι θεράποντες του συγκεκριμένου λειτουργήματος, θα έπρεπε να το ασκούν σε διασφαλισμένες από την πολιτεία κατά το δυνατόν άριστες συνθήκες και οι αμοιβές τους , μαζί μ' αυτές των δικαστικών, να αντιστοιχούν διακριτά στον αυξημένο ρόλο που έχουν αναλάβει , σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες απασχολουμένων στο δημόσιο...

Doodle 4 Google: "Η Ελλάδα μου" του Αστέριου Ρέινικ

Η Ελλάδα του Αστέριου Ρέινικ βγήκε πρώτη στο διαγωνισμό του Doodle 4 Google. Πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, που έχει ως σκοπό να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

Süddeutsche Zeitung: Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ξενοφοβία, αλλά και συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής εκφράζει μέσα από εκτενές του άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Watch και υπεύθυνος για Ευρώπη και Ασία Χιουτζ Γουίλιαμσον.

Παπανδρέου: Ακούστε, όλοι μας οι αριθμοί είναι ψεύτικοι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Αποκαλυπτικό για την κρισιμότητα της ελληνικής κρίσης στα πρώτα στάδια εκδήλωσής της είναι δημοσίευμα της γαλλόφωνης βελγικής εφημερίδας «La Libre Belgique». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αφιέρωμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο που περιέχει όμως αρκετά «καυτά» σημεία για τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.
Τιτλοφορούμενο «Η Άγκελα Μέρκελ στην ελληνική παγίδα», το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Χωρίς συμμάχους προχωρούν οι εκπαιδευτικοί


Ηχηρές αρνήσεις σε ΟΛΜΕ από ΑΔΕΔΥ και ΣτΕ - Αρχισε η επίδοση φύλλων πορείας, το μεσημέρι της Τετάρτης σε ισχύ η επιστράτευση. Το υπουργείο Παιδείας απέσυρε από το ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.

Σάπιο σύστημα πυρόσβεσης στο Σχινιά...

Το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε συντηρήθηκε και σήμερα χρειάζεται δαπανηρές επισκευές...
Σάπιοι αγωγοί νερού, σκουριασμένοι πυλώνες, αισθητήρες και κάμερες σε

Οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος


Του Πάσχου Μανδραβέλη
Υπάρχουν δύο ελληνικές ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την εκπαίδευση που δημοσιοποιεί κάθε χρόνο ο ΟΟΣΑ
Η πρώτη είναι ότι τα ελληνικά νούμερα είναι ελλιπή. Σε κάθε έκθεση του οργανισμού (OECD Education at a Glance) απουσιάζουν κάποιες σειρές στοιχείων, χωρίς να είναι πάντα οι ίδιες. Για παράδειγμα, στην έκθεση του 2009 (που έχει τα στοιχεία του 2007) βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη αναλογία καθηγητών Μ.Ε. στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ: ένας καθηγητής ανά 7,5 μαθητές, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι ένας καθηγητής ανά 13 μαθητές (η αναλογία της Φινλανδίας είναι 1:13,1, της Γερμανίας 1:14,9). Στην έκθεση του 2012 το σχετικό πεδίο για την Ελλάδα είναι κενό.

Από 1η Ιουλίου η ρύθμιση χρεών

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση 
Τελευταία ευκαιρία των οφειλετών να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε 48 δόσεις, ενώ εάν είναι φυσικά πρόσωπα και οφείλουν μικρά ποσά μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε ακόμα περισσότερες δόσεις.
Την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η έκτακτη ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο και πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία των οφειλετών να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε 48 δόσεις, ενώ εάν είναι φυσικά πρόσωπα και οφείλουν μικρά ποσά μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε ακόμα περισσότερες δόσεις.

«Αντιστασιακοί»…εν δημοκρατία

Του Θανάση Νικολαΐδη    
 ΞΑΝΑ…Σκουριές, αντίσταση και ανυπακοή. Με σκάγια στο κορμί αστυνομικού κι είναι αδιανόητο. Εδώ παπάς εκεί παπάς…ποιος πυροβόλησε; Και, βέβαια, είναι αδιανόητο να πυροβόλησε βαλτός, μιας και δεν παίζεις με τα όπλα (μυρίζει μπαρούτι).

Κομισιόν: Νέα μέτρα λιτότητας από το 2015

Αβέβαιες παραμένουν οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας πέραν του 2014, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην αξιολόγησή της για τη χώρα. Αν και αναγνωρίζει ότι ελήφθη αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος, σημειώνει ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα που θα αναλογούν στο 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,2% του ΑΕΠ το 2016, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος.

ΒΟΗΘΕΙΑ


“Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση”. Δε νομίζω να διαφωνούν πολλοί Αντώνη…

 «Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση παρά να κάνω πίσω με την απεργία των καθηγητών!» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δε γνωρίζω αν το έχετε καταλάβει αλλά έχουμε δύο πρωθυπουργούς σε ένα.

Πράσινο φως για τα 7,5 δισ.

To Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα, αναφέρει το dpa επικαλούμενο διπλωματικούς κύκλους των Βρυξελλών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση των επόμενων δύο δόσεων προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

«Ρήξη» Σαμαρά – ΣΕΒ

Έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού 
Η επιλογή Δασκαλόπουλου να «καπελώσει» την ομιλία Σαμαρά και όσα, αναπάντητα, είπε για το Μνημόνιο προκάλεσαν την έντονη δυσφορία του Πρωθυπουργού. 
Είθισται ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης να κλείνουν τις τοποθετήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ. Τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Διότι, η χθεσινή επιλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου να τοποθετηθεί επί 45 λεπτά μετά τη δεκάλεπτη ομιλία Σαμαρά και την εικοσάλεπτη τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη, προκάλεσε έκρηξη.

Ενιαίο μέτωπο αγώνα- ξεχωριστές ημέρες

Τη στήριξή της στον αγώνα των καθηγητών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, από κοινού με τη ΓΣΕΕ. Οι καθηγητές δε συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ καθώς η ΟΛΜΕ ζητούσε να γίνει απεργία την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, είναι σε εξέλιξη η διανομή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς. Η επιστράτευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη ενώ το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για πάγωμα της κυβερνητικής απόφασης.

Συνεχίζεται η δίκη του Άκη

Σήμερα το πρωί, στις 8.30 αναμένεται να μεταφερθεί από τη φυλακή στο Εφετείο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του.
Ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του την Πέμπτη 9 Μαΐου η οποία τελικά διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα επέμεινε στο αίτημά του να καταθέσουν στη δίκη του όλα τα πρώην μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας που επικύρωσαν τις εισηγήσεις που έκανε ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος. 

Εκπαίδευση στα δικαιώματα

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ 
 Το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση για την αυστηρότερη ποινική αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας υποδηλώνει την έκταση την οποία προσλαμβάνουν αυτά στη χώρα μας. Το κατά πόσο οι νέες διατάξεις θα συμβάλουν στην περιστολή τέτοιων αποκρουστικών φαινομένων μένει να αποδειχθεί στην πράξη (σημειωτέον πάντως ότι εδώ και πολλά χρόνια υφίστανται σχετικές ποινικές διατάξεις αλλά αξιοποιούνται ελάχιστα από τις Αρχές).

Βρε μεγάλε, φτάνει το λιβάνισμα, μάς ... πούμπωσες!

Πολύ λιβάνι πέφτει από ορισμένους "δημοσιογράφους" στην απογευματινή ειδησεογραφική εκπομπή του  Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. Προσωπικά  δεν αντέχω να παρακολουθώ τα λιβανιστήρια, αλλά χτες το απόγευμα δεν μπόρεσα να τα αποφύγω, αφού η παρέα ήθελε να τα παρακολουθήσει. Ακούω μαζί με τον Ευαγγελάτο, που κάνει τον πολύξερο και τον ειδήμονα σε όλα τα θέματα και κάποιον που  καλείται ως

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ

ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ-ΚΡΑΤΟΥΣΕ 5 ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΊΔΕΣ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Αυτό είναι το «Τέρας» με τις 5 χειροβομβίδες που σκότωσε στον ύπνο του με πέτρα στο κεφάλι ανήμερα της εορτής του,  τον 72χρονο βιοπαλαιστή  Θωμά Χάϊδο και την 73χρονης συζύγου του, στα Κτίσματα της Κακαβιάς.  Κάτοικοι της ακριτικής περιοχής συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι το πρωί στα Γιάννενα έξω από το αστυνομικό μέγαρο κατά την προσαγωγή του μακελάρη στα δικαστήρια.