Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ανέκδοτο;;;

Τρεις τύποι είναι έξω από τον παράδεισο. Επειδή ο Άγιος Πέτρος είχε πολλή δουλειά, λέει….
- "Σήμερα θα περάσουν μόνο όσοι είχαν φριχτό θάνατο."
Πλησιάζει ο πρώτος και λέει:

Η αισιοδοξία δεν... βλάπτει

 Και λίγη... παραπάνω αισιοδοξία δεν βλάπτει. Λογικό είναι ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και η κυβέρνηση να «τονώνουν» την καλή πλευρά των πραγμάτων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά «παραποίηση». Ούτε μπορεί να δημιουργήσει κανένα κλίμα «τεχνητής ευφορίας» για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν η πραγματικότητα γύρω μας είναι τόσο δύσκολη και... «προσγειωτική». Εξάλλου, μια υπερβολική δόση αισιοδοξίας -που πάντως αποφεύγει η κυβέρνηση- είναι εμφανώς παράταιρη και ζημιογόνος...

Ένας Μεσσήνιος κολλητός του Αντώνη Σαμαρά στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας...

Συνεχίζεται το μίνι φεστιβάλ αξιοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά με τον διορισμό τουκ. Χρήστου Γιάνναρη στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.

«Κυβέρνηση-τέρας» η πιθανότερη λύση στη Βουλγαρία

 Το νέο πολίτευμα της γειτονικής Βουλγαρίας θα είναι ο... «σοσιαλ-τουρκο-φασισμός»! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει κατ' αρχάς αφενός από τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής και αφετέρου από την άρνηση των τριών από τα τέσσερα κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο να συνεργαστούν καθ' οιονδήποτε τρόπο με το τέταρτο, το οποίο ήρθε πρώτο σε ψήφους και σε έδρες!

Θυμηθείτε τον Βενιζέλο


Ηταν σαν σήμερα, 15 Μαίου του 1919 όταν έπειτα από μία σειρά προπαρασκευαστικών στρατιωτικών και, κυρίως, διπλωματικών, ενεργειών, η 1η Μεραρχία του ελληνικού στρατού συνοδευόμενη από πολεμικά σκάφη όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας, αποβιβαζόταν στη Σμύρνη και, έπειτα από κάποια σποραδικά πυρά προερχόμενα από την τουρκική συνοικία, έπαιρνε σε λίγη ώρα τον πλήρη έλεγχο της πόλης. 

Οι «προβοκάτσιες» της Χαλκιδικής

Οποτε ο «αγώνας» κάποιας ομάδας παρεκτρέπεται -όχι σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα, αλλά τα όρια ανοχής της κοινωνίας- καταγγέλλονται προβοκάτσιες. Ετσι έγινε και στη Χαλκιδική, όπου κάποιο σκοτεινό κέντρο αποφάσισε να αμαυρώσει τον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, και μίσθωσε κάποιον κουκουλοφόρο για να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Βεβαίως στα ηρωικά βουνά της Χαλκιδικής πρέπει να βρίσκονται και μέλη του περιοδεύοντος θιάσου της «επανάστασης». Είναι οι χουλιγκάνοι με τα μαύρα που όποτε δεν καίνε στο κέντρο της Αθήνας δίνουν παραστάσεις στην Κερατέα, στη Χαλκιδική, όπου τέλος πάντων υπάρχει «αγώνας».

H ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση

Συρρίκνωση κατά 0,2% σημείωσε το ΑΕΠ στις 17 χώρες της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2013. Αναιμική ήταν η ανάπτυξη στη Γερμανία και περιορίστηκε στο 0,1%, ενώ αρνητικό πρόσημο έχουν η γαλλική και η ιταλική οικονομία.

Τα μυστήρια των Αθηνών

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δάσκαλοι και καθηγητές δεν ήταν ποτέ δύσκολος στόχος. Ξύνοντας τις λέξεις σου με την ξύστρα του λαϊκισμού, αφού πρώτα δηλώσεις αντιλαϊκιστής, και αθροίζοντας αλήθειες, μισές αλήθειες, ψέματα και μυθεύματα, άνετα τους αδειάζεις. Αν μάλιστα δεν έχεις κουβεντιάσει μια, δυο, πέντε φορές με όσους δουλεύουν στο κατώι της εκπαίδευσης, τότε μόνο ακουστά έχεις για τις συνθήκες της δουλειάς και του βίου τους, o οποίος καθορίζεται απολύτως από τη δουλειά τους, χρονικά και ψυχικά· κι αυτό δεν συμβαίνει ούτε καν με όλους τους κληρικούς.

«Θέλουμε πίσω το χωριό μας»

 Επισκέπτομαι συχνά για τη δουλειά μου τα κατεχόμενα στην Παλαιστίνη. Θα ‘λεγες ότι, λόγω δημοσιογραφίας, τηλεόρασης και παλαιστινιακών, αλλά και ισραηλινών ντοκιμαντέρ, είμαι εξοικειωμένος με το Παλαιστινιακό. Ωστόσο, αυτό που ζήσαμε, με άλλους πέντε συναδέλφους από την Ευρώπη και την Αμερική, το Σάββατο 11 Μαΐου, σε ένα ερειπωμένο χωριό έξω από στην Ιερουσαλήμ, δεν ξέρω αν περιγράφεται με όσα θα διαβάσετε και θα δείτε.

Πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτη, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη μητρική ΔΕΗ και η πώληση του 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας συγκροτούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοίνωσε σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη Γερμανία... τα λεφτά στη Γερμανία...

Υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για τους μικροκαταθέτες (;), οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, όσο γνωρίζουν ότι παρά τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις, όταν σκάσει μια βόμβα που λέγεται συστημική τράπεζα, μπορεί να παρασύρει τα πάντα. Οσο υπάρχουν τράπεζες που τοποθετούνται και διαχειρίζονται δάνεια και παράγωγα προϊόντα των οποίων η τοξικότητα είναι στο κοινό άγνωστη, θα είναι υποψήφιες για να καταλήξουν σαν τις κυπριακές τράπεζες.

“Και να μας …επιστρατεύσετε κ. Κεδίκογλου πάλι εμείς θα έχουμε δίκιο”...

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

Αγαπητέ Σίμο,

Αν είχες κάνει τη δουλεία σου, όπως δεσμεύτηκες, προς την ΕΣΗΕΑ, μετά την υπουργοποίησή σου, ίσως τώρα να μη

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μάρκου Καραμπέρη και τα "τυχερά" δελτία στο στοίχημα

Η... τύχη του Μάρκου Καραμπέρη στα δελτία στοιχήματος και οι καθημερινές εισροές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του απασχόλησαν σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζεται η δίκη για τα κυκλώματα τοκογλυφίας.

Δεν χαρίζω τον πατριωτισμό μου στη «Χρυσή Αυγή»!

Γράφει στο aixmi.gr ο: Κώστας Παπαχρήστου
 Σε site με αντικείμενο τα εθνικά θέματα, στο οποίο αναδημοσιεύθηκε το άρθρο μου «Κουράστηκα να είμαι ‘politically correct’ για να μη με πουν ξενοφοβικό ρατσιστή», εισέπραξα ποικίλων διαβαθμίσεων ύβρεις από συμπαθούντες τη «Χρυσή Αυγή» για τον λόγο ότι, ενώ θίγω το πρόβλημα της εγκληματικότητας

Η ΔΗΜΑΡ σε δύο βάρκες

Κώστας Ρεσβάνης στο protagon.gr
Όταν δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Αριστερά, πολλοί πιστέψανε -και δικαίως- ότι είναι η μεγάλη ελπίδα για τη δημιουργία ενός μεγάλου ρεύματος προς τη σοσιαλδημοκρατία, με σαφείς στόχους, τολμηρή πολιτική, ανοιχτή στα αιτήματα των καιρών. Αλλά γιατί έχω -και νομίζω όχι μόνο εγώ- την αίσθηση ότι όλο και περισσότερο περπατάει μπλοκαρισμένη, ωσάν κάποιοι να της σφίγγουν τα γκέμια και να την ακινητοποιούν;

Πα-τέρας στη Θεσσαλονίκη. Βίαζε επί 10 χρόνια την ανήλικη κόρη του

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 36χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη κόρη του επί δέκα συνεχόμενα χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η κοπέλα, 16 χρόνων σήμερα, αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της.

Και η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ υποκρίνονται

Γράφει: στο aixmi.gr η Μαρία Παπουτσάκη
Όταν υπάρχει ένα «όπλο» μεγάλης εμβέλειας στα χέρια μιας επαγγελματικής τάξης, το λογικότερο όλων είναι οι συνδικαλιστές -κυρίως αυτοί-  να το προστατεύουν , να μην το εκθέτουν και –πολύ περισσότερο- να μην το ευτελίζουν.
Αναφέρομαι, φυσικά, στους καθηγητές  και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Χιλιάδες νέοι που είναι υποψήφιοι και από κοντά άλλες τόσες χιλιάδες μανάδες, πατεράδες, παππούδες, γιαγιάδες και εν τέλει όλη η ελληνική οικογένεια που ασχολείται με άγχος και επιμονή με τις Πανελλαδικές,  βρίσκονται για άλλη μία χρονιά στη γωνία, μαδώντας τη μαργαρίτα:

Θα βάλει και τους δημοσιογράφους στο χακί ο Κεδίκογλου;...

Με απεργία απαντά η ΕΣΗΕΑ στις απειλές του "δημοσιογράφου" υπουργού ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου που απείλησε πως δεν θα μείνει χωρίς απάντηση της κυβέρνησης, η κίνηση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στη διάρκεια του ταξιδιού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

Πρόεδροι ΕΛΜΕ ζητούν απειθαρχία στην επιστράτευση

 Φορτίζεται επικίνδυνα το κλίμα στην γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ για την στάση που θα κρατήσει ο κλάδος ενόψει της επιστράτευσης τους, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν, στην διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, να παρακούσουν οι καθηγητές την απόφαση για επιστράτευση της κυβέρνησης και να απεργήσουν την Παρασκευή, 17 του μήνα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

To σχιστολιθικό πετρέλαιο αλλάζει τις ενεργειακές ισορροπίες του πλανήτη

Η σχετικά νέα τεχνολογία της εξόρυξης πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα θα ανατρέψει τις ισορροπίες ανάμεσα σε παλιούς και νέους παραγωγούς, προβλέπει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας: Mέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, οι ΗΠΑ όχι μόνο θα απεξαρτηθούν από τις εισαγωγές υδρογονανθράκων αλλά θα γίνουν και μεγάλος εξαγωγέας.

Τηλεκαυγάδες και πολιτικοί

Του Αλέξη Παπαχελά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν οι πολιτικοί μας κολλούσαν ένσημα για κάθε ώρα που ξοδεύουν στα τηλεπαράθυρα θα έπρεπε να δικαιούνται σύνταξη στα 50, το πολύ. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα στην οποία να συμβαίνει αυτό το πράγμα: πολιτικοί να εμφανίζονται σε παράθυρα εκπομπών μικρών και μεγάλων καναλιών από τις έξι το πρωί έως μία - δύο τα ξημερώματα. Καμιά φορά τους βλέπεις μάλιστα και δύο ή και τρεις φορές να κάνουν εμφανίσεις την ίδια μέρα.

Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να προλάβουν τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών

Ερωτήσεις και απαντήσεις από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας 
Με αφορμή τη συγκλονιστική αποκάλυψη της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο, εγείρονται πολλά ερωτήματα όσον αφορά στο αν είναι πράγματι κληρονομικός ο καρκίνος του μαστού και των ωοθηκών και πως μπορεί να προληφθεί η νόσος.
Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας εξηγεί για την γενετική προδιάθεση, το ρόλο των γονιδίων  BRCA 1 και BRCA 2, το γεννητικό τεστ, την πρόωρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση της νόσου.

Eφεδρικό σχέδιο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Της Εύας Καραμανώλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κατάργηση θέσεων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου με εντολή Σαμαρά.Χαρτογράφηση των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ από τους υπουργούς θα ζητήσει ο Αντώνης Μανιτάκης.
Προς άγραν οργανικών θέσεων υποψηφίων προς κατάργηση προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός των 2.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο βρίσκεται η κυβέρνηση.

Στη Μαριναλέδα της Ισπανίας δεν υπάρχει ανεργία χάρη σε έναν ξεχωριστό τύπο

Το 27% των Ισπανών δεν έχει δουλειά. Υπάρχει όμως ένα χωριό της Ανδαλουσίας, η Μαριναλέδα, όπου η ανεργία είναι μηδενική. Κι αυτό χάρις σε έναν άνθρωπο: τον δήμαρχό της, που λέγεται Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο.
Ο δήμαρχος έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίστηκε μάλιστα «Ρομπέν των Δασών της Ισπανίας», όταν αρνήθηκε να πληρώσει σε ένα σούπερ μάρκετ προϊόντα που γέμισαν δέκα καρότσια και μοιράστηκαν στους φτωχούς της περιοχής.

Στο 5,3% η ύφεση το πρώτο τρίμηνο

Του Σωτήρη Νίκα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών το ΑΕΠ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής στατιστικής αρχής.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) ανήλθε στο 37,8 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013, και πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών.Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ...

Όποιος μπορεί δίνει και από μία! Αλήθεια, πόσο αντέχει η «Χρυσή Αυγή»;

Αν και ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό σύστημα έχει πέσει πάνω στην «Χρυσή Αυγή» για να την σταματήσει, εν τούτοις, μέρα με την μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι, πράγματι, η «Χρυσή Αυγή» -η νεοναζιστική οργάνωση που χάριν της δυσμενούς συγκυρίας κατόρθωσε να αθροίσει πάμπολλους δυσαρεστημένους πολίτες και ψήφους, μπαίνοντας στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν υπολογίσιμη δύναμη-, δεν θα χρειαστεί και πολύ, ώστε, να οδηγηθεί σε αδιέξοδο :

Υπάρχει συνευθύνη (σας) κ. κ. Εκπαιδευτικοί!

Του Θανάση Νικολαΐδη    
 ΠΕΡΑΣΑΝ απ’ τα…χέρια τους. Στήθηκαν στο «γυαλί». Κι εμείς; Μελαγχολήσαμε! Για την ανεμελιά πτυχιούχων, με την ελληνική μας γλώσσα να σφαδάζει. 
ΚΑΛΗ και απαραίτητη η χρήση του κομπιούτερ, άριστα στους χρήστες, εύγε στη νέα γενιά της ηλεκτρονικής «μόρφωσης», ωστόσο, υπάρχει και ελληνική γλώσσα, ταλαιπωρημένη από αδιάφορους. Ενίοτε δολοφονημένη από ανυποψίαστους, που δεν δίνουν πεντάρα για την κλασσική μας παιδεία.

Έρχεται κι άλλο τσουνάμι φόρων

Όλα πλέον θα φορολογούνται, ακόμα και τα οικόπεδα
Όποιος είχε την εντύπωση ότι θα μποτρεί να έχει ιδιοκτηρία αφορολόγητη στην Ελλάδα, είναι γελασμένος. Μετά από τα χαράτσια των ακινήτων, έρχονται τα χαράτσια των "κινητών"  περιουσιών (από κοσμήματα μέχρι καταθέσεις) και των αγροτεμαχίων, ανεξαρτήτου θέσης και παραγωγικότητας. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να ξεπουλήσουν την περιουσία στα χωριά τους ή να πληρώσουν από τα χρήματα που πλέον τους λείπουν όλο και περισσότερο.

Κινέζικη απόβαση στην Ελλάδα

Τα μεγαθήρια που πάτησαν ήδη πόδι 
«Κολοσσοί» από την αχανή ασιατική χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει την απόβασή τους στην Ελλάδα. Ο κατάλογος είναι μακρύς.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκινά το ταξίδι του για την Κίνα, συνοδευόμενος με πάνω από 70 επιχειρηματίες προκειμένου να ενισχυθούν οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες,  όμως η κινέζικη …απόβαση έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν με τον πρωθυπουργό στην Κίνα

Εβδομηντατρία ονόματα συμπληρώνουν τη λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.
Στη λίστα είναι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων Κ. Γιαννίδης.

Πολεπίπεδες έρευνες κατά της NSU

Συνεχίστηκε χτες με ενστάσεις στο δικαστήριο του Μονάχου η δίκη εναντίον της Μπεάτε Τσέπε, μέλους της ακροδεξιά οργάνωσης NSU. Παράλληλα και στη βουλή διερευνώνται τα πολιτικά σφάλματα.
Οι έρευνες για τη δράση και τα σφάλματα που διεπράχθησαν σχετικά με την αποκάλυψη των εγκλημάτων που διέπραξε η NSU, διεξάγονται σε πολλά επίπεδα. Καταρχάς στο δικαστήριο.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ 180 ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ…

Από σήμερα το πρωί στις 6 πετάω για Πεκίνο. Για να καλύψω δημοσιογραφικά το «ταξίδι για δουλειές» του πρωθυπουργού στην Κίνα. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό την ώρα που κάποιοι από σας θα διαβάζετε το κείμενο εγώ να βρίσκομαι στο αεροπλάνο.
Στις περίπου 13 ώρες που διαρκεί η πτήση θα έχω για συντροφιά την «Τέχνη του Πολέμου», την πραγματεία του Σουν Τζου που παραμένει επίκαιρη ακόμη και σήμερα, 24 αιώνες μετά τη συγγραφή της.

Εκτός Βουλής Βενιζέλος και Κουβέλης, στις επόμενες εκλογές;...

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (4,8%), έβδομη η ΔΗΜΑΡ (4,0%)...
Αν η δημοσκόπηση της Marc δεν είναι πειραγμένη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανόν να μείνουν εκτός Βουλής.

Δοκιμάζει Αφρικανούς ο ΠΑΣ

Πρώτο και κύριο μέλημα των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα είναι να αγωνιστούν αξιοπρεπώς στα play-offs και να τερματίσουν όσο ψηλότερα μπορούν στην βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος.

Χωρίς λαϊκές αγορές η Αθήνα

Απεργούν οι πωλητές 
Σε 24ώρη απεργία προχωρούν σήμερα οι πωλητές λαϊκών αγορών και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:30 στο Σύνταγμα.
Οι πωλητές λαϊκών αγορών αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αλλάζει τους κανόνες. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία σημειώνει ότι με πρόσφατο νομοσχέδιο καταργείται η ισοβιότητα της άδειας, εισάγεται η ισχύς της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Βροχές τέλος! Από σήμερα βελτιώνεται ο καιρός, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Νεφώσεις θα υπάρξουν στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο πέλαγος.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Β- από τον Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με «σταθερή» προοπτική.
Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με «σταθερή» προοπτική, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

Οι καθηγητές έκαψαν τα φύλλα του “Πρώτου Θέματος”…

Φύλλα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” έκαψαν χθες οι καθηγητές στη συγκέντρωση που είχαν στη Θεσσαλονίκη.
=== Η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη, είχε ….ανακαλύψει πως οι “καθηγητές ασελγούν σε βάρος των

"Ενας Αμερικανός στρατιώτης υπό την Ελληνική σημαία 1912-1913" του Thomas Hutchinson

γράφει ο Νίκος Νικολούδης, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Εκατό χρόνια μετά τους αναπάντεχα σύντομους αλλά και δραματικά σκληρούς Βαλκανικούς Πολέμους (Οκτώβριος 1912-Ιούλιος 1913), η Ιστορία έχει πλέον αξιολογήσει το ειδικό βάρος κάθε μάχης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκειά τους και τη συμβολή καθεμιάς στην τελική νίκη των ελληνικών όπλων. Υπ’ αυτή την έννοια, η πολύμηνη πολιορκία του Μπιζανίου υπήρξε αναμφίβολα η σκληρότερη δοκιμασία του Ελληνικού Στρατού κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι καθηγητές

Μήνυμα ενότητας έστειλαν οι καθηγητές οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και υπερψήφισαν την εισήγηση της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ) για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο χαρακτήρας της απόφασης πάντως είναι συμβολικός καθώς από σήμερα τίθεται σε ισχύ η επιστράτευσή τους επομένως οι πανελλαδικές εξετάσεις -που αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας- θα διεξαχθούν κανονικά.