Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

PATRIKAREAS - AEROPLAΝNA (Official Video)

Καλή διασκέδαση

Ο τύπος και η ουσία στο ΕΣΠΑ Πολιτισμού

Στο κυριακάτικο φύλλο της «Κ» αναφερθήκαμε στην επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ μιας δράσης της μουσικοχορευτικής ομάδας Ηχόδραμα, ύψους 329 χιλ. ευρώ. Η δράση είναι το έργο The Cave (38 παραστάσεις) και 5 κύκλοι σεμιναρίων χορού, σε 21 μήνες. Το ύψος της επιχορήγησης μας φάνηκε εξαιρετικά υψηλό σε σχέση με τη συγκεκριμένη παραγωγή, ενός άσημου οργανισμού, και σε σχέση με τα ποσά που λαμβάνουν άλλοι, καταξιωμένοι, καλλιτεχνικοί οργανισμοί με πολλαπλάσιες δυνατότητες παραγωγής.

Θέμα «γραμμής» και όχι «ενοποίησης»...

Η τελευταία ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε τα θέματα για τη «φυσιογνωμία» του κόμματος στο συνέδριο του Ιουλίου. Η «δυστοκία» της ηγεσίας του, παρότι εμφανίζεται με τον «μανδύα» ενός «οργανωτικού προβλήματος» -την κατάργηση των συνιστωσών και την «ενοποίησή του»- είναι αμιγώς πολιτική. Οξύνθηκε μάλιστα γιατί, μετά το «παράδειγμα της Κύπρου» και την ισχυροποίηση του «χαρτιού της σταθεροποίησης» έναντι του «χαρτιού της καταστροφής», η γραμμή «καταγγέλλω το μνημόνιο και παραμένω στο ευρώ» βάλλεται και από «αριστερά» και από «δεξιά», καθώς δεν «ισορροπεί» σε κανένα πραγματικό πολιτικό έδαφος. Ούτε στο «έδαφος του ευρώ» ούτε στο «έδαφος μιας χώρας εκτός ευρώ». Τ' αφήνει «ανοιχτό» φλερτάροντας με το «ρίσκο».

Ένα γέλιο θα τους θάψει

 «Πώς θα θελα να ξεριζώσω τις γλώσσες και τα αρχίδια αυτών των πιθήκων!», έγραψε ένας παλιός μου φίλος στο facebook, κάτω από μια φωτογραφία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η υποδοχή της φαντασίωσής του ήταν θριαμβευτική: Διακόσια likes πήρε μέσα σε μία ώρα. «Κατήντησες ανεπαισθήτως σαν κι εκείνους;», τον ρώτησα. Όχι μονάχα διέγραψε αυθορεί το σχόλιό μου, αλλά με πέταξε και στο πυρ το εξώτερον. «Δεν θέλω να έχω πλέον καμιά σχέση μαζί σου!», μου ανακοίνωσε. Θα με θεώρησε φαίνεται μαλθακό, φλώρο. Μπορεί -ποιος ξέρει;- και να με υποπτεύθηκε ακόμα ως κρυφοσυμπαθούντα τα ναζιστικά καθάρματα…

Ο Αλέξης τρώει τις συνιστώσες για να γίνει πρωθυπουργός

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το θέμα: αποκλείεται να γίνει πρωθυπουργός, αν προηγουμένως δεν έχει καθυποτάξει πολιτικά και εξοντώσει πολιτικά τις συνιστώσες του κόμματός του! Μόνο αν είχε στόχο να εφορμήσει για τη δημοκρατική κατάληψη της εξουσίας ηγούμενος ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος, μαχητικού και ριζοσπαστικού, δεν θα συνιστούσε εμπόδιο στα σχέδιά του η ύπαρξη των συνιστωσών οργανώσεων του κόμματός του. Τότε μάλιστα θα αποτελούσε ισχυρό πλεονέκτημα, όπως απέδειξαν άλλωστε και οι περυσινές εκλογικές αναμετρήσεις. Οι κατά πολύ αριστερότερες του ΣΥΝ συνιστώσες ήταν αυτές που του επέτρεψαν να συνδεθεί με την καλπάζουσα ριζοσπαστικοποίηση του ελληνικού λαού.

«...μάλλον θόρυβος γίνεται»;

Προτού στρώσουμε βάγια και κλαδιά για την υποδοχή του πρωθυπουργού και της συνοδείας του από το Πεκίνο και το Μπακού, επιτρέψτε μου να θέσω ορισμένα άβολα ερωτήματα, διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ γκρινιάρης και εντελώς αποσυντονισμένος από το διθυραμβικό κλίμα στον διεθνή Τύπο για την Ελλάδα. Ας υπενθυμίσουμε κατ’ αρχάς ότι ανάλογες πρωτοβουλίες εκδηλώθηκαν και άλλες φορές τα τελευταία τρία χρόνια, για παράδειγμα με τις συνεχείς επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στο Κατάρ, αλλά και τις πολυπληθείς αποστολές Γερμανών επιχειρηματιών στην Αθήνα. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα βαρύγδουπα λόγια γρήγορα ξεχάστηκαν...

Mα, τι κρετίνος!

Είμαι από εκείνους που έχουν συστηματικά υποστηρίξει την ισχύ της θεωρίας των δύο άκρων. Η βασική επιχειρηματολογία μου συνίσταται στο γεγονός, πως αν και τα άκρα δεν μοιάζουν μεταξύ τους, εντούτοις, έχουν την ίδια εχθρική στάση απέναντι στη φιλελεύθερη δημοκρατία. Αντιπαθούν την κουλτούρα, τους θεσμούς και τους ανθρώπους της. Απεχθάνονται κυρίως το φιλελεύθερο και πλουραλιστικό οικοδόμημα της ατομικής ελευθερίας και το κοινοβουλευτικό πλαίσιο της διαμεσολάβησης (το κοινοβούλιο είναι απάτη, όπως έλεγε ο Λένιν). Επιπλέον, η βία αποτελεί για αυτούς σταθερό και διαχρονικό σημείο αναφοράς. Πιστεύουν, δηλαδή, πως αυτή αποτελεί τη «μαμή της Ιστορίας».

Η ετερογονία της λογοκρισίας

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Υπήρξε μια εποχή που το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν ήταν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, αλλά το νεομακεδονικό και η ονοματοφοβία. Ηταν η δεκαετία των συλλαλητηρίων και των κραυγών, η εποχή της λογοκρισίας κάθε βδελυρής άποψης που παρεξέκλινε από τον εθνικό στόχο «όχι στο όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του». Ηταν η εποχή που κανένας δεν τολμούσε να πει «μήπως να το ξανασκεφτούμε, ρε παιδιά; Μήπως οδηγούμαστε σε αδιέξοδο;». Αν κάποιος ψέλλιζε κάτι δημόσια, μαύρο φίδι του εθνικισμού που τον έφαγε· ήταν «προδότης», «φιλοσκοπιανός», «νεοταξίτης» κάποιος τέλος πάντων αργυρώνητος που ξένα κέντρα τον χρηματοδοτούσαν.

Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας)

Του Θανάση Νικολαΐδη 
 ΒΡΗΚΑΝ προνόμια και δεν τα λιγόστεψαν. Οι «πιστοί» τους χειροκροτούσαν, οι νόμοι ήταν δικιά τους υπόθεση, η δημοκρατία είχε αποκατασταθεί, γιατί να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ζωή τους; Και μιλάμε για μεταγενέστερους του Κοινοβουλίου. Οι παλιοί το’ χαν παράδοση και μονοπώλιο. Με την οικογενειοκρατία να κάνει θραύση κι εμείς να’ χουμε χρεωθεί αυτούς και τα παιδιά τους.

Ο αναγκαίος τρίτος πόλος

Τελευταία μας απασχολεί το θέμα της οπλοφορίας στη Βουλή. Δεν εξετάζουμε από πού και ως πού έχουν δικαίωμα να οπλοφορούν οι βουλευτές, αλλά συζητάμε αν πρέπει να μπαίνουν ή όχι αρματωμένοι στο Κοινοβούλιο. Κάπως έτσι χάνεται η λογική. Ακριβώς όπως όταν αντί να αναγνωρίσει το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα ότι υπάρχει πρόβλημα φασισμού και να συμβάλει στη λύση του, εμφανίζει τους ναζιστές κάπως σαν ΣΥΡΙΖΑ της άλλης πλευράς και αναπτύσσεται στα σοβαρά προβληματισμός για το αν είναι το ίδιο ακραίοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους υμνητές του Χίτλερ.

Θλιβερό ρεκόρ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα -Αυξήθηκαν κατά 26,52% μέσα σε ένα χρόνο

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση κατά 26,52% των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2011 σε σχέση με το 2010 με τον αριθμό των ανθρώπων που έβαλαν τέλος στη ζωή τους να φτάνει τους 477. Η συντριπτική πλειονότητα των αυτοχείρων είναι άνδρες (393 άτομα, ποσοστό 82,3%), αν και παρατηρείται

Σε κινούμενη άμμο... οι επενδυτικές προσπάθειες Σαμαρά

Απελπισία. Η πρόταση του πρωθυπουργού προς την ηγεσία της νέας Κίνας για επενδύσεις σε ακίνητα αξίας μόλις άνω των 250.000 ευρώ, σε αντάλλαγμα τη χορήγηση άδειας παραμονής στους Κινέζους αγοραστές για μια 5ετία, δικαίως πυροδότησε κύμα ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας. Η αγορά κατοικίας της Ελλάδας περιλαμβάνει ακριβά και υψηλής κατασκευής ακίνητα, ενώ τα 250.000 ευρώ αφορούν μικρομεσαίου επιπέδου κατοικίες.

Ερχομαι απο το Πεκίνο και σας φέρνω απο κείνο !

Γράφει ο συνεργάτης μας
 Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ένας επαρχιώτης περπατάει στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Θέλει να πάει κατά το Σύνταγμα και σταματά να ρωτήσει έναν περαστικό .
 –Πως πάνε ρε παλικάρι για το Σύνταγμα ;
 - Δεν ξέρω εγώ μπάρμπα, εγώ είμαι από την Κίνα .. 
– Από την Κίνα ; τίνος είσαι από την Κίνα ; 

Η Χρυσή Αυγή μονοπωλεί έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημαντική έκταση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα το 2012, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι έχει αυξηθεί ο αντισημιτισμός στην χώρα μας μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, καταγράφονται αναλυτικά συγκεκριμένα περιστατικά ενώ τονίζεται ότι η Ουάσιγκτον έχει καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθεί σθεναρά έναντια στην αντισημιτική και ρατσιστική ρητορική καθώς και τις βιαιότητες της Χ.Α.

Ο φον Γερμανούχτεν στο λύκειο

Αναγνώστης μού αφηγήθηκε, ευτυχώς περιληπτικά, το θεατρικό έργο στο οποίο καλείται να συμμετάσχει ο γιος του στο 4ο λύκειο του Βόλου για να εορτάσει με συμμαθητές και καθηγητές το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για ένα δράμα, όπου ο «Φον Γερμανούχτεν» παραπέμπει στο δικαστήριο την Ελλάδα κατηγορώντας την ως τεμπέλα, διεφθαρμένη και τα λοιπά γνωστά. Για καλή τύχη της κατηγορουμένης, όμως, την ημέρα εκείνη δικάζει η Ισπανία. Η οποία Ισπανία δείχνει μεγάλη κατανόηση στην Ελλάδα, που και αυτή υπερασπίζεται τον εαυτό της με τα επίσης γνωστά περί αρχαίου πολιτισμού.

Σάλος με βίντεο που φέρεται να δείχνει εξορκισμό από τον Πάπα

Η Αγία Έδρα υποστηρίζει πως επρόκειτο απλώς για προσευχή
Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο το οποίο φέρεται να απεικονίζει τον Πάπα Φραγκίσκο να κάνει εξορκισμό.

Η Μέρκελ με στολή πολιτοφύλακα της Ανατολικής Γερμανίας

Ολο και περισσότερα στοιχεία που πιστοποιούν την ενεργή ανάμειξη της Μέρκελ στο ανατολικογερμανικό καθεστώς βγαίνουν στην επιφάνεια.
Η σημερινή Bild δημοσιεύει φωτογραφία της Αγκελα Μέρκελ με τη στολή της πολιτοφυλακής της DDR σε ηλικία τότε 17 ετών, να περπατά ευτυχής δίπλα σε έναν αξιωματικό - εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια άσκησης της πολιτοφυλακής της DDR (πρώην Ανατολικής Γερμανίας).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ


Ενώ το πρόβλημα της χώρας συνεχίζει να είναι το οικονομικό εν τούτοις στην πολιτική επικαιρότητα κυριαρχεί ο …αντιφασιστικός αγώνας.
Μπορεί το επόμενο δεκαήμερο να κρίνονται δύο μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση: η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ, όμως η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται, έστω και επικοινωνιακά, από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την νομικο-πολιτική εξάλειψη των ναζιστικών αναθυμιάσεων της Χρυσής Αυγής.

Alpha: Σώθηκε από το δημόσιο, χρυσοπληρώνει τα στελέχη της

Παχυλές αποδοχές αψηφώντας τη νομοθεσία 
Οκτώ στελέχη της διασωθείσας με δημόσιο χρήμα Alpha Bank έλαβαν το 2012, παρά τον σχετικό νόμο, μεικτές αποδοχές έως και 434.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια η Τράπεζα στο ενημερωτικό της δελτίο. Ο «νόμος Αλογοσκούφη»προβλέπει ότι οι αποδοχές τους δεν μπορεί να υπερβαίνουν εκείνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος -που κυμάνθηκαν για το ίδιο έτος στις 300.000 ευρώ, μεικτά.

Σάλος στην Κύπρο για την δωρεάν BMW του Χριστόφια

Ενα πολυτελές αυτοκίνητο, μια BMW 730i , που θα αγοραστεί αφορολόγητο, θα «δωρίσει» ο Κύπριος φορολογούμενος στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Θα κοστίσει 43.188 ευρώ.
Χθες η βουλή δεν αποδέσμευσε το σχετικό κονδύλι, κάτι που αναμένεται να κάνει την ερχόμενη εβδομάδα. Στην Κύπρο όλοι οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της βουλής, με την αποχώρησή τους λαμβάνουν «φιλοδώρημα» πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύνταξη και πολυτελές αυτοκίνητο, την συντήρηση του οποίου αναλαμβάνει το κράτος.

Βόμβα στο ΠΑΣΟΚ: Στέλεχος του κόμματος είναι και μέτοχος της εταιρείας ορκωτών λογιστών...

Εκ των ... έσω το ξεσκόνισμα στα ταμεία του κόμματος...
Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το γεγονός ότι ένα νέο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που έχει διορίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ταυτόχρονα μέτοχος της μιας εκ των έξι εταιρειών ορκωτών λογιστών που «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά.

Νέο σοκ: Η Εφορία κρατάει το εφάπαξ για χρέη στο Δημόσιο

Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή αν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό» η Εφορία θα έχει πλέον το δικαίωμα να τους παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.

Γιαούρτια στο μίξερ του Θεόδωρου Πάγκαλου

Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί μαζί του , οι απόψεις του Θεόδωρου Πάγκαλου προσφέρουν πάντα μια ενδιαφέρουσα διανοητική εμπειρία. Προικισμένος με οξύτατη ευφυΐα και υποδόριο χιούμορ ο παλαίμαχος πολιτικός γίνεται απολαυστικός. Ιδίως όταν υιοθετεί το ρόλο του αυθάδη προβοκάτορα που βουτάει ορμητικά στα ιδεολογικά χαρακώματα .

Τα προνόμια της Tρόικα στην Ελλάδα -Tι δαπανούν, τι γίνεται με τους φόρους

Προνόμια και ασυλίες απολαμβάνουν το προσωπικό του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, καθώς και τα μέλη της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, με βάση τις συνθήκες και τις συμφωνίες, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης, στο κείμενο της ερώτησής τους, ζητούσαν να ενημερωθούν για τις «δαπάνες της τροϊκανής χούντας, το νομικό καθεστώς της και τον οικονομικό δολοφόνο το ΔΝΤ».

Έρευνα Ράπανου: Η δικαιοσύνη στη δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεσματική


Μπορεί το ίδιο το Σύνταγμα να ορίζει ότι ο καθένας εισφέρει στο δημόσιο ταμείο ανάλογα με την οικονομική δύναμή του, ωστόσο ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος  έχει γίνει απλώς κουρέλι.
Στο όνομα της αποφυγής της χρεοκοπίας και της παραμονής στο ευρώ, η κοινωνία «στα χρόνια του Μνημονίου» έχει υποστεί μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, επί τη βάσει της παραδοχής ότι «θα φτωχύνουμε». Μιας παραδοχής, η οποία ήρθε να θεμελιωθεί πολιτικά και ψυχολογικά με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου, το οποίο έπαιξε τεράστιο ρόλο στην συλλογική αυτοενοχοποίηση και, κατά συνέπεια, στην αποδοχή της ακραίας λιτότητας από την κοινωνία.

Γερμανικά εγκώμια και στο βάθος εκλογές

Πληθαίνουν οι εγκωμιαστικές δηλώσεις και τα θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της, στον οποίο πιστοποιείται ότι αποκατέστησε τη σταθερότητα και ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα.

Πόπη

Η περίπτωση λοιπόν της Πόπης Διαμαντάκου. Για την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Προσέξτε την λογική που πρυτάνευσε και άναψε φωτιές με την δική της υποψηφιότητα. Υποστηριζόμενη, σε πρώτη φάση, από το κόμμα του κυρ Φώτη. Με τις λίστες του οποίου κατέβηκε στις περασμένες εκλογές.

Μειώσεις μισθών «φέρνουν» πλήρη απασχόληση

«Στροφή» στις προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη απασχόληση άρχισαν να κάνουν οι επιχειρήσεις μετά τις μειώσεις των μισθών που έγιναν (και συνεχίζονται με ποσοστά έως και 40%) ενώ, παράλληλα, αυξάνονται οι απασχολούμενοι χωρίς ασφάλιση. Τα δύο αυτά «πρόσωπα» της αγοράς εργασίας αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου (Ιανουαρίου - Μαρτίου) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στο TEDGlobal 2013

Χιλιάδες υπογραφές χαρακτηρίζουν την πρόσκλησή του «πρόκληση προς όσους πραγματικά έζησαν την κρίση»
 Υπό αμφισβήτηση τίθεται η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ως ομιλητή σε συνέδριο του TEDGlobal 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο (10 - 14 Ιουνίου). Το συνέδριο αυτό θεωρείται κάτι σαν εναλλακτικό Νταβός για «έξυπνες ιδέες».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ


Ετσι για την ιστορία της ημέτερης, αυτοκτονικής ελαφρότητος, ένα καταπληκτικό γεγονός. Στα χρόνια της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή επισκέφθηκε την Αθήνα ο πρόεδρος της Κίνας! Μέγα γεγονός, εξαιρετικής σημασίας.

Ως 100 οι δόσεις για την εξόφληση της Εφορίας

Ακόμα και στις 100 έντοκες μηνιαίες θα μπορούν να φτάσουν οι δόσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία. Πάντως, για τον αριθμό των δόσεων κριτήριο είναι το ετήσιο καθαρό εισόδημα που θα δηλώσουν οι οφειλέτεςπως είχαν το 2012, μόλις ανοίξει το σύστημα υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων Ε1.

Οσο γρήγορα έρχονται, τόσο γρήγορα φεύγουν…

 Oσοι αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις επενδύσεις που θα έρθουν από την Κίνα, δεν έχουν εντελώς άδικο.
Διότι και μετά την επίσκεψη του κ. Κ. Καραμανλή στην Κίνα το 2006 υπήρξαν ανάλογες εξαγγελίες για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Πολιορκία στη ΔΕΠΑ από τους Ρώσους

Την κρίσιμη φάση στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Η ρωσική πλευρά επείγεται να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Την απασχολούν η είσπραξη των οφειλών και η αποτροπή ενός πιθανού βέτο από την Κομισιόν

Κίτρινος πυρετός στην κυβέρνηση για την προώθηση των συμφωνιών με το Πεκίνο

Σε αγώνα ταχύτητας αποδύεται η κυβέρνηση για να περάσουν άμεσα σε φάση υλοποίησης τα κινεζικά σχέδια επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου καλείται την ίδια ώρα να αντιμετωπίσει τα «αγκάθια» της εσωτερικής ατζέντας που δημιουργούν τριβές και στον τρικομματικό συνασπισμό. Σαφή εντολή να μην υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην προώθηση των συμφωνιών που υπεγράφησαν στο Πεκίνο έδωσε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το οικονομικό επιτελείο και την ομάδα των υπουργών που συμμετείχαν στην πρωθυπουργική αποστολή στην Κίνα.

Δυσεπίλυτη εξίσωση για τρεις το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο

Του Γιώργου Π. Τερζή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο πίεσης για την ταχεία προώθηση του νομοσχεδίου. Σε μείζονος σημασίας αλλαγές πριν φθάσει στη Βουλή, επιμένει το Μαξίμου.
Σε δυσεπίλυτη εξίσωση για τρεις μετατρέπεται το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που τείνει να λάβει διαστάσεις μείζονος πολιτικής και ιδεολογικής σύγκρουσης εντός της τρικομματικής κυβέρνησης.

Μισό δισ. ευρώ εκτός στόχων οι εισπράξεις στους έμμεσους φόρους

Η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης «βουλιάζει» τα έσοδα του προϋπολογισμού!
Μήνα με το μήνα, η υστέρηση στα έσοδα από τους έμμεσους φόρους μεγαλώνει και στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2013 έφτασε στα 500.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις εισπράξεις από το ΦΠΑ και τους φόρους κατανάλωσης.

Φονικός ανεμοστρόβιλος σαρώνει την Οκλαχόμα

Φονικός ανεμοστρόβιλος πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων έπληξε τη Δευτέρα τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, με την Οκλαχόμα να έχει υποστεί τις περισσότερες καταστροφές και τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς.

Παράταση, πριν ανοίξει η «πύλη»

Αναβάλλεται για λίγες ημέρες η πρεμιέρα ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αν και ο προγραμματισμός ανέφερε ότι από σήμερα θα άνοιγε κανονικά η σχετική εφαρμογή του Taxis. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η εφαρμογή για το έντυπο Ε1.

Μετρήστε μόνοι σας πόσο επικίνδυνο είναι το λίπος σας για την καρδιά σας

Το ενδοκοιλιακό λίπος, δηλαδή το λίπος που αποθηκεύεται στην κοιλιά και την γενικότερη ενδοκοιλιακή περιοχή, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία σας.
Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα, σχετίζονται σήμερα με το ενδοκοιλιακό λίπος. Αλλά και απλά καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν όταν η κοιλίτσα κάνει την εμφάνισή της, όπως εύκολη κόπωση, ροχαλητό ακόμη και άπνοιες κατά τον ύπνο, ενδεχομένως να σχετίζονται με αυτό.