Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: MANA EINAI MONO MIA !!!

- Έλα, µαµά!
- Έλα, παιδί µου, πού χάθηκες;
- Πού χάθηκα, χτες βράδυ µιλήσαµε...
- Από χτες βράδυ µέχρι σήµερα ξέρεις πόσα µπορούν να συµβούν; Ένα λεπτό θέλει να γίνει το κακό!
- Να σε παίρνω δηλαδή κάθε ΕΝΑ λεπτό;
- Λέω, παιδί µου... Της Μαρίας ο γιος δεν πήγε για σοκοφρέτα απ' το περίπτερο και του 'σπασε το πόδι το αγροτικό;
-Δεν τρώω σοκοφρέτες!

Η Γιάννα ως δράκος

 Στην αφήγηση της εθνικής μας κρίσης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 περιγράφονται ως πηγή δεινών. Η περιγραφή δεν υιοθετείται μόνο από φωνές αυθεντικής λαϊκής διαμαρτυρίας ή, τέλος πάντων, δεν έρχεται μόνο από αριστερά. Όχι, η μομφή κατά των Αγώνων είναι καθολική. Ακόμα και αυτοί που έγλειψαν από το τραπέζι ως και τα υπολείμματα της διαφημιστικής δαπάνης, σήμερα στενάζουν από οργή. Εκ των πραγμάτων, αν οι Αγώνες δίνουν το παραμύθι, η Γιάννα πρέπει να είναι ο δράκος. Και να που τώρα άρχισε να βγάζει φωτιές από το στόμα.

Μία απαγωγή, ένα κομμένο δάχτυλο και το αλισβερίσι με τα ναρκωτικά, εξιχνιάστηκε η σκοτεινή υπόθεση

Μετά από τέσσερις μήνες εξιχνιάστηκε μία μυστηριώδης υπόθεση απαγωγής που είχε ξεκινήσει από τα Γιάννινα και ο επίλογός της γράφτηκε στην Αθήνα.
Το χρονικό της απαγωγής ξεκίνησε βραδινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2013, στα Ιωάννινα, και εξελίχθηκε μέχρι την 27 Μαρτίου 2013, οπότε απελευθερώθηκε ο απαχθείς σε περιοχή της Αττικής, χωρίς να καταβληθούν λύτρα.

Ιρανική ετοιμασία για μεγάλες κρίσεις με την Αμερική

 Πολιτική «πυρηνική βόμβα» η είδηση που ήρθε από την Τεχεράνη: το Συμβούλιο των Φρουρών απαγόρευσε στον Αγιατολάχ Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσανζανί και πρώην πρόεδρο του Ιράν να είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τις 14 Ιουνίου! Αυτό που καθιστά την είδηση «εκρηκτική» δεν είναι αυτή καθ' αυτή η απαγόρευση της υποψηφιότητας του Ραφσανζανί. Ουδείς άλλωστε θεωρεί το Ιράν δημοκρατική χώρα, όπου ο κάθε πολιτικός μπορεί να εκφέρει όποια γνώμη θέλει και να κρίνεται γι' αυτή από τον λαό. Αλλού βρίσκεται το τεράστιο ζήτημα.

Όλοι ξετρελάθηκαν κι ... αγάπησαν τη Γερμανία

 Σύμφωνα με έρευνα του BBC η Γερμανία είναι η πιο αγαπημένη χώρα παγκοσμίως.  Μόνο σε μια χώρα δε φαίνεται να αγαπούν ιδιαίτερα τη Γερμανία. 
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα η Γερμανία ανέβασε κατά τρεις μονάδες τα ποσοστά προτίμησης έναντι του 2012 κι έφτασε το 59 %. Από την ταυτότητα της έρευνας ...

Πρόβλημα πολιτικού... «αμορτισέρ»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη «διελκυστίνδα» μεταξύ σταθεροποίησης και καταστροφής της ελληνικής οικονομίας, οι δυνάμεις της σταθεροποίησης έχουν αρχίσει να υπερτερούν. Προφανώς δεν βγήκαμε από την κρίση. Και ο δρόμος που έχει απομείνει είναι αρκετός ακόμη...

Μετά τον νομοθετικό πληθωρισμό

Η πρώτη και μεγάλη έκπληξη των τροϊκανών, όταν ήρθαν στην Ελλάδα, ήταν όταν διαπίστωσαν ότι οι νόμοι δεν τηρούνται. Ηρθαν με την πεποίθηση ότι είχαν να κάνουν με μια τυπική δυτική δημοκρατία, στην οποία αυτό που ψηφίζει η Βουλή είναι ιερό. Νόμιζαν ότι αρκούν μερικές νομοθετικές ρυθμίσεις για να σταματήσει η οικονομία τον κατήφορο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, απελευθερώνοντας την αγορά ή επιτρέποντας στους νέους να κάνουν τη δουλειά που επιθυμούν κ.λπ.

Ενα κουμπούρι να σκοτώσουμε την κρίση !

Γράφει ο συνεργάτης μας
 Θόδωρος Γαλανόπουλος
Επιτρέψατε μου κύριε διευθυντά να ξεκινήσω το κείμενο μου με τη γνωστή Ελληνική παροιμία «Τους φταίνε οι τρίχες που είναι στραβή η ψ..λη ! » Ε, α μα πια! Εδώ γκαρίζει η γομαρα για άχυρο κι αυτοί ασχολούνται, τάχα, ποιος βουλευτής έφερε το κουμπουρι του στη Βουλή, είναι όντως κουμπουρι ή  χάρηκε που είδε την ωραία του συνάδελφο με το μινι ταγιέρ;;

Ο Μπέκαμ και ο Μπέικον

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Χρειάστηκαν σχέδιο και κόπος για να την εντοπίσει πριν τη στοχοποιήσουν άλλοι. Οταν τη βρήκε, της έφτιαξε μια ωραία προθήκη, με γυαλί και βελούδο, για να κρατήσει το σχήμα και την υγρασία της, προστατευμένη από ρύπους και βάσκανα βλέμματα. Και να τη δείχνει με καμάρι, όπως οι κυνηγοί τα θηράματά τους. Δεν θέλησε όμως να την κρατήσει για λογαριασμό του, σαν τον Ιάπωνα κροίσο που αγόρασε προ ετών πίνακα ενός τρανού ζωγράφου και όρισε στη διαθήκη του να τον αποτεφρώσουν μαζί του όταν πεθάνει. Ο τσιχλοθήρας μας προτίμησε να δημοπρατήσει τη σπάνια λεία του.

Μεϊμαράκης: «Θα βγάζω έξω όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του»

Εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανένα βουλευτή, που δεν πειθαρχεί στα νέα μέτρα για τον έλεγχο της οπλοφορίας, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ναι» στην ένταξη της ΠΓΔΜ από το Ευρ. Κοινοβούλιο, πιέσεις για άμεση λύση

Η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), με ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα. Τονίζεται ακόμη πως το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να λυθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Χαράμι... πήγαν οι θυσίες για τα δύο «κουρέματα»

Ψέματα... ψέματα... ψέματα. Μετά τη διάσωση με τα τρία Μνημόνια και τα δύο «κουρέματα» με τη συμμετοχή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πολιτικοί, τραπεζίτες, οικονομολογούντες καθηγητές και (φυσικά) δημοσιογράφοι επιχειρηματολογούσαν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί λυτρωτικά! Βεβαίως η στήλη είχε διαφορετική άποψη, επισημαίνοντας αμέτρητες φορές ότι δεν θα σωθούμε από το δυσβάστακτο χρέος. Μετά τη διάσωση, θα επιβαρυνθούμε με περισσότερα χρέη λόγω της αλληλεπίδρασης που θα έχουν μεταξύ τους τα διάφορα στοιχεία του πολύπλοκου σχεδίου, που συμφωνήθηκε δυστυχώς εις βάρος μας.

Στις φορολογικές δηλώσεις θα δηλώνονται και οι τόκοι του ενός λεπτού

Σύμφωνα με το άρθρο 62 παρ. 6 του ΚΦΕ σε κάθε περίπτωση στη φορολογική δήλωση αναγράφονται όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματα.
Η Σχετική τροποποίηση ως γνωστόν έγινε με την παράγραφο 4 του άρθρου 8 του ν. 4110/2013 και ισχύει για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και επόμενα.

TO SPD ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !...

Η απόφαση του SPD να αποχωρήσει από τη Σοσιαλιστική Διεθνή (Socialist International) και να συγκροτήσει την Προοδευτική Συμμαχία με άλλα βορειοευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, δεν αποτελεί πολιτική επιλογή, αλλά γεωπολιτική ...... η οποία εντάσσεται στην διαδικασία προβολής γεωπολιτικής ισχύος του γερμανικού κεφαλαίου, συνοδοιπόρος του οποίου υπήρξε σχεδόν από ανέκαθεν το SPD.

«Τέλος» οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση.
Με βάση το νέο φορολογικό όσοι φορολογούνται στην πηγή του εισοδήματός τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση αφού η εκκαθάριση θα γίνεται κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν τέλος οι φορολογικές δηλώσεις.

Το ΣτΕ θα αποφασίσει εάν θα γίνονται αξιωματικοί μη Ελληνες στο γένος

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί εάν μπορούν να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ελληνική ιθαγένεια, αλλά δεν είναι Έλληνες στο γένος.
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση έξι απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με την οποία ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που το 2011 επέτρεψαν να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών υποψήφιοι οι οποίοι είχαν μεν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς όμως να είναι Έλληνες στο γένος.

Γκάφα με το «καλημέρα» για την Προοδευτική Συμμαχία...

Με μια γκάφα ξεκίνησε η «Προοδευτική Συμμαχία» των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών
Το SPD και ο αρχηγός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαφήμιζαν την προσχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ στον νέο οργανισμό, που φιλοδοξεί να  αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στον ιστότοπο των Γερμανών αναφερόταν, μάλιστα, ότι το κόμμα του Μπαράκ Ομπάμα θα ...

Αντιρατσιστικά μεν, αλλά…

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΜΑΣ ήρθε απ’ την Ευρώπη η «εντολή». Δεν το ‘ξεραν(;) πως στην Ελλάδα νομοθετούν οκνηροί είτε πονηροί (κατά περίπτωση) πολιτικοί. Άρπαξαν τα σύνεργα και άρχισαν τις πινελιές (στον αντιρατσιστικό νόμο ευρωπαϊκής «κατασκευής και προελεύσεως»). Τον προσαρμόζουν στα δεδομένα μας, τον ρετουσάρουν ελληνικά, για να θυμίζει νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Πίσω, αδέλφια, και τους φάγαμε

 Να μη μιλήσει, λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου στο TEDX του Εδιμβούργου. Και αν μιλήσει, να πάμε εκεί να του ρίξουμε κανένα γιαούρτι. Και μετά να επιστρέψουμε στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούμε για τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής που το παίζουν τσαμπουκάδες και θέλουν πάντα να περνάει το δικό τους. Και, βέβαια, αν στον δρόμο μας βρούμε έναν μετανάστη θα τον βοηθήσουμε, γιατί οι Έλληνες είναι πάνω από όλα αντιρατσιστές. Κλαίμε από οργή όταν βλέπουμε τι τραβάνε οι μαύροι στη Μανωλάδα: αντί να έρθουν στην Αθήνα να πουλάνε μαϊμούδες ή να δουλεύουν ανασφάλιστοι στις δουλειές που εμείς δεν κάνουμε.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Βακτηριοκτόνοι ιοί βρέθηκαν για πρώτη φορά να συμβιώνουν με τον άνθρωπο

Μια απίθανη συμβίωση που προστατεύει τον άνθρωπο και άλλα ζώα από τις εισβολές μικροβίων, ανακαλύφθηκε σε μια σειρά εργαστηριακών πειραμάτων: η βλέννα που καλύπτει μεγάλες επιφάνειες του σώματος, όπως το στόμα και το πεπτικό σύστημα, φιλοξενεί τεράστιους πληθυσμούς φάγων, ιών που τρέφονται αποκλειστικά με βακτήρια.

Tώρα πια είναι ώρα να φύγουμε, εγώ για να πεθάνω, κι εσείς για να ζήσετε

 Αλλά τώρα πια είναι ώρα να φύγουμε, εγώ για να πεθάνω, κι εσείς για να ζήσετε. Ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο, είναι άγνωστο σε μας. Μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

Με αυτά τα λόγια κλείνει τη μνημειώδη απολογία του ο Σωκράτης όταν πια του έχει ανακοινωθεί η ποινή του. Ο θάνατος.

Φόβοι και Φοβίες

Χρ. Ι. Στεφανάδης  (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος.»Φραγκλίνος  Ρούζβελτ
  Ο φόβος προκαλείται όταν ο άνθρωπος ευρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό ή πλασματικό κίνδυνο ή μπροστά σε εξωτερική απειλή και ανήκει στους προστατευτικούς μηχανισμούς άμυνας και αυτοσυντήρησης. Προϋποθέτει ένα φοβογόνο ερέθισμα και διακρίνεται από το άγχος το οποίο εκδηλώνεται ως εσωτερική ένταση ή πανικός και το οποίο συνήθως συμβαίνει χωρίς την ύπαρξη σημαντικής αντικειμενικής εξωτερικής απειλής.

Ο ίδιος πρέσβης πίσω από λίστα Λαγκάρντ και Siemens

Ο πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κ.Χαλαστάνης, βρίσκεται πίσω από την απώλεια εγγράφων στις δύο υποθέσεις-φωτιά
 Πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την πολιτική σκηνή φαίνεται ότι έχει ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης. Οι παραλείψεις του πρώην διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη -ενώ εκείνη ήταν στο υπουργείο ...

ΔΕΞΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑΓΟ…Οι εκλογές του 1952 ήταν από πολλές πλευρές σημαντικές αφού σ’ αυτές μπορούμε να ανακαλύψουμε στοιχεία που επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου.
Κατ’ αρχήν είναι οι εκλογές στις οποίες για πρώτη φορά ορίστηκε ότι οι έδρες στη Βουλή θα είναι 300. Σήμερα είναι αρκετοί αυτοί που, είτε λόγω οικονομικής κρίσης είτε για λόγους διαφορετικής οργάνωσης του πολιτικού συστήματος, θέτουν θέμα να μειωθούν σε 200.

Ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς 
Μεγάλος αριθμός επενδυτών και επιχειρηματιών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν μετοχές της τράπεζες και πολλοί από αυτούς έχουν δεσμευτεί για τη συμμετοχή τους στην αύξηση.

Ο Ντιτιγιέ και η αλήθεια

«Δεν είναι κακό να μην  σου αρέσει ο Μπετόβεν. Κακό είναι να μην τον γνωρίζεις», είχε πει ο μέγας αρχιμουσικός Δημήτρης Μητρόπουλος. Και είχε απελπιστικά δίκιο: τόσος ασύλληπτος πλούτος της ανθρώπινης δημιουργίας, ότι σημαντικότερο έχει να προσφέρει ο πολιτισμός, έργο που θα μπορούσε πραγματικά να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους καλύτερους, όπως και τις κοινωνίες που ζουν, πάει για τους περισσότερους κυριολεκτικά χαμένος. Είναι περίπου σα να μην υπάρχει, κυρίως επειδή οι αξιακοί και πνευματικοί κώδικες καθώς και τα συστήματα παιδείας είναι ανίκανα να τον μεταδώσουν: όχι μόνον στην Ελλάδα, ουσιαστικά σχεδόν παντού, πλήθος πνευματικά επιτεύγματα μεγάλων δημιουργών, δεν φτάνουν στο πλήθος.

Ένα βήμα για την άρση του τραπεζικού απορρήτου

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες στην ανάγκη άρσης του τραπεζικού απορρήτου, ωστόσο δεν προέκυψαν τελικές αποφάσεις στα ζητήματα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
H οικονομική και δημοσιονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη ανοίγει το δρόμο για περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη.

Από κρισάρα με νέο σύστημα περνούν άμεσα 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Πλησιάζει η ώρα της «κρίσης» για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους οι 12.500 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.
Η αξιολόγηση θα γίνει με την αποτύπωση των προσόντων τους και ο καθορισμός των νέων κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Η τελική ρύθμιση για τα χρέη στην Εφορία

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ
Μέχρι τις 28 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Προαπαιτούμενα αποτελούν, πέραν του «πόθεν έσχες», η προφανής οικονομική αδυναμία και η επίδειξη συνέπειας στις τυπικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι Δαίμονες

Δημήτρης Δανίκας  στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Προσέξτε  απίστευτη  λογική.  Βολική.  Εντελώς  πλασματική. Που  μας  αθωώνει. Και  σαν πολίτες  και  σαν  κυβέρνηση  ελληνική.  Από   την πρόσφατη   ειδησεογραφία  που αναφέρεται στην περίπτωση  της  Ανγκελα Μέρκελ Αφού,  σου λέει,     η καγκελάριος υπηρέτησε το καταπιεστικό σύστημα  της Ανατολικής  Γερμανίας.

Kαθημερινό φαινόμενο οι προκλήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να μετατραπούν οι προκλήσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τελευταίο κρούσμα, η δήλωση του βουλευτή της Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος είπε ότι όσοι αυτοκτονούν θα έπρεπε, αντ’ αυτού, να σκοτώνουν τραπεζίτες ή εκείνους που ευθύνονται για τη «σημερινή κατάσταση». Αργότερα, με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή έσπευσε να ανασκευάσει. 

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις

Σε όλη τη χώρα 
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην Ομόνοια.

Πανελλαδικές: Καταγγελία από μέλος της Ενωσης Φυσικών για το θέμα στη Φυσική...

Σε μια καταγγελία - βόμβα προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής είχε...

Δηλώσεις τέλος για μισθωτούς και συνταξιούχους

Του Προκόπη Χατζηνικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης όσοι αποκτούν εισόδημα από μία πηγή. Οι συντελεστές της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος θα κλιμακώνονται από 1% έως και 42% για τους μισθωτούς.
Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα από μία πηγή βάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δίδεται τις προσεχείς μέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Οι μεγαλύτερες σήραγγες των Βαλκανίων «τρύπησαν»

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το τρένο σε 3.15' έως το 2016
 Έντεκα υπουργοί, έξι διευθύνοντες σύμβουλοι, κάμποσες κύριες και συμπληρωματικές συμβάσεις κατασκευής και 16 χρόνια εργασιών. Και το «θαύμα» τελικώς εγένετο! Οι σήραγγες του Καλλιδρόμου, το δυσκολότερο τεχνικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας, «τρύπησαν» μετά από ένα κατασκευαστικό θρίλερ ετών, που ολοκληρώθηκε χάρη στον κόπο, το πείσμα και την επιμονή των ελλήνων μηχανικών.

Πριν το καλοκαίρι του 2014 το κούρεμα του χρέους

Εν μέσω ελληνικής προεδρίας τοποθετεί ο επικεφαλής του Eurogroup το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, η ευρωζώνη θα αποφασίσει ποιά μορφή θα λάβει το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Τρόμος στο νοτιο-ανατολικό Λονδίνο

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση τον αποκεφαλισμό στρατιώτη στο νοτιο-ανατολικό Λονδίνο από δύο άτομα που πρώτα τον μαχαίρωσαν, φωνάζοντας ισλαμικά συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται τυχόν ανάμειξη νιγηριανού συνδέσμου στην επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των δραστών, οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών και νοσηλεύονται τραυματισμένοι.