Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα «πυροβολεί» περιβάλλον και τουρισμό: Η περίπτωση της παραλίας Τραπεζάκι στην Κεφαλονιά

Ιστορίες νεοελληνικής τρέλας εξελίσσονται στην Κεφαλονιά όπου μια απείρου φυσικού κάλλους περιοχή, η παραλία Τραπεζάκι στα Μουσάτα, υφιστάται άνευ προηγουμένου κακοποίηση, εξαιτίας αυθαίρετων κατασκευών.

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας : η ασθένεια με τα 10.000 πρόσωπα όσα και οι ασθενείς στη χώρα μας

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (29 Μαΐου), που φέτος είναι αφιερωμένη στους νέους με ΣκΠ-ΠΣ, και με αυτή την αφορμή παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη νόσο, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπισή της από τους ...

Ζήτημα ύφους...

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μια στο τόσο, το μυαλό και η εσωτερική μας γλώσσα κολλάνε από απογοήτευση ή εξουθένωση σ’ ένα θραύσμα τραγουδιού ή σε κάποιο από τα κλισέ που τελικά ίσως δεν είναι τόσο άχρηστα όσο φανταζόμαστε. Με ψυχοπνευματικό σημειωτόν μοιάζει, αλλά δεν του λείπουν και τα στοιχεία της αμπάριζας. Στις περιπτώσεις αυτές άλλωστε πρέπει να πάρουμε αμπάριζα για να ξεπαγώσουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και να αναζητήσουν άλλες λέξεις και σκέψεις.

Η θεωρία «και τι έγινε;»

Από το Βερολίνο, η αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την ψήφιση του νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Οποιος βλέπει τι γίνεται στην Ευρώπη, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που περικλείει το «ακροδεξιό φαινόμενο». Αυτά για τους α λα καρτ ευρωπαϊστές της ΝΔ...

Η Μέρκελ έδιωξε το φάσμα εμπορικού πολέμου ΕΕ - Κίνας

Πριν από δέκα - είκοσι μέρες, στις Βρυξέλλες, επικρατούσε κλίμα οικονομικού πολέμου εναντίον της Κίνας σε ορισμένους εμπορικούς τομείς. Στις 8 Μάη ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χεχτ πρότεινε να επιβληθούν στα κινεζικής προέλευσης φωτοβολταϊκά τόξα δασμοί ύψους από το 37% έως το 69% της αξίας τους! Γερμανικές κυρίως και κάποιες ιταλικές εταιρείες παραγωγής φωτοβολταϊκών είχαν ζητήσει να εξεταστούν οι επιδοτήσεις που δίνει η κινεζική κυβέρνηση στις αντίστοιχες κινεζικές εταιρείες, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναξιοποίητοι θησαυροί 10 δισ. στην αγκαλιά του Δημοσίου

Πλήρη καταγραφή και αποτελεσματικό διαχειριστικό έλεγχο στα εθνικά κληροδοτήματα το ύψος των οποίων εκτιμάται σε 10 δισ. ευρώ και επίσπευση των διαδικασιών ώστε εντός διετίας οι σχολάζουσες κληρονομιές εάν δεν βρεθούν οι κληρονόμοι, να περνούν στα χέρια του Δημοσίου, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον «Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών» που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

«Πράσινο Ταμείο» του ΠΑΣΟΚ;

Πώς το είχε πει για τους πολιτικούς ο Χένρι Κίσινγκερ; «Το παράνομο το κάνουμε αμέσως. Για το αντισυνταγματικό χρειαζόμαστε λίγο χρόνο παραπάνω». Τούτη η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει ημετέρους πολιτευτές και να βάλει χέρι στα λεφτά μας ξεπέρασε και τον «μάγο των πάσης φύσεων ελιγμών». O εκλεκτός του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και υπουργός

Πεινάς; Ντροπή σου ρατσιστή !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Τα μεγαλύτερα και πιο σπουδαία προβλήματα στην Ελλάδα σήμερα είναι: Οι ψηλές γόβες, η τριχόπτωση, το αδυνάτισμα των γυναικων εν όψει μπάνιων, η ποιότητα της τεκιλας στα καλοκαιρινά μπαράκια, και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο! Ανοίγεις το κλουβί του παπαγάλου, την τηλεόραση, και ακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

Επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσα στο 2014

Τη Σύμβαση του ΟΟΣΑ για τη φορολογική συνεργασία υπέγραψε σήμερα ο Γ. Στουρνάρας στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου των αρμόδιων υπουργών. Προβλέψεις για ανάκαμψη της Ελλάδας όχι πριν το 2014.

«Οχι» είπε η Βουλή στην άρση ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη

ΗΡΘΗ Η ΑΣΥΛΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΕΛΛΑ, ΚΑΣΗ
Με ψήφους 102 έναντι 80, απέρριψε το η Ολομέλεια της Βουλής αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε μία λευκή ψήφος. Τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε μηνύσει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων

«Ε…όχι και να κλείσει η ΕΡΤ» (μέρος 1ο)

Του Θανάση Νικολαΐδη
«ΕΝ αρχή ην» ΕΙΡ. Με τη μαγεία του ραδιοφώνου και εκφωνητές σοβαρούς, ορθοφωνικούς και μορφωμένους. Χωρίς τα (σημερινά) «ρε Γιώργο» και «άκου Νίκο» που διαμορφώνουν συμπεριφορές νεοελλήνων της μαγκιάς και μαθητόκοσμου της…Πενταήμερης.

«Shanghai Baby!» έρχομαι κοντά σου...

Οι Κινέζοι είναι κάτι παραπάνω από φίλοι μας. Είναι κάπως σαν συγγενείς μας. Ετσι αισθάνομαι αφού θα επενδύσουν στην Εθνική μας Τράπεζα, στα εξοχικά μας, στους σιδηροδρόμους, στα αεροδρόμια και στα λιμάνια μας. Αρχίζουν να με πλημμυρίζουν περίεργα συναισθήματα... και κατέφυγα στο υπέροχο βιβλίο με τον τίτλο «Shanghai Baby!» της διάσημης Kινέζας Zου Γουεϊχούι. Βεβαίως, το βιβλίο αυτό έχει απαγορευθεί στην Kίνα επειδή ο ωμός κοινωνικός ρεαλισμός του αντιβαίνει στις αντιλήψεις των πουριτανών κρατούντων στο Πεκίνο.

«Παγίδα» για το χαράτσι στήνει το υπουργείο Οικονομικών

Τους φορολογουμένους που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους θα αναζητήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ο Βενιζέλος χάνει τον έναν μετά τον άλλον τους βουλευτές του παλιού κόμματος

Τελευταίο παράδειγμα αποχώρησης από το "υπόλοιπο" του κόμματος του πάλαι ποτέ δυνατού ΠΑΣΟΚ, η παραίτηση από τα κομματικά καθήκοντα του ευρωβουλευτή Αρσένη.Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Κ.Αρσένη να παραδώσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο και να πάει στο καλό του. Δυστυχώς όποιος αποχωρεί από τα κόμματα σήμερα δεν έχει τα κότσια να παραδώσει και την έδρα, που με κάποιο κόμμα απέκτησε, ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ:

Τράπεζα της Ελλάδος: έξη βήματα για ταχύτερη ανάπτυξη

Ύφεση, με μείωση του ΑΕΠ που θα αγγίξει φέτος το 4,6% και σταθεροποίηση της ανεργίας στο 28% προβλέπει η Ετήσια Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος. Στην έκθεση, εκτιμάται ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης τοποθετώντας χρονικά την ανάκαμψή της το 2014, και την αποκλιμάκωση της ανεργίας από το 2015.

ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…


Δεν με απασχολούν αυτοί που με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως θα κάνουν προβολές στο αύριο ξεθάβοντας το χτες. Μου είναι διασκεδαστικοί και αυτοί που θα εξηγήσουν το 2013 με αναφορές στο 1453 και αυτοί που θα απορρίψουν μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε τέτοια συσχέτιση. Άλλοι είναι χτίστες του παρελθόντος κι άλλοι χαλαστάδες του μέλλοντος. Αυτό ξέρουν, αυτό επέλεξαν, αυτό τούς αρέσει να κάνουν. Αυτό κάνουν. Και τους δύο τούς ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μες στο γάλα. Είναι ευδιάκριτοι. Τους εγκρίνεις ή τους απορρίπτεις. Συντάσσεσαι μαζί τους ή τους αποτάσσεσαι. Είναι εύκολη υπόθεση.

Πήραμε την ζωή μας λάθος. Ας την αλλάξουμε...

 Σταματημένος στο κόκκινο φανάρι, ο οδηγός της BMW μισάνοιξε... πονηρά την πόρτα του και άδειασε το περιεχόμενο του σταχτοδοχείου του αμαξιού στο δρόμο, δίπλα στο ρείθρο της νησίδας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρισκόταν ακριβώς πίσω του, του κόρναρε επίμονα, κουνώντας ταυτόχρονα το χέρι, σαν μάλωμα, έξω από το παράθυρο.

White Africa ή αλλιώς οι πολιτικοί «φύλαρχοι»

Δημ. Μαρκόπουλος στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στην Ελλάδα μαθαίνουμε την ιστορία από τη δική μας, βολική, σκοπιά. Για παράδειγμα, διαβάζαμε πρόσφατα επ’  αφορμή του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ μια άγνωστη ιστορία της με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η διήγηση  αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο ο τέως πρωθυπουργός για να πικάρει την τότε ομόλογο του για το ότι δεν είχε συμπεριλάβει την Αθήνα στην ευρωπαϊκή της περιοδεία, την έστησε για ένα εικοσάλεπτο στο καθορισμένο ραντεβού τους στην Ντάουνινγκ στριτ.  «Αυτή με έστησε έξι μήνες. Δεν χάθηκε ο κόσμος για δέκα λεπτά» φέρεται να είπε ο Ανδρέας.

H Ελλάδα περιμένει περισσότερους τουρίστες

Ένα δημοσίευμα για την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, μια αναφορά στην πώληση του Σκορπιού και η αδιέξοδη πολιτική λιτότητας είναι τα θέματα της επισκόπησης.

Πώς θα ξεφύγουμε από τον πολιτικό φαύλο κύκλο;

 Η κρίση ανέδειξε την ωμή πραγματικότητα: «Δεν έχουμε Δημοκρατία παρά μόνον Ελευθεροστομία και Μισο-αναρχία». Απλά, γνωρίζοντας πόσο ευμετάβλητο είναι το θυμικό μας,  μάς αφήνουν να ξεσπάμε και να ξεχνάμε. Καθόλα τα άλλα, διοικούμαστε από μια τάξη φαύλων πολιτικών με φεουδαρχικές αντιλήψεις και εμείς συμπεριφερόμαστε ως κουτοπόνηροι ραγιάδες χωρίς συλλογική και πολιτική συνείδηση. Ο καθένας μας για την πάρτη του, αψηφούμε τους Νόμους αλλά και τις μεταξύ μας συμφωνίες, καλοπιάνουμε ή και εκβιάζουμε τους πολιτικούς (και γενικότερα όσους έχουν κάποιας μορφής εξουσία) με σκοπό να κάνουμε τη δουλίτσα μας.

Ο Κουβέλης «αδειάζει» την Ρεπούση, αλλά εκείνη επιμένει: Δίνει συνέντευξη Τύπου για γκέι, λεσβίες, τρανς

Ο Φώτης Κουβέλης «άδειασε» την Μαρία Ρεπούση για όλα όσα έγραψε στην επιστολή της για την γενοκτονία των Ποντίων. Είπε με νόημα το αυτονόητο, σε κομματική συνεδρίαση χθες Τρίτη. «Για μας είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρεωτική τιμή η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Σε 3 χρόνια θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ»

Αλέξανδρος Κασιμάτης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
«Eίναι αναξιοπρεπές να πανηγυρίζουμε με τα πλαστά πιστοποιητικά που μας χορηγεί απλόχερα την περίοδο αυτή  ο διεθνής παράγων περί δήθεν «βιωσιμότητας»  της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους. Είναι προφανές ότι λόγω της άγνωστης ακόμη κατάληξης της ευρωπαικής κρίσης δεν επιθυμούν εταίροι και μη, η Ελλάδα να λειτουργήσει αυτή την περίοδο ως η ανεξέλεγκτη «παράφρων μεταβλητή» του Ευρωσυστήματος».

Αγριος καυγάς στη Βουλή όταν ο Ραγκούσης είπε: Είναι ντροπή να ηγείται του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε όλο το μέγαρο της Βουλής ήχησαν οι φωνές του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Ρήγα όταν ο πρώτος καταλόγισε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως «ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά φρόντισε να βάλει χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ».

29η Μαΐου: Μια μέρα σαν κι αυτή το 1453…

Παραθέτουμε σήμερα -ξεφεύγοντας, πράγματι, από τα τετριμμένα της πολιτικής-, ένα κείμενο από την έγκυρη «Ιστορία των Βαλκανίων»* του Ζώρζ Καστελλάν για την κατάληψη της Πόλεως από τους Οθωμανούς. Ως γνωστό, σαν σήμερα 29 Μαΐου του 1453, η Πόλις των Πόλεων έπεσε στα χέρια του θρυλικού Μωάμεθ του Πορθητή (Φατίχ). Ας αφήσουμε, λοιπόν, έναν ακαδημαϊκό… «Φράγκο» να μιλήσει όσο πιο επιστημονικά και επίσημα μπορεί.

Στην τελική ευθεία η αύξηση στην τράπεζα Πειραιώς

Προχωρά σε Reverse split 

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς για την αύξηση κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Η επικοινωνιακή «πρόκληση» της Χρυσής Αυγής

 Μέχρι και πριν από ενάμιση χρόνο ελάχιστοι γνώριζαν τι είναι Χρυσή Αυγή. Μόνο όσοι ασχολούνταν ιδιαίτερα με τα πολιτικά πράγματα. Ο πολύς κόσμος αγνοούσε την ύπαρξη της. Και όμως από τα μέσα του 2012 και εδώ και ένα χρόνο είναι ο πιο πολυσυζητημένος κομματικός φορέας. Ήταν τυχαία η άνοδος σε τόσο μεγάλα ποσοστά μέσα σε τόσους λίγους μήνες;

Θυμαράκια

 Εντελώς τυχαία χτες το μεσημέρι έπεσα πάνω σε εκπομπή του Sport FM. Ενα από τα θέματα ήταν η προσφυγή δύο εκπροσώπων ερασιτεχνικών ενώσεων εναντίον της ΕΠΟ . Προσφυγή που κατέληξε στο Πρωτοδικείο. Γιατί, λέει, η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν τηρεί το Νόμο. Και έτσι παρέχει αδειοδοτήσεις σε πολλά επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προυποθέσεις. Με απλά λόγια, όπως κατάλαβα, οι περισσότεροι προεδράρες αυτών των ομάδων παριστάνουν τον μάγκα με άδεια ταμεία και με ξένα κόλλυβα. Τόσο απλά

Κωδικός-παγίδα για όσους δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων

Του Προκόπη Χατζηνικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
Υποχρεωτική η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στις φορολογικές δηλώσεις
Με στόχο τον εντοπισμό περίπου 200.000 φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το 2011 το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (και πιθανόν και το 2012) προστέθηκε στη φορολογική δήλωση κωδικός που προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος.Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, (σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική

Όταν ο Τσίπρας «αγαπά» τον Καραμανλή…

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα στην «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ, ώστε να αναδείξει εσωτερικό ρήγμα στο βασικό κυβερνητικό κόμμα.
Η «αγάπη» του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Καραμανλή είναι τέτοια που χθες...

Συρία: η θέση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο σύγκρουσης

Είναι κάτι μάλλον σπάνιο: η Ευρώπη να κάνει κάποιο βήμα προς μία διεθνή σύγκρουση, όπως συνέβη με την απόφαση της Επιτροπής να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας. Και γίνεται ακόμα πιο σπάνιο, όταν, την ίδια στιγμή, η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι στέλνει κι εκείνη όπλα, στην άλλη πλευρά, την κυβερνητική, «απειλώντας» να εφοδιάσει τον Ασαντ με πυραύλους S-300. 

Μπαίνει «φρένο» στην ομηρία της πόλης

Το 2012 πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας 796 διαδηλώσεις με συμμετοχή χαμηλότερη των 200 ατόμων, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας
Αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για τις διαδηλώσεις στο κέντρο των Αθηνών δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μετά και τις χθεσινές συναντήσεις του με τα προεδρεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στέλνουν Τέλη Κυκλοφορίας σε ανύπαρκτους ιδιοκτήτες ΙΧ!

Του Γιώργου Ανδρή, andris@pegasus.gr
Η υστέρηση εσόδων στις κατά τόπους εφορίες έχει δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο αλαλούμ καθώς αποστέλλουν ειδοποιητήρια οφειλών ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν στην κατοχή τους τις ημερομηνίες που αναγράφεται στις ειδοποιήσεις τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα!

Πόθεν έσχες για τα πτυχία στο Δημόσιο

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Πανελλαδικών συνέχεια με μαθήματα κατεύθυνσης

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ
Σε τέσσερα μαθήματα κατευθύνσεων διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Ιταλία: Τρείς δολοφονίες στη Ρώμη σε λιγότερο από 12 ώρες

Τρεις δολοφονίες σημειώθηκαν χθες στην ιταλική πρωτεύουσα σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών, από τα χαράματα μέχρι αργά το απόγευμα.
    Λίγο μετά τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), ένας συνταξιούχος 62 ετών, ο οποίος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από ένοπλο που εξαφανίσθηκε αμέσως μετά την εκτέλεση. Το θύμα -πρώην θυρωρός σε γραφεία δημοτικού διαμερίσματος- είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

Πυρκαγιές σε Μεσσηνία-Κρήτη-Μάνη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στην Κυπαρισσία, κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Γιαννίτσενα, που καίει αγροτοδασική έκταση.