Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Το ‘’καμαρι’’ μας όμως, είναι υπερηφανος !

Γράφει ο Θανάσης Νικολαΐδης
Μας προίκισε ο Θεός, ως Ελλάδα. Κι εμείς; Γράψαμε την ιστορία μας των χρυσών, ασπρόμαυρων και γκρίζων σελίδων της επιμένοντας ελληνικά, και συχνά μιμούμενοι τους ξένους. Όχι στα καλά τους και τα δύσκολα. Στα αρνητικά και «συμφέροντα». Κι αυτοί (οι ξένοι) μας έρχονται και ξανάρχονται ως τουρίστες (κι όχι σαν ...

Αρχή σοφίας, ονομάτων απόκρυψις...

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στην ιστορία της ανθρωπότητας, η τεχνική της μη κατονομασίας είναι ισόχρονη της πίστης ότι το όνομα ενός προσώπου δεν είναι κάποιος συμβατικός προσδιορισμός του, αλλά η συνοπτική αποτύπωση της ύπαρξής του· η βαθιά ταυτότητα, η ίδια του η ψυχή. Για να μην τους υφαρπάξει την ψυχή ο αντίπαλος στη μάχη ή για να μην μπορεί να στραφεί εναντίον τους με ...

Ευρωπαϊκή και ρώσικη «ρουλέτα»...

 Η έκθεση του ΔΝΤ για τα «λάθη» της Ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης άνοιξε τελικά μείζον πολιτικό πρόβλημα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, καθώς μάλιστα δημοσιοποιήθηκε στο «εύφλεκτο περιβάλλον» μιας προεκλογικής γερμανικής περιόδου.
Απέδειξε πόσο «ευάλωτες» είναι οι σχέσεις και οι συσχετισμοί, κυρίως όταν οι «συνταγές» που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν αμφισβητούμενα ...

Εποχή ολικής παρακολούθησης όλων των πολιτών

Ποτέ στη μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας κανένα ολοκληρωτικό, αστυνομικό καθεστώς δεν είχε τόσο φακελωμένους όλους τους πολίτες όχι μόνο του δικού του κράτους, αλλά ολόκληρου του πλανήτη, όσο η κυβέρνηση Ομπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Στους 69.288 οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λιγότεροι κατά 8,9%, ΜΕΙΩΣΗ 28,1% ΣΤΑ ΤΕΙ
Τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 που ανέρχεται στις 69.288, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για την εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ.

Οι νέοι εθνικοί μας μύθοι

Η αλήθεια είναι ότι περνάμε μια χαρά με τους μύθους μας και το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι μη βρεθεί καμιά Ρεπούση στο μέλλον και τους καταστρέψει. Δεν αναφερόμαστε στο Κρυφό Σχολειό, ούτε στον Χορό του Ζαλόγγου. Αυτά είναι θεμέλια της εθνικής μας ιδιοπροσωπίας και αλίμονο σε όποιον τα αμφισβητήσει. Αναφερόμαστε στα εθνικά μας παραμύθια, που αυτές τις μέρες υφαίνονται, για το «κούρεμα» του χρέους και τη σχέση του με τη λιτότητα.

ϊσως να μην χρειαστεί να πάτε στην Εφορία

Μη τρέχετε στην εφορία. Διανομή κλειδαρίθμων μέσω ΕΛΤΑ !...για όσους δεν έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013...
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για...

Μνημόνιο: κι όμως, κάτι επιτεύχθηκε

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων και τα περισσότερα «ρεπορτάζ» στον ελληνικό και ξένο Τύπο για την απολογιστική έκθεση του ΔΝΤ αναφορικά με το πρώτο Μνημόνιο, διερωτώμαι αν και πόσοι μπήκαν τελικά στον κόπο να διαβάσουν το επίμαχο κείμενο προτού αποφανθούν αυθεντικά για το περιεχόμενό του. Πράγματι, οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερο να έχει γίνει στην αρχή του ...

Στο καλό και να μας γράφουν: Μια Ελλάδα «χαμένη» μεταξύ Γερμανικής Ευρώπης και Ρωσίας

 Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε χθες η ιδιότυπη «ρωσομανία» που χαρακτηρίζει τα τελευταία αρκετά χρόνια την ελληνική πολιτική. Κι αυτό, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το ισχυρό πλήγμα που έδωσε η στάση της Μόσχας στην Κύπρο…

Νέο δράμα: οι αποκρατικοποιήσεις παραπαίουν...

Το «ναυάγιο» της συμφωνίας με την Gazprom σφίγγει τον βρόχο του Μνημονίου γύρω από τον λαιμό του λαού, καθώς η πορεία των αποκρατικοποιήσεων είναι συνδεδεμένη με τις συνέπειες, που θα τις πληρώσουμε εμείς σε περίπτωση αποτυχίας τους. Σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου, τυχόν υστέρηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να καλυφθεί σε ποσοστό 50% από πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

Σοκ στον αθλητισμό: Απεβίωσε ο Κιλιγκαρίδης

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε-καγιάκ νοσηλευόταν με λευχαιμία σε νοσοκομείο της Πολωνίας και σήμερα κρίθηκε κλινικά νεκρός. 

Δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ - Ανακοινώθηκε το κλείσιμό της

Δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου 
 Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα - Στην Αγία Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση
Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα. Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε στο δελτίο των 18:00 από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου.

Λουκέτο και επανεκκίνηση για την ΕΡΤ

Του Γιώργου Π. Τερζή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Στη λύση του λουκέτου και της επανεκκίνησης της ΕΡΤ, μέσω μίας νέας εταιρείας με μειωμένο προσωπικό, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται να κάνει δηλώσεις για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Στη λύση του λουκέτου και της επανεκκίνησης της ΕΡΤ, μέσω μίας νέας εταιρείας με μειωμένο προσωπικό, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ώρα 04:30. Ο παππούς στη μέση του πουθενά πουλούσε χαρτομάντηλα…

 Ώρα 04:30. Ξημερώματα Κυριακής. Επιστροφή από κάποια δουλειά και slow down όπως λέμε στα πλοία στο φανάρι που σε βγάζει στη Βασιλίσσης Σοφίας όπως έρχεσαι από Σύνταγμα.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ "SUCCESS STORY" !...

Μια φράση που έχουμε ακούσει δεκάδες φορές τους τελευταίους δύο μήνες είναι το περίφημο «success story» που σε κάθε ομιλία του περιλαμβάνει ο πρωθυπουργός. Αυτή η ιστορία επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας που ακόμη δεν την είδαμε και τη βάλαμε στο λεξιλόγιό μας. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας είναι ...

Ιός των σκύλων «απειλεί τις σπάνιες τίγρεις σε Σιβηρία και Σουμάτρα»

Μια ιογενής ασθένεια στην οικογένεια της ιλαράς έχει εξαπλωθεί από τους οικόσιτους σκύλους στις άκρως απειλούμενες τίγρεις της Σιβηρίας και πιθανώς και της Σουμάτρας, προειδοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση κτηνιάτρων Wildlife Vets International.

Το ημερολόγιο ενός ναζί...

400 ΣΕΛΙΔΕΣ ΦΡΙΚΗΣ
Τα ανατριχιαστικά σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ για τους Εβραίους και νέα στοιχεία για το Ολοκαύτωμα φέρνει στο φως το ημερολόγιο του στενού συνεργάτη του «Φίρερ», Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, το οποίο θεωρούνταν χαμένο.
Στις 400 σελίδες που ήρθαν στην κατοχή των αμερικανικών Αρχών με αρκετά περιπετειώδη τρόπο, καταγράφονται οι σκέψεις του Ρόζενμπεργκ από την άνοιξη του 1936 έως τον χειμώνα του 1944.

Guardian: Η ΔΕΠΑ ήταν το πετράδι στο στέμμα των ιδιωτικοποιήσεων

Τεράστια η υστέρηση στο πρόγραμμα πώλησης κρατικών επιχειρήσεων
Πλήγμα για το «προβληματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» αποτελεί για την Ελλάδα το «ναυάγιο» με τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τον Guardian που περιγράφει τον κρατικό προμηθευτή φυσικού αερίου ως το πετράδι στο στέμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Όλα τα λύσαμε, ο ΦΠΑ στην εστίαση μας μάρανε!

Μπορεί ο προϋπολογισμός να έχει «γυρίσει» ξανά και να είναι ελλειμματικός, μπορεί το φιάσκο με την απόσυρση της Gazprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ να «θολώνει» το περίφημο «success story» της κυβέρνησης, μπορεί τα σύννεφα της αβεβαιότητας να μαζεύονται πάλι πάνω από την ελληνική οικονομία, όμως πρώτος στόχος του Μαξίμου παραμένει… ένας: η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Οι πλειστηριασμοί απειλούν με νέα κατρακύλα τις τιμές των ακινήτων...

Βέβαιη θεωρείται η περαιτέρω μείωση στις τιμές των ακινήτων μέσα στο 2013 αλλά και πέραν της φετινής χρονιάς, τάση η οποία θα συνεχίζεται, ακολουθώντας την πορεία της οικονομίας.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ GAZPROMΤην προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ΔΝΤ ανακάλυψε άλλο ένα λάθος στη συνταγή της τρόικας για την Ελλάδα, έγραψα, την Παρασκευή, ένα άρθρο στο οποίο επεσήμαινα τον κίνδυνο της επανόδου του Grexit. Στην τελευταία παράγραφο αυτού του άρθρου σημείωνα ότι τον «πόλεμο των λαθών» θα πρέπει να τον ερμηνεύσουμε με φόντο και την καθυστέρηση στην υποβολή προσφορών για τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ.
Ούτε προφήτης είμαι ούτε καλός αναλυτής.

Πολ Κρούγκμαν: Ο Παπανδρέου δεν ήξερε το μέγεθος του προβλήματος πριν αναλάβει

Την άποψη πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπιζε η Ελλάδα πριν αναλάβει την εξουσία εξέφρασε ο Πολ Κρούγκμαν. Σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα De Standaard, ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρει πως η ελληνική κρίση αιφνιδίασε καθώς δεν ήταν γνωστά τα επακριβή στοιχεία.

Success story ή the end of the story;

Έχω τρελαθεί με τις αγγλικούρες που χρησιμοποιεί ο Σαμαράς τελευταία για να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι. Τι success story, τι Greekovery έχουμε ακούσει, που σε λίγο θα ζαλιστούμε από τα, απίστευτης κοροϊδίας,  εφευρήματα, αν δεν χρειαστούμε και κάνα ελληνοαγγλικό λεξικό.

Πιλοτική μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% για έξι μήνες έθεσε, χθες, η κυβέρνηση στην τρόικα, στην πρώτη σύσκεψη που διεξήχθη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς που ανανέωσαν το ραντεβού τους, εκτός απροόπτου, για αύριο το απόγευμα.

Μόνικα

Επειδή η εθνικοπατριωτική συμπεριφορά έχει ευτελιστεί στα έγκατα της τσάμπα μαγκιάς Επειδή η ελάχιστη συνειδητότητά μας κυκλοφορεί θεόγυμνη στα υπόγεια και στα σκοτεινά Και επειδή η προσωπική μας διπλή κοινωνική συμπεριφορά δεν απέχει καθόλου από την αντίστοιχη των πολιτικών. Που άλλα υπόσχονται από τα μπαλκόνια και άλλα πράττουν στα γραφεία και στα παρασκήνια

Θρίαμβος της Κεντροαριστεράς με «τρόπαιο» τη Ρώμη

Χαρές και πανηγύρια στην ιταλική Κεντροαριστερά, η οποία πλέον βρίσκεται στο τιμόνι όχι μόνο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των 16 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.
Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Ινιάτσιο Μαρίνο κέρδισε τη δημαρχία της Ρώμης με διαφορά 28 μονάδων.

Το παρασκήνιο της ρωσικής υποχώρησης

Του Γιώργου Π. Τερζή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πλήρη αιφνιδιασμό προκάλεσε στην Αθήνα η επιλογή των Ρώσων να αποσυρθούν από τους διαγωνισμούς για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, που συνοδεύθηκε από έντονο παρασκήνιο.

Από το Taxisnet στο σπίτι -Ο ταχυδρόμος θα φέρει τους κλειδάριθμους

Με σκοπό να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 η γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε πως θα τους αποστείλει μέσω ΕΛΤΑ τους κλειδάριθμους και προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Σταυρίδης: Δεν περιμέναμε να αποχωρήσουν οι Ρώσοι

«Δεν το περιμέναμε να κάνουν πίσω οι Ρώσοι, αλλά δεν πάθαμε σοκ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, αναφερόμενος στην υπαναχώρηση των Ρώσων από την αγορά της ΔΕΠΑ.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο κ.

Οκτώ διαπιστώσεις μετά το ναυάγιο με τη ΔΕΠΑ

 Το βέτο της Ευρωπαικής Επιτροπής προκάλεσε  το ναυάγιο του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ, παγώνοντας την κυβέρνηση.  Τα συμπεράσματα από αυτή την εξέλιξη  είναι δραματικά:
 -Η αποτυχία με τη ΔΕΠΑ ήρθε στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για την Κυβέρνηση. Ηταν ότι ακριβώς δεν ήθελε, την ώρα που επένδυε πολιτικά στο λεγόμενο grecovery. Είναι πλήγμα και για την εικόνα του πρωθυπουργού που είχε πάρει «πάνω»  του τη διαπραγμάτευση μετά τις  τρείς συναντήσεις με τον Αλεξέι Μίλερ.

Τον Αύγουστο έρχεται ο big brother της εφορίας στις καταθέσεις μας

Ηπιότερες λύσεις, σε  σχέση με τα αρχικά σχέδια, φαίνεται πως επέλεξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών, ως προς τις σαρωτικές κατασχέσεις μέσω ίντερνετ, email. Ενώ αρχικά σχεδιαζόταν να γίνεται ηλεκτρονική

Στην Ταξίμ οι ειδικές δυνάμεις

Συνάντηση με διαδηλωτές προανήγγειλε η κυβέρνηση
Ο Ερντογάν κάνει πράξη αυτό που προανήγγηλε από χτες, να διώξει όλους τους "ταραξίες" από την πλατεία Ταξιμ. Από το πρωί μπήκαν κιόλας τα τεθωρακισμένα οχήματα, όπως είδαμε στις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από την πλατεία κι