Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΜΙΚΡΟ αλλά ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Χειρουργός: Δώσε αναισθησία.

Αναισθησιολόγος: Original ή γενόσημη;

Χειρουργός: Γενόσημη. Ας όψεται η κρίση...

Μπορεί να πάει και στο "μη χειρότερα"

Όλα τα παρακάτω περιλαμβάνονται στο γνωστό νόμο περί γκαντεμιάς ή "κάτι μπορεί να πάει ακόμη χειρότερα", με βάση τον νόμο του Murphy.  
Λέγεται ότι όταν γκρινιάζεις η μιζεριάζεις κινητοποιείς αυτόν τον νόμο και όλα σου έρχονται ανάποδα:

Πρόκληση η κατάργηση της ΕΡΤ...

Ουδείς αναμάρτητος για την ΕΡΤ. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αφορά όλους. Πολιτικό σύστημα, διοικήσεις και εργαζόμενους. Οι ευθύνες δεν είναι βέβαια όμοιες και ίδιες ούτε έχουν την ίδια βαρύτητα.
Ομως υπάρχουν... Και ως συνήθως αυτοί που καταγγέλλουν την αδιαφάνεια, τις παρανομίες και τις σπατάλες της ΕΡΤ, ως κόμματα εξουσίας, κατά καιρούς και ως πολιτικοί, έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό το πάρτι!

Αφού έκανε... ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ ο Σαμαράς, τώρα την κλείνει!

Ριζική τομή στην πολιτική σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία θα επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και των λοιπών μνημονιακών δυνάμεων να κλείσουν χθες την ΕΡΤ. Πρώτα απ' όλα με την απόλυση των 2.656 ατόμων που εργάζονται σε όλους τους τομείς της  ...

Η κοινωνία αποδέχθηκε πια τη μοίρα της…

 “Δε θα περάσουν”, “θα ακυρωθούν στο πεζοδρόμιο”, “αποκλείεται να ψηφιστούν”, “αυτή θα είναι η τελευταία δέσμη μέτρων” και άλλες λοιπές επαναστατικού ή ξεκάθαρου περιεχομένου φράσεις αναπαράγονται από τα χείλη των ανθρώπων τα τελευταία δύο χρόνια.

Το δεύτερο βήμα για την ΕΡΤ

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ήταν πολύ γλαφυρή και πολύ ακριβής η αυτοκριτική που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για την ΕΡΤ, μαζί με την κριτική στους προκατόχους του. Είναι αληθή όσα καταμαρτύρησε για την πολύπαθη κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά δεν ξεχνάμε ότι συνέβαλε ο ίδιος τον περασμένο χρόνο σε όλα αυτά.

ΕΡΤ ογκαν !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αγαπητοί μου, στις εποχές που ζούμε , μπορείτε να πείτε, οτι χαθήκαν οι αξίες, χάθηκε η έννοια της ποιότητας, της ευπρέπειας, της καλαισθησίας! Αλλά πέρα από το τι νομίζω εγώ επίπεδο ενημέρωσης και ποιότητα ψυχαγωγίας, γαμω την τρελά μου γαμω δεν μπορώ να πιστέψω ότι έμεινε ο Αυτιας για να με ενημερώνει και ο εκπρόσωπος των τραπεζών, Μπαμπης Παπαδημητρίου! ..

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας


Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Για…«Μικράν και έντιμον Ελλάδα»(!)

Του Θανάση Νικολαΐδη
«ΜΕΓΙΣΤΗΝ αριθμός κέκτηται δύναμιν» κι είναι ώρα για αριθμούς και στοιχεία. Μην κουραζόμαστε με λόγια παραπανίσια-όλα ειπώθηκαν σε επίπεδο ποιοτικό. Καιρός για αποδείξεις. Με το νόμισμα αναποδογυρισμένο και για τις δυο του πλευρές. Όφειλαν να «ευπρεπίσουν» την ΕΡΤ και την καταργούν! Με τα νεφελώδη περί αδιαφάνειας και σπατάλης, χωρίς να καθιστούν διαφανή (και χειροπιαστά) τα σημερινά δεδομένα της. Ας πάμε λίγο στο…μέλλον.

Αυτές οι «καταραμένες» επενδύσεις...

Στην Ελλάδα τα πάντα καταρρέουν. Επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία καλπάζει, η ύφεση βαθαίνει, δεν κινείται τίποτε - εκτός από το θρίλερ των επενδύσεων, που ορισμένοι δημοσιογράφοι (;) το προσφέρουν αφειδώς. Ενα θρίλερ που θα μπορούσε να ήταν κωμικό, αλλά στην ουσία του είναι αρκούντως θλιβερό. Γράφουν ότι οι ξένοι επενδυτές συνωθούνται στην Αθήνα, βαφτίζοντας έτσι τους κερδοσκόπους των hedge  ...

Καθαριστής ο Αυγείας;

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Έτσι ωμά; Αποφασίζομεν και κλείομεν; Με αυταρχικότητα ταιριαστή σε άλλα καθεστώτα; Χωρίς προσχηματικό έστω διάλογο με τους ενδιαφερόμενους; Χωρίς να ενημερωθεί το ΕΣΡ; Χωρίς να κληθεί η Βουλή για ν’ ακούσει έστω τα τετελεσμένα από τα χείλη του πρωθυπουργού, και να μην τα ακούσει το πανελλήνιο από το διάγγελμα του εκπροσώπου της Ν.Δ. ...

Ψέματα και λάθη

Πώς κλείνει και πώς ξανανοίγει ένα κανάλι που θέλει να κρατήσει το ελάχιστο από το ακροατήριό του; Όχι με τον τρόπο του Σίμου Κεδίκογλου. Ένα κανάλι, που μένει επί μήνες κλειστό, δεν ξανανοίγει εύκολα. Αν θέλεις να το κλείσεις για να "σπάσεις" τη συνδιοίκηση των συνδικαλιστών, το κάνεις το προηγούμενο βράδυ και το ανοίγεις την άλλη μέρα το πρωί.

Ηγέτες της Φακής

Μην πυροβολείτε τον Σαμαρά για την ΕΡΤ. Ένας τυπικός πολιτικός της Δεξιάς είναι. Προσπάθησε πριν από χρόνια -με τον τρόπο που ξέρουν όλοι- να αποκτήσει εξουσία. Απέτυχε. Τώρα που την απέκτησε -επίσης με τον τρόπο που ξέρουν όλοι- θα την ασκήσει με τον τρόπο του. Τον τρόπο των «Κενταύρων» και «Ρέιτζερς. Τον τρόπο του αυταρχισμού. Αυτός είναι, αυτό κάνει.

Πρόωρες κάλπες αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για ΕΡΤ

Αν γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν  μπαίνει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, με αυτή τη μορφή που έχει σήμερα!
Πού το πας το (απο)κόμμα, βρε Βαγγέλαρε! Έκανες τα αδύνατα δυνατά να διαλύσεις το κόμμα που σε ανέδειξε ως πολιτική προσωπικότητα. Συνεργάστης και με το "διάβολο", αρκεί να φύγει ο Παπανδρέου κι ... ας πάει και το παλιάμπελο. Αν αληθεύουν οι ατάκες που σου ρίχνει ο ...

ΕΡΤέλος εποχής, αρχή ανεργίας

 Η ΕΡΤ έκλεισε και, πλέον, πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι αφού ήταν ένας θύλακας αδιαφάνειας και σπατάλης για τον ελληνικό λαό. Είμαστε, όμως, όλοι;
Όχι. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, κατά τον κ. Κεδίκογλου, καθώς το λουκέτο στην ΕΡΤ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, που μας πέρασε από την ασπρόμαυρη στην έγχρωμη τηλεόραση, μέσα από pixels που ζωγράφισαν ανεξίτηλα τις ζωές μας, που συντρόφευσε τις στιγμές μας με φωνές και νότες από τα ερτζιανά της.

Προκαλεί ο Σίμος Κεδίκογλου

Από τη φάτσα του και τη συμπεριφορά του φαίνεται το αλαζονικό ύφος της εξουσίας. Αυτό το πρόσωπο θέλει να δείχνει ο προκλητικός υπουργός κεδίκογλου. Δύο φορές, μίλησε στο  Βήμα fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, για να υποστηρίξει ότι η ΕΡΤ δεν κλείνει.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: O Αλέξης Παπαχελάς το Αφεντικό της νέας ΕΡΤ

Ακούγεται και το όνομα του Λάμπη Τσιριγωτάκη
Tο όνομα του Αλέξη Παπαχελά παίζει δυνατά για την ανάληψη της θέσης του CEO της ΝΕΠΙΤ ΑΕ. 

Ατομικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις στη «διάδοχο» της ΕΡΤ!

Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τη ΝΕΡΙΤ 
Το Μαξίμου επιδιώκει να προκαταλάβει τους πολιτικούς του εταίρους και τις εξελίξεις, καταθέτοντας σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, το διάδοχο σχήμα της ΕΡΤ. Προβλέπει ατομικές συμβάσεις για το προσωπικό και απευθείας αναθέσεις έργου. Πώς σχεδιάζεται να υπερβεί το πρόβλημα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

H κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή - 'H new deal ή εκλογές απειλεί ο Βενιζέλος Πηγή: H κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή - 'H new deal ή εκλογές απειλεί ο Βενιζέλος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110119#ixzz2VzjDNIUq

Το μεγάλο ερώτημα αφορά στη στάση του πρωθυπουργού: Οι συνεργάτες του επέμεναν όλη τη νύχτα ότι «δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα», ακόμη κι αν χρειασθεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνεργάτες του είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς αιφνιδίασε τον ίδιο και τον Φώτη Κουβέλη, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν τους είχε πει για κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά για εξορθολογισμό.

Το χρονικό των εξελίξεων

H κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ. Η απόφαση, που προκαλεί σοκ, αλλά και έντονες κυβερνητικές τριβές, υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου. Νωρίτερα είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να κλείνουν οργανισμούς που εποπτεύουν. Ταυτόχρονα, κινητοποιεί τους εργαζόμενους που δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο των πομπών και τη διακοπή της εκπομπής.

Αυτή είναι η τελευταία εικόνα της ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης έπεσε το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ.
Πρώτο σταμάτησε το αναλογικό σήμα για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

ΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ…

Η μοίρα χθες μου επεφύλασσε ένα περίεργο προνόμιο. Είχα προσκληθεί να σχολιάσω, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, τις εξελίξεις μετά το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Η ατζέντα όμως μετά το μεσημέρι άλλαξε. Η ΕΡΤ ανακοινώθηκε πως κλείνει. Ξαφνικά έγινα κομμάτι ενός «ιστορικού» γεγονότος. Συμμετείχα στο τελευταίο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ πριν η οθόνη γίνει μαύρη. Θλιβερό προνόμιο. Και άδικο για τους συναδέλφους που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Σαμαράς: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν ότι θα κλείσει η ΕΡΤ εδώ και ένα μήνα - Ολο το παρασκήνιο

«Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας τη ρίξουν» είπε σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος σε υπουργούς, στελέχη και βουλευτές που κάλεσε στο γραφείο του. Ολο το παρασκήνιο.

Κατατέθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ...

Την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ και συζήτηση στη Βουλή ζητά το ΚΚΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε 4 πανομοιότυπες τροπολογίες σε όλα τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή (Κτηματολόγιο, Ντυνάν, Ταμείο ...

Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Ούτε ο Χομεϊνί δεν θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο

Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη live επιστροφή του στα στούντιο της ΕΡΤ μετά το επίσημο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. Ο γνωστός οικονομολόγος έβαλλε κατά της απόφασης της κυβέρνησης και αποκάλυψε για ποιο λόγο ήταν εδώ και δύο χρόνια κομμένος από τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Πάνω από1 δισ. ευρώ έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα Πειραιώς

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 
Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει εξασφαλίσει ήδη η Τράπεζα Πειραιώς υπερκαλύπτοντας το όριο του 10% (533 εκατ.) ευρώ της ιδιωτικής συμμετοχής. Εκτός των στρατηγικών επενδυτών που θα καλύψουν 570 εκατ. ευρώ,  ξένοι θεσμικοί επενδυτές έχουν προσφέρει επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.

Περιορισμός της ελευθερίας στο βωμό της ασφάλειας;

Η υπόθεση παρακολούθησης δεδομένων για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) προβληματίζει ειδικούς και κοινή γνώμη. Εξηγήσεις θα ζητήσει η Άγκελα Μέρκελ από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ποιοι είναι οι άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί που κλείνουν μετά την ΕΡΤ

Περίπου 20 μικροί οργανισμοί θα ακολουθήσουν την ΕΡΤ, με συγχώνευση ή κλείσιμο, τις επόμενες ημέρες, όπως έχει από καιρό αποφασίσει η κυβέρνηση.
Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων οργανισμών είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής

Μέσω Διαδικτύου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Απεργία σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά, σε όλο τον τύπο την Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στις επάλξεις και παρότι η Δημόσια Τηλεόραση σίγησε χθες στις 11:15 το βράδυ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, εξακολουθούν να εκπέμπουν μέσω Διαδικτύου και της ιστοσελίδας www.ert.gr.

Τα δικαιολογητικά για φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού

Τι προβλέπει η απόφαση του υγυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη
Αντιμέτωπη με τη φορολογία αλλά και με τη συγκέντρωση δικαιολογητικών θα βρεθούν και φέτος χιλιάδες κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, με απόφασή του καθόρισε τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού.

ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη διακοπή του ψηφιακού σήματος του 902

Αναμετάδιδε το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. 

Προσωπική απόφαση Σαμαρά το λουκέτο στην ΕΡΤ, παρά τη διαφωνία Βενιζέλου και Κουβέλη

Του Γιώργου Π. Τερζή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής –η οποία κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα– ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ. 

Ολονυχτία έξω από την ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης διεκόπη το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πολίτες βρίσκονται από το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.