Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ...

Σε συνάντηση του Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Σαμαράς συστήνει τους υπουργούς του:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας...
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :

ΕΡΤ και…BBC, RAI, ZDF

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ σώζεται η Ελλάδα. Πιασμένοι στο χορό, νομίσαμε πως ήταν γλέντι κι είναι του Ζαλόγγου. Και περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού, με την φυγοπονία μας, τις «αρχές» και τις συνήθειες. Ένα χέρι να μας σηκώσει, «αγέρι να φυσήξει να μας πάει μακριά». Βουλιάξαμε στην κρίση, έπεσε το χέρι να μας σώσει (με το αζημίωτό του) και το δαγκώνουμε, μιας και «του έλληνα ο τράχηλος κλπ». Ωστόσο, η ανεμελιά έχει το τίμημά της, η μαγκιά πληρώνεται.

Τα Αυγά, η Ομελέτα και η Ιστορία

Η φράση στο χθεσινό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά, «ομελέτα δε γίνεται, χωρίς να σπάσεις αυγά,» είναι μια σαφής ηγετική πολιτική αφήγηση. Παρουσιάζει κάτι καινούργιο στην πολιτική μας ζωή: έναν ηγέτη που εισηγείται μεταρρυθμιστική πολιτική, έχοντας δώσει προηγουμένως σοβαρό δείγμα ότι την εννοεί. Γιατί η κοινότυπη φράση από μόνη της δε λέει απολύτως τίποτε.

Τα σύμβολα στα ζάρια

Την Τετάρτη η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ηλικίας 75 ετών, ήταν τρεις μαύρες οθόνες στην τηλεόραση και βουβές συχνότητες στο ραδιόφωνο. Ενα θρυμματισμένο απεργιακό πρόγραμμα έβγαινε ψηφιακά. Η βροχή εμπόδιζε συναυλίες και άλλα υπαίθρια. Οι φίλαθλοι συνωστίζονταν στις οδογέφυρες του Φαλήρου για να δουν τον τελικό Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Η ζωή συνεχιζόταν με πολλά πρόσωπα.

Aν δεν σπάσεις αβγά δεν γίνεται δουλειά

Ειλικρινά, το πώς έγιναν όλα μπάχαλο με την ΕΡΤ ακόμη δεν το έχω καταλάβει ούτε εγώ που έχω πολύπλευρη εξειδίκευση στον τομέα αυτό. Ακόμη και να ήταν βεβιασμένη ή και λανθασμένη η απόφαση για άμεσο μεν, προσωρινό δε κλείσιμο, ποιοι και γιατί με τέτοια ευκολία έδωσαν στο πρόβλημα τέτοιες διαστάσεις, ώστε να απειλείται ξαφνικά η επιβίωση της κυβέρνησης; Αντε έτσι, σαν να βαράμε «στον γάμο του ...

Το Ιράκ, η Συρία και η ενημέρωση

 Η απόφαση του Λευκού Οίκου για «εμπλοκή» στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας θα αποδειχθεί λανθασμένη, υποστηρίζουν οι αναλυτές, και οι λόγοι είναι πολλοί. Με βασικότερο την επιλογή του να περπατήσει τον «δρόμο» του Τζορτζ Μπους με την ανάμειξή του -μέσω αναιμικών στοιχείων- στο Ιράκ. Γεγονός είναι ότι όποτε εισήλθε σε πολεμικές  ...

Στη Δημοκρατία του Τσαμπουκά...

Από την αρχή της κρίσης, ο Πολ Κρούγκμαν παρατηρούσε για την Ελλάδα ότι «το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για μέτρα λιτότητας θα ήταν... η αύξηση των εξαγωγών, που μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν μειωθούν δραστικά το ελληνικό κόστος και οι τιμές, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εάν η Ελλάδα ήταν μια συνεκτική κοινωνία με σύστημα συλλογικής ρύθμισης των μισθών, ένα είδος Αυστρίας ...

Φτιάχνοντας την αλήθεια όπως το ψέμα

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Σε μία από τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όπου όλο πάει να μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή και όλο ανονόμαστη την αφήνει, σαν να πρόκειται για ταμπού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διατράνωσε την πεποίθησή του πως «οι Ελληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους». Την πίστη του αυτή την εξέφρασε σε συνέντευξη στη φινλανδική εφημερίδα Helsinking Sanoat.

Η ψυχραιμία δεν έμενε ποτέ εδώ (ούτε για την ΕΡΤ)…

Γράφει στο aixmi.gr η: Ρένα Θεολογίδου
Κάνω χρόνια στην ΕΡΤ την εκπομπή «Ριμέικ». Το «Ριμέικ» είναι μία εκπομπή που μόνο στην ΕΡΤ μπορούσε να γίνει. Γιατί; Γιατί το «Ριμέικ»- που με ρωτάνε συχνά για τον τίτλο της εκπομπής- σημαίνει ότι σ’ αυτή τη χώρα τα λάθη επαναλαμβάνονται.

Τοποθέτηση Ανθιμου για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ (βίντεο)

«Ο λαός δεν θα δεχθεί την κατάργηση της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας»
Την ενόχλησή του αναφορικά με την την ακύρωση της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής από το κανάλι της Βουλής εξέφρασε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος τοποθετήθηκε και για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κεδίκογλου: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ – Τι απαντά για τις προσλήψεις στην ΕΤ 3

«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ. Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», τονίζει o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Λύση η έντιμη υποχώρηση

 Το Μαξίμου, όπως προκύπτει από την εξέλιξη των γεγονότων, υπέπεσε στο γνωστό λάθος του... «βολονταρισμού». Εκανε μια κίνηση (κλείσιμο ΕΡΤ) υψηλού ρίσκου, χωρίς καμία πρόνοια, πολιτική, οργανωτική, τεχνική, διοικητική κ.λπ. Μετέτρεψε δε ένα πρόβλημα εξορθολογισμού ενός θεσμικά απαραίτητου δημόσιου οργανισμού (που εντάσσεται στον «σκληρό πυρήνα» της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος) σε μείζον πρόβλημα ύπαρξης και λειτουργίας της κυβέρνησης!

Μειώθηκε το προβάδισμα της ΝΔ σε 2 δημοσκοπήσεις μετά το "λουκέτο" στην ΕΡΤ

Oριακή διαφορά 0,3%-0,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής που διενεργήθηκε στις 12 και 13 Ιουνίου (το διήμερο μετά την απόφαση για την ΕΡΤ), η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου στο 21,4%.

Τα μέσα κι ο σκοπός

  •  Ως πανεπιστημιακός γνωρίζω πως στο δημόσιο πανεπιστήμιο αναπαράγεται συστηματικά ένα καθεστώς αδιαφάνειας, σπατάλης δημόσιων πόρων και εκπόρνευσης των αξιών της πανεπιστημιακής κοινότητας από σύμπραξη συμφερόντων, τα οποία συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

ΠΑΣΟΚ: «Προεκλογική» η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ «ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΕΣ»
Πάλι καλά που το κατάλαβαν, εκεί στο ΠΑΣΟΚ, με ποιον Σαμαρά έχουν  να κάνουν. Με ποιον πήγαν και συνεργάστηκαν "για το καλό της χώρας" (μπρρρ!), ποιον εμπιστεύτηκαν να κάνουν πρωθυπουργό τρικομματικής κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να διώξει τον εσωκομματικό του αντίπαλο  (ΓΑΠ), με την ελπίδα να μείνει μόνος κυρίαρχος στο κόμμα και, την ... πάτησε.

«Aντίπαλες» ιδεολογίες, ίδια πολιτική

Τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, οσοδήποτε συναρπαστικά ή και ιλιγγιώδη, αλλάζουν τις συνθήκες του βίου, τρόπους, συνήθειες, πρακτικές του βίου. Δεν αλλάζουν τη φύση του ανθρώπου. H φύση μένει πάντα φθαρτή και θνητή, πάντα ίδιες οι ενστικτώδεις ενορμήσεις που αντιπαλεύουν τη φθαρτότητα και τη θνητότητα – ορμή της αυτοσυντήρησης, ορμή της κυριαρχίας, ορμή της ηδονής. Πάντα ανοιχτή και η δυνατότητα αντίστασης στη νομοτέλεια των ενστίκτων (όχι ίδια σε όλους, αλλά σε όλους δοσμένη): Δυνατότητα σχετικής ελευθερίας από τις φυσικές αναγκαιότητες, ενεργητικής ετερότητας από τη φυσική ομοείδεια – ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου η ελευθερία, «το κυρίως ανθρώπινον» γνώρισμα.

Silver AL-ΕΡΤ… Μήπως θα είναι χειρότερα αν βρεθεί;

Η ΕΡΤ, το εκάστοτε μαγαζί διορισμών “ημετέρων” ή καλύτερα “υμετέρων”, το όργανο της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας ηρωοποιήθηκε σε μια νύχτα με το πάτημα ενός διακόπτη.

Από κει να καταλάβει κανείς πόσο…ικανό πρωθυπουργό ευτύχησε να έχει η Ελλάδα. Πονάει κεφάλι; Κόψει κεφάλι. Ποιος να ασχοληθεί με τη θεραπεία;

Ε, όχι κι ο Φον Δημητράκης πρωθυπουργός!

Έκανε στο μουτσουνοτέφτερο την παρέμβασή του ο πρώτος τη τάξει γελωτοποιός της Τηλεδημοκρατίας μας, που κάνει τον κύκλο της μπλογκόσφαιρας!
«Οι Αμερικανοί δεν τον θέλουν πλέον (σ.σ. τον Αντωνάκη) στο τιμόνι της τριμερούς κυβέρνησης και το δείχνουν με τη σιωπή τους και με την επιδεικτική άρνηση τους να τον δεχθούν στο Λευκό Οίκο.»

Η ρύπανση στη Δύση μπορεί να προκάλεσε το χειρότερο λιμό στην Αφρική

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από δίψα και πείνα στη χειρότερη ξηρασία του 20ού αιώνα, όταν οι βροχές σταμάτησαν στην Κεντρική Αφρική από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ένας ελέφαντας ετών 64 που λατρεύει το κολύμπι!

Μακρουβούτια στον κόλπο της Βεγγάζης
Ο Rajan είναι ένας ασιατικός ελέφαντας που ήταν εκπαιδευμένος να κολυμπά για να μεταφέρει κορμούς δέντρων στα σκάφη, ανοιχτά των Καναρίων. Όταν η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε και ο ίδιος… συνταξιοδοτήθηκε, κολυμπά ...

Οι αποφάσεις υπαγωγής οφειλών στα νέα προγράμματα ρύθμισης με Αναλυτικούς Πίνακες


Σας γνωρίζουμε ότι για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του ν.4152/2013, έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε. (www.publicrevenue.gr) οι σχετικές αποφάσεις, αλλά και κατατοπιστικοί ...

Αποπροσανατολισμού η επιτομή:Γιατί και το σήμα της ΕΡΤ έβαλε το χεράκι του στις 4.000 αυτοκτονίες.

Από τον Ηλία Σχορετσανίτη-οικονομολόγο 
  Πολλές οι φωνές που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση δύο χιλιάδων υπαλλήλων. Ως συνήθως, οι περισσότεροι πιάνουν τα άκρα είτε εκφράζοντας συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των πρώην εργαζομένων, είτε ρίχνοντάς στους στο πυρ το εξώτερο θυμωμένοι από το όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που γίνεται εδώ και χρόνια. Κανένας δεν έχει άδικο.

Ελλάδα - Η δημοκρατία των διαταγμάτων

Γεώργιος Π. Μαλούχος 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ελλάδα κυβερνάται σε μείζονες στιγμές με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δηλαδή, επί της ουσίας με διατάγματα που παρακάμπτουν ευθέως τη δημοκρατική και κοινοβουλευτική διαδικασία. Όπως και σε πλήθος άλλες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση ...

Η απεργία συνεχίζεται

Αυτό θα ήταν το πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ΑΝ κυκλοφορούσε. Δεν κυκλοφόρησε όμως. Εμείς οι εργαζόμενοι στην «Ε», την «Κ.Ε.», και το enet πειθαρχούμε στην απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων και απεργούμε, «ζητώντας να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας.

Γκάλοπ: «Όχι» του κόσμου στο λουκέτο της ΕΡΤ -Ισοδυναμία ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ‏

Πλήγμα στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει αιφνιδιαστικά την ΕΡΤ, γεγονός που έχει αυξήσει την πολιτική ρευστότητα.
Δυο στις τρεις πολίτες διαφωνούν με το λουκέτο στην κρατική Ραδιοτηλεόραση και μόλις το 32,1 δηλώνει ότι συμφωνεί.

Αιματηρή αστυνομική έφοδος στο Ταξίμ μετά την επίδειξη δύναμης του Ερντογάν

Σε χάος οδήγησε η άγρια αστυνομική έφοδος με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Ταξίμ και το πάρκο Γκεζί λίγο μετά το τελεσίγραφο (εξπρές, όπως φάνηκε) του Ερντογάν να αδειάσει η πλατεία «ή να την αδειάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας» πριν τη συγκέντρωση της κυβέρνησης την Κυριακή.

«Για πολλά χρόνια η ΕΡΤ αποτελούσε εστία κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος»

Δήλωσε ο μεγάλος Γιάννης Βρούτσης 
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε την ΕΡΤ ως σημείο αναφοράς του πελατειακού κράτους.
Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε πως: «για πολλά χρόνια η ΕΡΤ αποτελούσε εστία κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος και σημείο αναφοράς του πελατειακού κράτους».

Ένωσαν τις φωνές τους για την ΕΡΤ (Video)

Πλήθος κόσμου τραγούδησε το Άξιον Εστί 
Χιλιάδες πολίτες μαζεύτηκαν και χθες στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι κατά της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
Η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και η χορωδία της ΕΡΤ μαζί με τον Βασίλη Λέκκα ερμήνευσαν το «Αξιον Εστί» ενώ το πλήθος κόσμου τραγουδούσε συγκινημένο μαζί τους.

ΦΠΑ και ΕΡΤ στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Στο απόηχο του «λουκέτου» στην ΕΡΤ συναντήθηκαν το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, καθώς επίσης οι φορολογικές νομοθετικές εκκρεμότητες και η αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

Υπάρχουν και τυχεροί απολυμένοι στην ΕΡΤ...

«Πληρωμένες διακοπές» υπόσχεται η κυβέρνηση σε ορισμένους εξ αυτών που πριν λίγες ημέρες αποκάλεσε δια στόματος Κεδίκογλου «ιερές αγελάδες» της Αγίας Παρασκευής...
  Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται μέσω της Καθημερινής εντός ολίγων ημερών οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ψηφίσουμε κάθε νόμο που καταργεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ»

Την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ ζητεί, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Νίκος Βούτσης.