Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Να «πεινάσουμε», λοιπόν, όπως οι Λεττονοί...

Της Ζέζας Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Λεττονοί, λοιπόν... Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του επικαλέστηκε το παράδειγμα της Λεττονίας για να μας πείσει πως «η πολύ σκληρή λιτότητα είναι το τίμημα για να δημιουργήσει κανείς οικονομιική ευημερία που να έχει διάρκεια»! «Η Λεττονία είχε αναγκαστεί να λάβει πολύ πιο σκληρά μέτρα προσαρμογής από αυτά που πήρε η Ελλάδα τα τελευταία

Ο Δημήτρης Βίτσας γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
O Δημήτρης Βίτσας εξελέγη, όπως αναμενόταν, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτρoπής του ΣΥΡΙΖΑ. Λευκή ψήφο έδωσε για μία ακόμη φορά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Φοροφυγάδων…απαιτήσεις

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙΑΣΕ μπόρα κι ήρθε χιονιάς. Στοίβα το χιόνι έξω απ’ την πόρτα κι ο νοικοκύρης δεν άρπαξε το φτυάρι. Βγήκε κι άρχισε να τσιρίζει. Και να βρίζει. Για το Κράτος και τις υπηρεσίες του, για τα μέσα που του λείπουν, για τους ανθρώπους του που τεμπελιάζουν.
ΧΡΟΝΙΑ στη Νομαρχία και ο…μηχανικός μας ήρθε στη θάλασσα (για μπάνια) περνώντας από πεδιάδες και κατσάβραχα. Με το τζιπ της Υπηρεσίας του. Και με βενζίνη μας. Των φορολογουμένων για την καλοπέρασή του.

Ή μαζί μας ή ενατίον μας !

Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Για να κάνουμε μια σουμα , να δούμε που βρισκόμαστε  εμείς οι από κάτω , αλλά και εσείς οι από πάνω, που έλεγε και ο αξέχαστος  Θανάσης Βεγγος!  Ξεκινώ με μια ερώτηση! Αγαπητοί κυβερνώντες έχετε σκοπό να το κλείσετε το μαγαζί; Να τη μανταλώσετε τη χώρα;   Η πολιτική που εφαρμόζετε, ή που σας διατάσσουν να εφαρμόσετε (μικρή διαφορά έχει), αφήνει κάθε μέρα και πιο πολλούς Έλληνες άνεργους!

Μετά από ένα χρόνο η κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη

 “Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο” επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός και όσοι αναπαράγουν την κυβερνητική ρητορεία. Πράγματι από πέρυσι μέχρι εφέτος η ύφεση συνεχίστηκε και στο τέλος του 2013 θα κλείσει πάνω από 4%. Η καλύτερη πρόβλεψη είναι να μηδενιστεί το 2014 αφού συνολικά θα έχει καταγράψει 25% πτώση του ΑΕΠ. Από πέρυσι η ανεργία

Ύστερα περιμένουν τουρίστες

Κάθε χρόνο και ... χειρόρτερα στη γνωστή παραλία της Φούρκας Χαλκιδικής. Ο δήμαρχος και το δημοτικό του συμβούλιο στην Κασσανδρεία έχουν εγκαταλείψει ήδη το έργο τους στο δήμο, αν πάρουμε παράδειγμα από το δημοτικό διαμέρισμα της Φούρκας. Οι σκουπιδοτενεκέδες σε άθλια κατάσταση δε επιδιορθώνονται και μένουν ... αναποδογυρισμένοι. Τα σκουπίδια στην παραλία χορεύουν με κάθε φύσημα του αέρα, αφού δεν

Μια καθυστερημένη επίσκεψη

Δικαίως, παρατηρεί το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa ότι o κ. Σόιμπλε δεν απάντησε στα φλέγοντα ερωτήματα των συνομιλητών του στην Αθήνα, με κυριότερο, το πότε θα τελειώσει το δράμα που περνά η Ελλάδα. Ήταν μια καθυστερημένη, αλλά όχι ασήμαντη η επίσκεψη του Β. Σόιμπλε στην Αθήνα της κρίσης. Τα 100 εκατ. της KfW είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ίσως να σηματοδοτούν μια αλλαγή υπέρ της ανάπτυξης.