Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Σοκ στο Λοιμωδών για τα σχέδια λουκέτου!

 Tην ερχόμενη Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις για το θέμα της αλλαγής χρήσης του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (πρώην Λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης, που φαίνεται ότι μέσα στο καλοκαίρι μετατρέπεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Η χώρα πεθαίνει

 Εξήντα και πλέον χρόνια πίσω έχουν γυρίσει πια την Ελλάδα τα γερμανικά προγράμματα «σωτηρίας», τα οποία η πολιτική της τάξη επιμένει να εκθειάζει: το πολιτικό κλίμα έχει ήδη λάβει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά εμφυλιοπολεμικού τύπου, η δημοκρατία κινδυνεύει πραγματικά κι όχι θεωρητικά από ένα είδος εξελισσόμενης αυτοκατάργησής της σε συνδυασμό με τις ...

«Ναι» στην εκταμίευση της δόσης

Επιστολή προς την επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής αναφορικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Μετά την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση της Τρόικας, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα».

Ο Πύρρος, η ΕΡΤ και τα… κλεμμένα μούσμουλα

Ως ένας Έλληνας της διασποράς αλλά και ως Ολυμπιονίκης, ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την άποψή του για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
«Μεγαλώσαμε με την ΕΡΤ, ειδικά εμείς οι Έλληνες της διασποράς. Η ΕΡΤ μας κράτησε και την γλώσσα.

Καρότο και μαστίγιο...

Γράφαμε τις προάλλες ότι το πρόσφατο ταξίδι Σόιμπλε στην Ελλάδα ήταν ενταγμένο κυρίως στην εξυπηρέτηση των αναγκών της εσωτερικής πολιτικής της Γερμανίας και λιγότερο σε μια κίνηση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης. Ηθελε πρωτίστως να δώσει ένα «σήμα» επιτυχίας της γερμανικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η παρουσία του και τα όσα είπε το επιβεβαίωσαν απολύτως.

Με μηνύσεις απειλεί η Διοίκηση της Δωδώνης… Κατ’ έθιμο η τακτική πληρωμή, λέει ο Ι. Βιτάλης

Τους τόνους στα ύψη εξακολουθεί να διατηρεί η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ακόμη και λίγες ώρες μετά την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον ομάδας κτηνοτρόφων.
Τα επεισόδια, με τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων ξεκίνησαν όταν ο μεγάλος όγκος των κτηνοτρόφων είχε αποχωρήσει και η μικρή ομάδα που παρέμενε στο χώρο επιχείρησε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις.

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Χώρα θαυμάτων η Ελλάδα, αφού πορεύεται αντίθετα από τον υπόλοιπο κόσμο. Το κλείσιμο υπηρεσιών και επιχειρήσεων, οι μαζικές απολύσεις προβάλλονται ως «διοικητικές μεταρρυθμίσεις», αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό και οικονομικό σύνολο.

Η γελοιοποίηση που τους αξίζει

Σοκαριστήκαμε όλοι από τη χυδαία επίθεση της κ. Ελένης Ζαρούλια κατά του κ. Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή. Είναι λογικό. Δεν ήταν μόνο η φρασεολογία της, που προέρχεται κατευθείαν από τα καταγώγια του υποκόσμου. Ηταν και η χρησιμοποίηση της κόρης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική αντιπαράθεση.

Λουκέτα και κοροϊδία...

Αποκλειστικές πληροφορίες για άμεσα λουκέτα από το MEGA. Η τιμωρία θα αρχίζει για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις από 500 ευρώ και πάνω είπε ο Γ.Παππούς. Σε περίπτωση μάλιστα υποτροπής το μαγαζί κλείνει για ένα μήνα.

Ενωμένη Αντιπολίτευση και…αγώνας

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΙ αυτοί συνεχίζουν…Την πρακτική της πολιτικολογίας (κομματολογίας) με πάθος και με στόχο προφανή. Για την…κατατρόπωση του αντιπάλου και τη «νίκη». Ακόμα και στις χαλεπές μέρες μας, που ψάχνεις για κυβερνήσεις. Ενώ δεν θέλουν να κυβερνήσουν, αγωνίζονται για να (μας) κυβερνήσουν. Από παραμένουσα δίψα για εξουσία; Είναι η ψυχοσύνθεση του πολιτικού; Τα κίνητρα (προνόμια), η «δόξα»;

Οι φαιοκάπηλοι της ανέχειας

Του Παντελή Μπουκάλα ατην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μπορεί η σημασία της λέξης να είναι σχετικά καινούργια, για την ανεξοικείωτη ακοή, και αλεξικογράφητη ακόμη, υπάρχουν πάντως σε όλη την Ελλάδα εκαντοντάδες «συλλογικότητες», ομάδες ανθρώπων, που κάνουν σιγανά και ταπεινά τη δουλειά τους - το καθήκον τους δηλαδή. Χωρίς τις τηλεοπτικές φανφάρες και (αυτο)διαφημίσεις που συνηθίζουν οι «επώνυμοι φιλάνθρωποι».

Αστε τους να κάνουν λάθη .. !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μια ελληνική παροιμία λέει .."όποιος χάνει στα χαρτιά κερδίζει στην αγάπη" … Μμμμ !!  Η κυβέρνηση που  δεν την αγαπάει κανένας, και χάνει και παντού  μάλλον αυτή θα  ανήκει σε…άλλη παροιμία!  Και πώς να μη χάνει, αφού κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο . Τι να πούμε; Για το κλείσιμο της ΕΡΤ ,που τώρα θέλει ένα σωρό αποζημιώσεις  να δώσει τους εργαζόμενους;

Θέλουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

H πτώση κάποτε θα τελειώσει. Το 2014 ή το 2015. Θα βρεθούμε σε κάποιο ιστορικό χαμηλό, που θα μετρηθεί τότε. Σημασία έχει λοιπόν να σκεφτόμαστε και να αποφασίζουμε τώρα, διαρκώς, μαζί φυσικά με την αδιάλειπτη φροντίδα για ανακούφιση των πληττομένων, πώς θα είναι η χώρα που φτιάχνουμε. Η κρίση, μαζί με όλα τα δεινά, έδειξε τουλάχιστον με ενάργεια τις αδυναμίες και τα κενά, στη διοίκηση, στην οικονομία, στη δημόσια σφαίρα, στον μακρόπνοο σχεδιασμό. Και η συντριβή έδειξε ότι δεν μπορούμε να πορευόμαστε πλέον με τυχαίες αναπηδήσεις και σκεδασμούς.

Οι αναλυτικές απαντήσεις ενός πρωταγωνιστή της διετίας Παπανδρέου ... ΒΙΝΤΕΟ

Μια από τις πλέον αναλυτικές συνεντεύξεις της πολιτικής του διαδρομής παραχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης σε ραδιόφωνο της Κρήτης, με την ιδιότητα του πρωταγωνιστή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ρέει» …το κοινοτικό χρήμα


Προς το παρόν.. στα λόγια: Κάλεσε λέει ο υπουργός Ανάπτυξης τις Τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά, μέσω των κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων…
Και μάλιστα μιλάμε για ποσό 1,5 δισ. ευρώ για το οποίο τέθηκε χρονικό περιθώριο έως το τέλος της χρονιάς! Καταρτίστηκε δε και χρονοδιάγραμμα με μηνιαίους στόχους ως προς την απορρόφηση…

Απειλούν με κλείσιμο σχολείων από Σεπτέμβριο οι εκπαιδευτικοί

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Άκαρπη φαίνεται ότι ήταν η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι μετρήθηκαν και είναι 614.053

Για πρώτη φορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνει ακριβή στοιχεία για το προσωπικό του δημόσιου τομέα.
Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του δημόσιου τομέα. Το ελληνικό κράτος μπορεί επιτέλους να... περηφανευτεί ότι γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που το υπηρετεί, καθώς χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ...

Δακρυγόνα και πετροπόλεμος από τους κτηνοτρόφους στην «Δωδώνη»

Σε σύγκρουση ήρθαν οι απλήρωτοι -μετά την ιδιωτικοποιήση της γαλακτοβιομηχανίας- παραγωγοί της εταιρείας «Δωδώνη» με διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του εργοστασίου επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης.

Αντωνάκη τράβα στον Σαν Ρέμο

Αν και οι Γερμανοί μάς είναι αντιπαθέστατοι από πάσης απόψεως, στην περίπτωση του Ρέμου, ίσως είναι από τις λίγες φορές που έχουν δίκιο. Το παιδί έχει μείνει σε άλλη δεκαετία και με την ελαφροτητά του δυσφημεί την χώρα αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της καθημερινής εργασίας που μάχονται έκθετοι απέναντι στην εφορία και τις υποχρεώσεις τους, υφιστάμενοι την τρέλα του μνημονίου.

Γεωτρύπανα στο Ιόνιο το 2014

Τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσουν τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για εξόρυξη υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια για επιμήκυνση των δόσεων.

Google Chromecast: Αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής στην TV από οποιαδήποτε συσκευή Video

Με τιμή 35 δολάρια, το Chromecast είναι συμβατό με smartphone και tablet με Android ή iOS, όπως και με υπολογιστές Mac και Windows
Ένα οικονομικά προσιτό γκάτζετ, το οποίο επιτρέπει στις τηλεοράσεις να αναπαράγουν multimedia περιεχόμενο σχεδόν από οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή και υπολογιστή,

Εικόνες χάους στην Αθήνα από το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα

Μετά την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 1.030 δημοτικοί αστυνομικοί, οι έλεγχοι ατόνησαν και ο δήμος χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Καψής: Ξεκινάει η ΝΕΡΙΤ χωρίς εργαζόμενους της ΕΡΤ

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων»
«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων» δηλώνει ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, αναφερόμενος στο αίτημα να ξεκινήσει ...

Στους 1.580 οι μετακλητοί υπάλληλοι του Δημοσίου

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.

Άγριος καυγάς Κοντονή - Χιώνη - ΒΙΝΤΕΟ

Τρία λεπτά μιλούσαν ταυτόχρονα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, Σταύρος Κοντονής και Θοδωρής Χιώνης με εκατέρωθεν κατηγορίες για την πολιτική των δύο κομμάτων.
«Δε μ' αφήνει να μιλήσω, βρίσκεται σε παραλήρημα», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Υπό όρους ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Θα παραμείνει και το 2014 το τέλος που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ εάν δεν διασφαλίζονται έσοδα 2,7 δισ. ευρώ, αναφέρεται ρητά στο Μνημόνιο.
Τη διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014 προβλέπει το τελικό σχέδιο του νέου Μνημονίου, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο

Καλαντζής: Δεν φοβάμαι. Μακάρι, να βγω έξω και να δωσω δυο μπουνιές...

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της βουλής, για τη χυδαία επίθεση της Ζαρούλια...
O Γιώργος Καλαντζής μίλησε στον "Real Fm" για την ένταση στη βουλή και τις προκλητικές αναφορές από την βουλευτή της Χ.Α , Ε. Ζαρούλια, για την κόρη του κ. Δραγασάκη.
«Για πρώτη φορά, πολιτικός προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά

Γ. Στουρνάρας: Οι πολιτικοί προστατεύουν επώνυμους φοροφυγάδες

Με επιστολή καταπέλτη προς τους εφόρους ο Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει γιατί δεν κλείνει η μεγάλη πληγή της φοροδιαφυγής. Το μεγάλο εμπόδιο είναι οι παρεμβάσεις των πολιτικών για την προστασία επωνύμων και ισχυρών πολιτικά και οικονομικά.

«Κλείδωσε» η διαθεσιμότητα για 5.000

«Κλείδωσαν» το χρονοδιάγραμμα και ο επιμερισμός σε όλα τα υπουργεία των 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των γενικών γραμματέων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΛΑΘΟΣ 513 ΚΙΛΩΝ ΚΟΚΑΪΝΗΣ «ΚΑΤΑΣΠΡΕΣ»

ΟΙ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και οι  96 παλέτες με τα   4.800 κουτιά μπανάνας που κατέληξαν  στην Ελλάδα είχαν τον ίδιο κωδικό φορτωτικής από την Κολομβία, αλλά το εμπόρευμα με το τροπικό φρούτο κατέληξε  στη χώρα μας από λάθος, καθώς...

Μέχρι τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας οι δηλώσεις για ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα μπορούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα.

Οι γερµανικές αυτοκινητοβιοµηχανίες είναι οι πιο κερδοφόρες

Εχουµε γράψει πολλές φορές ότι η αυτοκινητοβιοµηχανία είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της γερµανικής βιοµηχανίας.
Αυτό αποδεικνύεται και από την έρευνα που έκανε το γερµανικό Πανεπιστήµιο Ντούισµπουργκ στο Εσεν, σύµφωνα µε την οποία οι γερµανικές αυτοκινητοβιοµηχανίες µαζικής παραγωγής έχουν το µεγαλύτερο κέρδος στην πώληση ενός αυτοκινήτου από τις υπόλοιπες παγκοσµίως (γαλλικές, ιταλικές, αµερικανικές κ.λπ.).

Κυβερνητική προχειρότητα για τις μεταρρυθμίσεις -Ερχονται μειώσεις συντάξεων και κοινωνική έκρηξη

 Σοκ προκάλεσε η Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς πέρα από τις αιχμές για τη προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και για την επιλογή των δανειστών να πιέζουν με μοχλό τις δόσεις των δανείων, υπάρχουν σαφείς προειδοποιήσεις για το κίνδυνο να απαιτηθούν νέες μειώσεις συντάξεων αλλά και να διαρραγεί ο κοινωνικής ιστός λόγω της εκρηκτικής ανεργίας!

Σφυριά

Μάγκες  τέρμα   τα  δίφραγκα. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δεν  εξυπηρετείς το  χρέος  σου; Ε τότε  όλα  τα χάνεις. Η  ώρα  της  αλήθειας.  Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.
Πλειστηριασμοί σε ένα μήνα. Και το χειρότερο; Από  Δεκέμβριο, άντε από  το νέο έτος, βγαίνουν στο  σφυρί διακόσιες  χιλιάδες πρώτες  κατοικίες!

Ανάπτυξη το 2014 ή… άβυσσος – Δεν μπαίνει φρένο στην ανεργία

Έκθεση «κόλαφος» της Βουλής 
«Τελευταία ευκαιρία»: Έτος – σταθμός θεωρείται το 2014 για την Ελλάδα, αφού αν χάσει και τώρα το «τρένο» της ανάπτυξης… την περιμένει η άβυσσος! Ούτε λίγο - ούτε πολύ αυτά αναφέρει στην τριμηνιαία του Έκθεση το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που «βλέπει» νέο δάνειο από την τρόικα, ενώ θεωρεί αποτυχημένη την φορολογική πολιτική, την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα των αγορών!

Μέχρι που θα φτάσετε;

Τα τραγελαφικά που συμβαίνουν με την «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων αποδεικνύουν και στους πιο δύσπιστους ποιος κυβερνά, ποιος αποφασίζει και ποιος απλά υλοποιεί!

Τέλος οι ακριβές βόλτες με τα υπηρεσιακά οχήματα του Δημοσίου

Γερό ψαλίδι ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από το Δημόσιο προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα και από εκεί. Ετσι τα κρατικά αυτοκίνητα άνω των 1.400 κυβικών εκατοστών αναμένεται να αποσυρθούν προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα (καύσιμα, επισκευές).

«Εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της»


«Οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «εξευτελισμό της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά ... 

Δώστε τις συμβάσεις που έχετε υπογράψει!...

Σχόλιο
Επιτέλους η κυβέρνηση δεν μπορεί  κινείται μεταξύ “μαύρου” και προπαγάνδας.  Οι κύριοι, Στουρνάρας και Καψής οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό ποια είναι η...
επιβάρυνση που έχει προκύψει στον Προϋπολογισμό από το λουκέτο στην ΕΡΤ, ποια είναι η εκτίμησή τους για το τέλικό ...

Παρασκευή 11 π.μ…. Δωδώνη… Η ώρα των κτηνοτρόφων

Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και οι απειλές δεν απέδωσαν. Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου κάτω από την πρωτοφανή πίεση της ανέχειας και μπροστά στην ολοκληρωτική κατάρρευση βλέπουν την σημερινή κινητοποίηση ως μονόδρομο.
Ή τα χάνουν όλα ή κερδίζουν κάτι από όσα με αγώνα ετών δημιούργησαν.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Κάτοικος Πάτρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα επειδή του μύριζαν τα συσσίτια για τους άπορους

Απίστευτο τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να μην χάσει τη βολή του. Ακόμα κι αν ο διπλανός του υποφέρει. Κάτοικος της Πάτρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των συσσιτίων που μοιράζει ο δήμος στους άπορους της περιοχής Αγία Σοφία επειδή, λέει, επειδή βρωμάει το φαγητό και κάνουν γίνεται θόρυβος. Οχι, δεν είναι αστείο.

Eπιχείρηση «λίφτινγκ» στην ΕΛ.ΑΣ.

Ριζικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας δόθηκε για δημόσια διαβούλευση. Στις καινοτομίες του συμπεριλαμβάνεται η ενοποίηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος με την Αντιτρομοκρατική.

Ο Ρέμος, οι φελλοί και ο κανιβαλισμός

 “Όλη η κάβα στην πίστα!”  Το νέο σύνθημα του ξεφαντώματος απαιτεί σαμπάνιες. Χλιαρές ή ξεθυμασμένες, αδιάφορο. Το πολυτελές ποτό των νικητών, της αδρεναλίνης και της επισφράγισης ενός έρωτα κάνει μπαμ στο άνοιγμα, ξεχειλίζει αφρό και σκορπίζει χρυσαφένιες φυσαλίδες. Ωστόσο, πόσο ακόμα συμβολισμό αντέχει αυτή η χώρα; Τι σηματοδοτεί ο καταιγισμός κατανάλωσης πολυδάπανου Γαλλικού αφρώδους οίνου για το ταλαίπωρο μέσο πολίτη;  Καλό γούστο ή εξωφρενικό κιτς; Ξιπασιά, καπρίτσιο ή σνομπισμό;

«Σαμπάνια όσο ένα μηνιάτικο»

Δύο ελληνικά κόμματα που ζητούν την έξοδο από την Ευρωζώνη, οι ατυχείς δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου και η κακή κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων είναι τα θέματα της επισκόπησης τύπου.
«Εναλλακτικές για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ολοσέλιδου ρεπορτάζ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στα ... 

Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ, όπως ψηφίστηκαν στη Βουλή

Το οριστικό καθεστώς για τις αποζημιώσεις των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ περιγράφεται στην τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με την τροπολογία:

Με δύο γκολ του Μαρσελίνιο, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση απέναντι στη Λίνφιλντ

 Ιστορική πρόκριση στην 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε η Ξάνθη νικώντας στην παράταση την Λίνφιλντ στο Μπέλφαστ με 2-1, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια. Αυτό ήταν το πρώτο νικηφόρο Ευρωπαϊκό ...

Η Σούπερ Λιγκ ενέκρινε την επέκταση συμβολαίου με τη Nova

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ ενέκρινε, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του την επέκταση για δύο χρόνια της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η επέκταση εγκρίθηκε από 17 ΠΑΕ, καθώς δεν συμφώνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ μετά το τέλος του συμβουλίου «έπεσαν» οι υπογραφές.