Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα για «αποτοξίνωση»


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΞΑΝΑ τα ίδια, μια απ’ τα ίδια. Συζητητές με το κομματικό ταμπελάκι, καμαρωτοί για την…προώθηση της «ιδεολογίας», αποτελεσματικοί διεκπεραιωτές της άγρας ψήφων, προσεχτικοί μη κάνουν τη γκάφα. Ξέρεις από πριν τι θα πουν, προδικάζεις τη θέση τους έχοντας διαβάσει τη σκέψη τους απ’ το παρελθόν της κομματικής φανατίλας και του ξεπεσμού. Απ’ τα πράσινα καφενεία και τους γαλάζιους συνδικαλιστές, τους κόκκινους τους ροζ-σύνολο παρδαλό, γελοίο που όριζε τα βήματα του πολίτη και τις επιλογές του πολιτικού.

Πολιτικά «απόνερα» και σενάρια

Ελπίζουμε το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα να δείξει την ωριμότητα και ικανότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα «πολιτικά απόνερα», που εξ αντικειμένου θα προκύψουν, από την πιθανολογούμενη (βάσιμα) παραπομπή της «εγκληματικής οργάνωσης» στη Δικαιοσύνη.
Το ενδεχόμενο «επαναληπτικών εκλογών» που έχει ως δυνατότητα η ΧΑ μέσω παραιτήσεων, δεν μπορεί να αποκλειστεί εκ των προτέρων. Το τι «θα συμφέρει» τη ΧΑ να πράξει τελικά εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αμάν μ’ αυτές τις πρόωρες εκλογές. Έλεος. Νισάφι πια. Τουλάχιστον επτά φορές, στους 14 μήνες που είναι αυτή η κυβέρνηση, οι δημοσιολογούντες μας «πληροφορούν», και μάλιστα με περισπούδαστο ύφος, ότι «παίζει» σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το SPD

Συγκυβέρνηση ή αντιπολίτευση με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες; Δύσκολες αποφάσεις για τον πρόεδρο του SPD Γκάμπριελ. Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Πολύπλοκη και χρονοβόρα εξελίσσεται η αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου. Η κομματική βάση του SPD, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας και της συμμετοχικής δημοκρατίας, ασκεί έντονες αντιστάσεις στην ιδέα μεγάλου συνασπισμού.

Όλα τα ακούσαμε τις τελευταίες ώρες: Από πραξικοπήματα, σε τοπικές εκλογές έως και προκήρυξη εθνικών εκλογών. Και εντάξει τα περί πραξικοπήματος.. μάλλον δεν χρήζουν κάποιου σχολιασμού. Άντε και τα περί τοπικών εκλογών, θα συμβούν αν το αποφασίσει η Χρυσή Αυγή.. Αλλά Εθνικές Εκλογές, ποιος τις ζητά και γιατί;; Υπάρχουν κάποιοι στις τάξεις των κυβερνώντων κομμάτων που εκτιμούν ότι τα τεκταινόμενα με την ΧΑ θα τους ωφελήσουν πολιτικά; Και θα τους ενισχύσουν τα ποσοστά;  Μάλλον κοντόφθαλμη λογική.

Η δημοκρατία αρνείται τους αρνητές της

Χρειάστηκε, δυστυχώς, το αίμα ενός αθώου για να αφυπνισθούν η πολιτεία και η κοινή γνώμη, για να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος εκφασισμού του δημόσιου βίου είναι υπαρκτός και σοβαρός. Αφυπνισθήκαμε όμως; Και αν ναι, η αφύπνιση θα οδηγήσει σε αποτελεσματικό χειρισμό του κινδύνου;

Παραίτηση Στάινμπρουκ από όλα τα αξιώματά του στο SPD

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όπως δήλωσε ο ίδιος πριν από λίγο στα πλαίσια του

Το αντι-ευρώ κόμμα απλώθηκε αμέσως σε όλη τη Γερμανία

Απέτυχε βεβαίως να μπει στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας το μόλις προ εξαμήνου ιδρυθέν κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Απέτυχε όμως για λίγο να το πετύχει. Το ποσοστό 4,7% που πήρε αντιστοιχεί σε πάνω από δύο εκατομμύρια ψήφους, πραγματικός άθλος για ένα κόμμα τόσο πρόσφατο που ίδρυσαν ακαδημαϊκοί και το οποίο «έθαβαν» συστηματικά οι δημοσκοπήσεις, αποτρέποντας πιθανούς ψηφοφόρους να «χαραμίσουν» την ψήφο τους ρίχνοντάς τη σε ένα κόμμα που

Σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης

Το «χαρτί» της πολιτικής αποσταθεροποίησης, με στόχο την προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παίζει το μέγαρο Μαξίμου. Αφορμή, το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και η δραστηριοποίηση εφέδρων αξιωματικών, με αποτέλεσμα να φουντώνουν σενάρια για πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου, με ατζέντα πολιτική και όχι οικονομική.

Ελεύθερος ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, ο οποίος όπως αποκάλυψε με το σημερινό του πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το Εθνος, παρείχε εκπαίδευση «πολεμικών τεχνών» σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο πλαίσιο της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ο αρχιφύλακας συνελήφθη για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις νέες αλλαγές στον Φόρο Ακινήτων

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
Σε ένα συνεχές «σβήσε - γράψε» των διατάξεων του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο λίγο πριν αυτό παρουσιαστεί στους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, αποφάσισαν οι πρυτάνεις

Τη δέσμευση ότι θα παρατείνει την περίοδο εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, απαντώντας στο σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος προς τις πρυτανικές Αρχές, με το οποίο τις καλούσε να «μεριμνήσουν στο πλαίσιο της ευθύνης τους» ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών.

Σε διαθεσιμότητα φρουρός του Κορυδαλλού που ήταν παρών στη δολοφονία του Π. Φύσσα

Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, ο φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού τους πλησίασε την ώρα του περιστατικού και τους είπε «είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα εξωτερικό