Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Πρωτότυπο και πρωτοποριακό Μνημείο για τον Nelson Mandela.

Το πιο πολύτιμο από όλα τα ταλέντα είναι να μην χρησιμοποιείς δυο λέξεις, όταν η μια είναι αρκετή.
Σάμουελ Τζόνσον (1709-1784), Άγγλος συγγραφέας
Αποτελείται από 50 μεταλλικές ράβδους κομμένες με ακρίβεια με Laser υψηλής ενέργειας,τοποθετημένες ... 

Δάσκαλε, εσύ πόσους δίδασκες;

«Στην εποχή μας ήμασταν 40 παιδιά στην τάξη και μαθαίναμε περισσότερα από σήμερα γράμματα!». Είναι ένα επιχείρημα των παλαιοτέρων, που αναπολούν τα δικά τους χρόνια στα θρανία, όταν ούτε πολλά σχολικά κτίρια υπήρχαν στην Ελλάδα αλλά ούτε και πολλοί εκπαιδευτικοί για να τα στελεχώσουν.

Νέα καταβαράθρωση των συντάξεων εν όψει λόγω Μνημονίου

Δραματική μείωση των συντάξεων όλων των Ελλήνων αναμένεται να αρχίσει σε λίγους μήνες και να συνεχιστεί ραγδαία κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, οδηγώντας σε πραγματικό καταποντισμό τα ποσά που θα λαμβάνουν οι γέροντες, αν δεν αλλάξει η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική. Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων καταβαραθρώνονται με ιλιγγιώδεις ...

Τα γονίδια και ο μύλος

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ας το φανταστούμε κάπως σχηματικά. Στα δεκατρία ή στα δεκαπέντε τους τα παιδιά λίγο διαφέρουν, είτε στην Αθήνα γεννήθηκαν είτε στην επαρχία. Αν την προηγούμενη γενιά την ομογενοποιούσε η τηλεόραση, την τωρινή την ομογενοποιεί το Ιντερνετ. Κι αν η τηλεόραση άφηνε μια-δυο χαραμάδες, μια και δεν μπορούσες να σέρνεις μαζί σου τη συσκευή κι είχες έτσι κάποιες στιγμές ελευθερίας, ο διαδικτυωμένος άνθρωπος είναι μονίμως συνδεδεμένος. Λες και το σώμα μας φέρει υποδοχές για στικάκια τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Σεβαστή αλλά νομικά λογική;

Η μη επιβολή προσωρινής κράτησης δεν είναι κρίση επί της ουσίας. Αντίθετα η επιβολή «περιοριστικών όρων» στους βουλευτές της ΧΑ σημαίνει ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ενοχής. Το ερώτημα όμως είναι με ποια κριτήρια οι ανακριτές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι δεν είναι ύποπτοι διάπραξης νέων εγκλημάτων και δεν προφυλακίστηκαν, όταν η κατηγορία είναι για μια, εν ενεργεία, «εγκληματική οργάνωση» που δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί πλήρως.

Δικαιοσύνη για όλους

Ελπίζουμε ότι οι υπόδικοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, που απέφυγαν την προφυλάκιση, να πήραν ένα μάθημα χθες: η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και οι ανοησίες που εκτόξευαν περί συνωμοσίας εναντίον τους ή πολιτικής εξόντωσής τους ήταν απλές μπαρούφες. Λέμε «ελπίζουμε» διότι αν κρίνουμε από τη ...

Την εγκαταλείπουν όπως τους εγκατέλειψε… Οι κτηνοτρόφοι σπάνε τη συνεργασία με τη Δωδώνη

Η άλλοτε απροσπέλαστη ζώνη γάλακτος της Ηπείρου σπάει και οι κτηνοτρόφοι μετά από χρόνια συνεργασίας με την Δωδώνη εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο τη γαλακτοβιομηχανία.
Υψηλός αριθμός παραγωγών, κυρίως μεγάλων, έχουν κλείσει συμφωνίες με άλλες γαλακτοβιομηχανίες ενώ πολλοί άλλοι βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων.

Το Τείχος έπεσε - οι προκαταλήψεις παραμένουν

23 χρόνια μετά την Επανένωση της Γερμανίας και ενώ η κατασκευή των έργων υποδομής στο ανατολικό κομμάτι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι προκαταλήψεις ανάμεσα σε πρώην Ανατολικογερμανούς και Δυτικογερμανούς παραμένουν.

Αποδοτικός ο πρώτος μήνας εφαρμογής του νόμου για τα αυθαίρετα

Στις 21.563 έχει φθάσει ο αριθμός των υπό επεξεργασία δηλώσεων υπαγωγής, κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής τού νόμου 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, ενώ τα καταχωρημένα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό ...  

Πόσο χρέωνε για τις "υπηρεσίες" της η Χρυσή Αυγή...

Το βρετανικό δίκτυο BBC φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Δημοσιεύει καταγγελία νεαρής για μέλη της οργάνωσης τα οποία της πρότειναν να ξυλοκοπήσουν κάποιον επ’ αμοιβή.
Το BBC αναφέρει, πως η νεαρή επισκέπτονταν τη ναζιστική οργάνωση, πιστεύοντας πως θα προφυλαχθεί από κάποιον που την ενοχλούσε:

Ανεργία στο 34% προβλέπει το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ έως το 2016

Στο 34% εκτιμά ότι θα ανέλθει το ποσοστό της ανεργίας έως το 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με έρευνα που εκπόνησε. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται, ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που ...

Εξι τελεσίγραφα της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο

Σε 4σέλιδο σημείωμα, τα τεχνικά κλιμάκια εξειδικεύουν το τι πρέπει να γίνει έως ότου επιστρέψει η τρόικα.
Σαφείς εντολές για τα θέματα που θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι να επιστρέψει, άφησε η τρόικα προς το οικονομικό επιτελείο προτού αναχωρήσει από την Αθήνα.

Στον Κορυδαλλό ο Μιχαλολιάκος

Σε εξέλιξη η απολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, κατηγορούμενου ως υπαρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, Χ. Παππά. Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο αρχηγός της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκος, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και  ...

Να πώς με λένε εμένα


Κάποιων ολόκληρη η ζωή μοιάζει να κρίνεται, μοιάζει να συνοψίζεται σε μια και μόνη πράξη που -σαν τη σχάση του ατόμου- αποτελεί στον χρόνο μια στιγμή μα προκαλεί αλυσιδωτές, κοσμοϊστορικές συνέπειες.
Κάποιων γερόντων όλη η προηγούμενη ζωή ξεπλένεται από ένα -στα στερνά τους- ανδραγάθημα. Δεν αναφέρομαι στο «Μεγάλο Όχι» του Καβάφη. Έχω στον νου μου το μεγάλο Όχι του Ιωάννη Μεταξά, του Μεταξά του δικτάτορα, του Μεταξά τού

Μπλόκο σε έντεκα υπέρβαρες νταλίκες…. Και καλαμπόκι ανάμεσα στα καυσόξυλα

Οι Αλβανικές νταλίκες βρίσκονται ακινητοποιημένες στους χώρους στάθμευσης του Τελωνείου Άρτας. Εκεί μεταφέρθηκαν μετά το μπλόκο που έκανε το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωσε σειρά παραβάσεων.
Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολύσει στην κυριολεξία ανθρωποκυνηγητό και οι έλεγχοι στην Εθνική Οδό Άρτας Αντιρρίου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

3 Οκτωβρίου 1990: Η Γερμανική επανένωση και το τέλος της Ευρώπης

 3 Οκτωβρίου 1990: η ημέρα επανένωσης της Γερμανίας, η ημέρα από την οποία η Ευρώπη άρχισε όμως και πάλι να διαιρείται, η ημέρα που, τελικά, μας έφτασε ως εδώ: σε μία «κοινή» Ευρώπη που βρίσκεται υπό διάλυση, σε μία Ελλάδα που αντιμετωπίζει τον οξύ κίνδυνο ακόμα και εσωτερικής, εμφυλιακού τύπου σύγκρουσης, για χάρη της γερμανικής ηγεμονίας και του νομίσματός της...

Ακόμα θα τους…έδερναν

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΝΟΥΜΕ (χωρίς να ξεχνάμε) τη ναζιστική θηριωδία. Πάμε στα θηρία της «ημετέρας» Χούντας. Με τις αξίες, τα συνθήματα και τους…βασανιστές της. Όλοι στο πόστο τους περιμένοντας τη «λεία» και στο…Πλυσταριό έκαναν υπερωρίες. Με τη μηχανή να σκεπάζει τις οιμωγές και τους «Έλληνες-Χριστιανούς» επί το έργον.

Η Θέμις, το μαχαίρι και η μπουνιά

 Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, κύριε εισαγγελεύ. Και ξέρετε, καλύτερα απ΄τον καθένα ότι οι λεγόμενες έρευνες εξπρές, χωρίς εξαντλητικό έλεγχο των στοιχείων, μαρτυρικές καταθέσεις και αμάχητα τεκμήρια είναι από γεννησιμιού τους προορισμένες για τις ελληνικές καλένδες.

Μέσα ο αρχηγός, έξω οι εγκληματίες

Η κατάσταση που επικρατούσε ως τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα και έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ήταν μια απόδειξη για το τι σημαίνει όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τι μας προκαλεί «χτυποκάρδια»

 Συνήθεις αιτίες έκτακτων συστολών είναι η υπερβολική λήψη καφείνης, οινοπνευματωδών, ο έντονος γαστρικός φόρτος, η νικοτίνη και το έντονο άγχος
Αθώες ή ένοχες, οι καρδιακές αρρυθμίες αποτελούν έναν από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης σε καρδιολόγο. Ο ασθενής τις αντιλαμβάνεται είτε ως φτερούγισμα, είτε ως ακανόνιστους

Νέες περικοπές σε μισθούς – συντάξεις ζητεί η Τρόικα

«Αγκάθι» σε αυτό το σκεπτικό είναι το γεγονός, ότι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ δεν αποδέχονται την μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Όταν οι δημοσιογράφοι επιμετρούν τις ποινές…

Δεν ξέρω ποιος έχει την  πατρότητα της ρήσης, σύμφωνα  με την οποία «όταν τα γεγονότα διαφωνούν με τους δημοσιογράφους, τότε αλλοίμονο στα γεγονότα», αλλά μου ήρθε πολλές φορές κατά νου  τις τελευταίες ώρες παρακολουθώντας τις αντιδράσεις αρκετών εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης απέναντι στις αποφάσεις για τη μεταχείριση που είχαν από τις ανακριτικές αρχές οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες.

Αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Νομοσχέδιο-«σκούπα» με αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και της αύξησης της παραγωγικότητας.

Μνημονιακό κράτος, αρχινταβατζής

Απορώ ποιος εγκληματικά νοσηρός εγκέφαλος το σκέφτηκε και ποιοι ανόητοι το υιοθέτησαν και μάλιστα προχωρούν και σε νομοθέτηση.
Ποιος αναίσθητος ηλίθιος ,μετατρέπει στα μάτια του κόσμου το ελληνικό κράτος στον χειρότερο εκβιαστή τοκογλύφο.

Από τον Γαβαλά στους ναζί, από τα δαρμένα παιδιά στην αγκαλιά της Ουρανίας

Η χθεσινή απόφαση για αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών βουλευτών δημιούργησε σοκ στην κυβέρνηση και τον κάθε δημοκρατικό πολίτη, έπειτα από τέσσερα 24ωρα κατά τα οποία ακούγαμε για «δεμένες» κατηγορίες και μαθαίναμε φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος από τα στοιχεία της δικογραφίας.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Η προφυλάκιση και του Μιχαλολιάκου διασώζει την παρτίδα και για την δικαιοσύνη και για την κυβέρνηση. Όμως η χθεσινή αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής σίγουρα θόλωσε την εικόνα. Μένει να δούμε τι θα γίνει σήμερα και με τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε τα εξής:

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγουν υπ. Παιδείας και πρυτάνεις

Ακύρωση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα διοικητικών ζητούν από το ΣτΕ τα οκτώ ΑΕΙ. Παραγγελία μέσω Α.Π. του υπουργείου να αποσταλούν οι λίστες.
Μέσω... εισαγγελέων επικοινωνούν, πλέον, το υπουργείο Παιδείας και οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που χάνουν με ...

Καραφαρσάρα

Ου να μου χαθείτε! Το σίχαμα ατελείωτο και απροσμέτρητο.
Η επικοινωνιακή τακτική η μόνιμη και βολική συνταγή. Σχεδόν άπαντες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ελεύθεροι και σχεδόν αθώοι. Από την αρχή το έλεγαν έγκυροι νομικοί κύκλοι. Οτι με το «άκουσα», «νομίζω», «μου είπαν», «πιστεύω», «διάβασα» και όλα τα συναφή, δεν στοιχειωθετείται κατηγορία κακουργηματική!

YΠΟΙΚ: Tην ώρα που στενάζουν από φόρους οι πολίτες, καθυστερεί ο έλεγχος φορολογουμένων μεγάλου πλούτου

Σημαντικές καθυστερήσεις στον έλεγχο φορολογουμένων που την περίοδο 2009-2011 έστειλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά εμβάσματα που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους καταγράφονται στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Βαρουφάκη σχετικά με την υπόθεση «Χ.Α.»

«Όταν διάβασα πως εν ενεργεία βουλευτές συνελήφθησαν, δαγκώθηκα. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την 21η Απριλίου του 1967».
Έτσι προλόγιζε άρθρο του στο protagon.gr, την 28η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Βαρουφάκης υπό τον τίτλο: «Στοιχεία ή ήττα» και συνέχιζε γράφοντας:

Τράπεζες: Κούρεμα τόκων σε δάνεια και κάρτες

Νέες «δυναμικές» ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια -και πιστωτικές κάρτες- που θα περιλαμβάνουν ακόμα και «κούρεμα» σχεδιάζουν οι τράπεζες.

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος σήμερα το μεσημέρι...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

"Πράσινες γκρίνιες"..για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Χ.Α....

Δυσφορία επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, όταν ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Αναβολή λόγω... αρχηγού!

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Αιτία το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες ήθελαν να κάνουν τη συνεδρίαση στην αίθουσα της Γερουσίας.

Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή ενώ την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α στη Νίκαια, Γ.Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αιχμές Δένδια για τον χειρισμό της υπόθεσης της ΧΑ από την Δικαιοσύνη...

"Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται"...
Αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής άφησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία "έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη" και τόνισε ότι εάν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, τότε "οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν σε πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε".

Νέα διάστατη στην Εκτύπωση

Η επανάσταση της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι σαρωτική, και καθημερινά σχεδόν κάνουν την εμφάνισή τους νέες εφαρμογές- που, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, προέρχονται από τομείς που δεν θα περίμενε κανείς.