Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Δυο χρόνια χωρίς τον Paul Jobs

Δύο χρόνια χωρίς τον «μέγα ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής» Ο πρωτοπόρος των υπολογιστών που άλλαξε τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, πέθανε στις 5 Οκτωβρίου του 2011, μία μέρα πριν την παρουσίαση του iPhone 4s.

Αμυνόμενη δημοκρατία

Του Νίκου Ξυδάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
H σύλληψη και προφυλάκιση μελών της Χρυσής Αυγής πυροδοτεί ποικίλες συζητήσεις για τη φύση και τα έργα της. Οι υπερβολές δεν λείπουν. Η ανησυχία περισσεύει· δικαίως: από τη δικαστική έρευνα εξαρτάται η κατάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της οργάνωσης και η απομυθοποίηση των παλικαράδων της στα μάτια της κοινής γνώμης και κυρίως όσων τους ψήφισαν.

Οι... «αντιναζί» της Χρυσής Αυγής

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Από μία άποψη είναι θετικό το γεγονός ότι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον ναζισμό. Σύμφωνοι! Ψέματα έλεγαν, όπως ψεύδονταν όταν ισχυρίζονταν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τον Γ. Ρουπακιά, ο οποίος ομολόγησε τη ...

Ο χάρτης της διάβρωσης

Του Παντελή Μπουκάλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Συμπληρώνουν ενδεκάδα μέχρι στιγμής και διαθέτουν και δυο-τρεις αναπληρωματικούς οι άνθρωποι του κράτους που, τυπικοί διπλοθεσίτες, έκαναν δουλειές και με το παρακράτος, πάντοτε από αγνό πατριωτισμό. Κι αν προστεθούν όσοι υψηλόβαθμοι αποπέμφθηκαν άνευ ουδενός επαίνου, ανοίγει μπροστά μας ένας θλιβερός χάρτης διάβρωσης, διαπλοκής και διαφθοράς.

Πρακτικές…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ πρακτική κι ας το δούμε με παραδείγματα. Η ανεργία οδηγεί τον υποψήφιο στο περιβάλλον του δημάρχου. Επιστρατεύει γνωστούς και φίλους, υποβάλλει τα καλύτερα βιογραφικά του, «προσκυνάει» μεσάζοντες, υπόσχεται σκληρή δουλειά, αν διοριστεί, και…ώ του θαύματος. Τα παρακάλια απέδωσαν!

Ο άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΡΔΙΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1983
Πριν από 30 χρόνια η ανθρωπότητα πέρασε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική αναμέτρηση καταστροφικής κλίμακας. Την παρτίδα έσωσε ένας Σοβιετικός πολίτης.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ…


Ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του μαζί με όλα τ’ άλλα έκαναν κι ένα καλό. Διέλυσαν τη θεωρία των δύο άκρων. Μετά τις απολογίες του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, ένα άκρο υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα η Αριστερά. Κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική. Όσοι τέλος πάντων αμφισβητούν την υφιστάμενη κυρίαρχη πολιτική.

Το φάντασμα της Χρυσής Αυγής πλανάται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη

Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση εξαπλώνεται από το νότο στο βορρά, τα θεμέλια του παραδοσιακού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου τρίζουν επικίνδυνα και οι κοινωνικές ελίτ αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για να περιορίσουν την συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα των εξτρεμιστικών δεξιών κομμάτων.

Απαγόρευση μεταβίβασης ακινήτων το 2014 αν πρώτα δεν έχει καταβληθεί ο ενιαίος φόρος

Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς καμία μεταβίβαση δεν θα μπορεί να γίνει από το 2014, εάν προηγουμένως δεν έχει καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Επαφές της Χρυσής Αυγής με το γερμανικό NPD

Η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Όταν η γαλλική «Le Figaro» ανακάλυψε την Ήπειρο… Κι ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στο Ζαγόρι

Εντυπωσιακές φωτογραφίες, συνεντεύξεις ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στην Ήπειρο και μία γλαφυρή περιγραφή της περιοχής, επέλεξε η μεγάλη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro για το ολοσέλιδο αφιέρωμά της στην περιοχή μας, με επίκεντρο τα χωριά του Ζαγορίου.

«Ξεσκονίζουν» παλαιότερες υποθέσεις βίας της Χρυσής Αυγής

. Της Ιωάννας Μάνδρου  
Από την Καθημερινή
Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο και άλλα περιστατικά με εμπλοκή της Χρυσής Αυγής.
Την εμπλοκή και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην πυραμίδα που καθόριζε την ιεραρχία του παραστρατιωτικού της σκέλους, με εγκληματική δράση, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποκαλύψουν οι συνεχιζόμενες έρευνες. Βίαια περιστατικά, βιαιοπραγίες και οι βομβιστικές επιθέσεις στον Βόλο που περιλαμβάνονται ήδη στην ογκωδέστατη δικογραφία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Η έκπληξη του κ. Σίμου Κεδίκογλου

Η ώρα ήταν 2.55 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής. Το τηλέφωνο του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου (φωτογραφία) στο Μέγαρο Μαξίμου κτύπησε. Δεν υπήρχε αναγνώριση κλήσεως. Το σήκωσε και άκουσε τη φωνή του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά: «Σου τηλεφωνώ από το ...

Ο ναζιστικός όρκος των Χρυσαυγιτών,βρέθηκε στο σπίτι του Χρ.Παππά στη Ανατολή Ιωαννίνων!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
Στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκεται ένα χειρόγραφο κείμενο με το τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983» που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων.Στο κείμενο αναφέρονται φράσεις μίσους όπως «εχθροί της φυλής» και «συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου», ενώ τα μέλη που τον έχουν διαβάσει ορκίζονται «θυσία» ακόμα και με το αίμα τους.Ο όρκος τελειώνει με τις φράσεις «Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο  ...

Χρυσαυγίτικα ρουσφέτια και «μαχαιριές» μεταξύ γνωστών και φίλων

Στις περισσότερες πόλεις τις Ελλάδας οι τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο περιθώριο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2012 όταν και το ακροδεξιό κόμμα μπήκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οδυνηρές μνήμες από την Κατοχή ξύπνησε στον Μανώλη Γλέζο το κράνος που είχε ο Χρ.Παππάς στην Μεζονέτα του στην Ανατολή Ιωαννίνων!!!

Τα Waffen SS που έχει τοιχοκολλημένα στο σπίτι, ήταν οι εκτελεστές του Διστόμου!!!
Οδυνηρές μνήμες από την Κατοχή ξύπνησε στον Μανώλη Γλέζο το κράνος των Waffen SS, που είχε στο σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων, ο βουλευτής της "Χρυσής Αυγής"  Χρήστος ...

Σοκ για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Στο 26% ανεβαίνει η παρακράτηση στα μπλοκάκια

Νέες ρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις για εκατομμύρια εργαζομένους ζητάει η Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν το μάρμαρο ακόμη μια φορά.

Υποχωρεί ο ρυθμός της ύφεσης στην Ελλάδα λέει ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης

Ωστόσο ο κύπριος οικονομολόγος θεωρεί λάθος την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη
 Η παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας θα πρέπει να επαρκεί, καθώς ο ρυθμός της οικονομικής ύφεσης υποχωρεί και υπάρχει έντονη μείωση των μισθών, η οποία θα λειτουργήσει επιβοηθητικά, εκτιμά ο νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέντευξή του στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης «Europolitique».

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Χρήστου Παππά μπροστά στη σβάστικα!!!!

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νεοναζί υπαρχηγού της Χ.Α.,από το σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων 
Το πραγματικό φασιστικό πρόσωπο του «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» με φωτογραφίες - ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων.Ανατριχίλα προκαλούν τα πορτρέτα του Χρήστου Παππά, συναγωνιστή του Νίκου ...

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου...


Αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής...
Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα, ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική. H συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου.