Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Μοιάζει με ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!! Aνακοινώθηκαν οι βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ !

Παρατίθενται οι 5 Φάσεις της ζωής ενός φιλόδοξου Έλληνα που θέλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία και στην οικογένεια:

Με βάθος και ορίζοντα

Η διμερής συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ έχει και βάθος και ορίζοντα, καθώς ενισχύει τη γεωπολιτική θέση των δύο χωρών στους διεθνείς και περιφερειακούς συσχετισμούς, με τη χθεσινή Συνάντηση Κορυφής των δύο πρωθυπουργών και των κυβερνητικών κλιμακίων να επιβεβαιώνει μία σταθερή την τελευταία τριετία πρόοδο:

Μια «μαγική εικόνα»...

Το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, που παρουσίασε η κυβέρνηση, μοιάζει με «μαγική εικόνα». Αυξάνει την άμεση φορολογία κατά 2,16 δισ., μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες (μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη) κατά 2,77 δισ. ευρώ και πετυχαίνει... μείωση της ανεργίας, αύξηση της... απασχόλησης, ενώ μεταβάλλεται ο ρυθμός του ΑΕΠ από -4% ύφεση, σε +0,6 ανάπτυξη! Είναι αυτό που λέμε «ποιος είσαι... μεγάλε!».

Η Ευρώπη ησυχάζει για την ώρα

Υπάρχει μια αντανακλαστική, σχεδόν βιολογική αντίδραση στη θέα ενός ρολογιού που μετράει αντίστροφα. Ετσι αρκετά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν προσθέσει τέτοια ρολόγια στις οθόνες των ενημερωτικών εκπομπών τους: εκατόν-ενενήντα-τόσες ώρες θα μετρούν την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές: Είναι οι ώρες που απομένουν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, ημερομηνία εξάντλησης των ταμειακών αποθεμάτων σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών (χωρίς να αποκλείεται παράταση).

Εκρηκτικό πολιτικό κλίμα στην Κύπρο εν όψει Τετραμερούς

Τη συγκάλυψη της υπό διαμόρφωση πραγματικότητας γύρω από τη νέα διαδικασία μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση στο Κυπριακό επιδιώκει με όλα τα μέσα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν ακολουθείται διαδικασία που αποσκοπεί στη σύγκληση Τετραμερούς Διάσκεψης. Αυτός ο ισχυρισμός είναι πολιτικά επιβεβλημένος, δεδομένου ότι στη συλλογική συνείδηση των Ελληνοκυπρίων η υποστήριξη Τετραμερούς Διάσκεψης ...

Τα ευεργετήματα της διαβούλευσης

Πρέπει να δεχθούμε ότι οι απανωτές αναθεωρήσεις που κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην πρόταση νόμου για τη «Διαύγεια», δείχνει αν μη τι άλλο ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησής της, όπως φοβήθηκαν κάποιοι· δικαιολογημένα εν πολλοίς, αφού οι πολίτες κάηκαν στον χυλό της «βελτίωσης» του ΑΣΕΠ που είχε κάνει το 2005 ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το αίτημα των ανακριτών θα εξεταστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (18:00) και σχετίζεται με την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσή της.
Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία όχι μόνο για  ...

Κατά μόνας και από κοινού

Αδικήθηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Η καταιγίδα για τα έργα και τις νύχτες της Χ.Α. τού στέρησε την πρωτιά, υποβιβάζοντας την υπόθεσή του στα χαμηλά των τηλεειδήσεων. Υπόθεση σοβαρότατη ωστόσο. Δεν είναι δα ό,τι συνηθέστερο η καταδίκη ενός πρώην υπουργού, ενός παντοδύναμου Νο 2 και παραλίγο Νο 1, σε ...

Αξιοι της μοίρας μας

 Κανονικά θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί και οι πέτρες μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της WSJ για τα όσα συνέβησαν την άνοιξη του 2010 εις βάρος της Ελλάδας: πιστοποιείται πλέον με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι το «πρόγραμμα σωτηρίας» της χώρας ουδεμία σχέση είχε με τη δική της «σωτηρία», αλλά αφορούσε αποκλειστικά ξένες τράπεζες και τη σταθερότητα του ευρώ, με την Ελλάδα όμως σε ρόλο θύματος και με κεντρικό σχεδιαστή το Βερολίνο.

Είναι «άκρο»;

 Η γερόντισσα, ετών 95, είναι ανασφάλιστη. Έκανε το «λάθος» στα νιάτα της να πολεμήσει το ναζισμό ως αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Το ελληνικό κράτος την «αντάμειψε» για την ΕΑΜική της δράση με το επίδομα των… 66 ευρώ! Μέχρι τώρα η γερόντισσα τα κουτσοβόλευε με αυτά τα 66 ευρώ συν τα 340 ευρώ που έπαιρνε ως προνοιακή σύνταξη από τον ΟΓΑ.

ΝΔ- ΠΑΣΟΚ: Κοινούς υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Σε πλαίσιο συνεργασίες για τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας και τη στήριξη κοινών υποψηφίων φαίνεται ότι κατέληξαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ μένει ανοιχτή η πιθανότητα το ίδιο σενάριο να επαναληφθεί και σε ορισμένους μεγάλους δήμους της χώρας.

Κούρεμα στα «κόκκινα» δάνεια βλέπουν οι τραπεζίτες

Οι εγχώριες τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να συγκρατήσουν την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα μπορούσε να απειλήσει την βιωσιμότητά τους.
Κορυφαίος τραπεζίτης τον οποίο επικαλείται το Reuters, ...

Γυμνόστηθες στην ισπανική βουλή οι ακτιβίστριες της Femen

Μία ακόμη γυμνόστηθη διαμαρτυρία, πραγματοποίησαν οι ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, αυτή την φορά μέσα στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη Μαδρίτη.
Οι ακτιβίστριες έβγαλαν τις μπλούζες τους και προέταξαν τα γυμνά τους στήθη, πάνω στα οποία είχαν γράψει: «Η έκτρωση είναι ιερή».

Τρία ΑΕΙ έστειλαν τις λίστες με τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους

«Ραγίζει» το άτυπο μέτωπο των οκτώ ΑΕΙ από τα οποία το υπουργείο παιδείας έχει ζητήσει σήμερα να του παραδώσουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που μπαίνουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Ήδη τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Οικονομικό Αθηνών παρέδωσαν τις λίστες με το προσωπικό που ζητούσαν από το κτίριο του Αμαρουσίου.

Δημοσιογραφία εκ των υστέρωνΤην τελευταία τετραετία έχουμε πέσει θύματα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος ενημέρωσης που επέλεξε τη συνειδητή και συστηματική υπερπληροφόρησης του κοινού σε θέματα «αλλοδαπής παραβατικότητας» και επιλεκτικής απόκρυψης ειδήσεων που περίσσευαν στις τηλεοπτικές και εκδοτικές σκοπιμότητες του μηντιακού συστήματος.

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαξιώνουν το κοινοβούλιο

Για απαξίωση του κοινοβουλίου από τους κυβερνητικούς εταίρους, υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και για «δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την «επιλογή να μη συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Μασκαράδες

 Ορίστε Δικαιοσύνη ελληνική. Ο Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος «Περίανδρος», αυτός ντε ο ξανθομάλλης νταής, προκάτοχος του Κασιδιάρη, έφαγε είκοσι χρόνια στην στενή και μετά από τέσσερα κυκλοφορεί ελεύθερος. Φίνος και ωραίος. Και στα λόγια μεταμελημένος...

Πράσινο φως άναψε η Κομισιόν στη συγχώνευση της Aegean Airlines και της Ολυμπιακής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις, την προτεινόμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "από διεξοδική έρευνα της Επιτροπής προέκυψε ότι αν η Olympic Air δεν εξαγοραζόταν από την Aegean, θα αναγκαζόταν στο άμεσο μέλλον να παύσει να λειτουργεί λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Στις 4 Οκτωβρίου  στην Handelsblatt  έδωσε συνέντευξη ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού της Ευρωζώνης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μια δήλωση του δίνει το στίγμα της αβεβαιότητας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Ο  επικεφαλής του ESM αφού είπε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων τόνισε:

Νόμπελ Ιατρικής για το κυτταρικό σύστημα μεταφοράς

Έναν βασικό κυτταρικό μηχανισμό αποκάλυψαν οι τρεις επιστήμονες που μοιράζονται το εφετινό Βραβείο Νομπέλ Ιατρικής: τον μηχανισμό εκείνον που επιτρέπει την μεταφορά συγκεκριμένων μορίων σε συγκεκριμένα σημεία και στην κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η ΧΑ φωνή των εφοπλιστών στο Κοινοβούλιο

Φως στις σκοτεινές διαδρομές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ρίχνουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς ανάβει η συζήτηση για το θέμα. Οι νεοναζί βουλευτές επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για το εφοπλιστικό κεφάλαιο ζητώντας ακόμα και “παροχή ρευστότητας σε ναυτιλιακές εταιρείες με εγγυήσεις του δημοσίου”.

Ολική επαναφορά για τα «μαύρα πρόβατα» σχεδιάζει η ΝΔ

Τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς με στόχο να επαναπατρίσει τα «μαύρα πρόβατα» που κατευθύνθηκαν στην Χρυσή Αυγή.

Καημένοι Έλληνες!

Για να λέμε, πάντως, και τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι δα και η πρώτη φορά που ένα σημαντικό γεγονός, -όπως αυτό που συμβαίνει, καλή ώρα τώρα, με την «Χρυσή Αυγή»-, στάθηκε αφορμή να γίνει ο … «κακός  χαμός» σ’ όλη την χώρα. Πράγματι, όλες αυτές τις μέρες που κλιμακώθηκε (όσο κλιμακώθηκε) το φαινόμενο, ότι ήθελες άκουγες και ότι ήθελες έβλεπες: ...

Η καθηγήτρια που τα έβαλε με τα τάγματα εφόδου της ΧΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μάχη Παπαζήση στάθηκε απέναντι στον Μπαρμπαρούση και την κουστωδία του κατά την επιδρομή τους στη λαϊκή του Μεσολογγίου - Δείτε στο βίντεο πώς αντιμετώπισε τους χρυσαυγίτες οι οποίοι δεν τόλμησαν να την ακουμπήσουν Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 ένα μαυροντυμένο μπουλούκι με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής ορμά στις 9 το πρωί στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και αρχιζει να σπάει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, να αδειάζει ...

Ατάκες με μεγάλο νόημα!

Με την ευκαιρία της απονομής δικαιοσύνης στην πολύκροτη δίκη ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε την ατάκα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και θα διαπιστώσουμε ότι είναι πάρα πολύ και πάντα επίκαιρη. 
Απολαύστε τη στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί:

«Κλειστόν λόγω διαθεσιμότητας»: Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτογραφίες)

Σε διαμαρτυρία των διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητών και διδασκόντων για τη διαθεσιμότητα και τη γενικότερη απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου μετατράπηκε η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του ΕΚΠΑ
Κατάμεστη η αίθουσα από φοιτητές. Πλήθος κόσμου και έξω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Ο πρύτανης, κ. ... 

TΩΡΑ - Παραδόθηκε καταζητούμενος της Χ.Α. ...

Ο 30ος, από τους 31 που καταζητούνται...
Παραδόθηκε ακόμη ένας καταζητούμενος –ο 30ος στη σειρά από τους 31 που καταζητούνται- για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο καταζητούμενος ενδέχεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Κατερίνη: Διαλύεται η ορθοπεδική κλινική του (ολοκαίνουριου) νοσοκομείου

Φοβάται και να... στραμπουλίξει πόδι ο κάτοικος της Πιερίας! Αν είναι τόσο άτυχος που του συμβεί κάτι παρόμοιο και χρειαστεί ορθοπαιδικό, είναι εξαναγκασμένος να αναζητήσει ορθοπεδική κλινική σε άλλο νομό, διότι στο νοσοκομείο Κατερίνης η κλινική «σηκώνει τα χέρια» λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό αποκαλύπτει στο «www.agelioforos.gr» ο Νικόλαος Παντελιάδης, μέλος της Επιτροπής Πολιτών για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας Πιερίας.

Πολύ άκαρδος ο Στουρνάρας

Να διευκρινίσω ότι δεν ήθελα να βάλω τα πεθερικά του Στουρνάρα στη δημόσια συζήτηση. Τα έβαλε όμως αυτός και δεν μου άφησε κανένα περιθώριο να το αποφύγω.
Θέλοντας να αποδείξει ο υπουργός Οικονομικών ότι ζει στον πραγματικό κόσμο και κατανοεί τα προβλήματα των ανθρώπων από την οικονομική κρίση, δήλωσε στην εκπομπή enikos ότι ξέρει πώς είναι να ζει κάποιος με 500 ευρώ (υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν με λιγότερα, αλλά ας μην αγχώνουμε κι άλλο τον κύριο Γιάννη).

Για κατάλυση πολιτεύματος κατηγορούν οι ανακριτές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα ζήτησαν χθες από τη Βουλή οι ανακριτές, επικαλούμενοι το άρθρο 134 του Π.Κ. περί κατάλυσης του πολιτεύματος, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από το Ισραήλ ότι «θα ξεριζώσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «η δημοκρατία και ο νόμος είναι ισχυρότεροι από τον εξτρεμισμό».

Προκαταβολή μέχρι το τέλος του χρόνου για πετρέλαιο θέρμανσης

Χορήγηση 100 εκατ. στους δικαιούχους μέχρι τέλους του έτους προβλέπει το νέο σχέδιο του υπ. Οικονομικών.
Μικρή προκαταβολή και διατήρηση του ισχύοντος συστήματος με αύξηση του ποσού της επιδότησης προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Oυρές χρυσαυγιτών σπεύδουν να σβήσουν τις σβάστικες και τα τατουάζ

Τον τελευταίο καιρό, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, πολλοί είναι αυτοί που βασανίζονται από φασιστικά τατουάζ στο σώμα. Δυστυχώς όχι όλοι από μεταμέλεια, πολλοί από ντροπή, κάποιοι από φόβο.

Την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε η Λούκα Κατσέλη- Ακολουθούν και άλλοι

Αποφασισμένος για συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη και άλλων δυνάμεων της ανανεωτικής αριστεράς και της κεντροαριστεράς φέρεται ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, με την ίδια την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει πως θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

Τρεις εταιρείες εισβάλουν στην απροσπέλαστη μέχρι σήμερα ζώνη γάλακτος της Δωδώνης στην Ήπειρο-Έκλεισαν οι πρώτες συμφωνίες 
«Ανοιχτοί» σε συνεργασίες με άλλες γαλακτοβιομηχανίες εκτός της Δωδώνης είναι το τελευταίο διάστημα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου με αποτέλεσμα τα σενάρια που έκαναν λόγο για «σπάσιμο» της ...

Τα τεκμήρια φεύγουν, το περιουσιολόγιο έρχεται για μισθωτούς-συνταξιούχους


Καταργούνται όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Διατηρούνται όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κάνουν ομάδα οι ανεξάρτητοι της Βουλής

Θέλουν τα προνόμια που έχουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και διεκδικούν την αναγνώρισή τους από το Προεδρείο της Βουλής ως κοινοβουλευτικής ομάδας.
Ο λόγος για τους έντεκα ανεξάρτητους βουλευτές που διαγράφηκαν ή αποχώρησαν από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ.

Η κρίσιμη ημέρα για τα ΑΕΙ

Αποκαλύπτονται πλαστά στοιχεία 
 Σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο πόλεμο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα Πανεπιστήμια, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων στο ΑΣΕΠ των διοικητικών υπαλλήλων για διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχουν πολλοί ...

Στην φτώχεια το 31% του λαού στην Ελλάδα των μνημονίων (στοιχεία της Eurostat για το 2011)

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ένας στους τρεις Έλληνες (το 31.0%) πληρούσε το 2011 τουλάχιστον ένα από τα τρία κριτήρια που προσδιορίζουν την φτώχεια ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 24.3%.

Σήμερα λήγει η προθεσμία Αρβανιτόπουλου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Λήγει σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, για να στείλουν τα στοιχεία στο ΑΣΕΠ με τους διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα, ενώ έχει σταλεί σχετική εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες.

Βόμβα Γ. Καρατζαφέρη: Η Χρυσή Αυγή διαπλέκεται με επιχειρηματίες

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Μ' Ανοιχτά αυτιά" του καναλιού "Ε" ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι «η δίωξη της Χ.Α. κατασκευάστηκε γιατί είχε πάρει την ανιούσα και πλησίαζε το 15%. Ήταν μια φασίζουσα απάντηση σε μια φασιστική οργάνωση» ενώ σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος έκανε μια δήλωση βόμβα:

Γιος στρατηγού της Χούντας ο «πραξικοπηματίας» ΛΟΚατζής

Το protothema.gr αποκαλύπτει: Ο δολοφονηθείς από τη Χούντα Αλέξανδρος Σπαρτίδης ήταν συμμαθητής του 16χρονου τότε Ιωάννη Τζιάκη - Ποιος είναι ο πρώην ΛΟΚατζής που «οραματίζεται» την κατάλυση του πολιτεύματος και τι ερευνά η Δικαιοσύνη Νοσταλγός της χούντας, αρχηγός παραστρατιωτικής ομάδας ή αγανακτισμένος «ιδεολόγος»; Ποιος είναι ο επικεφαλής της ...

Οι μέδουσες αποδεικνύονται εξπέρ στην εξοικονόμηση καυσίμων

Οι μέδουσες μπορεί να μην είναι οι Φεράρι των ωκεανών, είναι όμως πρωταθλητές της οικονομικής μετακίνησης. Βίντεο υψηλής ταχύτητας αποκαλύπτουν ότι τα ζελατινώδη πλάσματα δαπανούν λιγότερη ενέργεια για να καλύψουν μια ορισμένη απόσταση από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα που κολυμπά.