Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Κατευθείαν στον τοίχο

Πράττοντας το αυτονόητο, δηλαδή την αντιμετώπιση της Χρυ­σής Αυγής ως αυτό που τελικά είναι, η κυβέρνηση διαπι­στώνει - όπως τουλάχιστον καταγράφεται στις δημοσκο­πήσεις - ότι οι αποχωρήσαντες από το δεξιό μαντρί ψηφο­φόροι δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν.

Το σοκ της Λαμπεντούζα και η ΕΕ

 Κάτοικοι της Λαμπεντούζα αποδοκίμασαν έντονα τον Μπαρόζο και τον Λέτα, κατά την επίσκεψή τους στο σημείο του τραγικού ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300 μετανάστες. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κύματα προσφύγων, που προέρχονται από χώρες με ένοπλες ή εμφύλιες συγκρούσεις, φτώχεια και δυστυχία. Δεν είναι λύση ο...

Αισιοδοξία και επιφυλακτικότητα

Μετά την «ευχάριστη έκπληξη», αναζητείς την προέλευσή της. Υπάρχουν δύο αναγνώσεις για τη ραγδαία βελτίωση της αντίληψης των αγορών για τις ελληνικές προοπτικές.
Η «ευθεία», επίσημη εκδοχή, έχει ως εξής: Επειτα από πέντε χρόνια αιματηρής ύφεσης, η Ελλάδα βρήκε πάτο, άλλαξε, μηδενίζει το κοντέρ, είναι έτοιμη για νέα αρχή. Το ΔΝΤ περιγράφει μια χώρα όπου το ...

Θέλετε πρωτογενές πλεόνασμα; Κόψτε συντάξεις - ασφάλιση!

Ανατριχιαστικοί που είναι μερικές φορές οι αριθμοί! Αποκαλυπτικοί, ταυτόχρονα. Εν ριπή οφθαλμού καταρρέουν μύθοι που στήθηκαν με τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες, όταν υποβληθούν στην ανελέητη δοκιμασία των αριθμών. Τις σκέψεις αυτές μας τις επανέφερε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατέθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Καλό, χρυσό και άγιο εν γένει το πρωτογενές πλεόνασμα ενός κρατικού προϋπολογισμού. Επιθυμητό, αν όμως συνοδεύεται από βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού.

Η επιτήρηση των αγορών

Ολοι έχουμε δει -τουλάχιστον σε ταινίες- τα πρώτα βήματα που κάνουν άνθρωποι που έμειναν επί μακρόν καθηλωμένοι έπειτα από κάποιο ατύχημα. Με αβέβαιες πρώτες κινήσεις, ο παθών στηρίζεται με τα χέρια του σε δύο μεταλλικές μπάρες, σφίγγει τα δόντια και προχωρά όσο επιτρέπει η θέλησή του.

Έτοιμη για υποχωρήσεις στο Κυπριακό η τουρκική πλευρά

Και η επιστροφή εδαφών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Ετζιλ Νάμι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ανέφερε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να επιτευχθεί συμφωνία για τη λύση ως το τέλος του χρόνου και να διενεργηθούν τα σχετικά δημοψηφίσματα το Μάρτιο.

12.000 απολύσεις στους δήμους «βλέπει» ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Την απόλυση 12.000 εργαζόμενων στους δήμους, «έδειξε» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος σε δηλώσεις του στο Mega.
Mε βάση και τις μνημονιακές προβλέψεις το σύνολο των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε απόλυση θα φθάσει τις 15 χιλιάδες έως το 2014, με τους 4.000 εντός του έτους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ένα μέρος αυτών να προέλθει και από διαθέσιμους οι οποίοι δεν θα επαναπορροφηθούν σε άλλους φορείς.

Ομόφωνη πρόταση για άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές ζητούν να παραπεμφθούν για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την προσβολή του πολιτεύματος αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας.

Παράγκες

 Αποκαλυπτική  η  δίκη-στο  Εφετείο-των  στημένων  αγώνων. Που  ως είδηση  περνάει στα ψιλά των  τηλεοπτικών   δελτίων. Κι όμως.  Η Ομερτά  πάει σύννεφο.  Σε  τέτοιο  σημείο  που η πρόεδρος  του δικαστηρίου-μπορεί και   ο εισαγγελέας,  θα σας γελάσω-ζήτησε  την βίαιη προσαγωγή κορυφαίας  μεγαλοπροεδράρας  ιστορικής και πρωτοκλασάτης Αθηναικής ομάδας.  Τέτοια  κατάντια

Σχέσεις στοργής

Οσο πληθαίνουν οι καταθέσεις μαρτύρων εθελοντικά προσερχόμενων ή προστατευόμενων (έστω με τον γνωστό τραγελαφικό τρόπο), πλουτίζουμε τις γνώσεις μας για τις στενές σχέσεις χρυσαυγιτών και αστυνομικών. Κι αν οι φαιόχρωμες κομματικές προτιμήσεις σχεδόν των μισών ενστόλων, όπως αναδείχθηκαν από τις κάλπες όπου ψήφισαν ...

Η παιδαγωγική του Αλ Καπόνε δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία

Γράφει στο aixmi.gr ο: Θανάσης Γκότοβος
Shitstorm ονομάζεται στην Αγγλική η καταιγιστική επίθεση μέσω λόγου και εικόνας εναντίον ενός προσώπου ή μιας συλλογικότητας. Το ίδιο φαινόμενο ονομάζεται ενίοτε και bashing. Στόχος μεγάλης κλίμακας shitstorm και bashing υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι μετά το 2009 στη Βόρεια Ευρώπη, και ειδικά στη Γερμανία, οι Έλληνες ως συλλογικότητα. Αυτουργοί αυτής της επιχείρησης στιγματισμού για την περίπτωση της  ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αντίσταση και τα Δεκεμβριανά

Συμψηφισμός αντί συνωστισμού; Μάλλον ο «συμψηφισμός» θα είναι είναι μία από τις... hot λέξεις της κριτικής που θα δεχθεί το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, το οποίο θα λάβει τη θέση του βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση και των συνεργατών της, το οποίο απεσύρθη το 2008.

Παίρνει πίσω τις αποκαλύψεις ο Αγγος – Νέα εκδοχή της απολογίας του Χρυσαυγίτη μάρτυρα στη δολοφονία Φύσσα

Μία νέα εκδοχή, την τρίτη κατά σειρά, της απολογίας του Γιάννη Αγγου θα πάρουν στα χέρια τους οι ανακριτές την Παρασκευή. Ο Χρυσαυγίτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, παίρνει πίσω τις αποκαλύψεις που είχε κάνει την Τρίτη.

Αρση της βουλευτικής ασυλίας για Ζαρούλια και Μπούκουρα ζητά η Δικαιοσύνη

Την άρση της ασυλίας δύο ακόμη βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά ο Αρειος Πάγος. Αυτή τη φορά τα αιτήματα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αφορούν τη σύζυγο του προφυλακισθέντος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια αλλά και τον Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο έχει ήδη ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται αυτή το αίτημα αφορά άλλο λόγο.

Τα βρώμικα μυστικά μιας λίστας

ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Είναι το καλύτερα φυλαγμένο κοινό μυστικό της χώρας: Η λίστα Lagarde. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι σε αυτή την χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Αν θέλουν μπορούν να ξεκινήσουν ένα απίστευτο γαϊτανάκι αποκαλύψεων. Κανείς δεν τολμά, όμως, να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Φοβούνται ότι αυτά που θα βγουν θα είναι πιο τρομακτικά κι από το ζεϊμπέκικο του Άκη.  

Επικίνδυνο για την καρδιά το φαγητό το βράδυ

Γράφει ο Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Xάρης Δημοσθενόπουλος
 Οι άντρες που συστηματικά τρώνε αργά το βράδυ και όσοι παραλείπουν το πρωινό, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Παρακολουθώντας επί σειρά ετών σχεδόν 27.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ αυξάνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο τον κίνδυνο εμφράγματος.

Σχέδιο Νόμου: Έρχεται νέος Καλλικράτης

Σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ, το οποίο έφτασε προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ δίνει τη δυνατότητα να ανακαθορίζονται τα όρια τοπικών κοινοτήτων δήμων άνω των 100.000 κατοίκων, μετά από σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Το δώρο

 Το «δώρο» που μας έκανε ο Αλμούνια με την έγκριση της εξαγοράς της Ολυμπιακής από την Aegean μπορεί να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2014 . Υπερβολές.
Άλλος ένας προφήτης ο οποίος ρίχνει νερό στο μύλο του ανύπαρκτου success  story της κυβέρνησης θα πουν πολλοί από εσάς . Τι ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες ,που στενάζουν από την καταιγίδα των φόρων και της ανεργίας , η εξαγορά μιας εταιρίας από μια άλλη ;

Υπέρτατη διαπλοκή

Μόλις μία ημέρα μετά την απόπειρα να «θαφτεί» στα αζήτητα η λίστα Λαγκάρντ μαζί με όλες τις υπόλοιπες λίστες των μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση έκανε ακόμη ένα δωράκι, αυτή τη φορά στους φίλους της μεγαλοκαναλάρχες.
  Με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» και μονιμοποιεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ήταν «στον αέρα» στις 31 Αυγούστου του 2013.

Οι εκβιασμοί του συνδικαλιστή του «Σωτηρία»: «Δώσε μια σακούλα με τα χρήματα και δεν θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα» -Ολοι οι διάλογοι

Στη δημοσιότητα ήρθαν οι συνομιλίες του Βασίλη Κονιαδίτη του προέδρου του συνδικάτου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος ζήτησε από την διοικήτρια του νοσοκομείου 50.000 ευρώ προκειμένου να πείσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Το καλύτερο ανέκδοτο του Γιάννη Σερβετά στο Ράδιο Αρβύλα

Ότα ο Σερβετάς έχει κέφια μπορεί να μας κάνει να κλάψουμε από τα γέλια...«Όχι στην ακροδεξιά» από το Ευρωκοινοβούλιο

Σε ρητορική αντιπαράθεση για την Ελλάδα και τη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, εξελίχθηκε η συζήτηση για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό το απόγευμα της Τετάρτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η αρχή έγινε με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ να εξαγγέλει με τον συνήθη, διπλωματικό τρόπο της Κομισιόν μία πιο αυστηρή επιτήρηση στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Πολίτες ετοιμάζουν καλάθι με τρόφιμα και ρούχα για τη μητέρα του Γιάννη Στουρνάρα

Δέμα με τρόφιμα και ρούχα ετοιμάζει ομάδα Ηρακλειωτών με παραλήπτρια την μητέρα του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία σύμφωνα με δήλωση του γιου της, ζει με 500 ευρώ το μήνα.

ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ…

Με χαρά άκουσα ότι τα τεκμήρια καταργούνται και από του χρόνου θα εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο. Πρήστηκε η γλώσσα μου να λέω και  πόνεσε το χέρι να γράφω, τέσσερα χρόνια τώρα, ότι με το περιουσιολόγιο και τη δήλωση του «παγκοσμίου εισοδήματος» μπορεί να περιοριστεί σε πολύ σημαντικό βαθμό η φοροδιαφυγή.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,6% η ανεργία

Σε άνεργους ηλικίας έως 24 ετών η ανεργία έφτασε στο 55,1%, ενώ σε ανέργους ηλικίας έως 34 ετών το 36,2%. 
  Ελαφρά αυξημένο, στο 27,6%, ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο συγκριτικά με 27,5% ένα μήνα πριν.

Τορπίλη στην οικονομία και τα εισοδήματα με νέα αύξηση φόρων

Φορολογικές ανατροπές με κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και μείωση της φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων με μεταφορά του φορολογικού βάρους στην κατοχή και χρήση των ακινήτων συστήνει στην Ελλάδα η Κομισιόν με έκθεσή της για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Εντυπωσιακά όμως είναι τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην ίδια έκθεση για το μέγεθος της ...

Γ. Βαρουφάκης: Προς αποχώρηση απο την τρόικα το ΔΝΤ

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης, μίλησε στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» για το νέο μνημόνιο.
“Το ΔΝΤ ουσιαστικά δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με εμάς, το τρίτο πακέτο θα είναι εξολοκλήρου ευρωπαϊκό και δεν θα είναι χρηματοδότησης αλλά επιμήκυνσης της κρίσης” δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Σύντομο ανέκδοτο, η έξοδος στις αγορές το '14!

 Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες  της κυβέρνησης να εξωραΐσει την  εικόνα της οικονομίας της χώρας ,δυστυχώς γι αυτήν, κάποια πράγματα δεν  μπορούν να κρυφτούν.
Ούτε πείθουν  οι αισιόδοξες εκτιμήσεις πως στα μισά του 2014 τελειώνουν τα βάσανα μας με την τρόικα και τα μνημόνια και πως με ίδιες δυνάμεις ,θα πορευτούμε καθώς οι αγορές μας περιμένουν με ανοικτές τις αγκάλες!

Πάρτε κι άλλα μέτρα!

Το πρωτογενές πλεόνασμα που υπεδιαφημίζει η κυβέρνηση ως μέγα επίτευγμα φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα απολύτως διασφαλισμένο: δεν είναι παράδοξο, καθώς στηρίζεται κυρίως στο συνδυασμό παύσης πληρωμών (που την ελέγχει), φορολογικών εσόδων (που δεν τα ελέγχει) και αλχημειών λογιστικού τύπου (που τα ελέγχει όσο η τρόικα κάνει, για δικούς της λόγους, το βλάκα).

Νέα μέτρα ύψους 6,6 δισ. ευρώ και «κούρεμα» χρέους θέλει το ΔΝΤ

Αποκλείονται νέα δημοσιονομικά μέτρα απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών
Επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 6,6 δισ. ευρώ θεωρεί επιβεβλημένα για την Ελλάδα το ΔΝΤ μαζί με “κούρεμα” του χρέους, σύμφωνα με την έκθεση Fiscal Monitor του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αποκλείονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και προκρίνει έλεγχο των δαπανών και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Ετοιμάζουν εντάλματα για τους τρεις βουλευτές

Νέες ποινικές διώξεις ενδέχεται να ασκηθούν εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Ευσταθίου Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μετά το αίτημα των ανακριτών Γεωργουλέα - Παπακώστα προς τη Βουλή, με το οποίο έχουν ζητήσει την άρση ασυλίας τους, για τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης αυτής.

Ρύθμιση - τελεσίγραφο του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια

Ρύθμιση για τα τέσσερα από τα οκτώ πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι κλάδων και ειδικοτήτων, μέρος των οποίων έχουν καταργηθεί οι θέσεις, είναι υποχρεωμένοι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, ...

Lufthansa και γερμανικό δημόσιο απαιτούν το κλείσιμο 22 ελληνικών αεροδρομίων

Η εισήγηση επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την τρόικα μερικούς μήνες μετά την απόρριψη της από το αρμόδιο υπουργείο - Αφορά κυρίως απομακρυσμένα νησιά, αλλά και αρκετούς τουριστικούς προορισμούς Το κλείσιμο 22 αεροδρομίων της χώρας εισηγείται προς την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του δημοσίου.

Κεσάτια ο Παναγιώταρος!

Ξεπουλάει όσο-όσο μπλουζάκια και αξεσουάρ στο κατάστημά του στο Κολωνό – Αναδουλειές λόγω περίστασης και... πεποιθήσεων Δεν είναι μόνον οι περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη που απασχολούν εσχάτως τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο.

ΑΕΚ: Οι λεπτομέρειες απομένουν για το θέμα του γηπέδου

Στη χθεσινή συνάντηση στελεχών της «Δικέφαλος 1924» συζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες και σε ποιο στάδιο βρίσκονται σημαντικά ζητήματα όπως αυτό των μελετών Μήνας εξελίξεων είναι ο Οκτώβριος για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Η αρχή έγινε με την παρουσίαση των σχεδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη «Δικέφαλους 1924» στις 30/10.

Θύμα απαγωγής ο πρωθυπουργός της Λιβύης

Ένοπλοι άνδρες -πιθανότατα πρώην αντάρτες- απήγαγαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης τον πρωθυπουργό της Λιβύης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, ο Αλί Ζεϊντάν απήχθη από ξενοδοχείο της Τρίπολης όπου βρισκόταν και οδηγήθηκε σε άγνωστο προορισμό. Έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

«Μαζεμένος» ο ΦΑΠ 3 ετών σε 5 μήνες, σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Εως τις 31 Οκτωβρίου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση για τον φόρο του 2013, ενώ ήδη «τρέχουν» οι δόσεις για 2011 και 2012. Η αποστολή των εκκαθαριστικών το περασμένο έτος ματαιώθηκε προκειμένου να μη συμπέσει με την προεκλογική περίοδο.

Έκθεση βιβλίου στη Φραγκφούρτη από την Παρασκευή

Ανοίγει την Παρασκευή τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Φραγκφούρτη
Η καρδιά της εκδοτικής βιομηχανίας «χτυπά» στη Φραγκφούρτη. Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, γνωστή και ως Buchmesse.