Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Η Γη παίζει κρυφτό στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μια σπάνια φωτογραφία της Γης όπως φαίνεται από το εξωτερικό ηλιακό μας σύστημα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το «πορτραίτο», το οποίο απεικονίζει με εντυπωσιακό τρόπο τον Κρόνο και τα δαχτυλίδια του και, πίσω από αυτά τη Γη και τη Σελήνη, τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Cassini,

Στίβεν Χόκινγκ: «Η ανακάλυψη του μποζόνιου Χιγκς μού κόστισε 100 δολάρια»

Ο διάσημος βρετανός κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο Λονδίνο ότι η Φυσική θα ήταν «πολύ πιο ενδιαφέρουσα», αν οι επιστήμονες του CERN τελικά δεν είχαν καταφέρει να βρουν το σωματίδιο του Χιγκς.

Ο Ήλιος ετοιμάζεται να αναποδογυρίσει

Ο Βορράς στο Νότο 
 Αστροφυσικοί σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε αναμονή για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 11 περίπου χρόνια, όταν η δραστηριότητα του Ήλιου κορυφώνεται και το μαγνητικό πεδίο του αναποδογυρίζει, με το βόρειο και το νότιο πόλο να αντιστρέφονται. Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και η Γη μπορεί να ελπίζει σε ένα θεαματικό βόρειο και νότιο σέλας.

Νομιμοποιήστε το αυθαίρετό σας με αντιπαροχή

Τον γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση με τρόπο αποτελεσματικό. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα με αντιπαροχή στην υπό σύσταση Τράπεζα Γης.

Πώς να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα των βλεφαρίδων

Η πιτυρίδα των βλεφαρίδων προκαλείται από φλεγμονή των βλεφάρων που ονομάζεται βλεφαρίτιδα. Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει την πτώση των βλεφαρίδων. Οπότε η σωστή φροντίδα τους είναι πολύ σημαντική!