Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

«Πολυτεχνείο» και (ιδιωτικά) κανάλια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΧΑΜΕ τις αντιρρήσεις μας για την ιδιωτική τηλεόραση. Στο βάθος…καμαρώναμε. Για τα μονοπώλια της αποκλειστικής ενημέρωσης με την…κρατική ύλη και την προπαγάνδα που θα ‘ταν παρελθόν. Έπεσαν στις χώρες του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού, σηκώθηκαν και οι απαιτήσεις μας για ελεύθερη(;) έκφραση. Στην ψυχαγωγία που θα ‘φερνε πολιτισμό και τον πλουραλισμό.

Ακυβέρνητη Γαλλία

Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει καταβαραθρωθεί στο 20% και ταυτόχρονα η δεξιά αντιπολίτευση βρίσκεται στο επίσης ιστορικό χαμηλό του 25%. Πρόκειται για πρωτοφανή ποσοστά από την ίδρυση της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας το 1958, που δείχνουν το βάθος της οργής και της απαξίωσης των ψηφοφόρων για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κρίση στην Ευρωζώνη πρώτα ο Σαρκοζί και στη συνέχεια ο Ολάντ.

Ποτέ και κανείς δεν μιλούσε και δεν μιλάει εκ μέρους του Παπανδρέου ...

Μετά την...αποστασία Τσίπρα, κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν και το σενάριο μιας εναλλακτικής αποστασίας, αυτή τη φορά «παπανδρεϊκής», σε περίπτωση που δεν πετύχει το παραμύθι της πρώτης.
Το κωμικό ψηφιδωτό αυτής της νέας αποστασίας περιλαμβάνει διάφορες ψηφίδες, εντελώς άσχετες μεταξύ τους.

Ο κίνδυνος της «κόπωσης»

Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη θέλει λεφτά. Και αυτά δεν βρίσκονται «ως διά μαγείας». Για την Ελλάδα υπάρχουν λογικά στην κατάσταση που βρίσκεται τέσσερις πηγές: Η καλύτερη ρύθμιση του χρέους για να απελευθερωθούν πόροι και η βιωσιμότητά του να προσελκύσει επενδυτές. Οι δημόσιες επενδύσεις (και όχι η περικοπή τους για να «κλείνουμε τρύπες»). Η μεταφορά ευρωπαϊκών πόρων. Και η διαφορετική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Αρβανιτόπουλος: «Προσφεύγουμε και πάλι στη Δικαιοσύνη. Παραβιάζουν τον νόμο οι διοικητικοί υπάλληλοι»

Το υπουργείο Παιδείας προσφεύγει την Τρίτη εκ νέου στη Δικαιοσύνη για να εφαρμοστεί ο νόμος και καλεί τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Χαράμι οι θυσίες όλων των Ελλήνων, μας έπνιξαν τα χρέη

Ποια ανάπτυξη; Εφιαλτική θα είναι η επόμενη τριετία! Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; Μα για τον τραγικά απλό λόγο ότι το 2014, το 2015 και το 2016 πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ το αστρονομικό ποσό των... σχεδόν 19 δισεκατομμυρίων ευρώ! Οχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, μιλάμε για 19 δισεκατομμύρια ευρώ: 7,32 δισεκατομμύρια το 2014 και 8,51 δισεκατομμύρια το 2015, ακολουθούμενα από 3,04 δισ. ευρώ το 2016 - σύνολο 18,87 δισεκατομμύρια ευρώ, για να είμαστε ...

Αγωγή ζητώντας 1 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο Πελεγρίνης κατά του Συμβούλιου Διοίκησης

Αγωγή κατά του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηθική βλάβη, κατέθεσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ.
  Πιο συγκεκριμένα ο πρύτανης στο δικόγραφο της αγωγής που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας επικαλείται ανακοίνωση του ...

Ήταν τελικά …γελοιότητες;...

Μπορεί μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί, η Θεοδώρα Τζάκρη να χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα σενάρια περί ένταξής της στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας όμως στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105,5», διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την ανασύσταση της προοδευτικής

Δεν λέει μ@λ@κίες ο Άδωνις! Οι… άλλοι ίσως!

 Έπεσαν όλοι επάνω στο Άδωνι, γιατί δεν ήθελε να του «κλέψει» κανείς -ούτε καν η τρόικα- την «δόξα» από τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στον ΕΟΠΠΥ. Και τι είπε δηλαδή; Το αυτονόητο. Ότι για τις όποιες απολύσεις υπεύθυνη είναι η Αθήνα και όχι οι πιστωτές. Και κυρίως είναι υπεύθυνη για τον τρόπο που θα τις κάνει. Θα διώξει πράγματι αυτούς που δεν πληρούν τα κριτήρια για να σταθούν σε αυτό το… «ποιοτικό» ελληνικό δημόσιο; Ή απλά θα διώξει για να διώξει ώστε να έρθουν άλλοι κομματικοί «κηφήνες»;

Φάουλ, ο Τσίπρας. Ντεμοντέ ο Βενιζέλος...

Πού... κατετάγη, ο Τατσόπουλος...
Οι πολιτικοί αρχηγοί απευθύνονται στους πολίτες, κι όχι στα εκλεγμένα στελέχη άλλων κομμάτων.
Ηταν κοινοβουλευτικό φάουλ αυτό που έκανε ο Τσίπρας (να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ),

Μπλοκάρει η τρόικα το σχέδιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το φόρο ακινήτων

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Νέα «μέτωπα» ανοίγει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό του 2104, το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ.