Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Εξάμηνο μέλιτος

Ο νέος Ιρανός πρόεδρος ύψωσε τον πήχυ για τις «πρώτες 100 ημέρες» κάθε κυβέρνησης, οπουδήποτε: Κοντά στην εκπνοή τους ανακοίνωσε (αφού το έκανε retweet) ένα ζητούμενο δεκαετιών: μια ενδιάμεση συμφωνία με τη διεθνή κοινότητα που αναγνωρίζει –έστω και χωρίς να το κατονομάζει– το δικαίωμα της Τεχεράνης για εγχώρια ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας για ειρηνικούς σκοπούς. Η γοητεία των Ιρανών (και της πολλά υποσχόμενης ιρανικής ...

Ασφαιρη δυσαρέσκεια

 Η στροφή των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν έχει προκαλέσει τη δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας μέχρι και οργής τόσο από τον Νετανιάχου όσο και από τη βασιλική οικογένεια στο Ριάντ και σε πιο χαμηλούς τόνους αμηχανία και αβεβαιότητα στους Ερντογάν - Νταβούτογλου.

Το άλλοθι της «εκδικούμενης φύσης»

«Θεομηνία». «Η μανία της φύσης». «Η φύση εκδικείται». Οπως πάντοτε επί καταστροφής, ανασύραμε τις στερεότυπες «ερμηνείες» μας, που τίποτα δεν ερμηνεύουν και κυρίως τίποτα δεν προλαβαίνουν και δεν θεραπεύουν. Κι ενώ το γνωρίζουμε καλά, ως κατ’ επανάληψη παθόντες, δεν μετατρέπουμε τη γνώση σε έγκαιρη πρόνοια, και πιθανόν σε αλλαγή βιοτικού παραδείγματος, ώστε να μην αιφνιδιαζόμαστε κάθε φορά, αλλά να μετριάζουμε το κακό, όσο υπέρμετρα κι αν εκδηλώνονται τα φυσικά φαινόμενα. Και τουλάχιστον να μη χάνονται ζωές, όπως οι τρεις στη Ρόδο. Γιατί αυτό είναι το πρωτεύον.

Εύσημα χωρίς... «σήμα»

Δυστυχώς, όλο «αλλάζει το πολιτικό κλίμα» προς το καλύτερο κι όλο ίδιο μένει... Δεν είναι παράξενο αυτό, γιατί η «αλλαγή του κλίματος» έχει μακροχρόνιο, ούτως ή άλλως, χαρακτήρα. Οι βελτιώσεις στα δημοσιονομικά, το «πρωτογενές πλεόνασμα», η καλυτέρευση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών κ.λπ. συγκρούονται με την καθημερινή αρνητική οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Τέλος του ιρανικού καθεστώτος φέρνει η συμφωνία με ΗΠΑ!

Απλώς ζήτημα χρόνου είναι από δω και πέρα η επιστροφή του Ιράν στον ρόλο που έπαιζε επί σάχη, πριν από την ισλαμική επανάσταση του αγιατολάχ Χομεϊνί στις αρχές του 1979, ως υποτελούς συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή! Αυτό θα γίνει φυσικά με νέους όρους, με νέα πρόσωπα, με ισλαμικές ιδιομορφίες, αλλά η ουσία θα είναι ίδια. Ισως να είχε ξενίσει ...

Η μεγάλη σημασία των... «μικρών»

 Η πρόσφατη τραγωδία στη Ρόδο έφερε στην επιφάνεια τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική περιφέρεια. Προβλήματα τα οποία η κυβέρνηση μπορεί να λύσει, καθώς πολλά από αυτά δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Ο καθαρισμός των ρεμάτων, το ξήλωμα των αυθαίρετων κατασκευών, η προώθηση μικρών έργων υποδομής είναι ορισμένες κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων μιας κωμόπολης ή ακόμη και ενός χωριού και να τους προστατεύσουν από τις θεομηνίες.

Η αστυνόμευση στην Ιερισσό

Ενα από τα θύματα του αγώνα που κάνουν κάποιοι κάτοικοι της Ιερισσού κατά της επένδυσης για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, ήταν και το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Αυτό υπήρξε μόνιμος στόχος επιθέσεων από «γνωστούς-αγνώστους», με αποκορύφωμα τον εμπρησμό του τον Απρίλιο του 2013.

Κάτι σάπιο υπάρχει...

Συμπληρώνονται ογδόντα ημέρες από τότε που οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και του EMΠ κήρυξαν την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο επρόκειτο να τεθούν ορισμένοι εξ αυτών, για να υπαχθούν εν συνεχεία στον θεσμό της κινητικότητας,

Εκποιείται στα ηλεκτρονικά παζάρια ο πλούτος της Ηπείρου… Κλεμμένες εικόνες και στη Γερμανία

Μετά τη λεηλασία των εκκλησιών και των μοναστηριών της Ηπείρου, ένα μεγάλο παζάρι φαίνεται ότι έχει στηθεί σε όλη την Ευρώπη, μέσω του οποίου εκποιείται ο πλούτος της περιοχής.
Πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο ...

Ασυδοσία που την περάσαμε για…’λευτεριά

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ σε ιδιωτική επιχείρηση και σε απέλυσαν. Τα μαζεύεις και περιμένεις, μέχρι το μαγαζί να σε ξαναχρειαστεί. Δεν αρπάζεις το μυστρί για «χτίσιμο» στην είσοδο, δεν το διανοείσαι για κατάληψη. Κι αν τρελάθηκες και επιμένεις, σε παίρνει αστυνομία κι είναι το αυτονόητο. Κι από εργασία; Πέρασες στη μαύρη λίστα των ανεπιθύμητων για εργασία, μιας κι έχει τους νόμους του το Κράτος, η κοινωνία τις ανοχές της και η λογική τα όριά της.

Μην πετάτε το κατακάθι του καφέ!

Ήπιατε το καφεδάκι σας και ετοιμάζεστε να πετάξετε το κατακάθι! Τς τς τς!!! Αν γνωρίζατε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά, θα το φιλάγατε σαν τα μάτια σας!

«Όλοι οι Έλληνες μαζί», ε; Μπα!


 «Να είμαστε όλοι μαζί». «Να είμαστε ενωμένοι». «Είδατε πόσα καταφέρνουμε όταν είμαστε όλοι ενωμένοι;»… Τα γνωστά κλισέ επαναλήφθηκαν με αφορμή την επέτειο του Γοργοποτάμου. Ο κ.Σταικούρας, μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπος της ...

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στον Πέτρο Κωστόπουλο

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ.
Ο πρώην εκδότης και νυν παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, Πέτρος Κωστόπουλος, παρουσιάστηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Τρίτης στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της

Αύριο θα κλαίνε

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Θαπατέρο έγραψε ολόκληρο βιβλίο, το οποίο μόλις εκδόθηκε, για να περιγράψει το πώς η γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε αλλά ευτυχώς για τους Ισπανούς τελικά δεν τα κατάφερε, να οδηγήσει με το ζόρι τη χώρα του – και χωρίς να το έχει πραγματικά ανάγκη - σε τρόικα και μνημόνιο.

Παραμένει υπουργός Οικονομικών ο Σόιμπλε

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, ενώ ανοιχτά παραμένουν ακόμα σημαντικά ζητήματα.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, αρμόδιοι να διαπραγματευτούν αυτή την υπόθεση είναι οι πρόεδροι των

Προσλαμβάνονται 4.850 υπάλληλοι πληροφορικής σε δήμους και περιφέρειες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας για το 2013.
Η νέα προκήρυξη θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις με 5μηνες συμβάσεις στην ειδικότητα του υπαλλήλου Πληροφορικής από τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τις 4.000 απολύσεις συνεδριάζει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το ζήτημα της επίτευξης του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους αποτελεί το θέμα της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το απόγευμα της Τρίτης. «Κλειδί» για το γρίφο αποτελεί το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ενώ θα εξεταστεί και η λίστα των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου.

Σε νέες απεργίες οι διοικητικοί

ΕΜΠ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ 
Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συστήνουν επιτροπή διαλόγου, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Πώς η Μηλιά, ένα ορεινό χωριό στην Πίνδο, κατάφερε να μηδενίσει την ανεργία [εικόνες]

Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν δουλεύει αλλά τα στελέχη του πληρώνονται με 2,24 εκάτ. ευρώ

Μπορεί στο ΤΑΙΠΕΔ να προσπαθούν να αναπτύξουν ταχύτητα στις ιδιωτικοποιήσεις και να προχωρήσουν με ταχύτητα στους διαγωνισμούς ώστε να μπορέσει να εισπράξει το Δημόσιο τα χρήματα που υπολόγιζε το οικονομικό επιτελείο από τις αποκρατικοποιήσεις ωστόσο τα αποτελέσματα είναι μάλλον τα αντίθετα. Το Ταμείο τελικά φαίνεται πως ...

Μελομακάρονο vs Κουραμπιές.. Τί να προτιμήσουμε;

Και σιγά σιγά τα ζαχαροπλαστεία αρχίζουν να μυρίζουν γιορτές. Και μπορεί στις μέρες μας λεφτά να μην υπάρχουν αρκετά για να βγούμε στα μαγαζιά για shopping, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος είναι να γεμίσουμε με άρωμα Χριστουγέννων τα σπίτια μας.

Το τούνελ είναι μακρύ, το φως αργεί και θα είναι χλωμό

Από τότε που η χώρα εισήλθε σε καθεστώς Μνημονίου, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες αλλά και αρκετοί διαμορφωτές κοινής γνώμης έβρισκαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορα ορόσημα. Προσπαθούσαν, δηλαδή, είτε για λόγους πολιτικής προπαγάνδας είτε από ανάγκη για… αισιόδοξες ειδήσεις, να ορίσουν τη χρονική στιγμή και το πολιτικό momentum που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για να δούμε το περίφημο «φως στο τούνελ».

Στις 7 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός

Η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, ανοίγει τον βηματισμό της για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων και ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη με τη ψήφιση του Προϋπολογισμού το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενισχυθεί η φαρέτρα των επιχειρημάτων του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου.

Βασιλικός πολτός

Η εργάτρια και η βασίλισσα των μελισσών προέρχονται από το ίδιο αυγό. Η εργάτρια γίνεται τέλειο έντομο σε 21 ημέρες ενώ η βασίλισσα σε 16 ημέρες.
Η εργάτρια ζει 40 με 50 ημέρες την εποχή της ανθοφορίας και μέχρι 6 μήνες το χειμώνα που οι εργασίες είναι περιορισμένες, ενώ η βασίλισσα ζει μέχρι 5 χρόνια.

Πού κινδυνεύουμε να ξαναχάσουμε το δίκιο μας

Η ελληνική πλευρά άρχισε επιτέλους να κοντράρει την τρόικα, όμως εδώ ανοίγουν νέα ζητήματα όσον αφορά στην πειστικότητα των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται στις διαπραγματεύσεις.
Πώς, αλήθεια, θα πείσει τους τροϊκανούς για την πειστικότητα των επιχειρημάτων της όταν προβλέπει για το 2014 αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 135% (!) από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Σπήλαιο Πετραλώνων

Το σπήλαιο Πετραλώνων ανακαλύφθηκε το 1959 από τον κάτοικο της ομώνυμης κοινότητας Φίλιππο Χαντζαρίδη.
Εκατό περίπου μέτρα νοτιότερα από τη σημερινή τεχνητή είσοδο (πίσω από το Μουσείο), βρίσκεται μία σχισμή τού βράχου τής οροφής, απ' όπου συγχωριανοί τού μπάρμπα-Φίλιππα κατέβηκαν με σχοινιά και αντίκρισαν το καταστόλιστο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες εσωτερικό του έγκοιλου, αντί για κάποια πηγή νερού που περίμεναν να βρουν.

Eκδίκηση

Το μπάχαλο με το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ η μικρογραφία του ευρύτερου μπάχαλου στην ανθρώπινη «μηχανή» του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Δηλαδή η πλειονότητα διορισμένοι από κομματάρχες, τοπάρχες, βουλευτές και υπουργούς. Από τους μπαρμπάδες Κορώνης, Πύργου, Αμαλιάδας, Πατρών και πάει λέγοντας. Μπαρμπάδες αμφότερων των κυβερνητικών κομμάτων. Δηλαδή ζήτημα είναι αν καμιά τριανταριά απ αυτούς τους εξοργισμένους και ωρυόμενους «επαναστάτες» έχουν τοποθετηθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες. Ενα το κρατούμενο αυτό

Γενετική ανάλυση αποκαλύπτει πώς οι φάλαινες επέστρεψαν στο νερό

 Πώς κατάφερε ένα πλάσμα με πνεύμονες, τρίχωμα και πόδια να κατακτήσει τελικά τους ωκεανούς; Μια νέα γενετική ανάλυση αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις γενετικές προσαρμογές που επέτρεψαν στις φάλαινες να αφήσουν τη στεριά και να καταδυθού για πάντα.

Χειροκρότημα

Κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού στην εκδήλωση της εφημερίδας Ζου ντόιτσε Τσάιτουνγκ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς το περασμένο Σάββατο στο Βερολίνο στο εμβληματικό για την ιστορία της πόλης πολυτελές ξενοδοχείο Adlon.
Τον χειροκρότησαν τόσο στο τέλος της ομιλίας του όσο και δύο φορές κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που του έκαναν δύο αρχισυντάκτες. Στην αίθουσα της εκδήλωσης της συντηρητικής εφημερίδας ήταν opinion makers του ...

Μόνη λύση η σεισάχθεια

 Η απαίτηση της τριαρχίας των δανειστών για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι πλειστηριασμού προκαλεί αναταράξεις στη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η συμμόρφωσή της μπορεί να σημάνει το τέλος της, καθώς η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση.
Γενικά το δικαίωμα του δανειστή για εκτέλεση σε βάρος της ...

Στουρνάρας: Πρέπει να βρούμε μέσες λύσεις για τους πλειστηριασμούς

«ΟΧΙ» ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Τη διαβεβαίωση ότι ο προϋπολογισμός του 2014 δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας και δεν θα περιλάβει τέτοια μέτρα, σε τυχόν αναθεώρηση, ούτε τον Απρίλιο, ούτε τον Ιούνιο, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του απόψε, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η Εφορία ζητάει «χρυσάφι» από τους ιδιοκτήτες -8 φορές πάνω οι φόροι στα ακίνητα

O προϋπολογισμός του 2014 που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν «χρυσάφι» την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Θεσσαλονίκη: «Ποδαρικό» στη Νέα Παραλία την 1η Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς η αναπλασμένη (από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τους Ναυταθλητικούς Ομίλους) Νέα Παραλία, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον αντιδήμαρχο Αστικού

Τι γράφει για Σαρκοζί-Παπανδρέου στις Κάννες

Απόσπασμα βιβλίου του Θαπατέρο από το Reuters 
Aπόσπασμα του βιβλίου του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο το οποίο αναφέρεται στη Σύνοδο των G20 το Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες δημοσιεύει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Φίνος Φιλμ αποσύρει τις ταινίες της από το YouTube

H Φίνος Φιλμ αποσύρει από το YouTube όλες τις ταινίες της Χρυσής Εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου, προκειμένου να δώσει τέλος σε μια «άτοπη, άσκοπη και χρονοβόρα κόντρα», όπως αναφέρει με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

Κινητοποιήσεις έως τις 3 Δεκεμβρίου 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα κέντρα του ΕΟΠΥΥ, καθώς στο χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας μετά τους γιατρούς μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό με 48ωρη απεργία.

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας έπληξε τη Ρόδο - Μεγάλες καταστροφές

Νέα σκληρή δοκιμασία για τη Ρόδο. Μεγάλη κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις από τις 15.00 ως αργά χθες το βράδυ προκάλεσαν πλημμύρες στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου - Καλλιθέας. Οι δρόμοι έγιναν παλι ποτάμια με ...

Ένας νεκρός και 17 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και τουλάχιστον 17 τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας στην κοιλάδα των Τεμπών, στο ύψος των διοδίων.
Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τρία οχήματα, ένα Ι.Χ., ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μια νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες. Από τη σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ο οδηγός του ΙΧ.

Βρικόλακες...

"Είναι πολύ αργά. Και αργά, βγαίνουν οι βρικόλακες!"
Ετσι σχολίασε ο Αλέκος Αλαβάνος, εχοντας απέναντι τον Γιάννη Στουρνάρα, την
πολιτική της λιτότητας, που "πίνει το αίμα του ελληνικού λαού".

Φωτογραφίες έργων του Τουλούζ-Λοτρέκ από το «θησαυρό του Μονάχου»

ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
Οι γερμανικές Aρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα άλλες 39 φωτογραφίες σχεδίων και λιθογραφιών του Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ που προέρχονται από τον "θησαυρό του Μονάχου", από τα 1.406 έργα τέχνης που βρέθηκαν στο διαμέρισμα ενός 80χρονου και ορισμένα από αυτά είχαν κλαπεί από τους Εβραίους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια των ναζιστικών διώξεων.

Ένας μοναδικός τρόπος για να κάνετε τα λαχανικά ή φρούτα να ωριμάσουν γρηγορότερα!

Τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζετε, δεν είναι πάντα έτοιμα για κατανάλωση, επειδή βρίσκονται ήδη πρόωρα στο μπακάλικο. Μπορείτε, φυσικά, να τα αγοράσετε και να τα αφήσετε να ωριμάσουν. Η διαδικασία αυτή όμως, μπορεί να επισπευσθεί με τη βοήθεια ενός μήλου.
Δείτε πως!