Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανική χαλαρότητα

Το πρόστιμο της Επιτροπής σε τραπεζικούς ομίλους για χειραγώγηση επιτοκίων φωτίζει την Ευρωζώνη ως συνολικό χώρο εποπτικής χαλαρότητας -σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την εποπτεία που ασκεί με αυστηρό τρόπο η Fed- απέναντι στα πιστωτικά ιδρύματα και διορθώνει την εικόνα που ήθελε ως μόνες αμαρτωλές της ομάδας την Ιρλανδία και την Κύπρο.

ΔΙΑΙΤΕΣ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ

Ο καλός μας φίλος, Δήμος ο Μακεδών, συγκέντρωσε κι έστειλε  εύθυμες παραστάσεις από τις διάφορες προτάσεις για δίαιτα με σατιρικό ύφος. Απολαύστε τες!

Η ευρωπαϊκή υπεραγορά

Η σοδειά τελικών στοιχείων για τις προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο (όπως περιγράφονται από τους δείκτες PMI) είναι πλέον δημόσιες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις από πού να την πιάσεις.
Αθροιστικά, οι προοπτικές της μεταποίησης και των υπηρεσιών παραπέμπουν σε αύξηση των δραστηριοτήτων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Παιδεία, ως θέατρο του παραλόγου

Η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι εμφανής. Δεν χρειαζόταν να μας το πει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Παρ' όλα αυτά η επισήμανση ότι οι σχολικές επιδόσεις των μαθητών μας βρίσκονται στην προτελευταία θέση στην Ευρωζώνη και στην 42η σε σύνολο 65 χωρών είναι «καμπανάκι» δυνατό...

Σε διάλυση οδηγούν τα ΑΕΙ οι απολύσεις των υπαλλήλων τους

Ανατριχιαστικό ήταν το συναίσθημα που προκάλεσε η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Στόχος της κυβερνητικής απόφασης είναι η ντε φάκτο καθαίρεση του εκλεγμένου και ενοχλητικού πρύτανη μέχρι την εκδίκαση της παραπομπής του, ώστε στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση με τα όργανά της στα ΑΕΙ να περάσει την πολιτική της που αποσκοπεί εμφανώς στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Πώς έστησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα στα «στημένα» και εξαφάνισαν ολόκληρο αθλητικό κέντρο!

Ένοχος και ποινή φυλάκισης 5 ετών για στημένα παιχνίδια στον Μάκη Ψωμιάδη ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου μετά από πολύμηνη και εξαντλητική διαδικασία στην οποία καθένας είχε άνεση χρόνου να αναπτύξει τα υπέρ και τα κατά.

Μουχλιασμένος Τρίτος Δρόμος

Δεν έταξε μόνο «δεξαμενές για ομαδικά λουτρά» ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Υποσχέθηκε περισσότερα: «Δίκτυα εξειδικευμένων ινστιτούτων σε πληθώρα τομέων»· «Τράπεζες ειδικού σκοπού, δημόσιες ή συνεταιριστικές»· ανασύσταση όλων των θεσμών του παρελθόντος, δηλαδή «οργανισμούς τύπου ΕΟΜΜΕΧ μέχρι τράπεζες ειδικού σκοπού, όπως η ΕΤΒΑ και η ΑΤΕ, που έχουν διαλυθεί».

Θα πεθάνουμε... υγιέστατοι

  Ακούμε από χθες την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τον «προϋπολογισμό» που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Το Σάββατο ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα μας (ξανα)πεί πόσο υπέροχα πάνε τα πράγ­ματα και πόσο μεγάλη επιτυχία είναι το «πρωτογενές» (του) πλεόνασμα. Δεν θα αμφισβητήσουμε την επιτυχία για την οποία ομιλούν οι κυβερνητικοί εταίροι. Πράγματι, για κάποιους - λίγους - τα πράγματα πηγαίνουν υπέροχα!

Ενα πνεύμα από ύλη

Για να το λένε στις ειδήσεις, πρέπει να είναι γεγονός εξακριβωμένο και όχι σκέτη φήμη. Είπαν, λοιπόν, ανάμεσα στα υπόλοιπα νέα, όλα τους βαριά, ότι «φτάνει και στην Αθήνα το πνεύμα των Χριστουγέννων». Πόθεν προερχόμενο, άγνωστο. Μπορεί από την Αμερική ή τη Βρετανία, όπου η εορταστική καταναλωτική ...

Εχουν όρια ανοχή και αντοχή...

Τουλάχιστον ανεξήγητες είναι οι απαιτήσεις της τρόικας πάνω σε ζητήματα που αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας. Οι πλειστηριασμοί αλλά και οι ομαδικές απολύσεις είναι τα δύο θέματα στα οποία έχει επικεντρωθεί η συζήτηση με τους δανειστές τις τελευταίες εβδομάδες. Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα γνωρίζουν λογικά ότι ακόμη κι αν η Αθήνα συμφωνούσε απολύτως με τις παράλογες θέσεις που διατυπώνουν, τα μέτρα αυτά δεν θα βοηθούσαν σε τίποτε την ελληνική οικονομία.

Πρωτοβουλία ΥΠΕΚΑ για να μην κόβεται το ρεύμα


Πρωτοβουλία συνεργασίας με τους δήμους, ώστε να μην διακόπτεται ή να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας με την κατάποση μεγάλου αριθμού υπνωτικών έκανε από τη Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Πλειστηριασμοί: Οι γείτονες να έχουν το νου τους!

Στις ΗΠΑ (που δεν έχουν… μνημόνιο) , από την εκδήλωση της κρίσης – μια κρίση για την οποία οι τράπεζες μόνο «ανεύθυνες» δεν είναι – πάνω από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους! Στις ΗΠΑ το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης (σσ: η ιδιοκατοίκηση αποτέλεσε συστατικό στοιχείο του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου») έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘60!

Λειτουργεί το ΕΜΠ από Δευτέρα

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έτσι, θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Παιδεία

Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης στην παρούσα φάση. Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ. Τα επόμενα βήματα στον τομέα της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Κλήση για κατάθεση απέστειλε ο εισαγγελέας στον Θ. Πελεγρίνη

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ
Ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος, καλείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών τη Δευτέρα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο Ηλιόπουλος για την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ: Πέταξαν έξω από το σπίτι την έγκυο σύζυγο μου

Εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής για την εισβολή των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των βουλευτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν μια σφαίρα 9 χιλιοστών, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, usb και κάρτες sim.

Χωρίς πετρέλαιο οκτώ στις δέκα πολυκατοικίες

Πώς δίνεται το επίδομα θέρμανσης
Χωρίς θέρμανση και με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βρίσκονται οκτώ στις δέκα πολυκατοικίες καθώς οι ένοικοι αδυνατούν να αγοράσουν πετρέλαιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτή, κάνοντας φανερό ότι το επίδομα θέρμανσης δεν ήταν επαρκές μέτρο ώστε να ζεσταθούν τα νοικοκυριά.

Ψωμιάδης: «Είμαι αθώος! Δικαιώθηκα»...

Δικαιωμένος νιώθει μετά και την απόφαση του δικαστηρίου ο Μάκης Ψωμιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί πως  απόφαση του Δικαστηρίου για καταδίκη του ανέρχεται στα 4,5 χρόνια και το χρηματικό πρόστιμο στα 35.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ο Πελεγρίνης

Ποινικά ελεγχόμενος είναι ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας καλεί για τη Δευτέρα τον κ. Πελεγρίνη να δώσει εξηγήσεις στο ...

Μαγκάλια στα σκοτάδια…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΑ κόμματα ετοιμάζονται για…εισπράξεις. Για ταμεία που αδειάζουν με καταπληκτικές αστραπιαίες κινήσεις «ιδεολόγων». Απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό. Μη…παραστρατήσουν τα κόμματα και αναζητήσουν άλλες πηγές από δρόμους πονηρούς. Για να παραμείνουν…αγνοί οι πολιτικοί μας.

Ας χάσουν και οι τράπεζες

Τρελή προπαγάνδα έχουν αρχίσει οι τράπεζες προκειμένου να ξεσπιτώσουν τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Διακινούν λοιπόν το σενάριο ότι ο κόσμος δεν πληρώνει επειδή ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία. Λένε λοιπόν οι τράπεζες ότι υπάρχουν  προκλητικές περιπτώσεις δανειοληπτών που ενώ έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις και πεντασέλιδα Ε9, συνειδητά αποφεύγουν να πληρώσουν τα χρέη τους καλυπτόμενοι από το σημερινό νομικό καθεστώς.

Άβουλοι θεατές των πελεγρίνηδων

Ώρες-ώρες, αναρωτιέμαι τι μέλλον μπορεί να έχει μια χώρα, όταν  σε ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας της, διυλίζει τους Πελεγρίνηδες και τους Εοπυιδες και καταπίνει αμάσητα τα χαράτσια, τις δημεύσεις, το τουρτουρητό από το κρύο και την ασιτία;
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός παραλογισμού που έχει διαποτίσει τους περισσότερους από εμάς είτε ως δρώντες  είτε ως μη αντιδρώντες.

Ξεκινούν οι μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια

Ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής
Ξεκινούν σήμερα οι μετεγγραφές φοιτητών για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται πως η μεταφορά πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Μελβούρνη: Η Ελληνική Κοινότητα δημιούργησε σχολείο για τα παιδιά που φτάνουν από Ελλάδα

Η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός νέου ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία του νέου ελληνικού σχολείου, είχε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη Βικτώρια.

«Θα ήθελα να παραμείνω υπουργός»

Την επιθυμία του να συνεχίσει στο υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη στην Handelsblatt. Θεωρεί ότι οι προϋποθέσεις για εκείνον υπάρχουν. "Πρέπει να προχωρήσει η τραπεζική ένωση" υπογραμμίζει.

Αλήθεια, πόσο μας άλλαξε η κρίση;

 Το περιστατικό πραγματικό:
Σε κάποια φάση της διαπραγμάτευσης, πιεζόμενοι από την κοινή γνώμη οι Έλληνες τεχνοκράτες προσπαθώντας να πιάσουν στο φιλότιμο τον κυνικό Μπομπ Τράα του λένε «μα δεν βλέπετε τη φτώχεια των Ελλήνων»; Για να λάβουν την απάντηση. «Όχι. Εχθές κυκλοφόρησα στη Γλυφάδα κι όλα τα καφέ ήταν γεμάτα».

Εχει ένα μυστικό

Η επιχείρηση “κλιματική αλλαγή” επιστρατεύθηκε για μία ακόμα, πολλοστή, φορά. Πριν από λίγες ημέρες ήταν μέσω Βερολίνου. Χθες έγινε μέσω Βρυξελλών. Αγάπες και καλά λόγια σφράγισαν τις επαφές του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, αλλά, πίσω από όλα αυτά, υπήρξε η μόνιμη, αμετακίνητη επωδός: κάντε όλα αυτά που έχετε να κάνετε.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ - Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

Σε επίσχεση εργασίας προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν από αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ανθρωποφαγία

Αφού ο Αρβανιτόπουλος επέλεξε να εφορμήσει, μετωπικά, εναντίον  διοικητικών υπαλλήλων  των Πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων έπρεπε να  προσκομίσει  δύο πολεμοφόδια σ αυτόν τον  πόλεμο μέχρις εσχάτων.  Πρώτα  το ονοματολόγιο  όλων  των  «μετακινούμενων».  Εκαστος  εξ αυτών  παρέα με τον βουλευτή  και υπουργό που  τον διόρισαν. Από  τα παράθυρα, τις χαραμάδες και τους  φεγγίτες. Να  προσκομίσει,  δηλαδή, τα  ονόματα  των  ενόχων αυτής της άθλιας  κομματικής πελατείας.  Αυτός διόρισε  τον  τάδε, ο άλλος  την δείνα και πάει λέγοντας. Σωστό;

Οι οκτώ υπάλληλοι που θα αποφάσιζαν τις απολύσεις δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι θα κατέθεταν έως τις 30 Νοεμβρίου Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων.

"Ζούμε με 40 ευρώ το μήνα" (BINTEO)...

"Δεν ξέρω πώς πήρε φωτιά", λέει η γιαγιά της οικογένειας που κινδύνεψαν να καούν...
Σε ένα σπίτι που δεν είχε ρεύμα μια οικογένεια κινδύνευσε να καεί ζωντανή από κεριά στο δήμο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Διάλυση ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ζητεί η Διαμαντοπούλου

Τη μετεξέλιξη της «Κίνησης των 58» σε νέο κόμμα, με διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ζητεί η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε συνέντευξή της στο real.gr η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι οι πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, ζητούν ένα νέο ...

Πλειστηριασμοί σπιτιών: Ντίλερ συμφερόντων η τρόικα

Υπάρχει ένα ερώτημα – ένα ακόμη στα πολλά δηλαδή – σχετικά με την επιμονή της τρόικας να υπάρξει πλήρης άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: Τον την κόφτει την τρόικα τι γίνεται με τα σπίτια; Ούτε οι τράπεζες έχουν θέσει επιτακτικά το ζήτημα – δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημά τους, άσε που θα αντιμετωπίσουν μία νέα κρίση με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών – ούτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης θέλουν – για πολιτικούς λόγους αυτά – να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Πού πάνε τα... λεφτά;»

Ούτε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα περίμενε ίσως ότι, σχεδόν τέσσερα χρόνια ύστερα από εκείνο το αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν», θα βρισκόταν ένα ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενστερνιζόταν εν μέρει την (τουλάχιστον αμφιλεγόμενη) διαπίστωσή το
Πολύ περισσότερο όταν το στέλεχος αυτό είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θεωρείται μία από τις πλέον συγκροτημένες, ψύχραιμες και μετριοπαθείς φωνές στην Κουμουνδούρου...

Λούλης: Αδύναμη και ανερμάτιστη η κυβέρνηση...

Κριτική στην κυβέρνηση για “βραδύτητα” προώθησης των μεταρρυθμίσεων ασκεί ο Γιάννης Λούλης, μέσω άρθρου του το οποίο  δημοσιεύεται σήμερα στο “Έθνος”.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και άλλοτε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Φόρος ακινήτων: Τι προβλέπει, ποιοι απαλλάσσονται

Προβλέπεται απαλλαγή 50% - 100% για όσους αποδείξουν ότι αντιμετωπίζουν αδυναμία πληρωμής του φόρου - Ποια θα είναι τα κριτήρια - Φόρος από 3 ευρώ έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα

Οικογένεια σώθηκε από φωτιά στο Κορδελιό

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μονοκατοικία στην περιοχή Κορδελιού Θεσσαλονίκης στην οποία-σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου-δεν υπήρχε ρεύμα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και ερευνάται το ενδεχόμενο να ξέσπασε η φωτιά από κεριά καθώς στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκε κανένα θερμαντικό σώμα.

Η Honda αποκαλύπτει το νέο Civic για το WTCC – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2014


H Honda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το Honda Civic με το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.
Η σχεδίαση του αυτοκινήτου έγινε σύμφωνα με τους ολοκαίνουργιους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν για το πρωτάθλημα FIA WTCC το 2014.

Νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με νέα του εγκύκλιο ορίζει την 6η Φεβρουαρίου του 2014 ως προθεσμία μεταφοράς δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από τον παλιό νόμο 4014/2011 στον νέο νόμο 4178/2013, για όσες εκ των οποίων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή βρίσκονταν σε κατάσταση αρχικής υποβολής.

Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

Τη φράση «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974, εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967» που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, επικαλούνται, μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες της υπόθεσης στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Έκτακτα μέτρα για τους αστέγους της Αθήνας

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.
Συγκεκριμένα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, αποφασίστηκε να τεθούν, από σήμερα, σε 24ωρη λειτουργία δύο θερμαινόμενοι χώροι του δήμου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο ξενώνας αστέγων.

Την προσεχή Τετάρτη θα αποσφραγιστούν οι προσφορές για τον «Αστέρα»

Την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, θα αποσφραγιστούν από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, οι βελτιωμένες προσφορές, τις οποίες υπέβαλαν σήμερα τα τρία επενδυτικά σχήματα που έχουν μείνει στην «κούρσα» για τον «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη.

Το Hubble βλέπει νερό στις ατμόσφαιρες μακρινών πλανητών

Μια ακόμη σημαντική ανακάλυψη προσέθεσε στο ενεργητικό του το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Εντόπισε την παρουσία νερού σε πέντε πλανήτες που βρίσκονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Εχουν εντοπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν εξωπλανήτες που στην ατμόσφαιρα τους υπάρχει νερό αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται «ομαδικός» εντοπισμός νερού σε πλανήτες.