Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΠΟΛΥ ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΟ ΖΕΥΓΟΣ !!!

Παλιό, αλλά καλό!!!
Η προοδευτική σύζυγος αποφασίζει να κάνει δώρο στον άντρα της μια επίσκεψη σε στριπτιτζάδικο. 
Φτάνουν στο strip club και ο πορτιέρης λέει στον άντρα της, "Γειά χαρά Κώστα! Τι κάνεις;"

Διάσωση των αδυνάμων

Η τραγική απώλεια του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, σ’ ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, έδειξε μια πληγή που είχε αρχίσει να αιμορραγεί από πέρυσι. Πολύ απλά, πολύ σκληρά: ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες· αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ακόμη και με το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αδυνατεί να εξασφαλίσει μέσα θέρμανσης, αδυνατεί να υποστηρίξει παιδιά και γέροντες.

Αβέβαιο το μέλλον...

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Ερχόμαστε πρώτοι στις μεταρρυθμίσεις και στους εκσυγχρονισμούς, να μια πρωτιά που κατέκτησε η χώρα μας, με την επιβολή, εφαρμογή της λιτότητας που αξίωσαν οι τροϊκανοί.
Oπως κι άλλες φορές, έτσι και τώρα κάποιοι ιθύνοντες των Βρυξελλών αφήνουν να νοηθεί πως το 2014 θα βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια και θα «κολυμπήσουμε» στις αγορές. Μας τα έχουνε ξαναπεί τα ...

Αμέριμνοι πάνω στη «νάρκη»

Η χώρα κάθεται αμέριμνα, δυστυχώς, πάνω σε μια «νάρκη» έτοιμη να εκραγεί. Το ασφαλιστικό, παρά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και παρά τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, στα εφάπαξ και στα κοινωνικά επιδόματα, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, έχει ημερομηνία λήξης το τέλος του 2015... Δηλαδή, μεθαύριο...

Eπείγον «τσεκ απ» στα Tαμεία εν όψει αλλαγών

ΧΩΡΙΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
Aπό επείγον «τσεκ απ» θα περάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να αποτυπωθεί η πραγματική οικονομική κατάστασή τους (η οποία... αγνοείται καθώς τα περισσότερα δεν έχουν ούτε ισολογισμούς ούτε απολογισμούς τα τελευταία χρόνια) και να σχεδιαστούν τα διαρθρωτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, το αργότερο έως το 2016, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Aσφαλιστικού και των συντάξεων.

Κακοχωνεμένος μαρξισμός

Η ανακοίνωση ενός σωματείου εργαζομένων σε μια από τις μεγαλύτερες τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας αξίζει της προσοχής μας διότι αποτελεί μνημείο σύγχυσης. Αποκαλύπτει τον βαθύ παραλογισμό με τον οποίο μπόλιασε κάθε οργανωμένο θύλακα της κοινωνίας ο ανερμάτιστος αριστερισμός. Το σωματείο αντιτίθεται στην επένδυση για την κατασκευή πέντε σιλό της εταιρείας. Δεν αρκείται στις χύδην μεγαλοστομίες ότι η επιχείρηση «έχει συμμετάσχει κανονικότατα σε αυτό που λέγεται αναδιάρθρωση του παγκόσμιου κεφαλαίου στη χώρα...».

Τόσο λάθος

 Προσπαθώ να βρω έναν σοβαρό λόγο για να παρακολουθήσω με συνέπεια τη συζήτηση στη Βουλή. Δεν υπάρχει άλλος πέραν της επαγγελματικής υποχρέωσης που αγγίζει, πλέον, τις παρυφές της διαστροφής. Πολιτικά δεν έχεις κάτι καινούργιο να ακούσεις, ούτε καν μία ιδέα για να σε βάλει σε σκέψεις. Και όσον αφορά το θέαμα, θεωρείται πλέον ...

Νέλσον Μαντέλα

Μπορεί ίσως να ειπωθεί ότι ο Νέλσον Μαντέλα δεν πέθανε στα 95 αλλά στα 67 του. Γιατί η ιστορία και η ζωή, ανθρωπομορφικά ιδωμένες, του χρωστούσαν τα 28 χρόνια της φυλάκισής του. Ασύλληπτος αριθμός τα 28 χρόνια, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι και εκτός φυλακής, ανελεύθερη θα ήταν η ζωή του στο απαρτχάιντ. Αλλά αν έγινε ασύλληπτο μέγεθος ο Μαντέλα, το χρωστάει και στα 28 χρόνια που υπήρξε δεσμώτης. Ενας ελεύθερος δεσμώτης. Ο στοχασμός, αναγκαία και μοναδική βακτηρία μέσα στο μπουντρούμι, τον βοήθησε να κατανοήσει βαθύτερα τα ανθρώπινα.

Εδώ Ιωάννινα: Το αίμα ταξιδεύει 200 χιλιόμετρα

Βίκυ Κώστα στο protagon.gr
Τις τελευταίες ημέρες ο ντόρος γύρω από τα φάρμακα, ο «πόλεμος» ανακοινώσεων Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ και η κινητικότητα στα Νοσοκομεία, έβαλε στο περιθώριο ένα θέμα που αφορά και την Ήπειρο και που αποδεικνύει ότι οι αποφάσεις πια λαμβάνονται, με βάση την ελαχιστοποίηση του κόστους σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για την αναδιάρθρωση του συστήματος μοριακού ελέγχου του αίματος, βάσει της οποίας το αίμα από τα Νοσοκομεία της Ηπείρου θα «ταξιδεύει» μέχρι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», για να ελεγχθεί για HBV, HCV, HIV κτλ.

Μαγικές νύχτες στη νέα παραλία

Τουρίστες στην πόλη τους έγιναν οι Θεσσαλονικείς εδώ και μία εβδομάδα, σπεύδοντας να χαρούν και να απολαύσουν σε όλες τις χρωματικές της αποχρώσεις την αναπλασμένη Νέα Παραλία και ένα αισθητικό αποτέλεσμα με καθαρές γραμμές και απλότητα που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον ανοιχτό ορίζοντα της πόλης.

Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του 2014

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα, κορυφώνεται το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Δραγασάκης: «Ας έρθει κάποιος υπουργός στη Βουλή! Τον Προϋπολογισμό συζητάμε»

Νέα παραίνεση για την παρουσία των υπουργών στη Βουλή έκανε το Προεδρείο το απόγευμα του Σαββάτου.
Στην Ολομέλεια ήταν μόνο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος έχει μιλήσει από χθες, και ο Προεδρεύων Γ. Δραγασάκης επεσήμανε για δεύτερη φορά την απουσία υπουργών. «Δεν θα είναι ωραίο να μιλάνε μεταξύ τους Υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμισε.

Tα νέα μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ του 2014 έρχονται!

 ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Της Δήμητρας Καδδά
PHOTOGRAPHER Menelaos Myrillas-Fosphotos


Πριν στεγνώσει καν το μελάνι στις υπογραφές ψήφισης του προϋπολογισμού από τη Βουλή που –εκτός απροόπτου– αναμένεται σήμερα το βράδυ, θα αρχίσει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, για πλειάδες ανοικτά πεδία:  το 1 δισ. ευρώ, τον φόρο ακινήτων, τους πλειστηριασμούς, τον ΦΠΑ εστίασης, τις ομαδικές απολύσεις αλλά και για τα νέα μέτρα του 2014- 2015 που ζητούν οι δανειστές.

Ξαναδίνουν ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου ...

Πάνω από 100 σύρους πρόσφυγες διέσωσε η ιταλική ακτοφυλακή

Κινδύνευαν εν μέσω θαλασσοταραχής
Περισσότερους από 100 σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο παρουσίασε βλάβη εν μέσω θαλασσοταραχής, διέσωσαν νοτίως της Σικελίας το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και η ακτοφυλακή.

Λούφα, παραλλαγή και φρέντο καπουτσίνο μέτριο...

Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: πέρασα στη σχολή το 1996, ολοκλήρωσα τις σπουδές το 2002, ορκίστηκα και πήρα το πτυχίο μου το Μάρτιο του 2003.
Έξι, σχεδόν επτά χρόνια υπέροχης φοιτητικής ζωής, γεμάτης αναμνήσεις... Όμορφες αναμνήσεις, στις οποίες ποτέ δεν χώρεσε κανένας από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Τμήματος μου εκείνη την εποχή...

Σπυράκια στην πλάτη και πώς να τα διώξετε!

Κάθε λεπτό το δέρμα μας αποβάλλει εκατομμύρια νεκρά κύτταρα. Αντί λοιπόν, αυτά τα κύτταρα να πέσουν και να δώσουν τη θέση τους σε νέα κύτταρα από κάτω, απλά κρέμονται, προκαλώντας αμέτρητα προβλήματα στο δέρμα. Η λύση για τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα βρίσκεται στην απολέπιση.

Αρβανιτόπουλος: Μαθήματα αν χρειαστεί και το καλοκαίρι

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το εξάμηνο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο δεν θα χαθεί ακόμη κι αν τα μαθήματα γίνουν καλοκαίρι, έστειλε ο υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στη Βπυλή ο Κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση στις διδακτικές ώρες… ακόμα και αν χρειαστεί να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι».

Eλαττωματική εγκεφαλική «καλωδίωση» προκαλεί την δυσλεξία

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία
Η δυσλεξία προκαλείται από προβλήματα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, τις ακουστικές και τις γλωσσικές, που έχουν ως συνέπεια την ελαττωματική νευρική «καλωδίωση», σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Science.

ΒΙΒΛΙΟ , η πορεία του στο χρόνο

«Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψει 
σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα, 
μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις, 
σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.
Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,
δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.

Πνίγηκαν στην αιθαλομίχλη τα Γιάννενα

ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης καλύπτει, από τις 6 το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σημειώνονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έχουν σαν ...

Οι…πυροβολητές

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΥΤΕ αυτό μπορούμε να το χωνέψουμε. Το πυρ ομαδόν κατά των σημερινών, και ο λόγος μας δεν είναι κομματικός. Ψάχνουμε για ενόχους της στιγμής ενώ το έγκλημα ήταν διαρκείας. Και είναι «το πιο εύκολο κυνήγι το κυνήγι του αποδιοπομπαίου τράγου».

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα στις 18.00

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από τις 17.00
Σε συλλαλητήριο καλούν σήμερα τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18.00 στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό του 2014, που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Με πολλές, ηχηρές απουσίες το δείπνο της «πράσινης» ΚΟ

Δεν ήταν μόνο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές του στο σπίτι της Ελένης Κούρκουλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της Πέμπτης.
Από την πολιτική συνάθροιση, που ...

Σύγκρουση για τον προϋπολογισμό...

Οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν απόψε, μετά από τέσσερις ημέρες «άνευρων» συνεδριάσεων με τα άδεια καθίσματα και τους κοινοβουλευτικούς μονολόγους. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ολες οι αλλαγές στο νέο φόρο ακινήτων - Πως θα υπολογίζετιαι [πίνακες]

Mικρότερος κατά 4% έως 21% σε σχέση με το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα είναι ο ενιαίος φόρος που επιβάλλεται στα κτίσματα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο συντελεστής του βασικού φόρου θα κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ ανά τ.μ., ανάλογα με την τιμή ζώνης. Συνολικά υπάρχουν 12 φορολογικά κλιμάκια.

Σε σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προχωρεί το υπουργείο Παιδείας...

Θα κρίνονται όλοι κάθε τρία χρόνια...
Στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.
Οι πρώτες κρίσεις θα αφορούν εκείνους τους λειτουργούς της στοιχειώδους και της μέσης εκπαίδευσης που στις 31 Μαΐου 2014 συμπληρώνουν χρόνο προαγωγής.

Ηγεμονική Αμερική, παρηκμασμένη Ευρώπη

Oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούσαν να διδαχτούν πολλά από την πολιτική που ασκεί η αμερικανική ηγεσία υπό τον πρόεδρο Ομπάμα. Αν ήταν έξυπνοι, θα είχαν σπεύσει να τον ακολουθήσουν και να τον συναγωνιστούν πριν από πέντε χρόνια, όταν η πολιτική ομιλία του στο Βερολίνο ξεσήκωνε κύματα ενθουσιασμού στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι προφανώς στο πρόσωπό του αναγνώριζαν έναν ηγέτη με όραμα και γοητεία, με πειθώ.

« Πρωταθλήτρια Ελλάδος» αναδείχτηκε η Renault

Το νέο Renault Clio αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014» για την Ελλάδα σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο σκληρός δίσκος και τα βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών με αληθινά όπλα που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Νέα στοιχεία - φωτιά για τη δράση της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Πρόκειται για στοιχεία που διαβιβάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δύο βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις ανακριτικές Αρχές.

Οι Έλληνες μαθαίνουν Κορεατικά, Κινεζικά και Ρωσικά

Κινεζικά, κορεατικά, ρωσικά, αραβικά και τουρκικά είναι μερικές από τις γλώσσες που έχουν προσελκύσει πολλούς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Η μόδα, οι επαγγελματικοί λόγοι, η ...

Ο Κουβέλης δεν πάει στους "58"...

Στη ΔΗΜΑΡ παρακολουθούν προσεκτικά τους «58» για την Κεντροαριστερά, τις κινήσεις, τις τοποθετήσεις και τον αντίκτυπο που προκαλούν (;) αυτές.
Αλλά έως εκεί. Ο Neo πληροφορείται ότι αν και δέχθηκε σχετικές εισηγήσεις, ο Φώτης Κουβέλης δεν πρόκειται να δώσει το ...

Διαχωρίζει τη θέση του ο Μπούκουρας

Διαχωρίζει τη θέση του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας που, μέσω ανακοίνωσης του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, γίνεται γνωστό ότι οποιαδήποτε προσωπική άποψη των βουλευτών του κινήματος για την υπόθεση είτε χαρακτηρισμοί για τις δύο εφέτες ανακρίτριες, δεν εκφράζουν τον βουλευτή.

Προς «Γιούρογκρουπ λάιτ» τη Δευτέρα

Ενόψει της συνεδρίασης των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης ανώτερος αξιωματούχος δηλώνει ότι δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, όσο δεν εκπληρώνεται και το τελευταίο προαπαιτούμενο.

Δήμος Ιωαννιτών: Πρόνοια και διασφάλιση του ρεύματος σε αδύναμους.

Κανείς πολίτης που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δεν πρέπει να κάνει Χριστούγεννα στο σκοτάδι και κανένας πολίτης αυτής της Χώρας δεν μπορεί να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Και για να μην γίνει αυτό θα πρέπει η Πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει άμεσα ...

Γιγάντια ρεύματα βρέθηκαν να ανακυκλώνουν τη θερμότητα στον Ήλιο

Χείμαρροι ενέργειας
Οι αστροφυσικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν αυτές τις δομές από τη δεκαετία του 1960, και όπως φαίνεται μόλις τα κατάφεραν: αποστολή της NASA εντόπισε στον Ήλιο γιγάντια ρεύματα μεταφοράς θερμότητας, τα οποία φέρνουν θερμότητα από το εσωτερικό του άστρου μέχρι την επιφάνεια -ρεύματα τόσο μεγάλα ώστε η Γη θα κολυμπούσε μέσα τους σαν φελλός στον Αμαζόνιο.