Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. Η ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ EΓΙΝΕ ΒΙΒΛΙΟ
Μια μοναδική ανασύνθεση της εικόνας της Ελλάδας, την περίοδο που σημαδεύτηκε από τη σκληρή σύγκρουση του Παλατιού με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σκιαγραφώντας την άνοδο και την πτώση του Μακεδόνα πολιτικού, μέσα και από τα αποκαλυπτικά αμερικανικά απόρρητα τηλεγραφήματα επιχειρεί το νέο βιβλίο του Μ. Ιγνατίου και του Κ. Παπαϊωάννου με τον τίτλο «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα», που κυκλοφορεί από αύριο από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Η Δύση, στο κινεζικό «Χάραμα»

Φανταστείτε ένα νυχτερινό κέντρο με λογικές τιμές και μια παρέα που κάθε βράδυ «τα σπάει» με πίστωση. Το γλέντι συνεχίζεται για καιρό. Ο μαγαζάτορας διαθέτει σε καλές τιμές στους πελάτες του πιάτα-για-σπάσιμο χαμηλής ποιότητας που φτιάχνει μόνος του, και πανέρια με λουλούδια που μαζεύει η οικογένειά του. Οι πελάτες –που παρεμπιπτόντως είναι οι τραπεζίτες της πόλης– λατρεύουν τον σαματά: Κάθε βράδυ αυξάνουν τον συνολικό λογαριασμό με ...

Χωρίς προωθητική δυναμική...

 Η υπερφορολόγηση -κυρίως η άδικη κατανομή- η αδυναμία πολλών πολιτών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, η ανεργία, η φτώχεια, η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία, ο κίνδυνος απώλειας του σπιτιού, η στέρηση του ηλεκτρικού και της θέρμανσης για πολλά νοικοκυριά κ.λπ. έχουν δημιουργήσει μια έντονη κοινωνική αγωνία, που παίρνει τη μορφή διαφόρων τύπου αντιδράσεων.

Μας βύθισαν πάλι στη φτώχεια

Βουλιάζει συνεχώς στη φτώχεια η Ελλάδα εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία συνεχίζει με πολύ μεγαλύτερο πάθος και ενθουσιασμό το ολέθριο έργο του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Και όμως, ο κόσμος κινείται

Παγωμένες φαίνονται τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις και παγιωμένες οι αντιλήψεις των ανθρώπων. Σαν να κοκάλωσε ο πολιτικός χρόνος και σαν να μην αφήνουν βαθύ αποτύπωμα όσα συμβαίνουν, πολλά από τα οποία είναι όντως δραματικά. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν βάλτωσαν τα αισθήματα, δεν νέκρωσαν οι ιδέες, δεν έπαψαν οι συγκρούσεις. Λίγο κάτω από την κρούστα της καθημερινότητας, ο κόσμος, με τις χίλιες δυο δυσκολίες του, με τα βάσανά του, δεν έπαψε να είναι ζώον πολιτικόν, να έχει ανάγκες και επιθυμίες.

Ετσι, χωρίς σχέδιο

Είναι εκπληκτικό, αλλά οι μόνοι που νομίζουν ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο, είναι διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια οφείλεται σε ένα σατανικό σχέδιο –του νεοφιλελευθερισμού, βεβαίως– για να απαξιωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να ιδιωτικοποιηθεί. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο σχέδιο για την απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Μοιρολόγια, ροζ συννεφάκια και στο βάθος η... κάλπη

Η πενθήμερη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κάθε άλλο παρά δικαίωσε ένα από τα κλασσικά στερεότυπα που συνοδεύουν την κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία η οποία, υποτίθεται ότι, αφορά, κατά τη γνωστή επωδό, την έγκριση του «κορυφαίου νομοθετήματος της χρονιάς».

Ο Τοτός ψάχνει... σπίτι


Συνεχίζεται χωρίς σταματημό η πτώση στην αγορά ακινήτων
Νέα επιδείνωση καταγράφεται στην αγορά ακινήτων, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα, η οποία δείχνει ότι η προσφορά αυξάνεται, αγοραστές δεν υπάρχουν, ελάχιστες αγοραπωλησίες γίνονται και η υποχώρηση των τιμών συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου και σε ολόκληρη την Αττική. Παντού οι αγοραίες τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές αξίες – έως και 50%!

17.668 ευρώ για τη μετακόμιση της Μπιρμπίλη- Οι αποφάσεις στη Διαύγεια

Η υπουργός του Γ. Παπανδρέου  «επιχορηγήθηκε» για να μεταφερθεί στην Αθήνα
Με δύο αποφάσεις του υπουργείου ανταγωνιστικότητας που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πρέπει να δαπανηθούν 17.668 ευρώ για μεταφορικά της πρώην εκπροσώπου της χώρας  στον ΟΟΣΑ Τίνα Μπιρμπίλη και μεταστέγασή της από το Παρίσι στην Αθήνα.

ΠΑΣΟΚ: Να κάνουμε τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Συγκλονιστικός ήταν, όπως και αρκετές φορές στο παρελθόν σε δύσκολες περιστάσεις, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ειδικά όταν αναφέρεται στους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το “σύστημα” που διαφθείρει και λεηλατεί τη χώρα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα Χριστούγεννα έρχονται !
Να ανοίγετε μια κάρτα κάθε μέρα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων.
Να έχετε όλοι Υγεία και Καλές Γιορτές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
(έχουν περάσει μερικές μέρες αλλά δε πειράζει είναι ωραίο)

Διακήρυξη του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Οι στόχοι για την επόμενη πενταετία
Μια πενταετή πολιτική-πολιτιστική δραστηριότητα ανοίγει το ΚΚΕ με την διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Ο στόχος για την πενταετία αυτή είναι «η διάδοση του Προγράμματος του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η αποκάλυψη της σήψης και της σύγχρονης βαρβαρότητας του καπιταλισμού στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες. Διακηρύσσει ως ιδιαίτερο στόχο το ιδεολογικό – πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ -καθώς και της Νεολαίας του, της ΚΝΕ- ως κόμματος της επαναστατικής ανατροπής».

Διαφήμιση στο μετρό του Λονδίνου..!

Τουρκία : Ενδο-ισλαμικές έριδες

Το ισλαμικό τουρκικό κίνημα φαίνεται πως εισήλθε σε μια περίοδο έντονων εσωτερικών αντιπαραθέσεων με πρωταγωνιστές τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον άλλοτε πνευματικό του καθοδηγητή ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Αφορμή για τη νέα σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους είναι η πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να κλείσει τα σχολικά φροντιστήρια που ελέγχει το κίνημα Γκιουλέν και τα οποία του αποφέρουν μεγάλα οικονομικά οφέλη και του ...

H παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος

Η λέξη «παθογένεια» χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα όταν πρόκειται για το πολιτικό μας σύστημα.
Tι σημαίνει η λέξη «παθογένεια» στη γλώσσα μας; Σημαίνει ότι κάτι πάσχει από γεννησιμιού του, είναι αρρωστημένο, δυσλειτουργικό καταγωγικά, από το ξεκίνημα της ύπαρξής του. Oτι μια πάθηση (παθολογική κατάσταση) – αρρώστια – δυσλειτουργία δεν είναι «επίκτητη», δεν οφείλεται σε αιτίες και συγκυρίες μεταγενέστερες της σύστασης-συγκρότησης του φυσικού ατόμου ή του συλλογικού (θεσμικού) μορφώματος που σήμερα νοσεί. Oι παράγοντες που προξενούν το νόσημα υπήρχαν καταγωγικά, εξ υπαρχής.

Με…παρθενορραφή

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ του «Ολυμπιακούς» στην Ελλάδα, πανηγυρίζαμε. Οι πονηροί τρίβαν’ τα χέρια τους. Οι Καλατράβες είχαν δρομολογήσει τη «δουλειά» τους, οι κυβερνώντες το δούλεμα κι εμείς πληρώναμε. Με δανεικά. Λεφτά υπήρχαν(;), η Ελλάδα καμάρωνε με τον κότινο ξεχασμένο και το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» απατηλό περιτύλιγμα της σπατάλης και της ρεμούλας.

Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση...

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, η Μαρίνα Δοδέρο αποφάσισε να γράψει βιβλίο και να κλείσει μια για πάντα τα στόματα που άνοιξε η φοβερή τραγωδία.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Αργεντινή το Μάρτιο του 2014 και θα αποτελείται από 24 κεφάλαια και τις σημειώσεις του πρώτου κεφαλαίου ακριβώς όπως τις κρατούσε για χρόνια και η κ. Δοδέρο τις παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα στο «Έθνος της Κυριακής».

Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Μία νέα πτυχή του σκανδάλου των υποβρυχίων της Ferrostaal έρχεται στο φως από απόρρητη έκθεση δικηγορικής εταιρίας μετά από παραγγελία της εταιρίας που πουλούσε τα σκάφη στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου.

Αναμνήσεις από τον Μαντέλα

 Το 2002, ο Νέλσον Μαντέλα, έχοντας ολοκληρώσει την πενταετή θητεία του ως πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, και έχοντας αρνηθεί να γαντζωθεί στην εξουσία όπως τόσοι άλλοι Αφρικανοί ηγέτες, επισκέφθηκε για πρώτη και μοναδική φορά την Ελλάδα. Ήταν μία επίσκεψη γεμάτη συγκινήσεις: επίσημα δείπνα με Λαλιώτηδες και ...

Η μεγάλη αλλαγή του ΕΟΠΥΥ

«Φοβάμαι πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει ‘’ξαφνικός θάνατος’’ των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ, με δεδομένο ότι και οι δύο πλευρές τραβούν το σκοινί μέχρι να σπάσει» δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής προς «Το Βήμα» στέλεχος του χώρου της Υγείας. «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την απόλυση 2.300 γιατρών του ΕΟΠΥΥ και μόνο αν πιεστεί ενδέχεται να πάρει πίσω 500 γιατρούς», ανέφερε. Οι δε γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι ...

Το «ξυρισμένο» κεφάλι...


Σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, ένας δημοσιογράφος (και συγγραφέας μάλιστα), έγραψε: «Όσο κοιτώ την κυρία της φωτογραφίας, δεν μπορώ ν' αποφύγω την τρομακτική σκέψη ότι αυτή η βουλευτής σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί το μέλλον μου!». Η αποψή του, εκφράστηκε όχι με βάση όσα ακουσε από το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με βάση όσα είδε, την εικόνα της δηλαδή.

Δείτε πώς τα εσπεριδοειδή προστατεύουν τις γυναίκες από εγκεφαλικό

Μια πρόσφατη μεγάλη προοπτική μελέτη (Nurses' Health Study) στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 70,000 γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση εσπεριδοειδών προφυλάσσει από την εμφάνιση εγκεφαλικού.

Η «Ελιά» και άλλα εδώδιμα πολιτικά

“Να δημιουργήσουμε μία δυναμική από τα κάτω” λέει ένας από τους εμπνευστές της κίνησης των 58 που φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ελληνική “Ελιά”, έναν πολιτικό φορέα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει όλους εκείνους που έμειναν χωρίς πολιτική στέγη μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Από το ΣΕΚΕ στο Κομμουνιστικό Κόμμα


Ήταν η καυτή εβδομάδα 17 με 23 Νοεμβρίου 1918, στην αίθουσα του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων, στον Πειραιά. Αβυσσαλέες διαφωνίες και αντεγκλήσεις χώριζαν τα εκλεγμένα μέλη του Α’ Πανελλαδικού Σοσιαλιστικού Συνεδρίου. Θαυμαστές της Οκτωβριανής Ρωσικής Επανάστασης, οι νεολαίοι, κυρίως, ζητούσαν επιτακτικά την καταδίκη του δυτικού σοσιαλισμού. Οι μετριοπαθείς του κέντρου αντιστέκονταν σθεναρά.

Αμετανόητος παρουσιάζεται ο Δημ.Κουφοντίνας

«Δεν απαρνούμαι την ιστορία μου», δηλώνει μέσα από τη φυλακή ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας. Αναφέρει, ακόμα, πως αν ξεκινούσε σήμερα τη διαδρομή του «θα εντασσόμουν ολόψυχα στο μέτωπο πολύμορφης δράσης».

Θεσσαλονίκη : Η «Πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων» για την επανασύνδεση του ρεύματος

Χρειάζεται σοβαρή μελέτη το θέμα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε ότι είναι "απάνθρωπο" να κόβεται το ρεύμα και πρότεινε η κυβέρνηση να φροντίσει να γίνουν όλες οι επανασυνδέσεις και οι δήμοι να εντοπίσουν ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή

Δύο δικογραφίες που αφορούν ευθύνες του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως υπουργού έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2010,αλλά δεν κινείται καμιά διαδικασία για να ελεγχθεί ο πρώην Υπουργός. Δεν είναι καν γνωστό αν ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Σώμα,ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία βουλευτών για να ελεγχθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σπιτικά σταφιδόψωμα χωρίς λάδι

Κάντε τη νηστεία αλλά και τη διατροφή σας γενικότερα, πιο πλήρη και πιο χορταστική, με σπιτικό τρόπο. Οι σταφίδες αποτελούν από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C στη φύση!

Κομισιόν: Τον Ιανουάριο επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε το Σάββατο το βραδυ πως ενώ «οι τεχνικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μια πλήρη διαπραγματευτική ομάδα για να επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο, αφού πρώτα οι Αρχές έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Το «μεγάλο κατοστάρι» για να σωθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ: Διπλοβάρδιες και εξεταστικές εξπρές

Πολύ... τρέξιμο περιμένει καθηγητές, υπαλλήλους και φοιτητές τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε κάποιες σχολές του ΕΜΠ με τις διοικήσεις να καταρτίζουν ήδη σχέδια τροποποίησης των προγραμμάτων τους.

FDP: "η περίοδος πένθους τελείωσε"

Μετά τον άχρωμο Φίλιπ Ρέσλερ η σκυτάλη των Φιλελευθέρων περνά στο χαρισματικό και ταλαντούχο Κρίστιαν Λίντνερ. Πολλές οι προκλήσεις, ένας ο στόχος: η επιστροφή του κόμματος στην ομοσπονδιακή βουλή.
Ήταν το φαβορί και επιβεβαιώθηκε. Στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος ο Κρίστιαν Λίντνερ εξελέγη νέος πρόεδρος του ...

Ο Κασιδιάρης πήρε… το όπλο του

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο που καίνε πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής και δίνουν νέα τροπή στο κατηγορητήριο που βαραίνει τα μέλη της, παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις μισθωτών-συνταξιούχων από το 2014

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη 
Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μια πηγή εισοδήματος προαναγγέλλει μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Οι έξι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια: Προτεραιότητα σε ανέργους και μη έχοντες

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που προκαλείται σε πολίτες και τράπεζες από τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς με στόχο να υπάρξει το καλύτερο πλαίσιο προστασίας στην περίπτωση άρσης πλειστηριασμών, αλλά και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα από τα δάνεια.

Νεκρός ένας αστυνομικός και δύο κακοποιοί σε ανταλλαγή πυροβολισμών κοντά στα σύνορα με την Αλβανία

Πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού ο 43χρονος αστυνομικός Ηλίας Κωστένης που έπεσε νεκρός 
- Η συμπλοκή έγινε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Με 153 θα εφαρμόσουν(;) προϋπολογισμό λαιμητόμο

142 ψήφισαν κατά και ένα παρών
Με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά και ένα παρών υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2014, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατά του νέου προϋπολογισμού τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, πλην του Γιώργου Κασαπίδη που δήλωσε «παρών».

Το αρχαιότερο ανθρώπινο DNA είναι 400.000 ετών

Ένα ανθρώπινο μηριαίο οστό «χάρισε» στους επιστήμονες το αρχαιότερο DNA που έχει βρεθεί ως σήμερα. Ειδικοί από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας εξήγαγαν από το οστό αυτό γενετικό υλικό ηλικίας 400.000 ετών, γεγονός που, όπως αναφέρουν, ανοίγει νέους δρόμους στη μελέτη των προγόνων μας. Με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature» οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για το αρχαιότερο DNA το οποίο έχει ποτέ αλληλουχηθεί.

Δωρεάν μαθήματα χημείας στα Προπύλαια

Ποιος δεν καταλαβαίνει την αγωνία των παιδιών; Ποιος κάνει ότι δεν βλέπει το θυμό τους;
Παιδιά που ασφυκτιούν σε οικογένειες που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα και τελικά βγάζουν τις βδομάδες και τους μήνες σαν ασθένειες... "Ουφ, πάει κι αυτός ο μήνας, τα κουτσοβολέψαμε..."

Για τις 4 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Για τις 4 Μαρτίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στο δήμο.

Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Μετρό

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν  την ερχόμενη Δευτέρα (9/12) οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
 Ζητούν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, την άμεση ανάκληση των απολύσεων στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου, τη σύναψη συμβάσεων που θα ... 

Μια επιπλοκή της παχυσαρκίας που θα σας εκπλήξει

Γνωρίζουμε ότι το υψηλό σωματικό βάρος σχετίζεται με προβλήματα υγείας, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο των ΗΠΑ, από αναλύσεις σε ποντίκια, βρήκαν μια άγνωστη μέχρι σήμερα επιπλοκή της παχυσαρκίας.