Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Οχι χο -χο-χο . μονο ωχ-ωχ-ωχ !!

Γράφει οσυνεργάτης μας  
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Εντάξει, μπορεί να είναι από τη φύση μου που δεν τις πάω τις γιορτές, με πιάνει μια κατάθλιψη μια μελαγχολία … Μπορεί να έχω γεράσει κιόλας και οι γιορτές να είναι για τους πιτσιρικάδες .. Αλλά, βρε αδερφέ, δεν μας φτάνουν ο Στουρναρας, η Τρόικα και όλοι οι διάβολοι και τρίβολοι που έχουμε στο κεφάλι μας, πρέπει να έχουμε κι εκείνον τον χοντρό τον Σαντα Κλαους να μας κάνει χο –χο –χο ;;; 

Οι επιδιώξεις της Τουρκίας

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Η Τουρκία έχει σταθερή επεκτατική εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως κυβερνώντων. Την καθορίζει η αστική τάξη της και φυσικά ο ρόλος που θέλει να έχει ως τοπική ιμπεριαλιστική δύναμη στην ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή, που χρόνια τώρα βρίσκεται σε αναβρασμό και συντελούνται ανακατατάξεις, με πολέμους και εμφύλιες συγκρούσεις.

Αναζητώντας ζεστασιά

Τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, αλλά και πολλές φορές στις πόλεις, ως θερμαντικό μέσο χρησιμοποιείται η καύση ξύλου ή κάρβουνου.
 Και εάν αυτό γίνεται σε εστίες με καλό εξαερισμό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως η καύση αυτών των υλικών γίνεται σε κλειστό χώρο, χωρίς εξαερισμό και επαρκή αερισμό, όπως στα παραδοσιακά μαγκάλια, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης από το παραγόμενο από ατελή καύση μονοξείδιο του άνθρακα.

Με την Ελλάδα να ξεψυχάει…

Του Θανάση Νικολαΐδη
Η Ελλάδα τούς χρειάζεται. Αυτοί της γυρίζουν την πλάτη. Το κόμμα, η έδρα, η «δόξα» (και το χρήμα). Με «κινήσεις» των 58 και επιστολές των 11, μιας κι έναν-έναν βγάζουν κλέφτες με την απόχη. Κανένας τους δεν μίλησε έγκαιρα, δεν κατήγγειλε, δεν πρότεινε μέτρα και η ΜΗ ευθύνη υπουργών έγινε βίλες, καταθέσεις και Off shore για ξέπλυμα. Κι όταν κάποτε η κα Βάσω Παπανδρέου ξεστόμισε το «πλουτίσαντες», οι Άκηδες και οι Γιάννοι δεν σκυθρώπιασαν κι οι άλλοι φόραγαν ωτασπίδες.

Μαδρίτη: 6.000 Άγιοι-Βασίληδες και ξωτικά στους δρόμους

Περίπου 6.000 Άγιοι Βασίληδες και ξωτικά, έλαβαν μέρος σε έναν πρωτότυπο μίνι-μαραθώνιο με φιλανθρωπικό σκοπό στη Μαδρίτη, με τους συμμετέχοντες να διανύουν απόσταση 5,5 χιλιομέτρων κατά ...

Η «Αποστολή» στο πλευρό των αστέγων της παγωμένης Αθήνας [εικόνες]

Δίπλα στους απροστάτευτους από το κρύο του χειμώνα άστεγους των Αθηνών βρίσκεται, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μοιράζοντας τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και ρουχισμό.

Αδιάβαστη Αριστερά

Επισημαίναμε και παλιότερα ότι ένα από τα βασικά προβλήματα των πολιτικών μας είναι ότι δεν διαβάζουν ούτε εφημερίδα. Αυτό ιστορικά είχε να κάνει περισσότερο με τη Δεξιά. Οι Αριστεροί -ίσως λόγω διώξεων και εξοριών- διάβαζαν πιο πολύ, επεξεργάζονταν τις θέσεις τους περισσότερο· οι περισσότεροι Δεξιοί ήταν πολύ απασχολημένοι με τη νομή του μεγάλου λάφυρου του Εμφυλίου, που ήταν το κράτος.

Η εξάντληση των οφειλετών...

Ολο και περισσότερο ο κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, είτε προς τις τράπεζες (δάνεια), είτε προς το Δημόσιο (φορολογικές υποχρεώσεις), είτε προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κ.λπ. Οι οφειλέτες προς το Δημόσιο προσεγγίζουν τα τρία εκατομμύρια, ενώ τα ληξιπρόθεσμα τα περίπου 63 δισ. Επίσης τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών διευρύνονται συνεχώς.

Γιαννίτσης: «Μεγάλο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων λειτουργούν με δεδομένα παρελθόντος»

Ο Τάσος Γιαννίτσης δηλώνει πως ακόμα και αν η «κίνηση των 58» δεν πείσει τους πολίτες, θα εμφανιστούν νέες δυνάμεις που θα σταθούν νηφάλιες απέναντι στην πραγματικότητα, ενώ αφήνει αιχμές για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.

Το μέλλον μας στο χθες

Και όταν επιτέλους θα έχουμε αφήσει πίσω μας παρασάγγας πολλούς το κακόφημο τούνελ και οι δυσκολίες θα είναι μισοσβησμένη ιστορία που θα την αναδιφούν οι λογοτέχνες του μέλλοντος, θα χρειαστεί να ανανεώσουμε το πρόγραμμα των πανεπιστημιακών σχολών. Και για να τιμήσουμε όσους ...

Κατασχέσεις εξπρές θα μπορεί να κάνει πλέον η εφορία

Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων 
 Κατασχέσεις μισθών εις χείρας τρίτων αλλά και δέσμευση καταθέσεων χωρίς καμία προειδοποίηση των φορολογούμενων, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Επιπλέον, οι φορολογικές Αρχές θα μπορούν να επιβάλουν συντηρητική κατάσχεση όχι μόνο των καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και των χρημάτων και άλλων ...

«Ναι» στην συγκυβέρνηση είπαν οι Σοσιαλδημοκράτες

Η πλειονότητα των μελών του SPD τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες της Α. Μέρκελ. Το 75,96% των συμμετεχόντων στο εσωκομματικό δημοψήφισμα είπε "ναι" στην συγκυβέρνηση.

ΦΩΤΟ-Η Σφίγγα στα λευκά

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ το Κάιρο δεν έχει «δει» χιόνι για περισσότερο από έναν αιώνα. Η φωτογραφία με τη Σφίγγα χιονισμένη κάνει όπως είναι αναμενόμενο το γύρο του διαδικτύου.
Δείτε τη φωτό:

Υπολογίστε τον φόρο που θα πληρώσετε για τα ακίνητα

Σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμών που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν από το ΦΑΠ, σε όσους κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα τα οποία εξαιρούνταν από το «χαράτσι» της ΔΕΗ, αλλά και για όσους έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αφού θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Η σορός του Μαντέλα έφτασε στη γενέτειρά του...

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και η κηδεία στο χωριό Κούνου...
Η σορός του Νέλσον Μαντέλα έφθασε στο χωριό Κούνου όπου γεννήθηκε, στην επαρχία Ίστερν Κέιπ της Νότιας Αφρικής, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί και η κηδεία του.

Εν μέσω αντιδράσεων η συζήτηση στην βουλή για τη φορολογία ακινήτων

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Σύντμηση του χρόνου μεταξύ πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου ζήτησε και πέτυχε ο Γιάννης Στουρνάρας, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που διαφώνησε τόσο με την διαδικασία όσο και με διατάξεις που δεν σχετίζονται με τον φόρο και παρόλα αυτά περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «άδικα στην πλειονότητά τους μέτρα».

Όχι άλλα δάνεια

Ο υπεύθυνος Οικονομικών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Κάρστεν Σνάιντερ, δήλωσε προχθές στους Financial Times: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει άλλο ένα πρόγραμμα στήριξης, με όρους». Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού κάτι ετοιμάζει για την Ελλάδα.

Σε τροχιά περιδίνησης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

Αναταραχή και εξελίξεις προοιωνίζεται η επιστολή 11 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την ταχεία σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, με αιτιολογία την ενημέρωση και τη συζήτηση για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τη θέση του κόμματος σε αυτές.
Η κίνηση των «11», οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στη λεγόμενη «παπανδρεϊκή» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ (Φίλ. Σαχινίδης, Γ. Ντόλιος, Θ. Μωραΐτης, Γ. Πεταλωτής, Μαν. Οθωνας, Α. Μακρυπίδης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Α. Κελεπούρης, Β. Κίτσιος, Στ. Ξεκαλάκης και Κ. Τάτσης) προκάλεσε την ενόχληση της Χαρ. Τρικούπη.

Κασιδιάρης: Ο Σεραφείμ μας αποκαλούσε ελπίδα της Ελλάδας

Τι είπε σε συγκέντρωση της ΧΑ κατά της ανέγερσης τζαμιού στον Βοτανικό 
Έπειτα από το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, σχετικά με τους Μητροπολίτες που στήριξαν την Χρυσή Αυγή, επίθεση κατά των ιεραρχών εξαπέλυσε και ο βουλευτής του κόμματους, Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο αρχείο η υπόθεση Siemens;


Στην υπόθεση Siemens επανέρχεται η Suddeutsche Zeitung του Μονάχου με αφορμή την επικείμενη μετάβαση στην Αθήνα του πρώην επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, X. Φον Πίρερ, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελίας.

Ελληνας ερευνητής ανακάλυψε δεύτερο κώδικα στο DNA

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, καθηγητής γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA.

Γενετική μελέτη φέρνει ανατροπές στο εξελικτικό δέντρο των ζώων

Από τους σπόγγους στα κτενοφόρα 
Για πολλά χρόνια οι βιολόγοι πίστευαν ότι οι σπόγγοι ήταν το χαμηλότερο παρακλάδι στο εξελικτικό δέντρο των ζώων. Τώρα, όμως, τα σφουγγάρια παραδίδουν τη θέση τους στα κτενοφόρα, ζελατινώδη ζώα που θυμίζουν μέδουσες. Και η ανατροπή αυτή σημαίνει ότι η εξέλιξη δεν ακολούθησε μια ομαλή πορεία από τα απλούστερα προς τα πιο περίπλοκα ζώα.

Ντουμάνι και πάλι τα Γιάννινα…. Μόνιμη πλέον η αιθαλομίχλη στην πόλη


Μόνιμο τείνει να γίνει το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που σε καθημερινή πλέον βάση πνίγει την πόλη των Ιωαννίνων.
Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο καπνός από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες έχει τυλίξει την πόλη κάνοντας αποπνιχτική την ατμόσφαιρα.

Τα οφέλη των κάστανων στην υγεία

 Η καστανιά λέγεται και «αρτόδεντρο». Το αρτόδεντρο είναι δέντρο τροπικό και κατάγεται από την Ωκεανία. Φτάνει ως τα 30μ. ύψος, τα φύλλα του είναι μεγάλα και πλατιά, χωρισμένα βαθιά σχηματίζοντας έτσι 3-9 λοβούς. Τα άνθη του είναι μικρά-αρσενικά και θηλυκά στο ίδιο δέντρο αλλά χωρισμένα.