Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Παγκοσμιοποίηση: πετυχημένη συνταγή, φαγητό «λύσσα»

Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία. Μη φανταστείτε κάτι φοβερό, μια απλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών αφορά – απλά ήταν η πρώτη στην οποία κατέληξε ο ΠΟΕ από τη σύστασή του, σχεδόν 20 χρόνια πριν. Αναλώθηκαν κυρίως στην προσπάθεια κατάρτισης μιας συμφωνίας-μαμούθ, που θα ρύθμιζε όλα τα θέματα της απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου στην αυγή της ... 

Δύο εκδοχές για την Κεντροαριστερά

 Καλώς ή κακώς, υπάρχουν βασικά δύο εκδοχές για την Kεντροαριστερά. Η μία προτάσσει, για το καλό της χώρας, τη στρατηγική συνεργασία με τη ΝΔ, σε κυβερνητικό επίπεδο (ΠΑΣΟΚ + 58). Η άλλη, επίσης για το καλό της χώρας, προτάσσει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση (ΔΗΜΑΡ και μια ευρύτερη συμμαχία του προοδευτικού χώρου) με μέτωπο τόσο στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές όσο και στον αριστερό λαϊκισμό (ΣΥΡΙΖΑ).

«Πάτωσε» η Ελλάδα στην ΕΕ!

Ρήμαξε την Ελλάδα με απίστευτη ταχύτητα το Μνημόνιο που μας επέβαλε η ΕΕ με τη συνενοχή του Γιώργου Παπαν­δρέ­ου. Εντυπωσιακά γοργά άρχισαν να εξαλείφονται τα κέρδη σε υλική ευημερία της τελευταίας τριακονταετίας. Το ζούμε, το ξέρουμε, το βλέπουμε. Τώρα όμως ήρθαν και τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για να το επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά. Ηταν αρκετά δύο και μόνο χρόνια ... 

Το πράσινο μίλι του ΠΑΣΟΚ

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά όλες τις δημοσκοπήσεις, θα καταλήξει εύκολα στο συμπέρασμα ότι το κενό της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στη χώρα είναι όχι απλώς ευδιάκριτο, αλλά χαώδες.
Δεν γίνεται… να διαλύεται το σύμπαν γύρω μας, να καλπάζουν η ανεργία, τα χρέη, οι φόροι και να προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση με μία-δύο ποσοστιαίες μονάδες (και αν) από την κυβέρνηση που λογικά θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη με τα μέτρα που παίρνει.

Τα θαύματα των ελληνικών ΑΕΙ

Ολα καλά κι όλα ωραία! Για μια ακόμη φορά το «ελληνικό δαιμόνιο» θα μεγαλουργήσει. Τα μεγαλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν κλειστά για τρεις μήνες, και τώρα, λίγες μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα ανοίξουν κι «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

To κράτος αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες τους φτωχούς συμπολίτες μας

Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ένα πύρινο άρθρο-μανιφέστο κατά του Μνημονίου με την υπογραφή του συνταγματολόγου Προκόπη Παυλόπουλου αποτελεί την πιο επαναστατική δράση κατά των μνημονίων που εκδηλώνεται μέσα από την καρδιά του "συστήματος". Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την "συστημικότητα" του πανίσχυρου επί Καραμανλή υπουργού. Ο Προκόπης λοιπόν στα συν του οποίου το Κουρδιστό Πορτοκάλι μετράει το γεγονός ότι επέλεξε να ισοπεδωθεί η Αθήνα  παρά οι δυνάμεις καταστολής να ...

Το διαρκές μπαλ-μασκέ της «Χρυσής Αυγής»

Παραδοξολογώντας, ίσως κάποιος υποστήριζε ότι έπεσαν επιτέλους οι μάσκες του χρυσαγύρτικου εσμού με τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου οι «εθνικισταί» εμφανίζονται μασκαρεμένοι με το σκοτεινότερο λευκό που υπήρξε ποτέ: το τρομοκρατικό λευκό της στολής της Κου Κλουξ Κλαν. Οι μάσκες όμως έχουν πέσει από καιρό, παρότι τα αποκαλυπτήρια δεν επηρέασαν τη συνείδηση των οπαδών της Χ.Α.

Υστερα από τα «μαύρα ταμεία» ζητούσε και αναδρομικά... ρέστα

Το ποσό των 84.892,98 € (συν τους τόκους 6 ετών) ζητούσε ο Τάσος Μαντέλης, αξιώνοντας μάλιστα και αποζημίωση 2.000 € λόγω ηθικής βλάβης για την παράνομη συμπεριφορά του Δημοσίου εναντίον του...ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΜΑΝΤΕΛΗ
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια πρώην βουλευτών και ανάμεσά τους του υπόδικου τ. υπουργού Αν. Μαντέλη, να διεκδικήσουν δικαστικά σημαντικές αποζημιώσεις από το Δημόσιο ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που είχαν δοθεί το 2007 στους δικαστικούς λειτουργούς.
Το ποσό των 84.892,98 € (συν τους τόκους 6 ετών) ζητούσε ο Τάσος Μαντέλης, αξιώνοντας μάλιστα και αποζημίωση 2.000 € λόγω ηθικής βλάβης για την παράνομη συμπεριφορά του Δημοσίου εναντίον του...

Factorx:Κυβέρνηση σωτηρίας του λαού ή του συστήματος;

AΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ANTINEWS
Από το : http://kourdistoportocali.com/post/31915/factorx
 

Έγραφε το Antinews τον Μάρτιο του 2010
“…Με δόλια «ανικανότητα» εξωθούν τη χώρα σε διακηρυγμένη χρεοκοπία που θα χρεώσουν στη ΝΔΜε διάχυτο τον κίνδυνο χρεοκοπίας απαλείφουν από τη συλλογική μνήμη τα ανομήματα της διακυβέρνησης 1981-2004 και κυρίως την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την πρωτογενή δημιουργία του χρέους. Με άλλοθι την «οικονομική χρεοκοπία» επιβάλλουν μείωση της εθνικής κυριαρχίας...

Η χώρα βουλιάζει κι εμείς... συζητάμε

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η πέμπτη επιθεώρηση του ελληνικού προγράμμα­τος έπρεπε να είχε ολοκλη­ρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρ' όλα αυτά συνεχίζεται, και με τα σημερινά δεδομένα -και ανάλογα με ποιον κουβεντιάζεις- μπορεί να μην ολοκληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.

Η Εύη μαγειρεύει στ’ αστέρια

Είναι πολύ βαρύ να γράφεις αποχαιρετισμούς γι’ ανθρώπους κοντινούς, αγαπημένους, άξιους, φλογερούς, δοτικούς, σαν την Εύη Βουτσινά, μαγείρισσα, συγγραφέα, φίλη. Μα είναι αναπόφευκτο. Πρώτον, διότι μερικοί αυτόν τον τρόπο έχουμε, αυτό το εργαλείο· δεύτερον, έτσι απαλύνουμε το άλγος της απώλειας· τρίτον, κρατάμε τη μνήμη αναμμένη και δικαιοβαρή.

Με 81% επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης

Με ποσοστό 81,21% επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης κατά την ψηφοφορία που έγινε την Κυριακή στο δεύτερο συνέδριο του κόμματος
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 1.064 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 958.
Ο κ. Κουβέλης συγκέντρωσε 778 ψήφους, ενώ υπήρξαν 169 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Με 84,1% για την προεδρία της ΕΕ

Υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου του Κόμματος.
Η απόφαση για την έγκριση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη από το σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ με ποσοστό 84,1%.

Και τα σκουπίδια; Στα σκουπίδια!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΕ το επίπεδό της η (κρατική) ΕΡΤ. Είχε και τα τρωκτικά της. ‘Έπεσε «μαύρο» και ήταν αναγκαίο. Έπεσαν κεφάλια και οι συνδικαλιστές σε καραντίνα.
Η σημερινή (Ε)ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση) λειτουργεί σαν σχολείο. Με το υλικό-θησαυρό. Στελεχωμένη με το αναγκαίο προσωπικό (που αυξάνεται) χωρίς να θυμίζει τον υδροκέφαλο κρατικό φορέα των βολεμένων. Και δεν ακολουθούν δεκάδες ονόματα «εργασθέντων» για μια ολιγόλεπτη εκπομπή.

Στουρνάρας: Αν θέλετε να αποκλείσουμε τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα φέρτε ισοδύναμα

Την άποψη πως είναι πολύ δύσκολο για το υπουργείο να ξεχωρίσει και να εξαιρέσει τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα από τον φόρο ακινήτων διατύπωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας.

Nαι στην ενοποίηση, όχι στην ευρωμαρμελάδα

Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα μας και στη ζωή μας είναι, ολοφάνερα, συνάρτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος φαυλότητας, διαφθοράς, ανικανότητας (σε βαθμό κακουργήματος) των επαγγελματιών της εξουσίας. Kάποιοι επιλέγουν να προσθέτουν αμέσως ότι η «κρίση» είναι διεθνής, παγκόσμια. Tο χρειάζονται, σαφέστατα, για ψυχολογική καταφυγή στην παρηγοριά της γενίκευσης: O,τι είναι να συμβεί για όλους, θα συμβεί και για μας. Kαι μέσα στο «σε όλους» εμπεριέχονται οπωσδήποτε παράγοντες ικανοί να μας χαρίσουν (δωρεάν) την ανάκαμψη.

Η ελληνική μέθοδος

 Υπάρχουν τρεις μέθοδοι για να αξιολογείς τα πράγματα και να τα αντιμετωπίζεις αναλόγως στη συνέχεια. Η πρώτη, είναι η σωστή μέθοδος. Η δεύτερη, η λανθασμένη. Και η τρίτη, η ελληνική. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Ισορροπημένη διατροφή στα τραπέζια των γιορτών

  Οι γιορτές πλησιάζουν και οι προσκλήσεις σε λουκούλλεια γεύματα αυξάνονται. Εξάλλου πώς να μην υπάρχουν όταν η παράδοση και η κουλτούρα μας συνδυάζει το κάθε χαρμόσυνο γεγονός ή γιορτή με ένα πλούσιο «τραπέζι».

Η διαφήμιση που θα σας κάνει να πιστέψετε στον Άγιο Βασίλη (VIDEO)

Το «χριστουγεννιάτικο θαύμα» της WestJet

Εκλογικά «μαγειρέματα» και με τον φόρο ακινήτων

Όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επαναστάτησαν κατά του αρχικού νομοσχεδίου του Eνιαίου Φόρου Ακινήτων, είχαν μια αιτία: να αφαιρέσουν βάρη από τους κατοίκους της υπαίθρου, δηλαδή τους περίπου 700.000-800.000 ψηφοφόρους-ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων. Όταν η συζήτηση έφτασε στο ποιος θα πληρώσει τα βάρη της… επαρχίας, κατατέθηκε το εύηχο επιχείρημα: «να πληρώσουν οι πλούσιοι». Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών φρόντισε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά κηρύσσοντας τον… ανένδοτο κατά των landlords της Εκάλης.

Πρόσκρουση αστεροειδή «ίσως χάρισε ζωή» στη μακρινή Ευρώπη

Η επανεξέταση των δεδομένων μιας παλαιότερης αποστολής της NASA αποκαλύπτει ενδείξεις για μια αρχαία πρόσκρουση αστεροειδή ή κομήτη στο δορυφόρο του Δία Ευρώπη -μια πρόσκρουση που δεν αποκλείεται να έφερε τα δομικά συστατικά της ζωής.

Η διαμάχη για το «Mein Kampf»

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκατέλειψε το σχέδιο να προχωρήσει στην ανατύπωση μιας νέας κριτικής και σχολιαστικής έκδοσης του βιβλίου «Ο Αγών μου» («Mein Kampf»), του Αδόλφου Χίτλερ.

Τα νέα πρόσωπα της γερμανικής κυβέρνησης

Η Αϊντάν Οζογκιούζ θα είναι η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός γερμανικής κυβέρνησης. Η Οζογκιούζ, που είναι αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1967 από Τούρκους γονείς που έκαναν εμπόριο τροφίμων, και σπούδασε αγγλική και ισπανική φιλολογία.

«Τσιμπούσι» Καραμανλή με βουλευτές με φόντο τις εξελίξεις

Προβληματισμός για τις ευρωεκλογές, έμφαση στην ενότητα 
Τσιμπούσι στήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στη Ραφήνα με τον Κώστα Καραμανλή και είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτο πολιτικό πιάτο η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερο οι ευρωεκλογές. Το δείπνο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως γράφει η «Real News», στο μεζεδοπωλείο «Σειρήνες», με την πολιτική και τα πειράγματα να εναλλάσσονται και το τσίπουρο να ρέει άφθονο.

Ασφαλισμένοι για πάντα οι μικροκαταθέτες

Ασφαλισμένοι για πάντα οι μικροκαταθέτες  Μετά τον θόρυβο της περασμένης εβδομάδας, που προκάλεσε ανησυχία στους καταθέτες, ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, ξεκαθαρίζει στο «Εθνος» τι θα ισχύει για τις καταθέσεις των Ευρωπαίων πολιτών σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί-εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα.

Χωρίς περίοδο χάριτος


Υπερφορολόγηση των ακινήτων, πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας, ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο συνθέτουν τη μνημονιακή τριλογία αυτής της εβδομάδας. Την Πέμπτη θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθούν οι ρυθμίσεις για τις ομαδικές απολύσεις. Την Τετάρτη θα γίνει συζήτηση για τον Σκαραμαγκά, σε μια προσπάθεια να ...

Τσίπρας: Καλώ τους βουλευτές να ανοίξουν την πόρτα της συνείδησής τους

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ διαβεβαιώνει ότι η συντηρητική Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και «θα ΄ναι ντάλα μεσημέρι». Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει έτος μηδέν το 2014 και λέει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από Βουλή όπου θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για ακόμη μία φορά καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Έχουμε πλεόνασμα. Ζήτω!

«Υπάρχει πλεόνασμα στη φτώχεια - και τι πλεόνασμα! Πλεόνασμα στην ανεργία - και τι πλεόνασμα. Πλεόνασμα στις κοινωνικές ανισότητες - και τι πλεόνασμα!»
Έχουμε πλεόνασμα. Ζήτω! Αν και, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, παρά τη μεγάλη αυτή επιτυχία, το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε τρία σημεία: Στη μείωση της ανεργίας, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Μητροπολίτης Ανθιμος: Επικίνδυνος για την ελληνική κοινωνία ο Μιχαλολιάκος - Είναι πρόβλημα

Με αυστηρό τρόπο απάντησε ο μητροπολίτης Ανθιμος στα όσα αήθη λέει ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, για τον ίδιο και άλλους ιερείς.

Θεσσαλονίκη : Άναψαν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο καραβάκι

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (nchiotopoulou@ekdotiki.gr)
 Άναψαν σήμερα το βράδυ τα φωτάκια στο παραδοσιακό καΐκι που βρίσκεται στο Θερμαϊκό, στο ύψος της Πλ. Αριστοτέλους, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει φέτος στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης. Τα φώτα άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή διακόσμηση της πόλης ως ένα «μεγάλο λούνα παρκ».

ΒΙΝΤΕΟ-Τατσόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ζωτικό πολιτικό χρόνο

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο κ. Τατσόπουλος αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως σύντομα "η ίδια η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το δίλημμα εντός ή εκτός ευρώ", ενώ ξεκαθάρισε πως ο φυσικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χώρος της κεντροαριστεράς.
Δείτε το βίντεο από τα Mega:

Η κυβέρνηση προειδοποιεί...

Mην ανάβετε τα τζάκια...
Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ...

Οι 10 υπερεξουσίες των εφοριακών: Προληπτικές κατασχέσεις, άνοιγμα θυρίδων και πρόστιμα σε χρόνο ρεκόρ χωρίς δικαστική απόφαση

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των εφοριακών σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρούν ακόμη και σε προληπτικές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιών χωρίς να είναι απαραίτητη δικαστική απόφαση.

Το κόκκινο κρασί νικά την κατάθλιψη

Είναι γνωστό πως το κόκκινο κρασί ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και προστατεύει τη καρδιά. Μία νέα έρευνα στην Ισπανία δείχνει πως ένα ποτήρι κρασί μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η Κίνα πανηγυρίζει για την ιστορική προσελήνωση του Chang'e-3

Η σεληνάκατος Chang'e-3 της Κίνας έγινε το Σάββατο η πρώτη αποστολή που πραγματοποιεί ελεγχόμενη προσεδάφιση στη Σελήνη εδώ και 37 χρόνια.
Το σκάφος μεταφέρει ένα τροχοφόρο ρομπότ που θα εξερευνήσει τον Κόλπο της Ίριδας στην ορατή πλευρά του φεγγαριού, και παράλληλα θα επιδείξει στη διεθνή κοινότητα τη διαστημική κινεζική τεχνογνωσία.