Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να στιβάζετε τα καυσόξυλα! (ΦΩΤΟΣ)

Πολλοί, αυτό το χειμώνα, γύρισαν στα καυσόξυλα για τη θέρμανσή τους.
Να μερικές ευφάνταστες και καλαισθητικές ιδέες για το στίβασμά τους!
Ευχαριστούμε το φίλο μας , το Δήμο, που μας το έστειλε:

Θεωρίες συνωμοσίας

Ο Ερντογάν υπήρξε ξεκάθαρος: οι συλλήψεις για τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι μια πολύ βρώμικη επιχείρηση, μια δεύτερη μετά την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ συνωμοσία. Αν στον ρόλο του ενορχηστρωτή υποδεικνύονται τα δίκτυα του Φετουλάχ Γκιουλέν, η λογική αυτή, να προσθέσουμε, οδηγεί στο να χρεωθεί η Ουάσιγκτον μια απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν εκ τω έσω ...

Υπάρχει και η σιωπή...

Το μεγαλύτερο σφάλμα που κάνουν οι πολιτικοί μας όχι τώρα αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι το να εξωραίζουν την πραγματικότητα: είναι η πανίσχυρη παλαιοκομματική τους ανάγκη να κάνουν το άσπρο μαύρο προκειμένου να ταιριάξει με την εικόνα που επιθυμούν να μεταδώσουν.
Πίσω από αυτό κρύβεται μια λογική που θέλει τους πολίτες ουσιαστικά ανεύθυνους: πρέπει να τους πει κανείς καλές κουβεντούλες για να είναι ευχαριστημένοι. Και προϊόν αυτής της αντίληψης είναι τελικά ένα πολιτικό σύστημα που έχει καταστεί ανεξέλεγκτο, με τα αποτελέσματα που ξέρουμε όλοι.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται στην πραγματικότητα

Αξίζει να σταθούμε σε δύο ειδήσεις των οποίων η σημασία για τον εξυπνότερο λαό του κόσμου και το μέλλον του ίσως δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή. Η πρώτη αφορά την αντίδραση του πρωθυπουργού, μετά τη σύλληψη του ανιψιού για την υπόθεση των πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας. (Επιλέγω σκοπίμως τη ...

Διαπιστώσεις χωρίς... αλλαγές!

Προχθές κατατέθηκε από έναν Αυστριακό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και έναν Γάλλο Σοσιαλιστή το προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αρμόδια επιτροπή σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της τρόικας.
Δεν υπάρχει - ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρω- κάποιο συνταρακτικό νέο.

Οι τράπεζες έχουν γίνει πιο μεγάλες από τα κράτη τους

Τον ακούμε συχνά αυτόν τον ισχυρισμό: «Σήμερα οι τράπεζες έχουν γίνει σημαντικότερες από τα κράτη». Συνήθως τον εκλαμβάνουμε ως σχήμα λόγου, μια μεταφορική έκφραση για να τονιστεί η επιρροή που ασκούν οι τράπεζες στην πολιτική των κυβερνήσεων. Ελάχιστοι ίσως υποψιάζονται ότι το ενεργητικό των τραπεζών μιας χώρας (οι συμμετοχές της σε άλλες επιχειρήσεις, η αξία των ακινήτων που ...

Το Facebook έβγαλε και κουμπί dislike. Πως θα το ενεργοποιήσετε

Μετά από αρκετές συζητήσεις, ανακοινώσεις, δοκιμές, διαρροές, το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες και κουμπί αποδοκιμασίας ή “αντιπάθειας” ή αλλιώς… το dislike button.

Αναζητώντας το χαμένο εξάμηνο

Φυσικά και δεν πρέπει να ανησυχήσουμε για το γεγονός ότι στις σοβαρές και έγκυρες κατατάξεις των πανεπιστημίων διεθνώς, τα ελληνικά ΑΕΙ πατώνουν. Στη λίστα του Πανεπιστημίου της Σαγκάης πανεπιστήμια της Ταϊβάν, της Νοτίου Αφρικής, της Κορέας, της χρεοκοπημένης Αργεντινής (αυτό είναι το μόνο για το οποίο έπρεπε να ευχηθεί ο κ. Τσίπρας «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή») ακόμη και το Trinity College της νεοφιλελεύθερης Ιρλανδίας βρίσκονται ψηλότερα από τα δικά μας.

Όπως ο... Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής – αφού κέρδισε τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2007 – χρειάστηκε έναν χρόνο για να αρχίσει να παίρνει την... κατιούσα. Η «λάθος απάντηση» στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008 για το Βατοπέδι σήμανε την απαρχή της δημοσκοπικής και πολιτικής του περιπέτειας, η οποία τον έφερε να «κυνηγάει» το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος από αουτσάιντερ μετατρεπόταν σταδιακά σε φαβορί.

Ευρωπαϊκή Ενωση όλο και πιο χλωμή

Η Ευρωπαϊκή Ενωση συχνά περιγράφεται σαν μια συνομοσπονδία ελεύθερων κρατών, με κοινό οικονομικό χώρο, ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων, εγγυημένες ελευθερίες και δικαιώματα, και διαρκή μέριμνα για σύγκλιση και αλληλεγγύη των εταίρων. Στο δε φαντασιακό των λαών εκτός ευρωπαϊκού πυρήνα, ιδίως στους λαούς του πρώην ανατολικού μπλοκ, αυτή η συνομοσπονδία φαινόταν πολύ ελκυστική, μια ζώνη ελευθερίας και ευημερίας. Είναι όμως έτσι;

Αυτές είναι οι εταιρείες που πουλούσαν προϊόντα με DNA αλόγου- Βρέθηκε και κρέας από μουλάρι

Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.
Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από... μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση.

Η ευθύτητα και το δίπορτο

Καμιά δεκαπενταριά βουλευτές ήταν στο Κοινοβούλιο μόλις πέντε λεπτά πριν αρχίσει η φανερή ψηφοφορία για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χ.Α. Οταν όμως ακούστηκε το όνομά τους στην αίθουσα, δεν ήταν εκεί για να ψηφίσουν. Να πεις ότι ψεκάστηκαν ουρανόθεν με το εξαεροζόλ που εξαφανίζει τους ...

Εκβιασμός στη Μέρκελ για το υπ. Αμυνας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ
Με αποχώρηση από την κυβέρνηση απείλησε την Άγγελα Μέρκελ η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της έκδοσης του Spiegel στο Διαδίκτυο, δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να αναλάβει το υπουργείο Υγείας, το οποίο της είχε προταθεί.

Δεν χάνεται το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - εξαίρεση η Νομική

Μετά απο επεισοδιακή συνεδρίαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να μην χαθεί το εξάμηνο. Οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής, ωστόσο, αποχώρησαν πριν το τέλος της συνεδρίασης και όπως δηλώνει στην «Κ» ο Πρόεδρος της Σχολής, η απόφαση για απώλεια του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική «ισχύει ως έχει».

Στην πίστα με το ελληνικό ART12 (video)

Μετά από προτροπή ενός καλού φίλου και χορηγού της ART (Aristotle Racing Team), βρέθηκα, το 2012, στην επίσημη παρουσίαση του νέου μονοθέσιου ART12, στον χώρο του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η σωστά μελετημένη και ποιοτική παρουσίαση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τη χρήση projector και όμορφων γραφικών ανάλυσης, βήμα προς βήμα, της προοδευτικής εργασίας της ομάδας των φοιτητών, μέχρι να είναι έτοιμο το μονοθέσιο για να πάρει μέρος στους παγκόσμιους αγώνες της νέας χρονιάς.

Με πλαστές πινακίδες τζιπ πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα

Σιγά που θα ήταν μόνον ο Λιάπης με πλαστές πινακίδες! Ποιος μπορεί να ξέρει πόσοι πολιτικοί και όχι μόνο κυκλοφορούν στην Ελλάδα με πλαστές πινακίδες; Όπως γράφει η Καθημερινή το φαινόμενο με τις πλαστές πινακίδες παρουσιάστηκε και στα Γιάννενα.

Αποσύρθηκαν τρεις διατάξεις απο το νομοσχέδιο για πλειστηριασμούς - αύριο οι ψηφοφορίες

Σε απόσυρση διατάξεων του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, οι οποίες δεν έχουν προθεσμίες ψήφισης έως το τέλος του 2013 και δεν αποτελούν δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των δανειστών, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην αυριανή συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να γίνει και η ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων - η ΔΗΜΑΡ έχει ζητήσει να γίνει ονομαστική.

Το εργοστάσιο που βγάζει «Λιάπηδες»

 Με αφορμή την υπόθεση Λιάπη, την επαναφορά της υπόθεσης των ναυπηγείων, τα όσα προέκυψαν με τα πόθεν έσχες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση γενικεύτηκε. Η προσπάθεια που γίνεται από τα θεωρεία της κατεστημένης σκέψης και από τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, είναι να περιχαρακώσουν τη συζήτηση σε μια πολύ βολική – για τους ίδιους – κατεύθυνση: Τα πολιτικά πρόσωπα, λένε, που  ...

Είπαμε… Λεφτά υπάρχουν!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που βγαίνουν στον «αέρα», τόσες που τείνει να γίνει συνήθεια πια: Ήταν κανείς που δεν έκλεβε αυτό το έρμο το Κράτος; Τελικά.. μήπως «μαζί τα φάγαμε»; Και δεν είναι μόνον η κραυγαλέα περίπτωση Κάντα που άρχισε να μιλάει.. και μιλάει πολύ. Είναι και οι άλλες μικρές – μικρές ιστοριούλες, ανθρώπων που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας..

Πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια του ΕΜΣΤ

Παρουσιάστηκε η προμελέτη του μουσείου
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για να λειτουργήσει το ΕΜΣΤ. «Στόχος είναι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου του 2014 να έχει ολοκληρωθεί το οικοδόμημα του νέου Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης», ανέφερε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, ενώ η διευθύντρια του μουσείου Άννα Καφέτση παρουσίασε την προμελέτη του όλου project.

Μια μικρή λεπτομέρεια της φωτογραφίας της προσαγωγής του Λιάπη. Όμως ποιος ξεφτιλίζει ποιον;

 Ο Μιχάλης Λιάπης οδηγείται στην Ευελπίδων. Αυτό βέβαια δεν είναι παράξενο. Πρώην υπουργός χωρίς δίπλωμα, πινακίδες και ανασφάλιστο ΙΧ.

«Πώς και γιατί έφυγα από την ακροδεξιά»

Η Χ. σε μια μεστή συνέντευξη στη Deutsche Welle μιλάει για τους λόγους που εγκατέλειψε την ακροδεξιά μετά από 20 χρόνια. Μιλάει για τη δομή του κόμματος, τη χρηματοδότηση, την ιδεολογία.
Χρειάστηκε πολύς χρόνος και κάμποσα αναγνωριστικά ...

Επικίνδυνο μέρος η Ευρώπη για τις αποταμιεύσεις (και όχι μόνο)

Ο τρόπος με τον οποίο η Ευρώπη χειρίζεται το ζήτημα της στήριξης των υπό πτώχευση τραπεζών από τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους καταθέτες τους θα μπορούσε να κριθεί ανεπιτυχής, επιπόλαιος, ίσως και αφελής. Επειδή όμως δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι οι ευρωπαϊκές αρχές και οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι τραπεζίτες είναι τόσο αφελείς, η υπόθεση «μυρίζει» άλλες άγνωστες αυτή τη στιγμή σκοπιμότητες.

Λέμε όχι στην αμήχανη Ελλάδα…

Περίεργη εποχή. Αμήχανη. Τώρα που γράφω αυτή τη λέξη, συνειδη­τοποιώ πόσο κακή λέξη είναι.
Αμηχανία… Νομίζω ότι αυτό είναι που μας κάνει πιο πολύ δυστυχισμένους, η αμηχανία. Η έλλειψη άμεσης αντίληψης του μικρού ή του μεγάλου που συμβαίνει δίπλα σου, κάτι που μπορεί να μην κοστί­ζει τίποτα και πολύ.

«Κρεμασμένους», με τη μίζα στο λαιμό

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ Άκηδες και οι Σμπώκοι δεν «μίλησαν». Θα το κάνει ο «καινούριος» που τον τράβηξαν (με την απόχη) πεσμένο στα μετρητά του στη Σιγκαπούρη; Μα κι αν κελαηδήσει ο (Καντα)δόρος ξερνώντας την αλήθεια, οι…θιγόμενοι θα αντιδράσουν. Θα απαιτήσουν αποδείξεις χειροπιαστές, που ίσως δεν υπάρχουν. Και να υπάρξουν, θα τις αμφισβητήσουν ζητώντας πιο…κρείσσονες απ’ τις «κρείσσονες».

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ…

Ο Τσίπρας είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Και οφείλει πολλά στον Μιχάλη Λιάπη. Λαμπάδα στο μπόι του πρέπει να του ανάψει. Αν δεν ήταν η υπόθεση «πλαστές πινακίδες» του πρώην βουλευτή και υπουργού της Ν.Δ. τα φώτα της (αρνητικής) δημοσιότητας θα είχαν πέσει στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση με τις φορολογικές δηλώσεις των βουλευτών του Σταθάκη, Τσακαλώτου και Τσουκαλά.

Πισία

Το newx.gr σας παρουσιάζει αυτήν την εβδομάδα μια εξαιρετική και πολύ εύκολη συνταγή, προερχόμενη από την ποντιακή κουζίνα: τα πισία.
Μπορούμε να τα φτιάξουμε σκέτα ή γεμιστά με τυρί ή πατάτα. Εμείς σε τούτη συνταγή θα φτιάξουμε σκέτα πισία.

Φοβού τους Σόρος και πετρέλαιο φέροντας

Ο κόσμος σιγά-σιγά καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του και αντιδρά
Χτες οι γονείς των σχολείων της Νάουσας ξεσηκώθηκαν όταν κατάλαβαν ότι ο Οβριός καπιτάλας Σόρος θέλει να δώσει πετρέλαιο για τη θέρμανση του σχολείου. «Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας». Βέβαια την προσφορά την έκανε το Open Society Foundation που, εκτός από τη θέρμανση του σχολείου της Νάουσας, ασχολείται από τις πρακτικές ...

Kοπρόσκυλα

Αυτές είναι  ειδησάρες. Προσέξτε  την πορεία των πραγμάτων.  Ο  Αντώνης Κάντας  που  σχεδόν άπαντες  οι πολίτες  αυτής της Μπανανίας αγνοούσαν την  ύπαρξή του. Αυτός  λοιπόν.
Ο άγνωστος. Ο  σχεδόν ανύπαρκτος. Ως  πρώην  αναπληρωτής  διευθυντής  εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής  Αμυνας ομολόγησε  ότι εισέπραξε μίζες  αξίας  16 εκατομμυρίων δολαρίων.  Χρήμα που διακινήθηκε  μέσω   τουλάχιστον  10 offshore εταιριών. Και όχι μόνο αυτό αλλά από πάνω-και καλώς έκαμε-έδωσε πολλά ονόματα  συνεργατών. Πάρτι ανατριχιαστικό

Πώς θα αποφύγουν οι ιδιοκτήτες τον φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Δεν θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ανείσπρακτα εισοδήματα από ενοίκια το 2014. Για να αποφύγουν τη φορολογία θα πρέπει να καταγγείλουν το μισθωτήριο.
Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου από τον Ιανουάριο του 2014, οι εκμισθωτές θα μπορούν να καταγγέλλουν τα μισθωτήρια συμβόλαια.

Ράικου-Παπανδρέου: Να πώς θα γυρίσουν τα λεφτά πίσω

Λίγες ώρες πριν μια εκ των εισαγγελέων που απαρτίζει την ομάδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς η επικουρη εισαγγελέας κ. Ποπη Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά ασφαλισμένων τραπεζικών υπαλλήλων και 9 υπαλλήλων του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ) που καταχράζονταν χρήματα του δημοσίου.

Κλείδωσαν οι αυξήσεις στα διόδια -Από 1η Ιανουαρίου οι νέες τιμές

Από την 1η Ιανουαρίου θα γίνουν οι αυξήσεις και οι αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους και θα μάθουν οι οδηγοί τι θα πρέπει να πληρώνουν για τις διελύσεις τους.

Τα επιδόματα της ντροπής στον ΟΚΑΝΑ – Αύξαναν τους μισθούς τους έως 182%

Από τα πορίσματα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέοναρδρου Ρακιντζή για τον ΟΚΑΝΑ προκύπτει πως επιτήδειοι που εργάζονταν στον Οργανισμό είχαν στήσει τη δική τους «βιομηχανία επιδομάτων» βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον ΟΚΑΝΑ στα ελλείμματα του, τα οποία έφτασαν τα 8,4 εκατ. ευρώ.

Κάντας: Με τη μέθοδο της μαύρης βαλίτσας πηγαινοέρχονταν οι μίζες


Την τρίτη ημέρα της απολογίας του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας έδωσε... λίστα με ονόματα που είχαν άμεση σχέση με τις μίζες που δόθηκαν.
Μάλιστα στη μαραθώνια απολογία στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο και τον εισαγγελέα Αντώνη ...

Από την Λούτσα στην Κουάλα Λουμπούρ ο Λιάπης

Από την Λούτσα στην Κουάλα Λουμπούρ ταξίδεψε ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος βρήκε εκεί «καταφύγιο» μετά την … περιπέτειά του.  
Άφαντος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης, ήταν άφαντος από χθες. Λες και είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Πρόστιμα 30% και τόκοι για οφειλέτες του Δημοσίου

Αυστηρότερες γίνονται οι ποινές για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου.
Θα προβλέπονται πρόστιμα που θα φτάνουν έως και το 30% της ληξιπρόθεσμης οφειλής, καθώς και τόκοι που θα κυμαίνονται μεταξύ 8,5 και 12%.

Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους κάτω των 65 ετών...

Η κυβέρνηση προτίθεται να θεσπίσει εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας, ενώ από την Πρωτοχρονιά κόβεται το ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους (χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι) που είναι κάτω των 65 ετών.

ΠΟΕΣΥ: Εκδικούνται τους εργαζόμενους της ΕΡΤ...

"Εκδικούνται τους εργαζομένους και αγνοούν τον Πρωθυπουργό", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ‏ ΠΟΕΣΥ, αναφερόμενη στα όσα χρωστάει η κυβερνητική πλευρά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των δημοσιογράφων: "Η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαγράψει τον εργασιακό βίο πολλών εργαζομένων της ΕΡΤ, αποφασίζοντας να καταβάλει –όπως δηλώνεται?, λίγες ...

Πρώτος με διπλάσια διαφορά από τη Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στην Ήπειρο

Το αποτυπώνει έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον Ηπειρωτικό τηλεοπτικό σταθμό ITV
Τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, που φτάνει τη διπλάσια διαφορά,

Η Γαία ξεκίνησε το ταξίδι της για τη χαρτογράφηση του γαλαξία μας ΒΙΝΤΕΟ

To ταξίδι του προς τα βάθη του γαλαξία μας ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης ο δορυφόρος «Γαία», σε αυτό που περιγράφεται ως μια από τις πιο φιλόδοξες αποστολές στην εποποιία της κατανόησης και της κατάκτησης του Διαστήματος από τον άνθρωπο.