Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Μας τα ’παν άλλοι...

Εντάξει. Δεν γκρεμίστηκε κι ο κόσμος. Ενα προσχέδιο είναι. Το προσχέδιο μιας έκθεσης που κατατέθηκε στην Ευρωβουλή. Η οποία Ευρωβουλή ακόμα κι αν προσυπογράψει μέχρι κεραίας το πόρισμα της επιτροπής· ακόμα κι αν ενισχύσει τον δραματικό τόνο του όσον αφορά την πραγματική κατάσταση σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία, απορρίπτοντας τις ιστορίες επιτυχίας που διακινούν οι κυβερνήσεις, δεν μπορεί ν’ αλλάξει πολλά.

Η συνείδηση του βουλευτή

Οι κυβερνητικοί βουλευτές θα επιδείξουν, λέει, ανοχή και θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Σώπα! Ακόμα και αν έσκιζαν τα ρούχα τους πάνω στο βήμα, η ώρα της ψήφου θα είχε μόνο μία μεγάλη κατάφαση.

Ο φαύλος κύκλος με τα ακίνητα

Χθες και σήμερα ψηφίζονται δύο νομοσχέδια με... εσωτερική συνάφεια. Ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα και ο νέος νόμος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Και οι δύο νόμοι δεν θα... μακροημερεύσουν! Ο φόρος για τα ακίνητα είναι τόσο βαρύς, άδικος και οριακά συνταγματικός (;) που από τη φύση του δεν θα έχει μεγάλο χρονικό «διάστημα ζωής». Το οικονομικό και πολιτικό κόστος του στα «μεσαία στρώματα» θα είναι τόσο ...

Η περίπτωση Κάντα

Τάσος Τέλλογλου στο protagon.gr
 Με τις υποθέσεις των μεγάλων εξοπλιστικών συμβάσεων, ιδιαίτερα των γερμανικών υποβρυχίων, η ελληνική δικαιοσύνη εισήλθε σε μία εντελώς διαφορετική εποχή στη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς.

Οι συνδικαλιστές και το γάλα

Σε όλο τον κόσμο οι αγώνες οργανώνονται. Μπαίνουν στόχοι, ορίζονται χρονοδιαγράμματα κλιμάκωσης, δημιουργούνται απεργιακά ταμεία για τη στήριξη των εργαζομένων που δεν μισθοδοτούνται κατά τη διάρκεια της απεργίας και μόνο στο τέλος «σηκώνουν τα πανό και ξεκινάνε».

Ιστορίες τριτοκοσμικής τρέλλας με δώρο και μισθούς - 1 εκατ. εργαζόμενοι απλήρωτοι

Ιστορίες ...τριτοκοσμικής τρέλας καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου οι εργοδότες με διάφορα κόλπα επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» την απλήρωτη δουλειά και να αποφύγουν ακόμη και το Δώρο Χριστουγέννων.

Το χρέος έγινε ιδιωτικό

Η επικείμενη υπερφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με κριτήριο την κατοχή και όχι την πρόσοδο, και με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007, υπερδιπλάσιες των τρεχουσών αγοραίων τιμών, υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα περί τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 500 εκατ. το 2012 και άνω των 2,5 δισ. το 2013 από την ίδια πηγή. Πλήττονται οι μικροϊδιοκτήτες· οι μεγάλες περιουσίες ελαφρύνονται συγκριτικά. Για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί συνολικά περί τα 11 δισ. ευρώ φόρων, οι περισσότεροι από μισθωτούς και συνταξιούχους. Κάπως έτσι θα προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα.

Η παιδεία βυθίζεται, η χώρα ναυαγεί

Η παιδεία βυθίζεται μέσα σε ένα κλίμα γενικής αδιαφορίας. Σαν να μην ενδιαφέρονται, παρά ελάχιστοι, να αποτρέψουν το επερχόμενο ιστορικό ναυάγιό της. Βουλιάζει μέσα στην απαισιοδοξία διδασκόντων και διδασκομένων. Πνίγεται μέσα στον εξευτελισμό των αξιών. Ακαδημαϊκών και ιδεολογικών. Σε όλες τις βαθμίδες της.
Οσα διαδραματίζονται στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και συμβάλλουν στη διάχυτη απαξίωση της χώρας.

Παπαρήγα: Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία

«ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»
«Τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια» είπε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, επί του νομοσχεδίου, για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.

Έβγαιναν από το στρατόπεδο κι έκαναν ληστείες

Εγκληματική οργάνωση αποκάλυψε το χθεσινό "χτύπημα" σε σούπερ - μάρκετ - Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα Εγκληματική οργάνωση ξεσκέπασε η χθεσινή ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένα ...

Θέλει πολύ διάβασμα ακόμη ο Χρυσοχοϊδης…

Αγέρωχος ή σχεδόν αγέρωχος (ο πάντα αδιάβαστος αλλά τολμηρός) Μιχ. Χρυσοχοϊδης βγήκε και δήλωσε, εν πολλοίς, σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα ότι : «Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την Ελλάδα από τα κάτω. Έκανε αυτό που και τώρα χρειαζόμαστε!». Ασφαλώς, ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει (όπως όλοι) το αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα να δηλώνει ότι θέλει την στιγμή που το θέλει. Πλην, όμως, αυτή – τούτη η… «ατάκα» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σφριγηλή επινόηση που, ενόψει των γνωστών «κεντροαριστερών» και γενικότερων πολιτικών ...

«Αριστεροί» με…φουσκωτά θυλάκια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ…νικητές του Εμφυλίου παρέλαβαν, σαν λάφυρο, το Κράτος. Μοιράστηκαν την εξουσία, στήθηκαν τζάκια πολιτικών, διόρισαν τα παιδιά τους και, για πολλές δεκαετίες δεν έβλεπες π.χ. καθηγητή πανεπιστημίου «μίασμα» είτε «συνοδοιπόρο».
ΗΡΘΕ η Χούντα και δεν το συζητάμε για αξιοκρατία. Στο βιογραφικό σου, μόνο ο φάκελος μετρούσε. Φιλοτεχνημένος απ’ τους ασφαλίτες και με την κατάθεση του χαφιέ αποτυπωμένη στον οδηγό για «χρήση» του θύματος. Στη ζωή και στον στρατό.

Προβλέψεις τεχνολογικών απειλών για το 2014

Τι θα απασχολήσει τους χρήστες τη νέα χρονιά
 Χωρίς καμία αμφισβήτηση, η παγκόσμια μάστιγα και ταυτόχρονα η μελανότερη κηλίδα στον τομέα των υπολογιστών πάσας μορφής και μεγέθους, είναι το κακόβουλο λογισμικό σε όλες τις εκφάνσεις του. Δυστυχώς, η «κακή» μεριά της προγραμματιστικής δεινότητας, συνοδεύει την εξέλιξη τους υπολογιστές του «λαού» σχεδόν από την γέννησή τους στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Σερβία θα μπορούσε να γίνει το εικοστό ένατο μέλος της ΕΕ. Σήμερα ξεκινούν και επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ο δρόμος της χώρας προς την ενωμένη Ευρώπη όμως δεν θα είναι εύκολος.

Το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά

Εκτός από τη διάθεση, το γέλιο σε κρατά υγιή.
Ακολουθούν πέντε καλοί λόγοι για να γελάς πιο συχνά, έστω και με το ζόρι, όπως διαβάζουμε στο medicalnews.gr.
1. Γιατρικό για το άγχος
Ένα από τα πιο γνωστά οφέλη του γέλιου για την υγεία είναι η μείωση των επιπέδων του άγχους. Δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να απελευθερώσει την ένταση και να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες. Αυτός είναι λοιπόν ένας καλός λόγος για να γελάς με την ψυχή σου.

Διατροφή για πολλή ενέργεια και τόνωση

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες εργασίας και το έτοιμο φαγητό αποδυναμώνουν τον οργανισμό κάνοντας τον ευάλωτο στην κόπωση και το οξειδωτικό στρες.
Βασικές αρχές για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, ποικιλίας ...

Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση

Ανοίγει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ και το ματς αποκτά συναρπαστικό ενδιαφέρον αν σκεφθείς ότι πλησιάζει η ώρα να μας κυβερνήσουν και οι Deutsche Aeolia Λαφαζάνης και Παπαδημούλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαδημούλης έκανε την φοβερή μαντεψιά για δήθεν «φωτογραφική» ρύθμιση υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη σε άρθρο σχετικά με τις ΠΑΕ.

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο είναι ένα ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία

Χαριστική βολή στην κοινωνία
Με πολύ σκληρά λόγια τοποθετήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και οι δύο ρυθμίσεις, για τη φορολογία ακινήτων και για την άρση πλειστηριασμών, αποτελούν την χαριστική βολή στη διαλυμένη κοινωνία του Μνημονίου.

Βύρων στην έξοδο με διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δημοκρατίας

Ζήτημα χρόνου θεωρούνταν μέχρι πριν από λίγο η  τυπική ρήξη του πρώην υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα με τη Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή υψηλών τόνων ομιλία του στη Βουλή και τη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων.

«Οχι» στο νομοσχέδιο ψήφισε ο Βύρων Πολύδωρας

Από στιγμή σε στιγμή η διαγραφή του από τη ΝΔ
«Οχι» ψήφισε τελικά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος από την Παρασκευή είχε εκφράσει σοβαρές αντιηρρήσεις για συγκεκριμένα άρθρα και είχε κάνει λόγο για δήμευση περιουσιών.

Γάλλοι γιατροί εμφύτευσαν τεχνητή καρδιά σε ασθενή

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες καρδιοπαθείς που αναμένουν δότες
 Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησε μια ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού που εμφύτευσε, για πρώτη φορά παγκοσμίως, μια αυτόνομη, βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά, κατασκευασμένη από τη γαλλική εταιρεία Carmat, σε έναν ασθενή που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Εξαιρετική διάκριση συμπατριώτη μας στη Φραγκφούρτη (Fotos)

Με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο κοινωνικός λειτουργός Γρηγόρης Ζαρκάδας. Σε αναγνώριση της προσφοράς του προς τους μετανάστες, καθώς και για τη συμβολή του στην οικοδόμηση "γεφυρών" μεταξύ των πολιτισμών τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με απόφαση του πρόεδρου της χώρας Γιόαχιμ Γκάουκ.

Σύντομο ανέκδοτο: Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει την Τρόικα

Σάλο έχει προκαλέσει, τις τελευταίες ημέρες, η αποκάλυψη ότι, στο προσχέδιο της έκθεσης που κατάρτισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφορικά με τα πεπραγμένα της Τρόικας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο, οι συντάκτες του κειμένου όχι απλά βγάζουν... κίτρινη, αλλά ακόμα και κόκκινη κάρτα στην τριμερή, η οποία έλαβε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στις παραπάνω χώρες, δίχως όμως να λάβει υπόψη τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Το αίνιγμα του Λόκερμπι

25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της PanΑm πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας. Τα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης παραμένουν.
Ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 όταν ένα Boeing 747 PanAm συνετρίβη πάνω στην κωμόπολη Λόκερμπι της Σκοτίας. 243 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος βρήκαν το θάνατο.

Υποχρεωτικά αποδείξεις και το 2014 για το 10% του εισοδήματος

Πρόστιμο 22%  επί του ποσού που δεν καλύφθηκε σε όποιον δεν καταθέτει τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων
Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το Σάββατο, επιβάλλει για ένα ακόμη χρόνο την υποχρέωση στους φορολογούμενους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για να τις καταθέσουν στην εφορία.

Πλειστηριασμοί: Θύελλα αντιδράσεων από τις εμβόλιμες διατάξεις Στουρνάρα


Σε μια ανεπανάληπτη επίδειξη μνημονιακής υπακοής η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους οικονομικώς εξουθενωμένους και με χρέη πολίτες κατάσχοντας χωρίς καμία προειδοποίηση μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις την ίδια ώρα που προσθέτει νέα επαχθή και τοκογλυφικά πρόστιμα από 10% έως και 30% σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν εγκαίρως, ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τεστ κυβερνητικής συνοχής η ψηφοφορία για τα ακίνητα-Φόβοι για διαρροές

Στο... απόλυτο κρας τεστ αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τον νέο φόρο ακινήτων με αρκετούς βουλευτές της συγκυβέρνησης να δηλώνουν ρητά την αντίθεσή τους και το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι όσοι δεν στηρίξουν θα διαγραφούν. Επιπλέον άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για εκείνους που δεν θα «πειθαρχήσουν», ενώ νέα θύελλα ξέσπασε από τις διατάξεις για την Εφορία για τις οποίες ούτε ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος.

«Μεγάλος Αδελφός» στους μισθούς του δημοσίου

Μεγαλώνει και ωριμάζει ο μεγάλος αδελφός του υπουργείου Οικονομικών στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Πολύ σύντομα το σύστημα της ενιαίας αρχής πληρωμών πρόκειται να ολοκληρωθεί με την ενσωμάτωση σε αυτό μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής πλήρους παρακολούθησης, υπολογισμού και καταβολής της μισθοδοσίας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των Ελλήνων...

Το 81% πιστεύει ότι η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο...
To 71% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ μόνο το 29% θεωρεί ότι είναι καλή ή μάλλον καλή , σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Σύνδρομα παντού!

Η ΜΟΙΡΑ της πολιτικής είναι να θρέφει τα στερεότυπα. Και είναι λογικό. Κλειστά συστήματα -όπως είναι τα περισσότερα κόμματα- χρειάζονται για την αναπαραγωγή τους ιδέες με χαρακτήρα συγκολλητικής ύλης. Σε δύσκολες στιγμές, μάλιστα, το στερεότυπο γίνεται σύνδρομο, που παρακολουθεί τον πολιτικό, καθοδηγεί τη σκέψη του, δεσμεύει τις αποφάσεις του. Με μια κουβέντα, ορίζει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Ποιος και τι απασχόλησε τα social media το 2013

Μια λίστα με τα πιο αγαπημένα θέματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το 2013- όπως τα ανέδειξαν οι χρήστες τους- έδωσαν τα Facebook, Twitter και Instagram.
Από αστέρες της ποπ μέχρι το νέο Πάπα, στη λίστα περιλαμβάνονται πολλά γνωστά πρόσωπα και μερικά εκπληκτικά δημοφιλή μέρη.

Δείτε ποια είναι η διαφορά του ξέρω να τρώω σωστά από το τρώω σωστά

Πόσο απέχει η γνώση για τις αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής από την εφαρμογή τους; Μια ομάδα ερευνητών από την Ελβετία θέλησε να αξιολογήσει κατά πόσο οι καταναλωτές αγνοούν ή παρανοούν τις διατροφικές οδηγίες (π.χ. πυραμίδα διατροφής) και τι επίπτωση έχει αυτό στις διατροφικές τους επιλογές.