Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία χωρίς τον Ερντογάν

 Οι περισσότεροι αναλυτές δείχνουν να έχουν εκπλαγεί με το νέο «πρόσωπο» του αυταρχικού ηγέτη που εμφάνισε ο Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα. Κάνουν και τώρα λάθος, όπως έκαναν και πριν, όταν τον υμνούσαν ως έναν ισλαμιστή μεν, αλλά μετριοπαθή ηγέτη, που εμπνέεται από τα δημοκρατικά ιδανικά.

Οι πιο όμορφες ελληνικές φωτογραφίες

Κατά την άποψη του αποστολέα, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, οι παρακάτω φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι οι πιο όμορφες από όσες έχετε δει. Αυτά λέει και σημειώνει ο φίλος μας Δήμος "... και μια και συζητάτε και νοσταλγείτε Ελλάδα, σας στέλνω μερικές ωραίες φωτο ... κατάλληλες και για πίνακες"!!!
Απολαύστε τες:

Τι περιμένει η κυβέρνηση;

 Αν όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο πορίσματος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό μνημόνιο και την τρόικα είχαν γραφτεί από Ελληνα δημοσιογράφο, το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα είχε σπεύσει, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς ίχνος ενδοιασμού, να τα χαρακτηρίσει αναξιόπιστα. Και τον ίδιο επιεικώς λαϊκιστή! Τώρα σιωπά αμήχανα και ένοχα... Και αυτό γιατί, απλούστατα, η έκθεση του ...

Πρόγραμμα διατροφής για να διορθώσετε τα παραστρατήματα των Χριστουγέννων

Τα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων είναι αλήθεια ότι μας έχουν βαρύνει όλους, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ήταν δύσκολο να αποφύγουμε τις κοινωνικές συνευρέσεις και το εορταστικό φαγητό.
Για τις δυο- τρεις επόμενες όμως ημέρες είναι σημαντικό να προσέξουμε λίγο, ώστε να δώσουμε στον ...

Κανείς δεν πιστεύει τον Σαμαρά


Δεν είναι χώρα αυτή! Ρεζίλι έκαναν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσοι απάντη­σαν τον περασμένο μήνα στους δημο­σκόπους του ευρωβαρόμετρου, της δημοσκόπησης που διενεργείται κατ' εντολήν της Κομισιόν και συντο­νίζεται από αυτήν, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμ­­­βριο και στις 28 πλέον χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο εχθρός εντός των πυλών. Ζήτημα χρόνου η απογείωση των ελικοπτέρων από την ταράτσα της Βουλής

Μπορεί κανείς να σε βρίζει. Μπορεί κανείς να βρίζει την οικογένειά σου. Μπορεί κανείς να σε πλησιάζει απειλητικά. Μπορεί κανείς αφού σε πλησιάζει, να σε γυροφέρνει.
Το πρόβλημα αρχίζει όταν αρχίζει να σε ακουμπάει. Όταν πια αρχίζει να βάζει το χέρι του και να σε πασπατεύει, τώρα χτυπούν κόκκινοι συναγερμοί.

Το μάθημα από τον Ανδρέα

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να γίνει ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Ή, έστω, συνεχιστής του. Δεν είναι μόνο το ζιβάγκο που φοράει από καιρού εις καιρόν. Είναι και κάποιες αποστροφές του λόγου του που το πιστοποιούν. Πέρυσι (4.5.2012) μίλησε στην Αχαΐα, στην «κοιτίδα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», όπως τη χαρακτήρισε.

Μίζες με ονοματεπώνυμο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη εποχή, όπου ο κόσμος υποφέρει, κρίνονται όλοι οι θεσμοί και οι συνισταμένες μιας χώρας δέκα φορές πιο αυστηρά.
Πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση. Δεν δικαιολογείται ο Στουρνάρας να λέει ότι αν μειώσουμε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ζεσταίνουν τις πισίνες τους οι πλούσιοι.

Τα πολλά πρόσωπα μιας χρονιάς

Καθένας με τα μέτρα και με τα σταθμά του. Με τις αξίες και τα κριτήριά του. Τίποτα πιο δύσκολο λοιπόν από το να βρεθεί ένα πρόσωπο που να συμφωνούν όλοι ότι αυτό χαρακτήρισε τη χρονιά που πέρασε. Συμβάσεις είναι βέβαια τα πρωτεία αυτού του τύπου, όπως σύμβαση είναι η ίδια η κατάτμηση του άτμητου χρόνου, που απλώς διευκολύνει τη ζωή μας, εμποδισμένη κατά τα λοιπά από μύρια όσα.

Τρίτη έξοδος για τους Ρώσους κοσμοναύτες

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες πραγματοποίησαν την Παρασκευή την τρίτη έξοδό τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο ανοικτό διάστημα, μέσα σε μία εβδομάδα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Πόσα κερδίζουν οι Ελληνες μισθωτοί. Αναλυτικός πίνακας

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Νέο τοπίο στην αγορά εργασίας και στους μισθούς διαμόρφωσαν το 2013 η υποκατάσταση της πλειονότητας των κλαδικών συμβάσεων από ατομικές και επιχειρησιακές συμφωνίες (με κατώτατο όριο αμοιβής τα 586 ευρώ), η επικράτηση «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης και ελαστικών ωραρίων (6 στις 10 προσλήψεις είναι, πλέον, με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση) και η 40ωρη εβδομαδιαία εργασία με κατάργηση του πενθήμερου.

Πέτρινα χρόνια

Η χρονιά που μας πέρασε, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σημάδεψαν την ζωή πολλών ανθρώπων, εκατομμυρίων, σε όλο τον πλανήτη. Ήταν χρόνια άγριου χειμώνα με την κατάρρευση της οικονομίας στην πάλαι ποτέ κραταιά Δύση. Το κακό ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008, παρέσυρε στη συνέχεια την Ευρώπη και επηρέασε φυσικά και τις φτωχότερες γειτονιές του πλανήτη. Η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού ανέτρεψε στο πέρασμα της ότι με αγώνες και κόπους

Πρώτη ευχή: δικαιοσύνη

«Δεν θέλω εκδίκηση, θέλω δικαιοσύνη: Nα τους πάρει το κράτος τις περιουσίες που απόκτησαν όσο είχαν αξιώματα. Kαι να τους δώσει μια σύνταξη τριακόσια ευρώ, όσα δίνουν αυτοί σήμερα σε μάς, που λιώσαμε σαράντα χρόνια στη σκληρή δουλειά».
Aυτή η φράση βγήκε από τα χείλη μιας γυναίκας που δούλεψε, από τα δεκαέξι ώς τα εξήντα της,

Περιζήτητες στη Γερμανία οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες

Μετά τη μετανάστευση εκατοντάδων Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, σειρά έχουν οι νοσηλεύτριες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Όπως λένε οι ίδιες στην «Κ», διαβατήριο για την απόφασή τους ήταν η απογοήτευση. «Εδώ χτυπήσαμε πόρτες, εισπράξαμε απόρριψη.

«Μαύρη χήρα» σκόρπισε το θάνατο σε σιδηροδρομικό σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ
Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 18 νεκρούς και 25 τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογρκραντ -το πάλαι ποτέ Στάλινγκραντ- 900 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.
Η έκρηξη συντάραξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Volgograd-1 περί τις 12.45 το μεσημέρι (10.45 π.μ Ελλάδας) σε ώρα και ημέρα όπου εκατομμύρια Ρώσοι μετακινούνται για τον εορτασμό της νέας χρονιάς.

2014... μνημονιακά αγκάθια για την κυβέρνηση

Το 2014 αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει χρονιά μεγάλων αποφάσεων για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση προσδοκά, ενόψει των διπλών εκλογών του Μαΐου (ευρωεκλογές - αυτοδιοικητικές), αλλά και των διαφαινόμενων εθνικών εκλογών, να πραγματοποιήσει περαιτέρω πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως επιτυχίες που θα μπορεί να τις πιστωθεί.

Υπόγειες... συμμαχίες


 Πολύ παρασκήνιο και λεπτές ισορροπίες φροντίζουν να τηρούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπου έχουν να λύσουν σοβαρά ζητήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή εικόνα που θα τους επιτρέψει να φτάσουν, έστω και τραυματισμένοι, ώς την προεδρική εκλογή την άνοιξη του 2015.

Κλέβουν και... ξανακλέβουν το Θείο Βρέφος από την φάτνη της Αριστοτέλους

Σε ...περιπέτειες, έστω προσωρινής φύσης, μπήκε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, καθώς το μεν ομοίωμα του θείου βρέφους της φάτνης, που έχει στηθεί στον ιστορικό άξονα της πόλης, εκλάπη, για πολλοστή φορά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων (η τελευταία ήταν στις 18 Δεκεμβρίου), το δε φωταγωγημένο καραβάκι στον Θερμαϊκό χρειάστηκε να ...

«Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια Ερντογάν»

"Το γόητρο του τ. πρωθυπουργού έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα", υποστηρίζει η Λάλε Ακγκύν από το SPD. "Υποτίμησε τη δύναμη του Γκιουλέν". Σφίγγει ο κλοιός και για το γιό του, που είναι ανάμεσα στους υπόπτους.
Η ΕΕ και η Γερμανία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία με μεγάλη ανησυχία υπενθυμίζοντας παράλληλα τη σημασία να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και να μην διολισθήσει σε μια διαδικασία σταδιακής «ισλαμοποίησης» της κοινωνίας.

Και μόνοι θα τα…καταφέρναμε

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στο χάος, πασκίζουμε να κρατηθούμε και ψάχνουμε για ενόχους. Το βρήκαμε! Φταίνε οι ξένοι. Ανθέλληνες και εκβιαστές, κερδοσκόποι και τοκογλύφοι. Κατάρες, λοιπόν, και βρισίδι για τα μνημόνιά τους. Για μιαν απ’ τα ίδια με τα δικά μας. Γι αυτό και δεν αλλάζουμε τους νόμους που έκαναν πλούσιους υπουργούς και «γράφουμε την ιστορία μας με ανυπακοή».

Τι αλλάζει στις συντάξεις το 2014

Πώς επηρεάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι
Χρονιά σημαντικών αλλαγών θα είναι το 2014 με τις διαφοροποιήσεις στις συντάξεις να επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους.

Τεκμήρια - φωτιά από την 1 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
«Τροχοπέδη» στις επενδύσεις κεφαλαίων για αγορά ακίνητων, ανέγερση οικοδομών, αγορά επιχειρήσεων, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, για σύσταση επιχειρήσεων ή για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιχειρήσεων αναμένεται να αποτελέσει η καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» από την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Καίει» τον Τομπούλογλου το βίντεο που τον δείχνει με τη μίζα ανά χείρας [βίντεο]

Ισχυρίζεται ότι θα τα έδινε σε δωρεές
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο «αγωνιστής» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος και ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε ότι η «μίζα» των 25.000 ευρώ που πήρε προοριζόταν για δωρεές.

Ευρύτερες συνεργασίες, αλλά πώς;

Στην Ελλάδα, γιατί να το κρύβομεν άλλωστε, δεν υπάρχει κουλτούρα πολιτικών συνεργασιών. Σχεδόν όλη η μεταπολίτευση με εξαίρεση το «βρώμικο '89» (κυβέρνηση συνεργασίας... ειδικού σκοπού) πέρασε με μονοκομματικές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Κιτσαράς: 20 χρόνια δεν έχουμε φοβηθεί ποτέ... BINTEO

Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε τα πάντα. Είκοσι χρόνια δεν έχουμε φοβηθεί κανέναν, είπε για την υπόθεση Τομπούλογλου, ο διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας, Μάριος Κιτσαράς, στο πρωινό του MEGA.
Δείτε το βίντεο:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τομπούλογλου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
Ο πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλο μετά την απολογία που έδωσε για την υπόθεση χρηματισμού του από διαφημιστική εταιρία, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 150 χιλιάδων ευρώ.