Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με τις καλύτερες ευχές μας, για έναν ευτυχισμένο νέο χρόνο.
Υγεία και προκοπή σε όλους!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η τελευταία και πρώτη γιορτή του χρόνου


Πλεόνασμα έχουμε. Από σχέδιο μάς βρίσκεται κάτι;

Περίσσευε η αισιοδοξία που απέπνεε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο λογογράφος φαίνεται να είχε μεγάλα κέφια και έριξε αρκετές δόσεις αισιοφροσύνης και οπτιμισμού στο κείμενο. Επιστράτευσε τα κλασσικά ευοίωνα επιχειρήματα ότι «αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας», χωρίς να παραλείψει και το στερεότυπο για «το φώς στην άκρη του τούνελ», που «τώρα απλώς αρχίζει να ...

Η…κερασιά (και οι μίζες)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΟΙΞΗ και βρεθήκαμε σε κτήμα με κερασιές. Σκαρφαλωμένος στο δέντρο ο αλλοδαπός, μάζευε τον καρπό γεμίζοντας τον κουβά κι από κει στη σκάλα για προσγείωση.
ΗΤΑΝ αλλοδαπός και τα ευρώ του κόπου του θα αυγάτιζαν στην πατρίδα του. Και το μεροκάματο αυτού; 28 ευρώ! Για 8/ωρο. Με όλη κι όλη την παρανομία του συμπυκνωμένη στην μη έκδοση…παραστατικών για την εργασία του. Μια παύση για ξηρά τροφή πάνω στο χορτάρι και ξανά στο δέντρο, με το μυαλό στην οικογένεια που περιμένει τον…κουβαλητή της. Δεν ήταν αλλοδαπός που σκοτώνει-ήταν από εκείνους που δουλεύουν. Δεν ήταν ημεδαπός της καφετέριας που ξεφωνίζει για την ανεργία.

Όλα τα τριαντάφυλλα των σκανδάλων σε μια φωτογραφία!

«Όμοιος , ομοίω αεί πελάζει…» Μωρέ ποιος το έλεγε, ποιος το έλεγε αυτό;
Δε μας βοηθάει καθόλου αυτή η ασθενική μνήμη μας… Μην το έλεγε ο Σπάρτακος,ο αρχηγός των δούλων;

Πρόγραμμα για 2.000 άνεργους νέους

Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λά­βουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Σκοπός του προγράμματος είναι η προ­ώθηση άνεργων νέων
στην απασχό­ληση μέσω της οικονομικής ενίσχυ­σης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην καινοτομία.

Πλιάτσικο επί πτωμάτων, επί μιζών και «λαδωμάτων»

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» (Εμμανουήλ Ροΐδης)
   Παρατήρηση πρώτη: «Μίζα», «ρουσφέτι», «μέσο», «δόντι», «διαπλοκή», «λάδωμα»,

200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Οι προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία), είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Για ποια Διοικητική Μεταρρύθμιση μιλάμε;

Πρέπει να αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση, να μπουν νέοι άνθρωποι με σπουδές, να γίνονται οι προαγωγές αξιοκρατικά, να τελειώσουμε με τα ρουσφέτια• σε όλα αυτά ποιος διαφωνεί; Βεβαίως, πρέπει να απαλλαγούμε από του επίορκους, οι υπάλληλοι να αποκτήσουν ευσυνειδησία, οι υπηρεσίες να λειτουργούν• είναι αυτονόητο. Όμως, η Διοικητική Μεταρρύθμιση που γίνεται στην Ελλάδα, είναι προς αυτή την κατεύθυνση;

Φθηνότερα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Ι.Χ.
Πιο φθηνά θα πωλούνται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καθώς μειώνονται οι δασμοί. Αυτό προκύπτει από την εφαρμογή των νέων χαμηλότερων «συντελεστών απομείωσης» της αξίας.

Σάλος με τα κλεμμένα έργα των Ναζί που κοσμούν το γερμανικό κοινοβούλιο

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ Η BUNDESTAG
Αρνείται πεισματικά το Γερμανικό κοινοβούλιο τους ισχυρισμούς πως στη συλλογή έργων τέχνης του, περιλαμβάνονται έργα που εκλάπησαν από τους Ναζί και συνδέονται με την οικογένεια Γκέρλιτ του Μονάχου, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν νωρίτερα μέσα στο χρόνο 1.402 πίνακες διάσημων καλλιτεχνών

«Τα παιδιά μου ζητάνε πράγματα και δεν μπορώ να τα δώσω»...

Οι συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες των συνανθρώπων μας που έχουν χτυπηθεί άγρια από την οικονομική κρίση, δεν έχουν τέλος. Η Μαρία είναι 27 χρονών και ζει στη Χαλκίδα.

«Kalimera, Kalinichta»

Η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Αθήνα, στη σκιά των επιθέσεων στην κατοικία του γερμανού πρέσβη και οι στόχοι της κυβέρνησης Σαμαρά είναι στο επίκεντρο εκτενούς δημοσιεύματος της γερμανικής FAZ.

Υπό εξέταση η λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές το 2014

Η εμπειρία της λειτουργίας των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου (29 Δεκεμβρίου 2013) οδηγεί εμπορικούς συλλόγους να ζητήσουν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας την επανεξέταση του νόμου, ώστε από το 2014 να επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στις γιορτές.

Το μπάνιο με κρύο νερό κάνει καλό στην υγεία σας

Μπάνιο με κρύο νερό. Οι περισσότεροι από εμάς στο άκουσμά του θέλουμε να το βάλουμε στα πόδια. Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, πολλοί είναι αυτοί που ανάβουν το θερμοσίφωνα για να κάνουν ένα ντους. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες;

«Όργιο» κατανάλωσης με δανεικά

Ενώ στη Γερμανία η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τα επιτόκια είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η ανεργία μειώνεται, οι γερμανικές εισπρακτικές εταιρείες οφειλών «βλέπουν» κινδύνους στον ορίζοντα.

Προβλήματα σε ΠΑΣΟΚ και «58» φέρνει η …συμπόρευση

Προς ξεκαθάρισμα λογαριασμών(;)
Πολλαπλές «αναγνώσεις» έχει το θέμα «συμπόρευση με τους 58» στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και στους «58»...
Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαιώνει πως οι «58» δεν πρόκειται να υπερβούν το ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας σεβασμό στο κόμμα του, όπως ακριβώς και αυτό σέβεται τις υπόλοιπες κινήσεις της Κεντροαριστεράς, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τα στελέχη στο εσωτερικό του που φοβούνται …

Το τελευταίο χαρτί

Το σενάριο κυκλοφορεί με έμφαση το τελευταίο διάστημα σε τράπεζες, και funds:
Οι Γερμανοί θα κάνουν ένα δώρο στη Κυβέρνηση και η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει Μάρτιο-Απρίλιο. Το σενάριο  φαίνεται να αποκτά υπόσταση,  καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξη του την Κυριακή είπε ότι εκτιμά πως η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει προ των ...

Mια γλυκιά πιτσιρίκα που έκανε τον Σαμαρά να γονατίσει και να λυώσει από συγκίνηση [εικόνες]

Μια πιτσιρίκα από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ήταν ανάμεσα στα παιδιά που είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΚΑΤΟΡΙΑ

Τι είναι ο Τομπούλογλου; Μιζολήπτης!  Για πες. Διαπλεκόμενος! Για πες. Δεφθαρμένος! Για πες.  Αμόρφωτος!  Για πες. Κομματόσκυλο! Για πες. Ισόβιο μέλος  του  Δ. Σ,  του  «Αγλαία Κυριακού». Για πες. Ανεξέλεγκτος! Για πες. Τυπική περίπτωση νεοελληνικού  ξεχαρβαλώματος.  Δηλαδή;
Τι δηλαδή  και δηλαδή. Η σειρά  των πραγμάτων  αποκαλυπτική.

Guardian:Δύσκολος περίπατος η ελληνική προεδρία στην ΕΕ

Ο Σαμαράς είναι αισιόδοξος αλλά κάποιοι «βλέπουν» και τρίτο πακέτο βοήθειας 
Παρά την εδραία πεποίθηση του Αντώνη Σαμαρά, έτσι όπως εκδηλώθηκε από το χθεσινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ότι το χρέος της Ελλάδας θα είναι βιώσιμο, οι ξένοι αναλυτές εξακολουθούν να κάνουν λόγο για ανάγκη νέας βοήθειας, αλλά και για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η χώρα στην καρέκλα της προεδρίας της ΕΕ.

Υποχρέωση ή μη ασφάλισης των οχημάτων στις περιπτώσεις χορήγησης προσωρινής άδειας κυκλοφορίας (Μ) καθώς και στις περιπτώσεις άρσης της ακινησίας τους.

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, το Υπ. Οικον.διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4141/2013 η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του ...

Πέφτει η «αυλαία» για τον ΕΟΠΥΥ

Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες
Μετά τα Θεοφάνεια η ΚΥΑ για την κατάργηση των 8.691 θέσεων εργασίας - Αντιδρούν οι γιατροί που κατηγορούν το υπουργείο για «αυτοαπόλυσή» τους

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας

Λιγότεροι από 500.000 απέμειναν που δεν πλήρωσαν, λέει ο Χ. Θεοχάρης
Από το πρωί ουρές σχηματίζονται στις εφορίες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς η 31η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία προθεσμία, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δοθεί παράταση.

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στην Κρήτη...

Ανοιχτά της Παλαιοχώρας το επίκεντρο...
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:18 σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κλεισθένους  15 – 105 52  Αθήνα

Τηλ.: 210-3243822  fax: 210-3243281

www.panepirotiki.com – e-mail: info@panepirotiki.com


Το σύστημα των μεσαζόντων

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Δημήτρης Α. Σεβαστάκης *
Στο ποδόσφαιρο πλήθος εξωαθλητικών (αγύμναστων και άσχετων) παραγόντων μπλέκεται στα πόδια αθλητών και διοίκησης, προτείνοντας μεταγραφές, συκοφαντώντας ή εκθειάζοντας αθλητές, εκτινάσσοντας τα κόστη και μονιμοποιώντας μεταγραφικές αστοχίες. Στην εθνική άμυνα της χώρας συμβαίνει το ίδιο. Ανθρωποι ικανοί και αόρατοι υποβάλλουν αγορές, σπρώχνουν εξοπλιστικές επιλογές, ακυρώνουν άλλες,

Αποκτήστε λαμπερό δέρμα με την σαμπάνια της πρωτοχρονιάς!!!

Τα σταφύλια χρησιμοποιούνται ευρέως για την καταπολέμηση των ρυτίδων, τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά, λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.Οι γυναίκες στην Ιταλία χρησιμοποιούν κρασί και μάσκα με γάλα για να αποκτήσουν αγέραστο δέρμα! Η σαμπάνια χρησιμοποιείται συχνά για λείο και λαμπερό δέρμα, ενώ παρέχει μια υγιή δόση αντι-γήρανσης.