Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Δεν θα τόλεγα "ανέκδοτο", αλλά "παραβολή"!

‘Ένα ζευγάρι μετακόμισε σε καινούργια γειτονιά. Καθώς έτρωγαν το πρώτο τους πρωινό στο νέο σπίτι, η γυναίκα κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε τη γειτόνισσα που εκείνη την ώρα άπλωνε την μπουγάδα της.
"Ά, τα ρούχα δεν είναι και πολύ καθαρά", σχολίασε. "Η γειτόνισσα δεν ξέρει να πλένει καλά. Μάλλον χρειάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο σαπούνι".

Λίμνη Κερκίνη

κερκινη 2

Η τεχvητή λίμvη Κερκίvης βρίσκεται στo ΒΔ τμήμα τoυ voμoύ Σερρώv. Είvαι έvας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας (γvωστoί και ως Υγρότoπoι Ramsar).
Στα βόρεια της περιοχής εκτείνεται ο ορεινός όγκος της Κερκίνης (Μπέλες) με υψόμετρο 2031 m, ο οποίος αποτελεί το φυσικό σύνορο Ελλάδας – Βουλγαρίας, ενώ στα νότια και νοτιοδυτικά, το Δύσωρο και το Μαυροβούνι (Κρούσσια) με υψόμετρο 1179 m. Ο Στρυμόνας ο οποίος πηγάζει από τη Βουλγαρία, είναι ο κύριος τροφοδότης της λίμνης, με συνολικό μήκος 410 km, από τα οποία 290 km βρίσκονται στη Βουλγαρία και 120 km στην Ελλάδα.

ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ !...


«Είναι η Ελλάδα, η χώρα που γονάτισε σχεδόν την Ευρώπη, σε θέση να αναλάβει την Ευρωπαϊκή Προεδρία;», διερωτάται σε άρθρο της (του Colin Freeman) η βρετανική Telegraph.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από πέντε χρόνια που λειτούργησε ως πεδίο μάχης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και των διαδηλωτών κατά της λιτότητας, η πλατεία στο Σύνταγμα επιδιορθώνεται.

Κεντροαριστερά και Ευρώπη...

Όταν ζεις με λιγότερα από 500 Ε το μήνα έχεις δύο επιλογές:
Ή αλληθωρίζεις προς τους Μαυρογιαλούρους, ακόμα και προς τον Παναγιώταρο αν το κρανίο σου είναι πολιτικά ακατοίκητο, ή  προσπαθείς να τα βάλεις κάτω να δεις τι σε συμφέρει και τι όχι.
Δεν ξέρω, μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά φοβάμαι πως το πρώτο πράμα που έχω ανάγκη είναι να αποφύγω τα χειρότερα, επειδή δεν πιστεύω ότι τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Ούτε στο success story του δεξιού Σαμαρά έχω εμπιστοσύνη, ούτε σε κάνα σκίσιμο της μνημονιακής γάτας από τον αριστερό Τσίπρα προσβλέπω.

Στα κρύα του λουτρού οι επενδυτές του Αναπτυξιακού-

Άφαντη η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων
Με τις επιταγές του Υπουργείου Οικονομικών στο χέρι έμειναν δεκάδες επενδυτές.... Έτσι αντί να εισπράξουν χρήματα αυτό που τους περίμενε ήταν ταλαιπωρία, αγωνία και αγανάκτηση.
Η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η Διεύθυνση που χειρίζεται τον Αναπτυξιακό- Επενδυτικό Νόμο, είχε ανακοινώσει ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να εισπράξουν ...

Οι Χιλιαστές της Προόδου

Και το περασμένο Σάββατο, όταν τα μαγαζιά της Αθήνας άνοιξαν μέχρι τις ένδεκα το βράδυ, δεν καταστράφηκε ο κόσμος. Αντιθέτως, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες το χάρηκαν. Οι πρώτοι βγήκαν, σεργιάνισαν, ήπιαν καφέ, ψώνισαν· οι δεύτεροι είδαν τον τζίρο τους –έστω λίγο– να ανεβαίνει. Το κέντρο της πόλης έχασε το παραδοσιακό σκότος του. Η Αθήνα ήταν χαρούμενη και φωταγωγημένη και μόνο καμιά πενηνταριά Χιλιαστές της Προόδου σήκωσαν πανό σε μια σκοτεινή γωνιά της πλατείας Συντάγματος, για να διακηρύξουν ότι «έρχεται το τέλος του κόσμου».

Ο Βενιζέλος εγκαταλείπει τον Σαμαρά και με προξενητή τον Μπόμπολα τα βρίσκει με τον ΣΥΡΙΖΑ!


BOΥΛΙΑΖΕΙ Η ΝΔ ΣΤΟ 12%! O ΠΑΡΑΓΩΝ ΣΗΜΙΤΗΣ

Ένα πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με το έμπα του νέου χρόνου.
Για πρώτη φορά ο συνεταίρος του Σαμαρά στο θανατηφόρο κυβερνητικό Nip/Tuck Ευάγγελος Βενιζέλος προκαλεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό κάνοντας αναφορά στα "Zάππεια" με αφορμή τα 25 ευρώ του Άδωνη για την είσοδο στα νοσοκομεία.
Πίσω λοιπόν από την επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα συναρπαστικό παρασκήνιο.

Η άκριτη λατρεία της παράδοσης

Θα σας περιγράψω κάποιες φωτογραφίες, που εστάλησαν στις εφημερίδες μέσω του πρακτορείου, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Στην πρώτη, βλέπουμε ένα ξαπλωμένο γουρούνι στη μέση του δρόμου. Ενας το κρατά από τα μπροστινά πόδια, ένας άλλος από τα πίσω και ένας τρίτος, ο πιο λεβέντης, είναι σκυμμένος επάνω του και το αποκεφαλίζει με ένα μαχαίρι. Ο τελευταίος, μάλιστα, κάνει τη δουλειά με ένα τσιγάρο να κρέμεται από την άκρη των χειλιών του, οπότε ο καπνός που ...

Επί στίλβοντος δίσκου μπακιρένιου

Στην Αθήνα, παραμονές του 2014, επάλληλα και ταυτοχρόνως: εσπρέσο Κεντρικής Αμερικής, νταούλια και ζουρνάδες ισλαμοβαλκάνια, συμφόρηση αυτοκινήτων, συζητήσεις για μέλλον Ευρώπης, θεολογία εικόνας, συναίρεση παράδοσης και συγχρονίας, αυθαίρετα άλματα από τον εβραϊκό μυστικισμό στη μεταμοντέρνα συνθήκη, περιδιαβάσεις στις μητροπόλεις του ...

Θύελλα για την ανακαίνιση του εξοχικού με κοινοτικά κονδύλια

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Θύελλα έχει ξεσπάσει από την αποκάλυψη του Εθνους της Κυριακής για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανακαίνιση πολυτελούς οικίας της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Aντί για κρυφά σχολειά, φανερά συσσίτια

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας (ακριβέστερα: οι κάθε είδους και ρόλου κομματάνθρωποι) πρέπει να καταλάβουν ότι μια κρίσιμη μάζα των δυνάμει ψηφοφόρων τους ζουν κυριολεκτική απελπισία, εκρηκτική απόγνωση. Tο «πρέπει» της δεοντολογικής απαίτησης «να καταλάβουν» το υπαγορεύει η λογική του ενστίκτου αυτοσυντήρησης, των ορμεμφύτων αυτοάμυνας μπροστά σε φάσμα ανυπόφορης συμφοράς – αν σώζονται ακόμα τέτοια ορμέμφυτα στους πάσχοντες απώλεια επαφής με την πραγματικότητα κομματανθρώπους.

Πρόστιμα σε τράπεζες στην Ελβετία, έρευνα σε εταιρείες προμηθευτές στη Γερμανία

Οι ελβετικές αρχές προτίθενται να επιβάλλουν πρόστιμα εως 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στις ελβετικές τράπεζες που εμπλέκονται σε διαχείριση λογαριασμών Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων που κατηγορούνται για «μίζες» στα εξοπλιστικά.

Το Facebook κατηγορείται ότι κρυφοκοιτάει τα μηνύματα των μελών του

Σε αναζήτηση link για το προφίλ
Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει τα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν φίλοι αναζητώντας παραπομπές στο παγκόσμιο ιστό, τις καταγράφει και τις προσθέτει στο προφίλ τους, με απώτερο σκοπό το οικονομικό όφελος από τους διαφημιζόμενους που έχουν στην διάθεσή τους ένα πληρέστερο προφίλ. 

Ανταποδοτικές…ροπαλιές

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ Κράτος δεν τα καταφέραμε να το…σκοτώσουμε. Το τραβολόγησαν οι «μικροί», το πυροβόλησαν οι «μεγάλοι», δεν παρέδωσε το πνεύμα, ζωντάνεψε κι άρπαξε το ρόπαλο. Επί αδίκων και ενίοτε επί δικαίων, που ξεβολεύονται και ανθίστανται σθεναρά. Χωρίς μια ματιά στον πρότερο…ανέντιμο βίο να τους στομώνει τη σπάθα.

Μικρός αστεροειδής έκανε ποδαρικό στη γήινη ατμόσφαιρα

Βολίδα στον ουρανό
Ένας διαστημικός βράχος διαμέτρου 2-3 μέτρων έγινε αντιληπτός από τους αστρονόμους λίγο πριν διαλυθεί φλεγόμενος στη γήινη ατμόσφαιρα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ή την επόμενη μέρα, ανακοίνωσε η NASA.
 Κανένα τηλεσκόπιο δεν παρακολούθησε την πλήρη διαδρομή του αστεροειδή, ωστόσο οι μετρήσεις της τροχιάς του υποδεικνύουν ότι πρέπει να εισήλθε στην ατμόσφαιρα κάποια στιγμή από τις 21.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου έως τις 17.00 της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου.

Η Μέρκελ βάζει τέλος στη διαμάχη

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρενέβη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας με αφορμή την ελεύθερη διακίνηση ρουμάνων και βουλγάρων εργαζομένων στην ΕΕ.
Η όξυνση της αντιπαράθεσης για το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης βουλγάρων και ρουμάνων πολιτών στη γερμανική αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2014 ώθησε την καγκελάριο Μέρκελ σε μία προσωπική παρέμβαση.

Συνελήφθη διαχειριστής που κλείδωσε τους ενοίκους εκτός πολυκατοικίας ανήμερα Πρωτοχρονιάς επειδή χρωστούσαν κοινόχρηστα

Απίστευτη «Πρωτοχρονιάτικη» ιστορία στην Αλεξανδρούπολη όπου ένας διαχειριστής απηύδησε από τα χρέη των συγκατοίκων του και αποφάσισε να λάβει εξαιρετικά δραστικά μέτρα.

Κρίσιμη η αξιολόγηση της άνοιξης

Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν πως εκείνη τη χρονική περίοδο θα κριθούν οι παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ενόσω το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιστροφή των ελεγκτών της τρόικας, στα μέσα Ιανουαρίου, η εκτίμηση που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες είναι ότι «η μητέρα των μαχών» δεν θα λάβει χώρα στην τρέχουσα αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης προς την Ελλάδα, αλλά στην επόμενη.

Ζουν στο γυάλινο κλουβάκι τους!

Και το παραμυθάκι συνεχίζεται: Σε απολύτως λάθος χρόνο, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να εφαρμόσει πράγματα που ενδεχομένως σε άλλες εποχές να έδειχναν σωστά.
Αφορμή η «κουτσή» παράσταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας: Στο υπουργείο Οικονομικών μοιάζει να έχουν το «όραμα» να μετατρέψουν τους Έλληνες… σε Βόρειους, οι οποίοι θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις του στην ώρα τους.

Τι σημαίνει το αρνητικό ξεκίνημα της χρονιάς για τα διεθνή χρηματιστήρια

To αρνητικό ξεκίνημα των διεθνών χρηματιστηρίων για το 2014 και ειδικά του DAX καθώς και η ανάκαμψη του χρυσού δεν προϊδεάζουν για ένα εύκολο περιβάλλον στην τρέχουσα χρονιά, αντίθετα φαίνεται να δικαιώνουν όσους αναμένουν μεγάλες διακυμάνσεις (volatility) και διόρθωση των ιστορικών υψηλών που έχουν φτάσει τα μεγάλα χρηματιστήρια.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να ξεκινά... 

Τροφές ενάντια στη γήρανση

 Ξηροί καρποί, φρούτα, κρέας, ψάρια αλλά και λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της αντιγήρανσης.
Δείτε ποιες τροφές μπορούν να συμβάλουν στον αγώνα κατά της φθοράς του χρόνου…

Παρέμβαση Σημίτη για την κρίση:Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ Ορατό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα.

Και στην Ελλάδα «ταΐζουμε» ανθρώπους στα σκυλιά...

Έριξε, λέει, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον ίδιο του το θείο, γυμνό σε ένα κλουβί με άγρια σκυλιά, που είχαν μείνει νηστικά για τρεις ημέρες, και τ' άφησε να τον κατασπαράξουν, ενώ ο ίδιος παρακολουθούσε διά ζώσης το αποτρόπαιο θέαμα. 

Δένδιας: Δεν πάμε στα τυφλά για το χτύπημα στην πρεσβεία

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛΑΣ δεν πορεύεται στα «τυφλά» ως προς τα χτυπήματα στην πρεσβεία της Γερμανίας, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, δίνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Το ίδιο ισχύει και με άλλες υποθέσεις, που επίσης διερευνώνται, τονίζει, σπεύδοντας, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι «από το σημείο αυτό μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία, η απόσταση είναι τεράστια».

Οι σχολικοί φύλακες γίνονται… σεκιουριτάδες

Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει "πηγή" εντός του 2014, για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Γ. Βρούτσης: Τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας

Τέλος μπαίνει στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής σημειώνει ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή. Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Ξοφλήστε τα χρέη σας στην Εφορία με 15 ευρώ το μήνα!

 Νέα ρύθμιση για τα παλαιά χρέη που δίνει έως και 24 δόσεις – Σε 12 δόσεις η πληρωμή των φόρων ακόμα και πριν καταστούν ληξιπρόθεσμοι
Να ζητήσουν να πληρώσουν με δόσεις το φόρο τους, πριν ακόμα εκπνεύσει η ημερομηνία πληρωμής του και πριν καταστεί το χρέος τους ληξιπρόθεσμο, μπορούν να ζητούν οι φορολογούμενοι από την εφορία. Για να ενταχθεί κάποιος όμως στη ρύθμιση χρεών, η εφορία θα εξετάζει πριν αν έχει ο ενδιαφερόμενος υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ έως και μία πενταετία πριν.

Ποιοι δικαιούνται το «επίδομα αιθαλομίχλης»: Εκπτωση και όχι χρήματα το αντίτιμο

Καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος θα έχουν περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά τις ημέρες που θα είναι έντονο το πρόβλημα αιθαλομίχλης.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» η έκπτωση θα αφορά σε καταναλώσεις από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και θα τίθεται σε εφαρμογή αυτόματα μετά την ανακοίνωση της ...

Γεωργιάδης: Ο Καμμένος έκτισε με τουριστική επιδότηση -ΒΙΝΤΕΟ-

Ο Γεωργιάδης, αυτός ο υπουργός των καναλιών, (αλήθεια πότε δουλεύει αυτός ο άνθρωπος, όταν είναι συνεχώς στα κανάλια και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς;) φαίνεται ότι ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τον Καμμένο. Τώρα μάλιστα που ξέσπασε η κόντρα ...

Επιμένει στο εισιτήριο Υγείας ο Α. Γεωργιάδης

Μαίνεται η ενδοκυβερνητική πολιτική κόντρα για τα 25 ευρώ που πρέπει πλέον να πληρώνουν όσοι πολίτες νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία. Απόσυρση του μέτρου ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός Υγείας κάλεσε το κόμμα της συγκυβέρνησης να αντιπροτείνει δημοσιονομικό αντιστάθμισμα. Ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εάν υπάρχει αδυναμία καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα περνά στην εφορία.

Θα φέρει κάτι η Προεδρία;

 Η ελληνική Προεδρία της ΕΕ, που ήδη ξεκίνησε με τον νέο χρόνο, ούτε θα «σώσει» την Ελλάδα, σύμφωνα με τις υπεραισιόδοξες εσωτερικές φωνές που τείνουν σε υπερτιμήσεις, ούτε θα «καταστρέψει» την Ευρώπη, σύμφωνα με ορισμένες φωνές του εξωτερικού που διακρίνονται σε «καταστροφολογικές προβλέψεις» όπου ακούγεται το όνομα της χώρας μας...

Χάος στο αεροδρόμιο…. Διαδοχικές οι ακυρώσεις πτήσεων στα Γιάννινα

Χαοτικές ήταν οι εικόνες που επικράτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Δεκάδες επιβάτες περίμεναν την πτήση της Aegean, της μοναδικής εταιρίας που εξυπηρετεί πλέον την περιοχή, η οποία βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Οι σπουδαίες χρήσεις του χυμού λεμονιού!

Χυμώδες, αρωματικό και πολύ όξινο, το λεμόνι μπορεί να αναδείξει τη γεύση σε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, αλλά σχεδόν πάντα να παίξει υποστηρικτικό ρόλο στην κουζίνα.
Σταματήστε να τα υποβιβάζετε και δώστε σε αυτά τα φρούτα του χειμώνα λίγη προσοχή!