Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Δεν πάει άλλο!

Ολοι γνωρίζουν καλά πλέον ότι δίπλα στο 2014, αν χρειαζόταν να μπει ένας τίτλος, αυτός θα ήταν ένας και μοναδικός: «Δεν πάει άλλο».
Δεν πάει άλλο για την κυβέρνηση, γιατί οι αντοχές του κόσμου έφτασαν στο τέλος και το σλόγκαν της απελπισίας «πάμε ΣΥΡΙΖΑ, τι έχουμε να χάσουμε πια» αρχίζει να ακούγεται πλέον μέχρι το Ψυχικό. Και ο ίδιος ο Σόιμπλε να μας παρουσιάσει ως το μοντέλο ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, δεν θα συγκινηθεί κανείς,

Προεδρία εν μέσω τρόικας και Τουρκίας

Η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς τυμπανοκρουσίες, καθώς η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ούτε έξοδα ούτε καν αυτήν την ευφορία που προκαλούσε τα παλιά «καλά» χρόνια. Τα προβλήματα για τη χώρα μας και την Ευρώπη είναι πολλά και δεν αναμένει κανείς ότι θα επιλυθούν επί ελληνική προεδρίας. Αλλωστε, με αυτά ασχολούνται οι μεγάλοι παίκτες της Ευρώπης και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Και τώρα τι κάνουμε;

 Οι διαπιστώσεις έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια «μνημονιακών» πολιτικών είναι περίπου κοινές σε όλους τους έγκυρους αναλυτές. Αποφύγαμε μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με ένα υψηλό τίμημα ύφεσης -μεγαλύτερο απ' όσο χρειαζόταν και μπορούσαν να αντέξουν η οικονομία και η κοινωνία- χωρίς δίχτυ ασφαλείας, χωρίς υποστήριξη της ανάπτυξης και χωρίς άρση των αβεβαιοτήτων για το μέλλον της χώρας.

Η πιο μελαγχολική προεδρία

Πιο απαξιωτική στάση του ευρωπαϊκού Τύπου, μείγμα οίκτου και περιφρόνησης, απέναντι σε χώρα που αναλαμβάνει την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από αυτήν που παρατηρείται σήμερα απέναντι στην Ελλάδα, ομολογώ ότι ουδέποτε είχα δει κατά τη διάρκεια των τριάντα και πλέον χρόνων που παρακολουθώ επαγγελματικά τις διαδικασίες της ΕΟΚ και της ΕΕ!

Ολική επαναφορά Siemens στους διαγωνισμούς Δημοσίου..

Η SIEMENS είναι εδώ! Μετά την επίτευξη του αμφιλεγόμενου φιλικού διακανονισμού με το Ελληνικό Δημόσιο, η γερμανική εταιρεία αρχίζει να κάνει ορατή την εμφάνισή της σε μεγάλους διαγωνισμούς.
Ετσι, μετά την κατάθεση αρχικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, της νυν ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), η Siemens παρέλαβε τα τεύχη της προμήθειας των 25 νέων συρμών του Τραμ.

Πολύδωρας: «Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν…» - Προειδοποιεί τον Πρετεντέρη

Με ένα κείμενο “φωτιά" ο Βύρων Πολύδωρας ξαναχτυπά μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με αφορμή την καταψήφιση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.
Διαβάστε το άρθρο του
«Φοβεροί σεισμοί ρημάζουνε το παν…»
Μπολιβάρ, Νίκου Εγγονόπουλου.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Διαμαντόπολου-Μητροπολίτη Παύλου

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπολου, με αφορμή την ενέργεια του τελευταίου να ντυθεί ιερέας στο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού της Καστοριάς.
 Ο Μητροπολίτης Παύλος εξέδωσε ανταπάντηση στην πρώτη ανακοίνωση του κυρίου Διαμαντόπουλου για το περιστατικό, αφήνοντας νέες αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ατυπη προεκλογική περίοδος με το νέο έτος- Δίλημμα από Σαμαρά στους εκλογείς του Μαΐου

Ολα τα κόμματα θεωρούν πως η χώρα εισήλθε σε μια άτυπη προεκλογική, καθώς αυτή την περίοδο κινούνται με ορίζοντα την κρίσιμη διπλή αναμέτρηση των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
Σε άτυπη προεκλογική περίοδο εισέρχεται με το νέο έτος η χώρα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται με ορίζοντα την κρίσιμη διπλή αναμέτρηση των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Πέντε συλλήψεις σε επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Στην προσαγωγή 26 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα πέντε, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, τις απογευματινές ώρες, σε χώρους γύρω αλλά και εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο αδερφός του Λιάπη ομολογεί αλλά.....του φταίει το χωριό...

Ο Μάρκος Λιάπης δε βλέπει ηθικό ζήτημα και λέει ότι 400 άτομα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έκαναν το ίδιο πράγμα.
Το πολυτελές σπίτι του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας λειτούργησε ως
ξενώνας και μάλιστα φιλοξένησε τουρίστες, όπως τουλάχιστον δήλωσε στην τηλεόραση του Αnt1 ο αδερφός του πρώην υπουργού, Μάρκος Λιάπης, μετά τη «θύελλα» που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑΤΟΣ για την πολυτελή εξοχική κατοικία του κ. Μιχάλη Λιάπη.

Γερμανική έρευνα για τα Leopard

Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου ανοίγουν και πάλι τον φάκελο που αφορά στην αγορά των 175 αρμάτων μάχης «Leopard 2» από την Ελλάδα, στις αρχές τις δεκαετίας του 2000. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εισαγγελία ξεκινά ...

Έχουμε ακόμη δικαίωμα στο όνειρο !

 Να ξεφύγουμε από την πολιτική της μιζέριας και της υποδούλωσης σε ξένα κέντρα λήψεως των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον μας 
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Το 2014 θά είναι μια εξίσου δύσκολή χρονιά όπως και το 2013. Η κληρονομιά είναι πολύ βαριά και η διαχείριση της ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Κληρονομούμε δύσκολα προβλήματα και η μόνη ευχή που θα μπορούσε κανείς να κάνει είναι να τα ...

Χρωματοσώματα και…Σάιλοκ

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΔΕΝ πολιτικολογούμε, «ιστοριολογούμε». Μετά τον Εμφύλιο, κληρονόμησαν το Κράτος οι «νικητές». Μοιράστηκαν την εξουσία, διαμοιράστηκαν τα ιμάτια της δημοκρατίας, με μπακράουντ το Παλάτι και τους βασιλιάδες να κυβερνούν. Και θυμηθήκαμε τον Διογένη. «Πότε τα έθνη ευημερούν;». «Όταν οι σοφοί βασιλεύουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφούν». 

Ευρωπαίοι οικονομολόγοι αποκλείουν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές όχι όμως και νέο μνημόνιο

Διαψεύδουν την ελληνική κυβέρνηση για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 και έξοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, τέσσερις από τους κορυφαίους ξένους οικονομολόγους, τονίζοντας πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι ακόμη βιώσιμο. Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως το 2014 θα είναι χρονιά σταθερότητας αλλά όχι χρονιά σημαντικής ανάκαμψης για τη χώρα.

Τοκιστές και μιζαδόροι στο σκαμνί


Παπαδάκου Γιάννα
 Το έγκλημα δυστυχώς ήταν διαρκές και ομολογημένο...Τα δραματικά 24ωρα για τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, όπου ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ομολογούσε ότι έπαιρνε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να τα «έχει και να κάθονται»  στην Ελβετία και τη Σιγκαπούρη, πρέπει να ήταν τα πιο σημαντικά στην νεώτερη δικαστική ιστορία...

«Όλο και πιο ισχυρή η Αλ Κάιντα στο Ιράκ»

Ο πόλεμος στη Συρία και η "αφύπνιση" της Αλ Κάιντα ενισχύουν τις διενέξεις στη χώρα με την δυτική επαρχία 'Ανμπαρ να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης. Ανήσυχοι οι Αμερικανοί, αλλά η επιρροή τους περιορισμένη.

Θαυματουργή η δράση της ρίγανης

Αναφορές από την Αρχαία Ελλάδα το καθιστούν σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς συνήθιζαν το στεφάνι στους γάμους να περιέχει και κλαδιά ρίγανης.
Η ρίγανη περιέχει πλήθος αιθέριων ελαίων προεξαρχόντων των thymol και carvacrol, που έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν τη δράση διαφόρων ...

Η αναξιοποίητη έρευνα στην Ελλάδα

Οι αναξιοποίητες δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας της έρευνας στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και ένα άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην FAZ κυριαρχούν στα δημοσιεύματα του Τύπου.
Στο αναξιοποίητο κεφάλαιο της έρευνας στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ερντογάν: Γίνεται απόπειρα δολοφονίας της κυβέρνησης

Οι συμμορίες άπλωσαν τα δίχτυα τους στη δικαιοσύνη και την αστυνομία   
Για απόπειρα δολοφονίας της ίδιας της χώρας έκανε λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που αμαυρώνει την τουρκική κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαλύσει «τις παρακρατικές συμμορίες που δρουν στους κόλπους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας».

Τι αλλάζει στα ενοίκια το 2014

Αυτοτελής η φορολόγηση των εισοδημάτων
Στις αλλαγές που μας επιφυλάσσει η φορολογία για το 2014, συγκαταλέγεται και ο τρόπος με τον οποίο θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα.
Πλέον, τα έσοδα αυτά φορολογούνται αυτοτελώς, με συντελεστή 11% ή 33%.

Όσοι αθλούνται όταν είναι παιδιά, έχουν καλά γηρατειά

 Όσοι αθλούνταν όταν πήγαιναν σχολείο έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή υγεία στα γηρατειά τους, όπως υποστηρίζει έρευνα αμερικανών και ελβετών επιστημόνων.

Σε Δεξαμενή και Κολυμβητήριο ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Αθήνα

Αγιασμός των υδάτων τη Δευτέρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά για τα Φώτα 
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων, θα γίνει αύριο, Δευτέρα, ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στις 10.30.
Στη συνέχεια αγιασμός θα γίνει στις 11:30 και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας 6.

Ψάχνουν και για νέες μίζες: Φύλλο και φτερό όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Τομπούλογλου

Σκιές και για άλλες μίζες φαίνεται πως υπάρχουν σε άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο Χάρης Τομπούλογλου την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού.

Προειδοποίηση Βενιζέλου: Απειλή για τον Γερμανό φορολογούμενο η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί τη Γερμανία για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα Nα δείξει περισσότερη ευελιξία στην Ευρώπη καλεί τη Γερμανία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι 13 ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις: Εως και 45% οι μειώσεις

Σημαντικές αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων φέρνει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ερωτήματα προς τρεις πρώην πρωθυπουργούς

Πολλά γράφονται και ακόμη περισσότερα ακούγονται για τρεις πρώην πρωθυπουργούς που έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία. Ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει αν για κάποιον λόγο θα επιφυλάξει και πάλι ρόλο σε κάποιον εκ των τριών. Και ο ιστορικός του μέλλοντος είναι εκείνος που θα τους απονείμει το πρέπον μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή καταστροφή. Το σίγουρο είναι πως οι κ. Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου έχουν χειρισθεί την περίοδο μετά την πρωθυπουργία τους με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Ένταση Γεωργιάδη-Μαριά για το σπίτι του Καμμένου - ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή του Mega, με αφορμή τη χθεσινή καταγγελία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για το σπίτι του στην Ικαρία.

Tι είπε ο Πάνος Καμμένος για την Ραχήλ Μακρή-ΒΙΝΤΕΟ-

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι κόμμα. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών" τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: "Σε αυτό το κίνημα πολιτών οι πόρτες είναι ανοιχτές".
Ο κ. Καμμένος δήλωσε για την Ραχήλ Μακρή: "Είναι μια εξαιρετική βουλευτής, η οποία έχει ...

Καμμενος: "Φασιστοειδή που έχει μαζέψει ο Σαμαράς"... ΒΙΝΤΕΟ

Παρακαλάνε σαν κότες να μην τους αρθεί η ασυλία
Βγηκε στον Αυτιά (ΣΚΑΙ) πρωί πρωί για να αναφερθεί στην καταγγελία Γεωργιάδη, λέγοντας πως έγινε έλεγχος για το σπίτι του στην Ικαρία το 2010 και ότι το έκτισε με τουριστική επιδότηση.
Και στη συνέχεια, "απασφάλισε". 

Προεργασία (για το…σκυλάδικο)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ η…εκπαίδευση. Προετοιμάζει και δημιουργεί «έτοιμες, ώριμες και φτασμένες». Με «σχολείο» τα (ηλεκτρονικά) μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (διάβαζε τηλεόραση). Όπως την εννοούν καναλάρχες και τηλεθεατές. Και στήνονται άνθρωποι στο «γυαλί» να αποθαυμάσουν. Τις «θεές» με φούστα επιμελώς ανασηκωμένη. Για μαντράχαλους ανάμικτους με κίναιδους που μας εισάγουν στο πνεύμα και το κλίμα της εποχής.

Βγάλτε το λεκέ από λάδι με ένα φακελάκι ζάχαρη!

Είστε στο εστιατόριο και εκεί που σηκώνετε το πιρούνι σας να φάτε την πρώτη μπουκιά, πέφτει μια σταγόνα λάδι στο λευκό σας πουκάμισο. Οϊμέ! Μην μου ταράζεστε, έχουμε από μια λύση τουλάχιστον, για ότι σας συμβεί.

Ο μύθος της γυμναστικής που σφίγγει το λίπος

Πάρα πολλές φορές έχω ακούσει πως η γυμναστική απαγορεύεται κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος δίαιτας γιατί «σφίγγει» το λίπος! Αυτό αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μύθους.
Η άσκηση βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και κατ επέκταση στην αύξηση των θερμιδικών αναγκών, άρα και στην απώλεια του βάρους.