Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Ανάφλεξη εντός και εκτός συνόρων

 Οποια τροπή και αν πάρουν οι εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, η αποσταθεροποίηση ο αυταρχισμός, η αμφισβήτηση και η σκληρή καταστολή θα σφραγίζουν τον ορίζοντα της χώρας για το ορατό μέλλον. Την ίδια στιγμή αναπότρεπτη μοιάζει και η ανάφλεξη του σουνιτικού Ισλάμ στο Ιράκ, που μαζί με τις ελεγχόμενες από τους αντικαθεστωτικούς περιοχές της Συρίας ... 

Οι ευρωπαϊκές Αλκυονίδες

Οι διαδρομές των Ευρωπαίων επισήμων με πουλμανάκια στην ηλιόλουστη Αθήνα θα έφερε σε αρκετούς αναμνήσεις από ανέμελες εποχές. Το οικονομικό-πολιτικό φόντο δε, συναγωνίζονταν τον αττικό ουρανό. Στην επίσημη πρεμιέρα της ελληνικής προεδρίας, η Ε.Ε. «αισθάνεται» πως διαθέτει πια τα στοιχεία που της επιτρέπουν να ισχυριστεί (έστω επιφανειακά) ότι γύρισε σελίδα. Βοήθησε βέβαια κι ο θριαμβευτικός χορός της «Ιρλανδής μαζορέτας»:

Δεν υπάρχει Ευρώπη... αλά καρτ

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Γιάννης Μεϊμάρογλου
«Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα»! Μ' αυτό το τραγούδι της Αλκηστης Πρωτοψάλτη θα έπρεπε να ανοίξει, συμβολικά, το μουσικό πρόγραμμα στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα... Το ίδιο το γεγονός της ανάληψης δεν είναι βέβαια κάτι για το οποίο μια χώρα δικαιούται να πανηγυρίζει. Το ότι όμως η Ελλάδα ...

«Ξεγραμμένη» έχουν ίσως οι Γερμανοί την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!

 Ωμά τίθεται πλέον το ερώτημα: Θεωρούν άραγε οι Γερμανοί «χαμένη υπόθεση» τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και της φέρονται τόσο απαξιωτικά και εχθρικά; Προσανατολίζονται μήπως στην προετοιμασία του πλαισίου εντός του οποίου θέλουν να εγκλωβίσουν την επόμενη κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου φέρονται με τόση περιφρόνηση προς τον νυν πρωθυπουργό, που είναι απολύτως πειθήνιος στα κελεύσματά τους, για να προειδοποιήσουν τον Αλέξη Τσίπρα τι του μέλλεται να πάθει, αν επιχειρήσει να ...

Οι υπερβολές βλάπτουν τη χώρα...

Οντως η εξαφάνιση του Ξηρού, μετά τις σφαίρες στη γερμανική πρεσβεία και λίγο πριν ξεκινήσει η Ελληνική Προεδρία, είναι κακό timing από πολλές απόψεις. Δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς και δίνει ευκαιρία σε πολλά ξένα κέντρα, με κακή προδιάθεση απέναντι στη χώρα μας, να διαμορφώσουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, σε αυτή την «παγίδα» της ... 

Δίνουν μάχες του προηγούμενου πολέμου

Μία μεγάλη αλήθεια από τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο - ή, σωστότερα, μία ακόμη μεγάλη αλήθεια από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «εγγυητή της πορείας της χώρας». Και είχε δίκιο, οι πρόσφατες εξελίξεις με την υπόθεση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία το απέδειξαν. Είναι κρίμα όμως που ο αντιπρόεδρος δεν διευκρινίζει προς ποια κατεύθυνση είναι η πορεία της χώρας, την οποία εγγυάται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - γιατί εκεί είναι όλο το ζήτημα.

Προσοχή στην χρήση συμπληρωμάτων πρωτεΐνης

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν πρωτεΐνη, αποτελεί μια πάγια τακτική για πολλούς ανθρώπους που γυμνάζονται συστηματικά. Η μαζικότητα της οφείλεται όχι μόνο στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αλλά και στην πρόφαση ότι τέτοιου είδους συμπληρώματα είναι σχετικά ανώδυνα και δεν έχουν κάποια επικινδυνότητα.

Αναβλήθηκε η δίκη για τη στυγερή δολοφονία 40χρονου στο Πέραμα

Αναβλήθηκε η δίκη του νεαρού Αλβανού που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία που είχε γίνει στο Πέραμα Ιωαννίνων, πριν από επτά χρόνια.
Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε κώλυμα του δικηγόρου του και το Εφετείο των Ιωαννίνων όρισε νέα δικάσιμο για τις 13 Νοεμβρίου.

ΑΕΙ: πρόσκληση και σε παπάδες και σε ζευγάδες

Το Παρατηρητήριο Ερευνας και Διαλόγου για τα Πανεπιστήμια καλεί στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο σήμερα» με εισηγήσεις του Δημήτρη Μπερτσιμά, καθηγητή στο MIT και προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Ευριπίδη Στεφάνου, πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και της Βάσως Κιντή, αναπληρώτριας καθηγήτριας και μέλους του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου στα Προπύλαια.

Στον εισαγγελέα Διαφθοράς η σύμβαση για την ΕΥΑΘ...

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις της «Ε» για τα έργα ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται με συγχρηματοδότηση κατά 25% από εθνικούς πόρους και κατά 75% από το Ταμείο Συνοχής και θα δοθούν προίκα στον ιδιώτη αγοραστή

Τατσόπουλος: Η παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα


Την παραίτησή του υπέβαλε, όπως ανακοίνωσε μέσω facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ στη συνέχεια το επιβεβαίωσε και σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.
«Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη», έγραψε σχολιάζοντας κείμενα που έχουν δημοσιευτεί για εκείνον,

Μισές αλήθειες

Στις χθεσινές τους πανηγυρικές δηλώσεις, τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Μ. Μπαρόζο, όσο και ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, εξήραν τις πρόσφατες επιτυχίες της χώρας μας και κυρίως την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και τη διάψευση των σεναρίων περί εξόδου από την Ευρωζώνη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, μερίδα του γερμανικού Τύπου έκανε λόγο για «κατά φαντασίαν θεραπευμένους». Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση διερωτάται για ποιο λόγο πανηγυρίζουν –όσοι πανηγυρίζουν– για τις «επιτυχίες» του Προγράμματος Προσαρμογής, αφού η ύφεση και η ανεργία έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Απίστευτο! Και ο Ξηρός είχε πάρει 50.000 ευρώ επιδότηση για δουλειές στην Ικαρία

Kοινοτική επιδότηση για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ικαρία είχε λάβει ο καταδικασμένος Χριστόδουλος Ξηρός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο εκ των εκτελεστών της 17 Νοέμβρη είχε ...

Περιέλουσαν με χημικά σχολείο, στο νοσοκομείο εκπαιδευτικοί

Πρωτοφανής ήταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ της Άρτας, αλλά και σε όλες τις τοπικές αρχές που κλήθηκαν στο σχολείο, όταν διαπιστώθηκε ότι η ατμόσφαιρα έγινε αποπνιχτική εξ αιτίας χημικής ουσίας που είχαν ρίξει άγνωστοι στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Η πολιτική του μπαλωματή

             Άρθρο του Φωτάκη Φ. Βασίλη
Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει στην πολιτική με μπαλώματα, συνήθως κάτω από πιέσεις συγκεκριμένων συντεχνιακών συμφερόντων. Με την έναρξη της κρίσης διατηρούσα μια κρυφή ελπίδα, ότι πλην όλων των κακών θα υπήρχε ένα θετικό. Αυτό των μεταρρυθμίσεων, των στοχευμένων πολιτικών και του συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου για την χώρα σε ένα διεθνές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

«Δολοφόνοι» αόρατοι και ατιμώρητοι

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ συλλήψεις σκορπούν…ρίγη συγκινήσεων. Στους «ενοίκους» των κελιών και στον λαό. Για διαφορετικούς λόγους. Με την εγγύηση της Δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται για πολιτικές διώξεις, κι ας το ψελλίζουν κάποια «σκοτωμένα φίδια της πολιτικής», με τις χειροπέδες και καθ’ οδόν για το κελί.

Ευρω-Νταχάου!

Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία τα οποία του υπέβαλαν 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, κατέγραψε ότι χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ένας αριθμός κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με την περίοδο τρία χρόνια πριν. Αυτή είναι η Ευρώπη που, κατά την χτεσινή ομιλία του κ.Σαμαρά,   «αφήνει πίσω της κρίση»…

Ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων δεν κατέβαλαν το χαράτσι

Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία αναδρομικά περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων του 2012 για 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που είναι στο όνομά τους.

Ο μύθος και η ονομασία του Αιγαίου Πελάγους

Στο μύθο του Αιγαία του μυθικού βασιλιά της Αθήνας μαθαίνουμε οτι όταν ο Θησέας , έφυγε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, του ζήτησε αν είχε καταφέρει να επιζήσει από το Λαβύρινθο,να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του στην επιστροφή,.Ο Θησέας ταξίδεψε για την Κρήτη με μαύρα πανιά.

Ανεργία: Νέο ρεκόρ στο 27,8%, τον Οκτώβριο

Στο 27,8% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας των Οκτώβριο του 2013 απο 26,1% πέρισυ τον ίδιο μήνα και 27,7% τον Σεπτέμβριο 2013. 

Μία «σπαταλημένη» προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πριν καν ξεκινήσει η ελληνική προεδρία, δηλαδή πριν την Πρωτοχρονιά, η κυβέρνηση επιχειρούσε να την αξιοποιήσει ως επικοινωνιακό και πολιτικό πλεονέκτημα. Ο πρωθυπουργός θέλει να ενισχύσει το ευρωπαϊκό προφίλ του, ενώ ήδη στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν κρύβουν την κυβερνητική επιδίωξη να «χρησιμοποιηθεί» η προεδρία ως επιχείρημα, προκειμένου να επιτευχθεί ένα μορατόριουμ με την τρόικα και να μην απαιτηθούν τώρα νέα σκληρά μέτρα.

Στην Αθήνα σήμερα ο Σταϊνμάγερ σε ένδειξη αλληλεγγύης

«Οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό - Θα σταθούμε στο πλάι τους», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στο «Spiegel» Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος θα συναντηθεί στις 18:30 με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιθεώρηση

Ήταν περασμένες 10, το βράδυ του Σαββάτου και η αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα τσιγάρα, στο γραφείο του Αλέξη στην Κουμουνδούρου, γινόταν ακόμη πιο βαριά, όσο στέρευαν οι ιδέες, ανάμεσα στους συνεργάτες του προέδρου.
Τους είχε καλέσει ο Αλέξης να του πουν προτάσεις για ένα κρίσιμο θέμα, όμως η δίωρη κουβέντα δεν έβγαζε πουθενά. Ήταν όλοι τους υπερβολικά και ενθουσιωδώς αιφνιδιασμένοι, ώστε να καταφέρουν να βάλουν σε μία τάξη τις σκέψεις τους.

Τεράστια αποθέματα νερού στις υφαλοκρηπίδες

Ακούγεται περίεργο, κι όμως τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού βρίσκονται παγιδευμένες κάτω από τους ωκεανούς, μέσα στο υπέδαφος των ηπειρωτικών υφαλοκρηπίδων. Το υπόγειο νερό θα μπορούσε μάλιστα να ποτίσει την ανθρωπότητα καθώς τα σημερινά αποθέματα στερεύουν.

Ιδιωτικοποιούνται τα ταξί στην Κούβα

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2014
Προς ιδιωτικοποίηση βαίνει η υπηρεσία ταξί στην Κούβα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι αρχές αποφάσισαν να μονιμοποιήσουν το μέτρο που εφαρμοζόταν πιλοτικά σε τρεις κρατικές εταιρείες από το 2010.

Μνεία μνημονίου ή μνημόνιο 3;

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Γιάννης Τσαμουργκέλης *
Το μνημόνιο («έγγραφη έκθεση με ειδική αναφορά σε συγκεκριμένη υπόθεση» - Λεξικό Ελληνικής Γλώσσας Μπαμπινιώτη) έχει συνδεθεί με τις συμφωνίες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Ουσιαστικά, περιγράφει όρους δανειακής σύμβασης ανάλογους με αυτούς που συμφωνεί με τους χρηματοδότες του ο οποιοσδήποτε δανείζεται ένα χρηματικό ποσό, υπό την υπόθεση ότι επιδεικνύει τη βούληση και τη μέριμνα της επιστροφής των χρημάτων.

Online καταγραφή δημοσίου στην Ιρλανδία και αύξηση μισθών στην Ιαπωνία - Είχαν κι εκεί "μαφίες"

Συναντάμε απογοητευμένους ανθρώπους που είναι σε τέτοιο βαθμό αηδιασμένοι από τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα ώστε αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα κατέθεσαν λ. χ τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους.
Δεν θέλουν επ΄ ουδενί να χρηματοδοτούν ένα τέτοιο κράτος και να πληρώνουν την αξία του αυτοκίνητου τους δυο και τρεις φορές με τα τέλη, τις ασφάλειες. Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν και έναντι της εφορίας ενώ έχουν περιορίσει και τις εξόδους τους, καθώς δεν θέλουν προφανώς να συναντούν τους καταστηματάρχες “κλαίουσες χήρες” - οι  οποίοι δυσανασχετούν αλλά το βράδυ όταν ήλθε η ώρα κόβουν το λεγόμενο Ζ με 22 ευρώ.

Μυρίζει υποτέλεια…

Υπερβολικά... θερμές βρήκε τις χειραψίες που αντάλλαξαν Αντώνης Σαμαράς και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, κατά την έναρξη της τελετής ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης....

Νοσηλεύεται φρουρούμενος...


Εδώ και τρεις μέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομήνας για λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ τον επισκέφθηκε πριν από λίγο ο ανακριτής, για να του ορίσει την ημερομηνία απολογίας του και ο  ιατροδικαστής, για να πιστοποιήσει την παραμονή του στο νοσοκομείο.
Ο επιχειρηματίας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, νοσηλεύεται φρουρούμενος...

Ο θυμός μαλακώνει με μια ασπιρίνη

Τα ξεσπάσματα θυμού δεν είναι άγνωστα σε κανένα από μας, αυτό όμως, που μας φαίνεται καινούργιο είναι η άποψη των αμερικανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σικάγο ότι οι εκρήξεις θυμού στην ουσία είναι μια ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί με φάρμακα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και με μια ασπιρίνη.

Τσίπρας: Σύμπλευση με την Εκκλησία στη μεταναστευτική πολιτική

Την αρωγή της Εκκλησίας ώστε η μεταναστευτική πολιτική να γίνει περισσότερο ουμανιστική καθώς πρόκειται για ένα θέμα “ίσως εξίσου σημαντικό με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση τις χώρες του Νότου” ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ

Το τελευταίο εικοσαήμερο η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Είχαμε τον Κάντα και τις αποκαλύψεις για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Τον Λιάπη με τις πλαστές πινακίδες και το σπίτι στο Καρπενήσι. Τον Τομπούλογλου να δωροδοκείται. Τον Χριστόδουλο Ξηρό, της «17 Νοέμβρη» να παίρνει άδεια από τη φυλακή και να εξαφανίζεται.

Καλή χρονιά χωρίς φυσικά καμια ελπίδα

"Καλή χρονιά και μακάρι φέτος τα πράγματα να είναι καλύτερα από πέρυσι" είναι η φράση των τελευταίων ημερών, μια φράση που την ακούσαμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη
Σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν ότι γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από τους άλλους η Ελλάδα το 2014 θα βγει στις αγορές. Αυτό ήταν κάτι που το ακούγαμε καθημερινά τη χρονιά που μόλις έφυγε.

Η παράγκα προεδρεύει !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Το να κάνουν ειρωνικά σχόλια τα γερμανικά έντυπα για την προεδρία του ζητιάνου στην Ευρώπη είναι παράλογο; Πολύ φυσιολογικό το βλέπω εγώ! Η προεδρία μας έλειπε αυτό το διάστημα; «Βρακί δεν έχει ο κώλος μας λουλούδια θέλει ο που..ος μας»; 

Βγαίνουμε από την κρίση;Μα πώς μας διέφυγε;

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα γυρίζει και βγαίνει από την κρίση, εξέφρασε   χθες  ο κ. Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο στην επίσημη πρώτη της ανάληψης της προεδρίας  της ΕΕ από τη χώρα μας.
Ο δε κ. Μπαρόζο απλώς εκτίμησε ότι το 2014 βγαίνουμε  από την ύφεση. Όπως γίνεται σαφές οι δυο προσεγγίσεις απέχουν παρασάγγας. Κι αυτό γιατί άλλο είναι να βγεις από την ύφεση κι άλλο από την κρίση η οποία έχει διαβρώσει τα πάντα στην ελληνική κοινωνία.

«Η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία»

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιτύχει φέτος το κατόρθωμα της Ιρλανδίας και να επιστρέψει στις αγορές για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιόργκ Κρέμερ.

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην Καλαμπάκα

Δυο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» εξασφάλισαν τις νόμιμες άδειες για να ξεκινήσουν στην περιοχή της Θεόπετρας στην Καλαμπάκα, με την ελπίδα πως θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχουν ότι εκεί κρύβεται ένας μεγάλος θησαυρός από την κατοχή.

To «who is who» των Φιλιππίδη – Παπαδόπουλου

Στελέχη με ισχυρές κομματικές διασυνδέσεις ο κ. Φιλιππίδης με τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν επιλογές της Κυβέρνησης Καραμανλή ο πρώτος και Παπανδρέου ο δεύτερος για την διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο κ. Φιλιππίδης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση ...

Αγγελος Φιλιππίδης-Δημήτρης Κοντομηνάς: Τι απαντούν για τα εντάλματα σύλληψης εναντίον τους για το «αμαρτωλό» ΤΤ

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου. Μεταξύ των προσώπων για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα είναι, σύμφωνα με ...

Μπαράζ συλλήψεων για τα «κόκκινα» δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του τμήματος Οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ για την εκτέλεση 15 ενταλμάτων που αφορούν τη χορήγηση δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους πλέον των 200 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εκδοθεί 15 εντάλματα σύλληψης για ιδιώτες -μεταξύ των οποίων γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος σχετίζεται με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο- και τραπεζικά στελέχη.

Θέλω κάμερα στην ανάκρισή μου (BINTEO)...

...για να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συνέβη.
Επιστρέφω την άλλη βδομάδα...
Το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο για ένα μήνα,αλλά όπως είπε ο πρώην διοικητής του Τ.Τ,Άγγελος Φιλλιπίδης, θα το επισπεύσει και θα έρθει την επόμενη εβδομάδα για να απολογηθεί στην ανάκριση.

Προκαταρκτική έρευνα για κατοικίες πολιτικών με επιδότηση...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της ΕΕ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τη κατασκευή, αποπεράτωση, κ.λπ. ...

"Έφυγε" ο δεξιοτέχνης του βιολιού Γιώργος Κόρος

Ο Γιώργος Κόρος, ένας από τους σπουδαιότερους εκφραστές της μουσικής παράδοσης, δεξιοτέχνης στο βιολί, απεβίωσε, σε ηλικία 91 ετών.
Βιολιστής με σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Κόρος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1923 στους Ανδρωνιάνους Εύβοιας. Ο πατέρας του Νικόλαος,  ...

Η συνταγματική αναθεώρηση

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος
Θεωρητικά, το 2013 θα ήταν έτος συνταγματικής αναθεώρησης. Η διαδικασία θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο 2013, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει σχετική πρωτοβουλία.
Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ διοργάνωσαν ειδική διημερίδα για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων (βλ. τις σχετικές εισηγήσεις στον συλλογικό

Δραπέτης στις ΗΠΑ δεν άντεξε το κρύο, παραδόθηκε για να βρει λίγη ζεστασιά

Δεν υπολόγισε τις χαμηλές θερμοκρασίες
 Κρατούμενος από το Κεντάκι διάλεξε τη... λάθος εποχή για να δραπετεύσει. Ο Ρόμπερτ Βικ δραπέτευσε, αλλά δεν είχε υπολογίζει το πολικό ψύχος που θα έπληττε τη χώρα. Για να γλιτώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες, προτίμησε να παραδοθεί στην αστυνομία.

Τι προκάλεσε τη χιονοθύελλα που σαρώνει τις ΗΠΑ

Περίπου ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ εκτιμάται ότι βρίσκεται την Τρίτη υπό την απειλή μιας σπάνιας χιονοθύελλας που έριξε τη θερμοκρασία κατά δεκάδες βαθμούς Κελσίου. Το φαινόμενο προκλήθηκε από διαταραχή της λεγόμενης πολικής δίνης, ενός ανέμου που κανονικά περικυκλώνει το βόρειο πόλο και συγκρατεί το ψύχος παγιδευμένο στην Αρκτική.